Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80001) Aryon87


Aryon87
félisten

Na visszaraktam a 1501-es verziot, ami lemezre volt kiirva. Bizony, ez ment nekem stabilan 2 evig, ugyhogy ez igy marad ahogy van. Sokkal porgosebb is minden.
Elvileg le tudtam tiltani a frissitesek automatizalasat.
Egy eszrevet: mivel fotókkal is foglalkozom (hazilag persze), meglepve tapasztaltam, hogy a windows sajat kepnezoje sokkal tobb mindent tud, mint az ujabb valtozatban, ott elegge le van butitva..

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#80002) bobalazs válasza King Unique (#79994) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Köszi a higgadt hangvételű választ.
Megsúgom az utolsó updatet én sem raktam fel, (w8.1en) mert nálam is fekete képernyővel be sem tölt a rendszer. WSUS offline-al szoktam frissítést csinálni, nem érdekel a microsoft "kém frissítése" sem, elvileg wsus offline megszűri mit rak fel. Nekem épp ez a jó ebben hogy 8.1et használok, hogy nem kisérletezgetek meg nem kell imádkoznom hogy a következő frissítés mit fog elbaszarintani, meg mi az ami nem fog működni.
Van egy macrium reflect free mentésem, aztán visszadobom azt a képfájlt. Mivel nincs ráerőltetve sem a frissítés, sem a verzó váltás minden maradhat a régiben.

Ez a haverom akinél win 10 volt már jó ideje, (akinél az ssd 500+ tera írásnál jár már, HD sentinel szerint) már rég óta panaszkodott hogy se a képnézője nem jó, se a windows store, a steames játékai el se indulnak, egy kettő kivételével - ez volt a fő gondja.
Anno még windows 7ről frissítettünk neki a licenszét. Azóta én egyszer raktam neki újra az egész rendszert, pendriveról. Kb egy hétig működött a store nála akkor is, majd elcsesződőtt. Végigrágtam a google első 100 találatát, angol nyelven, kipróbáltam a felajánlott lehetőségeket, nem oldódott meg. Teamvieweren beléptem az én MS fiókomba, érdekes úgy meg működött, bár megint csak egy ideig.
Belőle kiindulva például nem ajánlanám a windows-10t.

[ Szerkesztve ]

(#80003) svgyula válasza kali (#79976) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ha ilyen régi motoros vagy akkor miért nem jöttél rá, hogy a win10-et nem hagyjuk automatikusan telepedni? Szépen letöltjük a frissítést és a rendszerből indítjuk az ison a "setup" file-t! A frissítés a file-ok megtartásával simán lefutott nálam eddig x gépen és MIND HIBA NÉLKÜL! Pedig nagyon nem egyformák és nem is egyidősek. Még mindig nem vagyok sem win10 fan sem fizetett meghízott!
Ja még valami: frissítés megkezdése előtt a külső víruskergető(ket) mert volt akinél több is fent volt gyalu a regiszteriből is!! Ugyanis egyik másik a file létrehozását is akadályozza és ha így indul újra a rendszer akkor bukik a mutatvány már a bejelentkezéskor! Virusírtót csak akkor rakunk a rendszerre ha az már megfelelően működik és az a bizonyos vírusírtó kompatibilis!

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#80004) #86564352 válasza svgyula (#80003) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ő meg csak egy user akinek a Microsoft által kitalált módon frissült a gépe és lett problémás többször. Nem az ő hibája egy frissítéstől elromlik a gépe. Tök jól van itt kockaként ISO-t töltögetsz és in place upgrade vagy clean install évente, de az átlag és a tömeg nem ez! Hanem az jön az automatikus funkciófrissítés évente kétszer és szerencsejáték jó lesz vagy gondokat okoz. User a hibás nézet unalmas már. (persze nem olyanokra gondolok akik belebuherálnak a rendszerbe és azért nem jó a Win, hanem normális átlagusernek honnan kéne tudnia 1803 problémás bizonyos SSD-kel, meghal ha Avast fent, a frissítés fekete képernyőbe bootol stb.)

