- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doner
aktív tag
Az hogy dolgokat kapcsolsz ki ami alapértelmezetten be volt kapcsolva az nem egyenértékű azzal hogy menet közben random aktiválódnak dolgok amik galibát okoznak... az én értelmezésem ez, aztán leírhatod még nyolcvankétszer hogy te mennyire ügyes vagy és ezek csak nekem okoznak nehézséget, szerintem azért nem ugyanaz a két eset, de IGEN én fosok tőle.
-
Doner
aktív tag
"Rengeteg dolgot kapcsolok ki, amit egészen biztosan nem én kapcsoltam be, hanem alapértelmezetten be volt kapcsolva. Ennek fuss neki még egyszer."
Szerintem te fuss neki mégegyszer ugyanis az érvelésed azért félrevezető mert egyébként egy teljesen jogos és általam is elismert tényt közöl, de teljesen figyelmen kívül hagyja hogy az én esetemben (ahogyan egyébkébt King Unique is felvilágosított) ez a funkció néhány "szerencsés" együttállás esetén automatice elindul az user meg néz mint Rozi a moziban. Korábban nekem az már ki volt kapcsolva.
-
-
-
Kiskokó
veterán
Ahhhaa, na ránézek majd köszi.!
A tippre már én is gondoltam, igazából a 70%-a "felesleges", megszokás, meg sok SSD-n van sok minden szétszórva, egyszerűbb asztalról, mint a meghajtót keresgélni ahova telepítve van épp ami kell. Start menüt meg utálom, a kereső meg nem mindig tökéletes :S
-
-
Hatvan9
senior tag
16GB- ram, m.2 SSD, 10.Gen i5 procival nálam csak ma több mint egy órája szarakodik, a Macbook ettől régebbi hardverrel is teljes békében hagy és évente 2x kell valamit frissiteni.
Illetve a Win11-el is zaklat, akkor miért updetelget amikor azt is felakarja tolni? Az nem felülirja az egészet úgy isVagy legalább választani lehessen hogy maradok 10-nél de frissitheti csak örökre hagyjon békén a 11-el.
-
Sztlaci
aktív tag
Kinek a pap, kinek a papné.
Régebben a Defender mellett rendszeresen találtam problémát online keresőkkel. Még a NOD32 volt régen (több mint 10 éve) egy kaki, előbb beengedte a gépre a vírust, utána jajgatott. Avast mellett még nem találtam fertőzést. Biztos van jobb is. A céges gépemen Win11, és alap Win védelem volt, de ez a File Expoleres tökölés és az, hogy negyedórákat kellett várni, mire elengedte az USB-t azon is megvolt. A CCleaner csak most használtam, mert a Wiese ... tisztítókat valami kiütöttel lehet pont az Avast. Ők visszaírták, hogy tiltsam le a víruskeresőt, de olyat nem játszok.
-
Sztlaci
aktív tag
Köszi a választ! Az USB-t rácsatlakoztatva a gépre nem lehet leválasztani, mert "használtban" van órákig, az nem egyedi az bizony több tíz éves gond. Lehet persze, hogy ugyan ez a kukucska program dolgozik azért nem lehet leválasztani, ez nem gép függő, több gépen is így van. Ez bizony bug. Ahhoz, hogy egy-egy ikon képet kiemeljen egy videó elejéből, nem kell végig analizálni az egész meghajtót. Más: Régi gépből közel tíz éve kiszegett hdd-ről sem lehet a Windows mappát törölni, mert a ms nem engedi, vagy formatálni kell, de sok más hasznos adat is van rajta, (régebbi gépben SSD-re csere történt így felszabadult) vagy Linuxos gépre rádugni, és arról törölni. Ezt sem értem miért nem lehet.
-
-
boborján2
aktív tag
Én kérek elnézést , természetesen a windózban kikapcsolható gyorsindítás van porondon. Asszem ezt talán levagtad annak ellenére is hogy lehet felcseréltem. (vagy biztos felcseréltem! ,lényegtelen úgysem tudom már átírni)
Viszont más téma....így már nem tudom eldönteni ,hogy a releváns hiteles infókat Te szállítod vagy King Unique.
