Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) MoP_FX 57 válasza Kékes525 (#1000) üzenetére


MoP_FX 57
(őstag)

Igazad van, csupán a múltkori fiaskó után nagyon kellene az MS-nak arra figyelnie, hogy a legelső publikus verziótól kezdve erősen pozitív legyen a megítélés. Ide már a vegyes sem elég. Egyértelműen pozitív kellene. A legtöbb embernek ez a GUI-n fog eldőlni, nem azon, hogy a memóriakezelésen mennyit reszeltek a háttérben.

(#1002) #58000384 válasza Kékes525 (#987) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

Alapvetően az, hogy az appok ablakban futnak, az nem fog változni a jövőben, okkal került be ez a funkció :) Ahogy a start menü sem kerül ki. Ezért mondom biztosra, hogy hidat képez.

A Google-találatokról annyit, hogy ez igazolja, amit mondtam, ha valaki foglalkozik is a nevekkel, az a Metro-t fogja mondani, nem a Modern UI-t, ami elég semmilyen név. De a döntő többség még mindig a külsőt nézi, nem a nevet, ami sehol sem jelenik meg a rendszerben. :)

MoP_FX 57: Akinek a véleményére érdemes adni az tudja, hogy mit rak fel, mikor az új rendszert próbálja ki (feltéve, hogy az ingyenes próba/béta verziókról beszélünk, és nem az akár 25 ezres tanulópénzről). De sokan voltak úgy, hogy amint beadta a "Kezdődhet valami új" feliratot a rendszer, átcsapott a tesztelés problémakeresésbe. Ez nem jó, az nem jó, hol a kikapcsolás, mi ez a kereső, meg amúgy is. 20 perc után meg megy vissza a 7.

"meglévő jót elmaszatolnak valami még jobbá egyfajta evolúciós lépés keretében"
Szerintem ez történt. Manapság a mobileszközök, tabletek úgy szaporodnak, mint a gomba, teljesen logikus lépés volt egy olyan rendszer fejlesztése, ami megkönnyíti a munkát ezeken a gépeken is. És valljuk be, a kezdőképernyőn és a gépházon (meg az Aero hiányán) kívül nem sok dolog változott működés terén. Nem egy tök új rendszer készült. Az igaz, hogy az MS csinálhatta volna okosabban is, és alapból lehetett volna start menü benne, de csak ha az a volna nem lett volna. :)

King Unique: Mikor is jött be a Unity? 11.04 alatt? Akkor borzalmas volt szerintem, lassú volt, teljes képernyőt kitöltő katyvasz az egész. A 12.04-re szépen kikupálták, aztán megállt a fejlődésben szinte teljesen. Nagy kár, és ez igaz magára az Ubuntura is. Állítólag a mobilra koncentrálnak, de ez katasztrófa amit félévente produkál a Canonical. Semmi újdonság.

(#1003) vlevi válasza pzstm (#995) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

Azért vannak még furcsaságok. Próbáltam 4 darabba osztani a képernőt, fogjuk rá, hogy sikerült is, de mégsem :)
Az email app volt a bal felső. Ezt valami miatt nem engedi függőlegesen kisebbre venni, mint a kép 2/3 része. Jobbra mellé odatettem egy windows intézőt, oké. Alulra a Firefoxot. Namost, a Firefox az úgy beszorult abba a méretbe, hogy csak na. Hiába próbálom mozgatni, maximalizálni, rázással a többi ablakot minimalizálni, semmi hatása, ott marad alul, egy csíkban. Ami nagy gáz, mert jópár ablak meg van nyitva benne :(

[link]

Bocs a tré minőségű videóért, de talán látszik, mi a helyzet. Akármit próbáltam vele, a teljes méret az meghülyült.

[ Szerkesztve ]

(#1004) gyurkikrisz válasza Kékes525 (#999) üzenetére


gyurkikrisz
(őstag)

1: Mint látod, a Metro nem csak a felület neve, hanem egy áruházé is, így a találatok száma alig van összefüggésben azzal amiről vitázunk.