[ Szerkesztve ]

(#80005) svgyula válasza #86564352 (#80004) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Ha elolvasod még egyszer amit írt rájössz, hogy ez pont az az eset!
"Az őszi nagy frissítéskor is megborult a rendszer, kinyíródtak az illesztések; LAN, wifi, bluetooth...stb., nem működtek rendesen, illesztők újrahúzása, aztán működnek megfelelően, de az eszközkezelőben...stb. #2, #3 és társai, buherálás a rendszerleíró adatbázisban, értékek nullázása, probléma megoldva, de a rendszer stabilitásával utána is voltak gondok, ezért újra lett inkább telepítve a Windows 10, immár az újabb verzió, rendszer bekonfigurál és minden szuper."
De szerinted mi lenne a szervizekkel ha minden nélkülük simán lemenne? Az "átlag" luzer nem is kezd ezeken a dolgokon "agonizálni" hanem egyből szól az embernek! Hiszen náluk az is "probléma" ha a rendszer feltesz egy kérdést! Viszont az önkéntes ámde ismeretekkel nem rendelkező DE akaró luzereknél már jön a gond hegyekbe! Mert ők azok akik azt hiszik, hogy képesek minden megoldani de mégsem :N

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#80006) kali válasza svgyula (#80003) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Nem azzal volt gond, hogy nem futott le a frissítés, hanem amit közben és utána művelt, az pedig minden frissítési módnál úgy történik, teljesen mindegy, hogy a Windows integrált frissítőjét használom, vagy külön telepítő csomagot.
Más kérdés, hogy eljutottam oda, már az átlagos felhasználó fejével gondolkodom, ne kelljen már a rendszerben extrém buhera, hogy ne működjön az arra kitalált frissítő, ne kelljen már külön letöltögetni a frissítő csomagokat és úgy telepítgetni...stb., kitaláltak rá egy integrált módozatot, a felhasználók jelentős része azt és úgy használja, oldják meg, hogy működjön megfelelően.
A másik az, hogy ne kelljen már a (kompatibilis, adott verziójú oprendszer támogatását élvező) víruskeresőket legyalulgatnom csak a Windows frissítése miatt, maximum kikapcsolnám arra az időre, de azt is csak akkor, ha nagyon muszáj, de itt ezzel sem volt probléma, semmi köze hozzá, hogy a Windows frissítése kinyírja az illesztőket...stb.
Be is teszi a kiskapit, hogy a frissítések okozta problémákkal szervizbe kell rohangálni a nem hozzáértőknek, maradjon csak meg nekik a hardveres probléma, pont elég akkor napokra vagy hetekre leadni az eszközöket.
Hidd el, ha már én így vélekedek valamiről 20 év használat után, akkor valóban gond van, mert én is a végsőkig védtem eddig a Windows, elég ebben a topikban visszaolvasnod a néhány évvel korábbi hozzászólásaimat, kaptam érte jócskán, miért is vagyok annyira emellett a vacak mellett, de ez már tényleg soknak bizonyult számomra, amit ősszel és pláne most tavasszal művelt a nagyon frissítő csomag, elegem lett még akkor is, ha amúgy képes voltam megoldani a problémákat, mert nem akarok ilyenekkel félévente foglalkozni...
Ettől függetlenül, senkit sem beszéltem vagy beszélek le a Windows 10-ről, ismerősi körben is inkább próbálok segíteni orvosolni a problémákat, hogy ne legyenek annyira kiakadva a Windowsra a nagy frissítés okozta problémák miatt.

[ Szerkesztve ]

(#80007) jokeph válasza svgyula (#80005) üzenetére


jokeph
nagyúr

Ez a topik az összeset felülmúlja a HSZ-ek számában. ;]

Meg kel hagyni, ennyi nyavalyát egyik Windows se okozott.

Én még mindig azt tudom javasolni mindenkinek (nem vállalati felhasználásról beszélek, az más történet), hogy ha nincs Windowsos célszoftvere, akkor ott a Linux-meg lehet szokni. :K

Ha meg van, akkor sem kell betojni, használható még a W7, a W8.x is, persze azokra ajánlott egy 3. fél által biztositott normális virusirtó felrakása, lehetőleg jó tűzfallal rendelkező.