-
-
boborján2
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
Nem ,nem tudok linkelni.
Csak tippelem a bele vakligágba hogy hibernáláskor leírja a ramok sorozatazámát , méretét , stb..., majd induláskor amikor visszatölti akkor összehasonlítja az alaplapban lévőt a leírtakkal. Ha egyezik mehet a fastboot ha nem akkor indul nulláról.Egyébként a 0.2 sec idővel durván bőven felé lőttem. Egy modern rendszeren ennek töredéke is elég lehet.
-
Edorn
senior tag
A C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL14.SQL2017\MSSQL mappa méretét is? Mert nálam az alap fájlkezelő, meg a totalcommander, de még a fenti erre a feladatra készített program sem a valós adatot adta vissza alapból. És egyébként rendszergazdai jogosultságokkal bíró fiókkal (egyébként az egyetlen fiók a gépen) vagyok bejelentkezve, ha valaki azt gondolná, hogy ez a gond...
-
Gyöször
senior tag
Jó, de én akkor is VLC vel akartam lejátszani :-) azt hittem a hiba a videofelvétel exportálásakor történik. A dvrben még volt hangja, gépen nem..
Ha már itt tartunk. Vettem ezt a dji osmo action 4 kamerát és akadozva játsza le a felvételét a vlc. Szerintem gépnek jónak kéne lennie egy 4Khoz, 5600G ryzen, meg kapott egy 6700Xt-t is. Ha már nem használsz kodek pakkot feltettem a klite pakkot így lett mpc-hc is a gépen, azzal is szakaszosan játsza, de máshogy ezzel úgy megszalad vagy mit csinál néha a kép, aztán lemarad picit majd megint hietelen utoléri magát, ha idétlen is de csak így tudom elmagyarázni.
Ötlet? Win11en kívül bármi jöhet## szerk: ez nyilván a rocksteady lesz a kamerában, mert csak a kamera forgatásánál jön elő. Az erdő normálisan szalad mikor vonatozunk. bocs, kitöröljem? Azt hogy kell?
-
Gyöször
senior tag
volt egyszer egy problémám, hogy a hikvision kamerából nem játszotta le a hangot se a vlc, se az mpchc, se egyik windowsos player. a VLC kiírta ő maga a codecet, de nem szólt a hang.
vsplayer volt egyedül a megoldás, a hikvision oldalán találtam meg. Semmilyen codec pack nem segített. -
King Unique
titán
Persze hogy nincsen, mivel az otthon Enterprise LTSC-t használók jó eséllyel 99,9X-a eleve warezolja, pont ezért nem feltétlen kellene annyira ajánlgatni sem otthonra.
Időnként szoktak ugyan linkelgetni ezt-azt, pont neked legutóbb ezt, de 90 ezret megint nem valószínű hogy ráköltött aki ilyet használ, meg az sem világos hogy ez most Retail / MAK termékkulcs-e, Enterprise kiadás alapesetben csak mennyiségi licenceléssel érhető el, stb.
-
Forrás az eléggé szerteágazó és nagyszámú ismeretségi köröm akik jellezően 40-65 év közöttiek és én tartom karba telepítgetem backupolom a laptopjukat pc-ket.
Agyf@szt kaptak eddig mindig egy főverzió váltáskor, xp-vista, vista-W7 W7-w8 stb. stb.Ha én most kezedenék el számtekezni és nem 1999-2000 körül akkor mivel ebbe csöppennék bele ezt fogadnám el és tanulnám meg, ezért nem nyekeregnék.
Nehogy azt hidd hogy hgy az emberek zöme rajong a változásokért.
Kb. 5 olyan ismerősöm van akik az anyagi helyzetükből fakadóan 30 kiló legújabb ájfonnal a zsebükben rohangálhatnának, ehelyett van nekik egy androios strapatelefon amin nincs se fb. se insta se semmi csak alap programok sms mail stb.
Mindent pc-n intéznek mert így szokták meg.
