Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118001) Cs1csó válasza ArthurShelby (#117999) üzenetére


Cs1csó
félisten

Itt a többségekt 2 dolog érdekli:
1. ha jön a NAV és látja a számlát a Windows-ról egy ilyen olcsó verzióról akkor a vásárlót (engem vagy céget) vagy az eladót fogja elővenni?
2. Ezeket az olcsó Windows-okat "soha" nem lövik le vagy akár ez megtörténhet bármikor?

(#118002) King Unique válasza ArthurShelby (#117999) üzenetére


King Unique
titán

Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, akkor az előző válaszban többek között linkelve volt az is, hogyan lehet a Microsoft weboldalán hivatalos viszonteladót keresni.

[ Szerkesztve ]

(#118003) Pyttawrx válasza Cs1csó (#118001) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Hogy is szól? A törvény nem ismerése.... :)
Egyet fgjunk fel ILLEGÁLIS, mindegy, hogy vki ad róla számlát. Attól, hogy én adok neked egy kulcsot a szomszéd lakásához 5000-ért számlával, attól még nem a tied a lakás, csak tudod használni.
Privátba küldök linket, amit olvass el. Ide nem szeretném kitenni, mert kitettem jó párszor, és vannak akik nem tudnak olvasni, ;)

(#118004) RoyBatty válasza ArthurShelby (#117999) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Ott lehet bajod cégként, hogyha a NAV ellenőrzése során felmerül, hogy nem jogtiszta szoftvereket használsz, akkor a szakértői vizsgálathoz lefoglalhatják a gépeidet. Jellemzően ehhez a vizsgálathoz a NAV külső szakértőket (mondjuk a BSA-t) használ, azaz hónapokra/évekre elbúcsúzhatsz az eszközeidtől.
Szóval itt az a baj, hogy a NAV ellenőr "jóindulatára" van bízva, hogy elfogadja-e a Gipsz Jakab Bt. 5000 + ÁFÁ értékű használt Windows 10 pro licenszről szóló számláját. Nyilván ha ez eredeti Microsoft-os számla, akkor nem fog kekeckedni. Nagyobb cégeknél ráadásul kérik a szoftvernyilvántartást is, ott vezetned kell, hogy melyik gépen mi van telepítve és összesen hány licenszet használsz.

(#118005) King Unique válasza t181 (#117996) üzenetére


King Unique
titán

Ez úgy megy, hogy megnézed esetedben mi ébresztette fel alvó állapotból a gépet, a rajta futó Windows 10-et és az alapján alkalmazni egyik-másik, az alábbi leírásban lévő megoldást.
Esetemben pl. UpdateOrchestrator ütemezett feladat ébresztette fel, aminél lehet a vezérlőpult energiagazdálkodásnál letiltani a felébresztési időzítőt, vagy a feladatütemezőben konfigurálni, lásd az előbb linkelt leírást.

(#118006) King Unique válasza Kékes525 (#117993) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt a Windows 10-nél eleve natív USB 3.0 támogatás van Intel alaplapi vezérlőnél, beépített (inbox) a driver. Vagyis nyilván nem úgy megy, hogy csak úgy eltávolítod és másikat telepítesz helyette, mint pl. W7-nél, ahol nincsen natív támogatás, meg többek között pl. UASP sem, stb. VIszont ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és van korábbi visszaállítási pont, vagy rendszermentésed (pl. Macrium), akkor arra, illetve az illesztőprogram régebbi verziójára ilyenkor elvileg vissza lehetne állni. Aztán az más dolog, hogy van-e értelme, lásd az alább leírtakat.

Másrészt azt írod, hogy az USB-elosztó nélkül közvetlenül a gép USB 3.0 portjához csatlakoztatva megfelelően működik a külső SSD, valamint az USB-elosztó minden portján más USB-eszközök is. Vagyis akkor nem teljesen világos minek erővel piszkálni a drivert, amivel ha akkora gond lenne, akkor annak ilyenkor a közvetlen csatlakoztatásnál és más eszközök használatánál is eleve jelentkezni kellene. Továbbá nem derült ki, hogy pontosan mit jelent ez az "egyik portján sem ismeri fel". Azaz az eszközkezelőben és a lemezkezelőben megjelenik-e a külső SSD, eszközkezelőben nincs-e hibakód, USB-n a csatlakozás/érintkezés megfelelő-e az eszköz kábelének csatlakozója és a hubon lévő portok/aljzatok között, másik kábellel ki volt-e próbálva, a hubhoz először egyszerre csak a külső SSD csatlakoztatása ki volt-e próbálva, Windows újraindítása és szükség esetén a naprakészre frissítése megtörtént-e, stb.

