Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#119001) Cs1csó válasza Black_Raven (#118999) üzenetére


Cs1csó
félisten

Klasszikus: "aki Enterprise verziót használ forduljon bizalommal a rendszergazdájához" :))

(#119002) oke


oke
senior tag

Sziasztok,

Win10 Pro-t használok, feltelepítettem több fajta office-t - 2016, 2019 - elsősorban az excelt használnám belúle, de bármelyiket is próbáltam, baromi lassan indul el. Kb 1 perc, mire megnyit egy új, üres lapot- Ha bármilyen műveletet végzek rajta, akkor is több másodperces késés van, akkor is, ha csak egy betűt akarok beírni. Ha átváltok pl böngészőre és vissza, az is jó pár másodperc. Mitől lehet, mi okozhatja?

(#119003) Black_Raven válasza King Unique (#119000) üzenetére


Black_Raven
veterán

Sajnos, az nem fog teljesülni, mert szeretnék váltani. win10 pro-ra, épp most csináltam meg, a telepitö pendrive-ot, elsö lépésnek. Egyböl NTFS-re formáztam, aztán felraktam rá az MTC-t és meg is csinálta kb 10 perc alatt a win10 telepitőt a váltáshoz. Köszönöm a sok értékes hozzászólásod. :R :R :R
csicso82. Azt nem tudok, mert én vagyok az. :DDD

[ Szerkesztve ]

.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.

(#119004) Zoz válasza oke (#119002) üzenetére


Zoz
őstag

Milyen gép? Van benne SSD és legalább 4GB RAM?

(#119005) oke válasza Zoz (#119004) üzenetére


oke
senior tag

Persze, SSD. 16 Gb ram. Régóta használok excelt, ilyennel még nem találkoztam, mintha valami lefogná. Másik gépen (laptopon), ami szintén Win10-es simán működik. A WORD, Powerpoint villámgyorsan bejön csak az excel használhatatlan. Vírus nincs.

(#119006) Kékes525 válasza King Unique (#118997) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi! :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#119007) hhgygy válasza oke (#119005) üzenetére


hhgygy
senior tag

Meg kéne próbálni újratelepíteni, vagy asszem van office javítás is.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#119008) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

26-28 között jön az új w10 kiadás.

(#119009) hiuuz


hiuuz
csendes tag

Sziasztok!

Goodoffer24.com-os sztorimat osztanám meg.

Itthoni számtek oldalak ajánlása után tavaj én is vettem egy 3-4 ezer forintos Win10Pro licenszkulcsot, egész pontosan 2019 júliusban. Egészen a mai napig ott csücsült a licenszkulcs az e-mailban, nem használtam fel. Tegnap összeraktam az új vasat és ma délután nekiálltam a rendszertelepítésnek.

Meglepetésemre a kulccsal nem sikerült aktiválni a Windowst!
Egyből Goodoffer24 ügyfélszolgálati csetre mentem. Ott bekérték a vásárlást igazoló adatokat, valamint egy képernyőképet a meghiúsuló aktiválás hibaüzenetéről. Kisvártatva visszaüzentek, hogy a Win+R gombbal előugró ablakban üssem be a "slui 4" parancsot, majd kövessem az utasításokat. Itt egy előugró ablakban a Windows magyar ügyfélszolgálat telefonszáma és egy 9*7 számjegyű kód jelent meg. Az ügyfélszolgálaton az autómata után kapcsoltak egy ügyintézőt aki bekérte a kódot. Kis várakozás után azt a választ kaptam, hogy nem fogom tudni aktiválni, ez egy mennyiségi licensz amit azóta kalózverziónak minősítettek.

Ezt előadtam a Goodoffer24-es ügyfélszolgálatosnak, kért pár perc türelmet, majd küldött egy másik kódot, hogy próbáljam ki. Az újonnan kapott kulccsal aktiválódott a Windows, majd elköszöntünk.

Ezzel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés, de igazán arra lennék kíváncsi, hogy aki Goodofferes kulcsot használ, már kb egy éve annál minden OK? Nem mondom, hogy a 4e Ft-ot sajnálom, inkább az érdekel, hogy ha véletlen ez a kulcs is tiltólistás lesz, akkor "deaktiválódik" a Windows, vagy a következő telepítésig jó vagyok, vagy ez az alaplap (ha jól tudom azt regisztrálják) már legális lesz mindíg?

Köszönöm ha elolvastad és az érdemi válaszokat ezzel kapcsolatban!

(#119010) Cs1csó válasza hiuuz (#119009) üzenetére


Cs1csó
félisten

A legfontosabb: adtak másik kulcsot, pár ezer forintért ne várj csodát. Persze lehet 50k-ért is venni.

(#119011) Lauda válasza hiuuz (#119009) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Lehet érdemes lenne megnézni, hogy a mostani kulcs milyen.
Hogy ezt megtudd, indíts egy parancssort admin módban és oda gépeld be, slmgr -dli, majd enter. Ekkor látni fogod, hogy Volume vagy Retail a kódod, amivel aktiválva lett a windows.
Ha ez retail, akkor oké vagy, ha vl, akkor kérhetsz másikat.

(#119012) Pyttawrx válasza hiuuz (#119009) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Most megint kapom majd a támadást.
Aki bizonyítékot kért, itt van, hogy ezek a kulcsok milyen szürke kulcsok, amik ilyen olcsók.

“Itt egy előugró ablakban a Windows magyar ügyfélszolgálat telefonszáma és egy 9*7 számjegyű kód jelent meg. Az ügyfélszolgálaton az autómata után kapcsoltak egy ügyintézőt aki bekérte a kódot. Kis várakozás után azt a választ kaptam, hogy nem fogom tudni aktiválni, ez egy mennyiségi licensz amit azóta kalózverziónak minősítettek.

Ettől több nem is kell. Használd az újat, még nem tiltják, de tud, hogy ezek minimum szürke kulcsok.

jah:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#119013) Cs1csó válasza Pyttawrx (#119012) üzenetére


Cs1csó
félisten

Remélem ebből is lesz legalább 50 hozzászólásos off topik lavina.

(#119014) King Unique válasza hiuuz (#119009) üzenetére


King Unique
titán

Nincs ebben semmi újdonság, már többen befürödtek az ilyen olcsó termékkulcsokkal, meg hogy mennyiségi licences MAK kulcsokat küldözgetnek, legutóbbi is volt itt ilyen eset: [link], [link]... :DDD De legalább küldtek helyette másikat (OEM/Retail/MAK?), aztán az majd jó esetben működni fog és nem tiltják le utólag. Ha valaki nem akar ilyen kellemetlen meglepetést, akkor normális helyről, megfelelő forrásból (példák) vásárol Windows 10-et még ha úgy drágább is, ilyen egyszerű. :)) Meg ott nyilván nincs olyan, hogy az eredetileg rendelt/vásárolt OEM/Retail helyett mennyiségi licences MAK termékkulcsot küldenek, utólag letiltják a termékkulcsot, meg telepítek és aktiválok vele most, aztán 1 év múlva az újratelepítésnél már nem lehet aktiválni... :DDD

"ez az alaplap (ha jól tudom azt regisztrálják) már legális lesz mindíg"

Az a regisztráció a digitális licenc, ahol ha az adott a hardverazonosító alapján az adott Windows 10-kiadáshoz (pl. Home/Pro) párosítva, akkor az rendszerint tartós állapot. Illetve egy esetleges újratelepítésnél nem kell újból megadni a termékkulcsot, automatikusan beaktiválódik majd a Windows 10, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. A legális, jogtiszta-e viszont más dolog, illetve attól hogy technikailag működik az aktiválás, abból még nem feltétlen következik automatikusan az előbbi. :N Ahol MAK kulcsokat küldözgetnek, illetve az olyan termékkulcsoknál meg pláne nem... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#119015) Pyttawrx válasza Cs1csó (#119013) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Részemről nem akarok belemenni. :) Nincs már értelme. :)

(#119016) hiuuz válasza Pyttawrx (#119012) üzenetére


hiuuz
csendes tag

Köszönöm a válaszokat!

Leellenőrizve, az új kulcs is Volume/MAK!

Félreértés ne essék, a bejegyzésemmel nem "hisztizni" akartam! Inkább azzal van bajom, hogy itthoni neves számtekoldalak is reklámozzák/reklámozták a dolgot, és én is csak e miatt vettem meg. Azt gondolná az ember, hogy ők azért vannak annyira jártassak a témában, hogy ezzel tisztában vannak!

Inkább okulásul osztottam meg, hátha van aki jobb helyre rakja majd azt a pár ezer forintot.

(#119017) Pyttawrx válasza hiuuz (#119016) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Igen tudom, és hasznos a tapasztalat, nagyon is. :R Sajnálom, hogy te is így jártál. Tényleg pozitívum, hogy adtak másikat.

(#119018) #86564352 válasza hiuuz (#119016) üzenetére


#86564352
törölt tag

Fizetett hirdetés volt, az "itthoni neves számtekoldalak" semmilyen felelősséget nem vállalnak érte, ezt le is szokták írni. Bizonyára tisztában vannak vele, csak hát a pénz is kell a lapnak.

(#119019) liszi70 válasza hiuuz (#119016) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Leellenőrizve, az új kulcs is Volume/MAK!"

A kérdés mindig az, hogy mi a hirdetés szövege. Ha a hirdetés nem tartalmaz retail vagy oem szöveget, akkor nincs mit számonkérni ennyiért. Ha szerepel konkrétan "retail" vagy "oem" a hirdetésben, de valójában MAK a kapott kulcs, akkor az átbaszás akkor is, ha ennyiért még egy mak is megéri. De általában adnak másikat, ami már lehet retail is....... vagy nem. Mostanában sajnos egyre inkább NEM.
Egyébként céges a gép, amire a win licence kell? Ha nem, akkor vagy használd licence nélkül (simán használható úgy is, minimális külalak-korlátozással), vagy vegyél listaáron a ms-tól (haha) vagy vegyél újrahasznosított, teljes dokumentációval rendelkező kulcsot. Van ilyen is bőven, jóval olcsóbb mint a ms (ez nem tetszik többeknek), és minden itteni ellenkező híreszteléssel ellentétben teljesen legális az eu-ban.
És fontos, hogy ha valaki sem sok pénzt nem akar adni licence-ért, sem ingyen nem akarja használni a wint, az felhasználás előtt ellenőrizze az itt linkelt progival, hogy a hirdetésnek megfelelő-e az, amit kapott. Ha nem, akkor vagy használhatja a kapott kulcsát, hónapokig, akár évekig, vagy lehet reklamálni, újat kérni, esetleg pénzt visszakérni. (Én is kértem már vissza pénzt egy eladótól, mert nem tudta azt szállítani, ami a hirdetésben szerepelt.)

[ Szerkesztve ]

(#119020) Lauda válasza hiuuz (#119016) üzenetére


Lauda
félisten

Amennyiben retail kulcsért fizettél, úgy érdemes lenne azt kérni, mert ez is lejárhat bármikor.

(#119021) Csokishurka


Csokishurka
őstag

Sziasztok,
Ma cseréltem gépet. Az új alaplapom MSI Tomahawk B450 Max és jelenleg két SSD és egy HDD, de a HDD-t valamiért nem látja.
A biosban sem. A diskmgmt.msc próbáltam de ott sem látja.
Valakinek ötlet?

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#119022) King Unique válasza Csokishurka (#119021) üzenetére


King Unique
titán

Ez akkor Windows 10 téma, ha a BIOS-ban megjelenik a HDD, ellenben a Windows 10-ben nem megfelelően, akkor jöhetnek szóba egy másik válaszban leírtak.
Ha a BIOS-ban nem jelenik meg a HDD, akkor felmerül hogy a megfelelő SATA porthoz van-e csatlakoztatva, másik portban, másik kábellel ki volt-e próbálva, BIOS-ban a beállítások megfelelőek-e, stb. Meg hogy milyen csatlakozófelületű SSD-kről van szó, mert ha M.2 SATA / PCIe, akkor ott ilyen probléma is lehet.

Ahogyan nézem az alaplapos topikban is sikerült feltenni ugyanezt kérdést és ott is párhuzamosan járatni a témát. Legközelebb majd jó lenne előre eldönteni, hogy hova való inkább a kérdés és első körben csak abban a topikban feltenni. :))

[ Szerkesztve ]

(#119023) Csokishurka válasza King Unique (#119022) üzenetére


Csokishurka
őstag

Sajnos sem a biosban sem a wondowsban nem latja, es Igen van egy m2es ssd benne amit pont most vettem az uj gephez. Akkor holnap megnezem hogy ugy felismeri e a hddt ha azt lehuzom. Remelem nem ez baj mert akkor a hdd kuka sajnos....vagy nem tudom lehet a belole kulso meghajtot csinalni...

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#119024) King Unique válasza Csokishurka (#119023) üzenetére


King Unique
titán

Ha M.2 SATA vs. SATA port/eszköz ütközés van, tiltva lett az utóbbi, akkor másik SATA porthoz kell csatlakoztatni a HDD-t, ha van erre lehetőség.
Amúgy lehet használni akár külső meghajtóként, USB-n csatlakoztatva is HDD-t adapterrel, vagy külső házba / dokkolóba téve.

(#119025) oke válasza hhgygy (#119007) üzenetére


oke
senior tag

Megpróbáltam mindkettőt, telepítettem 2010-et is, de ugyan az. Office "tisztítót" is futtattam, de nincs változás Feltelepítettem a Freeoffice-t azzal megy normálisan- Mondjuk először az volt a gépen, nem tudom az kavarhatott e be. Természetesen előtte letöröltem. Nem tudom mi lehet, de nem hiszem el, hogy ilyen előfordul. Már frissítettem a VGA-t is, de semmi. A world, meg a többi megy normálisan. csak az excel laggol,akadozik, alig használható. Mintha valami lefogná... A feladatkezelőben nem látszik hogy nagyon fogná a procit, sokszor csak 0%-ot mutat.

(#119026) zolee001 válasza oke (#119025) üzenetére


zolee001
őstag

Kihagytad az excell 1.0,95,97,2000,xp 2003 ,2007 office telepitéseket,az,hogy ész nélkül telepitgeti az ember a levakarhatatlan office installokat esetleg mondjuk kideriteni hiba okát az nem megy
pl gugli 1/1
https://www.pcworld.com/article/3222067/microsoft-excel-why-your-spreadsheet-is-so-slow.html
Egyébként a (kifizetett) officeokhoz is jár MS support,nyugodtan lehet öket zaklatni hogy oldják meg
Mondjuk ezen tevékenységek product key ellenörzéssel is járnak igy a goodoffer stb szutyokról vásárlók önszivató üzemmódba kerülnek

(#119027) oke válasza zolee001 (#119026) üzenetére


oke
senior tag

Köszönöm a nem túl építő, ám de cinikus hozzászólást. Nem ma volt az első office telepítésem, nem is szokások verziókat keverni, már a legelső feltelepítésénél ez a jelenség fogadott, ami 64 bites 2019 volt. Minden verziót úgy telepítettem fel, hogy az előzőt teljesen lepucoltam külön programmal is, még a regeditet is. Nyilván keresgéltem mindenhol a megoldást, de nem találkoztam pontosan ilyen hibával, emiatt is jöttem de.
Nem az excel munkasebessége a probléma, mert oda el sem jutok. Ha magát az excelt elindítom az több perc, ha rámegyek a fájl menüre, az is több perc, mire történik valami.
Hiába kapcsolgatom ki a beállításokban is a javasolt dolgokat, nincs változás. A world meg vígan működik...

(#119028) kezo0


kezo0
addikt

Word
Excel

Ezek az Office programcsomagban a szövegszerkesztő és a táblázatkezelő programok elnevezései. Holnapra írjátok le százszor! ;)

* (Vagy tanítsátok meg rá az autocorrectet...)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#119029) Cs1csó válasza kezo0 (#119028) üzenetére


Cs1csó
félisten

:Y nem "World" és "Excell" vagy "Exel" esetleg "Exell" ?

(#119030) kezo0 válasza Cs1csó (#119029) üzenetére


kezo0
addikt

Csak akkor, ha a file többesszáma a filék.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#119031) Csokishurka válasza King Unique (#119024) üzenetére


Csokishurka
őstag

Sikerült, csak átdugtam másik helyre az SSD-t és a HDD-t. és ment egyből.
Köszönöm a részletes segítséget és elnézést kérek a duplikációért! :R :R :R

"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."

(#119032) RoyBatty válasza oke (#119027) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Pontos megoldást én sem tudok, de nekem az Office nyavalyáimat a 32 bites Office verzió telepítése oldotta meg, valahogy abban kevesebb a bug, mint a 64 bitesben. Ha nem használsz óriási file-okat (>2GB) valahogy jobban működik talán a portolási hibák hiánya miatt.

(#119033) Cs1csó válasza kezo0 (#119030) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sok file ha nagy a méretük, akár több terra adat is lehet. :K

(#119034) RoyBatty válasza liszi70 (#119019) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Nem azt szoktuk írni, hogy 100% nem legális a neten olcsón vett kulcs, csak azt, hogy nem túl valószínű. Mindenki gondolja végig eladói oldalról, ki az aki huszadáron eladna egy legális licenszkulcsot, amikor annak a használati értéke gyakorlatilag megegyezik egy vadonatúj Microsoft kulccsal, nem használt autóról van szó.

(#119035) oke válasza RoyBatty (#119032) üzenetére


oke
senior tag

Kipróbáltam azt is, de nincs változás. Leszedtem a vírusírtót is, hátha az fogja meg, de nem. Ha csökkentett módban indítom a windowst, akkor pikk pakk megnyílik az excel, de lincence hiba miatt be kell zárni, vélelmezem a csökkentet mód hatása-

(#119036) hhgygy válasza oke (#119035) üzenetére


hhgygy
senior tag

Maga az Excel is indítható /safe command line kapcsolóval, azt próbáltad már?

Right-click the Start button (lower-left corner) in Windows, and click Run. Alternatively, you can press the Windows logo key and the R key on your keyboard.In the Run box, type one of these commands: For Excel: Type excel /safe, and click OK.

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#119037) #86564352 válasza oke (#119035) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ez alapján nézd meg új Windows profil alól is, vagy in place upgrade. Talán megkergült a Windows-od a sok install/uninstall próbálkozástól, regedit pucolástól.

(#119038) Cold5


Cold5
senior tag

Következő problémám lenne:

Asrock Deskmini A300 (3400G, 16GB RAM, 500GB NVME SSD) és egy Samsung S34J550 (kalibrálva) monitor HDMI-n összekötve, BT egér(HP) és bill(Logitech) adva van.

Friss W10, driverezve.

Mikor hosszabb időre kikapcsol a monitor és megmozdítom az egert vagy lenyomok valamit a bill-en, nem ad képet a monitor. AZ OSD megjelenik, a monitoron, hogy melyik bemeneten észlel jelet (rövid beállításokat is megjelenít), de azután semmi. Fekete kijelző. A gép megy, a HDD leg villog, ha nyomogatom a bill-t...

Mit kellene megnéznem? Előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#119039) oke válasza #86564352 (#119037) üzenetére


oke
senior tag

Safe módban és kompatibilitásban is próbáltam, de nem lett jobb.
Hozzáadtam egy új felhasználót próbaként és azon megy rendesen, ez jó ötlet volt, köszi.
Bár nem értem az alap fiókon mi romolhatott el. Már a legelső office feltelepítésnél ezt produkálta.... Maga a win kb 2 hónapja kerül fel.
Az in place upgrade felülír mindent, mintha újratelepíteném vagy megmaradnak a programok/beállítások?

(#119040) vegyszer


vegyszer
addikt

Sziasztok!

Kaptam egy feladatot a családtól: nevezetesen egy belakott Windows 10-et kellene egy 2TB-os HDD első 100Gb-járól egy 128GB SSD-re migrálnom úgy, hogy a végfelhasználó csak ebből a WOA élményt szeretné megtapasztalni. A szívást nekem hagyja vele, hogy ezt hogyan is kellene megtenni. (felhasználók, jelszavak, személyes motyók appok, beállítások menjenek át, és ne kelljen újra belakni mindenkinek mindent)

Majd azt a vinyot, ami eredetileg 3 darabba lett szétszedve (kb 100GB, 60GB, 1700GB + a Windows 10 saját technikai partíciói) kellene egybe formázni úgy, hogy a legnagyobb partíción lévő adatok maradjanak meg. Ennek kb 95%-a foglalt jelenleg. (csak adattárolás célra van használva a nagy partíciója most is, nem kritikus adatokkal)

Van erre valami tisztességesen részletes, és alapos step by step magyarnyelvű leírás, ami bevált, és relatíve friss is?

Illetve az egybe olvasztás során mi az, ami törölhető partíció, mi az, ami nem (azaz a a Windows 10 technikai partíciója ha nincs rajta rendszer, akkor törölhető?)?

Köszönöm a segítségeteket!

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#119041) Pyttawrx válasza vegyszer (#119040) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Klónozásra:
[link]
a partíciókezelesre pedig a minitool partition-t hasznalom

(#119042) King Unique válasza vegyszer (#119040) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis klónozni kellene a HDD-ről az SSD-re a Windows 10-et, amihez számos program áll rendelkezésre, amelyek közül pl. a Macrium Reflect sokaknál bevált (bővebben). Illetve nyilván nemcsak a C partíciót, hanem a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat is, lásd egy másik topikban leírtakat. + Előtte szükség esetén a lemezkezelőben zsugorítani a C partíciót, vagy pl. Macrium kezelőfelületén csökkenteni a méretét, hogy normálisan ráférjen az SSD-re. Bár ha 100 GB-os, akkor pont ráfér a bruttó 128 GB-os (nettó 119 GB) SSD-re, akkor nem kell zsugorítani, sőt utólag inkább kiterjeszteni kell majd a lemezkezelőben, vagy a klónozás előtt a Macrium kezelőfelületén.

A HDD-n lévő partíciókat a Windows lemezkezelőjével akkor lehet összevonni a kötet kiterjesztése opció használatával, ha a többi partíció törölve van és közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció mellett, illetve után van. Egyéb esetben 3rd party particionáló program szükséges, mint pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool szoftvere. + Előtte szükség esetén adatmentés, ha fontos adatokról van szó!
Másik megoldás előtte lementeni a HDD-n lévő adatokat másik fizikai meghajtóra, majd törölni és újraparticionálni lemezkezelőben / parancssorban a HDD-t, majd a másikról visszamásolni rá a fájlokat.
Harmadik lehetőség nem piszkálni a partíciókat, használni tovább úgy ahogy van, pláne ha nem tudod mit csinálsz... :D :))

[ Szerkesztve ]

(#119043) Doky586 válasza vegyszer (#119040) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Veszel egy 2TB (vagy nagyobb) sata SSD-t és akkor mindkét oldalon meglesz a WoA érzés.. :K

Egyéb esetben mutasd a lemezkezelőt. :U

(#119044) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok!

Egyik pillanatról a másikra (legalábbis nem tudom mihez kötni, de elképzelhető, hogy frissítettem mondjuk nVidia drivert) azt vettem észre, hogy ha torrentezek (elég, ha fut, de minél több a task, annál jobban érzékelhető), akkor elkezd szaggatni a rendszer, több letöltésnél akár 1-2 másodperszere is megáll minden (egér, gépelés, stb), beszaggat a hang.

Amint becsukom a uTorrentet (qBitTorrenttel dettó), visszaáll a sebesség, fürge lesz a gép.

A lan drivert eltávolítottam, de amint bebootol a Windows, rögtön felrak hozzá valamit. Ennek ellenére letöltöttem egy Killer e2200-as drivert, és feltettem, de semmi változás.

Mielőtt leformáznám a fenébe az egészet, fogok csinálni egy memtest-et.

Van esetleg ötletetek, mivel lenne még érdemes próbálkoznom, avagy mitől hülyül(t) meg a Windows?

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#119045) King Unique válasza oke (#119039) üzenetére


King Unique
titán

Épp nemrég volt róla szó, hogy alapesetben clean install a 0-ról, megtarthatók a személyes fájlok, telepített programok, beállítások, stb. Persze ha a "Nothing" = semmi opciót választod, akkor viszont értelemszerűen igen. :D

(#119046) zolee001 válasza oke (#119039) üzenetére


zolee001
őstag

Mivel másik user profileból müködik igy a rofiloddal vannak gondok
(Mondjuk nem csoda ha legyaláztad mindenféle office telepitéssel az Ms utmutatóival ellentétben)
Elöször a profile hibákat kellene javitani ami viszont már windows hiba,elsöként egy sfc parancs futtatása
Sokszor elöfordul a com+ hiba de mivel sem a hardware összetevöket sem az event viewer pontos hibakódjait nem közölted igy max távjósolni lehet (még ha cinikusan is)

(#119047) oke válasza King Unique (#119045) üzenetére


oke
senior tag

Köszönöm, lehet kipróbálom, Macrium Reflect készítek előtte egy képfájlt a régi rendszerről, így ha valami elveszne, visszarakom ezt.

(#119048) oke válasza zolee001 (#119046) üzenetére


oke
senior tag

Mint írtam, már a legelső Office telepítés után ezt produkálta az excel, ezért álltam neki másikat kipróbálni. Hibakód nincs, elindul az excel, csak baromi lassan és utána is használhatatlan. SFC-t mindjárt megnézem.

(#119049) konci79


konci79
őstag

Sziasztok!
Faststone képnézegetőt használok,és nem tudok egyszerre 2 képet megnézni(összehasonlítani ami rajtuk van).
Hol lehet ezt beállítani,vagy mi a módja? Keresem de nem találom...
Nincs olyan hogy megnyitás új lapon,se hasonló.

Bocs ha nem ide kell,de nem tudom hol kérdezzem.

Eladó garanciás G Wolves SK_L.

(#119050) sopruk válasza konci79 (#119049) üzenetére


sopruk
aktív tag

Itt lehet, hogy tud valaki segíteni: Milyen program ami...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.