- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #157894 üzenetére
Nem, nyilván nem jó topik, mivel az eleve Windows 11 téma, ahol már kapott is válaszokat.
-
Badboys
őstag
válasz
Cs1csó #157799 üzenetére
Nem. Acer lapos és Chrome be épülőként DDG a böngésző. Innen nem tudom megnyitni és írja a fenti szöveget. Annyi még lemaradt, hogy Forbiden 400. Ez Win 10. Telefonon nem használom a Crhomot. Meg valva onnan nem is próbáltam mert nincs rá szükségem. Laposon lenne szükségem mert a Play Storeből szoktam wach facet telepíteni, de ez a hiba miatt nem engedi. Igaz , hogy onnan is engedné, de ez számomra egyszerűbb.
-
-
Attila0
őstag
válasz
Cs1csó #157331 üzenetére
"Ha van benne SSD és legalább 8GB RAM és valami dedikált VGA akkor nem lesz gond. (nem tudom, hogy abban az i5-ösben milyen IGP van azért írtam, hogy dedikált VGA)"
Nekem ugye a háromból jelenleg csak kettő van vasamban. Szóval akkor a darabosság elkerüléséhez egy dedikált VGA sem ártana? (Dell Optiplex 3040 MT)
-
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #157014 üzenetére
mikor hazudták, hogy nem lesz már "új" Windows
That (in)famous statement was actually spoken by Jerry Nixon, a developer evangelist at Microsoft, whose job is to get developers excited about developing for Microsoft Store, at the 2015 Microsoft Ignite. Nevertheless, the technology media blew it up, and soon everyone was accepting it as gospel. But it never was.
Mindenhol Jerry Nixon-t írják, nem az MS-t. Fel akarta hype-olni a Store alá fejlesztést, kicsit félreértették, és már ment is mindenfele, hogy az MS azt mondta, hogy de ez a utolsó!!
Egyébként a helyesen: a Windows 11 24H2 support időszak végét lőtték be 2026-ra. Más konkrétum nincs, szerintem a hídon akkor menjünk át, ha odaértünk
-
válasz
Cs1csó #156935 üzenetére
Ez sem teljesen fekete-fehér.
Nem akarok tldr,
Van egy határ és egy avulási idő ami az IT világban nagyon gyorsan bekövetkezik.
Többször írtam nekem eléggé széles ismeretségi köröm van 50 és 60+ emberkékből.
Van köztük kétkezi munkás és van atomgazdag aranykezű fogorvos is.
Abban mind a két kategória megegyezik hogy a munkájukhoz kitűnően értenek, az okoseszközökhöz meg teljes buták. És nem is akarnak ezen a téren fejlődni.
Mindkét kategóriában jellemző hogy nehezen váltank, és ez bármire igaz.
Otthon őrizgetik az XP compatible laptopot és az Android4.4 telefont, tableteket.
És azt hiszik ezek még ma is tökéletesen ellátnák a feladatukat.
Mikor próbálom elmagyarázni hogy azóta 5 nayságrendt ugrott a hardverkövetelmény, meg a szoftver is, pl.a Google kivezette hivatalosan a 4, jövőre az 5. és ha jól tudom a 6. verziót azaz ezekre már semmi nem megy fel.
Nem értik és nem is akarják.
Millióan vannak így.
Az megint más hogy a W11-el Redmond átesett a ló túloldalára és kizárná a fél világot a Windowsból de ennek is van oka.
Szar vason (nem a településen) leromlik a felhasználói élmény és jönnek a fikázások hogy az új Windows vacak, tetűlassú, 5 percig bootol stb.
Ugyanez megy amúgy okostévé vonalon. 8-10 éves tévéknél frissítésekkel nem up hanem downgrade történik, kivezetik a yutub és egy vagon appot.
Nem, nem azért hogy a felhasználót szívassák hanem mert a 10 éve is harmatgyenge hardveren nem futnak, vagy rosszul, szakadozva, élvezhetetnül futnának a szoftverek.
És így lesz egy 8-10 éve még legkorszerűbb tévéből csak tv és hdmi monitor.
Én is maradi vagyok. nem kicsit. De azért annyira nem hogy a P3-mas gépemre ha nem tudom feltenni a W11-et akkor elkezdjek siránkozni.
Ha nem most, ma, akkor 4-5 éven belül amúgy is hardvercsere lesz sok helyen mivel ugyanaz lesz a szitu mint amit a tévénél leírtam.
