Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135401) RoyBatty válasza mzso (#135398) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Mert nagy valószínűséggel ez az app SMBv1 protokollt használ, amelyik már alapból nem engedélyezett Win10 alatt. Leírás pl. [link] .

(#135402) Zsiráfnyál válasza Geth (#135400) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Még nem mertem, de olvastam róla. [Erről] van szó, ugye ?
A leírása kicsit elbizonytalanított, inkább a komplett Win10 újratelepítésnek adok egy próbát.

(#135403) Geth válasza Zsiráfnyál (#135402) üzenetére


Geth
addikt

Ennek pont az lenne a lényege, hogy az esetleg félresikerült driver frissítést oldja meg.
Ha újrahúzod a rendszert, majd felrakod DDU nélkül a legújabb drivert, simán lehet, hogy pont ugyanitt fogsz tartani :)

(#135404) FordFair


FordFair
tag

Sziasztok!

A 21H1 verzióval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Eddig két gépre telepítettem a beépített frissítőből, de mindkét esetben (laptop, i5-7200U; asztali: Ryzen 5 3400G) ugyanaz a hiba jött elő: a tálca értesítési területe meghülyült; vagy eltűnnek az ikonok, vagy egymásra teszi az ikonokat.

A PC-n visszaáltam az előző verzióra, így megjavult.

Tudtok esetleg ebben segíteni?
Vagy egyszerűen ne telepítsem a 21H1-et?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#135405) pendre54 válasza FordFair (#135404) üzenetére


pendre54
addikt

Felajánl a rendszer, egy választható minőségi frissítést, a KB5003214-et. Nos, ha ezt felraktad, akkor ez lehet az oka az ilyen tálcás problémáknak. Az elmúlt két hétben volt jó pár bejegyzés ez ügyben. [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#135406) FordFair válasza pendre54 (#135405) üzenetére


FordFair
tag

Köszi szépen!!

Leszedtem a KB5003214 frissítést és most jónak tűnik :)

[ Szerkesztve ]

(#135407) mmdms


mmdms
addikt

Sziasztok!
Akadt egy problémám, amivel elakadtam. Sok kicsi vinyókat lecseréltem egy nagyra, mindent átmásoltam, kiköt bekapcs nincs boot. Namost vmi oknál fogva a D: meghajtón tárolja az MBR-t. Amit ugye selejtezni akarok. Hogy tudom az MBR-t áttenni az ssd-re, amin a rendszer amúgyis van?

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#135408) mmdms válasza mmdms (#135407) üzenetére


mmdms
addikt

Hülyeséget írtam, a bootmanager-re gondoltam.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#135409) Doky586 válasza mmdms (#135407) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Helyesen kellett volna telepíteni. Még akkor évekkel ezelőtt.. Nem úgy ahogy épp sikerül. :W
Tudom ez nem válasz a kérdésedre.

(#135410) King Unique válasza FordFair (#135404) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem 21H1-től függő, hanem a tálcán megjelenő hírek és érdeklődési területek widgettől, ami egyeseknél (nem mindenkinél) okozott ilyen problémát, amiről már volt szó itt. Ahol ez az új funkció eddig eleve a csak választható frissítés (KB5003214) frissítés - ami eleve ugyanaz 2004, 20H2 és 21H1 rendszerekre is, pont ezért nem verziók függvénye a probléma - telepítésével aktiválódott, egyéb esetben nem. Viszont ma van patch kedd (este 7-től lesznek elérhetők a frissítések) és most elvileg minden normál, jelenleg támogatott Windows 10 rendszer megkapja ezt az új fejlesztést, tehát hiába távolítottad most el a KB5003214-et. :)) Bár ha az új CU-ban már javítva lett ez az egyeseket érintő probléma, akkor nyilván nem téma. Ha esetleg nem, akkor meg lehet pl. átmenetileg szüneteltetni a frissítést.

