Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123001) tordaitibi válasza Roland-87 (#122996) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nalam gond nelkul lehet valtani az alaplapi, a a 2 hdmi, a bluetooth fulesem es egy kulso dac kozott.
Ha alapertelmezettnek veszi a bt eszkozt akkor ertheto hogy folyton visszavalt ra, eloszor valts at masik kimeneti eszkozre es utana bontsd a bt hangeszkozzel a kapcsolatot.
Igy nem szabadna visszcsatlakoznia

(#123002) hotkar


hotkar
aktív tag

Sziasztok!
Van egy 2012-es Dell laptopom (Vostro 3750), amiben van 2db USB3-as port. Ennek a drivere "Renesas usb 3.0 extensible host controller - 0.96 (microsoft)" névre hallgat. A Win10 fel is tette installáláskor, és működött is egészen vasárnapig. Akkor láttam, hogy az eszközkezelőben sárga háromszög + felkiáltójel jelent meg, és nem is működött.

Mivel az elmúlt néhány hétben egyszer már előfordult ez, és akkor a driver feltelepítése segített, gondoltam, most is ez lesz. Hát nem. Semmi változás, így elkeseredésemben eltávolítottam az eszközt (a bizonyos Renesas usb 3.0 extensible host controllert).

Na azóta sem találja, hiába telepítem fel a gyári drivert. BIOS-ban nincs külön engedélyezési vagy tiltási lehetőség. Ha leszedem a Renesas drivert, akkor sem talál ismeretlen eszközt.

Nem UEFI, hanem hagyományos mosóporos BIOS van. Az op. rendszer egyébként feltelepítése óta (május) rendben működött, ez az első ilyen csúnyaság, ami megtörtént vele. 1909 van rajta, a 2004 még csak várakozó állásponton van.

Az a kérdésem, hogy a drivereket hogyan lehetne "alapállapotba" hozni? A teljes újrahúzás nem pálya, nekem egy hétig tart, míg belakom a rendszert, és most elég jó.

[ Szerkesztve ]

(#123003) tordaitibi válasza hotkar (#123002) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ha Eszkozkezelobe nyomsz egy keresest? Vagy a hardver hozzaadasa? Es megegy, ne leallitsd a Wint hanem ujrainditas, ezutan mi tortenik, megtalalja?

[ Szerkesztve ]

(#123004) King Unique válasza hotkar (#123002) üzenetére


King Unique
titán

Windows 8 óta natív USB 3.0 támogatás van, legalábbis pl. Intel / Renesas, VIA vezérlőknél, vagyis nem világos milyen USB 3.0 drivert akarsz külön telepíteni... Ráadásul a notebook gyártójának weboldalán is W7-hez - mivel az alapból nem támogatja ezt sem - van külön USB 3.0 driver, ellenben W8-hoz már nincsen, mert annál az előbbiek alapján inbox lehet.
1909-es Windows 10-verzió, de az nem derült ki, hogy naprakész-e, újraindítás volt-e már, stb. Meg hogy pontosan mi történt a probléma előtt, azaz driver / általános frissítés / egyéb, stb. + Ha az eszközkezelőben meg lett piszkálva, letiltva/eltávolítva az USB 3.0 Host Contoller, akkor nyilván újra engedélyezni kellene, hogy megfelelően működjön.

Hagyományos újratelepítés a 0-ról meg amúgy sem feltétlen kell a Windows 10-nél, ott van a gépházban az alaphelyzetbe állítás lehetősége, illetve ha minden megtartása a cél, akkor az MCT-s / ISO-val végzett in-place upgrade, lásd nemrég más válaszokban leírtakat: [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#123005) mattheus


mattheus
őstag

Sziasztok!

Próbáltam ebben a topicban az NVMe kapcsán összeszedni a legfontosabb információ morzsákat, hogy mire kell / nem kell figyelni WIndows 10 telepítésekor.

Sajnos nekem még a komplett kép nem áltt össze, hogy mire figyeljek a telepítés megkezdése előtt, gondolok-e arra, hogy

1. Hogyan lehet arról meggyőződni, hogy az NVMe meghatót megfelelően fogja-e kezelni az alaplapod és használhatod rendszermeghajtónak vagy nem
2. Mit kell és mit nem beállítani a BIOS-ban okvetlen telepítés előtt
3. Lehúzzam vagy ne huzzam le a többi SATA-s meghajtómat (HDD, DVD)
4. Legacy vagy UEFI módban kell telepíteni ?
5. Secure boot ON / OFF ? Melyiket kell

és még folytathatnám.....