[ Szerkesztve ]

(#118007) neil_mullen válasza King Unique (#118006) üzenetére


neil_mullen
aktív tag

sziasztok!

Windows 10 Enterprise-al kapcsolatban kérném a segítségeteket. Szeretnék vagy Professional-t csinálni belőle, vagy kézzel frissíteni 1909 verzióra (jelenleg 1809), attól függ melyik az egyszerűbb.

köszi :R

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#118008) Pyttawrx válasza neil_mullen (#118007) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Ha va pro kulcs a kezedben, akkor a gépház/aktiválás pontban a másik kulcs megadásánál beírod és kész, de ettől még 1809 marad, azt ugyanúgy frissítened kell. Vagy ha nem kell adat, akkor telepítesz egy pro-t. Talán gyorsabb lesz. Viszont ha nincs hozzá pro kulcsod, akkor azt venned kell. A gép alján milyen matrica van, ha van? Ha nincs akkor Operációs nélkül lett véve, valaki tett rá enterprise-t.

(#118009) neil_mullen válasza Pyttawrx (#118008) üzenetére


neil_mullen
aktív tag

köszönöm a választ. azt ugyanúgy frissítened kell. ez az "átlagos" frissítés windows alatt, vagy valami bonyolultabb ami adatvesztéssel is jár?

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#118010) Pyttawrx válasza neil_mullen (#118009) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Az átlagos frissítés: gépház frissítés...

(#118011) vaszaszi


vaszaszi
friss újonc

Üdvözlök mindenkit! Nagyon járatlan vagyok a számítástechnikában, szeretnék kérdést feltenni. Szóval vásároltam egy DELL Inspiron 15 3584-272754 Notebook + Windows 10 Home gépet. Érdekelne, hogy meddig érvényes ez a rátelepítés, mennyi idő után lesz anyagi vonzata ennek a dolognak? Köszönöm a választ!

(#118012) Lauda válasza vaszaszi (#118011) üzenetére


Lauda
félisten

Szia! Attól függ a windows (a kulcs) honnan származik és milyen.

(#118013) King Unique válasza vaszaszi (#118011) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopot vásároltál, vagyis UEFI BIOS OEM Key van, akkor ott nyilván nincsen lejárati ideje a licencnek, termékkulcsnak. Amúgy meg megnézed az slmgr parancsokat, mit mutat pl. az slmgr -xpr. Ha tartósan aktivált, valamint licencelt, akkor oké.
Az előbbiektől eltérő esetben, illetve ha valami ismerős tákolta rá a W10 Home kiadást, akkor igen, lehet anyagi vonzata (új termékkulcs vésárlása) a dolgonak. :D

[ Szerkesztve ]

(#118014) vaszaszi


vaszaszi
friss újonc

:-) Köszönöm, majd megkeresem:-)

(#118015) King Unique válasza neil_mullen (#118007) üzenetére


King Unique
titán

Megoldható a downgrade destruktív módon tiszta telepítéssel, vagy a nem destruktív módszerhez ott a regirty hack [link], vagy csak simán a Pro termékkulcs megadása [link]. A verziófrissítést meg megoldod, megnézed pl. a gépházban, vagy szólsz a rendszergazdának, mert ugye alapesetben az Enterprise kiadás intézményi, céges használatnál opció, nem otthonra. :) + A felsorolt 2 igény is kissé üti egymást, mert most valaki vagy másik kiadásra, vagy másik verzióra akar váltani.

(#118016) neil_mullen válasza King Unique (#118015) üzenetére


neil_mullen
aktív tag

akkor leírom konkrétan mit szeretnék, lehet ugy jobb. van enterprise-os gép (nem az enyém, nem tudom miért az enterprise van rajta), és megkértek rá hogy rakjam fel az xbox appot a store-ból (pontosabban ez kell hozzá). de nem engedi, ugyanis nem a legujabb a verziora (1809, ahogy emlitettem már) van frissítve. erre keresek megoldást.

[ Szerkesztve ]

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#118017) ArthurShelby válasza RoyBatty (#118004) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Most nem tudom lehet-e rá (itt) válaszolnom. Nemcsak neked válaszolok.

