Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#135251) Alveus válasza King Unique (#135250) üzenetére


Alveus
tag

Most komolyan, elolvasod amit irok, vagy csak nyomatod rá a választ? Na akkor most mondatonként válaszolok.

Igen, "azt" a részét valóban jobb itt nem feszegetni, mivel otthoni LTSC használatnál nyilvánvaló, hogy miről lehet szó. <-- bukó, céges laptop, tehát jogtiszta.

Beállítható ám a Pro kiadásnál is, hogy ne telepítsen/frissítsen automatikusan eszközillesztőt, csak ezért felesleges Enterprise LTSC kiadást használni. ;) <-- idézet saját magamtól: "Imádom mikor a friss videókártya drivert lecseréli valami régebbire annak ellenére, hogy be van állitva, hogy ne telepitgessen önállóan drivereket, majd én szépen megoldom :) "

Hát azért ha a reális esetet nézzük, akkor a céges IT vsz tudna vele mit kezdeni, de mivel itt a leírtak alapján ilyenről szó sincs, ezért ez az opció értelemszerűen kiesik <-- kiváncsivá tettél, hogy azon kivül, hogy neki állna netet turni és kitotozni melyik kavart be.

Valamint ha az előzőleg javasoltak nem oldották meg és nem ismert, hogy pontosan milyen frissítés (driver / havi CU / egyéb?) <--- legelső szösszenetben irtam hogy windows frissités, nem driver, nem egyéb, és irtam hogy nem figyeltem a számát csak restartolta a gépet.

Egyébként általános, otthoni használatra nem javasolt az Enterprise LTSC kiadás, de mindegy. <-- ki beszélt általános használatról? Itt arról van szó, hogy windows frissités után, a gépházat nem lehet megnyitni. Ezt nem befolyásolja, ha szomszéd Gizike akarja használni, vagy éppen az Józsi az atomfizikus. Az ltsc verzió elvileg arról szólna, hogy hosszan támogatott, és STABIL! nem véletlen kerül 120ezer forintba 1!! licensz. Na itt most a stabilitás bukott.

Én ennyit kérdeztem, találkozott-e vele valaki, igen, nem? Nem, ok. Ennyi lett volna a dolog, erre, itt elkezded mantrázni a microsoft reklámkampányát, hogy miért nem jó használni, meg hogy biztos tört verzió stb, nem ez volt a kérdés. Köszi, hogy válaszoltál, továbbiakban zárjuk le a dolgot, mert egyetlen link volt az ami a kérdéssel foglalkozott, a többi már csak enyhe célozgatás. És ha esetleg neked lett volna igazad, és nem hivatalos forrásból lett volna a program, az akkor se a te problémád :)

(#135252) King Unique válasza Alveus (#135251) üzenetére


King Unique
titán

Na és te elolvasod és értelmezed amit írok, vagy csak lendületből reagálsz rá valamit? :D

"bukó, céges laptop, tehát jogtiszta."

Ami egyrészt egy szóval nem volt említve és ennek híján nem meglepő, ha feltételezve lett az okosított használat... Másrészt ha már céges laptop és jogtiszta licenc, akkor azt normál esetben nem a dolgozó frissítgeti és szervizeli, hanem a céges IT és probléma esetén lehet hozzájuk fordulni, majd ők megoldják, ezért is roppant érdekes ez a történet. Meg ha Enterprise LTSC kiadás, akkor ott alapesetben nagyobb tételben vállalati licencekről lehet szó, nem is 4 fős garázs bt-ről, az előbbi helyen pedig pláne lennie kellene rendszergazdának aki ezzel foglalkozzon, stb. ;)

"hogy be van állitva, hogy ne telepitgessen önállóan drivereket, majd én szépen megoldom"

Itt nem derült ki, hogy mi lett beállítva és hogyan, meg a linkelt leírásoknál is többféle módszer ismertetve van. Valamint ha már komplett leírások vannak arról, hogyan lehet tiltani az automatikus driverfrissítést, akkor vélhetően nem véletlenül, meg nem azért mert nem működik, hanem mert beállítható és működik.

"kiváncsivá tettél, hogy azon kivül, hogy neki állna netet turni és kitotozni melyik kavart be."

Hát ahol csak ennyi az IT support szintje, ott lehet nem sokat ér. :D De jobb helyeken eleve központilag felügyelve van a gép és nem frissítget magától összevissza, kezdődik ott. :)

"legelső szösszenetben irtam hogy windows frissités, nem driver, nem egyéb, és irtam hogy nem figyeltem a számát csak restartolta a gépet."

Abban a legelső szösszenetben pont nem derült ki, hogy milyen frissítés, a "Mostanség jött ki valami frissités windowsra 10-re (1809)" lehet havi CU, driver, stb.... Max, csak tippelni lehetett, hogy talán valamilyen havi CU volt, 1809-es verziónál ha a legutóbbiakat nézzük, akkor lehet a KB5003171 / KB5003217 Aztán ott van az is, hogy visszanézhető ám milyen frissítések lettek telepítve, eleve ott van a telepítésnél a dátum, + szükség esetén eltávolítható az adott frissítés, stb., ezek sem újdonság. :B

"ki beszélt általános használatról? Itt arról van szó, hogy windows frissités után, a gépházat nem lehet megnyitni"

Értem, tehát akkor ezek szerint nem sikerült elolvasni és értelmezni az előbb linkelt leírást, ahol világosan szerepel, hogy az LTSC krtikus berendezésekre és környzetbe (pl. speciális gyártósori és orvosi berendezések, ATM, kioszk, stb.) való és nem otthoni használatra, ahol a leírtak alapján pedig hogy inkább az utóbbiról lehet szó, ha a gépház megnyíitása a téma... :DDD

"Az ltsc verzió elvileg arról szólna, hogy hosszan támogatott, és STABIL!"

Az LTSC kiadás arról szólna, hogy kritikus rendszerekre való és max. olyan értelemben stabilabb a normál frissítési ágnál, hogy 10 év az alap verzió életciklusa, nem 18/30 hónap. Másfelől viszont nem éppen a legjobb, mivel nem kap meg bizonyos fontos újításokat, fejlesztéseket, meg ha pl. olyan bug van a 1809-ben ami csak újabb verziónál lett javítva, akkor az az LTSC-ben benne is marad, + a driveres támogatása is gyérebb lehet, több mint egy 1 éve már az Office 365 sem támogatott rajta, stb., pont ezért nem feltétlen javasolt a mindennapi, általános használatra...

"Én ennyit kérdeztem, találkozott-e vele valaki, igen, nem?"

Igen, találkozott, amire linkelve lettek az általános megoldási javaslatok, ahol pl. a PowerShell app újraregisztrálás többeknél megoldott már ilyen problémát. Igaz itt nem igazán Enterprise LTSC kiadást használnak otthon a fórumtagok, hanem általában Home és Pro kiadást, meg céges laptopon is gyakran Pro szokott lenni, vagy Enterprise. :))

[ Szerkesztve ]

(#135253) Lauda válasza King Unique (#133174) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen a linkeket, ez alapján sikerült frissítenem a defendert. :R

(#135254) Jorus válasza d.tiborz (#135238) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nézd meg, hogy a hangkártya nincs-e 192kHz-re állítva, az a legtöbb játékban furcsaságokat produkál, nálam pl. Cyberpunk és Witcher alatt a karakter beszédhangja hiányzik ezen a beállításon, javasolt 44.1kHz-re állítani játékok alatt.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#135255) movax


movax
őstag

Kedves local accountról vitatkozók, nem kell semmiféle trükk a telepítésnél, egyszerűen nem kell telepítés közben csatlakozni a wifi-re. A fiókra vonatkozó résznél egyszerűen arra kell rábökni, hogy nincs internet kapcsolat és megy minden szépen tovább, létrejön a local account és kész, ennyi. Majd a telepítés után winupdate és ennyi. Tegnap tettem fel egy Home-ot, így történt.

[ Szerkesztve ]

(#135256) DS39


DS39
nagyúr

mitől függ az, hogy a tálcára tűzött ikonokra kattintva megnyitom az programot, akkor azt az ikont "szélesíti ki" az alkalmazás "sávjának"?
van 6 kitűzött ikonom, abból 5 így működik, 1 pedig úgy, hogy az ikon mellett nyit egy alkalmazás sávot.
nem jövök rá a logikájára, mi van ennél másképp.
remélem valaki tudja.

(#135257) Doky586 válasza movax (#135255) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt nem is értem.
A ti wifi wpa jelszavaitokat röptében feltöri a telepítő..? :Y
(vagy honnan tudja meg a jelszót?)

[ Szerkesztve ]

(#135258) movax válasza Doky586 (#135257) üzenetére


movax
őstag

Hö? Most írtam, hogy telepítés KÖZBEN nem csatlakozik a hálózatra. Csak ha elkészült, akkor csatlakoztatom.

(#135259) Doky586 válasza DS39 (#135256) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

És Te kinek írtad ezt?
Na én Annak írtam.. :K

(#135260) movax válasza Doky586 (#135259) üzenetére


movax
őstag

Jaa, ok, értem. :)

(#135261) DS39 válasza Doky586 (#135259) üzenetére


DS39
nagyúr

???
bárkinek aki esetleg tudja a kérdésemre a választ. :)

(#135262) Doky586 válasza DS39 (#135261) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Bocsi. Nem neked szántam..

[ Szerkesztve ]

(#135263) d.tiborz válasza Jorus (#135254) üzenetére


d.tiborz
aktív tag

És wjbhbdux :
Köszönöm a válaszokat, :R ötleteket, hülye júzer hiba volt: kocka gépházam van, a tetején van az első fejhallgató kimenet. És a tabletet is a gép tetején tartom. A tab elvétele-visszarakása közben kimozdult a jackdugó. :W
Visszanyomtam, és öröm.

(#135264) Cs1csó válasza Alveus (#135249) üzenetére


Cs1csó
félisten

:U
Friss telepítésnél a nem figyelek oda és netet kap akkor egyből telepít egy VGA driver-t nem feltétlenül úgy és azt amit é szeretnék. Ezt kiküszöbölendő szoktam telepítés után kilőne a netet addig ameddig a már bekészített VGA driver-t feltolom ezután mehet vissza a net és mehet a gép belakása.
Ezek után még ha jön is ki új driver akkor sem fogja frissíteni. Gondolom max választható frissítés formájában dobná fel.

(#135265) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Bocs ha rossz helyre írtam volna de van nekem egy 4k video downloader nevű programom amit youtube videók mp3 átalakítására használok, de sorozatosan hibát jelez: [link]
Hogyan lehetne ezt a hibát megszüntetni?
Vagy tud valaki olyan ingyenes programot ami youtube linkeket konvertál át mp3-ba? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#135266) prtvlogan


prtvlogan
aktív tag

Sziasztok!
A sokadik windows frissítés, aminek a telepítése után ( már nem tudtam tovább halasztani) nem indulnak el a telepített programjaim. ( pl viber, winrar stb) Az egyik ismerősőm laptopján, és a céges gépen sem jelentkezik ilyen probléma a frisítések telepítése után. Lehet ennek köze ahhoz, hogy a kulcsot itt hardveraprón vettem? Keresem azt a megoldást, amivel nem kell többet ezzel sz@rakodnom.. A windows verzióm a következő: [kép]
Van valakinek tuti tippje erre? Esetleg vegyek egy példányt hivatalos helyről? Vagy ez mindenképp ilyen f@s?
Előzőleg megoldotta a problémát, ha a telepített frissítéseket eltávolítottam, de nincs időm ezzel foglalkozni minden kiadott frissítés után ...

(#135267) movax válasza makoss (#135265) üzenetére


movax
őstag

Nem kell ehhez program, van egy halom online megoldás.

(#135268) DS39 válasza prtvlogan (#135266) üzenetére


DS39
nagyúr

Attól, hogy a kulcs szürke zónás, a szoftver nem kellene rosszabb legyen.

(#135269) SamSem58


SamSem58
aktív tag

Sziasztok,

Windows 10 Pro 20H2 rendszerű gépem van, ehhez beszereztem egy Mp3, TF/SD Slot - STN-13 Bluetooth headsetet. Ezt a nyavalyát a Windows indításkor hol egyből, hol pedig csak újraindításkor csatlakoztatja.De van úgy is, hogy kikapcsolom és egy idő múlva újra bekapcsolom, ilyenkor szintén az a helyzet, hogy vagy hajlandó csatlakoztatni a Windows, vagy nem. Már agybajt kapok tőle, hát mégsem indíthatom napjában többször újra a gépet, azért, hogy a Bluetooth headsetem működjön! Amúgy volt már nekem Bluetooth fejhallgatóm, ám annak a csatlakoztatása nem járt ilyen tortúrával! Mit kéne ezzel csinálni, hogy normálisan működjön?

Samsem

(#135270) liszi70 válasza prtvlogan (#135266) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Lehet ennek köze ahhoz, hogy a kulcsot itt hardveraprón vettem?"

Nem. Az általad leírt problémának az ég világon semmi köze ahhoz, hogy az aktiválás milyen kulccsal történt.

(#135271) prtvlogan válasza liszi70 (#135270) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Köszi szépen mindkettőtöknek. Akkor nem értem miért jutalmaz ezzel folyton a rendszer..

(#135272) Geth válasza prtvlogan (#135266) üzenetére


Geth
addikt

Egészen véletlenül nincs valami "tweaker" progi fent? :)
Nem is olyan régen egy kolléga szívott (hasonló tünetek rémlenek) valami asus tweak progival.

[ Szerkesztve ]

(#135273) samsung ace


samsung ace
tag


Ezek a frissítések vannak csak nálam.És ezeket az istenért se teszi fel KB5003173,KB5003214

(#135274) prtvlogan válasza Geth (#135272) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Hm.. Érdekes dolgot mondtál, az említett program fent van a gépemen már 3 éve, és szinte az egyetlen, ami mindig minden körülmények között elindult. Ezért nem is gyanakodtam rá. Letörlöm, és meglátjuk mi lesz..
Köszönöm a tippet! :R

(#135275) jenei1994


jenei1994
addikt

21H1-es verzió-nál van egy hiba nálam.

A utorrent nem indul a rendszerrel. Mi lehet a gond szerintetek ? Automata inditás bevan pipálva.

Eddig nem volt gond vele :F Frissités után nem indul ell a rendszerel. :U

(#135276) liszi70 válasza jenei1994 (#135275) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ne bánkódj, hogy nem indul az utorrent. Válts pl. qbittorrentre, arra nem vetül a biztonsági kockázat gyanúja, ellentétben az utorrentel.

(#135277) jenei1994 válasza liszi70 (#135276) üzenetére


jenei1994
addikt

azse indul most próbáltam ki :D

(#135278) isti732712 válasza liszi70 (#135276) üzenetére


isti732712
aktív tag

Alapesetben már a qbittorrentet sem engedi! Külön engedélyt kell adni!

[ Szerkesztve ]

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135279) arcitec válasza isti732712 (#135278) üzenetére


arcitec
addikt

És azt hogy-hol kell megadni?

(#135280) isti732712 válasza arcitec (#135279) üzenetére


isti732712
aktív tag

ez már ide tartozik [link]

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135281) mpo


mpo
veterán

21H1 van, a build 19043.985, a qbittorrent v4.3.5 és automatikusan indul.

Ha érted, akkor már elavult.

(#135282) isti732712 válasza mpo (#135281) üzenetére


isti732712
aktív tag

20H2 még nem tette meg sem a bittorrent sem a qbittorrent,ezekszerint 21H1 nél már nem nyavajog! Nekem példa még csak 20H2 nél volt.

[ Szerkesztve ]

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135283) King Unique válasza jenei1994 (#135275) üzenetére


King Unique
titán

Na és a feladatkezelőben az indítás fülön is megjelenik az említett program autostart? Nincsen telepítve olyan program, akár 3rd party AV, ami blokkolja?
A hiba egyértelműen nálad lehet beállítás / szoftverkörnyezet függvényében, nálam 21H1-en is gond nélkül működik a uTorrent autostart, telepítésnél bepipálva és utólag a program kezelőfelületén beállítva is.
Ha más nem megy, akkor meg telepítsd újra a programot, már a telepítésnél bejelölve az autostart opciót, stb.

(#135282) isti732712:
Nem, általánosan nyilván szó sincs ilyenről és nem kellett, nem kell semmilyen spéci engedély. :N Most direkt kipróbáltam az aktuális programverziókkal 20H2 és 21H1 rendszereken is, már a telepítésnél bejelölve az autostart opciót, majd utána újrapróbálva utólag a programok kezelőfelületén is és minden esetben gond nélkül indult a Windows 10-zel együtt mind a uTorrent, mind qBittorent, ennyi. :))

[ Szerkesztve ]

(#135284) jenei1994 válasza King Unique (#135283) üzenetére


jenei1994
addikt

Már megoldottam újra felraktam a qbittorrent-et. és jó lett. Utorrentet töröltem.

(#135285) moma


moma
őstag

Csak visszajelzés. Végül offline/helyi accounttal csináltam a wint. Amúgy az idő nagy része a mindenféle programjaim feltelepítése beállítása, de ezek meg nem windows storeos dolgok. Winben amit be kell állítanom az elég gyorsan megvolt. Szóval azt hiszem marad is ez így.

Amivel szenvedek még, hogy azt reálisan látom e, hogy nem lehet beállítani most épp, hogy a bluetoothos egér ne ébressze fel sleepből a laptopt? Régebben ezt úgy kellett, hogy device managerben megkerestem és a power management tabon beállítottam, de most vagy nincs ott a tab, vagy passív az a sor. Eléggé utána olvastam és sokan szenvednek vele.

we all deserve a bit of luck.

(#135286) arcitec válasza isti732712 (#135280) üzenetére


arcitec
addikt

Miért tartozna oda? Bármelyik programra vonatkozhat. Vagy nem?

(#135287) isti732712 válasza arcitec (#135286) üzenetére


isti732712
aktív tag

Mert ez itt a windows10 topik! Nyílván egy utorrent bittorrent nem szerves része a windows 10 nek :))

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135288) isti732712 válasza King Unique (#135283) üzenetére


isti732712
aktív tag

Akkor rosszul fogalmaztam!

Erre értettem az engedélyezést! Mert ugye ilyen és másféle nyalánkságok is vannak mind,uttorrent,bittorrent és qbittorrent progiknál :))

Ha az ilyen és egyéb Pua stb dolgokat nem engedélyezed a vírusírtónál akkor maga a program sem használható.....

De ez itt akkor is Windows 10 topik :D :DD :W

[ Szerkesztve ]

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135289) ledgeri válasza Graphics (#135240) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ok más verzió, benéztem

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#135290) ledgeri válasza DS39 (#135256) üzenetére


ledgeri
nagyúr

No pont szerencséd van, mert pont most találkoztam hasonlóval.
Az egész attól függ, hogy egy parancsikon van-e "jobbklikk kitűzve" vagy magáról az alkalmazás exe-jéről kerül fel közvetlenül a kitűzés... és még kombinálja az is valamelyes,t hogy az éppen futó, alkalmazás tálca sávjára kattolva tűzod-e ki.
Pont tegnap telepítettem fel 4 firefoxot, és persze, hogy az utolsó telepítésé az szétnyilt. Annál az volt a legjobb megoldás, hogy újraraktam csak azt.... de nem feltétlen az az egyedüli megoldás, de logikailag itt kell tapogatózni.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#135291) arcitec válasza isti732712 (#135287) üzenetére


arcitec
addikt

Látom nem át a gondolatom, de sebaj ... ;]

[ Szerkesztve ]

(#135292) King Unique válasza isti732712 (#135288) üzenetére


King Unique
titán

Igen, rosszul, mert akkor azt kellene, kellett volna írni, hogy a vírusirtó blokkolta és ott kellett engedélyezni, meg ugye mégis melyik, mert az pont derült derült ki... Meg ugye már ahol és már amelyiket, mert pl. a qBittorent telepítője és maga a program pont hogy tiszta szokott lenni és nincsen megpakolva nemkívánatos szeméttel, ellenben a uTorrent igen, bár most 21H1 és Defender kombónál kipróbálva nálam nem szólt rá semmit és nem kellett külön engedélyezni még azt sem. :))

(#135293) isti732712 válasza King Unique (#135292) üzenetére


isti732712
aktív tag

Akkor ez 21H1 esetében már ezekszerint változott, hogy a defender nem szól,ezt jó tudni mert akkor ezzel már nem kell foglalkozni!
Igen abban igazad van a qbittorrent tiszta szokott lenni,bár az előbbi scrennshot nem ezt támasztja alá :))

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135294) King Unique válasza isti732712 (#135293) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem feltétlen 20H2 vagy 21H1 függő, hanem értelemszerűen a Defendertől, annak beállításaitól és a vírusdefiníciós adatbázistól is. Ahol az utóbbi azért is lényeges, mert volt már rá példa a Defendernél is, hogy X vírusdefinícióval ugrott adott telepítőre/programra, míg Y esetén nem, + lehet false positive találat is. ;)
Az eredeti kérdésre visszatérve meg nyilván működik alapjáraton az autostart, mind a telepítésnél, mind utólag a program kezelőfelületén beállítva, az hogy bizonyos esetekben xy programot esetlegesen blokkol a beépített / külső védelem és külön engedélyezni kell, az már más dolog.

(#135295) isti732712 válasza King Unique (#135294) üzenetére


isti732712
aktív tag

Akkor ezt szerintem kimaxoltuk :))
De most is tanultam valamit mint mindig :R

Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.

(#135296) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Ma megtörtént a hardvercsere, de nem tudom újraaktiválni a windows-t. Microsoft fiókhoz volt rendelve, de nem sikerül. Tudnátok segíteni?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#135297) King Unique válasza dethroner (#135296) üzenetére


King Unique
titán

A Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után
How to reactivate Windows 10 after a hardware change
Újraaktiválás telefonos automata ügyfélszolgálaton keresztül
Segítség a Windows aktiválási hibáihoz

Ilyenkor azért szokás megadni, hogy pontosan mi a hibakód az aktiválásnál, futtatva lett-e már a gépházban az aktiválási hibaelhárító, Microsoft-fiók esetén abba belépve ki lett-e választva az új eszköz, milyen típusú és honnan vásárolt licencről, termékkulcsról van szó, stb., mert nem a telejósda ez, hogy konkrétumok nélkül csak úgy kitaláljuk...

[ Szerkesztve ]

(#135298) dethroner válasza King Unique (#135297) üzenetére


dethroner
veterán

Végigcsinálom, és ezt írja:

Nem lehet aktiválni a Windows ezen példányát, mert az eszköz digitális licencét már felhasználták a Windows újraaktiválására.

Na ez mi?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#135299) King Unique válasza dethroner (#135298) üzenetére


King Unique
titán

A hibakód ebből továbbra sem derült ki, de a szöveg alapján ha ugyanaz a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc több hardveren is használva van, akkor az okozhatja a problémát, amire már le lett írva és linkelve az előző válaszban, hogy a Microsoft-fiókba belépve az új eszközt kellene kiválasztani és aktiválni, lásd a linkelt útmutatót. + A telefonos újraaktiválás is opció, stb.

[ Szerkesztve ]

(#135300) coco2


coco2
őstag

Windows 10-en akárhányszor kikapcsolom a pin kódot, meg netplwiz-el a jelszót is alapra állítom, folyton alap helyzetbe állnak a beállítások, ugyan úgy jelszót kér + pin kódot is kötelezően beadat velem.

Vajon lehet valamit tenni annak érdekében, hogy a win10 leszokjon azokról a rossz szokásokról :F

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.