W10-nél meg nem kell mindjárt a legújabb update-re ráugorni, nálam pl. az egyiken 1607, a másikon meg 1709-es BUILD fut, ezek még 1511-ről lettek kézzel frissitve (nem a wupdate által folyamatosan), és nem is szándékozom odaadni neki a legujabb 1803-as BUILD-ot, látván a gondokat.

Jól működik az O&O Shut Up. :))

Nekem ezek igy megfelelnek (amire használom).

W10 alatt én úgy tapasztaltam, elég a beépitett Defender is. :K

Nagyon sok helyen fut még ismerősöknél a W7, W8.x s nincs vele gond, teszi a dolgát.

Én még mindig úgy érzem, túl van hype-olva ez az egész frissitési/cseréld le újabbra a Windowst mert nem jó/nem támogatják/elavult stb. bla-bla-bla.

Ezen az alapon a Core2-es rendszer is elavult, persze van azóta csak core i-ből 8 generáció, viszont egy böngészős, film+zene nézésre/hallgatásra használt PC esetében még az "elavult" - helyesebben elavultatott ! Core 2-es konfig is bőven megfelel, akár X4500-as intel IGP-vel is, 4-8 GB DDR2/DDR3 rammal, ha még egy SSD is van benne, fel se tűnik hogy 10+ éves konfigot hajt az ember. :DDD

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#80008) #86564352 válasza jokeph (#80007) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szerintem a Win10-ben bőven van annyi újdonság megérje Win7 helyett használni. Én ajánlom. A problémám a Win10 buildek közti váltás, gyakorlatilag évi kétszer új rendszert kap az ember és ebből több a baj normális tesztelés hiányában, MS által diktált tempó miatt. Ami eddig (viszonylag) jó volt, miért romlik el az újjal egyik napról a másikra című történet. Most talán nyár végére sok plusz patch után bátorkodom feltenni a 1803-at, aztán ősszel jön a Redstone 5 és első héten felteszem megint borul vajon minden, milyen eddig használt funkciót vettek ki éppen, mi nem működik hirtelen? Ennek nem kéne ilyen szerencsejátéknak lenni. :(

(#80009) YASKATIR


YASKATIR
aktív tag

Mekkora esely van arra, hogy valaki kihasznalja a meltdown sebezhetoseget egy otthoni felhasznalo eseteben?

(#80010) jokeph válasza #86564352 (#80008) üzenetére


jokeph
nagyúr

Bizonyára. Milyen újdonságokra gondoltál ? :U

UWP, store meg a többi ilyen számomra felesleges cucc... :))

DX12-őt sem használom ki (egyelőre), az általam használt játék egy része DX9-en fut (pl. SC2), a másik fele meg jobban fut DX11-en (pl. BF1) mint DX12-ön. :DDD

Mindenesetre, a W10-et megkedveltem, mert:

Hardver-változás téren nagyon rugalmas, teljesen különböző konfigok közötti váltásnál is feltalálta magát, egy hiba nélkül. :R

Érezhetően jobban fut a W7-nél (pedig az se volt rossz) a 10 éves cuccaimon is (S775-ös és S1366-os platform) illetve az új S1151-es konfigon is remekül megy. :C

Az S775 és S1151-es gépekben HDD-ről megy, az S1366-os gépben pedig SSD-ről.

Ami nem tetszett (már a W8.x-ben sem) az a csempés kinézet, az szerintem tablet-ra való, viszont ezt 5 perc alatt lehet orvosolni pl. a Classic Shell programmal, utána nálam igy néz ki, szerintem átláthatóbb és sokkal logikusabb is (nem a megszokottságról szól ez nálam) a felépitése igy. :K

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#80011) ccs2929


ccs2929
senior tag

Sziasztok!