"NAV ellenőrzése során felmerül, hogy nem jogtiszta szoftvereket használsz"
De ezt nem értem miért merülne fel? Aktiválva van, működik, tehát látható nyoma nincs a gépen problémának. Fel tudok róla mutatni számlát, tehát papíron is nyoma van.

"Attól, hogy én adok neked egy kulcsot a szomszéd lakásához 5000-ért számlával, attól még nem a tied a lakás, csak tudod használni."
De ha már írunk róla papírt (számla/szerződés/adásvételi), amiben benne van, hogy melyik házról (licencről van szó), akkor már enyém a lakás.

"Szóval itt az a baj, hogy a NAV ellenőr "jóindulatára" van bízva, hogy elfogadja-e"
Ezek alapján minden az ellenőr jóindulatára van bízva. Ha egy asztalossal megcsináltattam mindent az irodában, adott róla számlát, de lehet belekötnek, mivel ő csak egy kis senki asztalos. Lefoglalják az egész irodát, és elviszik az egész bútorzatot.
Továbbá szerintem itt az is különbség, hogy van egy hirdetés, amire én/cég jelentkezem. Nem közösen leülünk, és kitaláljuk mit írjunk a számlára (és hogy mennyi megy zsebbe).

"Önmagában egy Termékkulcs nem minősül licenciának, így pusztán egy Termékkulcs megszerzése nem foglalja magában a program használatára való jogosultság megszerzését is. A Termékkulcs csak arra való, hogy lehetővé tegye a szoftver aktiválását és használatát annak, aki megszerezte a szoftver használatára való jogot (licenciát) is." [link]
Ez itt a kulcs mondat, csak nincs kifejtve. A kérdés leegyszerűsítve, mikor kapsz/veszel jogot a szoftver használatára?
Attól függ mi szerepel a számlán (milyen számlát ad az eladó), lehet egyes szavakon lovagolni. A számla csak a kódról/kulcsról szól, vagy licencről (a kérdést tovább bonyolítja, hogy ha jól tudom így is csak használati jogot/használati licencet kapsz).
De akkor most a licenckulcsot hova kell sorolni? Az licenc, kulcs, vagy licenckulcs (a kettő egyben)?

Szintén újabb kérdés. Én mint cég/magán ember, amit vettem licencet továbbadhatom-e és ha igen milyen (formai) követelményeknek kell megfelelnem?
" Az ún. „használt szoftverre” vonatkozó ajánlatok: A Microsoft nem ellenzi az ún. „használt
szoftverek” értékesítését abban az esetben, ha az adásvétel megfelel az EU jogszabályai és az Európai Unió Bírósága által támasztott követelményeknek."


Szóval zárásként a konklúzióm:
Nem mindegy mi szerepel a számlán, amivel veszed. Ha olyan számlával veszed amiben szerepel hogy licencet kapsz (licenckulcs minek minősül?), akkor jogilag védve vagy. Ettől függetlenül még "öröklicenc"-ileg még nem vagy védve.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#118018) CirrMee válasza Zoz (#117977) üzenetére


CirrMee
addikt

A jó szerencséről:

-gyorsindítás letiltása

Konkrétan semmi szükség nem volt, mert az összes itthoni gépen kikapcsolásra kerül, közvetlenül a telepítés után.

-SATA vezérlő szabványosra állítása
-SATA vezérlő azonosra (IDE/AHCI) állítása az új lap BIOS-ában

A komplett géppark AHCI nálunk. A telepítés idejére a merevlemezek leválasztásra kerültek.

-bootolás módjának (UEFI/legacy) azonosra állítása az új lap BIOS-ában

Azonos.

-régi driverek (főleg VGA) uninstallálása csere elött

DDU által dózerolva a két RX, mivel amúgy is újabbat akartam feltolni. X-Fi driver szintén dózerolva. A többi echte windows által felpakolt driver volt.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#118019) Pyttawrx válasza neil_mullen (#118016) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Gépház/feissítés

(#118020) Pyttawrx válasza ArthurShelby (#118017) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem értem mit értetlenkedsz :) már bocsi, nem sértésnek szánom, de világosan leírta RoyBatty is. Csináld ahogy jónak látod. :)

[ Szerkesztve ]

(#118021) ArthurShelby válasza Pyttawrx (#118020) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Köszönöm, hogy elolvastad

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#118022) neil_mullen válasza Pyttawrx (#118019) üzenetére


neil_mullen
aktív tag

ez volt az első gondolatam, nem talált semmit...

