Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#136651) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Sziasztok, nem tudom hova írja véleményem szerint Win probla lehet.

A gopro kamerám által formázott 256-os samsung evo plus kártyámat akarom beolvastatni PC-n kártya olvasóval. A gopron keresztül tudok pc-re másolni de a kártyaolvasók nem ismerik fel a kártyát, kártyaolvasóval gyorsabb a másolás.
Leformáztam a másik kisebb 8gb SD kártyát a goproval és tökéletesen működik beolvassa kártyaolvasóval a win. Szóval a 256-os samsung evo plus valamitért nem akarja nem látja a win meghajtónak.

A következő olavasókat használom :
Kingstone MobiLite G4
Transcend RDF9

Arra gyanakszom, hogy a vagy azért látja mert 256-os a kártya vagy mert exFAT-ra van formázva. Igaz próbáltam másra is formázni úgy sem ismeri fel.
Az Aomei látja az olvasóba behelyezett kártyát, de a fájlkezelő nem.

(#136652) King Unique válasza Khaosz55 (#136651) üzenetére


King Unique
titán

Mivel a mellékelt screenshot alapján nincsen (*) az SD-kártyán lévő partíciónak meghajtóbetűjele (+ AOMEI), ezért nem meglepő, ha annak híján nem jelenik meg a fájlkezelőben, ilyen egyszerű. :B Önmagában az exFAT fájlrendszer meg nyilván nem lehet gond, azt Vista óta natívan kezelik a Windowsok, de még az XP-nél is megoldható volt a támogatása. Ahogyan a több partíció sem, mivel azt 1703-as verzió óta szintén natívan kezeli a Windows 10. Ha esetleg régebbi verziót használsz, akkor viszont értelemszerűen lehet gond cserélhető lemezen a több partíció miatt.

[ Szerkesztve ]

(#136653) Khaosz55 válasza King Unique (#136652) üzenetére


Khaosz55
addikt

Köszi :R
sikerült, csak azt nem értem, hogy amikor létrehoztam a partíciót vagy formáztam akkor direkt adtam neki meghajtó jelet.

(#136654) csakany2001 válasza King Unique (#136649) üzenetére


csakany2001
senior tag

Megprobáltam és úgy sem bootolt be. Secure mode disable-n van alapértelmezetten. Most 0xc0000225 hibaüzenet fogad. Valamiért az MBR2GPT sem akar sikerülni, a rendszerinformációnál a legacy maradt a
mbr2gpt /validate /allowFullOS
Illetve
mbr2gpt /convert /allowFullOS
Parancsok után.

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#136655) King Unique válasza csakany2001 (#136654) üzenetére


King Unique
titán

Akkor az már egyéni probléma, ott vsz nálad nem stimmelnek a dolgok, mert kikapcsolt Secure Boot mellett nyilván működnie kell UEFI-NTFS alapon, meg ugye NTFS-t nem támogató UEFI esetén is, ha eleve ott vannak az indításhoz szükséges fájlok a külön FAT fájlrendszerű partíción. + Ugye említve volt egyéb opció is, lásd MCT és fájlkezelős fájlmásolás.
Az MBR2GPT használatát a linkelt leírás világosan szemlélteti, lehet a telepítőről bootolva illetve WinRE környezetből és a telepített W10 alól indítva is, utóbbinál kell allowFullOS alapon a validate és convert parancs, majd konvertálás után átállítani UEFI-re a boot módot, amik normál esetben nyilván működnek és hibaüzenet nélkül lefutnak. Ha esetedben nem és minden a lelírtak szerint lett csinálva, akkor az megint azt feltételezi, hogy gondok vannak nálad a jelenleg telepített W10-zel. + Van egyéb módszer is az átkonvertáláshoz lásd a linkelt választ, szükség esetén adott UEFI szerint a reinstall is, sőt egy modern hardverkonfiguráció + modern OS párosításnál eleve UEFI-s telepítés kellett volna.

[ Szerkesztve ]

(#136656) tvamos


tvamos
nagyúr

Sziasztok!

Egy eleg banalis problemaval fordulok hozzatok!

Par eve vettem egy Windows 10-et, de koltozkodeskor elhagytam az aktivalo kodot. (Ugy emlekszem, hogy egy CD, vagy DVD tok szeruseg volt, de sehol sem talalom.) Most viszont ujra kene telepitenem, mert kihullott alola a gep. (Egy asztali volt a regi, csak elromlott, es az uj gep meg egy hasznalt laptop lesz.) Ki tudom en ezt az aktivalo kodot nezni a drive-rol, vagy vennem kell megegy Windowst?

