Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10001) t72killer válasza CharlieDrop (#10000) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog (1)

Én várnék. (várok)

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#10002) zzola válasza t72killer (#9997) üzenetére


zzola
félisten

Értem! De ki beszélt itt frissítésről?? :U

[ Szerkesztve ]

(#10003) FollowTheORI válasza CharlieDrop (#10000) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ezt a 8 napot csak kibírod már nem? :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#10004) #25583896 válasza King Unique (#9998) üzenetére


#25583896
törölt tag

Eddig is foltozgatni kellett megjelenés után, viszont az RTM megjelenését követően már nem nagyon adhattak a rendszerhez új funkciókat (csak egy új főverzióba kerülhetett bele, mert az előző "kész" volt), szóval ennek a "végleges-mániának" nem sok előnye van. Ma már azt sem mondjuk, hogy "Firefox 39-et használok", egyszerűen csak Firefox, amihez a háttérben mindig jön a frissítés. Ugyanez lesz a Windowsnál is, folyamatosan frissül majd, gyakrabban kerülhetnek be új dolgok a rendszerbe és egy idő után egyszerűen csak Windows lesz az OS neve (persze most még valahogy meg kell különböztetni az előző rendszerektől, ezért inkább hozzátettek egy 10-est).

[ Szerkesztve ]

(#10005) Drughi


Drughi
addikt

Üdv,

Ha most szeretném feltenni a hivatalosan kiadott legfrisebb verziót mi a teendőm?
Volt már rajta win 10, be vagyok regisztrálva, visznot most nem tudok letölteni egyetlen buildet sem.

Ha letöltöm a legfrissebbet, akkor az szépen aktiválódik majd (Van egy MS fiókom és azon beregisztrálva egy Win 8 Home)?

(#10006) King Unique válasza Mate (#9999) üzenetére


King Unique
titán

Ok, hogy átállnak új ütemezésre, de ha azt nézzük, hogy nyár-ősz (pár hónap), akkor egyrészt kiadhatták volna később is (ősz), másrészt összedobhatták volna úgy, hogy minden benne legyen, amit hirdettek.
Mert, ha még 2 év múlva ősz és 14200-as build + rakás vadiúj és futurisztikus fícsör, akkor nem teszem szóvá, de így....

(#10004) Oki23: milyen RTM, most fentebb azt taglaltátok, hogy nincs RTM?? Funkciós dolgot leírtam fentebb, meg korábban azt is, hogy ha már kiadásra jelölnek vmit, akkor illik jól összerakni, mint a szakdolis példánál. Mert ma is volt hozzá vmi security update, felraktam, restart, de a skálázás maradt ugyanolyan homályos és sz@r, mint volt...az vajon mikor lesz javítva, mert 29-ét nem érzem sanszosnak? Ősz, vagy majd jövőre, vagy nem és használjam másik gépen? Szóval azért látszik, hogy nincs ez a 10240 minden téren korrektül elkészülve...

[ Szerkesztve ]

(#10007) moonguru válasza GuruZone (#9996) üzenetére


moonguru
őstag

És tényleg felrakta! :)

Ui:

Már máskor is tapasztaltam ilyen "sikertelen" frissítést :))

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#10008) Mate válasza King Unique (#10006) üzenetére


Mate
nagyúr

Mindig kerül majd bele új funkció, legalábbis ez a terv. Mondhatták volna, hogy jó most még belerakjuk ezt és ezt is. Akkor az lenne a baj, hogy az azutánit miért nem rakták már bele. Sose lenne vége.

Csináltak egy ütemtervet és ahhoz képest elég jól haladtak. Pár dolog még nem 100%-os, de hogy őszinte legyek nem bíztam benne, hogy összeáll a dolog júli végére.

(#10009) #25583896 válasza King Unique (#10006) üzenetére


#25583896
törölt tag

Az előző Windows főverziók RTM változataira gondoltam. Eddig pl. ha egy, az általad említett skálázási problémához hasonló hiba maradt a rendszerben, akkor az nagy valószínűséggel csak a következő "végleges" verzióban változott, most viszont van esély arra, hogy pár hónapon belül kijavítják egy frissítés formájában.