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#118023) CirrMee válasza ArthurShelby (#118017) üzenetére


CirrMee
addikt

Nem mindegy mi szerepel a számlán, amivel veszed. Ha olyan számlával veszed amiben szerepel hogy licencet kapsz (licenckulcs minek minősül?), akkor jogilag védve vagy.

Nem tudom, miket beszélnek itt egyesek, hogy vagy kulcsot, vagy licencet vásárolsz, amikor a jogi környezet világosan fogalmaz: vásárláskor jogot kapsz a szoftver használatára. Ennyi, a többi itt leírt okosság csak mese habbal.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#118024) Pyttawrx válasza CirrMee (#118023) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szerinted.
Nézd vissza hányan jártak pórul, köztük volt cég is aki így gondolkodott, utána meg fizetett. Nem is régen volt ide beírva példának. Jó lesz ha nem fogadják meg amit írunk, majd ha netán kap ellenőrzést az jó lesz neki. :)

(#118025) liszi70 válasza Geth (#117997) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem, nem felel meg a valóságnak az a mondat, a Biztosan-nal együtt sem. Biztosan legális windowst NEM csak a ms-tól lehet beszerezni az eu-ban, ez továbbra is így van, minden ellenkező híresztelésetekkel ellentétben. :)

Én sem javaslom céges használatra a nem megfelelő dokumentációval rendelkező liszenszet, de egy megbízható, dokumentált, számlás újrahasznosított minden további nélkül megfelelő lehet cégnek is. Ez az eu-szabályozás lényege, hogy NEM csak a ms adhat el, és nam csak "újat" lehet forgalmazni.

[ Szerkesztve ]

(#118026) Kékes525 válasza King Unique (#118006) üzenetére


Kékes525
félisten

Természetesen nem olyan nagy gond, mert a "rendes", portokon működik ugyanazon kábellel, azaz a kábellel valószínűleg nincs gond.

Az egyik portján sem, az az USB elosztó összes csatlakozását (7db) jelenti.

Az eszközkezelőben és a lemezkezelőben sem jelenik meg. Nincs hibakód, olyan mintha nem is dugtam volna rá. Az USB elosztó valószínűleg jó, mert minden portja minden eszközömet látja, ez kivételével.

A hubhoz először egyszerre csak a külső SSD csatlakoztatása ki volt-e próbálva? Igen így is próbáltam.

A kábel csere nem volt, mert a számítógép közvetlen portjára dugva jó ugyanazon a kábellel, gondolom ezért nem lehet kábelhiba.

Újraindítás és naprakészre frissítés is volt, de nem talált új drivert.

Mindezekből gondolom, hogy a legújabb driver lehet a gond. Csak kényelmességi okból szeretném az USB elosztóra tenni, mert az az asztalon van, nem kell a számítógéphez hajolgatni.

Macriummal megnéztem és sajnos csak a feburár 1.-ei jó. Lehet, hogy azt visszateszem, de az nagy munka annak a frissítése. Elég sok változás volt azóta. Ezért szeretném csak a drivert visszatenni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#118027) CirrMee válasza Pyttawrx (#118024) üzenetére


CirrMee
addikt

Szerinted.

Cáfold meg.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#118028) Pyttawrx válasza CirrMee (#118027) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Már rég leírták többen is. Olvass vissza. :)

(#118029) RoyBatty válasza ArthurShelby (#118017) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Szerencsére (vagy sajnos, nézőpont kérdése) a NAV már régóta túllépett azon a szinten, hogy van róla számla, tehát minden legális, nincs itt semmi további látnivaló. A te példádra utalva hiába van az asztalostól egy számlád 1.000.000 + ÁFA értékre, ha csak egy hokedlit tudsz az ellenőrzéskor felmutatni, akkor bizony meg fognak büntetni. Persze simán lehet, hogy az általad vett kulcs teljesen jogszerű, de ezt lehet, hogy egy hosszadalmas (és költséges) jogi eljárásban kell majd bizonyítanod, miután megfellebbezed a számodra elmarasztaló NAV döntést. Mindezt persze úgy, hogy hónapokat/éveket ül közben a lefoglalt gépeiden a szakértő.
Olyanokról már nem is beszélek, ha mondjuk a neked kulcsot eladó vállalkozás megbukik valamilyen ügyleten, akkor bizony a NAV végig szokott menni a partnereken is egy rendkívüli vizsgálattal. Az én cégemnél volt olyan vizsgálat, amit azért kaptunk a nyakunkba, mert az általunk teljesen jogszerűen kölcsönzött munkaerő kölcsönadó cégénél találtak valamilyen szabálytalanságot.
Természetesen van rá elvi lehetőség, hogy valaki egy teljesen rendben lévő kulcsot vesz a neten töredékáron, de én azért erősen gyanakodnék, hogy vajon minden rendben van-e egy eredeti árának huszadrészébe kerülő licensszel.

