- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tonyrulez #148605 üzenetére
Passz. Ilyet találtam youtube-on
Kipróbáltam, így még elindítható az IE naprakész rendszeren is. Viszont nyáron jön egy Windows frissítés, ami végleg lelövi. Addig kell megoldást találnod az ActiveX problémádra. Windows LTSC változatban békén hagyták az IE-t, az biztos. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
CriticalHit #148095 üzenetére
Használhatod beépített félét.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #148028 üzenetére
Jobb klikk tálcán, keresés, open on hover elől vedd ki a pipát
(amúgy állíthatod csak ikonra a keresést, illetve Win gomb start menüben elkezdesz gépelni akkor is keres)
-
törölt tag
válasz
svgyula #147749 üzenetére
Bírom az ilyen felesleges köröket. Beírod a problémád, írjuk a megoldást, majd erre az van nincs is problémád, nem zavar. Akkor minden jó, ha a vége jó...
"Nem default a pdf mert a firefox is megnyitja, de van adobe."
Gondolatolvasó nem vagyok nálad mire milyen program a default, nyilván a Windows szempontjából írtam Edge a default pdf olvasó is, meg a start webes keresés alapja is, magyarul a rendszer része. Ha erővel irtod, úgy a rendszer próbálja gyógyítani magát frissítések idején.Néha a Joker meme jut eszembe:
Google-nél Android, Gmail, YouTube, kereső oldalon: regisztrálj Google fiókot, töltsd le a Chrome-ot, töltsd fel a képeid ->
milliárd ember csináljaApple-nél Apple ID, iCloud, próbáld ki Apple Music-ot, egyebeket -> milliárd ember csinálja
Microsoft kér Windows-hoz fiókot, OneDrive, kiraknak Edge ikont -> everyone loses their minds
-
törölt tag
válasz
svgyula #147743 üzenetére
Hogy történt az uninstall? Mert alapból nincs ilyen opció Edge-nél, a Microsoft a Windows szerves részének tekinti, ez a default pdf olvasó is. Ha belemókoltál, akkor nyilván van galiba és a Windows Update mindig helyreállítja. Telepítsd normálisan, majd a beállításokban kapcsold ki amit írtam és nem fog zavarni.
-
törölt tag
válasz
SchumiBácsi #147735 üzenetére
Ez ilyen játék, a cégek azt szeretnék mindenféle terméküket használd.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #147715 üzenetére
Strapabírónak kell lennie ezeknek az eszközöknek, különben nagyságrendekkel több adatvesztés panasz lenne. Mert te és én szépen leválasztjuk számítógépen megszokásból, az átlag viszont amint látja végig ért a másolás csík, már tépi is kifele.
NTFS kevésbé kényes, mint FAT32. Ráadásul úgy emlékszem, Windows alapból a kis eject ikon el is bújik a tálcán a felfele nyíl maradék ikonok részre, tehát az átlag nem is látja, nem is tud róla és a Microsoft se tolja az arcukba. Sőt, pár éve a quick removal lett az új default policy.
Rajtunk kockákon kívül kevesen foglalkoznak a biztonságos eltávolítással. Én általában csak a backup külső lemezemet szoktam biztonságosan eltávolítani, mert nem tudom háttérben éppen zajlik-e a mentés. Egy filmes meghajtót simán kihúzok. Múltkor voltam fotókat előhívatni, srác is simán kihúzta a flash drive-om, nem foglalkozik ezzel a többség.
(lásd még backup, mi itt toljuk a több adathordozó és felhő elvet, a többség meg egyetlen eszközén egyetlen példányban tárolja a pótolhatatlan fotóit)
-
törölt tag
válasz
St3ven #147224 üzenetére
Kipróbáltam: "winget install wox" aztán uninstall és bizony user mappámban az appdata részen ott maradt egy kis maradék és registry-ben is. Ami engem nem izgat, mert évente tiszta telepítek.
Tehát a Store inkább tisztább, winget arra jobb nem kell kattintgatni.
Use the winget tool to install and manage applications -
törölt tag
válasz
Werkly #147026 üzenetére
Akkor tegyük el X-akták közé. Nálam (UK ISO-ból telepített rendszer) váltogatva °C és °F között is mindig helyes, ahogy beállítom olyan lesz.
Esetleg powershellben a mindenre is jó:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
parancsot még megpróbálhatjátok, restart, más ötletem nincs.
-
-
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #146314 üzenetére
Megjegyzés ehhez, hogy ezt a Microsoft öt éve, a 1709 build kiadásakor nyugdíjazta. Nem foglalkoztak vele azóta. Ha restore idején kidob egy random hibát, az nem lenne kellemes.
Deprecated features in Windows
System Image Backup: We recommend that users use full-disk backup solutions from other vendors.Van több külső program: macrium, veeam, easus, minitool, acronis...
-
törölt tag
válasz
RoyBatty #146054 üzenetére
Kinek mi tetszik, valaki DOS & Norton Commander időkhöz szokott, más inkább egerezik és drag & drop is lehet gyors használat, a File Explorer használata se nehéz billentyűzettel.
Ctrl-Shift-N új mappa
Alt-Enter tulajdonságok
F2 átnevezés
backspace vissza
képekhez van betekintő panel
törlés, másolás, áthelyezés, kijelölés stb. sok dologra van bill. parancsAki nem szereti a ribbont, össze lehet csukni és címsorba kirakni a fontosabb ikonokat,
nem alattvalóbb "egeret rángatni", ha csak egyik kezed szabad éppen. -
törölt tag
válasz
xy.zsolt #145859 üzenetére
Elvileg semmi probléma vele, ez csak kicsi frissítés (enablement package) nincs benne semmi új funkció, ami bezavarhatna. Gyorsan is települ. Ideális most a helyzet: Win10 már csak lélegeztetőn, azért nyugodtan mehet a frissítés, rosszabb már nem lehet. Win11 kapja az új funkciókat, nyugodtan mehet a frissítés, hiszen csak jobb lehet. Most inkább iOS és Mac új rendszereknél érdemes várni pár hónapot. Annyi új funkció van bennük, hogy új bugok is.
-
törölt tag
válasz
kisharsany #145821 üzenetére
Legfrissebb Win10, Edge böngésző: megy az M4 Sport. Nincs nálad telepítve valamilyen VPN program, kiegészítő?
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #144320 üzenetére
Nálam a bejelentkezési képernyő spotlight kép ragadt be hónapok óta. Van rá leírás hogyan kell helyrepofozni, van rá program is. Már nem érdekel, beraktam egy fix képet. Windows és MacOS között mászkálva ilyen apróságok már nem húznak fel. Win10-en frissült a Fotók app, Win11 féle leszivárgott erre is. Gyorsabb nem lett, cserébe kivettek belőle hasznos funkciókat. (retus eszköz, piros szem javító)
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #144310 üzenetére
Már megszoktam, hogy havonta ránézek lefutott-e valóban. Valami van vele, első komment redditen is.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #144068 üzenetére
Kérdés, hogy valóban Microsofttól kaptad a levelet vagy adathalász kísérlet. Emailben kapott linken belépni nem ajánlott és 2FA használata javasolt. Fiókban biztonság részen megnézhető a belépési előzmény.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #144035 üzenetére
Natívan nincs, régen csináltak ilyet: LeftSider
Nem vesződnék vele, mert valamelyik programnál biztos nem lesz jó, pl. UWP fajtánál.Aminek van kis ikonja balra, arra egyszer kattintva kis menü lehetőségekkel,
vagy ikonra duplán kattintva bezár. Címsoron bárhol üres részre duplán kattintva nagy ablak lesz.Szerintem egyszerűbb a fontosabb bill. kombinációkat megjegyezni:
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #142523 üzenetére
Rufus-ra nem is gondoltam, mert nem szoktam használni. Most látom githubon a béta már a Win11 követelményeket is ki tudja kerülni. Ügyes.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #142516 üzenetére
Olyan nincs. 1607 vagy 1809 kell? Utóbbi még éppen fent van techbench linken, válaszd ki a típust, nyelvet... Régebbiek virágbolt vagy ilyesmi helyeken. (ez angol, utólag kell nyelvi csomagosítani)
-
törölt tag
HEVC-ért se muszáj fizetni, a device manufacturer változat ingyenes, csak el van dugva az áruházban. Böngészőben ez, aztán átdob az áruházba:
ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq -
törölt tag
válasz
Benőke #141699 üzenetére
Settings/Gépház, Ease of Access/Kisegítő lehetőségek, Keyboard/Billentyűzet részen kapcsold be a Print Screen gombra induljon a snipping és indítsd újra a gépet.
Egyébként működik?
Win + Prt Scr a teljes képernyőt menti user mappa Pictures\Screenshots közé, ott kell lennie a fájlnakAlt + Prt Scr csak az aktív ablakot vágólapra, pl. Paintben beillesztés
Win + Alt + Prt Scr az aktív ablakot user mappa Videos\Captures közé és utána Win + G is felhozza Gamebar felületen [kép]
(vagy ha OneDrive-ban más hasonlóban be van kapcsolva, oda is mentheti)
-
törölt tag
válasz
Krystal_s #141429 üzenetére
Ha Pro változat, akkor bekapcsolható a Windows Sandbox ahol tesztelheted a programokat, ha sokat kísérletezel. Ha már vannak bevált programjaid, és túl sokat nem telepítesz, törölsz egyébként, akkor nagyobb rend van. A Windows-t egyébként nem nagyon érdekli mekkora a registry és mi van benne. Ha a kérdéses program megtalálható a Microsoft Áruházban, azok után nem marad kupleráj.
Sajnos régen a program fejlesztőkre volt bízva minden, a Windows leszarja mekkora a registry, nem is javasolják a takarító programok használatát, régen azt se érdekelt senkit a program hova írt. Így kerültek játékok mentés mappái a Dokumentumok közé, readme.txt egyebekkel teleszórt start menü és hasonlók.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141415 üzenetére
Jaaaaa a konfigot kellett volna kérdeznem először. Hát ilyen régi vassal sajnos ez van. Egyszerűen gyenge a CPU. A netes Stadia játék és az egér szenzor sok neki, azért akad. Azért nem globális jelenség valószínűleg és azért se találsz konkrét megoldást angol találatokban, mert nem használ már senki olyan régi processzort ilyenre, max. alap játékra normál irodai egérrel 125 Hz PR
Játssz a telepített játékokkal vagy gamepaddal. Ennél több időt ne pazarolj a keresésre, mert nem találsz megfejtést szerintem. Ilyen gépnél a hétköznapi böngészés stb. is tüskéket okoz amikor 100%-ban vagy annak közelében használja a processzort. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #141413 üzenetére
Stadia nem szereti az egeret.
Nincs több ötletem, látom az "Egér probléma" topikban is érdeklődtél.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141408 üzenetére
Azt vinnie kell simán a rendszernek, ha nem ezeréves processzor. Nekem is annyin van a G305. (DPI pedig 1600) Másik USB port talán? Viszont ha telepített játéknál nincs probléma, másik egérrel sem, csak streamnél akkor talán nem is egér probléma ez, hanem inkább a netkapcsolat?
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141400 üzenetére
Polling rate hány Hz? Próbáld ki az egér programjában lejjebb veszed.
-
törölt tag
99% vissza tudod állítani, ez még olcsó tanuló pénz.
Telefonról nincs mentés felhőben?
Számítógépen csak törlésre jelöli ilyenkor a rendszer, a tényleges törlés nem történik meg amíg új adat nem írja felül a helyet. Ezért ne használd a gépet másra most, pánikból próbálkozással rosszabbat csinálhatsz. Legjobb kivenni a lemezt és másik gépen helyreállító programmal vizsgálni. GetDataBack, Recuva, EASEUS data recovery van több féle, nekem az elsővel voltak jó tapasztalataim.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141108 üzenetére
Nem használom azt, de tálcán jobb klikk menüben kapcsold ki a hover menüt és akkor nem dobja fel, csak ha direkt rákattintasz az időjárásra.
tordaitibi: desktop Edge szerintem legjobb böngésző egy ideje, az új lap fogaskerék menüben ki lehet kapcsolni a feedet, üdvözlést, háttérképet állítani stb. a mobilverzióról nem tudok nyilatkozni mert Safarizok
-
törölt tag
válasz
Dorian #139555 üzenetére
Ha a Win mappa 45 GB, akkor nem kell az asszonyt piszkálni, simán lehet a driverstore mappa hízott el magától az évek során. Nem is biztos kell az a tiszta telepítés, előbb nézd meg windirstat, treesize hasonló programokkal pontosan mi is foglalja a helyet. Lemezkarbantartó rendszergazdaként gondolom már volt?
-
törölt tag
válasz
Dorian #139547 üzenetére
- igaz, formázhatsz is ha akarsz
- nem fogja
- topik összefoglalóban a hivatalos linkek Media Creation ToolMielőtt bármit csinálsz, az adatokról legyen biztonsági mentés!
-
törölt tag
Ahogy írtam: ütemezett karbantartónál nekem volt pipa és éjjel 2 alapból, és bizony ébredt is ha elfelejtettem átállítani.
Pontosan ahogy ebben a cikkben látod a képen:
How to manage Windows 10's Automatic Maintenance feature | Windows Central
Vagy ebben:
How to Schedule Automatic Maintenance on Windows 10 (and What It Does) (howtogeek.com)These tasks are scheduled for 2 AM by default, and are only performed if you aren’t using your computer at that time. By default, Windows will wake your PC up if it’s asleep to perform the tasks (and if its plugged into power—Windows won’t wake a laptop running on battery). Windows will put your PC back to sleep when it’s done.
Amit még észrevettem, ha a gépházas aktív órákat éjjelre teszem, az leszarja a régi vezérlőpultos ütemezett karbantartó beállításait, az új az "erősebb"
szóval nekem évek óta este 9-től reggel 9-ig van aktív órák, hiába nappal használom a gépet, de akkor legalább látom mi történik és éjjel semmi nem történik.
Plusz nekem még ami nyűg volt 8.1-ről 10-re váltás óta, hogy adat HDD-t állandóan ébresztgette. Sok hozzászólást találtam google-ben, nyomoztam karbantartás, defender mi lehet stb. arra jutottam amikor WU vagy Store keres frissítést olyankor ébreszt mindent, mert manuálisan keresve is felébreszti, meg talán olyasmit is olvastam a telemetria is okozhatja. Itt arról is csak azt kaptam nektek nem ébreszti fel, azzal nem vagyok előrébb. Lehúztam tápról, később csere SSD-re, probléma megoldva.
-
törölt tag
Elég sok tiszta telepítést csináltam default beállításokkal. Alapból bizony ébred magától, pl. ütemezett karbantartó alapból úgy emlékszem éjjel 2-re van állítva gyárilag, frissítést keres stb. Volt is ebből pár anyázás, amikor clean install után elfelejtettem átállítani a dolgokat és éjszaka közepén felzúgott a gép ébresztve engem is. Természetesen aktív órák megadása, eszközök ébresztési engedélye beállítása után, úgy már csak akkor amikor én akarom. De alapból bizony önálló a Windows. [link]
Mint mindig: nem kell elhinned, tudjuk nálad alapból is minden szuper.
-
törölt tag
A winget dolgot reklámozhatná jobban a Microsoft, egyre több programot lehet így is installálni, tök jó.
-
törölt tag
Hát igen, ezeket emelték ki újdonságként:
Adding WPA3 H2E standards support for enhanced Wi-Fi security
Windows Hello for Business introduces a new deployment method called cloud trust to support simplified passwordless deployments and achieve a deploy-to-run state within a few minutes
GPU compute support in the Windows Subsystem for Linux (WSL) and Azure IoT Edge for Linux on Windows (EFLOW) deployments for machine learning and other compute intensive workflows
Az égvilágon semmi otthoni user számára, általánosan használatban nincs nagy javítás és újítás.
