Hirdetés

2021. január 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100001) Kékes525 válasza Pribi (#99998) üzenetére


Kékes525
nagyúr

[link] Ez elég részletesen kitér minden lehetőségre.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100002) #54072192 válasza twofatcat (#100000) üzenetére


#54072192
törölt tag

Akkor az valamilyen ütemezett feladat lehetett, vagy valamilyen program csinálta (például vírusirtó). A tallózásnál például azt nézi meg (és írja ki), hogy mennyi a szabad terület az adott partíción. Ehhez felébreszti a HDD-t, és megnézi. De ott van a gyors elérés a fájlkezelőben, ami nagyon gyakran ébreszti a vinyót, ha a listában onnan szerepel valami. A Defender (vagy más víruskergető), a futó programok vagy azok szolgáltatásai (akár még az Office is), kliensek, indexelés, karbantartás, szóval egy rakás dolog okozhatja.

Az időzített ébresztésre nem tudok mit mondani, nekem 8.1-en sem volt ilyesmi, meg 10-en sem, de amúgy normális, hogy időnként bekapcsolja valamelyik HDD-t.

(#100003) xy.zsolt válasza twofatcat (#100000) üzenetére


xy.zsolt
senior tag

Tied lett az 1000000modik hozzászólás :)

[ Szerkesztve ]

Outi Focus Izalco Race / Eleaf iStick Pico 21700 + Galaxies MTL RTA / Xiaomi MI8

(#100004) twofatcat válasza #54072192 (#100002) üzenetére


twofatcat
őstag

Amikor utánaolvastam egy helyen azt írták már az explorer.exe-be bele van gyógyítva a telemetria ami rendszeresen kíváncsiskodik a gép után, mennyi szabad hely egyebek. "Időnként normális" napi egyszer nem szólnék éppen Defender, telemetria, karbantartás felpörgeti. Napi többször viszont túlzás. Ez nem normális. Főleg amikor volt olyan lekapcsolás után pár perccel rögtön vissza. Clean install után is vizsgáltam amikor semmi külső program nincs és mégis, szerintem a Win10 telemetria csinálja. (basic-re van téve) Tök mindegy Defender kivételekbe teszi az ember, tök mindegy onnan semmi nincs indexelésben, tök mindegy oda nincs ütemezett feladat pl. backup. Egyszerűen ha a Win10 úgy gondolja felébreszti. (USB külső HDD szintén zenész)

Google -> windows 10 wakes up secondary hdd

Sok panasz értelmes megoldás nélkül. Teljesen röhej a sufni megoldás és a nem baj lekvár teszi el a nagymamát magyarázat.

Nem lennék a basic telemetria ellen, ha értelmesre használnák: telemetria tudja a HDD-t heti egyszer nyitom meg, akkor óránként ne piszkálja. Három óránként se. Semmi nincs onnan indexelve, telemetria tudja nincsenek rá programok telepítve egy WU vagy áruház frissítés keresés ne ébressze. Telemetria tudja új dokumentumot C-re mentem, még emlékszik is a legutóbbi mentés helyére, akkor ne ébressze a többit csak akkor ha kiválasztom.

(#100005) csicso82 válasza twofatcat (#100004) üzenetére


csicso82
nagyúr

Igen, A WINDOWS INTÉZŐ is ki akar menni a netre, én nem engedem: Windows Firewall Control-lal tiltom.

(#100006) twofatcat válasza csicso82 (#100005) üzenetére


twofatcat
őstag

Gondolom Onedrive integráció miatt is. Ha telemetria miatt is, a végén kénytelen leszek barkácsolásra adni a fejem. :D

(#100007) CsengődiGeri


CsengődiGeri
tag

Meglepő tapasztalatok a W10 1904-el kapcsolatban,
Eddig húztam a 1709-el mert van egy hardverem ami csak azzal működöt, a frissítések után pedig már nem. Most másod rendszernek egy külön SSD-re, úgy, hogy BIOS-ból választható melyiket indítom.
1. Most ez a verzió jobb mint az előző kettő vagy mert nem frissítés történt ha nem tiszta telepítés az előző verziókkal nem működő hardver csuda módon gond nélkül mükszi minden variálás nélkül.
2. Azért nem minden arany ami fénylik, a Realtek Audio Consol-ja ezen a gépen nem támogatott hibaüzenettel küld a fenébe, a párhuzamosan fent levő 1709-en persze hiba nélkül fut.
3. Mindjárt próbáltam mentést csinálni a Macrium Reflect-el de se win alol se külön be bootol-va nem sikerült, hiba üzenettel lelát a dolog nem tudom miért, valahol lenne egy log ami leírja mi a baj csak nem tudom hol keressem (van valakinek ötlete hol lehet?). Lehet hogy az a baj, hogy valami miatt nem úgy osztotta el azt a 4 partíciót mint a régi telepítés? Mellékelek két képet, az 500-as SSD-n levő verzióról lehet img file-t csinálni a 120-as NVMe meghajtóról pedig nem. Bár ha annyira stabil lesz ez mint a 1709 akkor kibékülök vele mert a 1709-es mentését sem kellett használnom soha, csak a biztonság kedvéért volt, ha meg elszáll nem 10 perc alatt rakom vissza ha nem rászánok egy szombat délelőttöt és újra rakom tisztán.

(#100008) rasotamas


rasotamas
addikt

Sziasztok!

Pár hete átraktam a Win10-es ssd-m egy Brand gépből egy másik gépbe, akkor a licenszet sikerült úgy megoldanom, hogy megadtam egy másik kódot majd újra ezt az oem-est amivel eddig használtam és úgy bevette.
Most visszaraknám a Brand gépbe mert ezt eladom, csak kipróbálni kellett.
Ugyanez a menet jó lesz, vagy ki tudok előre lépni ebből a licenszből hogy amabba visszatéve jó legyen?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#100009) Geth


Geth
őstag

Volt egy kis időm, betoltam a haswell-es gépre a legújabb 27-es microcode-ot, viola:
MDSWindowsSupportEnabled : True
Ez volt az egyetlen mitigation ami eddig nem kapcsolódott be.

(#100010) #54072192 válasza twofatcat (#100004) üzenetére


#54072192
törölt tag

Amit linkeltél, abban azt írják, hogy 10 percenként használja a HDD-t a rendszer. Én is kikapcsoltatom használaton kívül, és elég sokáig úgy is marad. Be szokott időnként kapcsolni magától, mert nem egy csupasz rendszert használok futó programok nélkül, és nem is érdekel, hogy pontosan melyik indítja el. De az 5-10 percenkénti elindulás durva lenne. :)

Az explorer.exe azért megy ki a netre, mert online fióknál megjelenik a profilodon a partícióid neve, a szabad hely és hogy védi-e Bitlocker. Ha letiltod, akkor azt fogja írni, hogy frissítened kell a rendszered. Ennyi az egész.

"telemetria tudja a HDD-t heti egyszer nyitom meg, akkor óránként ne piszkálja. Három óránként se."

Az addig oké, de a telepített programjaid nem tudják. Miből gondolod, hogy nem valamelyik programod okozza, hanem a telemetria? Meg a fájlkezelő vagy akármelyik fájlműveletekkel foglalkozó folyamat írjon neked 1 hetes adatokat, mert nem akarod, hogy ellenőrizzenek bármit?

[ Szerkesztve ]

(#100011) Lauda


Lauda
félisten

Azt hiszem ez ennyi volt. Nézegettem a rendszert, feltoltam vírusírtót, böngészőt. Na mondom az első izgalom után, tolok fel egy újat. Rádugtam a netet, kb 5 perc után be is lőtte az asztalt, felbontást stb. Rátoltam a vírusírtót (symantec endpoint), ez a termék telepítés után azonnal frissíti magát. Meg is történt, utána feldob egy ablakot, hogy indítsd újra/később/stb. Na ezt az ablakot már fel sem dobta, csak pörgött kék karika és úgy magába fagyott, hogy az égvilágon semmire nem reagált. Úgy kellett percek után a főkapcsolóval lelőnöm. 10 éve biztos használom ezt a programot, de ilyesmit még nem tapasztaltam egyik windowson sem.

Na majd találkozunk 2023-ban újra, ha addig képesek megírni normálisan.

[ Szerkesztve ]

(#100012) Geth válasza Lauda (#100011) üzenetére


Geth
őstag

Mármint a symantecet? :DDD

(#100013) #54072192 válasza Lauda (#100011) üzenetére


#54072192
törölt tag

Tehát a driverek készítői mindig tudnak programozni, és a programok írói sem hibáznak, de az MS nem tud rendszert írni, mert feltelepítettél egy vírusirtót, amivel összeakadt. :D
Arra gondoltál már, hogy esetleg a telepített verzióval van gond? Mert a gugli azért elég sok találatot dob, és mindig az a megoldás, hogy frissebbet kell próbálni, vagy le kell tiltani valamit (pl. secure boot), mert kompatibilitási gondja van.

(#100014) King Unique válasza Lauda (#100011) üzenetére


King Unique
félisten

Tehát minden oké volt a beépített védelem (Defender) használata mellett, majd amikor a külső antivírus szoftver lett telepítve, utána jelentkezett a probléma. De még véletlenül sem az utóbbi hibája, a xarul optimalizálás a Windows 10-hez, vagy annak egyes újabb verziójához, hanem nyilván kizárólag csak a Windows az oka. :D Biztos, bár pl. az ESET meg tudja oldani normálisan, nálam az 1809 és1903 alatt is rendesen működik.

A 2023 gondolom a 8.1-re vonatkozott, annak tart odáig a kiterjesztett támogatási ciklusa. Lehet azt is használni, ha az adott hardveren van hozzá támogatás, meg amúgy is jó rendszer. Meg addigra talán az említett programot is sikerül jobban optimalizálni a W10-hez. :))

[ Szerkesztve ]

(#100015) kertsa


kertsa
senior tag

Sziasztok!

Újra kellett telepítenem a windows-t. A telepítő nem választotta le az 500mb-ot a boot szekrtornak. A rendszer csak a windows telepítő pendrive-ral indul el. A rendszer az ssd-n van, de ha boot után lecsatlakoztatom a pendrive-ot, akkor a rendszer működik rendesen egészen újraindításig, mert ekkor újra kell a pendrive az induláshoz.

Számomra érthetlen.

Hallot más ilyet valaki :F

Hogyan tudom odavarázsolni a boot szektort újabb rendszer telepítés nélkül?

Kérem segítsetek.

ui:utálok rendszert telepíteni :U

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#100016) King Unique válasza kertsa (#100015) üzenetére


King Unique
félisten

Azért nem hozta létre, mert nem törölted előtte a Windowsnak szánt területet, vagy akár a teljes lemezt, hanem vélhetően fixen particionálva volt a meghajtó és csak megadtad neki formázás (?) után a korábbi partíciót... Ha törölted volna rendesen, akkor létrehozta volna, sőt az új opcióra kattintva eleve rákérdez. Ha talált másik elsődleges partíciót és legacy (CSM) telepítésnél az lett megjelölve aktívként, arra kerültek a bootoláshoz szükséges fájlok, akkor az szép. Bár az elég extrém, ha a telepítéshez használt pendrive lett az... :D

Lehet akár utólag is javítani a rendszerindítást, valamint pl. a bcdboot c:\windows /l hu-hu /s c: paranccsal a C-n létrehozni az indítófájlokat (hu-hu: magyar nyelvű rendszernél). Plusz ilyenkor a C partíciót aktívvá is kell még tenni a lemezkezelőben / parancssorban, majd restart. Vagy ha friss telepítés és még nincsen belakva a rendszer, akkor a másik lehetőség normálisan újratelepíteni.

[ Szerkesztve ]

(#100017) kertsa válasza King Unique (#100016) üzenetére


kertsa
senior tag

Mindig törlöm a meghajtót teljesen :) ez nem okozhatta

(#100018) Lauda válasza Geth (#100012) üzenetére


Lauda
félisten

Geth, Szmörre, King Unique

Köszönöm az észrevételeket! ;)

Aztán az is lehet, hogy maradok tovább jövőre is a 7-en. Egyik ismerősöm épp múltkor mesélte, hogy sosem frissíti a rendszert, pedig már évek óta fent van neki. Csak a védelmi szoftver frissít és kész.