Okozott már valamelyikőtöknél a 1803-as Windows update olyan hibát,hogy:
Vállalati szinten használunk olyan programokat, amik mssql serverhez odbc-n keresztül kapcsolódnak, és a frissítés telepítése után nem lehet használni a programot sql elérhetetlenségre hivatkozva, holott az odbc beállításoknál sikeresen lefutnak a tesztek, tehát kapcsolódik elvileg az sql-hez. Van másik program is, ami szintén mssql-t használ, de nem kell neki odbc, az szintén nem működik. Visszaállítom a korábbi build-re és azonnal minden működik! Másik jellegű problémám, hogy egy régi Excel, 2002 talán, egy meglévő fájlban a cella tartalmát átírnám, és azonnal újraindul az Excel, és ugyanezt csinálja egymás után 100* is.
Mindegyik hibával tele a net(sql, Excel) de megoldást még nem találtam rá.

Az sql-es problémára lenne fontosabb megoldást találnom, esetleg valamelyikőtöknek van ötlete!?

Köszönöm előre is!

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#80012) #73959936


#73959936
törölt tag

segítség !!!

valahogy sikerült bekapcsolni notebook-on a wifi fips-t.

jelszót kérne, ha tudnám....van valakinek tippje mi lehet vagy hogyan lehet előbányászni ?

ha nem megy, előbbi állapotra való visszaállítás segíthet ?

:R :R :R

(#80013) Geth válasza ccs2929 (#80011) üzenetére


Geth
addikt

A progik hálóról mennek?
Ha igen, SMBv? a szerveren?

(#80014) gyugyo79 válasza ccs2929 (#80011) üzenetére


gyugyo79
addikt

Hátha: Hiba, megoldás

(#80015) ccs2929 válasza Geth (#80013) üzenetére


ccs2929
senior tag

Persze, hálóról mennek
SMB v 1.5 van sajna, olvastam én is, hogy a 2-es verziótól elvileg jól megy.
Alapból Red Hat linux fut a szerveren, a hálózati megosztásokat ez csinálja, és virtualizálva ezen fut egy Windows Server 2012 R2, amin fut az SQL szerver. A szerver üzemeltetőnk több helyen is üzemeltet, és mondta, hogy olyan helyen is problémát okoz, ahol nincs smb megosztás.
A windows szerveren át van állítvan az smb, de a linuxon nem sikerült neki...

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#80016) ignisz válasza jokeph (#80010) üzenetére


ignisz
senior tag

Szép napot. Gondoltam kipróbálom a Classic Shell-t. A win64 bit-es verziót letöltöttem, de nem engedi telepíteni. x64 alapú programok nem futtathatók a gépen, ez az üzenet. Milyen verziót kellene letöltenem? Előre is köszönöm a segítséget.

(#80017) Kékes525


Kékes525
félisten

Nagyon okos a MediaCreationTool1803. Egy egyszerű USB meghajtót nem tud felismerni. :U

A "J" jelű az USB meghajtó. A másik kettő merev lemez.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80018) jokeph válasza ignisz (#80016) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv.

Nálam a ClassicShellSetup_4_3_1-es változata fut.

Innen szedtem le, ez a progi saját honlapja, én az angol nyelvűt választottam. :K

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#80019) Geth válasza Kékes525 (#80017) üzenetére


Geth
addikt

Megnéztem, nálam OK. Egy pendrive bedugva, csak azt mutatja, semmi mást :)
Amúgy jelöli leválaszthatónak a vinyókat? Mert ha igen, akkor nem meglepő (AHCI, egészségedre).
Egyébként passz.

(#80020) ignisz válasza jokeph (#80018) üzenetére


ignisz
senior tag

Köszönöm. Mindjárt ki is próbálom.

(#80021) #86564352 válasza jokeph (#80010) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ilyen újdonságokra: gyorsabb, biztonságosabb, újabb processzorok támogatása, RAM kezelés, Defender újítások, virtuális asztalok, nyelv kezelése jobb, Cortana is jó ötlet (kár régióhoz kötött), értesítési központ, quiet hours és night light funkciók például.
Lehet az áruházat kiröhögni és vannak is vele gondok, mégis jó irány a korábban több helyre szemetelő programok egy helyre rakása. Egy kattintásos install és automatikus frissítés háttérben, sandbox, kisebb registry teher.
Lehet az Edge bevezetésekor sok hibát elkövettek, mégis jó irány új böngészőt csinálnak IE után. A Mail app is egészen használható már. UWP keretrendszer miatt külön megnyitás nélkül is jelez háttérből. Csempéket leveheted külön program nélkül is, én is csak kb. hetet használok. Kinézetről, ízlésről felesleges vitázni neked úgy tetszik amit beraktál képet, nekem attól felfordul a gyomrom. :D
Motorháztető alatt már a 8-at, főleg a 8.1-et is érezhetően jobbnak tartottam. Win10-nél most a sietős évi két build miatti stabilitás, csúszás, ígérgetések miatt van problémám a Microsofttal, ezzel együtt sem mennék vissza 7-re.