[ Szerkesztve ]

(#135411) King Unique válasza mmdms (#135407) üzenetére


King Unique
titán

Ahogyan már írták, a nem megfelelő telepítés eredménye, anno a HDD-re került a rendszer számára fenntartott partíció és a rendszerindítás, ahol utólag a HDD eltávolítása nyilván megborítja a rendszerindítást, lásd egy másik esetnél leírtakat... Ahol arról is szó esik, hogy ha BIOS/MBR szerinti telepítés, akkor annál utólag viszonylag egyszerűen megoldható a javítás teljes újratelepítés nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#135412) mmdms válasza King Unique (#135411) üzenetére


mmdms
addikt

Őszintén, eddig nem nézegettem h hol van az a partíció, sose volt gondom vele, nem is tudtam h nem a C:-n van. Kb 12 éve beraktam oda ezt a vinyót "azt jóvanazott" alapon minden rendszeremnél ott volt.
Nos, ez egy MBRben telepített win8.1ről frissítés 10-re, amit később GPT-re konvertáltam. Szóval nem egyszerű a szitu. :DDD

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#135413) Zsiráfnyál válasza Geth (#135403) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Ezt nem egészen értem, mármint új rendszer telepítés alatt teljes format c: -t értek, az lehet bármiben kevésbé tiszta, mint a DDU ?

A tervem az, hogy nem telepítek fel semmiféle drivert (egyből LatencyMon-al ránézek a szűzen telepített windows-ra), aztán kipróbálom egy viszonylag régivel (6+ hónap), aztán a legfrissebbel.

Ennek a DDU-nak még lehet adok egy próbát a telepítés előtt. Mennyire lehet vele mindent tönkrevágni ? Extrém ritka, hogy használhatatlan rendszer legyen a végeredménye, vagy ez ilyen "vagy sikerül, vagy nem" művelet ?

(#135414) Restart® válasza King Unique (#135307) üzenetére


Restart®
tag

Köszi! Így második sör után már nagyon bonyolult (meg nem értek hozzá) :D De igyekszem értelmezni. Akkor leírom Ádámtól és Évától. A tesóm vett egy használatra kész notit. Van rajta Microsoft fiók. Rossz dolgok történtek és megörököltem a gépet. Most újraraknám és átköltöznék az én fiókommal az örökölt notira (használva annak a (32 helyett 64-es) rendszerét). Erre vonatkozott a kérdésem. Azaz át tudok-e simán költözni szerinted, használva annak a gépnek a licencét? Nem tudom, hogy ennél a gépnél fiókhoz, vagy hardverhez kapcsolódik a licenc. Bocsi, tényleg nem értek hozzá (informatikai tudásom az Xp óta alig fejlődik :D ). Köszönöm!

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#135415) King Unique válasza mmdms (#135412) üzenetére


King Unique
titán

Ha UEFI-s telepítés, akkor értelemszerűen GPT-t kellene írni, nem MBR-t. UEFI esetén problémásabb javítás, meg oda ESP is kell a rendszermeghajtóra stb., bár nem lehetetlen megoldani, amiről ugyancsak volt már szó itt. Másik lehetőség meg értelemszerűen a clean install a 0-ról a linkelt útmutatók szerint.

(#135416) King Unique válasza Restart® (#135414) üzenetére


King Unique
titán

A lényeg már le lett írva előzőleg is, azaz ha 1x már telepítve és megfelelően aktiválva lett azon a laptopon a W10 adott kiadása, akkor adott eleve a digitális licenc, ahol ugyanazt a kiadást újratelepítve termékkulcs megadása nélkül is automatikusan aktiválódik majd a rendszer amit a telepítő is leír az aktiválásnál, stb
Ha gyárilag járt W10 ahhoz a laptophoz és UEFI OEM Key van, akkor meg pláne nem téma és pláne nem Microsoft-fiók függvénye az aktivált állapot.

(#135417) Restart® válasza King Unique (#135416) üzenetére


Restart®
tag

Köszönöm a sok segítséget! Már értem :)

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#135418) default.


default.
őstag

Sziasztok
USB Audio eszköz (külső hangkártya) nem ismeri fel a win által automatikusan letöltött drivert (Error 19), és természetesen nem enged másik drivert sem rárakni, mer'ez a legjobb...
Ezért leszedtem a drivert, és megpróbáltam a "kézzel kiválasztom a listából" módszerrel újratenni, ekkor rendre az Error 39-es kódot dobja. Neten már kerestem, semmi hasznos.
Azt is próbáltam, hogy letiltom az automatikus driver telepítést, de szokás szerint semmit nem ér, utána is nyugadtan teszi fel a szar drivert, ha bekapcsolom az eszközt. Próbáltam offline (kábel ki) is telepíteni a gyári drivert, ilyenkor ez mindig elakad annál a résznél, hogy kapcsoljam be az eszközt, a többit ő intézi. Bekapcsolom az eszközt, és nem történik semmi.
A lényeg: szerintem nem kerülhetem el a win reinstall-t, ezért a kérdésem: win telepítés során/után milyen sorrendet érdemes követnem, hogy ne legyen ilyen elk#ródás a win driver-rel? Az segít, ha a telepítéskor már be van dugva és kapcsolva a kártya, úgy, mint a billentyűzet meg az egér? Vagy ezt éppen nem illik?...őrület szélén állok ezzel a sztorival :N

(#135419) ledgeri válasza Zsiráfnyál (#135413) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A DDU mindent ami "display driver" töröl, értsd, ez az alapértelmezett eszköz, ha pl AMD-ről nVidiára térsz át (és még az intel igp-kkel is boldogul ilyen téren). Az a lényeg hogy töröl, és nem firssít/javít, miegymás...

A teljes OS renstall 22gigát telepít... ez csak párszázat töröl... Ha más dolgod is van, problémás, akkor megérheté tényleg tisztán indulni... De ha csak a DDU-val, leírások alapján megoldható, akkor felesleges a többi művelet.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#135420) biker


biker
nagyúr

Üdv, kicsit win10 kicsit discord kérdés.
Fülessel játszok, hogx a család ne kattanjon meg a motorzúgástól, de közben a sim csapattal discordon beszélünk. A gond hogy fülessel a fejemen szar beszélni mert nem hallom vissza magam.
Windows hangkeverőben van eszköz hallgatása, de akkor az folyamatosan ott sistereg mert behallatszik minden egérkattintás is.
Discordban be van állítva a push to talk, de ott nincs visszahallgatás

Nincs olyan beállítás vagy segédprogram amivel ezt a problémát fel lehet oldani? Csak akkor hallgassam vissza a mikrofont ha megy a discord? Csak akkor van ezzel gondom.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#135421) Geth válasza ledgeri (#135419) üzenetére


Geth
addikt

Sőt, volt már hogy friss telepítés után is kellett ddu, mert black screen, nem működő Start menü, stb :) Móka.

(#135422) Kékes525 válasza King Unique (#135410) üzenetére


Kékes525
félisten

"Bár ha az új CU-ban már javítva lett ez az egyeseket érintő probléma"

Nem lett javítva. Én szívesen használnám is az új funkciót, de az rendkívül gagyi. Összesen 10 forrást szemléz, amelyek közül csak 2 elfogadható. A többi bulvár, sport és fake news. A hírkeresőben is több mint 60 forrás van.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#135423) Geth


Geth
addikt

Nekem új volt: majdnem 2 hónapja sikerült frissíteniük a bépített OpenSSH-t 8.1-re, yay!
Végre nem a githubról kell telepítenem a 8-ast :) Közben ott kijött a 8.6, azt 22H1-re ígérik..
A 8-as ban már megy a ProxyJump végre.

(#135424) Lauda válasza Lauda (#134870) üzenetére


Lauda
félisten

KB5003637

19041.1052

(#135425) ElektrikusDE válasza ElektrikusDE (#134877) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Ezzel a KB5003637 frissítéssel ugyanúgy jártam mint a KB5003214 frissítéssel!

A frissítés települ, de már az első újraindulásnál rögtön kék halál:

"Page Fault In Nonpaged Area"

Most szüneteltetnem kell a frissítéseket, amig nem lesz lehetőségem egy tiszta telepitésre.

Természetesen a SFC ellenőrzést lefuttattam, nem talált hibát.

A hardverem:

ASUS P5Q Deluxe alaplap Q6600 processzor 8GB ram HD6970 Patriot Burst 120 GB SSD. (AHCI módban)

A Windows:

21H1 19043.985 (x64)

Ha még úgysem működik akkor megszívtam, maradnom kell a mostani verzión, vagy várhatok az "Új" Windowsra. (a hardvert nem fogom cserélni!)

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#135426) bmwk1200s


bmwk1200s
őstag

Sziasztok!

Ezt kuldte az a kollega es nem jutok szohoz.
Szerintetek troll vagy mentalis baja van? :DDD [link]

Semmit sem írok alá!

(#135427) Kékes525 válasza bmwk1200s (#135426) üzenetére


Kékes525
félisten

Na most komolyan! Kinéz meg 36 perc agymenést?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#135428) Pyttawrx válasza Kékes525 (#135427) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

1 percig se bírtam ezt a baromságot :D

(#135429) bmwk1200s válasza Kékes525 (#135427) üzenetére


bmwk1200s
őstag

En sem birtam vegig, de a kommentszekcio egy aranybanya! :DDD

Semmit sem írok alá!

(#135430) King Unique válasza bmwk1200s (#135426) üzenetére


King Unique
titán

Lehet mind a kettő egy jó adag butasággal fűszerezve, meg látszik nem sikerült még az illetőnek szabadulni a winhét bűvöletéből, lehet jobb lenne ha annál maradna, ha már úgyis a nem kell frissíteni "okosságot" terjeszti :DDD

(#135431) hajraolaj1 válasza bmwk1200s (#135426) üzenetére


hajraolaj1
tag

Barát Csaba a legnagyobb troll volt egy időben Puzsér csatornáján, hihetetlen, mekkora idióta :DD

(#135432) Teodor52


Teodor52
senior tag

Sziasztok!

Egy kis infóra lenne szükségem.

A tálcán megjelenik az aktuális időjárás, és ha rámegyek az egérrel, akkor különbözö híreket dob fel.

Hogy lehet kikapcsolni?

(#135434) farkas-j


farkas-j
őstag

Ma a laptopomon és az asztali gépemen is települt a júniusi frissítés. Ettől iszonyúan lelassult a gépek elindulása (legalább 3-4-szer annyi időbe telik mint korábban). Ráadásul mindegyiknél megőrült a tálca, nem jönnek be, vagy csak percekkel később az ikonok. Mindegyiket visszaállítottam a korábbi állapotra és 7 napra szüneteltetem a frissítést, hogy normálisan lehessen használni őket. Más is járt így?

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#135435) Teodor52 válasza King Unique (#135433) üzenetére


Teodor52
senior tag

Köszi.

Amúgy azért kérdeztem mert nem tudom, hogy biztonsági szempontból megengedhető windows számára, hogy még a Kasperskyt el sem indítottam, de már a windows kommunikál és húzza le a híreket?

(#135436) Geth válasza Teodor52 (#135435) üzenetére


Geth
addikt

Huhú, mi lesz itt ha rájössz, hogy mi mindent húz le még a háttérben :DDD

(#135437) King Unique válasza Teodor52 (#135435) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos miért ne lenne megengedhető biztonsági szempontból a Microsoft, a Windows 10 saját, beépített alkalmazásának működése, meg mégis mi köze hozzá? :F

(#135438) wwhy


wwhy
veterán

Segítsetek, mivel/hogy tömjem be ennek a Q mohó, éhes, zabagép W10-nek a pofáját :((( ?
Adott egy vadiúj Dell Latitude lapos, jogtiszta W10-el, 256GB SSD.
Mindegy, hogy C-nek mennyit adok, pár óra múlva gyakorlatilag kb. 10% marad üres_
- első próbálkozás: C - 30GB, miután letöltött 1001 frissítést, maradt ~1 GB szabad
- második próbálkozás: C - 40 GB, miután letöltött 1002 frissítést, maradt ~5 GB szabad
- harmadik próbálkozás: C- 50GB, miután letöltött 1013 frissítést, maradt ~7 GB szabad

Hibernálás, virtuális memória kilőve (i7/16GB RAM van a gépben), W10-en kívül (gyári ISO-ból telepítve, MCT) csak a jogtiszta O365 volt fen az első 2 próbálkozáskor, harmadjára fel se tettem. WinOld természetesen nincs, lemezkarbantartóval töröltem a nemlétező frissítésieket, visszaállítási pont nincs...

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#135439) King Unique válasza farkas-j (#135434) üzenetére


King Unique
titán

A tálcán az ikonok megjelentési problémáját tapasztalták egyesek (nem mindenki), lásd az alábbi kérdésre adott választ. Viszont a lassú bootolást nem (én sem), ha esetedben az említett frissítés telepítésével 3-4x annyi időbe telik, akkor ott nálad nagyon nem stimmel valami...

(#135440) Teodor52 válasza King Unique (#135437) üzenetére


Teodor52
senior tag

Arra gondoltam, hogy ez a fajta lehívás a win részéről olyan, mintha a megnyitnék egy böngészőt majd egy weboldalt, de a védelmi program még nem is kapcsolt be.

(#135441) isti732712


isti732712
aktív tag

[link] Érdekes.....

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135442) King Unique válasza wwhy (#135438) üzenetére


King Unique
titán

Ajánlott olvasmányok, alapok:

How to View Storage Usage of Drives in Windows 10
Use TreeSize to Map Hard Drive Usage and Find Huge Files on Windows 10

How to Free Up Drive Space in Windows 10
Lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerben

Vagyis megnézed szépen a beépített eszközzel / külső programmal, hogy esetedben mi és mennyit foglal, majd szükség esetén lemezterület felszabadításhoz ott van a lemezkarbantartó, Tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, stb.
Amúgy az normális és nem újdonság, hogy egyes frissítések után kisebb-nagyobb méretű lemezterület lefoglalásra kerülhet (átmenetileg), de pont azért van az előbb említett lemezkarbantartó, Tárterületsegéd stb., hogy szükség esetén fel lehessen szabadítani.

Egyébként az nem világos, hogy ha 256 GB-os SSD a rendszermeghajtó, akkor miért csak 30-50 GB a Windows 10 rendszerpartíciója, de mindegy. :)) Az meg már egyéni probléma, ha esetedben rejtélyes módon elfogy a tárterület, nekem van olyan Windows 10 telepítésem, ami 120 GB-os SSD-n is bőven elfér úgy, hogy van O365 + mellette Linux és közös adatpartíció is.

(#135443) King Unique válasza Teodor52 (#135440) üzenetére


King Unique
titán

Továbbra sem világos, hogy miért lenne ez probléma és miért kellene egy 3rd party AV-nak csak emiatt feleslegesen akcióznia (blokkolnia)... :F Illetve pont az lenne a gond, ha csak úgy tiltaná a működését, meg az egyes 3rd party antivírus szutykok amúgy is képesek különféle anomáliákat okozni, sikertelen funkciófrissítés és rendszer-visszaállítás sem újdonság azok miatt, stb. :D
Szóval szvsz totál felesleges ezt ebben a vonatkozásában tovább ragozni, ha zavar és nem akarod használni az új widgetet a tálcán, akkor pár kattintással könnyen kikapcsolható a rámutatásra megnyitás + maga a widget is és eltűnik a tálcáról, ennyi.

(#135444) wwhy válasza King Unique (#135442) üzenetére


wwhy
veterán

Belső programmal természetesen szépen megnéztem, és mint írtam lemezkarbantartó, tárterület ésatöbbin túl vagyok, de nem tudnak mit felszabadítani. Külsőssel még megnézem, de egyelőre ilyen "anomáliák" vannak, ezt nem értem, hogy mitől 1GB :F

50GB legyen elég neki, a többi kell tárhelynek, de ez már a user problémája.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#135445) King Unique válasza wwhy (#135444) üzenetére


King Unique
titán

Ez csak az egyéb kategória, ebből pont nem látszik, hogy a rendszerfájlok és ideiglenes fájlok, + az alkalmazások mennyit foglalnak...
Igen, 50-60 GB normál esetben elég kell legyen magának a 64 bites Windows 10-nek és néhány alap programnak, nálam is az előbbi példában ~ 60 GB köröli a C rendszerpartíció és belakva + több funkciófrissítés után csaknem kb. a fele/harmada szabad, egy tiszta telepítésnél meg pláne elégnek kell lennie.
Az előbb amúgy az a 1001 - 1013 db frissítés gondolom csak vicc akart lenni, mert pl. a mostani 21H1-es verzióra nyilván nem települ annyi frissítés, meg pláne nem a kumulatív (összesítő) frissítések korában, amikor a Windows Update eleve mindig csak a legutóbbi kumulatív frissítést tölti le és telepíti. :))
+ Ha fontos adatokról van szó, akkor azokat eleve több helyen kell tárolni, tárhelynek célszerű másik fizikai lemezt, másik belső / külső HDD-t használni, nem kizárólag csak a C-n / ugyanazon meghajtó egyéb partícióján tárolni az adatokat, ahol egy meghajtóhiba visz mindent, meg pláne SSD-n, aminél a profi adatmentés is macerásabb és drágább lehet + egy sima törlés után már mennek a levesbe az adatok és nem állíthatók vissza.

[ Szerkesztve ]

(#135446) wwhy válasza King Unique (#135445) üzenetére


wwhy
veterán

Persze, nyilván nem töltött le annyit, csak dühös vagyok, mert elment a napom a kísérletezgetésekkel, pedig nem ez az első W10 telepítésem, és nem ma kezdtem a "szakmát"se, 'sze DOS-on , majd W 3.1-en szocializálódtam, 5.25" -ös floppy volt a reggeli, ebéd és vacsora :D
Rendszerfájlok és fenntartott területnek elvesz kereken 20 GB-ot , ideiglenes fájlok 970 MB, alkalmazások ~3GB, ez ugye ~25GB, szabad hely meg ~8GB, tehát valahol lapul még ~15 GB. majd holnap utánajárok, köszi az ötleteket.

Az adatok tárolása biztonságos, szerintem elég: NAS + külső HDD-k + felhő(k) ;)

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#135447) MasterDeeJay

Mi a módja a windows 10 pro update végleges kikapcsolásának?
Gpeditben ha tilltom visszaírja alapra.
A gond az hogy magától újraindul úgy hogy fontos progik vannak megnyitva, gyakorlatilag totál leszarta az aktív lemezműveleteket, simán nyom egy restartot. (eseménynaplóban szerepel oprendszer szervízcsomag miatti restart, azt hittem kékhalál miatt volt restart)
Vagy host fileba valamit beleirni hogy ne is töltsön le semmit?

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#135448) King Unique válasza MasterDeeJay (#135447) üzenetére


King Unique
titán

Ha az a problémád, hogy miért indul újra automatikusan a frissítés telepítése után annak véglegesítéséhez a rendszer, akkor értelemszerűen az újraindítást kellene ütemezni vagy esetleg a frissítést átmenetileg szüneteltetni ha épp nem alkalmas, nem balga módon a frissítést végleg letiltani, lásd korábbi válaszokban leírtakat: [link], [link]. :B

(#135449) MasterDeeJay válasza King Unique (#135448) üzenetére

Szerverként is használom, csak megadott napon akarom kézzel frissíteni. (Leginkább pár havonta karbantartás miatt)
Group policy volt eddig a leírás szerint de visszaállt alapra. (Talán sync-el valamit ms fiókból?)Ez miatt inkább véglegesen tiltanám olyan módon amit tényleg nem tudna visszaírni.
Amúgy céges környezet, más gépen is tiltanom kellene totálra. Éles környezetben nem megengedhető ilyen, de tartomány nincs (wsusal meg amúgy is csak szívtam).
Nem egyszer fordult elő hogy hibás frissítés miatt konkrét leállás volt több gépen. (Eltűnő profilok, kékhalál nyomtatáskor, office bugok..stb mindet megoldottam de kellemetlen és jobb lenne csak pár test useren próbálni akik rugalmasabbak)

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#135450) King Unique válasza MasterDeeJay (#135449) üzenetére


King Unique
titán

Az gondolom megvan, hogy hosszú évek óta minden hónap 2. keddje a patch kedd, akkor válik elérhetővé és telepíthet a Windows Update kötelezően kumulatív és egyéb frissítést helyi idő szerint este 19 órától. Ami épp tegnap volt, vagyis nem meglepő, ha automatikusan települt a havi kumulatív frissítés és utána újraindult a rendszer, meg pláne ha ezt felülbírálandó nem állított be semmit a kedves user... Ha tegnap épp nem volt alkalmas a frissítés és az újraindítás, akkor pusztán a szüneteltetésre (35 napig lehet) kellett volna előtte rányomni a gépházban, vagy ha már települt, akkor még mindig ott van a 18 órás aktív időszak és akár az 1 héttel halasztható egyéni újraindítási időpont ütemezése.
+ Ha már GPO, akkor az előbb linkelt válaszokban ahhoz is linkelve van útmutató, hogyan tiltható/konfigurálható az automatikus újraindítás, valamint az automatikus frissítés, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.