Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) Tütüm válasza Tütüm (#14995) üzenetére


Tütüm
aktív tag

Viszont hiába kapcsolom ki hogy ne töltsön le frissítést a kártyához,az update mindig felhozza. Erre még kell valami megoldást találnom.

(#15002) krisz4b70


krisz4b70
aktív tag

Emberek na hol is lehet kikapcsolni hogy ne töltsön le frissitést mert én nem találom..
csak ez a két lehetőség van:

(#15003) Imi1981 válasza #93794560 (#15000) üzenetére


Imi1981
veterán

Kösz ezt nem tudtam :R . A programfile-ban találtam csak meg de onnan kiraktam a parancsikont és így most win 10-en összehasonlítva is kicsit gyorsabbnak tűnik mint az edge. úgyhogy egyenlőre azt használom.

(#15004) Ghard


Ghard
őstag

Windows 8.1et ha frissítem 10re és ezután egy másik nyelvű windows 10et teszek rá tiszta telepítéssel, akkor ez így működni fog?

(#15005) #78032384 válasza #93794560 (#15000) üzenetére


#78032384
törölt tag

Még szerencse, hogy benne hagyták az IE-t. 11 óta gyors az is. Az Edge félkésznek sem mondható. Nincs vissza-előre swipe, nincs követésvédelmi lista. Reklámszűrővel majd veszettül gyors lesz az látszik már, a weboldal firkálás jegyzet is hasznos funkció.

Az UI is lehetne jobb, eléggé Safari utánérzés
életlen betűk és ikonok
olvasómód ikonja feleslegesen animál
a kedvencek jele most három csík a csillag helyett, a csillag most a kedvencek hozzáadása mint a Chrome-ban = azt kavarják meg direkt aki "hűségesen" IE-t használt eddig
tálcán az ikonja nem mutatja a tabokat

Kíváncsi leszek hány hónap kell mire alap dolgokat visszatesznek, kijavítanak.

[ Szerkesztve ]

(#15006) zoltan6 válasza krisz4b70 (#15002) üzenetére


zoltan6
őstag


bár lehet félreértettem mit szeretnél,azt hittem azt hogy a driverekhez ne töltsön frissítést.

[ Szerkesztve ]

(#15007) krisz4b70 válasza zoltan6 (#15006) üzenetére


krisz4b70
aktív tag

igen azokhoz :D köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#15008) mefistofeles


mefistofeles
addikt

Gyerekek ne vicceljünk már!
Egy három napos oprendszert hasonlítgattok össze egy három évessel? Főleg stabilitás és hardvertámogatottság tekintetében? Nevetséges! Az idő mindent megszépít de szerintem még vissza lehet keresni a win 8 topicba a megjelenés körüli időkre. Ami köpködés, fikázás ott volt ahhoz képest ez szerintem kismiska!
Ha azt vesszük, hogy a felhasználók a hardverkiépítés és szoftverezettség tekintetében millióféle verzió létezhet (és létezik) egy programra akkor igenis szép dolog, hogy jó pár emberkénél már most szinte tökéletes.
Lesz ez még szuper rendszer! Mondjuk nálam -és ahogy olvasom vagyunk így páran- gyakorlatilag a 10240-es build megjelenése óta kifogástalan!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#15009) wwenigma válasza keIdor (#14941) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ne legyen rádugva a TV telepiteskor, akkor lesz kép a monitoron. Es igy a monitor sem a kettes (elsődleges) kijelzo elnevezést kapja. Igy volt mar W7-nél is.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#15010) Partyface007 válasza TYÜTYI2006 (#14966) üzenetére


Partyface007
őstag

http://winaero.com/blog/how-to-disable-telemetry-and-data-collection-in-windows-10/

(#15011) Ghard válasza mefistofeles (#15008) üzenetére


Ghard
őstag

Hozzáállás kérdése. [link]
Szerintem már a preview idején látszott, hogy stabil és gyors lesz. Néhány eszközillesztő meg nem kompatibilis x év után, hát ez van, most azonnal a frissítés sem kötelező.