(#80022) Sub-ZeRo válasza Kékes525 (#80017) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Gondolom a "Nincs cimke" az azt jelölné, hogy nincs a pendrive-nak neve. Mert nekem is ezt írja ki és azért, mert nincs neve a pennek. Lásd No Label :U
Ha lenne neve, mondjuk (16gb pen) akkor az lenne ott a No Label helyett...
Ha nem ismerné fel, nem jelenne meg ott a pendrive... :U

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#80023) Kékes525 válasza Geth (#80019) üzenetére


Kékes525
félisten

Természetesen leválasztható. Más programok rendesen felismerik, hogy melyik az USB. Nálad nem leválasztható az USB? Másrészt teljesen mindegy, hogy milyen az USB, a merevlemezeket akkor sem illenék választhatónak tenni. Mi van, ha véletlenül azt választom? Törli?

(#80022) Sub-ZeRo

"Gondolom a "Nincs cimke" az azt jelölné, hogy nincs a pendrive-nak neve."

Nem ez a probléma. Nyilvánvaló, ha nincs neve akkor mást nem írhat ki.:U

A baj az, hogy merevlemezeket is enged választani, mint nálad is "D: (Game)". A nyilat azért tettem oda, mert az az USB meghajtó. A másik kettő merev lemez.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80024) Geth válasza Kékes525 (#80023) üzenetére


Geth
addikt

Namégegyszer.
1 USB pendrive, jelen, pipa.
2 nem USB-s HDD, nincsenek ott nálam, pipa.

Nekem NEM jelzi a vinyókat (helyesen).
Ezért kérdeztem, hogy egyébként a rendszer a tálcán jelzi Nálad, hogy leválaszthatóak a nem USB-s vinyók? Mert az msahci-val láttam már ilyet, de a saját driverével ez a jelenség megszűnt.

[ Szerkesztve ]

(#80025) jokeph válasza #86564352 (#80021) üzenetére


jokeph
nagyúr

Jó válaszok. :K :R

Az IE-t már ott elrontották, hogy a Windowsba beleintegrálták, az életbe nem használtam saját célra (cégnél van pár program ami csak abban hajlandó működni), nagyon max. ahogy a mondás is tartja, arra jó, hogy letölts vele egy jó böngészőt. ;]

Az Edge, ha kijavitják végre normálisan, nagyon jó lesz. :K

Az áruház majd akkor lesz OK, ha jobb lesz pl. az Android Play Áruháznál.

A kinézetnél nem csak a csempékre gondoltam, az egész gépházas stb. elrendezésre, ám kinek a pap, kinek a papné, ezen nem veszünk össze. :DDD

8-ból anno még egy nem véglegeset tettem fel kiváncsiságból, de mivel a játékaim lezsibbadtak vele, igy hanyagoltam is, 7-ről váltottam 10-re.

Szerintem is az MS kapkodása a W10 legnagyobb baja (ha nem az egyedüli), maradok a 10-nél.

7-et is csak oda teszek fel, ahol nagyon muszáj.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#80026) Kékes525 válasza Geth (#80024) üzenetére


Kékes525
félisten

"Namégegyszer.
1 USB pendrive, jelen, pipa.
2 nem USB-s HDD, nincsenek ott nálam, pipa."

Ezt előbb is értettem. :)

"Ezért kérdeztem, hogy egyébként a rendszer a tálcán jelzi, hogy leválaszthatóak-e a nem USB-s vinyók? Mert az msahci-val láttam már ilyet, de a saját driverével ez a jelenség megszűnt."

Amúgy a lemez vezérlő,"Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) (USB 3.0) [VEN: 8086, DEV: A2AF] Verzió: 10.0.17134.1, 4-10-2018"

Amúgy fentebb Sub-ZeRo-nál is jelzi a merev lemezt. Gondolom a D: drive az.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80027) #71043776 válasza Geth (#80024) üzenetére


#71043776
törölt tag

A SATA Hot Swap / Hot Plug is ezt okozza, leválaszthatónak mutat minden háttértárat.

(#80028) Geth válasza Kékes525 (#80026) üzenetére


Geth
addikt

Ez az USB-s vezérlő, nem az AHCI/RAID vezérlő.
De annak jó, így kell kinéznie.
Akkor neki is tré :) Annyira nem lepődtem meg, hogy nálam ez is jó :DDD

(#80027) Timberwolf: Mindent? Mármint amire bekapcsolod, nem? Egyébként értem, de ha direkt így van beállítva, mi olyan meglepő? :)

[ Szerkesztve ]

(#80029) Kékes525 válasza Geth (#80028) üzenetére


Kékes525
félisten

IDE vezérlő: Intel(R) 300 Series Chipset Family SATA AHCI Controller.

"Annyira nem lepődtem meg, hogy nálam ez is jó"

Ez annyira nyilvánvaló?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80030) gekkoXT


gekkoXT
senior tag

Ez kezd nevetséges lenni! Mármint rohadtul siralmas!

:W :O :o :((( :( :(( :F

(#80031) Kékes525 válasza gekkoXT (#80030) üzenetére


Kékes525
félisten

Mi?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80032) Geth válasza Kékes525 (#80029) üzenetére


Geth
addikt

A driver jónak néz ki, csak 3 újabbat találtam.
EFI-ben be van rá kapcsolva amit Timberwolf kolléga találóan megjegyzett?
Több ötletem nincs :) Ja de, a képek helyett a jövőben elég szövegesen is, kevesebb helyet foglal, kereshető, stb.

Ez annyira nyilvánvaló?
Kezdem azt hinni...

[ Szerkesztve ]

(#80033) Jack Oneill


Jack Oneill
veterán

Visszaterve a halozati nyomtatora...geo ujrainditas utan tovabbra sem megy. Marad a korabbi verziora visszaallas.

(#80034) Syl válasza Kékes525 (#80029) üzenetére


Syl
nagyúr

Asrock alaplapnál BIOS-ban a Sata-nál (advanced / storage) van a leválasztható opció - ott tiltsd le. Ne cserélgess semmi drivert.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#80035) #71043776 válasza Geth (#80028) üzenetére


#71043776
törölt tag

Van olyan alaplap, aminél vagy mindenre bekapcsolja, vagy semmire :) Sokszor alapból be is van állítva, ilyenkor szokták véletlenül leválasztani a pendrive helyett.

(#80036) Syl válasza Syl (#80034) üzenetére


Syl
nagyúr

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#80037) Geth válasza #71043776 (#80035) üzenetére


Geth
addikt

Oh, az szivacs. Én csak a portonként állíthatóval találkoztam, nameg a régi lapokban kikapcsolhatatlanul és lehet, hogy tévesen mutatta annak, de megódottuk :)

(#80038) scarabeus86


scarabeus86
tag

Win10 1803 új feature: minden bootolás végén olyan hangot ad, mintha csatlakoztatnék egy USB eszközt. Nem zavaró, csak fura. Másnál is előfordult ilyen?

(#80039) Kékes525 válasza Geth (#80032) üzenetére


Kékes525
félisten

"A driver jónak néz ki, csak 3 újabbat találtam"

Tudnál linket adni hozzá?

(#80034) Syl

Nincs olyan lehetőségem a merev lemezek esetében. Csak a DVD-nél van Hot Plug. Ott ki van kapcsolva. [kép] [kép] [kép] ASRock Z370 Extreme4 alaplap.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80040) Geth válasza Kékes525 (#80039) üzenetére


Geth
addikt

(#80041) King Unique válasza bobalazs (#80002) üzenetére


King Unique
titán

Azért ez így igen érdekes, hogy egyik oldalról azt hangoztatod a 10-esre állítólag szinte csak "rontó" frissítések jönnek és bezzeg a 7/8.1 esetében minden OK. De egyrészt nem használod, másrészt azért egy havi összegző frissítés 8.1-nél gondot (fekete képernyő) okoz nálad, ahogyan a linkelt példák alapján másoknál is, sőt akár a 7-es esetében is... Harmadrészt az nemrég egy másik válaszban volt kifejtve, hogy ha egy-egy frissítés esetleg gondot okoz egyeseknél, attól még nyilván korántsem mindenkinél és nem lehet az előbbit általánosítani. Tegnap este települt pl. a KB4100403 nálam több gépen is és nem kellett imádkozni, restart után is működtek gond nélkül. Majd aztán jön az, hogy bezzeg ott van a WSUS, meg a Macrium mentése, mintha ezek a Windows 10 esetében nem lennének opciók, holott nyilván azok. Arról nem beszélve, hogy a megfelelő kiadásokban eleve lehet halasztani a frissítéseket, de ingyenes külső programmal, vagy helyi megoldással a Home kiadásnál is. Sőt, szükség esetén akár az utóbbiba is lehet csoportházirendet varázsolni. Mindent egyenként szelektálni egyébként már a régebbi Windowsoknál sem nagyon lehet, mivel azok is összegző frissítéseket kapnak egy ideje, az meg a másik.

[ Szerkesztve ]

(#80042) Kékes525 válasza Geth (#80040) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80043) bobalazs válasza King Unique (#80041) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Az éremnek két oldala van, nem vagyok elfogult.
Macriummal be tudom vetni a két évvel ezelőtt készitett image fájlomat. Windows 10el is meg tudom e vajon csinálni? Nem e az lesz az első dolga a windows 10nek hogy felfrissíti nekem a windows 10et? Egyébként meg, lehet e használni a windows 10 első verzióját, ami régi; frissítések nélkül? Erről nem tudok pl. semmit. Gondolom nem. Első dolga lesz a biztonsági frissítésekkel, stb. jól elkúrni a meglévő rendszert.
Még ami szemet szúrt egy hsz. régebbről: User egy kisebb vagyont költ a spéci DACjára, majd kiderül hogy az a windows 10 alatt nem használható.
Az pedig hogy két év után elfelejtenek hardvert támogatni megint nem megbocsátható. Így pláne nem hogy évente két major verzió lesz ha jól tudom.
Inkább használjon az ember egy 5 éves rendszert, ami azután is fog működni.
Neadjisten egy autószalonba mit szólnának ha spéci programot kéne futtatni, majd egy nap a következő frissítés után már nem működne; nagyot néznének..

(#80044) Geth válasza gekkoXT (#80030) üzenetére


Geth
addikt

Most már értelek :DDD

(#80045) King Unique válasza bobalazs (#80043) üzenetére


King Unique
titán

Miért, talán a 2 évvel ezelőtt lementett 8.1 utána talán nem áll neki frissíteni, pláne hogy ott is az automatikus frissítés az alapértelmezett beállítás...? Ott max. a vezérlőpultban le lehet tiltani, aminek aztán igen sok értelme van, ennyi erővel lehetne akkor már XP-t is használni... :U A Windows 10 is nem véletlenül akar frissíteni, felrakni a biztonsági javításokat stb. Amúgy meg miért ne lehetne visszarakni a régi lemezképet... Viszont az más dolog, hogy egy túl régi mentést nem nagyon érdemes. Pont az a lényeg, hogy a megfelelő állapotról lehetőleg minél naprakészebb legyen mentés, ami más operációs rendszereknél is érvényes. Ezt a "frissítésekkel, stb. jól elkúrni a meglévő rendszert." mantrát meg szerintem ne erőltesd a 10-esnél, mert egyrészt A-tól Z-ig általánosítani nyilván nem tudod, másrészt 7/8.1-es példák is előfordulhatnak, sőt épp magad írtad nemrég a saját negatív példádat 8.1-nél... :U

Ennyi erővel megint lehet találni olyan eseteket, amikor épp 7/8.1, vagy más OS alatt nem működik megfelelően egy eszköz. Az az egyesek által felhozott DAC-os példa meg elvileg csak egy adott Windows 10-verziót érintett, nem általánosítva mindet és nem is minden ilyen eszközt. Ha valami őskövület cucc, akkor meg annyira nem meglepő, ha nem támogatják az új verziók... A szoftvereknél meg nemrég panaszkodott valaki, hogy nem megy 1803 alatt. Aztán kiderült, hogy valami avítt 2013-as program, de annak sem a legújabb verziója...Az újabb érdekes módon már 1803 alatt is működött, ahogyan vélhetően a frissítés után is.

[ Szerkesztve ]

(#80046) Doky586 válasza Kékes525 (#80039) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem meg nem jelennek meg eltávolíthatóként a C D meghajtóim ASRock Z87 Extreme4 alaplapnál sem a winben sem máshol. Az is elég fura hogy a UEFI-ről fényképeket készítesz amikor screenshotozni szebb és könnyebb, ebből gondolom valahol valami állítási lehetőséget nem vettél észre. [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#80047) Kékes525 válasza Doky586 (#80046) üzenetére


Kékes525
félisten

"Az is elég fura hogy a UEFI-ről fényképeket készítesz "

Miért fura? Nem tudtam, hogy lehet úgy is. Most váltottam 10 éves gép után. Arról nem lehetett. Annak viszont nagyon örülök, hogy Te már a születésed előtt is ismerted ezt a funkciót. :D

"gondolom valahol valami állítási lehetőséget nem vettél észre. "

Elképzelhető.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#80048) #71043776 válasza Geth (#80037) üzenetére


#71043776
törölt tag

Olyannal én is találkoztam, meg aminél be volt kapcsolva, de a rendszer szerint nem (még talán XP-n) :)

(#80043) bobalazs: Nem olyan régen állítottam vissza egy több, mint 2 éves mentést, hogy telepítőt tudjak csinálni a helyreállítási partíción lévő gyári rendszerről. Ennyi idő után az összes program elavult volt, minden külön frissítést és azonosítást kért, ami neten keresztül működik, plusz a szokások változása miatt nem is kellett volna minden holmi a rendszeren. Több meló lett volna vele, mint a tiszta telepítéssel. Ezért csinálok rendszeresen mentést külön, mert még az 1 hónapos is macerát jelenthetne. Persze ez függ a használt programoktól is.

Én azt szoktam javasolni, hogy akinek előfordultak már problémák az upgrade után, az készítsen mentést közvetlenül előtte (vagy rendszeres időnként), amit vissza lehet akkor is állítani, ha nem indul el a rendszer. Bitlocker mellett több hely kell, de az sem akadály. Néha elég egy-két program, vagy beállítás, vagy driver, hogy gond legyen.
Egyébként használhatod az első kiadást most is, jelezni fogja, hogy nem kap több frissítést, és upgrade szükséges. Ezt letilthatod, és ennyi, viszont az elmúlt évek során kiadott biztonsági frissítések (amik ugye publikus hibákat foltozhatnak) és hibajavítások nem lesznek benne, márpedig a 10 sosem a hibamentességéről volt híres.

Az autós példád sajnos nem annyira elrugaszkodott, a Tesla is küldött már ki olyan frissítést, ami nem volt mindenkinek problémamentes.

(#80049) Syl válasza Kékes525 (#80039) üzenetére


Syl
nagyúr

Várjámán! Nálad a két darab 6 terás WD Red nem Raid-be van kötve? Mert ha igen, akkor lehet azért...

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#80050) Cr00py


Cr00py
senior tag

Urak.

1709-s MCT-t belehet még valahogy szerezni?

Elég volt ez a hiper szuper új windows.

Már a t*köm ki van vele, hogy ennek folyamatosan van valami baja.

Legújabb update óta fekete kép.
Számtalan funkció nem megy, vagy épp sz*r.
Vagy elindul, vagy nem, mert bootres.dll hibára panaszkodik.. már vagy 10x újratelepítettem.. elég volt.

Komolyan mondom ez az egész 10-es rendszer egy hulladék.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.