Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#121001) King Unique válasza Kékes525 (#121000) üzenetére


King Unique
titán

Miért nem tőlük kérdezed, meg ha ennyiért csak a szokásos MAK kulcsokat osztogatják, akkor szerinted? :D Ha EU-s használt szoftver a W10 és megfelel pl. ezen feltételeknek, akkor még oké lehet.

(#121002) Sztyepadzso válasza King Unique (#120972) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

& (#120969) Doky586

Köszi mindkettőtöknek a leírásokat, segítséget!

Hiba elhárítva, csak SSD-vel telepítve megjelent a 3 meghajtó, ezután a HDD -t is csatlakoztattam, lementettem*, majd formáztam, majd újra belaktam.
Driverek, meg az a pár program fent, megy f@szán.

*Azt nem tudom, hogy a TC rejtett fájlok mutatása ugyanazt tudja-e, mintha a fajlkezelőt kérem erre, de az nem mutatott eltérést az eredeti könyvtárszerkezettől, nem láttam extra mappát vagy fájlt a HDD-n(van ott Filmek, Képek meg Install kb) . És az a reinstall alatt nem volt a PC - hez kötve , azaz nem törlődhetett akkor ki.

Úgyhogy fogalmam sincs hova dobálta be a sz@rjait.
:F

(#121003) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Újabb kérdés:
mi van akkor,ha telepítésnél a "nincs kulcsom"lehetőséget kellett volna használnom,hiszen van Microsoft fiókom,én pedig beírtam neki a kulcsot?
Okoz-e ez gondot?

[ Szerkesztve ]

(#121004) Kékes525 válasza King Unique (#121001) üzenetére


Kékes525
félisten

Ha téged ez nem is érdekel, de talán azért mást igen. :U Azért is kérdeztem, mert nem tudom és nem írogatok nekik. A fórumot elég sokan olvassák, lehet hogy valaki tudja.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#121005) King Unique válasza RaptorzZZ (#120999) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem derült ki, hogy milyen laptopról, annál milyen SSD-ről, milyen formájú beépítésről van szó, stb. Gondot az szokott okozni a telepítésnél/bootolásnál, ha pl. az ODD helyére HDD Caddy-ben van téve a SSD, ezért ilyenkor elsődlegesen a HDD helyére javasolt tenni az SSD-t, ha 2,5"-os SATA-s. Ha M.2 (?) SATA/NVMe SSD és van neki a laptopban külön foglalat, akkor az más dolog, de többek között ez sem derült ki. Aztán azt írod, hogy a telepítés után az UEFI BIOS boot menüben manuálisan kiválasztottad a megfelelő meghajtót, de nem bootolt. Az viszont nem derült ki, hogy tényleg a megfelelő meghajtó/bejegyzés lett-e kiválasztva/beállítva, illetve UEFI-s telepítés a Windows Boot Manager.

Aha, tehát nyilván megoldható lett volna a klónozás is, de azért lett elvetve, mert otthonra számodra nem volt elég a Pro kiadás és okvetlenül Enterprise LTSC kellett, amit alapesetben magánszemély eleve nem is vásárolhat, használhat legálisan, érdekes... :DDD

Biztos nagyon okosak, ügyesek azok a szervizesek, bár az hirtelen nem teljesen tiszta, hogy mi köze a telepítéshez a célmeghajtón (SSD) kívüli másik fizikai lemeznek (HDD), meg hogy az hogyan van formázva, amikor eleve az előbbire (SSD) történik a Windows 10 telepítése... :F Meg az nemrég már el lett magyarázva, hogy a telepítésnél nem előírás sem a célmeghajtónál, sem a többinél, hogy előre inicializálva, particionálva, formázva legyen, egy (belső) HDD, SSD is eleve particionálatlan, formázatlan gyárilag, aztán mégis lehet rá telepíteni a kijelölés és tovább opció használatával.