Jó lenne, ha az összefoglaló részben lehetne egy ilyen rész is :)
Én most tervezek telepíteni Windows10-et egy Samsung 970 Evo Plus-ra, ami mellett lesz sima HDD és DVD író is. Ha valaki össze tudná nekem foglalni, azt nagyon megköszönném. :R

(#123006) Zoz válasza hotkar (#123002) üzenetére


Zoz
őstag

Akár még az is előfordulhat, hogy megpusztult az adott USB vezérlő. Nézd meg, ha bedugsz oda egy pendriveot, akkor a BIOS boot menüben megjelenik mint kiválasztható eszköz? Ha a BIOS látja, akkor lehet tovább nyomozni Windows probléma után.
De ha a BIOS se látja, akkor ott nagyobb gond van.

(#123007) hotkar válasza tordaitibi (#123003) üzenetére


hotkar
aktív tag

Már nyomtam keresést... nem talál semmit. :(((

(#123008) Geth válasza Zoz (#123006) üzenetére


Geth
addikt

Ez nem 100%. Régi laptop, renesas vezérlő és arról az egyetlen portról nem volt hajlandó bootolni (csak az intel usb2 portokról, ami a chipset része). Win10 alatt a driverrel 0 probléma.

(#123009) hotkar válasza King Unique (#123004) üzenetére


hotkar
aktív tag

Idézem magam: "így elkeseredésemben eltávolítottam az eszközt (a bizonyos Renesas usb 3.0 extensible host controllert)"

Az eszközkezelőben történt mindez, azóta nem talál semmit. Sem a Windows 10 által feltelepített driverrel (amivel 3 hónapig használtam zökkenőmentesen), sem a letöltött és telepített Renesas driverrel.

Nem talál új eszközt, a régit meg leszedtem. Ilyenkor úgy dukálna, hogy talál valami ismeretlen eszközt, aminek mondjuk hozzáteszi a gyári illesztőprogramot, és mindenki mehet a dolgára. Sajnos, nem talál semmit, hiába kerestetem.

Naponta 2-3 alkalommal ki- és bekapcsolom a gépet...

Megpróbálom először a gépházas módszert, mert Macriumos image mentésem van, a dokumentumaim meg egész máshol vannak. csak így nagyobb sportértéke lett volna. :D

(#123010) hotkar válasza Geth (#123008) üzenetére


hotkar
aktív tag

Ez így van. Macriummal csináltam indító "lemezt" (pendrive-ra), de USB3-as portba dugva nem látja bootolható eszközök között. Akkor tér csak észhez, amikor a WInPE elindul.

(#123011) King Unique válasza hotkar (#123009) üzenetére


King Unique
titán

Ha eltávolítod az eszközkezelőben, akkor Windows restart után újra meg kellene jelenni a listában a vezérlőnek, ha inbox. Max. utána újra kell engedélyezni. Külön USB 3.0 driver meg nem feltétlen kell, ha már W8-hoz sincsen a hardvergyártó weboldalán, le volt már írva.

Ha ennyire nem akar működni, hát akkor állítsd vissza a korábbi Macrium mentést, vagy telepítsd újra, vagy ott vannak az előző válaszban említett lehetőségek. Ha egyéb (pl. hardveres) gond van, akkor meg lehet menni a megfelelő notebook topikba, mert az már nem ennek a topiknak a témája.

(#123012) Doky586 válasza mattheus (#123005) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Így kell telepíteni: [link]

Ha bármilyen (számodra) jelentéktelen pontban eltérsz ettől akkor jobb ha lehúzod a többi lemezt. A végeredményt itt ellenőrizheted: [link]

(#123013) King Unique válasza mattheus (#123005) üzenetére


King Unique
titán

Itt először inkább azt kellett volna eldönteni, hogy most melyik topikban akarod jobban fejtegetni a témát, a másikban, vagy itt és annak megfelelően beírni vagy az egyikbe, vagy a másikba...