2: Mivel nem ugyanolyan formulában kerestél rá a két felületre, ezért is vannak eltérések. Az első pontban taglaltakon kívül az is közrejátszik, hogy nem írtad oda a Metro mögé hogy "UI", pedig ott is ott kellene hogy legyen. Azt sem simán Metronak hívták.

3: Normálisan lefuttatva ezt a tesztet, a Modern UI nyer.

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#1005) =WiNTeR=


=WiNTeR=
(senior tag)

A Startmenüt át lehet színezni valahogy? (tudom, észveszejtően fontos és kardinális kérdés...) :DDD

"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."

(#1006) King Unique válasza =WiNTeR= (#1005) üzenetére


King Unique
(félisten)

Át! :K
Jobb klikket nyomsz rajta és ott személyre tudod szabni, igaz, ha jól néztem, csak az ablakeretek, tálca színével együtt lehet állítani, de nem rossz dolog.

[ Szerkesztve ]

(#1007) Kékes525 válasza MoP_FX 57 (#1001) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Hajlok arra, hogy igazat adjak neked. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy több idő telt el a 7 és 10, mint a 8 és 10 között ami azért fontos, mert sokkal több technikai újdonság kerülhet bele mint a 8-asba és ez a 10-es felé dönti a mérleget. Különösen akkor, ha egy kis(!) ráfordítással előhívható lesz a kvázi 7-es felület is. Másrészt a Microsoft, mint írtad második hibát nem követhet el egymás után, ez a Microsoft felől is kényszer a jobb UI előállítása érdekében, de az egyes technikai támogatások csak a Windows 8.1 és 10-ben való megjelentetésével erre ösztökélheti a vásárlót.

(#1002) karak_22: Ha meglátják a csempéket a reklámokban ez elég lehet az ellenérzés kiváltásához. Azonban ha ez mellett ügyesen feltüntetik, hogy nem kötelező azokat használni, akkor az már egy plusz pont az esetleg idekenekedő vevő szemében.

Amúgy az Aerot személy szerint nem hiányolom, nálam ki is van kapcsolva, mert a kizárólagos világos színei és a fölösleges erőforrás terhelése és úgy egybe nem tetszett. Én a Start Menu 7-et használom, ez egy régebbi verziója a Start Menu X-nek, ami a 8-as sorozatokra is jó. A 8-ason a Classic Shell-t használja a feleségem.

(#1004) gyurkikrisz: + a földalatti, ezért kerestem rá többféleképpen. "metro ui", "modern ui" Így már pontosabb a találatok száma. Arányaiban, ha idézőjelekkel keresel (csak a kifejezést keresi) nem sokkal nagyobb a Modern UI. Azért több, mert akik internet tartalmát készítik, vagy hozzászólnak valamihez számítástechnikai tudásban jobbak az átlagnál. Vagyis a lényegen ez sem változtat.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1008) #58000384 válasza Kékes525 (#1007) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

A Win10 mindenhol úgy jelenik meg, hogy a start menü van nyitva a képen :) Abból egyértelmű, hogy benne van.
Az Aero amúgy egyáltalán nem befolyásolja a gép teljesítményét, ez tesztekkel bizonyított tény. A Win8 DP idején meg még úgy reklámozta a rendszert a Microsoft, hogy ehhez már nem kell DX9-es kártya, mint korábban a Vista és 7 alatt. Aztán kivették teljesen.

[ Szerkesztve ]

(#1009) Воланд válasza #58000384 (#1008) üzenetére


Воланд
(titán)

"A Win8 DP idején meg még úgy reklámozta a rendszert a Microsoft, hogy ehhez már nem kell DX9-es kártya"

ez biztos, hogy nem igy volt. a wddm miatt (is) vista ota kell a minimum directx9. teljesen ertelmetlen lett volna engedni ebbol.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1010) MoP_FX 57 válasza Kékes525 (#1007) üzenetére


MoP_FX 57
(őstag)

Én például kifejezetten kedvelem az Aero Glasst W7 alatt, és nem szomorkodnék, ha W10 alatt globálisan visszatérne, legalább opcionálisan. Egyrészt esztétikailag, másrészt funkcionálisan is a kedvemre van.

Erőforrásügyileg meg nem izgat túlzottan az alpha blending jelentette többletterhelés, mert:
- asztali gépet használok
- kikapcsolható
- megfelelő technikákkal (pl. stencilezés) gyakorlatilag a légypiszok szintjére redukálható az ablakléc és tálca átlátszóságának megnövekedett számításigénye

(#1011) Kékes525 válasza #58000384 (#1008) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

+(#1010) MoP_FX 57:

A döntő ok amiért nem használom az Aero-t nem az esetleges teljesítményromlás, hanem az hogy nem tetszik.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1012) #58000384 válasza Kékes525 (#1011) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

Értem, csak kiemeltem egy részét a mondatodnak :)

woland_y2k: Bocsi, úgy emlékeztem, hogy ez erősen tervben volt az MS-nél, hogy a gyengébb gépeken is egységes felület legyen.

(#1013) Ice&Lime válasza MoP_FX 57 (#1010) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Esztétika pár éve itt már nem sokat nyom.

(#1014) MoP_FX 57 válasza Ice&Lime (#1013) üzenetére


MoP_FX 57
(őstag)

Igazából én elfogadom a flat irányt, mint aktuálisan uralkodó trendet. Bizonyos fokig még frissítőleg is hat rám a Vista/7 után. Számomra inkább a konzisztencia hiánya (legyen akkor minden flat) és a kettősség (modern és klasszikus app együtt), amik eléggé zavaróak. Ebből a szempontból az OS X Yosemite vsz. egy jóval igényesebb átmenetet valósít meg. Bár az Apple általában mindig nagyobb érzékkel nyúlt a dizájnhoz.

(#1015) Ice&Lime válasza MoP_FX 57 (#1014) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Ezzel is szintén egyet tudok érteni veled. Nem kellene kizáró oknak lennie az esztétika és minőség párosnak, hogy együtt működjön. Igen, az os x mindkettőben igényes.
Összehasonlítva a kettőt, de még ide lehet sorolni rengeteg linux disztrót, egyértelműen a win az "olcsóbb" kinézet. Sokba tellene? Persze, hogy nem. Itt (jelenlegi win), az ízléssel van a baj.

(#1016) gyurkikrisz válasza Ice&Lime (#1015) üzenetére


gyurkikrisz
(őstag)

Mar csak az a kerdes hogy ki izlesevel :)

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#1017) Ice&Lime válasza gyurkikrisz (#1016) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Az összehasonlítási példázat által ez egyértelmű volt.
De, ha te neked a win8 téma jobban tetszik, mint akár a win7-é, akkor nincs miről témázni.

[ Szerkesztve ]

(#1018) NGA válasza Ice&Lime (#1017) üzenetére


NGA
(addikt)

Nekem sem tetszik a win7, mindenemen 8.1 van. A macbookra is most fogom felrakni.

(#1019) Ice&Lime válasza NGA (#1018) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Félreértettél, a win 8.1 egy jó rendszer, de nem szép, a win 7 egy jó rendszer és szép is, volt.

(#1020) Воланд


Воланд
(titán)

Checking in on the Windows Insider Program

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1021) cattus válasza Ice&Lime (#1019) üzenetére


cattus
(őstag)

Szerinted nem szép, szerintem meg igen. Kb ennyit is érdemes erről a témáról írni, többet nem.

Do the thing!

(#1022) xors


xors
(senior tag)

Windows 7 -nél képes voltam arra, hogy intézőben belementem a One Drive mappába, és jobb egérgomos kattintás után vágólapra tudtam másolni a netes linket a fájlhoz. Ilyen opciót miért nem találok 10 alatt, nem tudjátok? Esetleg valaki próbálkozott már ilyennel?

Instagram photosite: @sebestyensoma ---- www.sebestyenphoto.hu

(#1023) NGA válasza Ice&Lime (#1019) üzenetére


NGA
(addikt)

Te értettél félre. Szerintem sokkal szebb a 8.

