Hirdetés

2021. január 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) Tütüm válasza Tütüm (#14995) üzenetére


Tütüm
aktív tag

Viszont hiába kapcsolom ki hogy ne töltsön le frissítést a kártyához,az update mindig felhozza. Erre még kell valami megoldást találnom.

(#15002) krisz4b70


krisz4b70
aktív tag

Emberek na hol is lehet kikapcsolni hogy ne töltsön le frissitést mert én nem találom..
csak ez a két lehetőség van:

(#15003) Imi1981 válasza gb4400 (#15000) üzenetére


Imi1981
addikt

Kösz ezt nem tudtam :R . A programfile-ban találtam csak meg de onnan kiraktam a parancsikont és így most win 10-en összehasonlítva is kicsit gyorsabbnak tűnik mint az edge. úgyhogy egyenlőre azt használom.

(#15004) Ghard


Ghard
őstag

Windows 8.1et ha frissítem 10re és ezután egy másik nyelvű windows 10et teszek rá tiszta telepítéssel, akkor ez így működni fog?

(#15005) #78032384 válasza gb4400 (#15000) üzenetére


#78032384
törölt tag

Még szerencse, hogy benne hagyták az IE-t. 11 óta gyors az is. Az Edge félkésznek sem mondható. Nincs vissza-előre swipe, nincs követésvédelmi lista. Reklámszűrővel majd veszettül gyors lesz az látszik már, a weboldal firkálás jegyzet is hasznos funkció.

Az UI is lehetne jobb, eléggé Safari utánérzés
életlen betűk és ikonok
olvasómód ikonja feleslegesen animál
a kedvencek jele most három csík a csillag helyett, a csillag most a kedvencek hozzáadása mint a Chrome-ban = azt kavarják meg direkt aki "hűségesen" IE-t használt eddig
tálcán az ikonja nem mutatja a tabokat

Kíváncsi leszek hány hónap kell mire alap dolgokat visszatesznek, kijavítanak.

[ Szerkesztve ]

(#15006) zoltan6 válasza krisz4b70 (#15002) üzenetére


zoltan6
őstag


bár lehet félreértettem mit szeretnél,azt hittem azt hogy a driverekhez ne töltsön frissítést.

[ Szerkesztve ]

zoltan6 felhasználónak 82 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! és 516 pozitív 0 negatív értékelése van az új hardveraprón.

(#15007) krisz4b70 válasza zoltan6 (#15006) üzenetére


krisz4b70
aktív tag

igen azokhoz :D köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#15008) mefistofeles

Gyerekek ne vicceljünk már!
Egy három napos oprendszert hasonlítgattok össze egy három évessel? Főleg stabilitás és hardvertámogatottság tekintetében? Nevetséges! Az idő mindent megszépít de szerintem még vissza lehet keresni a win 8 topicba a megjelenés körüli időkre. Ami köpködés, fikázás ott volt ahhoz képest ez szerintem kismiska!
Ha azt vesszük, hogy a felhasználók a hardverkiépítés és szoftverezettség tekintetében millióféle verzió létezhet (és létezik) egy programra akkor igenis szép dolog, hogy jó pár emberkénél már most szinte tökéletes.
Lesz ez még szuper rendszer! Mondjuk nálam -és ahogy olvasom vagyunk így páran- gyakorlatilag a 10240-es build megjelenése óta kifogástalan!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#15009) wwenigma válasza keIdor (#14941) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ne legyen rádugva a TV telepiteskor, akkor lesz kép a monitoron. Es igy a monitor sem a kettes (elsődleges) kijelzo elnevezést kapja. Igy volt mar W7-nél is.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#15010) Partyface007 válasza TYÜTYI2006 (#14966) üzenetére


Partyface007
őstag

http://winaero.com/blog/how-to-disable-telemetry-and-data-collection-in-windows-10/

(#15011) Ghard válasza mefistofeles (#15008) üzenetére


Ghard
őstag

Hozzáállás kérdése. [link]
Szerintem már a preview idején látszott, hogy stabil és gyors lesz. Néhány eszközillesztő meg nem kompatibilis x év után, hát ez van, most azonnal a frissítés sem kötelező.

[ Szerkesztve ]

(#15012) Dare2Live válasza Dare2Live (#14960) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"w10 telepítenék DVDről
alaplap assus extreme6 Z97
samsung 840pro ssdre telepíteném

Ahol a particiot kéne megadni ott bedob egy olyat, hogy "Nem találtunk eszközillesztőt. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő illesztőprogram megtalálható a telepítési adathordozón, és kattonson az OK gombra."
kb fogalmam sincs róla, hogy mért dobja, azt kizártnak tartom, hogy egy jelenleg aktuális, piacon lévő lapot/chipsetet W10 ne támogatna.

legutolsó alaplap FWt is felraktam."

Nos letöltöttem amolyan XPs modon a SATA vezérlő INF filejat és hát avval is semmi.
[link]

Probálkoztam még CSM állítgatással, secure boot állítással.... hátha vmi bios probléma de semmi.

Azért az pofánverős, hogy ekkora lyukak/bugok vannak kiadásakor még W10bel. :W :(
Visszamentem W7re.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#15013) #78032384


#78032384
törölt tag

Lekopogom nekem hardver gondom nincs. (desktop pc) Talán a laptop tulajok szívnak többet. Viszont az az MS sara, ha a frissítő segéd csekkolta a gépet, kiírta frissítsenek nyugodtan, aztán upgrade után kiderült ez és az a driver mégsem kompatibilis.
Én inkább funkció és UI miatt vagyok elégedetlen, óránként futok bele alap dolgokba. Nincs vendégfiók, színek és log in háttér miatt registry-t kell kalapálni, Edge félkész.

Most éppen ez furcsa: photos app egy képnél share gomb és erre oldalt beúszik WIN8 stílusban az óriási üres sáv egy árva Mail linkkel, hogy oda megoszthatom. Hát nem azért szedték ki a globális charm bart hogy majd minden app a saját share gombjával ott rögtön felkínálja a lehetőségeket? És nem ezt utálta mindenki minek jön be nagy animációval egy félképernyős panel egy darab gombbal? Akkor miért tartották ezt meg? Ilyenekből látszik minden ígéret ellenére egyáltalán nincs átgondolva ez a rendszer. Öszvérmegoldás mindenhol, minden óra használattal egyre több az akadály.

(#15014) zoltan6 válasza Dare2Live (#15012) üzenetére


zoltan6
őstag

asus-nak nincs is ilyen lapja,asrock lesz az szerintem. :F bios-ban AHCI-re állítottad az ssd-det? illetve próbáld meg másik sata aljzatba dugni az ssd-t,mert van a lapon inteles,meg asmedia-s vezérlő is.

[ Szerkesztve ]

zoltan6 felhasználónak 82 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! és 516 pozitív 0 negatív értékelése van az új hardveraprón.

(#15015) Dare2Live válasza zoltan6 (#15014) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

jogos asrock
igen AHCI, különben W7et fel se menne.

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#15016) King Unique válasza mefistofeles (#15008) üzenetére


King Unique
félisten

Itt már nincs RTM, miről beszélsz? :DDD
Senki nem azt kifogásolta, hogy vannak benne hibák, hanem egyeseknél (sokaknál) olyan alapvető dolgok se működnek normálisan, amik a korábbi Windowsok RTM verzióinál igen. Nálam (másnál is) pl. ez a skálázás még mindig ki**szott szr, vagy éppen más meg nemrég azt panaszolta nekem, hogy a külső vinyóját nem engedi leválasztani stb.
Nem akarom ragozni a dolgot, itt, vagy másik topikban mondta jól vki, hogy üzleti okokból kiadták az iskolakezdésre, de lehet nem ártott volna vele várni egy kicsit...pl. megvárni az őszt, ha már úgyis akkor jön rá a nagyszervíz.
Másrészt meg ennyi erővel, ezen logika mentén a 8-ast se kellett volna leírni, hisz azt is fejlesztgették tovább, jött rá 8.1, Update 1-2-3 stb. De ugye nem mki volt ennyire türelmes ott se és lehet itt se lesz az. :)

[ Szerkesztve ]

(#15017) zoltan6 válasza Dare2Live (#15015) üzenetére


zoltan6
őstag

ha az asmedia vezérlős aljzatba kötötted akkor neked ez a driver kell:

asrock-nál kicsit trükkösek. ne a win 10-es drivereknél keresd a letöltéseknél,hanem a win 8-asba,azért tudom mert egyik nap kellett usb3-hoz driver,aztán én is ott találtam meg.

zoltan6 felhasználónak 82 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! és 516 pozitív 0 negatív értékelése van az új hardveraprón.

(#15018) MrPetya19


MrPetya19
addikt

Stabilitáshoz:
Nekem eddig leginkább az appokkal gyűjt meg a bajom asztali módban, mikor ablakban futnak.
Illetve még sok appban nem működik a tabletes vissza gomb (ami asztali módban a backspace)
Vélemény:
Szerintem jobb, hogy az edge-ben van görgetés "irányítás", azaz vízszintes, és függőleges irányban görget, ha picit félre húzol, és én örülök, hogy nincs az a vissza ugrásos húzás.
Egyébként win 8.1 után vegyesek a tapasztalatok, bár eddig csak tablet/laptop kütyün van fent.
Ja és az üzemidő előrejelzés/számítás eléggé pontatlan.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#15019) peterk válasza TYÜTYI2006 (#14966) üzenetére


peterk
senior tag

Jéé, ez nagyon jó. :D :D

Van az a szint, amikor a felhasználó bizonyos szempontból jogosan aggódik a digitális lenyomata miatt, mert a szolgáltatók (mindegy miről beszélünk, oprendszerrről, telefonról, facebookról, vagy akár okostévéről) valóban meglehetősen pongyolán tájékoztatják a vásárlót arról, hogy milyen személyes adatait tárolják különböző okok miatt a felhőben. És persze a felhasználók zöme nem is nagyon érti, hogy mi zajlik technológiai értelemben a háttérben, mire kéne figyelnie, és mint minden ismeretlentől, érthetően ettől is tart, aggodalmat is kelt benne.

Na, és van ez a szint mint az idézett "kreálmány". A beteges paranoia szintje. :D Ennek megfelelően aztán természetesen az egész írás úgy ahogy van egy hablaty, informatikusként olvasva keveredik az érthetetlen az értelmetlennel, a maradék meg egyszerűen nem igaz. Egyszóval vicces. :D És természetesen komolytalan is. Ennél még egy hatásvadász headline-al felturbózott két bekezdéses ilyesztgetős origo-s cikk is jobb, pedig az sem egy kandidátusi disszertáció. :)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#15020) khorvat


khorvat
senior tag

3 napja várakozok, tudok-e vhogy gyorsítani azon, hogy Win10-et telepíthessek.
Jelenleg fent van egy 3 napos win 8 Pro, amit frissítettem 8.1-re az áruházból, természetesen eredeti kulccsal lett telepítve, jelentkeztem a Win10 frissítésre azt írj majd értesítenek, de ez eddig nem történt meg.
Van-e vmi megoldás amivel már az értesítés előtt megcsinálhatom a win10 telepítését, a cél amúgy is a mostani win8 kód w10-essé tétele lenne ebben a hardver környezetben, aztán csinálnék win10 DVD-ről egy tiszta telepítést.

(#15021) peterk válasza khorvat (#15020) üzenetére


peterk
senior tag

Te, ha az elmúlt három napban nem kérdezték meg legalább százszor, és nem érkezett legalább háromszáz válasz pontosan ugyanerre a kérdésre, akkor hupikék törpike legyek. :) Olvass vissza, vagy használd a keresőt. Ha ezt sem sikerül magadtól megtalálnod, akkor inkább ne telepítsd a win10-et. Várd meg amíg elér hozzád, és csak kattintani kell. Komolyan mondom.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#15022) tomp válasza mefistofeles (#15008) üzenetére


tomp
nagyúr

Nekem anno 3,5évvel ez előtt Win7-hez kellettek a driverek. Majdnem mindenhez. Kifejezetten ahhoz ajánlották a laptopot. Az alá menni nem is lehet, mert a Vistának a telepítője is elszáll. Aztán jött a Win8. Ahhoz már csak usb 3.0 drivert rakta fel az Asus a típusomhoz. Semmi mást. Nem is kellett más. Mindent felismert, mindenhez friss drivert rakott fel, egyedül az usb 3.0-nál volt régebbi ezért rakták fel. Most Win10-nél nincs semmi. Eleve a terméktámogatás is lejárt gondolom az Asus-nál így nincs Win10-es opció de nem is lenne semmi értelme. Minden megy, semmi hibája. Nem is állítom vissza szűz állapotra, marad a frissítés utáni. :)

(#15023) khorvat válasza peterk (#15021) üzenetére


khorvat
senior tag

Amíg ezt leírtad linkelhettél is volna egy hozzászólást ami tartalmazza a választ, ha már annyiszor leírták.
Olvastam már a témában de számomra működő megoldást nem találtam, pl.: media creation tool-on keresztül az adott gépen vagy hibaüzenettel leáll, vagy mikor végez nem történik semmi.

(#15024) #63761920


#63761920
törölt tag

(#15025) Kolondrum

A win 10 egy bújtatott win 7. El vannak dugva a dolgok, de minden ugyan úgy megvan.

Poco F2 Pro - Vitara első légterelő eladó új bontatlan 2015-

(#15026) honeker


honeker
őstag

hello....mit lehet törölni win10 frissítés után a win könyvtárból hogy legyen helyem ?

http://www.youtube.com/results?search_query=honeker%40&o

(#15027) szmegma


szmegma
aktív tag

Sztem nalam vmi gaz lehet. Most raktam fel bnom laptopjara a win10et ugyanazzal a modszerrel, mint az enyemre es az oven szinte azonnal aktivalodott a win10.
A ket eset kozott a kulonbseg:
1, bnom vett laptopot, a product kod az aljan lathato, jelenleg is azon a laptopon van az aktivalt win10.
2, en regen vettem egy laptopot (elromlott), a product kod szinten ott volt az aljan amivel az uj PC-re telepitettem a win7et es aktivaltam (3 eve). erre frissitettem win10et par napja, ami szinten aktivalodott (ki volt irva a systemben) es most, hogy legyalutam es friss telepitest csinaltam, baszik aktivalodni.

Kerdezem en, hogy itt a laptoppal vasarolt win7es kod miatt szarakodik az aktivacio? Van erre a problemara vmi megoldas?
Koszonom.

(#15028) pzstm válasza #63761920 (#15024) üzenetére


pzstm
titán

jó párszor kibeszéltük...nagyokat nevetni lehet az ilyen cikkeken, mást nem ;)

iPhone 11 Pro Max 64GB Black |Surface Pro4 256GB Type Cover |Xbox One X Project Scorpio|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15029) INTELligent


INTELligent
senior tag

Sziasztok!

Ha már volt, akkor elnézést, nem találtam: a Windows 10 beszerzése alkalmazás azt írja ki, hiogy telepítés után a nyelvi csomagot újra kell telepíteni, ezt hogyan kell majd elvégeznem (még nem álltam neki a telepítésnek)?

Köszi a választ!

Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

(#15030) t72killer válasza Kolondrum (#15025) üzenetére


t72killer
titán

Hja. Csak a bújtatás közepette kicsit kuszább lett:U

#15028: Nekem ez egyáltalán nem vicces:U Ahogy nézem egyedül az Enterprise verzióban lehet totál kikapcsolni az adatküldés minden formáját. Nem érdekel, "a hárombetűsöknek én "elvileg" szürke kisegér vagyok 1 a milliárdból" duma, ez egy FIZETŐS rendszer, had mondjam már meg, mi megy ki belőle és mi nem.

#15032: A store-t akarják nyomatni 1000-rel, abból remélik a nagy dohányt a jövőben. Márpedig egy fragmentált platformra nem lehet normális store-t alapozni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15031) schawo válasza #63761920 (#15024) üzenetére


schawo
titán

Ne már, fölötted 4-5-tel röhögték ki legutóbb.

(#15030) t72killer
Olvasáskor értelmezd is, ne csak kihangosítsd.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#15032) MaXX81


MaXX81
tag

Miért erőlteti a mikroszoft amúgy most a win10-et annyira? Nem emlékszek arra hogy az előző verziókat ennyire az ember arcába tolták volna megjelenéskor. Nincs bajom vele, a 7végén sikeresen frissítettem win7-ről és eddig jónak tűnik csak még szokni kell. :)

(#15033) tigasz válasza INTELligent (#15029) üzenetére


tigasz
csendes tag

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/language-packs#lptabs=win10

(#15034) schawo válasza MaXX81 (#15032) üzenetére


schawo
titán

Mert egy darab rendszert könnyebb és kevesebb költség fejleszteni, mint többet. A jövőben nem lesz több windows, a 10-es az utolsó, a frissítés folyamatos lesz. A régiek terméktámogatást igyekeznek majd a lehető legrövidebbre fogni, és utána gyakorlatilag harmadolják a problémát.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#15035) t72killer válasza schawo (#15031) üzenetére


t72killer
titán

Pl miért nem lehet kikapcsolni a telemetriát? Felejtsük el az adatvédelmet (?), de ha épp felső-ugandában vagyok műholdas adatroaminggal, akkor miért pocsékolja a 3bit/órás sávszélt +jó vastag forgalmazási díjat feleslegesen? (nem vicc, alkalmasint az ilyen szolgáltatások a megkezdett blokkok után számláznak, és ha a nyugiba tett gépből elfelejtené kihúzni az ember a sticket elküld 10kb-ot, rögtön fizettél mondjuk 10MB-ért).

#15036: a google-lel nem vesződök, ők tudom, hogy a felhasználóik adataiból élnek, az Apple-ét megnézem.:R

Amúgy nem az adatvédelmi nyilatkozattal van gond - a telepítéskor nyomatott OPT-IN miatt egyértelmű, hogy ezt bele kellett tenni a szövegbe - a gond ott van, hogy egy pro verzióban sincs technikailag lehetőség a teljes opt-outra. És ne mondják, hogy ebből él a rendszer, mert ott lesz a milliónyi Enterprise, ahol alkalmasint teljes az OPT-OUT.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15036) Воланд válasza t72killer (#15030) üzenetére


Воланд
titán

elso lepes: olvasd el az ms adatvedelmi nyilatkozatat
masodik lepes: olvasd el a google adatvedelmi nyilatkozatat
harmadik lepes: olvasd el az apple adatvedelmi nyilatkozatat

a harom adatvedelmi nyilatkozat kozott a megfogalmazas es a hasznalt cegnev a kulonbseg

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15037) HornedReaper válasza HornedReaper (#14881) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Ezekre a kérdésekre valaki? :)

(#15038) HornedReaper válasza t72killer (#15035) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Én találtam egy letöltős oldalon leírást, hogyan is lehet ilyen dolgokat kilőni a Windowsban ami feleslegesen pocsékolja az erőforrást / esetleg túl sok adatot küld a cégnek.

(#15039) MrCsiT válasza INTELligent (#15029) üzenetére


MrCsiT
őstag

Le kell tölteni ISO-ban a magyart, ha eddig az volt fent, és akkor nem kell a nyelvi csomaggal játszani.

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#15040) schawo válasza t72killer (#15035) üzenetére


schawo
titán

Ki lehet kapcsolni időszakosan. Ha épp Felső-Ugandába tartasz, akkor nézz utána, hogyan kell kikapcsolni teljesen. Ha esetleg internetbéna lennél (csak példa), akkor hívd a Microsoftot, jogosult vagy terméktámogatásra, ezért van. A többiek meg csak tartsák bekapcsolva, különben csak növekszik a vírusfészek gépek hálózata.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#15041) HornedReaper


HornedReaper
senior tag

A nagyítást / felskálázást ki lehet kapcsolni a programoknál, valahogy automatikusra állítani, hogy ne kelljen minden parancsikonon belül állítgatni? Nagy TV-t közleről nézem, tiszta homály sok programban az összes betű a felskálázás miatt.. Ráadásul az automatikusan induló programokban is szétcsúsznak emiatt a betűk (pl. HD Sentinel)

(#15042) junior11


junior11
veterán

A beállításokban, a windows update-ben az mit jelent pirossal, hogy "néhány beállítást a szervezet kezel", vagy vmi hasonló szöveg?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#15043) t72killer válasza schawo (#15040) üzenetére


t72killer
titán

"különben csak növekszik a vírusfészek gépek hálózata."

Ha a potenciális sebezhetőségeket akarják feltérképezni, arra ott az insider, esetleg a home verzió. A pro-t munkára vette meg az ember, nem azért, hogy a M$-nak végezzen önkéntes bétatesztet, pláne nem célzott reklámokhoz és egyéb piaci tevékenységhez szükséges adatokat öntsön magából. Az ember kifizette a fejlesztés árát a kasszánál, ne kelljen már az adatokkal is fizetni, pláne a 200$-os pro verziónál :U.

Nem mellesleg, mi a garancia arra, hogy a malware-írók és egyéb rosszfiúk nem akaszkodnak rá ezekre az adatszolgáltatási útvonalakra és szereznek meg olyan dolgokat, amiket a M$ nem kér?

Európában vagyunk, relatíve demokratikus berendezkedéssel. De pl javasolnád-e a win10-et használatra egy kínai emberi jogokra szakosodott bloggernek vagy mexikói drogügyekről író újságírónak?

Ja, és a vírusok terjedéséért talán nem a túl szigorú adatvédelmet kéne hibáztatni:U

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15044) MaXX81 válasza schawo (#15034) üzenetére


MaXX81
tag

Tehát ez a win10 nem fog elavulni mint az xp vagy win7 pedig azokat is frissítették rendszeresen...

(#15045) moonguru válasza King Unique (#15016) üzenetére


moonguru
őstag

Hogy ne lenne RTM? (10.0.10240.16393 (Win10 RTM) :D

Aida64:

Operációs rendszer tulajdonságai
Opr. neve Microsoft Windows 10 Professional
Opr. nyelve magyar (Magyarország)
Opr. telepítő nyelve angol (Egyesült Államok)
Opr. kernel típusa Multiprocessor Free (32-bit)
Opr. verziója 10.0.10240.16393 (Win10 RTM)
Opr. javítócsomag -
Opr. telepítés dátuma 2015. 07. 16.
Opr. főkönyvtára C:\WINDOWS

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#15046) TYÜTYI2006 válasza schawo (#15031) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Pedig a probléma nagyon is valós. Erősen elgondolkozok kell e nekem, mert így nem. Ha ki lehet őket kapcsolni, akkor elképzelhető hogy igen. Pedig örülnék a gyors bootnak a win 7-hez képest.

[ Szerkesztve ]

(#15047) tzabo válasza tzabo (#13326) üzenetére


tzabo
tag

Közben megnézem és kiderült, hogy 2048 helyett 2046-ot ír a task managerben.
Hova tűnhet el az a 2 mb Ram? Tv tuner számíthat?
Illetve lehet-e valami opció, ami kikapcsolja, hogy ezen elbukjon a telepítés? Kötve hiszem, hogy ne menne ennyi rammal, ha a 32 bitesnek 1 Gb elég.

(#15048) Воланд válasza t72killer (#15043) üzenetére


Воланд
titán

"pláne nem célzott reklámokhoz és egyéb piaci tevékenységhez szükséges adatokat öntsön magából."

tenyleg jobb lenne, ha elolvasnad az adatvedelmi nyilatkozatot.

a win10-ben benne levo telemetriai es diagnosztikai eszkozok mar benne voltak a win8-ban es a win7-ben is. sot, egyes eszkozok mar az xp-ben is. szoval itt az a legviccessebb, hogy ezer eve igy mukodnek a windows-ok, de most, hogy van egy atlathato adatvedelmi nyilatkozat es nem kell nyolcvan kulonbozo oldalrol osszeszedni a szukseges informaciokat, plusz a user kezebe nagyobb kontrollt adnak es nem a szolgaltatasokban meg az utemezett feladatokban kell turkalni hirtelen kitor a panik.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15049) hroberto válasza TYÜTYI2006 (#15046) üzenetére


hroberto
addikt

Szerintem nem kell neked. De az a biztos, ha internet közelébe sem mész! ;]

Xiaomi Mi 10, KTM 790 Duke

(#15050) TYÜTYI2006 válasza hroberto (#15049) üzenetére


TYÜTYI2006
tag

Pedig amúgy kellene, csak a kémkedésük nélkül. A win7 már nem mai rendszer. A legjobb lenne, ha a gépemről, főleg a HDD-kről semmit sem töltene fel nekik.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.