Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127912) Micka21 válasza King Unique (#127910) üzenetére


Micka21
tag

Nincs usb-s külső ssd meghajtóm/adapterem. Nem tervezek venni csak ezért.
Tehát az egy az egybe klónozás sajnos nem jön szóba. (túl egyszerű lenne)

Máshogy teszem fel a kérdést.:
Lehet-e egy közbenső meghajtó használatával, ami nem ssd, hanem hdd vagy külső hdd, átpakolni a win10-et , úgy hogy működjön is és ne kelljen úja aktivállni.

(#127913) King Unique válasza Micka21 (#127912) üzenetére


King Unique
titán

Ha a laptopban az SSD mellett a HDD Caddy-be téve, vagy natívan csatlakozik SATA-n, akkor annak helyére értelemszerűen betehető az új SSD és megoldható arra a közvetlen klónozás, majd utána logikusan az új SSD megy a régi helyére, régi ki, bootolás az új SSD-ről, + szükség esetén BIOS/UEFI boot opcióit ellenőrizni/beállítani az új meghajtóhoz, stb.
Másik megoldás nem klónozni, hanem rendszermentést készíteni lemezképfájlba a belső / külső HDD-re, majd utána régi SSD ki aztán új SSD be, bootolni a klónozóprogramot / Windows 10 telepítőt - ha a beépített eszközzel történik a mentés - pendrive-ról és visszaállítási a mentésből az új SSD-re a rendszert, majd bootolás az új SSD-ről, + szükség esetén BIOS/UEFI boot opcióit ellenőrizni/beállítani az új meghajtóhoz, stb.
+ Akár klónozás, akár mentésből visszaállítás, még előtte a Windows 10-nél a gyorsindítást javasolt kikapcsolni, vagy a Shift + leállítás módszerrel leállítani és csak utána nekiállni a klónozásnak / mentésnek-visszaállításnak.
Az újraaktiválás meg eleve nem téma a klónozásnál / mentésből visszaállításnál, ha marad ugyanaz a hardver, digitális licenc / Windows 10-zel vásárolt és előtelepített laptopnál BIOS OEM Key van stb., valamint ilyenkor pl. egy tiszta újratelepítésnél sem kell a termékkulcsot újra megadni, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.

Na akkor ez is ki lett tárgyalva, legközelebb már csak linkelni kell. :))

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.