És ezek az emberek elborzadva hallgatták a kiselőadásomat miszerint ha jövő évtől tovább akarják használni az ügyfélkapujukat akkor milyen totp és autentikátor meg anyámtyúkja meg DÁP app kell a mobilra/pc-re meg kódok hogy pc-ről be tudjon lépni és egyebek.
Az egyikük könyvelő és 300+ ügyfelének lépked be napi szinten az ÜK-ra, ezt nem tudom egyáltalán hogyan lehet majd megoldani. Már ha meg lehet.
Mivel fontos nekik az ÜK. meg fogom nekik csinálni ezeket de már most zsigerből utálják a változást. Méghozzá nagyon. -
Gyöször
senior tag
Összepárosodik, kíírja azt is, hogy csatlakoztatva, DE nem azt írja, hogy csatlakoztatva zenéhez és hanghoz. Nem szólal meg 3 dongle és 6 bt dolog közül semmilyen párosításban semmi. Ezek közül 1 márkás valami régen vett jól bevált dongle, 2db 500ft kínai, érdekes mód win10ben minden variációban elsőre megy.
De ezt nem kívánom folytatni. Személyes véleményem az, hogy utálom a 11et, ezt talán megtehetem a win10 topicban és ezt nem is fogod megváltoztatni :-) írtam mást is. Nekem minden a legjobb a win7ben volt, a win10 elviselhető, de ez a 11 ez egy f.o.s.
-
hape60
aktív tag
-
hape60
aktív tag
Egy AI alkalmazást akartam kipróbálni; fényképből rövid videót csinál. Online megy, látszólag el is készült, egy exe fájlban. Indítás után létrehozott egy több 10 megás videó fájlt, amit már nem tudtam lejátszani. (remélem, az exe nem valami vírusgyár, az oldal elég megbízhatónak tünt...)
-
-
SirRasor
addikt
Ja, holnap jobban utánanézek, mert évekkel ezelőtt kerestem rá a témára és akkor még ~40%-os teljesítménycsökkenéssel számoltak és azóta az élettartam dolog is változhatott.
Arról nem beszélve, hogy akkor még 550/450-es (R/W) SSD-m volt, most meg éppen egy Kingston NV2 1TB van a maga 3500/2100 szerény sebességével. Ha a felére lassul, az se tűnik fel
Bár feleségem kinyír, ha minden indításnál jelszót kéne megadnia, szóval erről ennyit -
tonyrulez
őstag
Sajnos ez nem segített:
powercfg.exe /setacvalueindex SCHEME_CURRENT SUB_VIDEO VIDEOCONLOCK 20
powercfg.exe /SETACTIVE SCHEME_CURRENT
Viszont utána ahogy írtad átállítottam 5 órára a képernyő kikapcsolást, és zárképernyőn egér mozgás után 14 másodperccel már ki is kapcsol. Így gondolom az előző 20 másodperces beállítást továbbra sem nézi, hanem ez lenne a gyári? A lényeg hogy működik, köszönöm
-
-
-
-
É is használnám de nem is tudom hozzáadni gyakran mert már nincs mit, és visszatenni se lehet mert nyoma nincs.
Ha bemásolom az adott helyre a neki nem tetsző fájlt, rá se tudok nyomni hogy kivétel mert ahogy nyitom a könyvtárat abban a pillanatban eltűnik a fájl.
Tudom nálad minden a legtökéletesebben működik de hidd el hogy másoknál nem.
Itt van ez ami évekig nyugalomban volt, ez egy regedit módosítás hogy a Onedrive könyvtár NE jelenjen meg a fájlkezelő odalsávon.System.IsPinnedToNameSpaceTree
itt 1-ről 0-ra átírni és tökéletes, Onedrive nem jelenik meg.
2 hónapja tojik erre az egészre, azóta hetente írom át a 1-ről nullára mert magától visszaírja.
De mi állítja vissza 1-re? miért?
És oké, legyen önfejú, de akkor kb. 2 évig miért nem állította vissza az értéket...? -
Van persze.
En kb. 6 eve miota linuxozok is, szeretem tudni mit miert csinalok, megerteni ezeket a folyamatokat. Ha kezzel megy akkor nem vagyok rautalva freenek hirdetett de megis trial meg egyeb szoftverekre.