[ Szerkesztve ]

(#15012) Dare2Live válasza Dare2Live (#14960) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"w10 telepítenék DVDről
alaplap assus extreme6 Z97
samsung 840pro ssdre telepíteném

Ahol a particiot kéne megadni ott bedob egy olyat, hogy "Nem találtunk eszközillesztőt. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő illesztőprogram megtalálható a telepítési adathordozón, és kattonson az OK gombra."
kb fogalmam sincs róla, hogy mért dobja, azt kizártnak tartom, hogy egy jelenleg aktuális, piacon lévő lapot/chipsetet W10 ne támogatna.

legutolsó alaplap FWt is felraktam."

Nos letöltöttem amolyan XPs modon a SATA vezérlő INF filejat és hát avval is semmi.
[link]

Probálkoztam még CSM állítgatással, secure boot állítással.... hátha vmi bios probléma de semmi.

Azért az pofánverős, hogy ekkora lyukak/bugok vannak kiadásakor még W10bel. :W :(
Visszamentem W7re.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#15013) #78032384


#78032384
törölt tag

Lekopogom nekem hardver gondom nincs. (desktop pc) Talán a laptop tulajok szívnak többet. Viszont az az MS sara, ha a frissítő segéd csekkolta a gépet, kiírta frissítsenek nyugodtan, aztán upgrade után kiderült ez és az a driver mégsem kompatibilis.
Én inkább funkció és UI miatt vagyok elégedetlen, óránként futok bele alap dolgokba. Nincs vendégfiók, színek és log in háttér miatt registry-t kell kalapálni, Edge félkész.

Most éppen ez furcsa: photos app egy képnél share gomb és erre oldalt beúszik WIN8 stílusban az óriási üres sáv egy árva Mail linkkel, hogy oda megoszthatom. Hát nem azért szedték ki a globális charm bart hogy majd minden app a saját share gombjával ott rögtön felkínálja a lehetőségeket? És nem ezt utálta mindenki minek jön be nagy animációval egy félképernyős panel egy darab gombbal? Akkor miért tartották ezt meg? Ilyenekből látszik minden ígéret ellenére egyáltalán nincs átgondolva ez a rendszer. Öszvérmegoldás mindenhol, minden óra használattal egyre több az akadály.

(#15014) zoltan6 válasza Dare2Live (#15012) üzenetére


zoltan6
őstag

asus-nak nincs is ilyen lapja,asrock lesz az szerintem. :F bios-ban AHCI-re állítottad az ssd-det? illetve próbáld meg másik sata aljzatba dugni az ssd-t,mert van a lapon inteles,meg asmedia-s vezérlő is.

[ Szerkesztve ]

(#15015) Dare2Live válasza zoltan6 (#15014) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

jogos asrock
igen AHCI, különben W7et fel se menne.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#15016) King Unique válasza mefistofeles (#15008) üzenetére


King Unique
titán

Itt már nincs RTM, miről beszélsz? :DDD
Senki nem azt kifogásolta, hogy vannak benne hibák, hanem egyeseknél (sokaknál) olyan alapvető dolgok se működnek normálisan, amik a korábbi Windowsok RTM verzióinál igen. Nálam (másnál is) pl. ez a skálázás még mindig ki**szott szr, vagy éppen más meg nemrég azt panaszolta nekem, hogy a külső vinyóját nem engedi leválasztani stb.
Nem akarom ragozni a dolgot, itt, vagy másik topikban mondta jól vki, hogy üzleti okokból kiadták az iskolakezdésre, de lehet nem ártott volna vele várni egy kicsit...pl. megvárni az őszt, ha már úgyis akkor jön rá a nagyszervíz.
Másrészt meg ennyi erővel, ezen logika mentén a 8-ast se kellett volna leírni, hisz azt is fejlesztgették tovább, jött rá 8.1, Update 1-2-3 stb. De ugye nem mki volt ennyire türelmes ott se és lehet itt se lesz az. :)

[ Szerkesztve ]

(#15017) zoltan6 válasza Dare2Live (#15015) üzenetére


zoltan6
őstag

ha az asmedia vezérlős aljzatba kötötted akkor neked ez a driver kell:

asrock-nál kicsit trükkösek. ne a win 10-es drivereknél keresd a letöltéseknél,hanem a win 8-asba,azért tudom mert egyik nap kellett usb3-hoz driver,aztán én is ott találtam meg.

(#15018) MrPetya19


MrPetya19
addikt

Stabilitáshoz:
Nekem eddig leginkább az appokkal gyűjt meg a bajom asztali módban, mikor ablakban futnak.
Illetve még sok appban nem működik a tabletes vissza gomb (ami asztali módban a backspace)
Vélemény:
Szerintem jobb, hogy az edge-ben van görgetés "irányítás", azaz vízszintes, és függőleges irányban görget, ha picit félre húzol, és én örülök, hogy nincs az a vissza ugrásos húzás.
Egyébként win 8.1 után vegyesek a tapasztalatok, bár eddig csak tablet/laptop kütyün van fent.
Ja és az üzemidő előrejelzés/számítás eléggé pontatlan.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#15019) peterk válasza TYÜTYI2006 (#14966) üzenetére


peterk
senior tag

Jéé, ez nagyon jó. :D :D

Van az a szint, amikor a felhasználó bizonyos szempontból jogosan aggódik a digitális lenyomata miatt, mert a szolgáltatók (mindegy miről beszélünk, oprendszerrről, telefonról, facebookról, vagy akár okostévéről) valóban meglehetősen pongyolán tájékoztatják a vásárlót arról, hogy milyen személyes adatait tárolják különböző okok miatt a felhőben. És persze a felhasználók zöme nem is nagyon érti, hogy mi zajlik technológiai értelemben a háttérben, mire kéne figyelnie, és mint minden ismeretlentől, érthetően ettől is tart, aggodalmat is kelt benne.

Na, és van ez a szint mint az idézett "kreálmány". A beteges paranoia szintje. :D Ennek megfelelően aztán természetesen az egész írás úgy ahogy van egy hablaty, informatikusként olvasva keveredik az érthetetlen az értelmetlennel, a maradék meg egyszerűen nem igaz. Egyszóval vicces. :D És természetesen komolytalan is. Ennél még egy hatásvadász headline-al felturbózott két bekezdéses ilyesztgetős origo-s cikk is jobb, pedig az sem egy kandidátusi disszertáció. :)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#15020) khorvat


khorvat
senior tag

3 napja várakozok, tudok-e vhogy gyorsítani azon, hogy Win10-et telepíthessek.
Jelenleg fent van egy 3 napos win 8 Pro, amit frissítettem 8.1-re az áruházból, természetesen eredeti kulccsal lett telepítve, jelentkeztem a Win10 frissítésre azt írj majd értesítenek, de ez eddig nem történt meg.
Van-e vmi megoldás amivel már az értesítés előtt megcsinálhatom a win10 telepítését, a cél amúgy is a mostani win8 kód w10-essé tétele lenne ebben a hardver környezetben, aztán csinálnék win10 DVD-ről egy tiszta telepítést.

(#15021) peterk válasza khorvat (#15020) üzenetére


peterk
senior tag

Te, ha az elmúlt három napban nem kérdezték meg legalább százszor, és nem érkezett legalább háromszáz válasz pontosan ugyanerre a kérdésre, akkor hupikék törpike legyek. :) Olvass vissza, vagy használd a keresőt. Ha ezt sem sikerül magadtól megtalálnod, akkor inkább ne telepítsd a win10-et. Várd meg amíg elér hozzád, és csak kattintani kell. Komolyan mondom.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#15022) tomp válasza mefistofeles (#15008) üzenetére


tomp
félisten

Nekem anno 3,5évvel ez előtt Win7-hez kellettek a driverek. Majdnem mindenhez. Kifejezetten ahhoz ajánlották a laptopot. Az alá menni nem is lehet, mert a Vistának a telepítője is elszáll. Aztán jött a Win8. Ahhoz már csak usb 3.0 drivert rakta fel az Asus a típusomhoz. Semmi mást. Nem is kellett más. Mindent felismert, mindenhez friss drivert rakott fel, egyedül az usb 3.0-nál volt régebbi ezért rakták fel. Most Win10-nél nincs semmi. Eleve a terméktámogatás is lejárt gondolom az Asus-nál így nincs Win10-es opció de nem is lenne semmi értelme. Minden megy, semmi hibája. Nem is állítom vissza szűz állapotra, marad a frissítés utáni. :)