1. Hát mondjuk megnézed az alaplap specifikációjában és az UEFI BIOS beállításait, + van-e egyáltalán az alaplapon olyan M.2 foglalat, stb.
2. Alapesetben semmit, vagy szükség esetén max. a bootolási módokat, ha tudatosan szándékozol telepíteni és nem random, ahogyan éppen sikerül alapon.
3. Nem feltéten muszáj, ha megfelelően telepítesz (bővebben). Ha nem, nem feltétlen figyelsz oda ezekre, akkor inkább húzzad le, olyankor az a biztos...
4. Ha modern UEFI-s alaplap + W10 + NVMe SSD párosítás, akkor nyilván UEFI szerint, bár akár legacy/CSM módban is működhet (példa).
5. Ha UEFI szerint telepítész, akkor téma ez, ahol alapesetben a Secure Boot be van kapcsolva.
6. Ha ennyi a kérdés, akkor lehet jobb lenne ha inkább megkérnél valakit, aki járatosabb ebben, vagy esetleg bevinnéd szervizbe és ott megcsináltatni, ha az utóbbi opció.

+ Azt a másik topikban is írták, hogy attól mert NVMe SSD-t teszel a W10 alá, nem feltétlen fog a SATA-s változathoz képest sokkal gyorsabban bootolni, működni. Max. a friss telepítés javíthat rajta, ha a mostani telepítés, rendszer esetleg szét van cseszve. De azért a 40 mp annyira nem rossz egy belakott Windowsznál, ha kikapcsolt gyorsindítás mellett a bekapcsolástól, hidegindítástól számítva a W10 tényleges betöltéséig (asztal + programok) értendő. Másnál is nemrég hasonló érték jött ki, illetve SSD-vel abnormálisnak az esetében eredetileg mért 2,5 perc volt mondható, amire végül sikerült megoldást találnia.

[ Szerkesztve ]

(#123014) mattheus válasza Doky586 (#123012) üzenetére


mattheus
őstag

Nagyon szépen köszönöm!

(#123015) lovi27 válasza hotkar (#123010) üzenetére


lovi27
addikt

Nekem is az USB3 őskori (2010-11) változat, amikor az alaplapra még külön chip kellett hozzá és ugyanaz a Renesas driver kelti életre mint neked.

Csak most néztem, hogy ezt folyamatosan frissíti a Microsoft - legalábbis a dátum szerint.
Lehet nálad ez okozott galibát.

[ Szerkesztve ]

(#123016) mattheus válasza King Unique (#123013) üzenetére


mattheus
őstag

Köszönöm a részletes magyarázatot.

Nem akartam két topic-ot is spammelni kérdéseimmel (úgy látszik sikerült), de sajnos nehéz eldönteni sokszor, hogy mit szabad még megkérdezni és mit nem. Aztán persze vagy kap az ember a fejére vagy nem, hangulattól függően.

A kérdéseket azért ebben a formában tettem fel, mert hátha segítség lehet kiindulási alapként a topik gazdának, hogy feltöltve azt az összefoglalóba, kicsit csökkentse az oldal komment terheltségét.

Egyébként azt kell hogy mondjam kb. 25 Youtube videos összefoglaló megnézése és legalább egy tucat cikk elolvasása után, nehéz egy egységes képet kialakítani, hogy mi a legjobb telepítési metódus, mert mindenki szinte kisebb vagy nagyobb mértékben mást mond, de úgy érzem ekkora mértékű mintavételezéssel már talán nem lesz gond.

A telepítéssel én is megbirkózok, de szeretek körültekintő lenni, és ezért volt a sok-sok kérdés és nem azért, mert halvány gőzöm sincsen róla.

Végezetül, tudom, hogy alapesetben nincs nagy különbség az a SATA vs. NVMe között hétköznapi körülmények között (Windows boot, Játék betöltés), de mivel konkrét tanácsot senki nem tudott adni az eredeti problémámra (miért lassú a Windows 10 betöltése), így kénytelen voltam én is lépni az ügyben, hiszen nem akarom elhinni, hogy minden szempontból jobb gépen, kevesebb program használatával, majdnem 3x annyi időt vesz igénybe a betöltés.