Nem nagyon hianyzik most a beruhazas, plane nem OS-be...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#136657) King Unique válasza tvamos (#136656) üzenetére


King Unique
titán

Ugyanazon Windows 10-kiadás újratelepítésénél nem kell semmilyen termékkulcsot kiolvasni amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, valamint szükség esetén a hardvermódosítás utáni újraaktiválás is megoldható, ha Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc, akkor megint nem feltétlen kell termékkulcsot megadni stb., lásd bővebben ebben és ebben válaszban leírtakat.

(#136658) Zoz válasza King Unique (#136657) üzenetére


Zoz
őstag

Nem olvastad el rendesen, az a problémája, hogy a régi gép megdöglött, így nem működik az újratelepítés-kulcs-nélkül-alaplap-alapján-aktiválja-magát megoldás.

Microsoft fiók segíthet, ha volt...

Kis szerencsével az új használt gépen van a BIOS-ban termékkulcs, vagy esetleg már korábban volt azon aktiválva Win10, és akkor az alapján aktíválodik.

Amúgy Produkeybe lehet offline registry fájlokat betölteni, de ahogy az Win10 esetén lenni szokott, 99%, hogy csak az általános termékkulcsot fogja kiolvasni.

(#136659) King Unique válasza Zoz (#136658) üzenetére


King Unique
titán

De, képzeld, elolvastam rendesen és nem véletlenül volt említve a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, azzal az újraaktiválás. a többi plusz infó volt. ;)
Az meg nem újdonság, hogy ha van digitális licenc az adott Windows 10-kiadáshoz az adott PC-n (alaplapnál), akkor azt a kiadást telepítve automatikusan beaktiválódik, ahogyan Windows 10-zel eltelepített laptopok UEFI OEM Key esetén, meg hogy alapesetben Windows 10 alól az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ezek is le vannak írva a linkelt válaszokban. :))

(#136660) tvamos válasza Zoz (#136658) üzenetére


tvamos
nagyúr

Windows 7 volt a laptopon, meg utana uborka.

"Microsoft fiók segíthet, ha volt..."
Van Microsoft fiokom, de nem tudom, hogy ez a fiokhoz kotes hogy mukodik, es, hogy tudom-e ellenorizni ezt a hozzakotes dolgot. De szerintem a csaladban mind a 3 W10-et en aktivaltam. Akkor az hozza van kotve automatikusan a fiokomhoz?

Amugy azt meg nem probaltam, hogy az SSD-t a W10-zel berakom a laptopba, es megprobalok boot-olni. Ha az sikerul, es utana telepitem ujra, es utana belepek a Microsoft fiokommal, akkor az okes lehet?

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#136661) King Unique válasza tvamos (#136660) üzenetére


King Unique
titán

Linkelve lett már az előző válaszban mit is jelent a digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, ahol igen, ha eleve azzal volt használva a W10, akkor Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc szerepelt az aktiválásnál. Amúgy meg értelemszerűen be lehet lépni a Microsoft-fiókba és ott megnézni milyen eszközök vannak társítva, megoldani szükség esetén az újraaktiválást stb., ehhez is linkelve lett előzőleg útmutató...

"Windows 7 volt a laptopon, meg utana uborka."

Itt nem mindegy, hogy gárilag, vagy utólag rátelepítve, mi volt rajta eredetileg, stb. Ha régebbi laptop és gyárilag W7, akkor ott UEFI OEM Key nem valószínű, max digitális licenc lehet, ha korábban 1x már telepítve és aktiválva lett rajta a W10 adott kiadása, vagy W7-ről történt W10-re free upgrade, akkor akitválódik automatikusan egy újratelepítésnél a W10 annak megfelelő kiadása.

"Amugy azt meg nem probaltam, hogy az SSD-t a W10-zel berakom a laptopba, es megprobalok boot-olni. Ha az sikerul, es utana telepitem ujra, es utana belepek a Microsoft fiokommal, akkor az okes lehet?"

Jó esetben elindul, rossz esetben nem, meg ha a BIOS/UEFI beállításai nem azonosak és a szükséges egyéb előkészületek sem történtek meg, lásd egy másik válaszban leírtakat.
Ha van Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, akkor felesleges ez az egész, mehet a W10 install az új laptop saját SSD-jére, meg ha amúgy is az a cél, aztán vagy sikerül újraaktiválni, vagy nem, meg az sem mindegy OEM/Retail licenc volt-e, az utóbbi normál esetben pláne átvihető másik hardverre. Ha nem cél az újratelepítés és sikerül elindítani a régi SSD-n lévő W10-et + újraaktiválni is, akkor meg nyilván felesleges újratelepíteni a 0-ról, meg ha eleve Microsoft-fiókkal volt használva, akkor az is adott.

Ha esetleg nem sikerülne az új hardverkonfiguráción termékkulcs híján aktiválni a W10-et, akkor meg értelemszerűen vagy megkeresed valahogyan a régi termékkulcsot, vagy veszel új W10 termékkulcsot, ennyi. :))

[ Szerkesztve ]

(#136662) King Unique válasza King Unique (#136661) üzenetére


King Unique
titán

+ 1 opció megpróbálni offline kiolvasni a régi SSD-n lévő W10-ből a termékkulcsot, de ha csak az általános termékkulcsot sikerül, akkor az sem sokat ér, utóbbival max. telepíteni lehet, ellenben az aktiváláshoz önmagában nem elég.

(#136663) GreenGoblin


GreenGoblin
tag

Használ itt valaki Power Toys-ot?
Mikor beírok valamit a Power Toys keresőbe akkor így tölti be a böngészőben
https://valami
ahelyett hogy rákeresne.
Mit csinálok rosszul?

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#136664) Doky586 válasza GreenGoblin (#136663) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Használok:

(#136665) tvamos válasza King Unique (#136661) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nagyon szepen koszonom!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#136666) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok,

Azt mutatja a System alatt, hogy 32bites Windows van telepítve.

Hogyan tudom megnézni, hogy haveromnak ettől függetlenül 64 bites-e a CPU-ja?
Hogy döntsem el, hogy 64 bites Win10-et feltelepíthető-e neki?
köszönöm.

(#136667) Parallaxis


Parallaxis
addikt

Jó esélyel nem erre gondolt a kérdező :D

(#136668) mrbego válasza Orionk (#136666) üzenetére


mrbego
aktív tag

Ha az utóbbi 10 évben vette a processzort/gépet, akkor valószínűleg 64 bit kompatibilis a processzor.
Egyébként meg a Gépház => Névjegy menüpont alatt kiírja, hogy milyen processzor van a gepben. Innen már csak egy ugrás a Sugár Google és megtudhatod, hogy konkrétan mit tud a processzor. Ebből már kikövetkeztethető nagyjából, hogy feltelepíthető e a 64bites Win.

Üdv, P

(#136669) gergo5991


gergo5991
őstag

sziasztok, win10 update óta nem tudom a gépről a filmet tv-re küldeni.
beállitásokban azt irja a miracast nem támogatott
dxdiag azt irja miracast avaliable with DHCP. mi a teendő? win10 előtt fél éve még müködött a dolog.

(#136670) junior11


junior11
veterán

[Nagyon durva sebezhetőségen át támadják a Windows-okat]

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#136671) ElektrikusDE válasza junior11 (#136670) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

A "Nyomtatási várólista" szolgáltatást le is tiltottam!

Köszönöm!

Ui:

Persze így nem lehet nyomtatni! (egyelőre nem is kell, csak el ne felejtsem ha mégis szükségem lenne rá)

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#136672) zolee001


zolee001
őstag

A mult hét hrei "szenzációs és klikkvadász" köritésben a szennylaptól

(#136673) Vastika válasza junior11 (#136670) üzenetére


Vastika
tag

Ez azt jelenti, hogy a közvetlen internet kapcsolattal nem rendelkező (pl. router mögött lévő) gépeket nem fenyegeti ez a sebezhetőség?

(#136674) Doky586 válasza Vastika (#136673) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Csak akkor ha a támadó fizikailag bejut a lakásodba és a kábelét be tudja dugni a routeredbe... :))

(#136675) Vastika válasza Doky586 (#136674) üzenetére


Vastika
tag

OK... Szóval annyira mégsem komoly a helyzet ;-)

(...főleg, hogy én >20 éve nem használok Windows-t: de azért a gyerekek gépeit is szeretem biztonságban tudni)

(#136676) Doky586 válasza Vastika (#136675) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha szokatlanul hamar érsz haza és valami nem stimmel, akkor javaslom nézz be az ágy alá és a gardrób-szekrénybe, nincs-e ott valaki.. ;)

(#136677) Vastika válasza Doky586 (#136676) üzenetére


Vastika
tag

... a Windows sebezhetőség, vagy khm... egyéb okok miatt?!

(Mert a hosszú házasság titka: hazatelefonálni, mielőtt váratlanul hazamegyünk, és ez mindkét félre vonatkozik ;-)

Amúgy érdekes a hír, mert:
- a legtöbben szerintem nyomtatnak a gépükkel, főleg irodában ;-) szóval nem egy felesleges szolgáltatásról van szó...
- viszont nagyon kevés "otthoni" gép lóg közvetlenül az interneten.
- a szervereket meg reméljük, védi tűzfal!!!

Szóval talán ez a sebezhetőség még nem hozza el a világvégét ;-)

(#136678) hotkar


hotkar
aktív tag

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy be lehet-e állítani (és főleg: hol?) azt, hogy az egér mozdítására NE ébredjen fel a gép alvó állapotból?

(#136679) hokuszpk válasza Orionk (#136666) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

cmd ablakban :D

echo %PROCESSOR_ARCHITECTURE%

ha 64 bites, akkor "AMD64" lesz, ha csak 32 bites, akkor "X86".

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#136680) movax válasza hotkar (#136678) üzenetére


movax
őstag

Eszközkezelőben az egérnél ÉS a billentyűzetnél az Energiagazdálkodás fülön ki kell venni a pipát az elől, hogy Ez az eszköz felébresztheti alvó állapotból a gépet.

(#136681) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Sziasztok.

Újratelepítés után valahogy nem az igazi a Win 10 bejelentkezés.
Eddig így működött: indítást követően megjelent a bejelentkezési háttér, nyomtam egy entert, beütöttem a jelszavam, még egy entert és már bent is voltam.
Most így működik: indítást követően nyomok egy entert, utána egérrel (amit korábban meg se kellett mozdítsak) rá kell kattintsak egy apró "Bejelentkezés" feliratra, utána kék háttérrel "Kis türelem..." feliratot kell kivárjak, majd egy fehér ablakban szintén egérrel a jelszó mezőjébe kell kattintsak és akkor ott végre megadhatom a jelszavam, de entert követően még előjön egy ilyen, hogy állítsak be PIN kódot, amit persze nem akarok, így legfeljebb bezárni tudom ezt az ablakot (egérrel), ami után nagy sokára végül bejelentkezik. Ja és kihagytam, hogy most már mindehhez internet is kell.

Mondanom sem kell, sokkal macerásabb így. Hogy tudnám visszaállítani a régit? :F Nem akarok PIN kódot, és teljesen jól megvagyok a jelszó beírással is, csak legyen minden a régi, gyors, egyszerű.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#136682) King Unique válasza AssAssynn (#136681) üzenetére


King Unique
titán

How to Remove PIN from your Account in Windows 10

Már ha a PIN-kód kikapcsolása célzol, vagy hogyan kell ezt érteni...

(#136683) AssAssynn válasza King Unique (#136682) üzenetére


AssAssynn
őstag

Nem. Nincs beállítva PIN kód, de minden bejelentkezés után rá akar venni, amit én csak a bejelentkezési fehér ablak "beikszelésével" tudok eltüntetni.
A célom, hogy úgy működjön a bejelentkezés, mint az "eddig így volt" résznél van leírva.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#136684) dabadab


dabadab
titán

Sziasztok!

Létezik valami biztos és ténylegesen működő módszer arra, hogy az ember blokkolja az automata Windows 10 frissítéseket? (W10 Pro, 64 bit, ha ez érdekes)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#136685) isti732712


isti732712
aktív tag

Létezik!

Kihúzod a Lan kábelt vagy lecsatlakozol wifiről :))

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#136686) #73959936 válasza dabadab (#136684) üzenetére


#73959936
törölt tag

nézd meg ezt

(#136687) dabadab válasza #73959936 (#136686) üzenetére


dabadab
titán

Köszi, remélem ezt a group policys megoldást tényleg komolyan veszi a Windows :)

DRM is theft

(#136688) #73959936 válasza dabadab (#136687) üzenetére


#73959936
törölt tag

sajnos ezt nem tudom, az én konfigurálásom értesítésről szól letöltés előtt...

(#136689) King Unique válasza dabadab (#136684) üzenetére


King Unique
titán

How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10

+ opciók:
How to use CMD script and VBScript to control Windows Update in Windows 10
How to Pause Updates or Resume Updates for Windows Update in Windows 10
How to Defer Feature and Quality Updates in Windows 10
How to Specify Target Feature Update Version in Windows 10
How to Turn On or Off Automatic Device Driver Installation in Windows 10
How to Enable or Disable Including Driver Updates in Windows Update in Windows 10
How to Hide or Show Windows Updates in Windows 10

Mint láthatod létezik, számos beállítási lehetőség van az automatikus frissítés konfigurálásához, letiltásához, a különféle frissítések halasztásához, szüneteltetéséhez a Windows 10 beépített eszközeivel és akár 3rd party programokkal is. Meg ugye már amelyiknél erre szükség van, mert az nemrég lett elmagyazázva hogy egy részük eleve csak válaszható frissítés, + remélhetőleg csak az automatikus frissítés kikapcsolása a cél és nem balga módon a frissítések végleges letiltása, amely utóbbi nyilván nem javasolt. :))

[ Szerkesztve ]

(#136690) Armagedown válasza dabadab (#136687) üzenetére


Armagedown
őstag

Igen, komolyan veszi, próbáltam több gépen is.

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#136691) hokuszpk válasza dabadab (#136684) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

eddig mukodott.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#136692) kkdesign


kkdesign
senior tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a lenti leírásom alapján, mi miatt lehet az a probléma, hogy időközönként fogja magát és befagy a gépem olyan 10 secre, majd megy tovább mintha mi sem történt volna.. Mivel lehetne megfogni magát a gondot, szűkíteni a témákat ami gondot okozhat.

A jelenség:

Bekapcsolom a gépet, sata ssdvel felszerelt gép, WIndows 10 van rajt.
ELindul mint a villám, bejelentkezek.. Hagyok szusszanás időt az azonnali processekre, majd nyitok egy böngészőt. Chrome/Edge.. betölt a kezdőoldalam, a google news. Ezután kb 10 secre rá, nyitom a lapot amivel kezdenék böngészni, de ott már fixen előjön a hiba. Megáll minden, egerem mozog egyedül, de nem kattintható seholsem a felület.

3. gen i5 proci,
16gb ddr 3 ram,
ssd a rendszer alatt ami nincs tömve,
rx550 vga+az alaplapi vga hd3000 ha jól tudom.
feladatkezelő nem jelzi, hogy bármi is 100%on futna azazm hogy szűk keresztmetszet lenne abban az időpontban.

Majd ez olyan kb 2-3 óra gépezés után újra előjön, de már nem olyan hosszan "fagy le" mint elsőre, tán kicsit rövidebb időre. de nagyon idegesítő..

Köszönöm szépen ha elolvassátok, bízom benne, hogy vkinek van ötlete mi lehet a gond, és mi lehet rá megoldás :)
Üdv,

(#136693) hape60


hape60
aktív tag

Szevasztok, mi lehet a gond?
Automata frissítésként felment a 21H1 (19043.1055) a gépemre. Látszólag minden rendesen működik, de a bal egérgombra feljövő menüpontokból több nem indul el.(Eseménynapló, eszközkezelő, lemezkezelés, számítógép kezelés Windows Powershell, feladatkezelő, fájlkezelő). A gépen nincs külön rendszergazda, 64 bites Intel gép. A frissítés előtt a fenti alkalmazások működtek...

(#136694) hape60


hape60
aktív tag

Bocs, a jobb egérgombra gondoltam... :N

(#136695) Cs1csó válasza hape60 (#136694) üzenetére


Cs1csó
félisten

:U húzd ki az egeret és dugd át egy másik USB portba.

(#136696) hape60 válasza Cs1csó (#136695) üzenetére


hape60
aktív tag

Nem az egérrel van gond, mint írtam, a frissítés előtt nem volt ilyen probléma. (De átdugtam, semmi változás..) A felsorolásban nem szereplő alkalmazások indíthatók.

[ Szerkesztve ]

(#136697) arcitec válasza Cs1csó (#136695) üzenetére


arcitec
addikt

:U

(#136698) Zoz válasza kkdesign (#136692) üzenetére


Zoz
őstag

Én elsőre az SSD-re gyanakodnék, pláne ha már több éves darab, és esetleg egy kevésbé sikerült szériából van...
HDSentinel-lel meg kéne nézni, nem csak az aktuálisan kiírt százalékokat, hanem egy teljes olvasás tesztet lefuttatni, és nézni, hogy végig egyenletesen olvas, vagy vannak-e olyan területek ahol durván beesik az olvasási sebesség.

(#136699) zolee001 válasza kkdesign (#136692) üzenetére


zolee001
őstag

Ha csak böngészésnél jön elö (leirásod alapján igen) akkor a böngészö körül nézz szét

(#136700) Cs1csó válasza arcitec (#136697) üzenetére


Cs1csó
félisten

és hape60, egy ötlet volt amit könnyű, gyors és fájdalommentes letesztelni.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.