(#15023) khorvat válasza peterk (#15021) üzenetére


khorvat
senior tag

Amíg ezt leírtad linkelhettél is volna egy hozzászólást ami tartalmazza a választ, ha már annyiszor leírták.
Olvastam már a témában de számomra működő megoldást nem találtam, pl.: media creation tool-on keresztül az adott gépen vagy hibaüzenettel leáll, vagy mikor végez nem történik semmi.

(#15024) #63761920


#63761920
törölt tag

(#15025) Kolondrum


Kolondrum
félisten

A win 10 egy bújtatott win 7. El vannak dugva a dolgok, de minden ugyan úgy megvan.

(#15026) honeker


honeker
őstag

hello....mit lehet törölni win10 frissítés után a win könyvtárból hogy legyen helyem ?

http://www.youtube.com/results?search_query=honeker%40&o

(#15027) szmegma


szmegma
aktív tag

Sztem nalam vmi gaz lehet. Most raktam fel bnom laptopjara a win10et ugyanazzal a modszerrel, mint az enyemre es az oven szinte azonnal aktivalodott a win10.
A ket eset kozott a kulonbseg:
1, bnom vett laptopot, a product kod az aljan lathato, jelenleg is azon a laptopon van az aktivalt win10.
2, en regen vettem egy laptopot (elromlott), a product kod szinten ott volt az aljan amivel az uj PC-re telepitettem a win7et es aktivaltam (3 eve). erre frissitettem win10et par napja, ami szinten aktivalodott (ki volt irva a systemben) es most, hogy legyalutam es friss telepitest csinaltam, baszik aktivalodni.

Kerdezem en, hogy itt a laptoppal vasarolt win7es kod miatt szarakodik az aktivacio? Van erre a problemara vmi megoldas?
Koszonom.

TV: JZ1000

(#15028) pzstm válasza #63761920 (#15024) üzenetére


pzstm
titán

jó párszor kibeszéltük...nagyokat nevetni lehet az ilyen cikkeken, mást nem ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15029) INTELligent


INTELligent
senior tag

Sziasztok!

Ha már volt, akkor elnézést, nem találtam: a Windows 10 beszerzése alkalmazás azt írja ki, hiogy telepítés után a nyelvi csomagot újra kell telepíteni, ezt hogyan kell majd elvégeznem (még nem álltam neki a telepítésnek)?

Köszi a választ!

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#15030) t72killer válasza Kolondrum (#15025) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog (1)

Hja. Csak a bújtatás közepette kicsit kuszább lett:U

#15028: Nekem ez egyáltalán nem vicces:U Ahogy nézem egyedül az Enterprise verzióban lehet totál kikapcsolni az adatküldés minden formáját. Nem érdekel, "a hárombetűsöknek én "elvileg" szürke kisegér vagyok 1 a milliárdból" duma, ez egy FIZETŐS rendszer, had mondjam már meg, mi megy ki belőle és mi nem.

#15032: A store-t akarják nyomatni 1000-rel, abból remélik a nagy dohányt a jövőben. Márpedig egy fragmentált platformra nem lehet normális store-t alapozni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#15031) schawo válasza #63761920 (#15024) üzenetére


schawo
titán

Ne már, fölötted 4-5-tel röhögték ki legutóbb.

(#15030) t72killer
Olvasáskor értelmezd is, ne csak kihangosítsd.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15032) MaXX81


MaXX81
tag

Miért erőlteti a mikroszoft amúgy most a win10-et annyira? Nem emlékszek arra hogy az előző verziókat ennyire az ember arcába tolták volna megjelenéskor. Nincs bajom vele, a 7végén sikeresen frissítettem win7-ről és eddig jónak tűnik csak még szokni kell. :)

(#15033) tigasz válasza INTELligent (#15029) üzenetére


tigasz
csendes tag

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/language-packs#lptabs=win10

(#15034) schawo válasza MaXX81 (#15032) üzenetére


schawo
titán

Mert egy darab rendszert könnyebb és kevesebb költség fejleszteni, mint többet. A jövőben nem lesz több windows, a 10-es az utolsó, a frissítés folyamatos lesz. A régiek terméktámogatást igyekeznek majd a lehető legrövidebbre fogni, és utána gyakorlatilag harmadolják a problémát.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15035) t72killer válasza schawo (#15031) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog (1)

Pl miért nem lehet kikapcsolni a telemetriát? Felejtsük el az adatvédelmet (?), de ha épp felső-ugandában vagyok műholdas adatroaminggal, akkor miért pocsékolja a 3bit/órás sávszélt +jó vastag forgalmazási díjat feleslegesen? (nem vicc, alkalmasint az ilyen szolgáltatások a megkezdett blokkok után számláznak, és ha a nyugiba tett gépből elfelejtené kihúzni az ember a sticket elküld 10kb-ot, rögtön fizettél mondjuk 10MB-ért).

#15036: a google-lel nem vesződök, ők tudom, hogy a felhasználóik adataiból élnek, az Apple-ét megnézem.:R

Amúgy nem az adatvédelmi nyilatkozattal van gond - a telepítéskor nyomatott OPT-IN miatt egyértelmű, hogy ezt bele kellett tenni a szövegbe - a gond ott van, hogy egy pro verzióban sincs technikailag lehetőség a teljes opt-outra. És ne mondják, hogy ebből él a rendszer, mert ott lesz a milliónyi Enterprise, ahol alkalmasint teljes az OPT-OUT.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#15036) Воланд válasza t72killer (#15030) üzenetére


Воланд
titán

elso lepes: olvasd el az ms adatvedelmi nyilatkozatat
masodik lepes: olvasd el a google adatvedelmi nyilatkozatat
harmadik lepes: olvasd el az apple adatvedelmi nyilatkozatat

a harom adatvedelmi nyilatkozat kozott a megfogalmazas es a hasznalt cegnev a kulonbseg

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15037) HornedReaper válasza HornedReaper (#14881) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Ezekre a kérdésekre valaki? :)

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#15038) HornedReaper válasza t72killer (#15035) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Én találtam egy letöltős oldalon leírást, hogyan is lehet ilyen dolgokat kilőni a Windowsban ami feleslegesen pocsékolja az erőforrást / esetleg túl sok adatot küld a cégnek.

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#15039) MrCsiT válasza INTELligent (#15029) üzenetére


MrCsiT
addikt

Le kell tölteni ISO-ban a magyart, ha eddig az volt fent, és akkor nem kell a nyelvi csomaggal játszani.

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#15040) schawo válasza t72killer (#15035) üzenetére


schawo
titán

Ki lehet kapcsolni időszakosan. Ha épp Felső-Ugandába tartasz, akkor nézz utána, hogyan kell kikapcsolni teljesen. Ha esetleg internetbéna lennél (csak példa), akkor hívd a Microsoftot, jogosult vagy terméktámogatásra, ezért van. A többiek meg csak tartsák bekapcsolva, különben csak növekszik a vírusfészek gépek hálózata.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#15041) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

A nagyítást / felskálázást ki lehet kapcsolni a programoknál, valahogy automatikusra állítani, hogy ne kelljen minden parancsikonon belül állítgatni? Nagy TV-t közleről nézem, tiszta homály sok programban az összes betű a felskálázás miatt.. Ráadásul az automatikusan induló programokban is szétcsúsznak emiatt a betűk (pl. HD Sentinel)

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#15042) junior11


junior11
veterán

A beállításokban, a windows update-ben az mit jelent pirossal, hogy "néhány beállítást a szervezet kezel", vagy vmi hasonló szöveg?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#15043) t72killer válasza schawo (#15040) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog (1)

"különben csak növekszik a vírusfészek gépek hálózata."

Ha a potenciális sebezhetőségeket akarják feltérképezni, arra ott az insider, esetleg a home verzió. A pro-t munkára vette meg az ember, nem azért, hogy a M$-nak végezzen önkéntes bétatesztet, pláne nem célzott reklámokhoz és egyéb piaci tevékenységhez szükséges adatokat öntsön magából. Az ember kifizette a fejlesztés árát a kasszánál, ne kelljen már az adatokkal is fizetni, pláne a 200$-os pro verziónál :U.

Nem mellesleg, mi a garancia arra, hogy a malware-írók és egyéb rosszfiúk nem akaszkodnak rá ezekre az adatszolgáltatási útvonalakra és szereznek meg olyan dolgokat, amiket a M$ nem kér?

Európában vagyunk, relatíve demokratikus berendezkedéssel. De pl javasolnád-e a win10-et használatra egy kínai emberi jogokra szakosodott bloggernek vagy mexikói drogügyekről író újságírónak?

Ja, és a vírusok terjedéséért talán nem a túl szigorú adatvédelmet kéne hibáztatni:U

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#15044) MaXX81 válasza schawo (#15034) üzenetére


MaXX81
tag

Tehát ez a win10 nem fog elavulni mint az xp vagy win7 pedig azokat is frissítették rendszeresen...

(#15045) moonguru válasza King Unique (#15016) üzenetére


moonguru
őstag

Hogy ne lenne RTM? (10.0.10240.16393 (Win10 RTM) :D

Aida64:

Operációs rendszer tulajdonságai
Opr. neve Microsoft Windows 10 Professional
Opr. nyelve magyar (Magyarország)
Opr. telepítő nyelve angol (Egyesült Államok)
Opr. kernel típusa Multiprocessor Free (32-bit)
Opr. verziója 10.0.10240.16393 (Win10 RTM)
Opr. javítócsomag -
Opr. telepítés dátuma 2015. 07. 16.
Opr. főkönyvtára C:\WINDOWS

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#15046) TYÜTYI2006 válasza schawo (#15031) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Pedig a probléma nagyon is valós. Erősen elgondolkozok kell e nekem, mert így nem. Ha ki lehet őket kapcsolni, akkor elképzelhető hogy igen. Pedig örülnék a gyors bootnak a win 7-hez képest.

[ Szerkesztve ]

(#15047) tzabo válasza tzabo (#13326) üzenetére


tzabo
tag

Közben megnézem és kiderült, hogy 2048 helyett 2046-ot ír a task managerben.
Hova tűnhet el az a 2 mb Ram? Tv tuner számíthat?
Illetve lehet-e valami opció, ami kikapcsolja, hogy ezen elbukjon a telepítés? Kötve hiszem, hogy ne menne ennyi rammal, ha a 32 bitesnek 1 Gb elég.

(#15048) Воланд válasza t72killer (#15043) üzenetére


Воланд
titán

"pláne nem célzott reklámokhoz és egyéb piaci tevékenységhez szükséges adatokat öntsön magából."

tenyleg jobb lenne, ha elolvasnad az adatvedelmi nyilatkozatot.

a win10-ben benne levo telemetriai es diagnosztikai eszkozok mar benne voltak a win8-ban es a win7-ben is. sot, egyes eszkozok mar az xp-ben is. szoval itt az a legviccessebb, hogy ezer eve igy mukodnek a windows-ok, de most, hogy van egy atlathato adatvedelmi nyilatkozat es nem kell nyolcvan kulonbozo oldalrol osszeszedni a szukseges informaciokat, plusz a user kezebe nagyobb kontrollt adnak es nem a szolgaltatasokban meg az utemezett feladatokban kell turkalni hirtelen kitor a panik.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15049) hroberto válasza TYÜTYI2006 (#15046) üzenetére


hroberto
addikt

Szerintem nem kell neked. De az a biztos, ha internet közelébe sem mész! ;]

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#15050) TYÜTYI2006 válasza hroberto (#15049) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Pedig amúgy kellene, csak a kémkedésük nélkül. A win7 már nem mai rendszer. A legjobb lenne, ha a gépemről, főleg a HDD-kről semmit sem töltene fel nekik.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.