És most vagy addig szenved a user meg siránkozik és 5 év múlva vesz új laptopot, vagy megveszi most és nem kell szenvednie se hardveresen se pszicihésen évekig. -
válasz
Cs1csó #156636 üzenetére
Tényleg nem kell semmit ki-be kapcsolgatni.
Az más ha esetleg altatva van a pc de ekkor se történik semmi, legfeljebb checkdiskkel indít. A futó folyamatok természetesen elvesznek.
Épeszű ember hardver változtatásokat szabályosan leállított, nem a mezei hanem a shift+leállítás, és konnektorból kihúzott géppel molyol, laposnál az akkut is kiveszi. -
SirRasor
addikt
válasz
Cs1csó #156520 üzenetére
Kifutottam az előző szerkesztési idejéből.
"150k HUF-ért van már PS5 Slim" - azért van alternatíva, ha valaki nem kergeti az FPS-eket és csak FHD-n játszik és Medium beállításokkal is elvan.
150-ből kijön 16 GB ram, akármilyen alaplap, 1TB SSD, ház stb. és egy Ryzen 5 8600G, amivel egész jól lehet játszani. -
height
aktív tag
válasz
Cs1csó #156514 üzenetére
Na nehogy azt gondold, hogy én jól keresek, de imádom az ilyen jelegű eszkőzőket, persze szeretek játszani is.
Nézd déldunántuli régióban lakom, Kaposváron hogy mennyi fizetésem azt le se írom mert szégyen...de vagyok olyan fanatikus, hogy az ilyen eszközökre áldozok. Ez van......
-
Vesa
veterán
válasz
Cs1csó #156252 üzenetére
Thanks!
Fire/SOUL/CD
Nekem korábban ott felsorolta a WordPad-et is, de jelenleg a listában semmi nincs csak LibreOffice. Azért elég ótvar ez a windows még mindig, hogy egy ilyen faék egyszerű dolgot nem képesek rendesen megoldani. Elég lenne egy "browse" gomb, és akkor a user magának beállíthatna amit akar. -
válasz
Cs1csó #156191 üzenetére
Volt rendszer visszaállítási pont, de nem engedte, mentést szorgalmazták legalább egy HDD-re klonozas kapcsán.
LTSC jó ötlet, ez már nekem is megfordult a fejemben.
Win10 pro amúgy.
Csökkentett mód sem ment.
A meghajtó teljes tartalma látható, próbáltam telepítőbol a javítást is, parancssorbol is amit lehet, de mindig ez a képernyő fogad indulásnal.
-
mexel
veterán
válasz
Cs1csó #156078 üzenetére
Több féleképpen lehet, de brutkó megoldásként elővettem a revouninstaller portable-t és azzal. Ezt csak szintén saját felelősségre bárki. Most volt egy új frisítésem, utána leszedenm az egész msedgewebviev-et erről a gépről is
A link is csak saját felelősségre, nem ismerem a hátterét pontosan
-
-
malibu
tag
válasz
Cs1csó #155743 üzenetére
Az a baj, hogy jelenleg nincs rendszerem amit újra tudnék rakni. Win 7 frissült win 10-re, amikor ezt ingyen meg lehetett tenni. Amúgy nem haldoklik a rendszer. Soha nem fagy, grafikai munkákra használom és terhelem minden nap, de semmi probléma nincs vele a booton kívül. Ez se minden alkalommal jelentkezik. Valami akad, vagy a frissítés kavart be. Másik, hogy akkor is vissza tudok lépni a frissítés előtti állapotra, ha a kevés hely miatt a lemezkarbantartóban mindig törlöm a frissítési fájlokat? Mivel az foglalja a legnagyobb helyett a c-n.
Reméltem, hogy a fehér, vagy fekete képernyő másnál is előfordult és van valami konkrét tipp, vagy folyamat amivel le tudom szűkíteni a kört.
Még egy kérdés ami off., de érdekel, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy ne törődjek vele.
Beléptem a biosba, hogy átnézzem a beállításokat és a 3,3v feszültség néha pirosra vált. 2,95(piros) és 2,98 között váltakozik. Ez annyira nagy eltérés, vagy kiugrás lenne? Mire utalhat ez? Minden érték ugrál minimálisan, de csak ez vált pirosra. -
sicc_innen
tag
válasz
Cs1csó #155441 üzenetére
Köszönöm!
Az elsők közt próbáltam meg az energiagazdálkodást. Majd levettem a hálózati kártya driverét is, restart. Semmi.
A hálózat alaphelyzetbe állítása sem segített. Továbbra sem listázza a wifi hálózatokat a noti W10 alatt. A tálcáról is eltűnt a kis ikon hozzá. (LAN csatlakozót nem tettek a gépbe.)
Vírust nem jelzett az Avira. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #155443 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Akkor kipróbálom ezt a Rufus-os dolgot.
Olvastam korábban erről, de azt hittem, hogy ezt a kiskaput bezárta a Microsoft.
Gondolom a frissítések így is jönnek a WIN11-hez?
A WIN10 hivatalos PRO verzió, hordozható, fiókhoz kötött.
Kell vennem WIN11 kulcsot? -
Atesz08
tag
válasz
Cs1csó #154912 üzenetére
én is így gondolom, hogy elbírja a rendszer. megpróbálom majd újra telepíteni, de kb fél éve tettem fel. igaz a neten vannak leírások, hogyan gyorsítsuk, alkalmaztam 1-2 -őt. használhatóbb valamivel, de nem túl nagy az eredmény.
te ismersz valami profi beállításokat amitől gyorsabb lenne ?
a mai napig win 7 vagy 8.1 -et használnék, csak a böngészők meg egyéb program nem frissülnek, ami kellene nekem. csak emiatt váltottam. -
Atesz08
tag
válasz
Cs1csó #154895 üzenetére
cpu : i5 3210M
ram : 12GB
SSD : Intel ssd pro 1500 series, 180GB
VGA : 1, HD graphics 4000
VGA : 2, Intel GT 630M
amit hastnálok : word, excel, youtube kis videók nézése, photoscape képszerkesztő. ennyi.
nem játszok, nem filmezek, csak böngészek.a linux az biztos nem érdekel.
már kétszer volt olyan, hogy este leállítom, de nem áll le a gép, csak ha hosszan megnyomtam a kikapcsoló gombot. hát ilyet nem csinált 7 - 8.1 -nél sem. az alap programok is lassabban nyílnak meg, amiket leírtam. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
Cs1csó #154845 üzenetére
Elnézést nem írtam, ez egy vezetéknélküli egér. Kikapcsoltam, elemet cseréltem, kihúztam, frissítettem, állítottam a görgetési sorszámon. Nagy ritkán azzal bosszant, hogy ha oldalra mozgatom az egeret elmozdul
és föl lel görget magától, most ezzel szivat. Volt már jó pár ilyen egerem, de még hasonló jelenséggel sem találkoztam.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #154812 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a driver telepítésén kívül is van hiba.
Neten első találat a hibakódra:
The error message 0x80070103 will appear when a device attempts to install a driver that is already present.Tehát időközben felment máshogy a driver, ez a bejegyzés ignorálható.
-
válasz
Cs1csó #154667 üzenetére
NVME esetében a trim értelmetlen mivel az egy PATA utasítás, így nvme esetén át se megy mert nincs hova.
Nvme-t nem kell trimmelni, márcsak mivel így nem is lehet, ezt elintézi az ssd belső saját Dataset Management parancskészlete méghozzó folyamatosan.
Vagyis egy nvme ha tápot meg adatvonalat kap, magyarul használatban van, akkor a trim automatikus. -
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #154422 üzenetére
Az emberek nagy részét pedig nem az újítások hanem a stabilitás érdekli tehát azzal, hogy nem tesznek bele újításokat, finom "reszelések" pedig azért még érkeznek a rendszerhez a felhasználók többségének kedveznek ergo így még növekedhet is a Windows 10 iránti bizalom, és nőhet a népszerűsége.
Halkan jegyzem meg, hogy a szóban forgó frissítés nem újításokat tartalmaz, hanem biztonsági rést foltoz be, így ez a logika látványosan meg is dőlt (ismét).xarnak a frissítés javítására sőt ha jól tudom vissza se vonták (bár ezt te lehet jobban tudod) tehát ha most egy friss rendszert tolnék fel akkor is jöhetne ez a hibás frissítés és a "hiba" maga
Nos, a cikk szerint hivatalosan még mindig tervezik javítani. Emellett írják, hogy egy olvasójuk jelezte, hogy az MS nem tervez más megoldást. Hogy ezt mi alapján állítja, az nem derül ki. Én az egy olvasójuk résznél nyerítettem fel egy kicsit
Btw töredelmesen bevallom, hogy fogalmam sincs erről a frissítésről vagy annak lehetséges visszavonásáról, mert 0 db. Win10 megy át a kezeim között. De ha valakinek van egy kisebb összege, szívesen elcseszem vele a szükséges időt, csak nem tudom kinek lenne jó, ha nálam keletkezne egy hibátlan Win10 telepítésSzerintem küldd nyugodtan a számlaszámod, egyrészt legalább eltöltöd valamivel az időt, és talán még jókedvre is derítesz valakit a címzett oldalon.
-
-
efi99
őstag
válasz
Cs1csó #154365 üzenetére
Én már pont 1 hónapja is írtam, hogy szerintem sosem javítják. Elég meredek dolog lenne egy frissítésből partícióméreteket piszkálni, már pedig úgy tűnik nincs más mód a feltételre. El kell rejteni a francba, aztán akkor manuális kereséssel sem dobja fel, problem solved.
-
hardlex
kezdő
válasz
Cs1csó #154365 üzenetére
Üdv,
tudok róla, olvastam, sőt, ide is tettem korábban a cikk linkjét.
Egyetértek, undorító a MS hozzáállása. Gyakorlatilag még hivatalosan is támogatott, kifizetett, legális op.rendszerem van, win10 22H2.
Ergo miért nekem kell b@sz@kodnom azzal, hogy felmenjen a frissítésük?!
Undorító és dühítő... -
-
válasz
Cs1csó #153974 üzenetére
Off,
Nem akarlak untatni részletekkel, ez egy 6 éve ki se kapcsolt pc, akkor még egészen jónak számított a vas.
1 azaz egy darab célszoftvert futtat, semmi más dolga nincs. Mivel a szoftvernek alapja a külső webes elérés, az akkori telepítésű W10-nek természetesen minden meg volt engedve, a mai napig minden frissítés, biztonsági frissítés és upgrade.
Akkor még nem üvöltözött benne ennyit a venti, ez biztos mert én helyeztem anno üzembe itt a szolgálati szobába és napi 16 órát van lehetőségem hallgatni.
Ahogy jöttek a frissebb Windowsok, úgy szaporodtak a (számunkra ebben a konkrét esetben) totál felesleges featurek amik mind erőforrászabálók.
Tervben van újabb pc de ez a legutolsó opció a cégnél, mondván jó az úgy, még megy.
Kb. ennyi. -
-
King Unique
titán
-
-
DS39
nagyúr
válasz
Cs1csó #153283 üzenetére
vagy csak már kezdik lesz.rni a Win10 felhasználókat.
mindenesetre vicces azért, hogy kiadnak egy frissítést, ami Bitlocker sebezhetőséget javítana, ez kb. a felhasználók 5%-át ha érinti.
cserébe alapbeállításként senkinél nem tud települni, mert egy friss 10 telepítésnél (két hete csináltam) 531 MB-os helyreállítási partícióra nem fér rá.
és a MS megoldása hogy partícionáld át az SSD/HDD-t.
biztos 100+ millió felhasználó ezt meg fogja tenni.
legalább Pro verzión lenne olyan, mint 8.1-ig, hogy el lehetett rejteni a nem kívánt frissítést. (mert ugye a 95%-ot rohadtul nem kell hogy ez érdekelje) -
-
-
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Cs1csó #152834 üzenetére
Attól vagyok biztos, hogy ezeket és még mást is már többször lefuttattam és egyik sem talált semmit.
Azért arra odafigyelek, hogy az ssd-n legyen bőven hely...
A rendszer integritás ellenőrzés is rendben lement.
Ha felpörög a rendszer és megnyitom a feladatkezelőt, egyből leáll... Nekem gyanús, hogy valami rendszerfrissítés óta van ez, -
7Sony7
addikt
válasz
Cs1csó #152830 üzenetére
Valami kell előbb utóbb, ezt tudtam, csak próbáltam elodázni, amíg lehet... Először a 11-et akartam feltenni, de az van fent a fiú gépén, és ott meg online játék közben eltűnik a billentyűzet. Mondjuk még nem jártam utána, mennyire w11 specifikus ez, de kissé eltántorított a 11 től. Mondjuk az biztos nem kompatibilis gép, i3 6100, szóval akármi is lehet, de most nincs keret w11 komp. gépekre cserélni őket.
Kipróbáltam a játékot közben, 70 fps, 1,6Gb vram. (2Gb os a kártya), menet közben simán kilép ok nélkül.
Mindjárt felteszem a képet, amit induláskor ír ki. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest