Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-03 19:52:02

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55001) A214 válasza #83685760 (#54993) üzenetére


A214
(fanatikus tag)

Üdv

Biost nem babráltam mindent hagytam gyári értéken.
Feltelepült.
Most UEFI módba fut msinfo32 alapján ,lemezkezelőben GTP.
Biosban most ezt látom a boot menünél:

Windows Boot Manager (P1:ADATA SP920SS)
P1: Adata SP 920SS (122 104MB)
P3: Samsung HD502IJ (476 940MB)

ez így jó?

[ Szerkesztve ]

(#55002) #83685760 válasza A214 (#55001) üzenetére


#83685760
(törölt tag)

Aha :)

(#55003) A214 válasza #83685760 (#55002) üzenetére


A214
(fanatikus tag)

Akkor kafa. Köszönöm a segítséget.
Milyen videolejátszó porgitt használtok? (VLC ,MPC-HC)
Aztán lenne még egy láma kérdésem.
Windows 10 pro-t újratelepítésnél Homera lehet váltani hogy aktivált maradjon.
Digitális licencel lett aktiválva a W 10 pro.

(#55004) Fandango válasza A214 (#55003) üzenetére


Fandango
(PH! kedvence)

MPC-HC

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/fandango/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=284277

(#55005) norti válasza A214 (#55003) üzenetére


norti
(őstag)

Miért, mi hátránya van a Pronak?

(#55006) ID0000 válasza #83685760 (#54993) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

Teljesen tisztán hagyott rendszer sem talál frissítést.
Azt se értem mért kell sokszor egymásután 8-9x újraindítani a gépet, hogy bebootoljon... :(

Valamikor csak világít az SSD ledje, és nem történik semmi - valamikor eljut addig, hogy Laci és forog a folyamatjelző, hogy éppen nyílna a Windows, és ott fagy csontra le...
Régi rendszeren ( Win7 64bit Home ) nem volt ilyen jellegű probléma sosem.

Mit lehetne csinálni?
Már a telepítésénél is sokszor megfagyott a bootolás során a Win10 Pro-m...

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55007) ID0000 válasza csixy (#54992) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

A Windows Defender nálam ki van kapcsolva, mert saját vírusirtót használok csixy.
Ennek ellenére próbáljak meg ráfrissíteni?

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55008) ID0000


ID0000
(fanatikus tag)

Az nem tudom mennyire számít, hogy a D és E partíción ami 1TB-os WD Black HDD rajta maradtak játékok, képek, zenék, videók.

A rendszer a C-re lett telepítve ( Corsair Force 120GB SSD ). Előtte formáztam a partíciót természetesen.
SSD élettartama is jó ( 98% a CrystalDiskmarkInfo szerint )

[ Szerkesztve ]

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55009) A214 válasza norti (#55005) üzenetére


A214
(fanatikus tag)

Természetesen nincs semmi hátrány a Pronak ezért is irtam hogy láma a kérdés.
Csak érdekelne, hogy lehet-e vagy akkor már termékkulcsot kér?

(#55010) vigyori78 válasza A214 (#55009) üzenetére


vigyori78
(őstag)

Nem lehet.

(#55011) justaview


justaview
(őstag)

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.

Win10-et (64bit) szeretném költöztetni egy 120GB SSD-ről egy 512GB SSD-re. Macrium Reflecttel csinálnám a klónozást. Ugyanakkor most vettem észre, hogy a W10 rendszer SSD-n nem 2, hanem 3 partíció van az alábbi ábra szerint:

A C:-t, azaz a 118GB-os (2.) partíciót ki szeretném terjeszteni nagyobbra úgy, hogy kitöltse az új SSD-t, hiszen ezért költöztetem át a rendszert. Az említett 3. partíció miatt azonban ezt a kiterjesztést nem engedi a 2. partícióval elvégezni a Macrinum (gondolom, később a Windows lemezkezelője sem, mert útban van neki a 3. partíció).

MI lehet itt a megoldás?

(#55012) vigyori78 válasza justaview (#55011) üzenetére


vigyori78
(őstag)

A képek szerint uefi-ben van telepítve így a 3. partíció a helyreállítási partíció.

(#55013) kovaszoskeny


kovaszoskeny
(senior tag)

Hello!
Windows 10 em van asus lappal USB 3 hátlapi portokat használom.-
Problémám,hogy lassúak.
Max ilyen 25-33 MB/s a másolás holott akár a samu pendriveom tudna 130 at is... oké persze soha de azért 80 köról mennie kellene nem?

Chipset driverek fent energiagazdálkodás beállítva.

Eszközkezelő házirendeknél a jobb teljesítmény bepipálva mégis lassú.

Mit tehetek?
Köszi

Offfba teszem mert nem biztos,hogy Win gond
a lap asus h110plus

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#55014) justaview válasza vigyori78 (#55012) üzenetére


justaview
(őstag)

És hogy tudom megoldani, hogy a 2. partíció elfoglalja az új SSD teljes tárhelyét (amit csak lehet) ?

Vagy ez csak újratelepítéssel menne? Az azért fájna egy kicsit...

[ Szerkesztve ]

(#55015) Joker88 válasza kovaszoskeny (#55013) üzenetére


Joker88
(őstag)

magán a chipset driveren kívül fenn van az estleges USB3 port gyártójának az illesztőprogija ?
AsMedia, VIA, Realtek, ilyenek..

(#55016) kovaszoskeny válasza Joker88 (#55015) üzenetére


kovaszoskeny
(senior tag)

Azt írja intel az is gondolom a chipset fetollta:

Intel® H110 chipset :
6 x USB 2.0/1.1 port(s) (2 at back panel, black, Type-A, 4 at mid-board)
Intel® H110 chipset :
4 x USB 3.0/2.0 port(s) (2 at back panel, blue, Type-A, 2 at mid-board)

Ezt írja usb re az alaplap support oldala.

Eszközkezelőben fent van a:Az intel(r)usb 3.0 extensible host contorller.

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#55017) OP-ToTo


OP-ToTo
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A laptopomba USB-s egeret dugtam ami korábban műkdött, ezen a laptopon is, de most nem ismeri fel. 2ből 1et sem. Azt írja a csatlakoztatott eszközöknél, hogy az illeszőprogram nem érhető el. Mi a teendő? Próbáltam frissíteni az eszközkezelőből, 5x újraindítottam, semmi. Nincs egér így csak touchpad.

Köszönöm előre is a segítséget.

Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB

(#55018) ooloo


ooloo
(senior tag)

Üdv,

Elnézést , ha nem jó helyen kérdezek , de nem találtam alkalmasabb topikot a kérdésemnek .

Ha két adathordozóra feltelepítem a windows 7 és windows 10 operációs rendszert ( külön - külön ), akkor egy egyszerű "c" meghajtó cserével a gép vagy win7 , vagy win 10 alatt fut .

Van ennek a megoldásnak bármi buktatója .

Ugyanis vannak játékok , amik vagy a windows 7 , vagy a windows 10 alatt hajlandóak futni . A játékok nem a rendszerlemezen vannak (!)

Az esetleges választ köszönöm ! :R

" értem én , hogy gőzgép , de mi hajtja ?

(#55019) King Unique válasza justaview (#55011) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Minek akarod kiterjeszteni, olyan fontos az a 450 MB?
Egyébként, ha pl. UEFI telepítés, akkor az alábbi partíciókat hozza létre pluszban a rendszer. Ezek normál esetben a lemez elején helyezkednek el, illetve a 10-esnél elvileg már 450 MB-os a legelső, vagyis a helyreállítási partíció. Na persze, vannak akiknél ott szokott maradni a korábbi telepítés szemete stb., szóval nem tudom nálad ilyen téren mi a helyzet. Csak mert a 350 MB-os lehet akár Legacy telepítés is + a 450 MB-os egy korábbi maradéka. De, ha utóbbit a rendszer használja, akkor nyilván nem ajánlott belepiszkálni...!

