Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135201) Attila0 válasza King Unique (#135200) üzenetére


Attila0
őstag

Nálam sincs vele probléma.

(#135202) Cs1csó válasza I02S3F (#135199) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egyértelmű, hogy többet tud.

(#135203) moma válasza Cs1csó (#135197) üzenetére


moma
őstag

És ha váltanál itt az MS-ben, akkor nem lenne az gond, hogy dokumentumok mappa meg egyéb a másik fiókhoz kapcsolt dolgok nem elérhetőek? Meg, ha benne lenne a váltogatás, akkor gondolom figyelni kellene rá, hogy minden program, ami kell mindkét fiókba installálva legyen. De annyira nem vágom ezt a fiókosdit, mert mindig csak egyet használtam. Te látod, hogy milyen nehézséget okozna egész részletesen a váltás?

we all deserve a bit of luck.

(#135204) Cs1csó válasza moma (#135203) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, nem úgy használom a Windows-t ahogy az MS szeretné. A gyári dokumentumok-képek- videók mappákat nem használom. Van egy "D" meghajtóm ami egy 1TB-os SSD azon vannak a telepített játék, a torrentek arról futnak és a zenéim azon vannak és pár személyes dolog.
A "C" egy 120GB-os SSD amint csak a rendszer és az általános programok (tehát a játékok ugye nem azon vannak el sem férnének)

Továbbra is azt mondom akinek igénye van az UWP appokra vagy a OneDrive-ra vagy épp az MS EDGE böngészőt használná akkor esetleg érdemes fiókot aktívan használni amúgy fölösleges.

(#135205) King Unique válasza moma (#135203) üzenetére


King Unique
titán

A helyi fiók és Microsoft-fiók közötti oda-vissza váltásnál nem veszik le, nem törlődik a felhasználói mappa tartalma és a telepített programok sem, pont ezért egyszerű és kényelmes utólag is a váltás. :)

(#135206) moma válasza King Unique (#135205) üzenetére


moma
őstag

Nem is arra gondoltam, hogy törlődik. Hanem, hogy normálisan, ha van két felhasználó, akkor ők nem látják egymás fájljait ami C:\Users\adott_fiók alatt vannak. Meg amikor telepít az egyik user egy programot, akkor ott kérdés, hogy magának telepíti csak vagy mindenkinek asszem.

Vagy belehet állítani, hogy adott MS fiókot, valahogy ő egyként kezeljen egy offline fiókkal? És akkor ugyanaz lesz a dokumentumok mappa pl? vagy esetleg a C:\Users\ en belül is csak egy mappája van a kettőnek?

we all deserve a bit of luck.

(#135207) King Unique válasza moma (#135206) üzenetére


King Unique
titán

Le lett már írva, hogy egyszerre, egyidőben csak az egyik fajta használható az adott eszközön, vagy helyi fiók, vagy Microsoft-fiók, meg nem véletlenül volt említve a váltás szó sem. Az, hogy offline / online fióktípuson belül több felhasználó van létrehozva, megint más.
Egyébként meg ha ennyire érdekel, akkor a sok kérdés helyett lehet talán az lenne a legjobb ha kipróbálnád ténylegesen is, aztán akkor magad is megtapasztalhatod mi, merre és hogyan. Ha nem érdekel, akkor viszont felesleges túlgondolni, telepítesz első körben pl. helyi (offline) fiókkal, aztán majd később kipróbálható a Microsoft-fiók is, ennyi. Szerintem!

[ Szerkesztve ]

(#135208) pendre54 válasza default. (#135193) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Sok jóval nem bíztatlak, mivel én is jártam hasonló cipőben. 2014-ben vettem egy Audio-GD NFB-15-ös DAC-ot. [link] A gyártónak igaz, hogy csak Win 7/8-as drivere volt, de azzal is működött 2016-ig Win 10-en, amikor is egy újabb Win 10-es vertióval többé már nem volt hajlandó megszólalni, pedig a cucc itthoni üzletkötője, még firmware frissítést is csinált.
Azután TEAC DAC-okkal is voltak időnként nyűgjeim, egy-egy Win frissítés, vagy újratelepítés után.
Viszont nálam ez a lehetőség, anno egyszer már segített, egy próbát nálad is megérhet. [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#135209) Doky586 válasza moma (#135192) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az MS fiók mellett szól még az is hogy vele könnyebb átvinni a win licenszet egy új gépre ha lecseréled azt. Persze csak akinek számít a pénz.