(#100019) King Unique válasza kertsa (#100017) üzenetére


King Unique
félisten

De ezek szerint mégsem stimmelt minden, ha nem jött létre... Viszont túl sok nem derült ki a leírtakból, csatlakoztatva volt-e közben másik fizikai lemez elsődleges partícióval, lemezkezelőben milyen partíciók vannak most, illetve a pendrive-on mi van stb. Valamint még a telepítés típusa sem ismert, csak az 500 MB-os partícióból lehet rá következtetni, hogy valószínűleg BIOS/MBR szerinti lehet, mivel az UEFI/GPT esetében más. De mindegy, ennyi infóból a magam részéről továbbra is csak azt tudom mondani, amit az előző válaszban. Meg ennyi idő alatt lehet már a reinstall is meglett volna, ha más nem megy.

[ Szerkesztve ]

(#100020) King Unique válasza CsengődiGeri (#100007) üzenetére


King Unique
félisten

Ha a Macrium esetében nincsen konkrét hibaüzenet, vagy screenshot a hibáról, akkor nehéz rá bármit is mondani. Ami gondot okozhat neki, az pl. az 512n / 512e —► 4Kn szektorméretű meghajtók közötti klónozás, visszaállítás, de ezt írja is hivatalos weboldala. Meg akkor szokott még hibára futni, ha gond van a meghajtóval és nem lehet olvasni rendesen a felületét (példa), vagy a fájlrendszerrel, de az utóbbinál írja is, hogy futtatni kellene a CHKDSK-t (példa).

(#100021) kezo0 válasza xy.zsolt (#100003) üzenetére


kezo0
őstag

Szerintem elszámoltad egy nullával. ;)

"Beam me up, Scotty! There's no sign of intelligent life down here...”

(#100022) Lauda válasza #54072192 (#100013) üzenetére


Lauda
félisten

Ez a secure boot csak uefi-nél van? Az én lapomon még sima bios van. Csak hogy kizárjam mi lehet a hiba.

De hogy ennyire bekampecoljon egy rendszer.....

XP óta ilyet nem láttam.

(#100023) zolee001 válasza Lauda (#100022) üzenetére


zolee001
őstag

Igen,csak uefi esetében létezik

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#100024) Bodz válasza csicso82 (#99989) üzenetére


Bodz
Ármester

Régebben, még 8.1 alatt használtam. Tette a dolgát, semmi gond nem volt vele.

(#100025) Geth válasza Lauda (#100022) üzenetére


Geth
őstag

Akkor keveset láttál :DDD
Bármelyik Win-t le lehet térdeltetni a megfelelő 3rd party vírusirtó termék adott verziójával.
Nem véletlenül blokkolja sok esetben a frissítést is a meglétük amíg maguk a progik fel nem frissülnek.
Akinek kell ilyen móka, annak hajrá :)

[ Szerkesztve ]

(#100026) Kékes525 válasza Geth (#100025) üzenetére


Kékes525
nagyúr

"Bármelyik Win-t le lehet térdeltetni a megfelelő 3rd party vírusirtó termék adott verziójával."

Ez igaz bármelyen más program esetében is. Ezért ne használjunk semmilyen 3rd party programot? :U Gondolom te csak Microsoft terméket használsz. Persze (nagyon) ritkán az is le tudja térdeltetni a Windows. Ezért csak a rendszert használjuk, mindenféle testreszabás nélkül, úgy ahogy feltelepült? Bravó! :U :DDD Ez egyenes következménye annak amit mondtál. Azért ne feledkezz meg arról, hogy a Windows van értünk és nem mi a Windowsért.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100027) Lauda válasza zolee001 (#100023) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen! :R

(#100028) Lauda válasza Geth (#100025) üzenetére


Lauda
félisten

Érdekes amúgy a dolog, mert a 14,2-es verziót használtam, ami kompatibilis a 1809-es windows-al.

Akinek kell ilyen móka, annak hajrá :)

Ezt hogy érted? Te nem használsz külső védelmet? :)

(#100029) Geth válasza Kékes525 (#100026) üzenetére


Geth
őstag

Tudtam hogy jön rá egy végletekig eltúlzott reakció.
A vírusirtók mélyebben épülnek be a rendszerbe (pl. filesystem filter driver), mint pl. egy videólejátszó. Ettől fogva sokkal könnyebben törnek el egy frissítés során. Például én még nem láttam hogy egy 3rd party böngésző miatt ne frissített volna a Win.
Ha ezt felfogod, rögtön érthetővé válik amit írtam :)

Lauda: külsőt nem, Defender be van kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#100030) zolee001 válasza Kékes525 (#100026) üzenetére


zolee001
őstag

A forumtárs szerintem virusirtó appokra gondolt itt éppen ami valós szitu mert elég sokkal volt gond az utobbi idöben
A symantec nevü cég termékei különösen kerülendöek (magánvélemény) mivel az utobbi 10 évben számtalan botrányuk volt,pl csak akkor kapott a user virust ha a norton a gépén volt illetve a tavalyi tanusitványbotrány ami után gyorsba el is adták a komplett üzletágat

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#100031) Kékes525 válasza Lauda (#100028) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Ö csak az operációs rendszert használja, azt is úgy ahogy feltelepült. Így rendkívül stabil a rendszere. :D

(#100030) zolee001 + (#100032) Geth

Tudom, hogy arra gondolt, de a gondolkodásmódjából egyenesen következik az, amit írtam. persze hogy vannak olyan vírusirtók, amik le tudják térdeltetni a rendszert, mint ahogy bármelyik alkalmazás is, ha elrontották a kódját. Hiba mindegyikben adódhat, de ez nem indok arra, hogy ne használjak vírusirtót.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100032) Geth válasza Kékes525 (#100031) üzenetére


Geth
őstag

Igen, biztosan az oprendszerhez adnak ingyen IDEA-t, Far managert, MPC-HC-t vagy Chrome-ot.
Istenem...
Világosan ott volt hogy vírusirtó.
Nem következik semmi egyéb belőle, ha ezt valaki túlgondolja, arról én nem tehetek.
Ha valami más típusú app fekteti meg a rendszert, ott általában más probléma van.
Pl. ha MPC-HC feküdne ki, előbb gondolnék GPU-ra, de természetesen megnézném a dumpot.

[ Szerkesztve ]

(#100033) Kékes525 válasza Geth (#100032) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Olvasd el a (#100031) Kékes525 hozzászólást, kiegészítettem a válaszommal.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100034) Geth válasza Kékes525 (#100033) üzenetére


Geth
őstag

Te meg olvasd el azt ahol kifejtem hogy miért nem ugyanaz a kettő, és miért rossz az általánosításod.
Egyébként én is használok vírusirtót, olyat aminél kisebb az esély hogy törjön pl. build upgrade-nél :)

[ Szerkesztve ]

(#100035) Lauda válasza Geth (#100029) üzenetére


Lauda
félisten

Megfelelően védi a gépet szerinted? Én mindig külső progit használtam, emiatt kérdezem. Valahogy nem volt bizodalmam a windows védelmi szoftvereiben, de ezt nem tudom alátámasztani, hogy miért nem.:)

(#100036) Kékes525 válasza Lauda (#100035) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Jó a Defender 10 alatt, de azért vannak jobbak is, amelyek kevésbé fogják a rendszert és jobb a felismerési és a false pozitív arányuk. Ha tudatosan netezel, nem látogatsz meg kétes site-okat, nem klikkelsz összevissza, erős géped van akkor elég a Defender is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100037) Geth válasza Lauda (#100035) üzenetére


Geth
őstag

Nem tudom, nekem van több másik dolog az eszköztáramban: tűzfal, blokklisták (mindkettő már a routeren is), frissen tartott rendszer, elavult dolgok kidobálása, felhasználói szokások (nem töltök le, indítok el bármit, főleg nem adminnal).
Legtöbbször amúgyis a linuxos gépen töltök le, vagy ott a sandbox, vm, stb.

[ Szerkesztve ]

(#100038) Lauda válasza Geth (#100037) üzenetére


Lauda
félisten

Geth, Kékes525

Köszönöm a tanácsokat! :R

(#100039) Geth válasza Kékes525 (#100031) üzenetére


Geth
őstag

Ja még ehhez:
Ö csak az operációs rendszert használja, azt is úgy ahogy feltelepült.
Amellett hogy ez egyáltalán nem igaz, természetesen drivereket telepítek és végigszaladok a control panel/settings kombón is egyszer, de emellett a .wim-ből is ki van szórva/bele van rakva pár dolog, aztán ott az autounattend.xml (hogy a partícionáláson kívül ne kelljen telepítéskor semmit nyomkodni), és végül a setupcomplete.cmd-be is vannak finomságok.
A lényeg hogy ahogy nálam felmászik a Win az nem egyenlő azzal ahogy a gyári mászna fel ;]
Ettől függetlenül valóban stabil, ezt aláírom.

[ Szerkesztve ]

(#100040) Kékes525 válasza Geth (#100039) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Egy kicsit túloztam, de a lényegben igazam volt, szerintem. Amit írtál az nem indok a 3rd party vírusirtók használata ellen.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100041) Geth válasza Kékes525 (#100040) üzenetére


Geth
őstag

Egy kicsit?? Egyenlőségjelet tettél 3rd party vírusirtó/biztonsági megoldás és minden más 3rd party szoftver közé a potenciálisan felmerülő problémák szintjén.
Nem írtam hogy ne használjunk 3rd party vírusirtót (hajrá).
Azt írtam hogy előfordulnak velük problémák - ami nem azt jelenti hogy mással nem -, és ezek a problémák komolyabb tüneteket produkálhatnak, ami szükségszerűen következik a működésükből.
Erre utal az amit már írtam, hogy az upgrade blokklistán a driverek mellett ezek a szoftverek hangsúlyosabban képviselik magukat minden egyébnél.

(#100042) Kékes525 válasza Geth (#100041) üzenetére


Kékes525
nagyúr

"Egyenlőségjelet tettél 3rd party vírusirtó/biztonsági megoldás és minden más 3rd party szoftver közé a potenciálisan felmerülő problémák szintjén"

Olvasd vissza, "de a gondolkodásmódjából egyenesen következik az..." szöveg nem egyenlőség. Ha szerinted igen, akkor szövegértési problémáid vannak és/vagy túlérzékeny vagy. Implicite ez következik abból amit írtál.
Miért lenne ez csak vírusirtó sajátság? Más programok is térdre kényszeríthetik a rendszert, ha rossz, hibás a kódjuk és/vagy helytelenül használják. Ez nemcsak vírusirtó sajátság. A vírusirtók akkor szoktak ilyen gondokat okozni, ha egyszerre több valósidejű védelmet használnak. Régóta látogatom a vírusirtó topikot, de nagyon ritkán olvastam ilyen problémáról. Összesen kettő bejegyzés van (az sem a main stream -ben és nem 10 alatt) Azért egy kicsivel többnek kellene lennie, ha ez olyan gyakori lenne mint ami az írásodból következne. Ennyi más programoknál is előfordul. Ha pedig szerinted sem gyakori, akkor nem értem miért írtad?

"Nem írtam hogy ne használjunk 3rd party vírusirtót (hajrá)." vs "Akinek kell ilyen móka, annak hajrá"

Akkor ez mégis mit jelent? :U Hajrá, használjon mindenki? :D Mivel bajt szándékosan senki sem szeret okozni magának, ezért ez csak azt jelentheti, hogy te nem javasolod, ha nem akar magának bajt. Ezen vitatkozni... :DD Ha nem ezt értetted alatta, akkor ne írj ilyeneket. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100043) Geth válasza Kékes525 (#100042) üzenetére


Geth
őstag

Keress rá a kékhalál, bsod, fekete képernyő, stb. kifejezésekre, esetleg külföldi fórumokon is.
Más program is letérdeltetheti, de nem biztos hogy a program a hibás, lásd MPC-HC gpu driver esete. De user módban futó progik (a vírusirtó nem ilyen) inkább csak maguk omlanak össze :)

[ Szerkesztve ]

(#100044) zolee001 válasza Kékes525 (#100042) üzenetére


zolee001
őstag

A fórumtárs leirta,hogy miböl adódik a probléma az antivirus programokkal,ime az utolsó az elmult 1 hónapból
Az egy másik témakör,hogy a kékhalálozások kinek a sara,az MS avagy az antivirusgyártók munkáját dicséri e

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#100045) Kékes525 válasza zolee001 (#100044) üzenetére


Kékes525
nagyúr

Nem ezzel volt gondom, hanem azzal, amit konkrétan írt:

"Akkor keveset láttál :DDD
Bármelyik Win-t le lehet térdeltetni a megfelelő 3rd party vírusirtó termék adott verziójával.
Nem véletlenül blokkolja sok esetben a frissítést is a meglétük amíg maguk a progik fel nem frissülnek.
Akinek kell ilyen móka, annak hajrá"

Ez 3rd party antivírus programokról szól. Azért mert néhány vírusirtó bizonyos verziók esetében térdre kényszerítik a rendszert, azért ne használjunk 3rd party vírusirtót, az egy icipicit túlzás. "Akinek kell ilyen móka, annak hajrá" Akárhogy csavarjuk is, ez azt jelenti. A problémám ezzel volt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100046) Geth válasza Kékes525 (#100045) üzenetére


Geth
őstag

Aki együtt tud élni ezzel, illetve nagyobb upgrade esetén utánajár előre, hogy vajh kompatibilis-e az új builddel, hajrá.
Így jó?
Valakinek azért csak leesett elsőre is :)

[ Szerkesztve ]

(#100047) Kékes525 válasza Geth (#100046) üzenetére


Kékes525
nagyúr

"Aki együtt tud élni ezzel, illetve nagyobb upgrade esetén utánajár előre, hogy vajh kompatibilis-e az új builddel, hajrá.
Így jó?"

Nem, nem jó. Ez is pontosan ugyanaz, csak egy kicsit másképp fogalmaztad. Általában beszélsz úgy, mintha ez a vírusirtóknál gyakran előfordulna. Szerinted gyakran fordul elő ilyen, mert nagyon ritka eseményért ilyet leírni tök felesleges. Pedig csak nagyon ritkán fordul elő ilyen. Ha szerinted ez nem igaz, akkor linkelj be olyan forrást amely az állításodat igazolja. Azaz igazolja, hogy a rendszer térdre fektetése gyakori a 3rd party vírusirtók esetében. Neked kell igazolnod, mert eredendően te tettél egy állítást.
Ha pedig csak ritkán fektetik le a rendszert a vírusirtók, akkor a haszon kockázat mérlege messze-messze a haszon felé billen.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#100048) zolee001 válasza Kékes525 (#100045) üzenetére


zolee001
őstag

Természetesen nem az van,hogy ne használjunk,én technikai szempontból erösitettem meg amit a kollega irt az antivirus programok méllyebb müködéséröl
Anno a "Longhorn" fejlesztésnél amikor megkaptam az aktuális buildet az install utáni elsö szoftver a virusirtó volt (2003-2004 et irtunk akkor) ami után egy kék halál és többet sem kelt életre,lehetett gyakorolni a telepitést ismét
A probléma oka a Longhorn-késöbb Vista meröben más müködési elve(XP,2000 hez képest) amire a szoftverek nagyrésze nem volt felkészitve
Azóta eltelt 10+ év és ujrairták a szoftvereket az MS elvárásai alapján,
Jelen esetben,hogy mit kavarnak azt nem tudom,nem követem mert elég napi szinten szembesülni az MS szerencsétlenkedéseivel,pl tegnap jött ki a mult heti (hibás) updatenek az updatje Bravó

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#100049) Geth válasza Kékes525 (#100047) üzenetére


Geth
őstag

Mindenki használjon nyugodtan 3rd party védelmet, build upgrade esetén sem kell előre utánajárni hogy okoz-e gondot az új builddel, mert ritkán okoz csak problémát.

(#100050) Kékes525 válasza zolee001 (#100048) üzenetére


Kékes525
nagyúr

"Természetesen nem az van,hogy ne használjunk"

Egyetértek! :K Viszont ha sűrűn fordulna elő, akkor tényleg meggondolandó lenne a használatuk. De szerencsére az ilyen események csak nagyon ritkák. A kockázat-haszon mérleg nyelve messze a haszon felé billen. Utána lehet nézni, hogy például a changelogjukban hányszor javítottak ki ilyen hibát.

(#100049) Geth

Utána lehet járni, ha valaki biztosra akar menni akkor járjon utána, de a vírusirtók (adott esetben a 3rd party-ak) mellőzése nem javasolt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.