[ Szerkesztve ]

(#10010) azopi74 válasza #25583896 (#10004) üzenetére


azopi74
addikt

Hát én arra is kiváncsi lennék, hányan vannak tisztában azzal, hogy épp melyik Chrome buildet használják.
Chrome és kész. Az éppen aktuális. Kutyát nem érdekel a verziószám, csak annyit tudunk, hogy mindig up-to-date.
Egyébként eléggé régóta alkalmazott, jól bevált dolog, de operációs rendszerek esetében viszont viszonylag új és járatlan út a rolling release model, van ugyan pár niche Linux disztribúció, ami így működik, de eddig a mainstream Linux disztrók, akárcsak az OSX vagy a Windows, a hagyományos, "standard release" modellt követték-
A Windows 10 az első, a hagyományokkal szakító, de ugyanakkor mainstream, hatalmas tömegeket célzó rolling release model OS, nagyon érdeklődően várom, mi lesz az általános tapasztalat, mennyire fog ez bejönni ez a frissítési modell az "egyszeri" felhasználóknak. Az ősszel (októberben) esedékes threshold wave 2 nem is annyira izgalmas, mert az nem annyira feature update, inkább csak performance tuning lesz, de a 2016 Q1-ben esedékes redstone wave 1 (ami már valódi, jelentős feature update lesz) fogadtatása már sokkal érdekesebb lesz.

(#10011) cattus válasza King Unique (#10006) üzenetére


cattus
őstag

Azért most jön kevesebb feature-rel, mert az őszi iskolakezdésre már kint kell lenniük a vasaknak az új rendszerrel. Kellett ez a konpomisszum, a jövőben meg úgyis folyamatosan érkeznek a feature update-ek.

Do the thing!

(#10012) westlake


westlake
félisten

Akár van RTM stástusz, akár nincs, kelle lennie majd olyan ISO-knak amiket az IT-seknek tesznek ki (MSDN, stb.). RTM-nek valóban nem is lehet már nevezni, mivel (ha jól tudom) telepítő médiát már nem is gyártanak. Final-nak megint csak nem lehet nevezni, ha két hónappal később már lesz újabb telepítő. De igazából teljesen mindegy, hogy milyen jelzővel illetjük. 29-én megtudjuk, melyik az az első verzió, amit a M$ hivatalosan terjeszt, mint stabil verzió.

Play nice!

(#10013) King Unique válasza Mate (#10008) üzenetére


King Unique
titán

Nem tudom, hogy pontosan mik nem kerülnek bele most, de ha már 29-e a nagy durranás, akkor illene az ígérteket belepakolni. Ennyi erővel Cortana se tud még magyarul, ahogy néztem és 1 hét alatt vsz nem is fog megtanulni.

(#10009) Oki23: én csak arra gondoltam, hogy a korábbi rendszerek kiadásra jelölt (RTM) verziói se voltak tökéletesek, de olyan ordas hibák nem feltétlen voltak bennük, mint a mostaniban.
Illetve ok, hogy javítják, csak eleve ront az összképen, ha akinek most kéne, hogy jól működjön (startkor vannak a legnagyobb elvárások), várnia kell x hetet, hónapot....mert lehet nem fog, hanem a kezdeti csalódás után visszaáll az előző rendszerre. Az általam említett hiba meg kb. fél éve benne van. Ennyi erővel hiába lett javítva egy-néhány dolog a 8.1-nél, a 8.0 kezdeti benyomásai miatt sokan leírták az egész rendszert.

(#10011) cattus: tudom, gondoltam. :D Bár ősz-tél környékén meg lehetne a karácsonyra gyúrni. :)

(#10014) pzstm válasza King Unique (#9998) üzenetére


pzstm
titán

Windows as a Service....

A nostani verzió bőven megfelelne RTM-nek, a featurek, amiket mostanra akartak mind belekerultek. De, elkészültek időben a kitűzött roadmap szerint. Senki nem mondta, hogy ősszel feature pack jön, első nagyobb frissítőcsomag....

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10015) azopi74


azopi74
addikt

"With the phones that we have today, and the move by Microsoft to make Office applications freely available on Android, the gap between a Windows PC and an Android device shrank dramatically.

I use an Android phone and a Windows laptop and now I can open all my Office documents on my phone in a Microsoft app. The fact that it isn't a Windows Phone is irrelevant, so the move by Microsoft has made it far easier for us to sell a combined solution to business."

