Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Kicsit lemaradtam az elmúlt 2 napban, megvan már, hogy ténylegesen melyik lesz az RTM? Mert a 240-es buildről mindenfélét hallani
A trójaival bélelt crackelt vackokat meg tartsák meg maguknak, csak hash-azonos iso-t vagyok hajlandó letölteni... (ennek a forrásával kapcsolatban viszont nem vagyok szívbajos)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
-
Cs1csó
félisten
válasz savior #82386 üzenetére
Elég ha figyelsz arra, ha pl. a HDD-t adattárolásra használod és nem akarod formázni vagy rá telepíteni a windows-t hanem az SSD-re akarod hogy csak az SSD-t formázd. Ha Van egy SSD és egy HDD a gépedben akkor az SSD mondjuk "0"-as lemezként lesz feltüntetve a HDD "1"-es lemezként. Ha az SSD vagy a HDD több particióra van felosztva akkor azt úgy jelöli hogy pl. a HDD-nél "1"-es lemez 1-es 2-es stb. meghajtó. de a legfontosabb az első szám.
Ebben a hozzászólásban látható az alsó képen [link]
Ahogy nézem gondolom itt a "0"- nullás a HDD ami 3 particióra van bontva és 1TB-os a másik az "1"-es lemez egy SSD lehet 120GB-os 2 pariticóval.
Ha a 120 GB-os SSD-re akarnád telepíteni akkor mindkét particióját töröld és simán kattints a továbbra és a windows telepítő majd újraparticionálja és telepíti rá a windowst. A lényeg hogy a továbbra kattintásnál az SSD legyen kijelölve azon legyen a kurzor.
+1 Doky586 de én még nem rontottam el sőt olyasmibe sem futottam bele. Aki komolyan gondolja az adatainak a védelmét az amúgy sem csak egy lemezen tartja azokat. Ez nem mentegetőzés de tény, hogy nem csak egy telepítésnél baxhatod el az adataidat hanem még számos eset is van tőled függetlenek is még felsorolni is nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz savior #82436 üzenetére
Ezt hogy érted? Telepítés után nem kezdje el leszedni az UWP-s alkalmazásokat. Vagy a frissítésekről beszélsz? Elvileg megbuherált telepítővel elejét lehet venni hogy letöltse és telepítse az UWP-s appokat, én nem szoktam ezzel foglalkozni telepítem a windowst majd hagyom hogy lefrissítse magát - updatet is lefuttatom - ezután restart mehetnek fel a programok majd a végén CCleanerrel törlöm az UWP-s appokat és ezután nem is fogja feltenni újra.
-
Cr00py
senior tag
válasz savior #82439 üzenetére
Ezek gyári alkalmazások, amik a rendszer részei. Clean install után letöltögeti, ha az kész, akkor letörölgeted amik nem kellenek, avagy csinálsz egy saját integrált win-t magadnak, amikben csak az van, amit szeretnél, de ezutóbbi időigényesebb. Kb 10 perc letakarítani azt a pár uwp appot, amire nincs szükséged. Esetleg letöltés közben kinyomod.
-
King Unique
titán
válasz savior #96055 üzenetére
A Microsoft weboldaláról az MCT-vel letölthető 1809-es, 64 bites, magyar nyelvű ESD ISO ~ 3,67 GB, a direkt módon letölthető standard ISO pedig ~ 4,61 GB. Tehát nincs egyik sem 5 GB és ha DVD5 (4,37 GB) lemezre akarod kiírni, akkor értelemszerűen az ESD ISO-t kell letölteni, majd DVD-re kiírni a telepítőt. Vagy inkább pendrive-ot használni, ami 2019-ben azért nem akkora extra, sőt inkább az optikai lemezről történő telepítés a fura.
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz savior #99063 üzenetére
májusra ígérték, hogy hónap eleje,közepe,vége, azt nemtudom, de tőlem csúszhat is, csak legyen normálisan megszerkesztve.. Állítólag most olyan problémát észleltek,hogy ha rá van dugva egy USB tároló-eszköz a gépre (akár USB-s HDD,akár USB kulcs) már hibaüzenettel leáll a telepítés.. igaz-e vagy sem,nemtudom,csak olvastam nemrégen..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
félisten
válasz savior #126681 üzenetére
Ha simán felment és nem xart szét semmit, akkor ez az újdonság (számodra). Örülj neki.
Amúgy: [link] (több részes a cikk)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
mrbego
aktív tag
válasz savior #130482 üzenetére
Szerintem HA van az egérhez tartozó szoftver amiben ezt be lehet állítani, akkor ott kell.
Nekem pl Asus WT465M van, de ehhez nincs szoftver, így a plusz két gomb csak az 'előre' és 'vissza' parancsokat ismeri pl. böngetéskor.
De a játékokban be tudom állítani pl. hogy a 4. gomb gránátot dobjon, vagy zseblámpát kapcsoljon stb. Ehhez nem kell külön szoftver sem.Üdv, P
-
PROTRON
addikt
válasz savior #130482 üzenetére
A win10-ben ezt nem tudod beállítani, ahogy írják vagy az egérgyártó szoftvere kell, vagy olyan 3. féltől származó program amivel szintén tudod ezt módosítani.
mrbego:
Nem mindegyik egér és játék hajlandó ezt automatán lekommunikálni, az enyém sem.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz savior #135712 üzenetére
Szia!
Megoldás:
Veszel valami ilyesmit:
Csak előtte nézd meg hogy az alaplapodon van csatlakozó hozzá?
Természetesen ezek a modulok még nem is egységesek, mivel nem mindegyik modul működik bármelyik alaplappal!
Ui:
Még az én régi ASUS P5Q Deluxe alaplapomon is van csatlakozó hozzá...
De én nem veszek ilyet, max. ha véletlenül találok!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Cr00py
senior tag
válasz savior #135752 üzenetére
Ez még egy dev build. nem feltétlen napi használatra van kitalálva, hanem a fejlesztőknek.
Számtalan feature, funkció hiányozhat belőle.
Sőt.. az sem 100%, hogy a végleges build így fog kinézni. Addig még sokat változhat..főleg úgy, hogy ez egy pár hónappal korábbi iso.Épp ezért sem célszerű saját gépre telepíteni. Használj vm-t.
Én is csak azért tettem fel a nas-on lévő számtalan vm mellé, hogy megnézzem magam, ne csak videókból.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz savior #135752 üzenetére
Ahogyan írták a másik válaszban, ez a W11 még csak egy kiszivárgott tesztverzió, Dev Channel build és nem a végleges változat, ami elvileg valamikor ősszel fog megjelenni, vagyis ennek megfelelően - tesztelési, kipróbálási célra és nem feltétlen általános, napi használatra - kezelendő, ennyi. Meg attól, hogy most majd benyögik, hogy W10 21H2, illetve az annál bevezetésre szánt újdonságok helyett kiadják ugyanazt W11 néven, nem feltétlen kell egyből ugrani az utóbbira, támogatott marad 2025-ig a W10 is, meg vélhetően a korábbiakhoz hasonlóan itt is lesz az előző Windowsokról közvetlen és akár ingyenes upgrade.
-
King Unique
titán
válasz savior #135960 üzenetére
Épp akartam volna javasolni, hogy nem feltétlen itt kellene a még hivatalosan be sem jelentett Windows 11 témával offolni, hanem egy fórumtag által nemrég nyitott Windows 11 topikban, de az végül (átmenetileg) zárásra került. Ha kinyit, vagy lesz helyette másik, akkor értelemszerűen ott lehet folytatni, addig jobb híján módjával elfér itt is.
Egyébként le lett írva itt már többször, hogy ez a 21996.1-es buildet és az abban lévő újításokat eredetileg a W10 21H2-nek szánták, csak végül vélhetően marketing és egyéb okokból kitolták, kiadják új Windowsként, hogy még nagyobb legyen a hírverés, új bevételek, stb., ennyi. Ahol ha a W10 általános kiadásainál 2025 a támogatási idő vége, ezt a W11-et (vagy mi lesz a neve) meg eleve új Windowsnak szánják, akkor értelemszerűen 2 külön Windowsról beszélünk és mindkét rendszer fejlesztése fut majd párhuzamosan, elvileg. Aztán hogy a W10 esetében mi lesz a jövőbeli funkciófrissítésekkel, lesz-e a 21H2 és újabb, meg azokban milyen újítások lesznek stb., az jó kérdés.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz savior #136095 üzenetére
Még csak 23-a van nem 24-e, lásd a nemrég leírtakat.
Egyébként meg nyilvános infó, fél perc gúgli...
Join us to see what's next for Windows
Watch the livestream.
06.24.21 at 11 a.m. Eastern Time[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
őstag
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz savior #136191 üzenetére
"a jövő héten tervezzük kiadni az első Insider Preview verziót a Windows 11 számára. "
Tehát ha megakarod kapni, akkor jelentkezz tesztelőnek!
Én voltam, de most kihagyom (gyenge a vasam hozzá, na meg akkor járt hozzá az ingyeneség is)
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz savior #136205 üzenetére
Szerintem elég Windows 10 tesztelőnek lennie hozzá! (Insidernek)
Valószínűleg Dev Channel beállítást választanék, arra érkezhet legelőbb!
Több infó az isider topicban várható: (idáig nem követtem)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple notebookok
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- ASUS routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Szólánc.