+ nem mindig kezesek ezek az ingyenesnek hirdetett particio es clone manager szoftverek. Ha valamit meg esetleg elrontanak, akkor vagy minden odaveszett vagy mehet a gepeszkedes. -
pinnacle
nagyúr
ClearType nem a képernyőhöz optimalizálja a betűt, típusától függetlenül? Én erre szoktam állítani 3 helyen. Egyébként mintha vékonyabb, kevésbé fekete lenne Clear Type után. 1920x1200-as monitorom van.
Most látom, hogy a Kicsit kövér betű elállította az órát. Remélem máshol nincs gond.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm. Azt tudtam, hogy nézni szokta a felhasználói szokásokat is, de eddig mióta Win 10-et használok mindig 2928 MB volt a kezdeti lefoglalt. Tiltva van az Előtöltés (SysMain) és a Search szolgáltatás... Programok is alig vannak telepítve. Pár nagyon alap. Ezért is furcsa, hogy mégis hatással volt rá valami "egyszeri dolog".
Nálam a böngésző(k) úgy vannak beállítva, hogy tiltva van a disk Cache és csak RAM-ba megy. Amint bezárom az adott oldalt, böngészőt minden visszaáll alapra, ami nálam 16 GB ramnál 18% körül szokott lenni. Huzamosabb használatnál pedig 80% körül, de akkor már sok lap van nyitva és bezárom őket... Ritka memory leak esetén pedig az egész böngészőt bezárom. Lent a tálcán folyamatosan látom az aktuális CPU és RAM használatot. Ezen a gépen mást nem szoktam csinálni, csak net, képnézegetés, zene.. nincs a háttérben semmi, ami sok memóriát használhatna, nem fut semmi automatikus optimalizáló stb. Tiltva vannak az automatikus frissítések. Mindent én szabályozok mikor és mit frissíthet. Tűzfalon is engedély kell.
Nem tudok rájönni mi kavart be ennyire és állította át szó nélkül C-ről D-re és miért nem volt elég neki 55 GB hely.
Visszaállítottam és a következő újraindításnál megint a D-re volt állítva. Ennek azért kell, hogy legyen oka. Ami most a napokban történhetett, mert kb hetente rászoktam nézni a lapozófájl méretére is több hetes használat után szokott 6-8 GB lenni. (Azt sem tudom mitől) 16 GB-nál sokan teljesen letiltják a rendszer lapozófájlt, mert alaphasználatnál nem is lenne szükség rá, csak bizonyos programok miatt jobb, ha 1-2 GB be van neki állítva.
Ideiglenesen átállítottam Egyénire (kezdeti 2928 - max 6000 MB), aztán majd ránézek.
Még nem láttam olyat, hogy restart után ilyen magas értéket állított be és még a partíciót is átállította, pedig elég sokféle rendszert és gépet használtam. -
-
Igen mert feltúrva a netet "physical windows clone vhd" keresésre kettő szoftveren kívül, Easeus és DiskGenius, a többi pár 100 találat csak ezt hozza, nem találok neki alternatívát.
Se a Virtualbox se Hyper-v se Vmware nem tudja ezt a funkciót.
Hyper-v tudná ha jól értelmeztem az ablakait mikor próbáltam vele de csak komplett diszket, partíciót nem. -
De nehéz így hogy nem értitek.
Hányszor írjam le hogy nem teljes lemezt klónozok, leírtam 25x. Csak egy darab 50GB partíciót.
Az 1 terás diszken a W10 C partíciója 50GB.
CSAK A C!!!!-t klónozom vhd-be.
Vhd klón után a vhd diszk is 50GB ez ugye így logikus, nem 1 tera.
indításkor meg 1 terát kérne.
És nem az egész lemezt adtam meg klónozni hanem csak a C 50gigás partciót.Mint amikor áthúzol másik lemezre egy 1terás lemezről 1 darab 1megás JPG-t és megnyitáskor közölné hogy neki 1tera kell hogy megnyithatsd.
Vagy mégjobb, az 1 megás JPG-t betömöríted ZIP-be, és a kicsomagolásnál közli hogy 1 terára van szüksége a kibontáshoz.
