Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#122001) Cs1csó válasza Atilla001 (#121995) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az Nvidia driver-t újratelepíteném: DDU-gyalu majd újratelepítés, természetesen a legfrissebbel főleg ha a 2004-es build-en vagy.

(#122002) Male válasza SunMount3r (#121994) üzenetére


Male
nagyúr

A lejátszóról beszéltem, nyilván az OS ismeri ezeket az adatokat, és vándorolhat is kifelé.

"Ez kb. azt jelentené, hogy BÁRMI ami a gépeden van/történik/csinálsz simán leszívott adat lehet bármikor/bármire nekik. "
Ezen ne lepődj meg... amíg a netre van kötve, ez így van.

(#122003) FattyDove válasza Cs1csó (#122001) üzenetére


FattyDove
őstag

Gyors kérdés: Van-e értelme a DDU-nak, ha már egy ideje van "tiszta telepítés" funkció a driver felrakásakor?

(#122004) Cs1csó válasza FattyDove (#122003) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, a DDU-s megoldást jobbnak tartom:
- csökkentett módban is lehet futtatni a DDU-t
- ezután újraindítás és normál módban mehet fel az új driver

Az Nvidia-nál ez mind egy ütemben fut le.

(#122005) Citroware


Citroware
addikt

Feltettem egy új Windows egy új SSD-re, és valamiért a helyreállítási (500MB) és az EFI (100MB) meghajtót az előző Windowsnak az SSD partícióira tette fel. Miért tette az előző SSD-re, ha a telepítéskor az új SSD-t választottam ki? Maga a Windows azon van, de a másik két partíciót is szeretném áttenni. Megoldható valahogy? Újra kell telepíteni?

(#122006) pube111


pube111
senior tag

Van egy főmappa, amiben van sok almappa, azokban is vannak almappák, mindenhol sok kép. Egy nagy katyvasz. Van valami módszer arra, hogy az összes képet átmásolni egy másik mappába? Nem mappánként, hanem ömlesztve. Valami cmd parancs, vagy program?

(#122007) King Unique válasza Citroware (#122005) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha ilyet sikerült összehozni, akkor röviden a nem megfelelő telepítés az oka...
Ha friss telepítés és még nincsen belakva a rendszer, akkor legegyszerűbb újratelepíteni lehetőleg megfelelően kivitelezve, lásd az alábbi bejegyzésben + hozzászólásban leírtakat. Ahol szükség esetén javasolt a többi fizikai meghajtót (másik SSD) leválasztani a telepítés idejére, illetve akik nem figyelnek oda bizonyos dolgokra, lásd egy másik válasz végén leírtakat. Vagy ha ne megy, akkor kérjél meg valakit, aki jártasabb ebben. :))

(#122008) Cs1csó válasza Citroware (#122005) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ha a telepítés idejére lehúzod a "régi" SSD-t akkor biztos menni fog.

(#122009) Ablakos válasza pube111 (#122006) üzenetére


Ablakos
őstag

A kívánt helyről indítva:
for /r %i in (*.jpg) do xcopy /Y "%i" f:\ideakarom
A cél semmiképp ne legyen a forrás alatt, mert hurok miatt nem működik.

[ Szerkesztve ]

(#122010) pube111 válasza Ablakos (#122009) üzenetére


pube111
senior tag

Köszi
a *.jpg helyett ez is működik?
*.*
A /Y az felülírás?

[ Szerkesztve ]

(#122011) Zοltta válasza King Unique (#121988) üzenetére


Zοltta
senior tag

Én is tudom :) kipróbáltam szinte az összes rufuszt. a 3.11-el is ugyan úgy raktam fel pendrivera mint 2.7 el és elég furcsa dolgokat produkált.

Nem másolta fel a teljes telepitőt , hibákkal megállt. Meg ilyenek.
De lehet én néztem el valamit :(

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#122012) pube111 válasza Ablakos (#122009) üzenetére


pube111
senior tag

Azt nem lehet, hogy ne felülírja a zegyforma neveket, hanem valami elv szerint átnevezze? Pl hozzátesz egy számot, vagy ezredmásodperc időpontot? Mindegy, csak mind a két vagy több példány meg kéne maradjon.

(#122013) rgeorge


rgeorge
addikt

Ezzel exportálhatod parancssorból:
netsh wlan export profile
Abban a mappában jönnek létre WLAN-onként a profil-xml fájlok, ahonnan a parancsot futtatod.
Importálni egyenként így tudod:
netsh wlan add profile <korabban exportalt profile xml fájl>

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#122014) Restart® válasza Restart® (#121974) üzenetére


Restart®
tag

Valaki valamit erre? :F Telepítsem újra/állítsam vissza az egész gépet?

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#122015) .tnm


.tnm
addikt

Sziasztok,
windows telepítésnél van arra mód, hogy kiválasszam melyik hard drive-on hozza létre az EFI partíciót (illetve hova tegye az egyéb boot-os holmijait)?
Dual boot-hoz kéne: két ssd, egyiken linux, másikon windows. Azt szeretném, ha a két bootloader nem nyúlna egymáshoz, akkor sem ha később újra kell telepíteni valamelyiket (a legtöbb leírás azt mondja telepítsem a windows-t elsőnek, de újratelepítésnél ez már nem lesz opció). Mivel a linux-os ssd m2-es és a VGA alatt van ezért az sem igazán kényelmes, hogy lehúzom telepítés közben azt a drive-ot, amivel nincs dolga az éppen telepítendő Windows-nak.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#122016) King Unique válasza .tnm (#122015) üzenetére


King Unique
titán

Lásd az imént egy másik válaszban leírtakat, ha esetleg elkerülte a figyelmedet.

+ Ha már ennyire elszeparáltan, 2 külön SSD-re telepítenéd a Windows 10-et és a Linuxot, meg az a cél, hogy a 2 OS rendszerbetöltője véletlenül se nyúljon a másikéhoz, akkor pont megoldás lenne a telepítés idejére a BIOS-ban letiltani, vagy fizikailag leválasztani a másik OS SSD-jét. Majd ha kész, akkor a másikra mehet a másik OS telepítése, majd utána a bootolásnál pl. F12/egyéb billentyűvel lehetne választani egyik-másik lemez/bejegyzés közül és indítani a Windows10-et / Linuxot. Ha nem választod le, akkor a Linux telepítése után a GRUB lehet az alapértelmezett rendszerbetöltő és az fogja indítani a Windows 10-et is. + Ha elszeparáltan vannak telepítve, akkor ilyenkor mindkét lemezen létrejön külön - külön az EFI-rendszerpartíció (ESP). Ha nem és van már 1 ESP, akkor azt használhatja a másik OS is, pl. a Linux használhatja a Windows által létrehozott ESP-t, oda teszi be a saját bejegyzését.

[ Szerkesztve ]

(#122017) .tnm válasza King Unique (#122016) üzenetére


.tnm
addikt

Ah, igen, azt nem írtam. BIOS-ban nem lehet letiltani az m2-es ssd-t, a fizikai leválasztás, meg mint írtam, elég nagy macera. A linux részéről egyébként nem aggódom, az elég jól viselkedik nem fog belenyúlni a másik disk EFI-jébe (konkrétan meg kell jelölni melyik EFI partíció legyen melyik disk-en). Ezért kérdezem, hogy ugyanezt lehet-e windows telepítés közben is valahogy. (MBR esetén simán csinált olyat windows pár éve, hogy nem is annak a disknek az mbr-jébe írta bele magát, amire telepítettem és ami az első helyen volt a boot sorrendben.)

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#122018) King Unique válasza .tnm (#122017) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt a linkelt válaszban ott vannak a leírások arról, hogyan kellene megfelelően Windows 10-et telepíteni pendrive-ról, meg úgy, hogy a rendszer számára fenntartott kicsi partíciók lehetőleg ne kerüljenek másik fizikai lemezre.
Másrészt ha már követve az általánosan javasolt sorrendet a Windows 10 lesz először telepítve, akkor nem világos hogyan nyúlna bele a Linuxba, annál az ESP-be és a GRUB-ba, ha az utóbbi eleve csak utána lesz telepítve. Ilyen felállásnál inkább az ellenkezője történhet meg (tapasztaltam már, hiába hoztam létre külön ESP-t), de ha az adott Linux disztrónál be lehet állítani elszeparáltan hogy mit piszkáljon, mit ne, az más dolog, akkor oké lehet.
Az "MBR"-t most hagyjuk, ha eleve UEFI/GPT szerinti telepítés lesz, meg a Windows számára létrehozott kicsi partíciók megfelelő lemezre kerülése lenne a lényeg. De amúgy az előbbinél működni szokott az, ami abban a bizonyos hozzászólásban van leírva, mármint megfelelően alkalmazva.

[ Szerkesztve ]

(#122019) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! TotalCommander vagy Win fájlkezelő (tök mindegy) - jobb egérgomb - küldés:

Nekem van faxom?
Ha nem akarom ezen lehetőségeket látni, mit kell tenni?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#122020) King Unique válasza Zοltta (#122011) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ott vsz nálad nem stimmeljetett valami, mért én használom egy ideje a 3.X, illetve jelenleg a 3.11-es verziót is gond nélkül. Hibaüzenet nálam akkor volt, amikor a pendrive-val volt gond.
Amúgy ennél a programnál is nem véletlenül adnak ki újabb verziókat, új funkciók hozzáadása, bugfixek stb., vagyis alapesetben javasolt frissíteni. Ha valaki a 2.X verziókhoz ragaszkodik, akkor szvsz abból is a legutóbbit, a 2.18-asat javasolt használni.

(#122021) Male válasza VGYke (#122019) üzenetére


Male
nagyúr

Pont a múltkor néztem, így tudod ezt módosítani, takarítani.

(#122022) #86564352 válasza VGYke (#122019) üzenetére


#86564352
törölt tag

Windows file explorer címsorába másold be "" jelek nélkül: "shell:sendto" és enter, odaugrik a megfelelő mappához ahol törölheted a nem kívánt elemet, vagy hozzáadhatsz szükséges célparancsikont.

(#122023) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

Arra van valami megoldás hogy másodlagos nemadmin fiókon beállított billentyűzet nyelvek ne szivárogjanak át a fő fiókba? néha megjelennek, csak a kiválasztható listában, de a beállítások között nem. reboottal vagy ha felveszem őket és törlöm lehet csak elhesegetni őket. ver 2004.

/s

(#122024) Doky586 válasza .tnm (#122017) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A Windows 10 biztos nem írja bele magát másik lemezbe ha UEFI módban particionálatlan helyet adsz meg telepítési célnak. De ugyanezt a Linuxról nem tudom elmondani (mert nem értek hozzá).

Egyébként M2 ssd-hez is kereshetsz "Hogy kell kicsavarozni?" youtube videót.. ;)

(#122025) májkimiki válasza Doky586 (#122024) üzenetére


májkimiki
őstag

A Linux meg pláne nem dönt önhatalmúan, oda megy ahová irányítod.

(#122026) King Unique válasza májkimiki (#122025) üzenetére


King Unique
titán

Ha van már meglévő ESP és elérhető a telepítésnél, akkor alapértelmezetten azt használja a Linux is, oda írja be magát, mint már említve volt.

(#122027) Lauda válasza Lauda (#120284) üzenetére


Lauda
félisten

(#122028) Pano


Pano
addikt

Sziasztok!

Úgy néz ki beleütköztem valami Windows 10 sz*rságba és nem tudtam rájönni a titok nyitjára.

Adott egy HP Probook 440 G7, Intel HD. Windows 10: 2004
Ha rákötöm HDMI-n a külső monitort (megjelenítés csak másodlagos kijelzőn opció), onnantól kezdve elkezd "laggolni" a rendszer. A böngészőkben a finom görgetés, az egérkurzor stb. Mint ha visszaesne a grafikai teljesítmény, vagy elszállna a hardveres gyorsítás.
Ki kell jelentkeznem, majd újra vissza, hogy helyreálljon.

Tudja valaki mi okozhatja ezt és miként lehet elejét venni?

[ Szerkesztve ]

"A depressziósoknak van igazuk és azok a betegek, akik vidáman lubickolnak a szétrohadó világban."

(#122029) Pano válasza Pano (#122028) üzenetére


Pano
addikt

Annyival egészíteném még ki, hogy ha pl alvóba megy a monitor majd visszajön akkor újra kezdődik.

"A depressziósoknak van igazuk és azok a betegek, akik vidáman lubickolnak a szétrohadó világban."

(#122030) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Tegnap - kb. egy hónap után - újabb patch kedd volt reméltem a SZÁMOMRA fontosnak számító SSD optimalizáció "elfelejtése" megjavul de persze ez túl nagyszabású probléma ezrét még nem lett orvosolva.

(#122031) Tengri válasza Csupingo (#121997) üzenetére


Tengri
senior tag

Tegnap 4x újratelepítettem a gépen a Windowst.
Először megpróbáltam újból a 2004-est, de a hiba ugyanúgy megvolt.
Majd jött a 1709-es és a hiba továbbra is megmaradt.

Majd az 1903-al próbálkoztam, de sikertelenül.
Így visszaraktam a 2004-est.
Érdekesség mikor kijelöltem, hogy pendrive-ról telepítsem a Windowst bootoláskor nem a szokásos MEG felirat fogadott a kijelzőn hanem előbb egy sávban tűnt fel a MEG felirat torzultan egymás után. Majd megjelent benne egy kis keret nélküli ablakban a szokásos MSI MEG felirat (de a háttérbe megmaradt a sávban a torzult MEG feliratok):

Ezt mi okozhatja?

"Van olyan döntés, aminek az ára örökké tart." (Janne Teller)

(#122032) #86564352 válasza Cs1csó (#122030) üzenetére


#86564352
törölt tag

Azért vicces, mert januári insider verzióban javították azt a bugot:

Thank you for reporting that the Optimize Drives Control Panel was incorrectly showing that optimization hadn’t run on some devices. We’ve fixed it in this build.

Az amúgy is késve érkező publikust mégis a buggal együtt adták ki és a patch keddek után is maradt.

(#122033) Cs1csó válasza #86564352 (#122032) üzenetére


Cs1csó
félisten

Valami hasonló nekem is rémlik, erre csak ennyit tudok reagálni: :W

(amúgy MINDENT félretéve max annyi problémát okozhat, hogy több írás történhet az SSD-n, ezrét figyelem de semmi változást nem érzékelek, tehát nagy gondot nem okoz csak bántja a szememet mikor megnézem, plusz ez egy nagyon látványos hiba ezrét kellen megoldani minél hamarabb)

[ Szerkesztve ]

(#122034) Dumi86 válasza Cs1csó (#122033) üzenetére


Dumi86
senior tag

Én azt mondom jó a 1909 is :R Amíg nem rakja fel automatikusan addig biztos nem rakom fel a 2004 et. Perpill fel sem ajánlja.

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#122035) Pano válasza Cs1csó (#122033) üzenetére


Pano
addikt

Van egy 4 éves ssd-m, ami azért kapta az ívet elég rendesen napi szinten. Sok fájlt másoltam rajta folyamatosan, rengetegszer volt teleírva is. Olyan eszközben használtam, amin komplett rendszerek (OS-ek [linux disztrók, windows 8-10] is) voltak napi szinten többször törölve/újrahúzva.
Mai napig köszöni tökéletesen van, 98%-os kondícióval. S ráadásul egy olcsóbb ssd, még nem is a nagyobb nevek terméke. Direkt azért lett olcsóbb véve, hogy nyugodtan tönkremehet a nagy igénybevétel miatt, aztán bírja mint a fene. :D Másik két ilyen munkára fogott eszközben lévő ssd is ugyan így bírja, az egyik samsung az még mindig 99%-os kondival és nem lassultak be.
Szóval, szerintem az ssd-re vigyázást manapság már tényleg el kéne engedni.

"A depressziósoknak van igazuk és azok a betegek, akik vidáman lubickolnak a szétrohadó világban."

(#122036) Cs1csó válasza Pano (#122035) üzenetére


Cs1csó
félisten

+++++

(#122037) tordaitibi válasza Pano (#122035) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

"Szóval, szerintem az ssd-re vigyázást manapság már tényleg el kéne engedni"

Támogatom.
15 éves noname 30Gb ssd-m, 4 év nonstop használat (htpc) a többi átlagos, azaz kb. 50000 óránál járhat.
Jelenleg egy haverom kisfiának a gépébe teljesít. Hibátlanul.
Eltettem egy akkori ssd benchmarkot, picit gyorsabb most mint 16 évvel ezelőtt. :)

(#122038) Narxis


Narxis
nagyúr

Fel lehet már rakni vagy várjunk még vele? :B

Thanos was right.

(#122039) Cs1csó válasza Narxis (#122038) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kedves Narxis!

Erre nincs igazán kiforrott válasz, ha van egy jól működő szépen belakott rendszered és nem szeretsz/nincs időd akár egy friss telepítéssel, vagy rendszer visszaállítással bajlódni és nincs olyan új funkció amire komoly mértékben szükséged lenne akkor hagyd a Windows-ra ha majd ő telepíteni akarja akkor telepíti.

(persze ha szeretsz mókolni, van időd stb. akkor kezdésnek akár csinálhatnál egy rendszermentést pl. Macrium Reflect Free-vel és ha minden kötél szakad leggyorsabb azt visszatenni.)

(#122040) Pyttawrx válasza Narxis (#122038) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nekem egyik gépen sem volt probléma, ami nem jelenti azt hogy nálad sem lesz. :)

(#122041) Tomi_78


Tomi_78
tag

Sziasztok!
Hogyan lehet azt megoldani Windows 10 esetében, hogy van egy szerverünk, azon egy mappa, és azt az annak az alhálózatán lévő gépek lássák, tudják kezelni?
Jól kapisgálok a mellékelt kép alapján? Tehát valahogy úgy kéne megadni, hogy:
\\szerver IP-címe\mappa neve ?

(#122042) qdak válasza Tomi_78 (#122041) üzenetére


qdak
addikt

Igen, vagy szerver neve\
-A csatlakozás különböző hitelesítő adatokkal, meg tudsz variálni
pl: létrehozol 1 vendéget a szerveren, akinek csak olvasási engedélye van, ha ezzel a hitelesítéssel veszed fel, akkor csak olvasni tudja.

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#122043) King Unique válasza Narxis (#122038) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy hasonló kérdésre adott válaszban leírtakat.
Lehetne amúgy lehet, meg ha magától felajánlja a Windows Update és nem azt írja, hogy még nem áll készen az eszköze, mint másnál. Aztán hogy ténylegesen telepíted-e a 2004-es funkciófrissítést, az már az előbb linkelt másik válaszban leírtaktól, egyéni döntésedtől stb. is függ.

[ Szerkesztve ]

(#122044) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Srácok!

Vettem egy nekem kényelmes gamer egeret. Meg sem nyikkan az új Win10 laptopon.
Rátettem a régi Win7 laptopra és azonnal telepítette ahogy rádugtam! Tehát nem hibás az egér.

Meg sem nyikkan továbbra sem a Win10-es gépen. mi a fenét csináljak vele???

Kell erre valami szuper különleges telepítő, vagy ez akkor most kuka??? Nem értem. Doboza szerint megy vele, de a beállításokban semmi nem változott, nem is látok új opciót. Nem kínál fel semmit.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#122045) King Unique válasza Polarstar (#122044) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy kifejted pontosan mit jelent ez a "meg sem nyikkan", ne másoknak kelljen már kitalálni... Azaz pl. az eszközkezelőben és a gépházban megjelenik az eszköz (egér), nincsen az előbbinél hibakód? Aztán nem ártana leírni azt is, hogy pontosan milyen egérről van szó, milyen (vezetékes / vezeték nélküli) csatlakozással, milyen Windows 10-verzót használsz, az naprakész-e, telepítve vannak-e a szükség összesítő- és illesztőprogram-frissítések, helyi / Microsoft-fiókkal van-e használva a rendszer, helyi / 3dr party antivírus szoftverrel, stb. :F

[ Szerkesztve ]

(#122046) Csöves válasza Narxis (#122038) üzenetére


Csöves
senior tag

10 éves laptopon is jól muzsikál.

Aquila non captat muscas.

(#122047) mefistofeles


mefistofeles
addikt

Urak! van egy Cannon Mg 3550 multifunkciós nyomtatóm. A windows azonnal típushelyesen felismerte és telepítette de nem találok semmiféle opciót a szkennelésre. Megoldható valahogy vagy töltsek le gyári meghajtóprogit?

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#122048) King Unique válasza mefistofeles (#122047) üzenetére


King Unique
titán

Van beépített fax & scan alkalmazás a Windows 10-ben, illetve Microsoft Store-ból is letölthető a Windows Szkennelés, lásd a "How to Scan a Document in Windows 10" cikkben leírtakat.
Másik lehetőség az eszköz (nyomtató) gyártójának saját szoftverét telepíteni és azt használni, aminél az egyes beállítási, konfigurálási lehetőségek bővebbek lehetnek.

[ Szerkesztve ]

(#122049) Bogyó bá' válasza mefistofeles (#122047) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Én a HP muiltifunkciós lézernyomtatómhoz a Store-ból letöltött Windows szkennelés nevű programocskát használom, nem bíbelődöm a gyári meghajtóval.

Nekem bevált, pdf-be is tud menteni, bár kevés a beállítási lehetősége, de nekem így is pont jó.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#122050) daffy1989


daffy1989
tag

Sziasztok!

Húgom laptopján eredeti win10 64bit van. Időszakosan éjjel eltűnik neki minden az asztalról és a böngészőből. (fájlok,előzmények). Nincs benne rendszer,mert laikusként gondoltam arra,hogy valami a biztonsági visszaállítással lehet,de sztem nem. viszont mi lehet a gond?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.