(#121006) King Unique válasza Kékes525 (#121004) üzenetére


King Unique
titán

Akkor írom másképp, hogy megértsd... Szerinted ilyen olcsón gyakran mit szoktak árulni, miért voltak linkelve az előző válaszban a MAK, MSDN stb. kulcsokra vonatkozó hozzászólások, jobbik esetben az EU-s használt szoftver? Aztán azt innen honnan tudja tuti biztosan bárki is, hogy pontosan milyen és honnan való licenceket árulnak egyik/másik ilyen webshopban, MAK/MSDN/ EU-s használt szoftver, talán elsődlegesen nem az illetékeseket (akik árulják) kellene kérdezni ez ügyben, meg elolvasni a linkelt cikk erre vonatkozó részét? Aztán mennyi is eredetileg pl. egy MSO Pro/Pro Plus programcsomag, az Office téma ide, vagy a Microsoft Office és Office 365 topicba való inkább, az utóbbiban talán már nem volt szó hasonlóról? Illetve itt talán szintén nem, a topikgazda talán nem írta már le többször, hogy lehetőleg minimalizálni/mellőzni kellene az ilyen kérdéseket? :U

[ Szerkesztve ]

(#121007) Pyttawrx válasza King Unique (#121006) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

:C :K szép összeszedett leírás és válasz.

(#121008) Lauda válasza Kékes525 (#121000) üzenetére


Lauda
félisten

A legalitásával nincsen probléma. Szerintem érdemesebb innen az aprórol retail kulcsot vásárolni. Így ha gáz lenne, magyarul és "azonnal" tudsz kommunikálni az eladóval.

(#121009) Krisz86


Krisz86
csendes tag

Sziasztok!
Legfrissebb Windows 10-en automatikusan elindul a Skype.Beállításokba ki lett kapcsolva,mint mindig és igy is elindul...Hol tudnám még kikapcsolni? Köszi. :)

(#121010) RoyBatty


RoyBatty
aktív tag

Gépház/Alkalmazások és szolgáltatások/Indítópult menüben kikapcsolod, ha ott van a Skype. Másik lehetőség a regedit :)

(#121011) Kékes525 válasza Lauda (#121008) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi, megnézem! :)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#121012) zozoka79


zozoka79
tag

Üdv.vettem notit free dossal.ismerős felrakta a win10 home-t,én pedig vettem az ebayról hozzá termékklcsot,és beótöttem,el is fogadta,majd újraindítás után valamiért már enterprise verziót ír,és írja,hogy nincs aktiválva a windows.de ezt csak a gépházban írja,az asztalon jobb lent nem írja.előtte ott is írta.nem értem az egészet.

(#121013) Szakállas79


Szakállas79
friss újonc

Üdv mindenkinek. Nagy segítségre lenne szükségem a windows témában.

Adott egy asztali gép, erre kellene varázsolni 2 oprendszert, hogy menjen Win7 és Win 10 is !

Gép:
ASUS B360-F Rog Strix
Intel i7-8700
RAM: 2x 8GB + 4GB , azaz 20GB DDR4 2666MHz
VGA: RX 570 4GB
SSD Sata 600 120GB - erre megy a Win 7
M.2 PCIe 250GB - erre menne a Win 10
HDD 3TB adatoknak, állományoknak
LG Blu-Ray író

Kijelzők: 2db egyforma 24" HDMI monitor 1080p 3. kijelző egy LG 4K TV szintén HDMI porton.

A lényeg, melyik windows jobb munkára? Win 7 64bit Pro vagy Enterprise ? és ugyanez a kérdés a Win 10-re is. Win 10 64bit 1909 lesz.

És ezekután jön a lényegi kérdés. Először a Win 7 -et telepítem SSD-re, felrakom a proggikat, kész. Kikapcsolás.
Berakom a helyére az M.2 PCIe SSD-t - INDÍTÁS . Win 10 telepítés ugye M.2 -re megy.

Kérdés:
Win 10 létrehozza ez esetben azt a boot választó opciót, hogy induláskor kiválaszthatom, melyik oprendszert akarom indítani ?

Vagy hogyan kell ezt helyesen megoldanom, ha az általam felvázolt nem okés ?
Ebben szeretném ha valaki segítene érthetően, hogy egyszerű felhasználó is megértse :R
Miután minden lefrissült, internetet nem fog látni a gép. Csak munkára lesz fogva, természetesen aktiválva lesznek :K

[ Szerkesztve ]

(#121014) mzso


mzso
veterán

Helló!

Win8-on be volt állítva animált zárolási képernyő. Win10 upgrade esetén ez olyan szinten idióta lett, hogy automatikus zárolás után folyamatosan csak a bejelentkezési képernyő hátterét mutatja, és csak egy pillanatra villan be másik kép amikor hozzányúlok a billentyűzethez... Mit lehet ezzel kezdeni, hogy ne legyen ilyen gagyi?

(#121015) RaptorzZZ válasza King Unique (#121005) üzenetére


RaptorzZZ
újonc

M.2-es foglalatba ment a drive (Asus x542un, hp s700 250gb). Ha kézzel választottam ki, ha a boot prioritást állítottam megfelelően, ugyanaz volt az eredmény.

Gondolom itt mindenkinek vegytiszta Windows-a van, de én kérek bocsánatot amiért nem egy erőforrás zabáló pro verziót akartam használni. Emellett van legálisan kb. 5 db. kulcsom különböző verziókra, szerintem nem hal bele a MS, hogy nem azokat a verziókat használom. Egyébként ki mondta, hogy nem a magánvállalkozásomhoz használom a gépet?

Nekem sem tiszta, hogy a szervizben mit sikerült alkotniuk, tudom, hogy nem előírás, hogy hogyan legyen formázva a másik drive, de b@szhatom és nem tudok mit csinálni, ha szerintük az. Fogyaszóvédelemhez meg nem érné meg ennyi pénzért fordulni.

(#121016) gabro0 válasza King Unique (#120996) üzenetére


gabro0
őstag

Köszi! Ezek szerint eleve félreértelmeztem a funkciófrissítéseket. Szóval funkciófrissítés = új főverzió (1909, 2004...).

Nehezményezem a változtatást, mert a mostani opció csak egyszeri halasztást engedélyez, míg a korábbi egy folyamatos késleltetést eredményezett.

Igazából mindegy, ha nincs probléma a rendszerrel, csak minden nap olvasni valami hibáról, amit kiadás után pár nappal fedeznek fel és akkor már szüneteltetik mindenkinek a végleges javításig. Szerintem ennek a korábbi beállításnak köszönhetem, hogy eddig minden ilyet "sikerült" elkerülnöm.

(#121017) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Alaplap + proci csere előtt vagyok és driverekkel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az az igazság hogy van rossz illetve jó tapasztalatom is azzal hogy a Win10-re hagyom-e a driverek telepítését. Volt olyan laptop amivel szívtam, nem működtek a gyári driverek, ráhagytam a Windows-ra és utána hibátlan lett.
De olyan is volt hogy nem működött a hangkártya rendesen. Persze ez tavaly volt, azóta nem tudom van-e javulás abban hogy a Windows-ra hagyjam-e a telepítést.

Idáig úgy csináltam hogy nem adtam netet a gépnek, majd felraktam a főbb drivereket (chipset,vga, audio, lan) majd max utána energia menedzsment meg hasonlót szedett le az updater. Mert ha hagyom a neten lógva a gépet akkor egyből elkezdi letölteni és telepíteni a drivereket, nincs időm kikapcsolni hogy ne telepítse.
Mit tudtok tanácsolni? Használjam-e az updatert vagy ne a Z490-es alaplapnál?
Vagy esetleg csináljam azt hogy nem adok netet a gépnek felrakom a VGA drivert, majd utána a többit szedje le ő? Az a baj hogy nem egy teljes VGA drivert rak fel, GeForce Experience-t nem telepíti.
DDU-val le tudom szedni, de ha nem fontos akkor nem törölgetném a vga drivert.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#121018) King Unique válasza zozoka79 (#121012) üzenetére


King Unique
titán

Biztos, hogy Home kiadást telepített az az ismerős, nem Enterprise-t? Próbáltad az újratelepítést Home kiadással, majd az aktiválni a vásárolt termékkulccsal?