-
törölt tag
Lesz egyáltalán valami érdekes a 21H2-ben? Még azt sem tudjuk a Win11 javítások lecsorognak-e 10-re is vagy csak lélegeztetőn tartva marad 2025-ig ahogy most van.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Atomgeszi #138726 üzenetére
Ezt a leírást találtam, egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
#20749568 #138563 üzenetére
Az a baj a Windows frissítések gyakran küszködnek BT anomáliákkal és a Logitech szoftver sincs mindig a toppon. Nekem G305 csinál olyat, hogy oldalsó gombok hangerő fel-le és elég volt nyomva tartani gyors váltáshoz, jött egy frissítés már nyomogatni kell. Ha G-Shift gombot használok, hogy alternatív funkció legyen, akkor meg a vissza gomb néha kettőt megy vissza, ami nem szerencsés sem weboldalakon, sem fájlkezelőben. Azért szeretem a Logitech cuccait a beállítható dolgok miatt.
Szokásos eltávolítás, driver frissítés, újraindítás módszereken kívül nem tudom mit tehetnél: How to fix Bluetooth problems on Windows 10 -
törölt tag
Quick access résznél olyan kényelmes lenne, ha törölni is lehetne a fájlokat. Nem kellene a rendes helyükhöz menni.
-
törölt tag
válasz
kriszwells #138386 üzenetére
Nyisd meg, állítsd be a kívánt méretre és shift nyomva tartása mellett zárd be. Újra megnyitva a megjegyzett méretben indul.
-
törölt tag
válasz
Helga0203 #138376 üzenetére
Szia, legyen elég szabad hely a lemezen. Valószínűleg csak beragadt valamiért a Windows Update cache. A softwaredistribution mappa tartalmát kell törölni. Angol leírás képekkel, mindkettő ugyanaz a módszer:
How To Clear Windows Update Cache In Windows 10How to clear the 'SoftwareDistribution' folder on Windows 10 and make updates happen again
-
törölt tag
válasz
Helga0203 #137915 üzenetére
Tálcán jobb klikk menüben hírek és érdeklődés résznél kapcsold be. Ha nincs ilyen a menüben, akkor nincs fent a szükséges frissítés, tehát legyen naprakész a rendszer.
Megkérdezi gyorstörlés legyen vagy teljes. Érdemes a teljeset választani, hiába tart tovább. Mert sima törléssel az új tulaj még képes visszaállítani fájlokat pl. getdataback féle programokkal.
[link] -
törölt tag
Az aprós kulcs lehet így járt, viszont előbb az S módból kéne kijönni:
Átváltás az S módból a Windows 10-ben (microsoft.com) -
törölt tag
válasz
burriebonz #137184 üzenetére
Hajlamos megbolondulni, Windows újraindítás, VGA driver újratelepítése vagy f.lux.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #136642 üzenetére
Ez se kutya: Microsoft digitally signs malicious rootkit driver
-
törölt tag
MS fiók másnál is nyávog mostanában? Értesítésben itt látható üzenetet dobta fel. Egy hét alatt másodszor. Nem történt semmilyen jelszó változtatás. PIN megadás után újra oké, csak furcsa már kétszer eljátszotta.
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #136476 üzenetére
Csak külsős mókolással: search deflector
(szerintem egyszerűbb böngészőben keresni, úgyis mindig fut és úgyis ott fogod nézegetni az eredményt)Edge új lap fix, pár dolgot tudsz személyre szabni menüben [kép]
vagy felraksz egy új lap kiegészítőt
ha a home gombot bekapcsolod arra tudsz tetszőleges url-t tenniprivacy-t fogadd el, aztán ne töröld a sütit és akkor legközelebb nem dobja fel
-
törölt tag
válasz
pinnacle #136453 üzenetére
Más ötletem nincs sok. Az a furcsa, hogy néhánynál jól megcsinálta, másnál nem. Esetleg új profil alól megnézni, társítást alapra tenni, újratelepíteni a médialejátszó programot amit használsz. Általános mi atyánk ima, admin powershell parancssorba ez:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthplusz ezt a két linket találtam a témáról
Enable or Disable Thumbnail Previews in File Explorer
Clear and Reset Thumbnail Cache -
törölt tag
Örülök legalább elismered összevissza beszélnek. Hogy Win10-nél mi volt az egy dolog, nem következik belőle Win11-nél is úgy lesz, szóval szar példát írtál. Ha nem tűnt volna fel, 11-nél most már TPM követelmény is lesz, nem lesz 32 bites kiadás, Home-nál feltétel MS fiók, akkor ennyi változás mellet ennyi erővel lehetséges úgy lesz a CPU követelmény is ahogy közlik Kaby Lake már nem elég és amit mutat a Surface oldaluk is a Studio 2-ről. Szóval nem számít Win10-nél mi volt., semmi nagy dolgot nem mondasz a Haswell Win10 témáddal, én 2007-es core2duo gépre is raktam már Win10-et és akkor mi van? Nem releváns a Win11 témában. Meglepő módon a tech oldalak abból indulnak ki amit közöl a cég és ami látszik a weboldalukon. Azt a tanácsot mégse írhatják redditen, fórumokon, tech oldalakon, (bármennyire is fárasztóan szórakoztató vagy) hogy nálad mindig minden jó, semmi nem érint.