Szép dolog Satya "cloud first mobile first" jelmondata, de most komolyan: nem lehet, hogy ez az új mantra ténylegesen megássa a Windows for Mobile sírját? Én most komolyan kérdem, mert eddig 95%-ban azért akartam Windows-os telót, mert a MS szolgáltatásaihoz fullos, kompromiszum mentes elérést akartam. Telefononról, tabletről, akármilyen eszközről. De most ott tartunk, hogy lassan egy hulladék androidos telóról is ugyanazt a szolgáltatás szintet elérem, mint Windowsról. iOS-ről meg még durvább a dolog, jobban el vannak kényeztetve az iOS használók, mint a Windows hű felhasználók... Mi a f*sz van itt? MS egyszerűen feladta a mobilpiacot, vagy (nagyon) máshogy gondol a mobilpiacra? Mi a fasz történik itt?

(#10016) semetka


semetka
őstag

Az aláírásomban lévő gépre nem hiszem hogy kijönnek a win10 driverek, lehetséges hogy megy minden ugyanolyan szépen 8.1 driverrel? Most win7 van fent, P35-ös szériás az alaplapom

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#10017) King Unique válasza pzstm (#10014) üzenetére


King Unique
titán

Igen tudjuk, meg azt is, hogy mást nagyon nem nyilatkozhatsz.
Hát, ha újabban az ilyen buggal teli verziók felelnek meg az RTM-nek, az valóban nagyon szép és jó... Cortana se megy nálunk, de majd várhatunk mindenre türelmesen, hátha 1x összeáll teljesen.

(#10015) azopi74: ez mondjuk kicsit túlzás, hogy ennyi mindent elérhetővé tesznek a másik platformra is. Akkor mért is vegyünk Windowsos mobilkütyüt?

(#10018) Warter válasza King Unique (#10017) üzenetére


Warter
őstag

Fogadni mernek, ha 110%-os lenne a win10 akkor is karognal valamin. :D

(#10019) CharlieDrop válasza t72killer (#10001) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Köszi :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#10020) pzstm válasza King Unique (#10017) üzenetére


pzstm
titán

a buggal teliséget másis kifejtette már, nem csak én. Nálad lehet valamiért/valami miatt van, gyanús, hogy hivatalosan lehet csak szeptemberben kapnál jelzést, talán pont emiatt.....

Cortana elérhetősége meg nem elérhetősége pedig egy teljesen más tészta, mehetnénk akár külön topikba is vele....Xbox music (Groove Music) se megy nálunk hivatalosan, Surface sem kapható....ezeket mégsem keverném ebbe a topikba...

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10021) pzstm válasza semetka (#10016) üzenetére


pzstm
titán

nagyon könnyen előfordulhat.
;)

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10022) #40553216 válasza szundybence (#9910) üzenetére


#40553216
törölt tag

Én csak a tényekre szorítkoztam, amikor az általad idézett mondatot leírtam.

És ha már így kiemelted a tényekre szorítkozást… Megmagyarázhatnád az összefüggést az első állítás (mefistofelesé: stabil) és az ezzel a vélt vagy valós tulajdonságával semmilyen kapcsolatban nem lévő második állítás (a tiéd: nem hibátlan rendszer, különös tekintettel a felhozott hibára) között. Ha már a szakmaiságot kéred számon akárkin is.

Mivel az előző hsz-emben is ugyanezt írtam, és nem válaszoltál, így felteszem, erre sem fogsz. Nekem ez volt az utolsó.

(#10023) szimi57


szimi57
őstag

Sziasztok!

Ha most aktiválom a WIN 10-et (240), lehet belöle valami gond?

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#10024) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Na megvan az első hiba. Chrome alól, ha nyomtatni akarok nem tudja megjeleníteni a nyomtatási képet, hanem a manóba szöveg jön... Edge alól nyomtat és máshonnan is. Szerintetek mi lehet a hiba?

(#10025) Clemi válasza h1mpi (#10024) üzenetére


Clemi
veterán

Azért az, hogy első hiba igen nagyvonalú kijelentés :DD

(#10026) Воланд válasza azopi74 (#10015) üzenetére


Воланд
titán

nezd, mindenki tudja, hogy a mobilos haborut elvesztette az ms, a w10-el sem fog normalis reszesedest elerni. a "nem adjuk fel a telefonos vonalat" meg "jonnek uj flagshipek a fanoknak" meg csak porhintes.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10027) front3r válasza h1mpi (#10024) üzenetére


front3r
őstag

Akartad mondani a Chrome első hibája? Főleg hogy ez nem is az OS-hez köthető elsősorban, hanem a Chrome-hoz. Úgyhogy a Google háza táján kellene jelenteni a problémát. Plusz, lehet a Chrome nem is kompatibilis a Windows 10-el, csak működik rajta, úgy ahogy.

PS5, PSVR2 -  iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)

(#10028) pzstm válasza h1mpi (#10024) üzenetére


pzstm
titán

megtudja...lehet használsz valami olyan progit(nyomtatáshoz), amitől belehal, esetleg valami addon...

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#10029) szundybence válasza #40553216 (#10022) üzenetére


szundybence
aktív tag

Nem, erre sem fogok. Ez itt off. Ne trollkodj már légyszíves! Ha valami bajod van velem, írd meg magánba. Nem kell ezt a topikot terhelni a frusztráltságoddal.

(#10030) noxon


noxon
őstag

Most akkor mi a helyzet, ha új vinyóra akarom tenni az insideres aktivált win10et? Hogy valósítható meg ez nekem nem tiszta vagy maradjak örökké azon a vinyón? Vagy letölthetem az isot, de az hogy lesz aktivált kapok új kulcsot vagy a mostanival vagy hogy?

We live in a simulated world...

(#10031) #40553216 válasza szundybence (#10029) üzenetére


#40553216
törölt tag

:DDD

(#10032) szimi57


szimi57
őstag

Szerintem a leg hasznosabb ujitás a WIN 10-nél, hogy kiszedték a három sarokból azt a bohóckodást ami ott zajlott, a negyediket pedig gatyába rázták és maradt egy asztal. :D

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#10033) azopi74 válasza Воланд (#10026) üzenetére


azopi74
addikt

Márpedig a a W10 és az UAP az utolsó esélye, hogy normális részesedést elérjen. Már most temetik?
Egyetlen (de komoly) baja a platformnak az app ellátottság hiánya. Ami viszont tipikus tyúk-tojás probléma, és amint eléri a kritikus részesedési szintet az UAP-okat futtató végeszközök piaca, ez megoldódik, mert 3 platformban fognak gondolkodni a fejlesztők, nem 2-ben. És utána csak felfelé vezet az út, ha kicsit is komolyan gondolják a mobil piacot. Persze ez a "forradalom" nem egy éjszaka alatt fog lezajlani.

(#10034) mefistofeles


mefistofeles
addikt

Továbbra is ez a sok szegény mazohista......

Fel nem érem ésszel, hogy miért használják sokan ezt az instabil, használhatatlan bughalmazt.
Ha lemegyek egy bizonyos szellemi szint alá akkor azt kéne mondanom, hogy nem én vagyok a microsoft fizetett bérence hanem inkább ők a konkurencia "megtámogatott" alkalmazottai. ( :DDD ) Mi mással lehetne ezt magyarázni? Főleg úgy, hogy még mindig csak egy tesztelésre szánt rendszerről beszélünk és ha marad is a 10240 build az még egyáltalán nem biztos, hogy 29.-én nem kap egy javító csomagot ami sok problémát orvosol.

Van egy tanmesém ezzel kapcsolatban:

Szerettem a win 7-et.
Megszoktam, belaktam, az igényeimhez szabtam, jól elvoltunk na! Aztán jött a win 8 és lelkesen telepítettem..... aztán csalódtam. A dolgok nem ott voltak ahol megszoktam, nem úgy működtek és egyáltalán..... és most jön a meglepetés! KÉPZELJÉTEK EL, nem jártam a win 8 topicba hetekig, hogy fikázzam a rendszert hanem TADÁMMM visszaraktam a win 7-et és boldogan éltem tovább!
vége....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#10035) Out válasza mefistofeles (#10034) üzenetére


Out
addikt

De azért a lelked mélyén máig ott volt az a szorító érzés, hogy kiadd magadból a csalódásod, amit most meg is tettél. Ugye, hogy jobb? :D

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#10036) tatararpad válasza mefistofeles (#10034) üzenetére


tatararpad
őstag

Te is ugyanilyen mazohista vagy. Ők állandóan leírják hogy mekkora szar, te meg állandóan leírod hogy milyen hülyék és hogy neked milyen jó. Én nem látom a különbséget a viselkedésben, csak éppen különbözőt mondtok.

[ Szerkesztve ]

(#10037) mefistofeles válasza tatararpad (#10036) üzenetére


mefistofeles
addikt

Miért is?

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#10039) vlevi válasza Воланд (#9920) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hát, ez így elég lutri, hogy próbáljak meg alaplappot cserélni, és akkor hátha jó lesz.
Win7-en tökéletesen megy. És már a legelső win8-on is ilyen volt, nem azóta romlott el.
Lehet-e a BIOS-ban valami olyan energiabeállítás, ami nekem nem üti ki a szemem, de mégis, ha az be van állítva, akkor furcsaságok vannak?
Csak azt nem értem, ha felrakom nulláról az újabb windowst (bármelyiket, a 8-ast, 8.1, vagy a 10-es), akkor a telepítés után 1-2 alkalaommal működik a kikapcs, aztán már nem. Néhány nap múlva megőrül az alvás, és totál agyhalott kómássá kikapcsolja magát. Szó szerint be kell bikázni a gépet, hogy egy ilyen után elinduljon. Aztán valahogy "megtanulja" a win10, hogy ilyent nem szabad csinálnia, és működik. De valamikor pedig elalvásból szinte azonnal felébred, aztán megint elalszik, megint felébred. Direkt hagytam, hogy csinálja, lássam, van-e valami változás, de ezt képes volt órákon át művelni. Aztán áramtalanítottam a gépet, és következő alkalommal már rendesen megy. De powergombbal kikapcsolni nem lehet...

"Továbbra is ez a sok szegény mazohista......"
Van, akit érdekelnek az újdonságok, és használná is (mint én), de nem tetszik, és ezt szóvá teszi. Egyébként én is visszatértem a heteshez. Azthiszem, amióta a 8-as kijött, milliószor (lehet, hogy kevesebbszer :) ) felraktam a 8-as, 10-es különböző változatait, hogy hátha az én kedvem szerint változott valami. De nem.
És van, aki kényszerből használja.

[ Szerkesztve ]

(#10040) Milestone2 válasza mefistofeles (#10037) üzenetére


Milestone2
nagyúr

A mondandódban ott a lényeg.
MINDENKINEK MEG VAN A LEHETŐSÉGE, HOGY VÁLASSZON.
Ha neked jobb a W7 használd azt. Ha nekem jobb a W10 használjam azt.
Olyan parttalan vitákba tudtok belebonyolódni...

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#10041) mefistofeles válasza tatararpad (#10036) üzenetére


mefistofeles
addikt

Kétszer írtam le, többet ígérem nem fogom (néha nehéz megértenem bizonyos embertársaim viselkedését)

Amúgy ha szerinted párhuzam vonható az között ha egy ember megelégedéssel használ egy rendszert és ezt le is írja (bocsánat) és az között ha valaki kínlódik egy számára rossz, kényelmetlen stb. rendszerrel de mégis azt használja akkor nem az én készülékem hibás.......

Milestone2: Pontosan! Ezért is nem értem ami itt folyik..... Vitatkozni pedig nem fogok a témában.....

RÉSZEMRŐL A TÉMA LEZÁRVA!

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#10042) szaki26a válasza vlevi (#10039) üzenetére


szaki26a
aktív tag

Szerintem próbálj egy bios meg egy driver frissítést, biztos hogy ilyesmi lesz a baj.

(#10043) Воланд válasza azopi74 (#10033) üzenetére


Воланд
titán

nyilvanosan meg nem temetik, ha temetnek, akkor nem lenne ez a porhintes, hogy ok mennyire elkotelezettek a telefonokat illetoen. es nem latom, hogy egy tizenakarhany szazalekos reszesedes miatt miert csinalna mondjuk a tumblr normalis uap-ot. mikor desktopon ott a bongeszo, ott ugysem hasznalna senki egy alkalmazast, tableten, meg telefonokon meg soha nem erik el a kritikus reszesedest.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#10044) tatararpad válasza mefistofeles (#10041) üzenetére


tatararpad
őstag

Ha te leírhatod, hogy te milyen megelégedéssel használod a rendszert, szerintem nyugodtan leírhatja más is, ha ő nem, persze kultúráltan kritikus formában. Kivéve persze ha birkabégetős topicot akarsz látni.

(#10045) tatararpad válasza Воланд (#10043) üzenetére


tatararpad
őstag

Pedig minnél könnyebben portolható az alkalmazás Androidról vagy iOS.ről, annál logikusabb, hogy kevesebb befektetéssel tud még nagyobb piacot elérni. A BUILD-en bejelentett hidak valamennyire ezt célozzák.

(#10046) anulu válasza CharlieDrop (#10000) üzenetére


anulu
félisten

nálam már ez a live rendszer.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

(#10047) azopi74 válasza Воланд (#10043) üzenetére


azopi74
addikt

"tableten, meg telefonokon meg soha nem erik el a kritikus reszesedest."

"tizenakarhany szazalekos reszesedes miatt miert csinalna mondjuk a tumblr normalis uap-ot. mikor desktopon ott a bongeszo,"

tablten? Hát a surface eléggé brutálisan jól teljesít. És ott pedig - ellentétben a telefonpiaccal - nem is az alsó szegmenset célozza a MS, miután jelenleg a legolcsóbb surface is többe kerül, mint a legdrágább iPad.
És jönnek az olcsó, Windows for Mobile-os kis tabletek is, amik csak uapokat fognak tudni futtatni.

"tizenakarhany szazalekos reszesedes miatt miert csinalna mondjuk a tumblr normalis uap-ot. mikor desktopon ott a bongeszo,"

iPad-en is van böngésző (sőt, iPhone-on is, az i6 Plus esetében még használható méretben is), mégis gőzerővel fejlesztik az iPad-es appokat.

(#10048) vlevi válasza szaki26a (#10042) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Szerintem próbálj egy bios meg egy driver frissítést"
Már próbáltam :(
BIOS a legfrissebb (2014. szeptemberi), driverből pedig az alaplaphoz nincs semmilyen gyártói driver feltelepítve, csak az, amit a Windows a telepítőjével felrakott. Az Asus oldalán igencsak öregecske driverek vannak. Win8.1-hez van, 2013 szeptemberi dátumú.

Másik, szintén alváshoz kapcsolódó dolog, de ez inkább csak kérdés. Az energiabeállításokból eltűntek beállítási lehetőségek. Hibernálást a powercfg -h off utasítással kikapcsoltam, de a hibrid sleep funkció kikapcsolási lehetőségét nem találom. Ezenkívül eltűnt a fast startup kikapcsolására való opció is. SSD esetén a fast startup nem értelmezhető, mert bootoláskor 1-2 másodpercet nyerek vele, legjobb esetben, de leállításkor pár giga írással, és 8-10 másodperc idővel jár a dolog. Szóval fast startup=slow shutdown :D A hobrid alválst is az SSD (és az írással járó idő) miatt kapcsolnám ki.

(#10049) ugyeletes


ugyeletes
tag

ha win10-rol winxp-re vagy win7-re (tehat tokmindegy hova) 256 szinu tavoli asztalt nyitok (ilyet is lehet, ha az .rdp fajlban kezzel atirod a szinmelyseget! ) , nagyon brutalisan elcseszi a tavoli asztal kepet, mas tapasztalt ilyet? AMD Radeon HD 8730M / Intel HD4000
ati es intel vidkari driverek fenn vannak.

(#10050) mate.93


mate.93
csendes tag

Sziasztok, segítségeteket kérném.

Pár hete/hónapja volt Win10 már a gépemen, többször is, többféle Build, de a napokban mikor le szerettem volna újra tölteni a Microsoft honlapjáról, szürke volt a gomb, nem lehetett letölteni.

Így hát letöltöttem egy régebbi, 10036-os buildet torrentről, feltelepítettem, de ma reggel kérte a kulcsot, hogy aktiváljam. Angol fórumokon már utánna olvastam, próbáltam néhány kulcsot, de sajnos egyiket sem fogadta el.

Most mi a teendő? Tudtommal a próbaváltozat "ingyenes". Microsoft accountom is hozzá van csatolva a windowshoz, gondoltam majd lefrissíti a legfrissebb buildre, de sajnos nem, csak az alapvető frissítések települnek.

Innen próbáltam letölteni, sikertelenül.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.