(#1024) Balathruin


Balathruin
(veterán)

Az időjárás élő csempéjét hogyan kell életre kelteni? Start menüben van és bekapcsoltam, hogy éljen, de mégis halott.

(#1025) xors válasza Balathruin (#1024) üzenetére


xors
(senior tag)

ha jobb egérgombos menüben rá mentél hogy turn live tile on akkor annak mennie kéne, nálam legalábbis megy. de mindenesetre egy restart is megoldhatja :D

Instagram photosite: @sebestyensoma ---- www.sebestyenphoto.hu

(#1026) Balathruin válasza xors (#1025) üzenetére


Balathruin
(veterán)

Ott kapcsoltam be, restart is volt...

(#1027) Ice&Lime válasza NGA (#1023) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Szebb? Érdekes.
Akkor te teljesen meg leszel elégedve a 10-zel mindenféle téren.

[ Szerkesztve ]

(#1028) King Unique válasza Ice&Lime (#1019) üzenetére


King Unique
(félisten)

Szép a W7, csak épp ott se mki rajong, a már mondhatni kicsit túl csicsás felületért.
8.1-re se mondanám a csúnya szót feltétlenül, csak azért mert kicsit máshogyan néz ki, ahogy 10-re se.
W10-be, ha bele is pakolják az AG-t, attól még nem fog ugyanúgy kinézni, mint a 7-es, már, ha visszapakolják egyáltalán...??
Akinek 8 kinézete bejött, annak most 10 is, ahogy neki, úgy nekem is, bár ezek a vékony ablakszélek annyira nem tetszenek, de ha így marad sem fogok különösebben problémázni rajta, mert nem ez a lényeg és bőven megszokható.

[ Szerkesztve ]

(#1029) Ice&Lime válasza King Unique (#1028) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Persze hogy nem lényeg, egyik op.rendszernél sem lényeg hogyan néz ki, milyen theme-t használ, jó az egyszerű megoldás is, sőt.
Ha majd leírják megindokolva, őszintén, hogy miért kellett egy tetszőlegesen választható aero on/off funkciót megszüntetni, akkor rendben lesz.

(#1030) kleinguru válasza King Unique (#1028) üzenetére


kleinguru
(addikt)

Remélem a vékony ablak szélek maradnak, nekem személy szerint nagyon tetszik:K

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#1031) #58000384 válasza Ice&Lime (#1029) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

Azért szedték ki, hogy egységes legyen a felület. WP-n, RT-n, asztalon és Xbox-on is ugyanúgy néz ki a kezelőfelület, ráadásul a csempék és az appok dizájnja sehogy sem illene bele egy Win7-szerű Aero-ba. Azon a gomboktól elkezdve minden más elképzelés alapján készült akkor még.

(#1032) NGA válasza Ice&Lime (#1027) üzenetére


NGA
(addikt)

Igen, szebb. Ezért vettem Windows Phone-t is. Nem szeretem az átlátszóságot, zavar.

(#1033) Kékes525 válasza Ice&Lime (#1015) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Az OS X elkészítéséhez nagyságrendekkel kevesebb munka kell, így több idő marad a dizájnra.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1034) Воланд válasza Kékes525 (#1033) üzenetére


Воланд
(titán)

what? nehogy azt mond mar, hogy ugyan az a csapat felelos az os kinezeteert, akik az os tobbi funkciojaert
t. vagy ugy gondolod, hogy amig nincs kesz minden feature, addig nem is foglalkoznak a dizajnnal?

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1035) Ice&Lime válasza #58000384 (#1031) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Egyszerű, a win felismerhetné, hogy milyen hardware-n lesz telepítve és így feltelepíti vagy nem telepíti fel az aero-t, ez igazán nem nagy dolog.

(#1030) kleinguru: az nekem is tetszik, sőt, jó ötletnek tartom.

[ Szerkesztve ]

(#1036) Kékes525 válasza Воланд (#1034) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Nem, nem azt mondom. Hangsúly a könnyebbségen van. Az OS X fejlesztése könnyebb mint a Windows-é. Ennyi a lényeg. Gondolom ezt nem vitatod. Azokra is igaz, akik a dizájnért felelősek.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1037) Воланд válasza Ice&Lime (#1035) üzenetére


Воланд
(titán)

most oszinten: igy negy ev utan, amikor megjelent a wp, majd az xbox ui-ja is flat lett es jott a windows 8, majd a tobbi ms termek es szolgaltatas is kezdte atvenni az egyseges flat/modern/metro/hivjukahogyakarjuk feluletet miert olyan nehez megerteni, hogy az aero glass az effektjeivel, atlatszosagaval nem illik belle ebbe az egyseges dizajnba? vegulis csak negy eve lehet latni, hogy merre tart az ms a kinezetet illetoen is....

szerk.: ott a feedback app, ird bele szepen, hogy te aero glass-t szeretnel es vard, hogy menyi szavazat jon majd ra a tobbi tesztelotol.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1038) Воланд válasza Kékes525 (#1036) üzenetére


Воланд
(titán)

mar miert lenne konnyebb?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1039) Ice&Lime válasza Воланд (#1037) üzenetére


Ice&Lime
(veterán)

Azért, mert nem lehetne mindent egy kalap alá venni, a pc/notebook és a wphone/tábla felhasználókat, "kicsit" más kategóriába tartozik a kettő, nem kellene mindent összemosni, mint a mosógépbe, egyszerre mindent válogatás nélkül beledobálni, aztán meg is van a végeredménye.

Nekem tetszik a win7 kerekített ablakok helyett a szögletes régi design, ez tetszik, hogy visszajött. Aztán van ez az újítás, hogy nincs az ablakoknak széle, ez is tetszik még ráadásul. Az aero pc/notebookon ne legyen, nincs, ez nem tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#1040) Воланд válasza Ice&Lime (#1039) üzenetére


Воланд
(titán)

de, egy kalap ala lehet venni. a windows 10 is ugyan ugy modenr ui-val rendelkezik, mint a wp, vagy az outlook.com. a modern ui meg mindig nem egyenlo a csempekkel.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1041) Kékes525 válasza Воланд (#1038) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Ez most vicc? Vagy tényleg nem gondolod az okát?

1. Az OS X-et hányféle hardverrel kell kompatibilissé tenni, a Windowszal szemben?
Hányféle hardveren fut az OS X és hányféle hardveren a Windows? Nagyságrendek a különbségek.

2. Az OS X alatt hány program fut (amelynél szükséges a kompatibilitás), hány program van Windows-hoz (amelynél szükséges a kompatibilitás)? Illetve, hogy egyáltalán fusson.

3. Az OS X-et hány user használ? A Windowst mennyien használják? Ezek igényeit kell kielégíteni úgy, hogy a fentiek ne sérüljenek.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1042) Kékes525 válasza Kékes525 (#1041) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

A 2. pontból a biztonságot, a teljesítmény stb. stb kifelejtettem, amit nemcsak a szoftvereknek, hanem az OPnek is biztosítani kell. Mind mind nagyságrendekkel nagyobb hardver variáción, mint az Apple OS X-nél fennáll.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1043) Воланд válasza Kékes525 (#1041) üzenetére


Воланд
(titán)

1. hw: adott egy driver modell, megvannak az api-k, a hw gyartojanak kell drivert irnia, hogy a szoban forgo os felismerje az eszkozt. vagy most komolyan ugy gondolod, hogy az ms mernokei azzal toltik az idejuket, hogy a tobb millio kulonbozo eszkozhoz drivert irnak? ott a whql program, az oda bekuldott drivereket es a hozzajuk tartozo eszkozoket tesztelik, ha jo, akkor megkapja a cert-et, ha nem jo, akkor dobjak vissza a gyartonak a log fajlok kisereteben, hogy meg csiszoljanak rajta. es meg a whql-be sem kerul bele minden egyes eszkoz. a mac osx-et is lehet pc-re telepiteni, csak akkor van gond, hogy ha nincs driver, amit ugye az eszkoz gyartojanak kellene megirnia.

2. programok: itt mar megint valami kavar van. van egy os, van futtato kornyezet es a fejlesztok ide fejlesztik az alkalmazasaikat. a kompatibilitasi mod alapvetoen egy szuksegmegoldas, mivel elofordulhatnak valtozasok, ami miatt egy xp-re megirt program nem fog futni win8-on. de emiatt megint nem az os-t fogjak addig csiszolni, amig ez a program nem mukodik megfeleloen. inkabb "beledobaltak" a regi dll-eket, meg egy par regi programkonyvtar strukturat.

amit te irsz, hogy az os-nek kell tamogatni a hw-t, meg a programokat az kivitelezhetetlen. persze elofordulnak specialis esetek, mind hw, mind pedig sw szinten.

3. felhasznaloszam: ettol nem fog fuggni, hogy egy adott os-t mennyire nehez, vagy nem nehez fejleszteni.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1044) Kékes525 válasza Воланд (#1043) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Szerintem mind a program, driver íróknak, mint az OP írótól függnek ezek.

1. Akkor mivel magyarázod a biztonsági réseket?

2. Az apik mindig hibátlanok?

3. A teljesítmény csak a driverek írójától függ, az OP-től nem? Akkor mi értelme van az OP tesztelésének biztonság, teljesítmény, kompatibilitás szempontjából?

4.Sok user igényének kielégítése ugyanolyan nehéz, mint kevesebb számúé?

Ez pici olyan mint egy programnyelv. Ha a nyelv rossz, akkor nem lehet (sokkal nehezebb) jó programot írni rá. Ha nem biztosít megfelelő utasításokat, függvénykönyvtárakat stb.

Szerintem ez is meg az OPra írtak mindkettőtől függnek. Mind a driver, program íróktól, mind az OP írójától. Rossz OP-ra sokkal nehezebb jó programokat írni.

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1045) Воланд válasza Kékes525 (#1044) üzenetére


Воланд
(titán)

jol sejtem, hogy nem tanultal os elmeletet?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#1046) Bodz


Bodz
(Ármester)

(#1047) Kékes525 válasza Воланд (#1045) üzenetére


Kékes525
(nagyúr)

Igen, biológus vagyok, nem matematikus, vagy számítástechnikus. Amit "tudok" azt csak olvastam, innen onnan. Az egyetemen is volt anno, de az édeskevés. Gondolom azért ez nem kizáró ok a vitához?

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

(#1048) #58000384 válasza Ice&Lime (#1035) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

De mit ismerjen fel rajta? Asztali rendszereken is bőven használnak csempéket és appokat, legyen az a naptár, időjárás, Where's my water, vagy akármi. Az Aero-s témába a csempék és az appok minimáldizájnja sehogy sem illik bele, egy igénytelen összevisszaság lenne a felület. Akkor mondhatnák az emberek, hogy a rendszer nem tudja eldönteni, hogy Win8 vagy Win7 akar lenni.

(#1049) MoP_FX 57 válasza #58000384 (#1048) üzenetére


MoP_FX 57
(őstag)

Most egyébként milyen a rendszer? Egységes, konzisztens? Mert én konkrétan három különböző irányt is tetten tudok érni a W10-ben. Ott van a Start Screen, teljesen flat. Aztán ott van a klasszikus asztal, ami azt egyelőre legfeljebb mímelni próbálja. A tálca például miért átlátszó, ha az ablakkeret nem? Az ikonok egy része miért árnyékolt, „domború”, amikor egy másik része pedig teljesen flat?

Persze tudom én, developer preview, nem végleges, csak hát akkor is na. ;)

(#1050) #58000384 válasza MoP_FX 57 (#1049) üzenetére


#58000384
(törölt tag)

Az asztaltól mit vársz? :) Az ablakkeret követi ezt a stílust, nincsenek minialkalmazások, amik tök máshogy néznének ki, a tálca is egyszerűbben néz ki, mint 7 alatt. A kezdőképernyőn lévő ikonok azért eltérőek, mert a programok készítői nem egyszínű ikonokat készítettek :D
Az nem baj, ha átlátszó a tálca, mert így van egy kis szín a felületben, nem olyan egyhangú. A kezdőképernyő háttere sem egyszínű.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.