Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31753) bitpork válasza birno (#31751) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nekem mondod, én írtam :DDD

Viszont az elmúlt évek tapasztalatai nekem azt mutatták, hogy sokkal többet keres egy kereskedő ha nem hagyja el a közegét mintha egy vevő ad neki 10-20-30k forintot egy óra szervizben ülésért (ami alatt , lássuk be. igen nehéz jól megismerhetővé tenni az autót). Nekem a végén -utolsó pár év- már csak akkor voltak hajlandóak megmozdulni, ja leraktam valamennyit előre a szándékom komolyságát jelezendően. :( Ez van. Valahol érthető, hiszen ha minden érdeklődő elviszi a kocsit, akkor
1- szíjjelopják ha nincs ott a tulaj/kereskedő
2- annyi km beleugrik ami miatt a magyar hülye vásárló nem akarja megvenni, még ha tudja is hogy ez csak szervizlátogatás volt
3- ha nem a tulajdonos az eladó, akkor tartson egy embert aki semmi mást nem csinzáik mint ezt?

Ezért szoktam javasolni, hogy először találd meg ami tetszik, kezd el megismerni legalább a tipikus hibáit - ezzel első körben már Te magad is tudsz szűrni. És ha már megvan a kiszemelt típus 2-3 példánya, akkor kell szerelőt keresni, méghozzá a típushoz értőt, és leszervezni az ottani megvizslatást.
Tudom hogy ez elég hülyén hangzik: miért is kellene elvárni autós ismereteket és nem automatikus hanem nehezen megszerezhető tudást, mi több affinitást is egy leendő tulajtól? A válasz nehéz és bonyolult. Idehaza a nyomor örök. Nincs fiskálisan erős középréteg, aki megteheti hogy megfizeti kérdés nélkül az autózás luxusát -még ha ez a luxus sok esetben inkább kényszer (rossz tömegközlekedés, nagyobb távolságok, betegség stb). Ettől a ponttól nem várható el (annak ellenére, hogy sokan erre alapoznak) az, hogy egy szaki ne a megélhetésére koncentráljon, a tisztességes munkavégzés helyett. Ha biztos akarsz lenni, akkor tenni kell érte, sajnos. (Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy a másik legalább ilyen fontos ok, aminek a tünete a sok diagkábel megvétel, meg a net 1-2%-kal olcsóbb beszerzési forrás utáni napok-hetek túrása: a magyar hülye (még mielőtt bárki besértődik, sajnos én is :K ) egyszerűen nem boldog ha nem zsidóskodhat és dicsekedhet el vele)

(#31752) trassher : nincs két hete h a Kecskeméti utamon egy fekete civil suzukiból trafiztak. Szegeden egy jel nélküli zöld transporter is van, meg gastra is sok más mellett és csak a hátsó ülésről lőnek kizárólag. Ezért kérdezem a szabályt, mert ha létezik akkor mindenkinek jó alap lehet a hivatkozás.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.