(#118030) Pyttawrx válasza RoyBatty (#118029) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

:K :R Pontosan.

(#118031) liszi70 válasza Pyttawrx (#118030) üzenetére


liszi70
nagyúr

Az örökös pluszegyezéseidtől nem kerültök előrébb az érdemi bizonyításban. :D

(#118032) CirrMee válasza Pyttawrx (#118028) üzenetére


CirrMee
addikt

Nem rémlik egy jogszabály, vagy jogász által írt vázlata a jogszabályi rendelkezéseknek. Bár lehet elsiklottam felettük, de akkor másold be újra.

Az, hogy kvázi mit gondolsz a dolgokról, az marhára nem érdekel, mert nem te alkotod a jogszabályokat.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#118033) Pyttawrx válasza liszi70 (#118031) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Már rég megvolt, aki értette, illetve érteni akarta a lényeget, és átlátja ennek az egészét. A többi csak rész dolgokat lát, ő meg leragad egy ponton, pl hogy használható. Szerintem ezt itt zárhatjuk azzal, hogy mindenki a leírtak alapján eldönti, mit csinál. Ennyi. Nem kell már tovább ragozni. :)

(#118034) Pyttawrx válasza CirrMee (#118032) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nem is a saját véleményem írtam. Kutass csak, ha meg lusta vagy akkor ez van. Gondolom te is jogász vagy. Jobban tudod

(#118035) Kékes525 válasza Kékes525 (#118026) üzenetére


Kékes525
félisten

Kipróbáltam a régebbi drivert (Macriummal visszaállítottam a rendszert). Ellenőriztem az eszközkezelőben, a régebbi volt. Úgysem volt jó. Lövésem sincs, hogy mi lehet a probléma. :F

A számítógépen lévő portot fogom használni, ott jó. Ez van.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#118036) King Unique válasza Kékes525 (#118026) üzenetére


King Unique
titán

Ha csatlakoztatás után semmilyen szinten nem jelenik meg a Windowsban a külső SSD, az eszközkezelőben még ismeretlen eszközként sem, akkor az eleve abnormális. Ilyenkor jó eséllyel egyszerűen nincsen adatkapcsolat és azért nem jelenik meg, aminek az oka lehet USB-n csatlakozási/érintkezési probléma. Az meg egy dolog, hogy "A" portban közvetlenül csatlakoztatva működik, attól még a "B" portnál lehet érintkezési hiba ugyanazon kábel csatlakozójánál. Ezért is célszerű ilyenkor több portban és/vagy másik kábellel is kipróbálni. + Esetleg még meg lehet próbálni kicsit mozgatni a csatlakozót a portban, visszahúzni és újra bedugni, meg nem teljesen, kattanásig bedugni stb., hátha "elkapja" a megfelelő érintkezést.
Szóval inkább az előbbieket kellene próbálgatni, mert ehhez a natív drivernek nem sok köze van, pláne ha most kipróbáltad és a régivel sem működött. Valamint ha a másik topikban említett USB-elosztóról van szó, akkor annál nyilván nem árt, ha a portok is külön-külön be vannak kapcsolva. :))

(#118037) Kékes525 válasza King Unique (#118036) üzenetére


Kékes525
félisten

Arról van szó, amit a másik topikban említettem. Akkor holnap megfogom így nézni, amit javasoltál. Köszi!

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#118038) simpley


simpley
őstag

üdv,
mi okozhatja azt, hogy mikor rányomok a főkapcsolók egyikére akkor csak nagyon soká/ egyáltalán nem is hajtja végre a leállítást pld..? :F

signed by simpley.

(#118039) Geth válasza liszi70 (#118025) üzenetére


Geth
addikt

Az a bökkenő hogy a hivatkozott hsz-ben nincs ott a "csak" szó, Te viszont most is leírtad, többször. Kérlek ellenőrizd.
Segítek: sok helyről beszerezhető termékkulcs, ezek közül nem mindegyik forrás legális. Van, amiről biztosan tudjuk hogy az (MS és tsai), és van amiről nem tudjuk. De attól még lehet legális.