Annak ellenére lassú egyébként, hogy az interneten összes fellelhető tanácsot megnéztem, legyen az BIOS, Windows vagy hardveres tanács (SATA kábel csere) .

(#123017) tordaitibi válasza hotkar (#123009) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

"Naponta 2-3 alkalommal ki- és bekapcsolom a gépet..."

Ne ki-be kapcsold mert ha a Fast startup be van kapcsolva akkor az driverügyileg halottnak a csók, hanem reboot, újraindítást nyomjál neki.

(#123018) Doky586 válasza mattheus (#123016) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"mert mindenki szinte kisebb vagy nagyobb mértékben mást mond"

Mennyivel jobb volt 50 éve. Mindenki ugyanazt mondta: (Minden szép, minden jó, minden tökéletes.) Kivétel nélkül. Erről gondoskodtak.
A választásokon is csak 1 jelölt volt.. :U

Most meg mindenki mást mond..

[ Szerkesztve ]

(#123019) mattheus válasza Doky586 (#123018) üzenetére


mattheus
őstag

Ertsd jol a kommentemet ;)

[ Szerkesztve ]

(#123020) Aureal


Aureal
senior tag

Sziasztok!
Egyik HP céges laptopon többször beleszakadt a win update telepítés, mert mindig kikapcsolgatták a gépet. Most már egy hete telepítgetjük rajta a sok kimaradt frissítést, de az a gond, hogy lerakja magát 1 órán belül alvó állapotba pl. 67%-nál is, és nem bírja lenyomni végig tisztességesen a frissítéseket automatikusan.
Én próbáltam itthonról Teamvieweren is csekkolni hogy áll, de sleep módból netről leakadva az sem tudja felkelteni.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Indítsak el egy netrádió adást, hogy sose menjen le alvóba?
Azt hittem ezt a frissítés felül tudja bírálni. Mit javasoltok?
:R

(#123021) kukulec


kukulec
őstag

hali, vettem egy új gépet, amire egy új win10-et szeretnék telepíteni. dvd-ről megy a történet és ssd-re menne. a termékkulcsot nem fogadja el, ha pedig megpróbálom elindítani a folyamatot kulcs nélkül, akkor később a telepítésnél dob errort. most hogyan telepítsem akkor?

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#123022) King Unique válasza Aureal (#123020) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk pl. hálózati áramforráshoz csatlakoztatni a laptopot a frissítés idejére, nem (lemerülőben lévő) aksiról hajtani, aztán akkor nem vált csak úgy alvó módba... + Megnézni a Windows 10 energiagazdálkodási beállításait, ahol mind a gépházban, mind a vezérlőpultban konfigurálható, tiltható az alvó mód.
Meg mi az, hogy az 1 hete frissítéseket telepítgetnek, amikor egy ideje eleve kumulatív, azaz összesítő frissítések vannak, a Windows Update alapesetben a legutóbbit tölti le és azt telepíti, nem egyesével kell végigmenni X 10/100 db frissítésen... :D Meg a Windows 10-él mindig a legújabb verzió tölthető le és használható, aminek a naprakészre frissítése nem tart sokáig, nem mint az egyes korábbi Windowsoknál, az akár 10+ éves rendszernél. Amúgy ha céges laptop, meg pláne ha több is van, akkor elvileg lennie kell ott rendszergazdának, aki megoldja, annak a dolga lenne. :))

[ Szerkesztve ]

(#123023) Doky586 válasza kukulec (#123021) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Válaszd ezt [kép]

(#123024) kukulec válasza Doky586 (#123023) üzenetére


kukulec
őstag

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#123025) King Unique válasza kukulec (#123021) üzenetére


King Unique
titán

A telepítésnél nem is feltétlen kell megadni a termékkulcsot, ráér akár utólag a gépházban is, mint a már linkelt képen is látszik alul a "Nincs termékkulcsom" lehetőség.

"a termékkulcsot nem fogadja el"

A termékkulcs a telepíteni kívánt Home/Pro/egyéb kiadáshoz való, azt próbálod vele aktiválni? Valamint honnan is van a termékkulcs? Ha ilyen extra olcsó bazári, akkor annál nem meglepő, ha esetlegesen nem működik és nem lehet vele aktiválni (példa)...

"később a telepítésnél dob errort. most hogyan telepítsem akkor?"

Az biztos nem azért van, mert nem adtál meg termékkulcsot, semmi köze hozzá. Ellenben ha hibás a telepítéshez használt ISO + dvd/pendrive, valamint valamelyik hardverelem (pl. RAM, HDD/SSD), netán csatlakoztatva maradt egyéb USB-s tárolóeszköz, + nem lett normálisan törölve telepítés előtt a célmeghajtó, stb., akkor amiatt viszont már lehet gond, a 0x8007025D hibakód is ilyen problémákra utal. Illetve ha DVD-ről telepítesz, akkor azt lehetőleg az alábbi blogbejegyzés szerint kellene, ha pendrive-ról (nincsen?), akkor azt meg egy másik bejegyzés alapján.

[ Szerkesztve ]

(#123026) Doky586 válasza kukulec (#123024) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Tehát nem a termékkulcsal van gondod, hanem a wint sem tudod telepíteni.

Miféle dvd..? Csináld így: [link] vagy [link]

(#123027) kukulec válasza King Unique (#123025) üzenetére


kukulec
őstag

Szerintem az lesz h mbr-re kellene formatalnom az ssd-t gpt-rol. Csak fogalmam sincs hogyan.

teljesen uj es eredeti windows

[ Szerkesztve ]

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#123028) Aureal válasza King Unique (#123022) üzenetére


Aureal
senior tag

220-ba dugva nem is kérdés! :D

De! Sorban szedegeti le a félbeszakadt frissítéseket! Ez nem vicc. Most pl. vmelyik fő verzió frissítés fut azt mondja a kolléga mert legutóbb februárban volt frissítve normálisan (ipari kameráról rálát) és azt írta ki, hogy a művelet hosszabb időt fog igénybe venni aminek során a gép többször is újraindulhat ne kapcsolja ki...

Már beállították kísérletképp, hogy csak 1 óra után kapcsolhat alvó módba, most mondta kollégám...

Szegény ember vízzel főz alapon kénytelenek vagyunk mi ellátni rendszergazdai feladatokat is. A rendszergazda másért kapja a fizetését (viszi ki a munkásokat dolgozni a céges kocsival) vagy be se jár. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#123029) Petyás válasza King Unique (#122956) üzenetére


Petyás
tag

Köszönöm!
Az NTFS hozzáférés talán elhozza azt a Kánaánt, amire vágyom.
Nem akarok letörölni semmi extrát, csak szeretném a beépített képnézegetőt elindítani onnan, ahol van.
Ez pedig a TC egy eddig meg nem oldott hibájához kell. (link)

(#123030) King Unique válasza kukulec (#123027) üzenetére


King Unique
titán

Miért kellene? Az akkor kell, ha az avítt legacy/CSM mód szerint akarod telepíteni a Windows 10-et. Viszont ha UEFI-s a hardver, akkor mehet az UEFI-s telepítés, meg ha eddig is aszerint próbáltad. Illetve ha " MBR/GPT ütközés" van, akkor más a hibaüzenet, lásd a linkelt példát. + Ha elolvastad az előző választ, akkor ott le van írva, hogy a 0x8007025D hibakód milyen problémákra utalhat, azokat kellene ellenőrizni.

Az hogy új és eredeti így általánosan nem sokat mond. Itt egyrészt a W10 ISO forrása a lényeg, honnan lett letöltve, hogyan kiírva, stb. Másrészt az eredeti az, amit gyárilag a hardverhez adnak, vagy utólag megfelelő forrásból van megvásárolva (bővebben).

[ Szerkesztve ]

(#123031) King Unique válasza Aureal (#123028) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem fut le normálisan a folyamatban lévő frissítés, hanem erővel meg van szakítva, akkor nem meglepő, ha utána gond van, újrapróbálja azok telepítését a Windows Update, stb. Meg ha majd fél éve nem lett frissítve a rendszer, akkor az sem, ha lesz egy adag frissítés, meg ha ki tudja milyen régi verzióról van szó, akkor arra felajánlja a Windows Update a funkciófrissítést is. Ahol az utóbbinál, azaz egy újabb Windows 10-verzióra frissítésnél egyáltalán nem meglepő, ha tovább tart, mint egy havi összesítő frissítés telepítése.
Jó, akkor ezek szerint sikerült megtalálni a beállítást és be lett állítva, hogy aksiról működve ne váltson alvóba 10-20 perc után a Windows/laptop, szuper. :D :C

[ Szerkesztve ]

(#123032) Aureal válasza King Unique (#123031) üzenetére


Aureal
senior tag

Sosem volt akksiról hajtva a frissítés mint irtam is. :D
Én csak attól kezdtem el tartani, hogy ha resetelni kell az os-t emiatt, hogy nem fut le a mázsányi frissítés, akkor pláne használhatatlan és lassú lesz a gép, mert mindent elkezd leszedni...
Ez is pl. nem normális, ha vmelyik kolléga haza kell vigye a gépet, az meg munkaidő végén kijelenti, hogy nem hajlandó jelentős ideig kikapcsolni, mert épp frissítgeti magát. Na ilyenkor nem okolható az egyszeri dolgozó, ha lecsukja és megy a dolgára, s nem szobroz egy szar windows kedvéjért éjfélig a gépe mellett.
Mondjuk én saját gépet használok, azon meg elintézi hajnalban itthon magának az updatet hiba nélkül. Nem egyszer "kaptam már rajta" hogy éjszaka mocorog magának, de nem is volt még vele ilyen kerohadási gondom.

(#123033) kukulec válasza King Unique (#123030) üzenetére


kukulec
őstag

sikerült, köszönöm mindenkinek. egyszerűen nem szereti a dvd-t. készítettem egy pen drive-ot és kész.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#123034) King Unique válasza Aureal (#123032) üzenetére


King Unique
titán

Akkor az energiagazdálkodásnál volt túl kicsi értek beállítva, de az már a leírtak alapján meg lett növelve, vagyis ez a része megoldva.
Jobb helyeken nem munkaidőben frissítgetik a gépet, illetve rajta a Windowst, meg pláne nem a dolgozók, hanem azért van a rendszergazda, hogy felügyelje, az intézze. Ha nálatok erre nincsen lehetőség, akkor vannak egyéb lehetőségek, ha éppen nem alkalmas a frissítés, akkor lehet a gépházban szüneteltetni, Pro kiadástól a csoportházirendben is konfigurálni + ott van a WUfB, stb. + Ha már települt és újraindítást kér, arra meg ott van a 18 órás aktív időszak, egyéni újraindítási időpont stb., azt is lehet halasztani, nem muszáj egyből, ahogyan egy laptopot altatni is, nem csak kikapcsolni. A másik meg az, hogy ha normális ütemben van frissítve a Windows 10, akkor nem mintha olyan sok lenne az a havi 1 db összesítő frissítés (+ pl. .Net kumulatív), az esetleges "C" és "D" körös frissítések meg csak opcionálisak (nem kötelező telepíteni), amiről nemrég volt szó itt. Ellenben ha nem, meg kimarad 6 hónap, akkor nyilván nem kell meglepődni, ha összegyűlik egy adag, vagy éppen egy funkciófrissítés, ha közben az adott Windows 10-verzió is az életciklusa végéhez közeledik...

[ Szerkesztve ]

(#123036) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Hali.
Kellene nekem valami megoldás arra, hogy kicsi tálcaikonokkal is látszódjon az egész dátum, ne csak a pontos idő.
T-Clockot javasolta valaki, a régi verzió fagy, az újabb el sem indul.

(#123037) xeon forever


xeon forever
addikt

Csak ugy hajnali off. :))

:R

[ Szerkesztve ]

PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P

(#123038) SunMount3r válasza Zoli bácsi (#122984) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha visszakeresel én elég rég küzdök ezzel, valami frissítéssel jött, aztán megjavult, aztán most még rosszabb.

Most nálam az van, hogy úgy megy el a gép Sleep-be, hogy a monitor elmegy, a gép is mintha 1-2 másodperce, aztán újra is éled (legalábbis a ventik felpörögnek és front panel led-je világít), de felébredni sehogy sem akar a szokásos módon (bill.-zet, vagy egér). Csak 1 dolog segít: hosszan benyomom a Power gombot vagy 5 mp.-ig, ilyenkor olyan, mintha full kikapcsolna. De amikor visszakapcsolom a boot után egyből a Windows-ban vagyok, nincs bejelentkezés és minden program úgy van ahogy hagytam. Nagyon nem értem, de elég idegesítő. Eddig legalább manuálisan rendesen elment Sleep-be és ébreszteni is lehetett, most meg ezt az értelmetlenséget csinálja...

(#123039) vlevi válasza SunMount3r (#123038) üzenetére


vlevi
nagyúr

Próbáltad feltelepíteni azt a választható frissítést? Nekem attól megjavult a sleep. Legalábbis feltételezem, hogy attól javult meg.

(#123040) SunMount3r válasza vlevi (#123039) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Azt várnám, hogy az a választható mikor lesz végeleges, nehogy nekem e mellé még más teszteletlen dolgokat is hozzon.

(#123041) Bibby


Bibby
addikt

2-3 napja valami eszi a gépet, a system folyamatosan 30-33%-on pörgeti a processzort.
Van erre valami megoldás, vagy ismert probléma ez egyáltalán?

Ελευθερια η θανατος

(#123042) Cs1csó válasza Bibby (#123041) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez így kevés infó, esetleg engedj rá valami víruskergetőt: Adwcleaner, Emisosft EK, ESET online scanner, MBAM free, DrWebCureIt
Volt valami frissítés az elmúlt napokban ami települt? Lehet az zavar be, esetleg ha nem találnak semmit akkor.
Gép újraindítás volt már? (sok ember van aki csak altatja folyamatosan a gépet vagy ki sem kapcsolja azért kérdezem)

(#123043) Zoli bácsi válasza vlevi (#123039) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Köszönöm a tippet, szépen elaludt a laptopom a frissítés után. :R

(#123044) Bibby válasza Cs1csó (#123042) üzenetére


Bibby
addikt

Köszi, lefuttattam azt az adwcleanert, talált kettő valamit, és újraindítás óta nem pörög már.
Pedig nem nézek semmi kétes oldalt, nem gyanakodtam volna ilyen dologra. Azt hittem valami windows bug.

Ελευθερια η θανατος

(#123045) Djuree


Djuree
félisten

alap win 10-et honnan tudok letölteni? van legális kulcsom.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#123046) ElektrikusDE válasza Djuree (#123045) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Én innét tölteném le:

[Microsoft]

Ui:

Persze ez is le van írva az összefoglalóban...

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#123047) Djuree válasza ElektrikusDE (#123046) üzenetére


Djuree
félisten

köszi.

az lehet, most lusta voltam. :B

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#123048) King Unique válasza Djuree (#123045) üzenetére


King Unique
titán

Windows 10 letöltése a gúgli első találatai között... Azaz a Microsoft weboldaláról az MCT-vel / böngészővel direktben, + ott van MWOIDT és TechBench is, amely utóbbiak a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generálnak. Ja, és ezek amúgy az itteni téma összefoglalóban is megtalálhatók.

Ha pendrive-ról történne tiszta telepítés, akkor azt meg lehetőleg az alábbi blogbejegyzésben és hozzászólásban leírtak szerint kellene csinálni, még mielőtt sikerülne nem úgy.

[ Szerkesztve ]

(#123049) King Unique válasza SunMount3r (#123040) üzenetére


King Unique
titán

Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, akkor nemrég már le volt írva külön neked, hogyan mennek a havi összesítő frissítések. Azaz amik újdonságok és hibajavítások most a 2004-es verziónál a július végén kiadott "D" körös KB4568831 számú opcionális frissítésben vannak, azok most augusztusban elérhetők lesznek a standard "B" körös (jövő hét kedd, 11.) frissítésnél is. + Az is le van írva, hogy nem feltétlen okoz gondot egy-egy választható frissítés (itt is többen telepítették már), vagy ha esetleg igen, akkor utólag van lehetőség eltávolítani, visszavonni.

(#123050) SunMount3r válasza King Unique (#123049) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Köszi, de pontosan tudom mit írtál és benne is van az is, hogy amit ez előbb én írtam azt miért írtam.

De mind1 most már telepítem (már vagy fél órája csinálja), mert a hálózattal sem stimmel valami (ami sokkal komolyabb a Sleep gondnál), azt is csak remélem, hogy ez esetleg rendbe rakja.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.