-
törölt tag
Én és az erről cikkező tech oldalak csak abból indultak ki, amit a Microsoft közölt. Surface Studio 2-ben lévő i7-7820HQ processzort én sem és a tech lapok sem találják a Win11 támogatás listában.
Surface blog azt írja meglévő Surface tulajok ellenőrizzék a check toollal jó lesz-e: If you have a Surface today and share our excitement for Windows 11, you can visit Windows.com to download the PC Health Check app and see if your device meets the requirements for a free upgrade beginning this holiday.és hogy a termék oldalukon jelölve van sárgával ami frissíthető lesz. A 2018 végén megjelent 3500 dolláros jelenleg is árult Surface Studio 2-nél nincs ilyen sárga Win11 frissítés jelölés.
Ha mindenki benézte és úgy lenne ahogy te mondod, kemény padló és puha padló, akkor ezt világosan közölniük kellett volna a bemutatón vagy a weboldalon. Ha a lista ellenére fel fog menni majd nem hivatalosan, az se normális kommunikáció szerintem, mert Surface és egyéb nem is régen vett gépek tulajai vakarják most a fejüket a fórumokon bizonytalanságban, hogy WTF.
Többet nem tudok neked a témáról írni, ha érted a problémát érted, ha nem, hát nem.
-
törölt tag
Több most is árult Microsoft Surface cuccban 7. generációs CPU van, a Win11 min. követelmény 8. generációtól
-
törölt tag
válasz
zolee001 #136449 üzenetére
Microsoft: vedd meg tőlünk ezt a min. 3500 dolláros Surface Studio 2-t!
szintén Microsoft: felejtsd el a Windows 11-et, a 2-3 éves géped szar
-
törölt tag
válasz
zolee001 #136435 üzenetére
Igen, ezt a bemutatón világosan közölni kellett volna. Hogy nézzenek körül biosban mert lehet megfelel a gép, csak alapból nincs bekapcsolva a TPM. Hogy melyik processzortól felfele stb. Az apple keynote-on mindig van dia melyik mac, iphone jogosult az új os-re, minden egyértelmű. Most akár microsoft surface userek kérdezgetik mi lesz.
A videókban (már amikor működött a stream) több subject to change felirat is volt, a rendszernek több részét nem is merték mutatni még, szóval idő lett volna legalább a feltételeket elmagyarázni. Nem egy hibás leírást és gagyi check toolt kiadni. Sok millió laikus user fog elakadni a nincs bekapcsolva TPM és kötelező MS fiók lépcsőn, nem fog gyorsan terjedni a Win11, legalábbis 2025-ig amíg a Win10 él. OEM gyártók legalább örülnek, majd vesznek azért új gépeket.
Panos Panay hiába egyik legjobb MS főnökök közül, azért emlékszem amikor ugyanilyen nyájas marketing dumával és bociszemekkel kínálgatta a lumia 950 és hp elite x3 nem olcsó készülékeket, amikor már tudták kukázva lesz az egész. Most a megkésett beismerés pozitív, hogy kukázták a win10 buktáit idővonal, csempék, szar animációk és próbálnak egységes kinézetre törekedni, elbukott skype már előtelepítve se lesz, javítanak az áruházon, lett új edge is közben. (új név nem ártott volna annak se) Visszaállnak évi egy buildre is, túlvállalták magukat kettővel. Ha a hivatalos 11-ben se lesz rendes dark mode, ugyanúgy vegyes vezérlőpult és gépház, gagyi levelező és beépített programok akkor az kínos ennyi év és újrakezdés után.
-
törölt tag
válasz
pinnacle #136428 üzenetére
Mappa opcióknál alapértelmezettre állítás. A filmes mappádra jobb klikk tulajdonságoknál rakd videóra. [kép]
a rendszertulajdonságok teljesítménynél is nézd meg a beállítást: [kép]
lemezkarbantartót, tárterület segédet ha futtatod nézd meg nem takarítja-e le a thumbnail fájlt, ha van külső takarító program ott isBuckey: először helytelen követelmény listát írtak, már módosították
a PC check eszközből is lesz új ami semmitmondó üzenet helyett kiírja konkrétan mi a helyzet
fórumokat elnézve mondhatták volna mielőtt user rohan ebayre TPM modult venni, csomó gép valószínűleg megfelel amúgy, csak be kell kapcsolni az adott esetben alapból kikapcsolt TPM cuccot, ami lehet fTPM, PTT
(szerintem sokan majd a Home változat telepítés MS fiók és internet feltétel miatt is kiborulnak majd)
nálam egy jó, egy gépnek régi a processzora az marad Win10-en, valami kevés feature érkezik majd arra is 2025-ig, pl. olvastam a Win11 képnézőjét elvileg megkapja a Win10 is, ilyen apróságokSkynet258: Mac, Win, Linux, Android, iOS mindegyiknek megvan a maga nyűgje és előnye, túl komolyan nem kell venni ki mit használ
-
törölt tag
Tudom, hogy nehéz elhinned, de 99,99% a bugos frissítés okozta. A lemeznek előtte és azóta se volt baja hardveresen, előtte és azóta se lett belőle RAW egy sima ellenőrzéstől. Én useremnél kékhalál nem volt. Rendszerlemezt nem érintette, csak a külsőt. A problémára ráguglizva jöttek is az akkori friss cikkek a bugos frissítésről pont ilyen problémáról, nahát mi okozhatta vajon...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #136235 üzenetére
User írja a PC check proginak a Microsoft Surface Go 2 se tetszik, közben a terméklapon már Win11 reklámmal szerepel. Azért érdekesre sikerült ez a bemutató: valószínűleg szándékos kiszivárogtatás, ma lefagyott stream, és az új kinézet helyett a kommentek arról szólnak a kiadott kompatibilitás ellenőrző szigorúsága szerint nem fog felmenni egy Dell Inspiron és hasonlókra. Twitteren láttam Surface Studio 2 se "jó" szóval ez a kiadott program szart se ér.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #136163 üzenetére
Eddig se voltak pontosak:
"Something happened" (de mi?)
"Az eszköz/fájl használatban van..." (mi használja?)Szerintem elképzelhető amikor megjelenik a 11, mégis fel lehet erőltetni a telepítővel, azért elég sok amúgy működő gépnek nincs tpm vagy van csak nincs bekapcsolva. Ez megint nem lesz egy sima roll out.
A kiszivárogtatott változat és az insider buildek mennek nélküle is, a mókoláshoz nem értek, esetleg majd win10 iso-ból install.esd/wim kiveszed és cseréled a 11-ben, biztos lesz okosított iso amivel kikerülhető ez a követelmény. Szóval én sokat nem adok erre a pc check programra, már win10 buildek esetében is volt olyan az upgrade assistant kiírta nem lehet, aztán isoból erőből simán. Nálunk egyik gép rendben lesz, másikon még win10 támogatva, azt már cserélni kellene és akkor már inkább mac.
Nem estem hasra a maitól, a leaknél újabbat nem nagyon meséltek, a hat éve szar animációkat és ui hibákat javítottak végre hurrá, a gagyi áruháznak az android és amazon miatt talán lesz használója is, teams integráció nekem ugyanolyan mindegy mint a skype, ha uwp dolgok jobbak lesznek akkor már jó. Fájlkezelő nem nagyon változott, nem mutattak új mail, naptár, képek, gépház használat közben, nem mutatták a dark mode végre kész van? Amit mutattak a news feed bullshit nem érdekel. Beismerték végre évi két "nagy" frissítés nem megy nekik, újra évi egy lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus