Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107001) kidnou válasza King Unique (#106999) üzenetére


kidnou
senior tag

2. linken levő VSSFix.exe megoldotta a problémát. Ezer hála :R

(#107002) Zafir78


Zafir78
tag

Frissítenék Windows 10-re, de nem akarok kitolni magammal. A videókártya driver-t nyilván frissíteni kell, de mennyire esélyes, hogy utána nem indulnak steam-es játékok, programok, office, vagy, hogy adatvesztés következik be? Előre is köszönöm a választ.

(#107003) Bogyó bá' válasza Zafir78 (#107002) üzenetére


Bogyó bá'
veterán

Mindent adatodat mentsd el gondosan, és minden programot újra fogsz telepíteni.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#107004) Zafir78 válasza Bogyó bá' (#107003) üzenetére


Zafir78
tag

Kösz, akkor mindent újra kell telepíteni?

(#107005) Bogyó bá' válasza Zafir78 (#107004) üzenetére


Bogyó bá'
veterán

Az a biztos (hibamentes) megoldás, a teljes tiszta telepítés. De szerintem megéri egy napot ezzel pepecselni. (Mármint a gép újra "belakásával" - sokkal tisztább, szárazabb érzés, jóval kevesebb későbbi problémával)

szerk: minden hardvered alkalmas (driver van-e hozzá) a W10-re? Én ennek előtte azért utána néznék.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#107006) King Unique válasza Zafir78 (#107002) üzenetére


King Unique
félisten

Lásd a másik topikban - ahova szintén beírtad ugyanezt a kérdést - a választ. :))
Azt nem írtad milyen hardverre akarsz W10-et telepíteni, de először célszerű lenne annak utánanézni, hogy van-e hozzá egyáltalán megfelelő támogatás, driverek.

Frissíteni, pontosabban upgrade-elni W7-ről W10-re hivatalosan már nem lehet ingyenesen és a Windows Update sem ajánlja fel. De gyakorlatilag még működhet, meg ha korábban sikeresen upgrade-eltél már azon a gépen W10-re és aktivált volt, akkor most is aktivált lesz. Maga az upgrade technikailag elvileg az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett MCT-vel és frissítési segéddel oldható meg, vagy esetleg egy letöltött W10 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. Ahol értelemszerűen az alkalmazások, beállítások, személyes fájlok megtartását kell kiválasztani ahhoz, hogy ezek megmaradjanak. Meg előtte akár egy rendszermentést is lehetne készíteni pl. a nemrég említett Macrium Reflect programmal, hogy ha mégsem jönne össze megfelelően, akkor könnyen vissza lehessen állni az előző Windowsra.
Másik lehetőség a clean install, vagyis az újratelepítés W10-zel, ami bizonyos esetekben jobb megoldás lehet, mint pláne egy régebbi, ki tudja esetedben esetlegesen mennyire szétcseszett W7-ről próbálva a közvetlen upgrade-et. De a hátránya ennek az, hogy eleve destruktív, azaz minden programot újra kell telepíteni, mindent újra a 0-ról beállítani, személyes adatokat a lemezről előtte szükség esetén lementeni, stb. Ha korábban történt a gépen sikeres upgrade és aktiválás W7-ről W10-re, akkor a telepítésnél nem kell termékkulcsot megadni, automatikusan aktiválódni fog később a rendszer. Ha nem történt, akkor lehet a W7 kulcsát a megfelelő kiadáshoz társítva, aztán vagy elfogadja még, vagy nem. Ha van külön licenced és termékkulcsod W10-hez, akkor meg értelemszerűen azt.

[ Szerkesztve ]

(#107007) Zafir78 válasza King Unique (#107006) üzenetére


Zafir78
tag

Köszönöm!

(#107008) VGYke válasza csicso82 (#106989) üzenetére


VGYke
addikt

Na akkor még egyszer ugorjrunk neki a 1903-ról októberi, novemberi (?) frissítésnek.
Szerintem ha terjesztésre kerül a frissítés, ezután a Windows 10 frissítési segéden keresztül, már a frissített Win10.iso fog lejönni. Tévedek? Öreg win10 szakik véleménye mi?

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#107009) rokafiu77 válasza rokafiu77 (#106966) üzenetére


rokafiu77
addikt

sziasztok,
erre valaki tud megoldást?

(#107010) Geth válasza rokafiu77 (#107009) üzenetére


Geth
őstag

Alternatíva: Win gomb + a kívánt irányba mutató kurzormozgató gomb kétszer-háromszor lenyomva.

(#107011) Dilikutya válasza Bogyó bá' (#107005) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Pont annyira van értelme újratelepíteni, mint eddig a félévente jött nagy frissítéseknél. Olyankor is lejött a komplett 4 GB-os telepítő, ugyanazt csinálta az is félévente, mint ha egy Windows 7-et frissítesz fel. Előző munkahelyemen nagy üzemben toltuk ki a frissítést a Windows 7-es munkaállomásokra pár éve, egynél sem volt gond, reggelre egy Windows 10 várta a felhasználót, és nem veszett el semmi. Én itthon 8.1-ről frissített 10-et használtam, amikor SSD-t vettem, akkor telepítettem újra csak.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#107012) twofatcat válasza Dilikutya (#107011) üzenetére


twofatcat
őstag

Minden forgatókönyv más, elég alacsony a léc hurrá nem veszett el semmi és működik lekorlátozott munkaállomáson egyen hardveren és más a helyzet egy otthoni jobban belakott olykor változó gépen driverek, játékok és ilyen-olyan 3rd party AV szoftverek esetében. Nem mindenki unalomból tiszta telepít. Valószínűleg a kérdező Win7 rendszere is megvan egy ideje, ha már Win10 váltásra határozta el magát szerintem is érdemes ilyenkor tiszta lappal kezdeni.
A ráfrissítés is működik persze, viszont gond esetén vakarózhatunk talán Win7-Win10 ráfrissítés közben támadt zavar az erőben, tiszta telepítéskor és újra belakás esetén ez kizárható. (természetesen adatmentés, játékmentések, Office kulcs legyen, böngésző kedvencek és jelszavak mind kéznél legyen, nem csak úgy nekiugrani formázni lelkesen)

(#107013) TRob1 válasza twofatcat (#107012) üzenetére


TRob1
veterán

"(természetesen adatmentés, játékmentések, Office kulcs legyen, böngésző kedvencek és jelszavak mind kéznél legyen, nem csak úgy nekiugrani formázni lelkesen)"
Ha ez mind megvan előtte, mi is az értelme rögtön tiszta telepítéssel indítani, és nem egy próbát tenni a frissítéssel? Mert hátha bejön és túl sok órát/napot spórolhatna valaki vele? :F
Azt azért tudni kell hogy a többségnek nincsenek gondjai, a "kissebbségnek" vannak... és nem fordítva. És itt is azt veszem észre, hogy legtöbbször ugyanazoknak van sorozatosan, sokaknak meg sosem. (Persze mindig akadnak kivételek, ahogy mindenben)

(#107002) Zafir78:
Persze legyen mentésed minden fontos adatról, de kb annyi az esély mint bármely nagyobb win10 frissítés után. :)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#107014) movax válasza Zafir78 (#107002) üzenetére


movax
senior tag

Nyugodtan frissíthetsz, megtart minden korábban telepített programot. Egyéni beállítsaidat jó eséllyel elmossa (de ez így van a szűz újratelepítéssel is), drivereket frissíteni fog, esetleg lesz, ami nem működik, de akkor legalább utánanézel, rákeresel, fórumokat olvasol és megoldást találsz rá (lehet, hogy nem órák, hanem napok alatt), mint mi mindannyian az elmúlt 20-25 évben, másképpp nem lehet tanulni. :)

[ Szerkesztve ]

(#107015) twofatcat válasza TRob1 (#107013) üzenetére


twofatcat
őstag

Például a night light eléggé kénye-kedve szerint működik nálam főleg ha hosszabb ideig csak altatva van a gép, ha Win7-ről (8-ról) frissítettem volna kérdőjelezném talán azért, tiszta telepítés esetén tudom önerőből ilyen. Vagy hogy miért olyan Frankeinstein az újban a vezérlőpult és a gépház egyik se teljesértékű, tiszta telepítéskor tudom ez tényleg ilyen. Elég sokat olvastam olyanról is WU után nem ment a start menü, elment a hang és egyebek, akkor nyomozás helyett ISO-ból nulláról időben is előbb megvan az ember. Nem azt mondom évente, de egy régóta meglévő Win7 után ha már váltok, én tiszta lappal kezdenék. Egy délutánt rászánva. Aki tudja mit csinál, annak nem nagy ügy.
Elméletben jól hangzik bízzunk mindent a rendszerre, ismerős gépe ilyen szépen el is hízott a Windows mappája, driverstore stb. appdata tele a sok év alatt installált/uninstallált programok maradékával, vagy amikor hoznak gépet nem ismerem az előéletét akkor nem kezdek el nyomozni "próbát tenni" hanem tisztán újrateszem.

Technikailag persze Win3.1-ről is fel lehet frissíteni Win10-re, és alaplap cseréket is lazán kibír, szóval igen az is egy út. Eldöntheti mindenki melyiket választja, melyiket ajánlja. Én nagy változások esetén a tiszta telepítés híve vagyok, ennyi.

Ez a "sosem volt gondom" sztori szubjektív azért.

(#107016) TRob1 válasza twofatcat (#107015) üzenetére


TRob1
veterán

Tiszta sor amit írsz.
Na de próba nélkül sosem tudja/tudjuk meg, mi lett volna, ha...
És tisztát még akkor is lehet lépni, ha netán tényleg van valami probléma.
És jah, ismerősök gépét én is inkább újrateszem a legtöbb esetben. Na de az nem a saját. ;]
Én meg pl. csak nagyobb, úgymond nem egyszerűen vagy egyáltalán nem megoldható problémák esetén vagyok csak a "tisztaság" híve (saját gépek, családi gépek esetén) És akkor se rögtön, élből...

Sosem volt gond... igen, szubjektív. De attól még tény hogy a sok száz millió júzer elenyésző százaléka panaszkodik hibákra (ha nem globális problémáról van szó). És a fórumokon is található olyan is szép számmal akinek a 4 év alatt sem volt semmi komoly, vagy egyáltalán semmi problémája. Nem beszélve a milliókról akik csak használják a win-t, nem fórumozgatnak meg tisztatelepítenek helyette.

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#107017) twofatcat válasza TRob1 (#107016) üzenetére


twofatcat
őstag

800 millióból 1% is sok gép tegyük hozzá. A panaszkodás szubjektív, ha én nem használnám fele funkciót és nem érdekel semmi új félkész feature, nem érdekel mit vettek ki amiről nem tudok az nem fáj alapon, legyintek bugokra mert csak annyi az igényem kékhalál nélkül töltsön be akkor nagyon elégedett vagyok tulajdonképpen. Ha pedig használom és havonta szembesülök hibákkal, gyakran kell "harcolni" a rendszerrel és öt év fejlesztés után nem nagyon lehetek elégedett. Öt év fejlesztés után is béta tesztelőnek érzem magam. Másnak pedig ez a legkirályabb cucc. Ez van.

(#107018) VGYke válasza King Unique (#105863) üzenetére


VGYke
addikt

Most látom! Köszönöm! :R

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#107019) Geth válasza twofatcat (#107017) üzenetére


Geth
őstag

Meg olyan is van hogy sok funkciót használsz ÉS nem kell "harcolni".

(#107020) VGYke


VGYke
addikt

Korábban feltettem egy kérdést, miszerint a CPU ha kell, ha nem max %-on pörög, kaptam is választ hogy mit állítsak át win10-ben, és meg is oldódott a probléma.
Az idegesít, hogy az új "prohardver fórum motor" után, hiába keresem a kérdésem, és az erre adott válaszokat, nincs meg! :W
Lehetséges ez?

[ Szerkesztve ]

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#107021) twofatcat válasza Geth (#107019) üzenetére


twofatcat
őstag

Biztos van ilyen user is, amikor téged kérdeztelek párszor mindig azt írtad "én azt nem használom, engem nem zavar" hát úgy persze nem kell "harcolni" :)

(#107023) TRob1 válasza twofatcat (#107017) üzenetére


TRob1
veterán

Azért valljuk be, amikkel Te főleg harcolsz, azok nem azok a hibák amikről eddig szó volt, hanem leginkább elrendezésbeli, dázájnbeli, másnak akár fel sem tűnő, legtöbbször pi..af...nyi apróságok, és nem a rendszer működését, összeomlását befolyásoló tényezők. (hol az a kva beállítás gomb, amit egész nap, egész héten nyomkodni akarok??? Miért sarkos az ikon ha a másik kerekített???... ... ...) :U
És az is egyértelmű hogy sokkal több hibáról olvasol, mint amennyivel találkozol És ezen olvasott hibák többségéről meg nem tudod mi is áll valójában a háttérben. Mert ugye itt is sokszor szembesültünk már hogy Ááá, én hozzá sem nyúltam, csak jött magától.... aztán csak-csak kiderült hogy mégis volt ott vmi új hardver vagy hibás hardver, drivercsere, tisztítóapp, kistesó, víruskergető, szomszédvérpistike, ufótámadás, világégés... vagy egyéb)
Természetesen vannak valós hibák is. És voltak is. Meg lesznek is. Ez szinte elkerülhetetlen.
De attól még egy frissítés az nem mumus, csak egy frissítés. Még akkor is ha ebben is akadtak már hibák. Ahogy egy szimpla gépbekapcsolásnál is. Tegnap még működött, ma meg már nem.

¤ R'n'R ¤

(#107024) Geth válasza twofatcat (#107021) üzenetére


Geth
őstag

Ja, de azért mert mást értünk funkciók alatt.
Neked nem tetszik hogy röccen a Win-Tab animáció végén 2 pixelt, én meg a múlt hónapban rákaptam a Hyper-V-re EFI network bootostúl, checkpointostúl (baromi gyors, tetszik), elkezdtem használni a Windows Terminalt, egyre több scriptet írtam át ps-re. Kiváncsian várom a WSL2-t.
Ismétlem, nem kell "harcolnom".

(#107025) rokafiu77 válasza Geth (#107010) üzenetére


rokafiu77
addikt

Jajj de jóóó, most már akadozás nélkül húzható át egyik kijelzőről a másikra az egér.

(#107026) b-max


b-max
aktív tag

Sizasztok, elkeztem telepiteni a Win10-es, de az újrainditás után nincs se egér, se billentyű ! Mitől lehet ? Csak USB van a gépen, nincs PS2 csati..

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#107027) Aureal


Aureal
senior tag

Más:
Új Win telepítésnél mi a helyzet a javító csomagokkal? Pl. aki évek óta használja és folyamatosak a frissítései, azzal szemben egy új, szűz rendszer esetén az előző fontos, kritikus updateket is lehúzza a Win, (esetleg manuálisan kell elkövetni) vagy az utolsó frissítés már automatikusan lezár korábbi problémákat is? Csak mert néha gigák töltődnek le...
:F

(#107028) liszi70 válasza TRob1 (#107016) üzenetére


liszi70
veterán

Én is a tiszta telepítés híve vagyok, xp és win7 alatt is az voltam, most 10 alatt is, és valószínűleg win22-nél is az leszek. :) Ugyanis bármilyen kisebb-nagyobb probléma, vagy furcsaság adódik, úgyis mindig az jár a fejemben, hogy ez vajon amiatt van-e, mert nincs tisztán újratelepítve a rendszer, és valami bug vagy rossz beállítás átöröklődött az előző rendszerből a frissítés utánra. A hibajavítási kísérletekkel csak húzom az időt, de előbb-utóbb úgyis a tiszta telepítéshez lyukadok ki, bármennyire is meg akarnám úszni előtte. Legalább biztosan tudom, hogy alapról indult minden, és hogy egy bennragadt hiba okozta-e a kisebb-nagyobb problémát, furcsaságot, vagy ez egyszerűen ilyen. :) Hozzátartozik, hogy túl gyakran azért nem szoktam újratelepíteni, ráadásul egy újratelepítés nálam nem nagy cucc. Nem használok túl sok progit, nincs hatalmas és szerteágazó rendszerem, amit borzasztóan macerás újra belakni. Szerintem sokkal időigényesebb lenne a hibák okainak utánaolvasása és a hibaelhárítás, mint egy újratelepítés. Meg néha akkor is szoktam újratelepíteni, amikor semmi hiba a rendszerben, csak már rengeteg progit, meg beállítást kipróbáltam, és egyszerűen csak tisztább, szárazabb érzés megint új rendszerről indulni. Szeretem a resetelés lelkiállapotát. :D

[ Szerkesztve ]

(#107029) Zafir78


Zafir78
tag

Elkezdtem a win 10 upgrade-et, de jött a hibaüzenet egy idő után, hogy ezt a számítógépet nem lehet frissíteni windows 10-re, a számítógép nem támogatott ebben a win 10-es verzióban, nincs szükség bevatakozásra, a windows update automatikusan felajánlja ezt a win 10-es verziót, amint a probléma megoldódott. Mi a teendő? Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#107030) Zoz válasza Zafir78 (#107029) üzenetére


Zoz
őstag

Jól emlékszem, hogy 7-esről akarsz frissíteni?
Nekem pont pár napja volt egy ilyen esetem, 1903-as telepítővel ezt írta. 1809-es ráment simán, utána arra meg szintén simán ráment a 1903.

(#107031) MaxxDamage


MaxxDamage
nagyúr

Érdeklődnék, hogy az milyen szoftver vagy driver problémának tudható be Win10 x64 esetén, hogy a gépet első bekapcsoláskor újra kell indítanom. A kép/gép sebessége kicsit "belassult" és restart után minden oké. Ezt csak napi első indításra csinálja így. (vagy ha kikapcsolom és pl. 1 óra múlva be, akkor ismét újra kell indítanom és azután jó minden) - mondok egy példát: Chrome megnyit és ott görgetésnél nem olyan szép folytonos, hanem ilyen "akadozó" és a restart megoldja, de nem csak a Chrome alatt tapasztalható hasonló, hanem mindenhol.
Azért kíváncsi lennék rá, minek tudható ez vajon be? :K :R
Szerintem már más is járt így, nem kizárt egy új rendszer felhúzása sem...

◄►MSI® GT73VR 6RF Titan Pro -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#107032) Zafir78 válasza Zoz (#107030) üzenetére


Zafir78
tag

Igen. Akkor most hogyan kell ezt megoldanom? A 107006-os hsz. szerint kezdtem el. Már letöltötte a gépre a win 10-et.

[ Szerkesztve ]

(#107033) bazsi83vp válasza b-max (#107026) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Jó eséllyel rosszt meghajtót telepített az USB-hez.
Megpróbálnám azt, hogy net nélkül telepítem és utána azonnal letiltanám a windows driver frissítéseit.

(gondolom biosban/linux live alatt pedig működnek szépen és nem fizikailag halt meg az USB vezérlő)

[ Szerkesztve ]

(#107034) twofatcat válasza MaxxDamage (#107031) üzenetére


twofatcat
őstag

Tünetek alapján a gyorsindítás funkciót kapcsold ki és nézd meg úgy. (a leállítás/bekapcsolás már nem tiszta boot alapból, a reset gomb újraindítás igen azért jó olyankor)

Geth: most soroljam 2015 óta milyen problémákba futottam saját és hozott gépeken is? Nincs rá idő és hely. Nem csak a fos animációkról volt szó.

(#107035) Zafir78 válasza Zoz (#107030) üzenetére


Zafir78
tag

Még annyi, hogy a CompatData xml-ből azt tudom kihámozni, hogy a driver-t emlegeti. Nyilván windows 7-hez való. Akkor előre kellene telepítenem a windows 10-hez való drivert, hogy továbbengedjen?

(#107036) MaxxDamage válasza twofatcat (#107034) üzenetére


MaxxDamage
nagyúr

Köszönöm! :R
Pipát kivettem, most így néz ki: [kép]
Majd teszek egy próbát (kikapcs, majd bekapcs)

◄►MSI® GT73VR 6RF Titan Pro -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#107037) Zafir78 válasza Zafir78 (#107035) üzenetére


Zafir78
tag

Megnéztem az oem számok alapján azokat, ahol Blockmigration "true" volt, és mindegyik az Nvidia-val függ össze.

(#107038) MaxxDamage válasza MaxxDamage (#107036) üzenetére


MaxxDamage
nagyúr

Tökéletes, köszi a segítséget! :R

◄►MSI® GT73VR 6RF Titan Pro -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#107039) Geth válasza twofatcat (#107034) üzenetére


Geth
őstag

Kérlek ne, már könyökön jön ki :)
De akkor talán átment, hogy amikor pl. arra hogy UWP calendar meg társaira azt válaszoltam hogy ja én olyat nem használok (mert mást használok rá), akkor az nem azt jelenti hogy a fél rendszert nem használom.

(#107040) Dilikutya válasza liszi70 (#107028) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Ennyi erővel félévente is újratelepítheted 1809-ről 1903-ra és így tovább, mert az is kb ugyanazt csinálja mint egy upgrade. :) Mellesleg ez nettó baromság, attól, hogy ráfrissítesz, nem lesz se lassabb, se rosszabb. Lesz egy "belakott" Windows 10-ed.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#107041) liszi70 válasza Dilikutya (#107040) üzenetére


liszi70
veterán

Úgy látom, nem jött át a lényeg, de biztos pontatlanul fogalmaztam. :) Nem a fél éves frissítések alkalmával szoktam újratelepíteni, simán ráfrissítek a meglévő rendszerre én is. Az én újratelepítési időpontjaim függetlenek a frissítésektől, inkább a kipróbált programok és a beállításokban való változtatások mennyiségétől függ.

[ Szerkesztve ]

(#107042) sz.j


sz.j
veterán

Hosszabb idő után kapcsoltam be az addig hibátlanul működő notimat és ez az üzenet fogadott ...
Ez mitől lehet és hogy lehetne ezt a hibát megszüntetni?

Megjegyzés: A gép újraindítását követően már nem ugrott fel ez a hiba üzi ablak.

http://www.ezisazis.nhely.hu

(#107043) Dilikutya válasza liszi70 (#107041) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Így sem igazán értem. Ti mégis mi a fenét csináltok a gépetekkel? Miféle beállításokat barmoltok el, meg hány programot telepítetek? Az itthoni gépem sincs lestrapálva, pedig ilyen olyan dolgokra én valóban sok programot felteszek, különböző kép-, videó-, hangszerkesztők, letöltők, mert mindig van valamire az előzőek nem megfelelőek és kell még egy, mégsem pusztul semmi. Játék is mindig csak települ a Steam-ről, Origin-ről, ha el nem felejtem, el is indítom, Steam-ről vagy 30-40 játék van telepítve most is. Még az XP is éveket húzott újratelepítés nélkül mindig, pedig azt könnyebb volt tönkretenni is.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#107044) King Unique válasza liszi70 (#107041) üzenetére


King Unique
félisten

Ha már valaki összevissza kísérletezni akar a beállítások babrálásával, új programokkal, akkor ilyen célra szokás pl. egy tesztrendszert fenntartani, aztán azon lehet gyakorolni. :D Ha az elsődleges rendszerén csinálja, az szép, de ilyenkor is lehetne előtte visszaállítási pontot létrehozni, vagy még jobb komplett rendszermentést készíteni. Vagyis ha netán sikerül is valamit elbarmolni, akkor sem feltétlen kell újratelepíteni. Persze lehet az utóbbit is és mindent kezdeni a 0-ról, ha valakinek ez nem gond, annyira ráér, az a mániája. :))

(#107045) Abrion


Abrion
aktív tag

próbálok virtual pc csinálni a windows 10 homera, virtualbox al, pendriveról elindult a telepítő, de fájl másolás közben errorral kilépet, elegem lett ebből, és úgy döntöttem letöltöm az isot, de a link ami az összefoglalóban van, csak egy toolt akar letölteni nem az isot, mindent ugy csináltam ahogy a weblapon van, de semmi, valaki ránézne a weblapra hogy még jó a lépések?

(#107046) Abrion válasza Abrion (#107045) üzenetére


Abrion
aktív tag

nem fontos :D megvan :D

(#107047) King Unique válasza Abrion (#107045) üzenetére


King Unique
félisten

Az a tool, vagyis az MCT alkalmas többek között ISO-fájl letöltésére is, mint azt a linkelt hozzászólás szemlélteti. Ha közvetlenül az ISO-t akarod letölteni, akkor az itteni összefoglalóban ott van a leírás, hogy lehet ezt a böngészőben megoldani. Vagy másik lehetőség a TechBench, ami a Microsoft szervereire mutató letöltési linkeket generál.

(#107048) Abrion válasza King Unique (#107047) üzenetére


Abrion
aktív tag

már tölti a toolról, de kösz :D

(#107049) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Ha valakinek még mindig nem megy a SearchUI.exe, avagy a keresés a start menüben Cortanával (vagyis itthon Mo-n anélkül), akkor ez a megoldás:
[link]

Ide felraktam a filet: [link]

(#107050) liszi70 válasza Dilikutya (#107043) üzenetére


liszi70
veterán

"mi a fenét csináltok a gépetekkel?........sok programot felteszek, különböző kép-, videó-, hangszerkesztők, letöltők, mert mindig van valamire az előzőek nem megfelelőek és kell még egy, mégsem pusztul semmi"

Írtam én, hogy nekem "pusztul" valami? :) Azt írtam, akkor is szoktam újratelepíteni, amikor semmi hiba a rendszerben. Kéretik el is olvasni, amire válaszolunk! :D
Én egyébként elég szerencsés vagyok a windows-sal, nekem még semmilyen nagyobb hiba nem jelent meg hosszú évek alatt. Nem volt rendszer-összeomlásom, driver-problémám, stb., amit itt naponta olvasok. XP és 7 alatt utáltam a driver-telepítéseket, 10 alatt ez is megoldódott, az általam eddig feltelepített gépeken tökéletesen működött az automatikus driver-telepítés, semmi dolgom nem volt vele. Néhány kis ügyetlen, logikátlan vagy bosszantó dolgot leszámítva, nincs különösebb bajom a winnel. Igaz, igyekeztem minimalizálni és racionalizálni a futtatott programokat, amit csak lehet a win belső összetevőivel oldok meg, nincs külső vírusírtóm, most már nem tisztítok semmit külső programokkal, tehát magam is tettem azért, hogy ez így legyen, de tudom, ehhez SZERENCSE is kell, sokaknak van a saját hardver és szoftverkörnyezetükben igencsak komoly gondja!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.