Erre keresek magyarázatot. -
-
Nulláról megy is jól.
Rogyásig van a net, mindegyiken túlvagyok.
Hibaüzenet: Vhd átméretezés sikertelen, nincs elegendő terület. Ennek is 1 tera kéne, az alá nem hajlandó méretezni.
Thát az 50GB fizikai méretű vhd-t hogy 51GB-ra növeljem, ahhoz akkora méretű lemez kéne mint az eredseti 1 terás amiről hd klón készült.
Erről már volt értekezésünk és akkor sem született megoldás.
Régebben is próbáltam ezt, ugyane a méretprobléma volt.
Volt is egy diskurzusunk erről a vhd maceráról, megoldás ott sem lett.
[itt kb. az oldal közepétől] -
De igen de nem ez a probléma.
Ha VHD telepítést csinálok, egy szűz rendszert telepítek vhd-be, semmi gond. Indul működik, Ventoy is indítja, Hyper-v, Virtualbox is tudja indítani.Ha a már telepített rendszeremről csinálok VHD-t, a Ventoy/Virtualbox/Hyper-v szépen elindítja.
De a VHD-be klónozott rendszer hibával elszáll boot közben, a hibaüzenet: Nincs elegendő hely a lemezen a VHD kiterjesztéséhez.
Először kukán álltam ez előtt a hiba előtt.
Aztán rájöttem, hogy bármivel csinálok VHD-t a rendszeremről, virtuálisan beleveszi az egész lemezterületet.
Maga a VHD fizikailag nincs 50GB, ekkora a mostani rendszerem.
De mire kész a VHD, virtuális méretnek meg 1 terát ír. Akkorát mint amekkora az EGÉSZ lemez volt a vhd konvertálásakor. Pedig csak a C-t meg az EFI-t adom meg de valahogy az egész lemezt beleveszi. Csak viruálisan persze, mondom a VHD valós mérete 50GB, de mikor indítanám, ki akar terjeszkedni 1 terára. Mivel nem tud, nincs hova, hibával elszáll.És ezt se nem értem, se megoldani nem tudom.
-
VHD vagy VHDx boot. Igen a Venoy ezeket simán tudja indítani.
Csak megint jön a de, és sok de.
Keress vissza, 3x vagy többször írtam le a vhd problémámat.
Nevezetesen.
Arról a W10-ről amit klónoztam, és aminek a mérete 50GB körüli, csinálok egy VHD-t vagy vhdx-et, akkor
a vhd indításakor közli hogy nem tud elindulni mert neki 500GB meg 1TB terület kellene a lemezen.
És hiába választok le minden partíciót a vhd készítésekor, ő abba a tudatba hozza létre az egyébként 50GB fizikai méretű vhd-t hogy majd ő kierjeszkedik az lemezek eredeti méretére.
Ezt nem tudom megoldani pedig napokig ha nem hetekig keresgéltem.
Ezt kérdeztem már többször, ezzel mit lehet kezdeni mert így nem lehet egy működő rendszerről vhd-t klónozni mert nem fog tudni elindulni.
Ha szűz rendszert telepítek vhd-be akkor természetesen ez a hiba nincs de nekem ez nem jó, nekem a belakott rendszer kéne.
Ami meg se a Disk2vhd-vel, se virtualizációs vacakokkal, se Hyper-v-vel , semmivel nem sikerül .
Nem zárkózom el az általad javasolt VHD megoldástól, sőt mint látod már több napos szívásokon vagyok túl ezzel. Eredmény nulla.
Ha valaki megmondja hogyan lehet egy már telepített rendszerből vhd-t csinálni úgy hogy el is induljon és ne keresgéljen 1-2 tera tárhelyet azt nagyon megköszönném. Mivel tényleg teljesen igazat adok neked, ez a klónozgatós bcdedites rémálomnál 00x jobb lenne. Csak nem tudom megcsinálni. -
Hátha nem "költői" a leírásom, esetleg egyszer valaki hasznosítja.
A klónozott W10 part uuid-t átírtam. Ezzel megszűnt az uuid ütközés, ha véletenül abba a gépbe dugom amiről klónoztam de a Win nem bootolt.
Az EFI2 partícióról töröltem az összes bejegyzést, könvtárat mindent, üres.
Majd mivel már nincs ütközés, élő Win alól, egyik céges pc (de megtehető egy W10 telepítővel is)bcdboot L:\windows /s N: /f UEFI
L az usb ssd-re klónozott W10 betűjele, N az usb ssd EFI2 partíció betűjele, aminek a tartalmát az előbb leírtak szerint töröltem.
Így elvileg jónak kéne lennie, és így is van! Csak 1 érdekesség van. Kipróbáltam a portable klónt 4 gépbe.
3 gépen szépen elindul, szüttyög egy darabig, ez érthető, teljesen más hardverkörnyezet.
Viszont amiről klónoztam, abba 1 perc karikázás után mikor bedobja a bejelentkező képernyőt, ott újraindul és ez megy végtelenségig.
De ez már tényleg nem érdekes, más gépekbe jól működik.
Secure boot nem tesztelt, egyik gépen sincs bekapcsolva, ezt majd még meg fogom nézni.
Utánanéztem, volt időm éjjelés az EFI-n vannak azok a bejegyzések amik megmondják hogy milyen képernyőfelbonással stb. induljon. Ezután adódik át a bootfolyamat a c/windows/system32/winload.efi-nek ami indítja az os-t de a bcd-be bejegyzett paraméterek szerint.
Ezért nem indul el szeintem csupaszon, nem tudja hogyan tegye. Próbáltam közvetlenül a winload.efit startoltatni és nem működik az elképzelés.
sok linux azért képes efi nélkül manuálisan bootolni mert ott nem az EFI-n hanem a /boot/grub mappába vannak eltárolva az indítási paraméterek, szegény W10 szerintem sose tud bebootolni ha megfosztjuk az efi partíción tárolt adatoktól. -
Plagizáltam King-től, amúgy tényleg nem tudom mi ez a reagentc.
De ki lehet terjeszteni, el tud startoltatni bármit egy segédprogrammal de.
A de az az, hogy míg egy linuxot ha megfosztok az EFI indítóbejegyzéseitől, pl gyalulom az egész EFI partíciót,
akkor is indítható külsőleg manuálisan ha tudom a kernel és az initrd lakhelyét.
Míg egy Winnel ezt nem lehet megtenni, hiába próbálom indítani csupaszon a C-ről, pl. winload, nem hajlandó elindulni. Csak ha megvan az EFI-n a bootbejegyzése.
Ezért kellenének a gépészkedések.
Viszont a cmd bcd editor nekem kínai, a guis meg vagy fizetős vagy teljesen korlátoott. -
Igen írtad, és sokat segítettél mert egyiknek a hasnálatáról sincs lila gőzöm sem. (diskpart, dism, bcdboot, reagentc) Hazudok, diskpartot néha használom. Az utolsóról most hallok először.
Kb. mint ha tök vagy a kocsihoz, felhívod a szerelődet és közli hogy a turbógeometriát és a befecskendezési szöget kellene kicsit állítani, valamint nem ártana két kormányösszekötőt meg talpas gömbfejet és stab.szilenteket se cserélni. Ami neki faék egyszerű és ezt ugye feltételezi rólad is.
És leteszi a telefont.Régebben feltettem egy kérdést, hogyan lehet átírni egy Windows partíció UUID változtatását az EFI-n lévő bootbjegyzésbe mivel enélkül vagy kékhalállal megáll a boot, vagy ha egy klónozott rendszert véletlenül catlakoztatok az eredetihez akkor UUID ütközés miatt úgy hal meg a rendszer amilyet nem sokan láttak még szerintem
Jött a mindenre kiterjedő szájbarágós, 1R usernek is érthetően részletesen leírt 3 betűs válasz, bcd.
Igen sokat segített és már kész is van...
Ja nem nincs pedig akkor kb. fél napot túrtam a Guglit meg fordítózgattam de meghaladta a képességeimet.