(#135210) moma válasza King Unique (#135207) üzenetére


moma
őstag

Leginkább személyes tapasztalatokra gondoltam a ki hogy használjából. Pl hogy valaki azt mondja, hogy használd az MS accountot mert rohadt jó, én erre és erre használom és már nem szívesen térnék vissza az offline accountra. De abból, hogy nem jött ilyesmi, sacc megértettem, hogy nem sok értelme van.

És köszi tényleg mégegyszer!

Doky586: köszi!

[ Szerkesztve ]

we all deserve a bit of luck.

(#135211) movax


movax
őstag

Egy System Restore szétcseszte a Taskbart, a Start menüt és az órát, semmi nem reagált a kattintásra. Megoldottam a powershelles app-újratelepítéssel (minden appot reinstall), de csak mondom, hogy van ilyen: múlt hét végi állapotra állítottam vissza és ez történt (közben nem volt semmilyen update, windows frissítés sem). Jó tudni, azért írom.

[ Szerkesztve ]

(#135212) Geth válasza moma (#135210) üzenetére


Geth
addikt

Kevesebb dolgot kell beállítanom telepítés után vagy másik rendszerre belépve.
Könnyebben átvihető licence.
Már nem szívesen térnék vissza az offline accountra.
nem sok értelme van

(#135213) zolee001


zolee001
őstag

Ha több eszköz van akkor transzparenssé válik a dolog,lényegtelen melyik eszköz elé ül le az ember a Desktop,dokumentumok stb mappa tartalma bárhonnan elérhetö az adatvesztés kizérható dolog
Windows beállitások (bizonyos dolgok) szinkronizálódnak MS accounton keresztül
MFA lehetöségek
Kb ennyi az MS Accounnt melletti érvek

(#135214) wjbhbdux válasza Cs1csó (#135197) üzenetére


wjbhbdux
veterán

A áruház és appok használatához nem kell MS fiókhoz kötni a Windowst, be lehet lépni külön-külön is mindenbe (ott is kisbetűs sarokba rejtett hogy ne kösse)

@I02S3F: Minden amit a Microsoft "tud rólad" megtekinthető a https://account.microsoft.com/privacy/ oldalon, ha fiókhoz van kötve akkor könnyen törölheted is, ez is az előnyei közé tartozik annak ha belépve használod a Windowst.

/s

(#135215) rgeorge válasza Geth (#135212) üzenetére


rgeorge
addikt

Én egy okból telepítettem először offline account-tal és csak utána váltottam át online-re: így én tudom meghatározni a felhasználónevet. Ha a normál MS accounttommal telepítek, akkor ékezetes betűk lesznek a felhasználónévben és így a mappanévben is. Ez néhány programot még mindig kiakaszt (Android SDK volt az utolsó, ami sehogy sem bírta ezt feldolgozni).
Van mód online fiókkal telepítés esetén is befolyásolni a felhasználónevet/mappanevet?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#135216) szilvásbukta


szilvásbukta
tag

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, mert kifogytam az ötletekből...

Adott egy HP ProBook 440 G4-es laptop, aminek Windows 10 alatt lehalt a billentyűzete és a touchpadja. Először hardver hibára gondoltam, de a biosban mindkettő működik, illetve live Ubuntuval is kipróbáltam és ott is működnek, szóval (szerintem) kizárásos alapon marad a Win 10...

Kerestem a gépházban, hátha le lettek tiltva, de nem, és nem volt táblagép módba se állítva. Próbáltam újratelepíteni a drivereket, próbáltam eszközkezelőben tiltani és újra engedélyezni, majd töröltem őket és hagytam, hogy a Windows megkeresse magának az illesztőprogramot. Szétnéztem a biosban, hátha ott lett valami letiltva, aztán vissza is állítottam gyárira a biost, végső elkeseredésben még a Windowst is újrahúztam, de a hiba telepítés után is jelen van.

A hiba nem tudom mikor jött elő, nem az én laptopom. 20H2-vel kaptam meg a gépet, ott már rossz volt, én pedig 21H1-el telepítettem.

Elég gáz így, mert csak 2 db USB port van rajta, és így az egér meg a billentyűzet el is foglalja... :DDD

Szerintetek mi lehet a gond? Megint vmi bug kerülhetett a win update-be vagy hol lehet még a Windowson belül olyan beállítás, ami ezt okozza? Vagy hibásak lehetnek a gyári a driverek? :((

[ Szerkesztve ]

(#135217) Geth válasza rgeorge (#135215) üzenetére


Geth
addikt

Én is offline acounttal telepítek, unattend.xml-lel, abban a felhasználó megjelenítési neve (pl. login screen) és a valódi neve (pl. könyvtár) külön állítható.
Az "érintés nélküli" telepítés végén állítom be az MS accountot, akkor szinkronizálja le amit tud.

[ Szerkesztve ]

(#135218) movax válasza szilvásbukta (#135216) üzenetére


movax
őstag

Nem emlékszem pontosan, de annó én is szívtam vele. Ha Synaptics tapipad, akkor valami régebbi driverrel bírtam működésre, annak viszont nem volt Microsoft-aláírása, így ideiglenesen ki kellett kapcsolni az ellenőrzését. Meg utána valami trükkel letiltani a frissítését. A BIOS-ban is lehet valami precision touchpad-ra vonatkozó beállítás. Tényleg nem emlékszem a részletekre, csak arra, hogy két napig szenvedtem vele. Azóta is sajnálom a háromujjas gesztusokat, mert azokat végérvényesen elveszítettem. :(

Ezt is megnézheted.

(#135219) szilvásbukta válasza movax (#135218) üzenetére


szilvásbukta
tag

Ez is Synaptics tapipados, szóval valószínűleg ugyanaz lesz a gond. A BIOS-t átnéztem többször is, abban nincs ilyesmi. Köszi szépen, nekem ez is sokat segített, legalább valami mentén el tudok indulni.

Örültem volna, ha nem kéne megint a driverekkel kókányolni egy frissítés után (nem ez az első). Mostanában ha frissítést látok, az első gondolatom rögtön az, hogy "na és most mi fog elromlani?" ...

(#135220) HUNNIA1920


HUNNIA1920
őstag

Sziasztok!

Nem kérdezni akarok, csak leírom, hátha másnak segítség lehet, mert láttam már más is kérdezte, de választ nem kapott.

3 év után a napokban telepítettem a legújabb Windows 10-et és az eddig jól működő Canon MP240-es nyomtam nem akart működni, hiába tettem fel a legutolsó driver-t. A Windows látta, mint eszköz, de se a Word, se a PDF olvasó nem ismerte fel, így nyomtatni se lehetett.

A gond azzal volt, hogy a driver telepítés előtt rádugtam a gépre a nyomtatót, ami után hiába telepítettem fel a driver-t, nem lett jó. Előbb kell a driver-t telepíteni és miután végzett, utána szabad csak rádugni a gépre USB-n a nyomtatót.

Azt hittem már nyomtató csere lesz, de végül megoldódott. :)

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#135222) Pyttawrx válasza #20749568 (#135221) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nekem megy mindenen minden

(#135223) d.tiborz


d.tiborz
aktív tag

Sziasztok,
Hang kodek témában kérnék segítséget: néhány napja (két hete?) akár online, akár offline filmet néznék, a beszédhang hiányzik. Minden más hang (háttér, effekt, zene) megvan, de a beszéd nem hallható.
Zene lejátszásnál mintha mikrofonnal rögzített felvételt hallgatnék.
Friss Win 10, friss VLC és GomPlayer.
Mi lehet a megoldás?
Segítséget, tanácsot előre is köszönöm!
Üdv

(#135224) Alveus


Alveus
tag

Sziasztok, lehet volt már, de nemtaláltam. Mostanség jött ki valami frissités windowsra 10-re (1809), sajnos semmit se figyeltem meg rajta mert csak újrainditást kért a gép. na, azóta a a gépházba képtelenség belépni. Járt itt valaki igy?

(#135225) wjbhbdux válasza d.tiborz (#135223) üzenetére


wjbhbdux
veterán

hangkártya beállításainál nézd meg nem állítódott 7.1 vagy vmi másra a stereo hangzás. Creative driverekben szokott ilyen rossz alap beállítás lenni.

/s

(#135226) Zoz válasza HUNNIA1920 (#135220) üzenetére


Zoz
őstag

Kár, hogy nem 1 hete írtad :)
Ugyanez a tapasztalat lett egy MF4450-el.

(#135227) King Unique válasza #20749568 (#135221) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt 2004 és 20H2 verziókra a 21H1 jelenleg csak választható funkciófrissítés, azaz nem kötelező telepíteni, meg támogatott a 20H2-es verzió a Home és Pro kiadásoknál még 2022 májusig.
Másrészt azt nem feltétlen másoktól kellene várni, hogy mindenféle konkrétum nélkül kitalálják, megtippeljék neked távolról, hogy vajon a hw/sw környezetedben lesz-e a probléma a 21H1-gyel, vagy sem, ki kell próbálni, aztán kiderül, ennyi. Meg ennyi erővel lehet azt mondani, hogy itt többeknél gond nélkül működik, lehet telepíteni, aztán másnál meg lehet vagy / vagy.
Harmadrészt ha esetleg nem válik a 21H1, akkor eleve vissza lehet állni 20H2-re, egyszerű kis Enablement Package lévén csak a vezérlőpultban kell eltávolítani. + Előtte lehet komplett rendszermentést készíteni és akkor pláne nincs miről beszélni, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#135229) King Unique válasza Alveus (#135224) üzenetére


King Unique
titán

A 1809-es verzió már rég nem támogatott, max. LTSC vonalon, azt amúgy sem ártott frissíteni. :))
Ha nem nyílik meg a gépház, akkor lásd pl. az ezen leírásban lévő instrukciókat.

(#135230) arcitec válasza King Unique (#135227) üzenetére


arcitec
addikt

Ne haragudj de ez eléggé ferdítés a részedről, mert csak egy ideig halasztható. 2004-es ről van szó. Ami most május végén lejárt, igaz tovább tudtam tolni júliusig, de nincs infó arról , hogyan tovább. Ráadásul lehet egyebeket sem frissít.
Azon túl igazán nem értem miért állsz ki ennyire egy még mindig félkész, értelmetlenül túlbonyolított termék mellett. Egy halom ember tevékenységét keserítik meg ezzel az erőltetett frissítésükkel. Az én rendszerem amit használok abban rendben működik, csak az erőltetett frissítésük nem akarja magát. Meg kellene oldaniuk, hogy legyen egy alap verzió és arra nem kell csilli villi, haszontalan frissítés, majd ha csak én akarom, ha más nem újratelepítéssel, de csak akkor ha én azt akarom.Ennyi, nem kell embereket csesztetni egy túlbonyolított mammut, már már fejlesztők által kezelhetetlen félkész termékkel. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#135231) King Unique válasza #20749568 (#135228) üzenetére


King Unique
titán

Okot adtam talán egy kellően részletes és informatív válasszal erre a stílusra és ilyen szintű reakcióra? :U
Szerintem nem és teljesen jogosan lett megemlítve, hogy nem a telejósda ez ahol kitalálják neked távoltól mindenféle konkrétum nélkül, hogy lesz-e problémád a 21H1-es verziónál, vagy sem... Valamint ha ekkora kérdés, hogy mehet-e az upgrade 21H1-re vagy sem, akkor inkább nem kellene erőltetni, meg ha amúgy sem kötelező és támogatott még a 20H2-es verzió, ennyi.

(#135232) Cs1csó válasza #20749568 (#135221) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, +1 King Unique annyi kiegészítéssel, hogy ELKÉPESZTŐEN minimális újítást tartalmaz a 21H1 ezért SZINTE biztos, ha frissíted rá a rendszeredet nem lesz gond.
DE ahogy írták neked bármikor könnyen vissza tudsz állni.

Nálam egy ősrégi (2007 nyári modell) notira is talán 10 perc sem volt és felment gép restart és kész.
Az asztali - újabb 2015 tavaszi - gépemre tiszta telepítéssel tettem fel és telepítés után olyan érzésem volt mint ha SEMMI sem változott volna el is bizonytalanodtam, ezért megnéztem a Winver parancs segítségével, hogy melyik Windows verzión vagyok és ott mutatta, hogy nem hülyültem meg és a 21H1-en vagyok. az elmúlt 6 évben a kb. 12 build közül ez volt a legkevesebb változást tartalmazó frissítés.

(#135234) Alveus válasza King Unique (#135229) üzenetére


Alveus
tag

Igen LTSC, az az isten még nem szültett meg hogy pro vagy home legyen. és ezeket már megcsináltam és nem jó. De azért köszi

(#135235) King Unique válasza arcitec (#135230) üzenetére


King Unique
titán

Ne haragudj de te amúgy most mégis miről beszélsz? :D
Egyrészt 20H2 verzióról volt szó, ami még támogatott 2022 májusig a Home és Pro kiadásoknál és arra csak választható frissítés jelenleg a 21H1. A 2004 valóban nemrég lett EOL, de csak Home és Pro kiadásoknál, Education és Enterprise esetén továbbra is támogatott.
Másrészt nem világos hol volt olyan említve, hogy a végtelenségig halasztható a build upgrade, a funkciófrissítés, meg amikor nem is volt szó célirányosan most arról? :F Arról volt szó, hogy nem kötelező 20H2-nél jelenleg 21H1-re váltani, használható a támogatása végéig is akár, ahol szükség esetén lehet külön halasztani a funkciófrissítést, valamint a funkciófrissítés célverzióját beállítani, stb. Szóval ha már ferdítést emlegetsz, akkor lehet először a saját irományoddal kellene kezdeni... :B

Igen, nem igazán értem miért írogatsz most ilyen butaságokat, ahol egyrészt a félkész verziókkal leginkább az Insider programban résztvevők találkoznak tesztelési célra, nem kellene keverni a nagyközönség számára elérhetővé tett kész verziókkal. Másrészt ha esetleg nem lenne meg ez az információ, akkor már a Windows 10 megjelenésénél adott volt a gyakoribb verzióváltás ténye az LTSB/LTSC kiadások kivételével, de még így is 18/30 hónap egy-egy "normál" verzió és kiadás életciklusa és nem feltétlen kötelező félévente újabb verzióra váltani. Harmadrészt ha számodra annyira nem felel meg a mostani frissítési modell, akkor használj esetleg W8.1-et, támogatott még 2023-ig, vagy ha az sem és ennyire derogál mindennemű frissítés telepítése, akkor meg EOL W7-et, aztán arra majd nem jönnek frissítések. :))

[ Szerkesztve ]

(#135236) King Unique válasza King Unique (#135235) üzenetére


King Unique
titán

Jaj, dehogy lett EOL a 2004-es verzió, még támogatott 2021 decemberig, csak az előbb rosszul írtam, kevertem a 1909-cel, az utóbbi támogatott még Education és Enterprise kiadásoknál 2022 májusig. :B

(#135237) King Unique válasza Alveus (#135234) üzenetére


King Unique
titán

Hát ha a linkelt leírásban lévő módszerek mind ki lettek próbálva és egyik sem használt, Win + I billentyűkombinációval és a műveletközpontból indítva sem nyílik meg a gépház, valamint újraindítás után sem, akkor hirtelen passz. Illetve ez esetben a szervezet illetékes rendszergazdajához, IT-s szakemberéhez kellene fordulni a megoldásért, mivel ugye normál esetben az Enterprise LTSC kiadás használata szervezeti, céges szinten reális. :)

(#135238) d.tiborz válasza wjbhbdux (#135225) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

:R
Átnéztem (remélem) mindent, nem állítódott el semmi (nem látok furcsát).
Realtek hang van a lapomon (MSI B450 MORTAR MAX).

(#135239) hhgygy válasza szilvásbukta (#135216) üzenetére


hhgygy
senior tag

Elég gáz így, mert csak 2 db USB port van rajta, és így az egér meg a billentyűzet el is foglalja... :DDD
Miért foglalná? Nálam egy USB-n van a billentyűzet, az egér és egy nyomtató. De ha tápegységgel megtámogatod, akkor még több periféria mehet akár egyetlen USB-ről.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#135240) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Sziasztok!

Kis segítség kellene.

Friss gép, Home Windows 10-zel.

Indulásnál elcsesztem , mert wifit nem kapcsoltam ki, és mindenképp kellett fiók a bejelentkezéshez.

Beléptem sajattal, de ki kellene lépnem mert nem az enyém a gep.

Hol tudnám ezt megtenni, kicsit elakadtam? :R

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#135241) King Unique válasza Graphics (#135240) üzenetére


King Unique
titán

How to Switch to a Local Account from a Microsoft Account in Windows 10
How to Add a Local Account or Microsoft Account in Windows 10
How to Delete a User Account in Windows 10

How to Reset Windows 10
Using Sysprep in Windows 10

Mármint Microsoft-fiókra célzol, ami amúgy nem feltétlen kell a telepítésnél és akár Home kiadásnál is megoldható a telepítés helyi fiókkal, meg normál esetben felhasználói fiókot eleve létre kell hozni a telepítésnél.

(#135242) Graphics válasza King Unique (#135241) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ugye a masina már elotelepitve érkezett, csak a lépések során a wifit elfelejtettem kikapcsolni.

Végül leválasztottam az eszközt, majd helyi fiókot csináltam, és végül eltávolítottam a Microsoft fiókot

:R köszi

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#135243) bon válasza Graphics (#135242) üzenetére


bon
őstag

Amatőr hiba, ilyenkor telepítés megszakít, meg wifi letilt, majd újra bekapcsolás után a telepítés folytatódik és elfogad local account-ot is.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#135244) Graphics válasza bon (#135243) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ez az út megvolt, de nem volt már járható

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#135245) King Unique válasza Graphics (#135242) üzenetére


King Unique
titán

Egy Windows 10-zel előtelepített laptopnál a kezdeti lépéseket a rendszer üzembehelyezéséhez alapesetben értelemszerűen a tulajnak kellene csinálni, felhasználói fiókot létrehozni, megadni a saját jelszavát, stb., ami azért szvsz annyira nem bonyolult, a nagyja next —► next —► finish.
Akár aktív internetkapcsolat mellett is megoldható Home kiadásnál a helyi fiók választása a telepítésnél - lásd a linkelt választ - , bár az igaz, hogy macerásabb mint Pro kiadás esetén, ahol az utóbbinál eleve kiválasztható az offline (helyi) fiók.

Szívesen!

(#135246) Graphics válasza King Unique (#135245) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

A tulaj nem ért hozzá. :)

Ezért került hozzám. :D így nézve én se, mert belefutottam, nem kedvencem a Home .

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#135247) King Unique válasza Graphics (#135246) üzenetére


King Unique
titán

Hát ha még ehhez sem, az szép. :D
A jelszavát meg gondolom csak nem adta meg előre és azért autologin lett/lesz beállítva.

(#135248) Graphics válasza King Unique (#135247) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Helyi fiok, jelszó nélkül. Boldoguljon vele , ahogy...

Én csak egy frissítést engedtem rá, kap par alap programot, aztán öröm boldogság

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#135249) Alveus válasza King Unique (#135237) üzenetére


Alveus
tag

El ne kezdjük, hogy mi reális és mi nem :) agybajt kapok ahogy a win10 pro önállóskodik. Imádom mikor a friss videókártya drivert lecseréli valami régebbire annak ellenére, hogy be van állitva, hogy ne telepitgessen önállóan drivereket, majd én szépen megoldom :)

És még ha lenne IT-s szakember közvetlen mellettem, Ő se tudna mit tenni, mert mint irtam, egy frissités tett be neki, csak nem figyeltem, hogy melyik és nincs kedvem, most elkezdeni tippelgetni hogy melyik az. Ezért kérdeztem, hogy hátha valaki tudja, de akkor nem, ok, Köszi, ennyi :) nem kell tovább ragozni.

(#135250) King Unique válasza Alveus (#135249) üzenetére


King Unique
titán

Igen, "azt" a részét valóban jobb itt nem feszegetni, mivel otthoni LTSC használatnál nyilvánvaló, hogy miről lehet szó. :B :D
Beállítható ám a Pro kiadásnál is, hogy ne telepítsen/frissítsen automatikusan eszközillesztőt, csak ezért felesleges Enterprise LTSC kiadást használni. ;)
Hát azért ha a reális esetet nézzük, akkor a céges IT vsz tudna vele mit kezdeni, de mivel itt a leírtak alapján ilyenről szó sincs, ezért ez az opció értelemszerűen kiesik. Valamint ha az előzőleg javasoltak nem oldották meg és nem ismert, hogy pontosan milyen frissítés (driver / havi CU / egyéb?) telepítése történt, meg hogy az vagy esetleg egyéb miatt van-e a probléma, akkor erre így nem nagyon lehet mit mondani és akkor tényleg kb. ennyi volt. Egyébként általános, otthoni használatra nem javasolt az Enterprise LTSC kiadás, de mindegy.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.