(#55013) kovaszoskeny:
Az már korábban másnak is volt említve, hogy az adatátviteli sebességnél lehet eltérés a fájlmásolás és a szintetikus tesztek eredményei között. Először az utóbbit kellene lemérni!

[ Szerkesztve ]

(#55020) raidx válasza justaview (#55011) üzenetére


raidx
(PH! addikt)

Furcsa a C: beékelődése. Nekmem mindég az az utolsó ezért lehetne növelni vagy csökkenteni.
Nem tudod a particiót áthelyezni, hogy ne legyen a C: mögött semmi?

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55021) A214


A214
(fanatikus tag)

Köszi Fandango & vigyori78 !

(#55011) justaview inkelt egy képet nálam annyi az eltérés hogy
1. 450 MB helyreállító partíció
2. 100 MB EFI-rendszer partíció
3. 118.69 GB NTFS Kifogástalan(renszerinditás,.........stb)

Megint lehet hogy hülyeséget kérdezek de a sorrendet illetve az első kettő partícióméretet mi alapján kreálja?

[ Szerkesztve ]

(#55022) OP-ToTo


OP-ToTo
(fanatikus tag)

Ötletek? Nem működik 2 egérből egyik sem. Miért nem ismer fel semmit a Win 10? Eredeti.

Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB

(#55023) #83685760 válasza ID0000 (#55006) üzenetére


#83685760
(törölt tag)

Akkor nálad nem a WU nem működik, hanem lényegében a gép. Az ilyen megállásokat általában a memória vagy a vinyó hibája okozza.
A memória ellenőrzéséhez a futtatásba írd be, hogy mdsched.exe, majd kerestess vele hibát.
A HDD-t húzd le a gépről, csak az SSD-vel próbáld használni. Ha továbbra is fagyogat, akkor jó lenne másik gépben is kipróbálni, vagy a rendszert másik meghajtóra telepíteni.
Esetleg rakd vissza átmenetileg a Win7-et, hátha az is produkálja majd. Ha nem, akkor driver hiba is lehet (de ezt most is megnézheted, telepíts fel minden friss W10-es drivert a gyártó oldaláról).

(#55024) tordaitibi válasza ooloo (#55018) üzenetére


tordaitibi
(őstag)

? :F
Ket adathordozo, az konkretan 2 merevlemez?
Persze hogy mukodik, w10 nem tudom hogyan intezi ezt, olvastam itt a forumba hogy a telepites idejere ajanlott lehuzni az osszes tobbi tarolot.

Otthoni peldam, 2 vinyo, az egyiken egy xp ez az elsodleges rendszerem egy ssd-n, a masikon egy w7 es egy linux+ez az adatvinyom is (750G).

Bootolasnal valasztok a ket vinyo kozott,+ha a masodikat valasztom, ott bejon a grub es valaszthatok a linux vagy a w7 kozott.

Valoszinuleg letezik egyszerubb megoldas tobb vinyo-tobb oprendszer,
es egy vinyo-tobb oprendszer eseteben is.

Windows rendszerek eseten ha a regi melle teszel ujabbat, eddig minden esetbe valaszthato volt barmelyik.
Pl. 1 merevlemez, 3 particio, eloszor w2000, utana masik particiora teve xp, utana w7, inditasnal valaszthatsz kozottuk. Linux mar regota ertelmes ezen a teren.
Amiket leirtam, mbr rendszer, az uefi-gpt parossal meg nincs tapasztalatom dualbootba.
Valamint itt a fastboot is csunyan osszekocolhat mindent.

[ Szerkesztve ]

(#55025) ID0000 válasza #83685760 (#55023) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

Köszi, megpróbálom ezeket amit írtál.
Bár most legutoljára mióta HDD-ről áthelyeztem a lapozófile-t SSD-re, azóta háromszor egymás után is bebootolt normálisan.
Remélem így is marad.

A vinyó állapota tökéletes, azt már átnéztem, SSD is jó.
Marad a driver ütközés, esetleg memória gond.

Megpróbálom amiket írtál.

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55026) raidx válasza tordaitibi (#55024) üzenetére


raidx
(PH! addikt)

Ha telepítéskor létező particióra akrod teenni a Wint bizony le kell húzni a többi winyót, ssd-t mert tuti máshová is pakolgat. Ha particionálatlan üres területet adsz a telepítőnek akkor nem kell lehúzni a többi HDDT. Akkor nem szemetel. Nem sokból tart törölni a particiót telepítéskor.Ha a régebbi rendszer mellé raktad az újat ment a választási lehetőség. A régi sosem ismerte az újat így a fordított sorrend nem működoöt. Win 10-nél nemtudom műkodik e?. Linuxal állítólag igen.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55027) ID0000 válasza #83685760 (#55023) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

Közben lefutott a memóriakezelő - hibátlan a memória teljesen.
A Windows most megint felállt szépen magától.

De a Windows Update-re, hiába van automatikusra állítva nem hoz be egyetlen frissítést sem, kézire állításkor sem történik semmi, csak órákig keres eredménytelenül... :W

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55028) #83685760 válasza ID0000 (#55027) üzenetére


#83685760
(törölt tag)

Hmm, ez elég fura így. Vannak módszerek a WU javítására, de ha teljesen frissen telepített rendszeren sem talál semmit, akkor nem hiszem, hogy használnának. Mondjuk ez egy próbát megér, vagy frissítsd kézzel, utána nézd meg. Tűzfal vagy router is blokkolhatja a Microsoftos címeket.

(#55029) justaview válasza King Unique (#55019) üzenetére


justaview
(őstag)

Nem a meglévő 120GB-os SSD-n akarom kiterjeszteni, hanem az újon, ami 465GB. Ha nem tudnám ezt megtenni, akkor felesleges a klónozás, mert az új 465ÍGB-os SSD-n a rendszer ugyanúgy 118GB-ot fog használni.

DE közben kísérleteztem.

Az EaseUS programmal próbáltam a klónozást, beállítva, hogy rendszer klónozást kérek. Erre 15 perccel később látom, hogy csak 2 partíciót másolt át, a 3.-at, ami eddig nekem útban volt a kiterjesztéshez, nem. Így az új (465GB-os) SSD-n kiterjesztettem a 118GB-os rendszerpartíciót majdnem maxra (2 GB-ot hagytam üresen, hátha kell még a W10-nek valamire később), és láss csodát, megy a rendszer!!! :K

Szóval, azt hiszem, talán a W8.1-ről való upgrade során maradhatott ott az a partíció, amit azóta cipelek magammal.

Eddig tökéletesen megy minden, úgyhogy remélem, hogy így van. :)

(#55030) raidx válasza ID0000 (#55027) üzenetére


raidx
(PH! addikt)

Hátha ez segít: [WŰU javítása]

MS hibajavítója.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55031) ooloo válasza tordaitibi (#55024) üzenetére


ooloo
(senior tag)

Igen , 2 merevlemezre gondoltam .

Tehát , ha jól értem , csak a bios-ban kell a boot lemezt beállítani .

Köszönöm a választ !

További kellemes estét!

" értem én , hogy gőzgép , de mi hajtja ?

(#55032) raidx válasza justaview (#55029) üzenetére


raidx
(PH! addikt)

Ami lemaradt az az EFI rendszerpartició. Csak neked rossz hejre került az Upgradekor.

450 MB helyreállítási, 100 MB EFI-rendszerperticio, C: particio. Ezek jönnek létre ebbe a sorrendbe normális esetbe. Ezen felül nincs szükség elhagyott területre.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55033) justaview válasza raidx (#55032) üzenetére


justaview
(őstag)

A 450MB-os helyreállítási partíció maradt le most a klónozás után.
Azt nem tudom, hogy ez miben okozhat problémát később?

...vagy ezt létre lehet hozni menet közben is újból?

[ Szerkesztve ]

(#55034) ID0000 válasza raidx (#55030) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

Köszi raidx, meg is próbáltam. :)
Ahogy rámentem a hibák kijavítása után a Windows Update-re, ugyanúgy semmi. :O

Pedig a hibajavító lefuttatása után ez a kép jött elő:

Routert és külön tűzfalat nem használok, a Windows tűzfal fut egyedül.

[ Szerkesztve ]

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55035) King Unique válasza justaview (#55029) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Ja igen, az más. Illetve, ha klónozás után most működik rendesen, akkor az a 450 MB-os vsz egy korábbi telepítés / upgrade maradéka lehetett. Amúgy szerintem felesleges volt 2 GB-ot particionálatlanul hagyni, illetve a rendszernek (C: meghajtó) nyilván nem kell a teljes lemez (~ 465 GB). Ilyenkor szokás rajta egy külön backup partíciót létrehozni az adatoknak, mert ha valami miatt netán újra kell telepíteni, akkor csak a C-t kell újraformázni.

Amúgy ez most Legacy / UEFI telepítés? Csak mert a kettőnél eleve más szerkezet és előbbinél nyilván nem meglepő, hogy nincsen külön EFI partíció.

[ Szerkesztve ]

(#55036) kkdesign


kkdesign
(senior tag)

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell ahhoz egy HP Probook 450 G4-en biosban/uefi-ben állítani, hogy a windows UEFI módban települjön?

GPT particiós táblával, stb. Neten találtam olyan forrást ahol rufussal ehhez előkészített telepítőt mutatnak be, azt már megcsináltam, de mit kell még tennem? :)

(#55037) King Unique válasza kkdesign (#55036) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Üdv!

Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nemrég más is hasonló ügyben érdeklődött. A kérdéseire adott válaszokban pedig le van írva kb. minden.

[ Szerkesztve ]

(#55038) justaview válasza King Unique (#55035) üzenetére


justaview
(őstag)

Win8.1-ről upgradeltem anno, annyira nem értek hozzá, hogy megmondjam, hogy UEFI, vagy nem, de a kép alapján, amit linkeltél, talán inkább Legacy lehet, mert így néz ki (most már a felső 450MB nélkül :) ).

A 2GB-ot klónozás után félelmemben hagytam ott :) az új SSD-n , mert nem tudtam, hogy a W10-nek mennyire van szüksége arra a 450MB-os partícióra, és gondoltam, hátha megint létrehozza, amint észreveszi, hogy eltűnt -- akkor legalább legyen hely hozzá. De ez csak a tudatlanságom/információhiányom miatt történt. :)

Adatokra külön HDD van a gépben D: meghajtóként.

[ Szerkesztve ]

(#55039) raidx válasza ID0000 (#55034) üzenetére


raidx
(PH! addikt)

Van még egy olyan eljárás, hogy leállítod a szervizet, takarítasz és újraindítod.

[link]

itta 2. lépéstől próbáld. Sajna több ötletem nincs.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55040) King Unique válasza justaview (#55038) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

Le tudod csekkolni az alábbi módszerek szerint a lemezt. Ha MBR, akkor nyilván Legacy boot módban történt a telepítés.

A Windows ezeket a kisebb partíciókat telepítéskor hozza létre. Ha valami miatt utólag kell őket babrálni, az már régen rossz. Bár nem megoldhatatlan, mert pl. UEFI-nél ez a leírás egész jól használható és simán működik. Többször is próbáltam már!

[ Szerkesztve ]

(#55041) ID0000 válasza King Unique (#55040) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

Köszi szépen. :)

Nálam jelenleg így néz ki az egész:

Ez jó így ebben a formában?

Azóta már 5. alkalommal is hibátlanul zajlott a boot, bár még nem akarom elkiabálni egyelőre. :)

Esetemben a Lemez 0 jelöli az SSD-t, a lemez 1 pedig az 1TB-os HDD-t.

[ Szerkesztve ]

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55042) justaview válasza King Unique (#55040) üzenetére


justaview
(őstag)

MBR.

Azt meg remélem, hogy a 450MB-os partíció tényleg csak az upgrade miatti történet volt. (A régi SSD-t egyelőre azért nem bántom, vészhelyzetre jó lesz. :) )

Köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#55043) Cassio1987


Cassio1987
(tag)

Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy teljesen váratlan időközönként olyat csinál a gép, hogy elkezd tölteni a merevlemez és amíg ez a folyamat tart (kb max 15másodperc) addig a gép semmire nem reagál. Ha játék fut éppen vagy film akkor addig megáll a kép, ha netezek akkor meg a böngésző nem reagál semmire addig. Még csak azt se tudom megnézni, hogy melyik program kezdi el terhelni a hdd-t mert ameddig a jelenség tart még a feladatkezelő se jön be. Ahogy a hdd abbahagyja a töltést és visszaáll a rendes működés, rögtön bejön a feladatkezelő de már későn. Néztem az ütemezett feladatok menüt de ott semmi nem futott le épp soha amikor a jelenség végbemegy. Most az előbb is előfordult és se a vírusírtó se a windows nem keresett már 3 órája frissítést, úgyhogy az se lehetett. Hdd 100%-os a hd sentinel szerint. Töredezettségmentesítő automata optimalizálása letiltva. Több ötletem nincs. Előző laptop win7-el ugyanezekkel a programokkal nem produkált ilyesmit se az asztali gép, de az is win7. Csak az új laptop win10-es ezért csak arra tudok gyanakodni. Valaki ötlet?

(#55044) King Unique válasza ID0000 (#55041) üzenetére


King Unique
(PH! félisten)

A screenshot alapján elvileg nálad is Legacy telepítés lehet. Ha nincs semmi gondod, akkor nyilván ok és nem feltétlen muszáj mindig erőltetni az UEFI-t. Bár a lemez 1-nél az elején lévő nem lefoglalt rész nem tudom micsoda, de mindegy.
Amúgy neked, ha jól tudom, a WU működésével volt gondod.

(#55042) justaview:
Ok, szívesen!

(#55045) ID0000 válasza King Unique (#55044) üzenetére


ID0000
(fanatikus tag)

Köszi, akkor gondolom ha azóta nincs fagyás nem gond a Legacy.
Igen, sajnos még mindig aktuális.
Nem oldódott meg. Meg se rezzen az Update, pedig kipróbáltam vagy három ajánlott megoldást is rá. Tanácstalan vagyok teljesen már...

[ Szerkesztve ]

Asus Maximus IV Gene-Z, 850W Corsair PSU, i7-2600K @ 4.4GHz, 8GB DDR3-1600 @ 1866Mhz RAM ( 9-10-9-27-1T ), MSI Gaming X RX470 8GB, 120GB Corsair SSD, 1TB Samsung HDD 7200 RPM

(#55046) kkdesign válasza King Unique (#55037) üzenetére


kkdesign
(senior tag)

Köszönöm szépen! :)

(#55047) notika77


notika77
(senior tag)

Sziasztok! Mit kell csinálnom, hogy a start menüben a kereső megtalálja a start menü listájában is szereplő - akár hónapokkal korábban - telepített programokat?

[ Szerkesztve ]

(#55048) bobalazs válasza Cassio1987 (#55043) üzenetére


bobalazs
(PH! addikt)

Last activity view
kép

és

last changed files

Ezek segíthetnek! ;)

[ Szerkesztve ]

(#55049) vakond5


vakond5
(őstag)

Sziasztok!

Olyan problémám van egy Dell 5567-es lapival, hogy miután rámegyek a kikapcsolásra a Win10-ben, leállás után pár másodperc múlva újra bekapcsol a gép, mintha megnyomnám a bekapcsológombot. A neten fellelhető összes megoldással próbálkoztam már, és semmi sem segített! Remélem ti tudtok valami orvosságot rá!

Köszi előre is! :R

"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."

(#55050) bobalazs válasza vakond5 (#55049) üzenetére


bobalazs
(PH! addikt)

Intel smart connect vagy Intel rapid start?
Iletve wake on lan.
biost nézd át főleg a restore power after power loss részt.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.