Én sehol nem híreszteltem semmit, kérlek tartózkodj az ilyen kijelentésektől, köszi.

(#118040) ReSeTer


ReSeTer
senior tag

Helló!

Microsoft account-tal szinkronizálva lesz az olyan beállítások mint a dokumentumokban lévő mappák átirányítása? Vagy a csoportházirend beállítások?

Ha nem, valahogy lehetne olyat csinálni, hogy újratelepítek egy windows-t, beállítok rajta ilyeneket, majd aztán elmentem az egészet valahogy, hogy majd utána ha elromlik, akkor felrakom erről mentésről, vagy betöltöm róla, vagy valami....ne előröl kelljen kezdeni mindent, mert én se tudok mindent megjegyezni, mi volt beállítva.

(#118041) norba69 válasza ReSeTer (#118040) üzenetére


norba69
senior tag

A beüzemelt windowsról készítesz egy lemezképet Macrium Reflect free, Easeus Todo Backup Free, vagy más hasonló program segítségével.

(#118042) ReSeTer válasza norba69 (#118041) üzenetére


ReSeTer
senior tag

Gondolom ez addig működik, amíg ugyanazok a hardverek vannak a gépben.

(#118043) Imilenni


Imilenni
addikt

Sziasztok!
Újra telepítettem a rendszeremet HDD-ről, viszont amikor kihúznám sajna nemtud bootolni a gép a C-ről, esetleg erre van valami megoldás? :R

Press "F" to pay respects.

(#118044) Lauda válasza Imilenni (#118043) üzenetére


Lauda
félisten

Úgy telepítsd fel a rendszert, hogy más meghajtó ne legyen bekötve. Csak ahova a c kerül és a pendrive.

(#118045) Pyttawrx válasza Imilenni (#118043) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ezt kicsit pontosítsd. :). Mire tetted a rendszert, vagy csak másoltad?

(#118046) Imilenni válasza Pyttawrx (#118045) üzenetére


Imilenni
addikt

Mivel nincs pendriveom, de van egy régi HDD-m (szükséges file-okat rámasoltam ugye), ezért arról telepítettem fel az SSD-mre a Win10-et.

Viszont, ha lecsatlakoztatom a HDD-t, akkor egyszerűen nem indul el a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#118047) Csupingo válasza Imilenni (#118043) üzenetére


Csupingo
veterán

Próbáld úgy telepíteni, hogy a hdd legyen beállítva elsődlegesnek a biosban és a telepítéskor a gyors boot menüből válaszd a pent, amin a telepítő van.
Vagy milyen formában nem indul? Boot képernyő van, win betöltő képernyő még van?

Felületesen olvastam, nem láttam, hogy hdd-ről csináltad, bocsi. Elvileg ha legalább 2 partíció van a rendszer hdd-n, akkor arról is telepítheted, nem kell másik hdd. Egy hátránya van, hogy valamivel előbb rá kell másolnod a telepítő image-et.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#118048) Imilenni válasza Csupingo (#118047) üzenetére


Imilenni
addikt

Boot képernyő van, BIOS-t elérem, amikor a windowst töltené egyszerűen kiírja hogy a billentyű kombóval indítsam újra a rendszert.

Kipróbáltam hogy lehúztam az SSD-t (amin a rendszer van) természetesen akkor sem indul el.
Olyan minthogyha a HDD-n lenne csak a boot file, ez elképzelhető?

Teljesen értetlenül állok az egész előtt egyébként.
Rengetegszer telepítettem már Win-t, viszont ilyen még sose volt :F
(Bár először próbáltam HDD-ről telepíteni)

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#118049) Csupingo válasza Imilenni (#118048) üzenetére


Csupingo
veterán

Világos, biztos kerültek file-ok a hdd-re is, így nélküle nem indul.

Ha bekötve hagyod, a hdd-t, akkor elindul rendesen? Abban az esetben talán az indítás helyreállításával lehetne rajt segíteni, de ahhoz megint kéne egy telepítő, ha jól tudom.

Az itteni srácok biztos tudnak módszert olyan telepítésre is, amit te szeretnél.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#118050) Imilenni válasza Csupingo (#118049) üzenetére


Imilenni
addikt

Ha bekötve hagyom elindul.
Viszont egyáltalán nem látom a Sajátgépben a lemezt, eszközkezelő látja pl.

Press "F" to pay respects.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.