(#121019) vegyszer válasza RaptorzZZ (#120985) üzenetére


vegyszer
addikt

Pár tucat hozzaszólással ezelőtt valaki pont ezt sérelmezte, hogy a Windows telepítés kérdés nélkül írt más hdd-re, mint amire a telepítés szól. És ezzel omlasztott össze működő rendszert. Nem lehet, hogy nálad is ez a helyzet?

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#121020) King Unique válasza RaptorzZZ (#121015) üzenetére


King Unique
titán

Mármint M.2 SATA, meg a S700 is olyan az adatlapja alapján, ami nem akkora extra.
A telepítésre vonatkozóan az előző válaszokban bőven le vannak írva az információk, + említve a BIOS bootolási beállításainak átnézése, szükség esetén a BIOS frissítése, stb. + Az is lényeges lehet, hogy ha a HDD-n még ott van az előző Windows-telepítés, akkor arról jelenleg bootol-e, illetve önmagában az SSD nélkül, valamint fordítva, ha csak az SSD van a gépben, akkor az arra telepített Windows. Ha nem megy, nem sikerül semmilyen módon, hát akkor vidd vissza, fogadd el a szerviz ajánlatát, bízd hozzáértőkre, miegymás.

Hát egyrészt nyilván nem is Enterprise LTSC kiadást használ itt sem a többség otthon, pláne hogy magányszemélynek az nem reális, nem is vehet olyat, hanem cégeknek, vállalatoknak, egyéb intézményeknek opció mennyiségi licencszerződés keretén belül. Ha neked az utóbbi van, akkor elnézést, nem szóltam. Ha az előbbi, akkor meg... Másrészt nem mintha otthonra létszükséglet lenne az Enterprise LTSC, érdekes módon sokan bőven elvannak Home és Pro kiadásokkal és azok erőforrásigényével, meg azokat legalább legálisan beszerezhetik.

[ Szerkesztve ]

(#121021) zozoka79 válasza King Unique (#121018) üzenetére


zozoka79
tag

Biztos home volt,hisz elsőször a goodoffer24-en vettem kódot pro verzióhoz,és nem működött vele,utána néztem,hogy homet tettek nekem fel,ezért nem volt hozzá jó a kód.még onnan is várom a visszatérítést.aztán jött az ebayes kód ,amiután enterprise lett...levelezgetek az eladóval,nem találkozott még ilyennel azt írja.küldött másik kódot az se jó. :( hogy tudok homet visszatelepíteni? nekem mondjuk nincs home telepítőm,ezt is úgy tették rá.nem lehet átfrissíteni rá valahogy?mert a homeról is valahogy átváltott enterprisera..

(#121022) King Unique válasza gabro0 (#121016) üzenetére


King Unique
titán

Akkor még egyszer: a korábbi verzióknál Pro kiadástól kezdve volt 30 napos halasztás az összesítő frissítéseknél és 365 napos a funkciófrissítéseknél, azaz véges időtartamú. Az újabb verzióknál most szintén van 5 x 7 = 35 napos szüneteltetési lehetőség (frissítés után újból adott), + az egyes havi összesítő frissítéseket eleve csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update. Az aktív életciklusú Windows 10-verzióknál az új funkciófrissítést alapesetben szintén csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update, vagyis nem szükséges külön halasztani a korábbi módon, azért is vált okafogyottá azon beállítás.

(#121023) King Unique válasza zozoka79 (#121021) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha neked is Pro volume MAK kulcsokat osztogattak, akkor annyira nem meglepő, ha nem működött, de amúgy normál esetben lehet közvetlenül váltani Home kiadásról Pro kiadásra új (Pro) termékkulcs megadásával is. Ahogyan pl. az Enterprise —► Pro downgrade is megoldható, lásd egy másik válaszban leírtakat.

"hogy tudok homet visszatelepíteni?"

Letöltöd hozzá a telepítőt (ISO) a Microsoft weboldaláról - amiben Home kiadás is van, választható a telepítésnél - és telepíted pl. ezen leírás, meg pl. ezen hozzászólásban javasoltak alapján.

"levelezgetek az eladóval,nem találkozott még ilyennel azt írja.küldött másik kódot az se jó."

Ezek a fránya, nem működő olcsó termékkulcsok... :N Érdekes módon a standard forrásból beszerzetteknél rendszerint nincsenek ilyen gondok, meg hogy nem működik kifejezetten az adott kiadáshoz vásárolt termékkulcs, valaki OEM/Retail változatot vesz, aztán küldenek helyette MAK kulcsot, stb. :))

[ Szerkesztve ]

(#121024) Kezdő vagyok válasza ЯΞD (#120901) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Nekem is csinálta ezt az előzőleg feltelepített rendszer.
Utoljára már vagy kétnaponta,nagyon untam.
Erre valaki?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#121025) Doky586 válasza Szakállas79 (#121013) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az összes többi lemezt húzd le az os telepítés idejére. A két os-t külön lemezre tedd. A win7-et legacy módban, a win10-et uefi módban telepítsd. A bios gyorsmenüben válthatsz köztük.

A legjobb a Pro, az enterprise csak a procid energiáit pazarolná a sok beépített szolgáltatásával és magánembernek még felesleges és illegális is.

[ Szerkesztve ]

(#121026) zozoka79 válasza King Unique (#121023) üzenetére


zozoka79
tag

:C

(#121027) King Unique válasza Szakállas79 (#121013) üzenetére


King Unique
titán

Azt a kiadást, amelyiket megvásároltad, amelyikhez van érvényes licenced, ahol home felhasználás esetén a Home és Pro kiadás reális, meg pl. KKV szinten is opció a Pro. De ha neked van mindkettőhöz és ez valami céges gép akar lenni, hát akkor lehet az Enterprise is, bár akkor megcsinálhatná a rendszergazda is, annak a dolga lenne. :)

Ha már nem a szokásos dual-boot megoldás lesz egyazon fizikai meghajtóra, hanem 2 külön SSD-re telepíted a 2 Windowst, akkor nem létszükséglet a közös boot menü, hanem a bootolásnál pl. F12/egyéb billentyűvel kiválasztod egyik/másik meghajtót, a megfelelő bejegyzést, aztán indítod attól függően a W7-et, vagy a W10-et. Ahol egyik/másik Windows telepítése alatt akár le is tilthatod a BIOS-ban, vagy fizikailag leválaszthatod (kábelt lehúzni) a többi HDD/SSD meghajtót, mivel többeknél probléma szokott lenni a nem megfelelő telepítés miatt az, amiről nemrég volt szó. + Dual-boot esetén a W10-nél majd szükséges lehet a gyorsindítás kikapcsolása.

(#121028) Pyttawrx válasza zozoka79 (#121012) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Siman megy a váltás home-rol pro-ra. Persze itt megint a jó öreg olcsó kulcsok miatt van ez. :) De már leírták. Amúgy aktiválás nélkül is használható az OS kis megszorításokkal, de legalább legális. :)

(#121029) Szakállas79 válasza Doky586 (#121025) üzenetére


Szakállas79
friss újonc

Hali

Köszi a választ. A Win7-et nem lehet uefi módban ? vagy csak a működés miatt kell Legacy módú telepítés?
És mint magánembernek természetesen :R

De mint felvázoltam:
Win 7 Sata portra és SSD-re
míg Win 10 M.2 PCIe -re megyen.

Az akkor okés hogy Professional lesz mindkettő :R

(#121030) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Ilyet valamikor régen magam is csináltam de az XP és Win7 esete volt. Már nem is tudom mikor, de tuti vagy ~15 éve volt :))

(#121031) Szakállas79 válasza King Unique (#121027) üzenetére


Szakállas79
friss újonc

De de de ezt szeretném közös boot menü -t :C
FastBoot kilesz kapcsolva természetesen :K

Innen hogyan tovább...? Vagy a Win 10 telepítésekor észlelni fogja, hogy van ott egy SSD rajta a Win 7 -tel és létrehozza a közös boot menü -t ? :F

(#121032) King Unique válasza Szakállas79 (#121031) üzenetére


King Unique
titán

Akkor telepítsd azonos SSD-re a 2 Windowst, először a W7-et, utána a W0-et, aztán akkor eleve bekerül a rendszerbetöltőbe mindkettő bejegyzése. :)) De akár utólag is lehet hozzáadni bejegyzést.
Amúgy meg le volt írva, hogy nem szükséges a közös menü, ha eleve elszeparáltan, 2 külön SSD-re telepíted a 2 Windowst, mivel bootolásnál F12/egyéb billentyűvel lehet választani a BIOS gyorsmenüjében a 2 lemez, 2 OS közül. Meg akkor lehet a 2 Windowst akár eltérő bootolási mód szerint is telepíteni, ahol a W7-nél elsődlegesen a legacy/CSM javasolt, mivel bár támogatja az UEFI-s telepítést is, de ott lehetnek vele gondok: [link], [link].
A Fast Boot Fast Startup, dual-boot megoldásnál elsődlegesen az utóbbit kellene kikapcsolni.

(#121035) jokeph válasza Szakállas79 (#121031) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv !
Egy apró észrevétel:
A W7 alapvetően nem támogatott a lapodon, minimum moddolt W7 telepítőt kell készítsél/beszerezzél, amibe bele kell dolgozni az xHCI drivert, enélkül nem fogod tudni használni W7 alatt az USB-s eszközöket, egeret és billentyűzetet sem.
A PS2-es eszköz ilyenkor is működik (és van a lapodon egy osztott PS2-es port), ha van ilyen billentyűzeted, azt tudod használni. :U
így elvben a feltelepült rendszeren utólag is hozzá tudod adni a szükséges xHCI drivert PS2-es bill vagy egér segítségével.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#121036) Fire/SOUL/CD válasza Szakállas79 (#121029) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

1. Deszka pontos típusa?
2. M.2 PCI SSD pontos típusa?
(Nem kell feltétlenül UEFI, NVME esetén sem, ha "jó" a deszka, meg "jó" az SSD (Samsung rulez ;] ))

UI: Manapság a legjobb OS-t hanyagolják, nevezetesen a W8.1-t... Azzal nincs gebasz, so lehet W7 helyett alternatíva simán (de W10 helyett is 2023-ig támogatott)) ;)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#121037) adrian94


adrian94
őstag

Sziasztok. Valami ötlet esetleg, hogy a laptopom mièrt nem látja a wifit?

Van másik laptop is (azon win 7 van), xbox one, telefonok, tv látják de a win 10-es laptopom (újra telepítés után sem) látja a wifit.

(#121038) egykori válasza egykori (#120883) üzenetére


egykori
őstag

A 2,5 perces indulási időt már sikerült ~2 percre lecsökkenteni. Ma a kutakodásom során észrevettem egy beállítást, ami nem tudom, hogy befolyásolja-e a boot időt. A linkelt képen látható a 30 mp-es várakozás, ami talán feleslegesen lehet bekapcsolva, mert csak egy rendszer van a gépemen, a W10. Ezt a pipát ki lehet venni, csökkenti az indulási időt? Ha kikapcsolom, akkor nem okoz-e valamilyen más problémát?

(#121039) Fire/SOUL/CD válasza adrian94 (#121037) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

0. laptop PONTOS típusa... Könyörgöm... :R

1. Eszközkezelőben (WIN gomb+X/Eszközkezelő) látszódik a WiFi adapter a hálózati kártyák csoportban?
Esetleg vannak ismeretlen eszközök (sárga felkiáltójeles cuccok)?
Ha ez utóbbi, akkor lehet, hogy pont az egyik "felkiáltójeles" cucc a WiFi...

2. Ha nem ez a szitu (mondjuk az eszközkezelőről dobhatnál egy képet, ismeretlen eszközök és hálózat csoport látszódjon kinyitva), akkor is előfordulhat, hogy rossz drivert telepített a W10 (régen, régebbi OS-k estén is előfordult, tipikusan ralink és egyes intel wifi adaptereknél, hogy lehúzott az OS újabb WiFi drivert, ami el is xarta az egészet...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#121040) Szakállas79 válasza King Unique (#121032) üzenetére


Szakállas79
friss újonc

OK ! Akkor mindkettő ki lesz kapcsolva és majd F12 BM és kiválasztani amelyiket szeretném.

Akkor így lesz :R :R :R

(#121035) jokep

Félrenéztél valamit, mert de igen van támogatás, sőt UHD 630 driver is megoldott lesz ;)
Eleve adott az USB 2.0 csati is. De ott van a PS2 is.
Úgy van utólag is akár... :K

(#121036) Fire/SOUL/CD

OK 3.x is leírom, vagy inkább linkelem: [link]
M.2 PCIe : XPG GAMMIX S5 pontosan 256GB-os 5év garral.

[ Szerkesztve ]

(#121041) adrian94 válasza Fire/SOUL/CD (#121039) üzenetére


adrian94
őstag

Sorry :R Asus K551LN laptop.

Nincs egy felkiálltó jeles cucc sem..

Az ismeretlen eszközöket hol találom?

[ Szerkesztve ]

(#121042) jokeph válasza Szakállas79 (#121040) üzenetére


jokeph
nagyúr

Nem hinném. Audio driver van hivatalosan egyedül a lapod honlapján.
Hivatalos UHD 6xx Intel IGP driver sincs a gyártói oldalon, az egy dolog, hogy össze lehet hozni.
Az USB 2.0-ás port sem fog menni W7 alatt az xHCI driver nélkül. ;)
Ez így van már 6. gen CPU óta (H/B/Z 1xx chipsetes alaplapok).
A PS2 a tutira működő port. :D
No, nem kukacoskodni akarok, kitartás és hajrá. ;)

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#121043) Doky586 válasza Szakállas79 (#121029) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Lehetni lehet a win7-et is uefiben [link] de nem ajánlom. A közös boot menüt se.

(#121044) _DiEGO_ válasza Doky586 (#121043) üzenetére


_DiEGO_
őstag

TE sem ajánlod , már hárman nem , már nem is akarom :)) így a link is tárgytalan. Három a magyar igazság, ennyien NEM tévedtek 100% :C
:R :R

[ Szerkesztve ]

(#121045) Szakállas79 válasza _DiEGO_ (#121044) üzenetére


Szakállas79
friss újonc

:D Köszi :)) Doky mellé nővérke

(#121043) Doky586

Köszönöm neked is , tényleg :R Akkor megyen Legacy módban mindkettő :R

[ Szerkesztve ]

(#121046) Fire/SOUL/CD válasza Szakállas79 (#121040) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Elnézést, a deszkát benéztem... :B

Legelső dolog, amit rövidre kell zárni, az az, hogy mennyire "intelligens" a deszka BIOS-a, azaz ha Legacy avagy UEFI módra is van állítva, akkor is képes a bootmenüt használva azon "felülemelkedni", azaz CSM módba lévő BIOS esetén bebootol-e UEFI meghajtóról avagy fordítva, azaz UEFI-re állított BIOS esetén Legacy-ba bootolni(pl a B450-es lapok ezt alapból tudják)

Ha az nem érdekes, hogy a W7 nem fogja látni az ADATA NVME-t (ez a legegyszerűbb telepítés, bár még mindig nem értem, hogy miért nem W8.1...), akkor UEFI-re kell állítani a BIOS-t, W7-t telepíteni elsőre a SATA SSD-re (NVME-t nem kell kiszedni, úgy sem látja szvsz). Ezt követően SATA SSD lehúz és a W10 telepít az ADATA NVME-re.
Deszka bootmenüjét használva tudod majd kiválasztani melyik OS induljon (W7 nem fogja látni szvsz az NVME meghajtót, W10 természetesen látja a W7 SSD-t)

UI: Az ADATA NVME meghajtókhoz nem szoktak adni külön NVME driver-t, azaz az OS NATIVE módban kezeli. Ezt a W7 nem tudja. A másik probléma lehet(mondom: lehet), hogy Legacy módban döglött az ADATA NVME... (ha nincs külön ún. bootcode a meghajtón, akkor az alaplap hiába próbálja átadni a vezérlést, az nem csinál semmit, röviden: Legacy-ban nem biztos, hogy menni fog... ) Próba cseresznye...(nem ismerem/nem volt még a kezem közt ilyen meghajtó, ezért nem tudom biztosra mondani, de próbáld ki)...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#121047) adrian94 válasza Fire/SOUL/CD (#121039) üzenetére


adrian94
őstag

Amúgy egy csomó wifit lát a gép, csak pont a miénket nem.. :F

(#121048) Szakállas79 válasza Fire/SOUL/CD (#121046) üzenetére


Szakállas79
friss újonc

Win 7 kell a régi nyomtatók és egyebek miatt, ami Win 7 támogatott max. !

Win 10 meg meg a DirX 12 miatt is. Kell a 4K H265 miatt is stb.... 12 szálat csak jobban kezel Win10 mint elődjei munkában.

De még CPU meg sem jött, sem a CPU hűtő..... minden más megvan már. Talán jövö hétvégén már telepíteni tudom.

Minden másra meg tudom jó és stabil a Win 8.1! Nyolcast maga MS is szinte kukázta saját szavaival.

(#121044) _DiEGO_

Azért az a Bootmenü jól esett volna és nem kellett volna nyomkodni F12-őt :U

[ Szerkesztve ]

(#121049) Sztyepadzso válasza adrian94 (#121047) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

A kártyád 2.4 GHz-es, az 5-öt nem ismeri. A Wifid milyen? Az én szirszar routeremben be lehet állítani (de szerirnem mindegyikben), hogy mi legyen 2.4 vagy 5 vagy mindkettő. Más nevet is adhatok nekik.

(#121050) Fire/SOUL/CD válasza adrian94 (#121047) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Szvsz, akkor pl egy okosteló se látja azt a wifi hálót...(2,4ghz vagy 5ghz, az se mindegy, hogy a router milyen frekin nyomja, ellenőrizd. Pl vannak routerek, amelyek mindkét frekitartományon tolják, egyáltalán nem mindegy, melyikhez próbálsz csatlakozni, avagy olyan eszköz, ami nem támogatja a 5ghz-t, azok nem is látják (nem mind) az 5ghz-es wifi hálózatokat stb stb)
Bocs, de egyáltalán be van dugva/kap áramot/nem rágta meg egy hörcsög stb stb azt a routert vagy akármit? :DDD

Szakállas79
W7-es driverek (vannak kivételek persze, de viszonylag ritkák) simán telepíthetőek W8.1 alá is...(sőt, akár W10 alá is telepíthetőek...) :K

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.