Ez biztos az én hibám, nem voltam se kitartó se elég okos. Ez utóbbi biztos. -
A válasz nem költői hanem reális, és az élet szüleménye.
Van a Ventoyos 1 terás ssd-m amire utólag, kb. már 1,5 év belakott Ventoy használat után telepítettem egy Ubuntut meg egy Win10-et.
A Ventoy EFI-be ha 1 karaktert átírsz vagy mellételepítesz bármi, ugrott a Ventoy.
Így csináltam a lemezre egy 2. EFI-t.
Ubuntu (meg bármelyik Linux guis) telepítővel semmi gond, megmutatom neki a külső ssd-t, meg az EFI2-t és már megy is fel.
Windowson én ezt nem tudtam kivitelezni, már az meghaladta a telepítő és az én képességeimet hogy USB ssd-re kegyeskedjen már felmászni. (bizonyára a butaságom miatt).
Hanem telepítettem másik belső lemezre, majd azt az EFI-t meg azt a Wint klónoztam a Ventoy ssd-re.
Tapasztalat, egy GPT lemezen lehet akár több EFI partíció, akár a lemez legvégén is, ha van bennük bootolható bejegyzés, az UEFI kilistázza és indítható bármelyikről OS. -
Jóvanna, de látod, 2 választ is írtál ezügyben, igaz, így már 500 körüli a karakterek száma. De ez utóbbi 2 hsz. már rajtad múlt
A hajlandóság sajnos a fórumok sarokköve és velejárója. Ne add fel ilyen könnyen.
Ha jön egy süldő 100-adszor is leírjuk ugyanazt mert ugye segítünk. Ill. szeretnénk.
Miután ilyen jól kifilozofáltuk magunkat, neked ne csökkenjen a hajlandóságod, én meg legközelebb próbálom leírni az előzményeket.
Ez egy korrekt alku szerintem.
Sajnos a problémám nem nyert itt sem megoldást. -
Jajjj nemá, sacc. 100 karaktert sajnálsz rám? Ami ráadásul segítő szándékkal történt, ez egyébként segíti a jobb alvást és a lelki békét is, mármint a tudat.
Végigtúrtam a fél netet kb. 40 percig meg fordítózgattam, és mivel nem találtam működő megoldást, természetes hogy ehhez a fórumhoz fordultam, hátha valaki csodára képes.
Sorry. -
Igen ez pontosan így van, onnan tudom hogy ezen már túlvagyok és nem lehet 5 sec alá sehogy vinni, regedittel se.
Van egy szoftverem aminek nagyon hasznos hogy bekpcsoltam az értesítéseit csak van hogy egymás után 4-5 darabot is küld (van hogy órákig nyugton van) és ilyenkor meg meg már zavaró hogy fél percig ott virítanak a képernyőn, szépen egymás után.
Marad a kikapcsolás...mert így meg baromira zavaró.
-
-
Csupingo
veterán
-
-
-
-
Vélhetően a többség nem használ rejtett hálózatot, de vagyunk "páran", akik igen.
Nincs vele semmi gond, kifogástalanul működik, az meg, hogy most van egy topiktárs akinek valamiért nem jön össze a mutatvány, az nem mérvadó.
Ha nem tudod az SSID-t, nincs mihez kapcsolódni, hiába látja a Windows (Rejtett hálózatként, szvsz újabb Android-os kütyük meg sem jelenítik) ill. ha kapcsolódsz is egy saját magad által létrehozott rejtett hálózathoz, a router admin felületét sem lehet elérni.
A leírtakból egyértelmű, hogy akik használják, azok miért használják.Abban teljesen igazad van, hogy lehet belőle gond, de csak akkor, ha valaki nem tudja, hogy a rejtett hálózat milyen "korlátozásokkal" jár és akkor mennek a kérdések a hálózat meg nyomtató topikba, hogy miért nem érem el a router-em, meg miért nem tudok nyomtani stb (mert akár WiFi hálózaton megosztott nyomtatókat sem lehet elérni adott esetben....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politikai mémek
- Ingyen biztosítja az LGA1700-hoz való rögzítőszettet a Noctua
- Villanyszerelés
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest