Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32451) Tsebacsi válasza z123456789 (#32438) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Pont pár hete volt kedves barátomék esküvője, srác Győri Audis, hozta a fehér S8-at :DDD Atom az a kocsi, de nem kéne, mert 1 fékszett rá a mostani autóm árának majd a fele :D De aranyos/figyelmes a kocsi, fogyóban volt a benya, de lepadlóztuk. Rögtön jött az üzenet németül: Fogyóban van az üzemanyag, kívánja, hogy elnavigáljam a legközelebbi benzinkútig? Ezek a németek úgy basznak le, hogy közben úriemberek :DDD

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#32452) z123456789 válasza Tsebacsi (#32451) üzenetére


z123456789
addikt

Na abból sok nem lehet, úgyhogy szerintem egy kocsiban volt a seggünk. :DDD Ja, persze hogy nem kéne, de ez ilyenkor felér egy falusi búcsúval. :D Benzin nem számít, persze. Én a hátmasszírozótól hidaltam le, meg a Bang & Olufsen-től. Illetve az infra kamerától. A többi 87 kényelmi funkcióra már nem volt idő. :D
Igen, precízen szúrnak le, mi tagadás? :D

(#32453) Integrale válasza TheProb (#32447) üzenetére


Integrale
veterán

Mar csak az a kerdes, hogy egy F Astraval mennyivel lennel elorrebb? Gyanitom semmivel, lakatolast kezdheted elolrol, motorikusan arra is lehet mar kolteni. Aztan fizeted ujra az atirast es tarsait.
Nezzetek meg az autot, kompresszio stb, tolts ra olajat, aztan hasznald, es szorgosan nezd a nivot.
Milyen olaj kerult bele?

"Bad reklám is reklám too"

(#32454) w333 válasza Integrale (#32453) üzenetére


w333
félisten

Van egy olyan érzésem hogy a kolléga hajtaná mint a lovat de ez nem ara való ... az a baj minél tovább halasztja annál jobban ki fog ürülni a pénztárcája ... már amennyit ráköltött vehetett volna egy sokkal normálisabb autót :U

F Astraval mennyivel lennel elorrebb?

Fejejtős egyetértek ... max valami nagyon megkíméltet 8 szelepes motorral !

Ezen kívül meg kb. bármivel jobban jár szerintem pl. Brava, Bravo, Alfa 146, Xsara, Clio, Megane, Pug. 206 és 306, Mazda 323, Almera, Civic, Corolla G6, ha pedig szereti csapatni akkor egy GSi Astra :))

Vagy A Vectra -t ha száguldozni akar, rozsdán kívül nincs mire figyelni ! ;]

Szerk.

Erről jut eszembe ... A 72 éves bácsi és a GSi Astra :DDD

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32455) Skillet válasza TheProb (#32447) üzenetére


Skillet
addikt

Amikor megnézted az olajszintet, hol állt? Hány km-t mentél vele, mire így elfogyott?
Ha mondjuk 3000km alatt fogy el egy liter olaj, az még nem a világ. Szelepszár szimeringeknél is bekerülhet ennyi az égéstérbe. Bár nem hinném, hogy egy hónap alatt mentél ennyit :)
Szóval van esély rá, hogy kajálja az olajat. De mennyit? Végén még több olajat kell tolnod bele, mint benzint
;]
De egyértelműen kellene egy kompresszió mérés. Akkor okosabb leszel.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#32456) TheProb válasza Skillet (#32455) üzenetére


TheProb
veterán

~500Km-t mentem azóta mióta néztem. Aztán megeshet, hogy már akkor is kevés volt, csak szarul láttam...
De a tegnapinál 100% h több volt benne.

Ilyenkor nem dolgozik ám egyik normális szerelő/szerviz se... Most vagy lemegyek az egyik az egyik lenyúlós, kókler helyre vagy megpróbálok lemenni vele Győrbe megint pályán, aztán eljutok odáig lábon akkor megnézetem jövő7-en vmi normálisabb helyen. Bár egy ilyen piti mérést csak megtud csinálni még egy kókler is szerviz is, nem?

(#32453) Integrale: Nem terveztem Astrát venni, azért nem fogok venni ugyan ilyen v még szarabb autót csak azért, hogy legyen... Ha "megbukik" a kompresszió mérésen akkor eladom, aztán megint tömegközlekedek amíg nem lesz megfelelő anyagi forrás újra...

(#32454) w333: Hát biztos nem nyugger tempóban mennék vele, de tudnám a határokat. Nemám még a végén azt hozzátok ki, hogy én gyilkoltam le a punto motorját 5hónap alatt... ;]

Amúgy az a GSi elég tetszetős, de ennyiért lehet az jobb állapotú, mint a punto? Meg ahogy nézem ebben nincs klíma, az utóbbi évek 50fokos nyarait meg biztos nem bírnám ki nélküle...

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32457) Skillet válasza TheProb (#32456) üzenetére


Skillet
addikt

500km? Fasza :)
Nívó legyen pont maxon. De sík területen nézd, mert sokat tud csalni az út dőlése miatt.
Aztán irány Győr. De csak okosan, max 90. Út közben folyamatosan figyeld a vizhőfokot! És 20km múlva hajts ki egy pihenőbe/kútra, állítsd le a mocit. Várj 5-10 percet és lesd meg az olajszintet. Legyen nálad olaj, ha kellene. Ha minden oké, akkor tovább... állj ki mondjuk 50km múlva.
Szerintem simán leérsz. Ha van benne elég olaj/víz, nem lesz gond. Kóklerekhez ne vigyed szerintem semmi miatt! Apróság miatt sem. Annál már az is jobb, ha te csinálod :)
Ja, a km számlálót is nullázd. Aztán nézni kell, hány km után megy le maximumról minimumra. Az sacc egy liter.

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#32458) TheProb válasza Skillet (#32457) üzenetére


TheProb
veterán

A teljes út kb 70km, pályás rész kb 40-50km. Mivel nincs kompressziómérőm így ezt nem tudom magam mérni, de majd akkor győrben.

(#32453) Integrale: Januárban a szerviz csodálatos Texaco-t pakolt bele, mivel ezt nem találtam tegnap se Bárdinál se a Unix-ba, így 1l Selenia-t vettem, legalább én rakjak bele olyat amit a gyártó is preferál...
Azt hittük, hogy ugyan olyan olajat lehet csak rátölteni, de azt mondta a Bárdis faszi, hogy elég csak a viszkozitásnak stimmelnie.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32459) zack válasza LógaGéza (#32450) üzenetére


zack
nagyúr

Milyen terhelésen fogyasztja az olajat, és mennyit? Ha csak nagy fordulaton csipegeti az nem gáz. 2.5 V6 Mondi is csipegeti ha meghajtóm, vagy 170+ a tempó. De városban, vagy normál használatban semennyit.
De úgy tudom több autó is van, aminél teljesen normális az olaj csipegetése. Azt kell megnézni, milyen körülmények között történik.
Az, hogy a kompresszió jó, fél siker. Első körben, ha eszi az olajat, megpróbálkoznék ezzel: [link]

Bajt nem fog okozni, max nem hozza a várt eredményt, bár azt mondják, hogy jó. Esetleg előtte meg lehet próbálni egy kicsit "vastagabb" olajat, bár én egyből a Restore-ral kezdenék.
A kicsit vastagabb olajat kevésbé fogja enni, bár ez meg abból a szempontból nem előnyös, hogy a vastagabb olaj nem biztos hogy mindenhova eljut az olajfuratokon keresztül, főleg hidegindításnál, amíg dermedtebb az olaj. Nem véletlenül kell tartani a gyári viszkozitást.

(#32455) Skillet

Szelepszár szimering esetében elégetlen olaj, kékes színű füst fog távozni a kipufogón keresztül.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32460) zack válasza TheProb (#32456) üzenetére


zack
nagyúr

Felejtsd el ezeket a gyári sport autókat. Astra GSI-ből szinte az összes leharcolt, és talicskával fogod önteni bele a pénzt. :U Alkatrészek drágák, és a mai napig költséges fenntartani őket. Ami esetleg patent, az meg annyiba is fog kerülni. Kis pénz, kis foci... Elhiszem, hogy csábítóak a tizen-huszon éves sportautók vételára, de akinek ennyi van, az ne sport változatban gondolkodjon, mert adóságba fogja vágni magát keményen, hogy guruljon. :U Persze mindenki azt vesz amit akar. :)

1.5-ös Almera jó választás egyébként, ha jó gazdija volt, sokáig elmennek, és nem túl költséges a fenntartása.
160-at tud végre, fogyasztása sincs elszállva (7-9L), kellően komfortos belül, és formára is szép.
Csak egy nem leharcolt példányért simán elkérnek 700-1.000.000 forintot.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32461) tboy93 válasza zack (#32459) üzenetére


tboy93
nagyúr

+ olajfuggo is a dolog. Pl. Eneos sustina 5w40-et kb mindenkinek csipegeti, autotol fuggetlenul :D

[ Szerkesztve ]

(#32462) Integrale válasza TheProb (#32458) üzenetére


Integrale
veterán

Hogy nezted a szintet? Hulye kerdes, de letorolted a palcat, majd vissza es ugy?
Milyen alatt a viszkozitasat ertettem. Nekunk a 2.0 Dedra a Seleniat csipegette, a Repsolt nem, azt hasznalunk az Alfaban es a Lanciaban is.

W333: Az Alfat le is huznam a listarol. Ugy kezdodik a sztori, hogy vezerles csere, ha mar az, akkor a vezerlesmodosito is, mar itt elpattint 4-5 Deákot, szervizdijtol fuggoen, +olaj, szurok also hangon elmegy egy szazas, es akkor mas baja meg nem volt.

Zack: olajlehuzo kopas eseten is hasonlo a diagnozis.

[ Szerkesztve ]

"Bad reklám is reklám too"

(#32463) TheProb válasza zack (#32460) üzenetére


TheProb
veterán

Azért kérdezem.

Kimentem városon kívülre, kicsit felmelegíteni a motort és megbőgettem üresben ahogy mondtátok. Íme, én nem látok semmilyen füstöt: [link]. Mivel piros sáv nincs az órán, 7k a max, így 4-4,5k-ig pörgettem max.

Amit észrevettem még most:
- Fel-le ugrált a hőfokjelző mutatója. Kb 1,5km után álltam meg, akkor 1/4-nél lehetett a mutató. Kicsit ráléptem üresben a gázra és azonnal elkezdett mászni felfelé. Közép előtt kicsivel állt meg. Majd ahogy elengedtem azonnal csökkent. Utána 3-5perc pihi volt (körbefotóztam a kocsit, ha már tegnap lemostam legyenek normális képek ha netán megy hahu-ra ;] ). Utána tolatás és csökkent a mutató. Közép fölé nem ment egyszer se, csak nemtom mennyire abnormális ha ennyire hektikus a mutató állása...
-Eddig ha 1-ben csak kuplunggal próbálta elindulni akkor kb lehetetlen volt, mert mindig le akart fulladni. Most minden gond nélkül, szépen el tudtam vele indulni csak kuplunggal.

(#32462) Integrale: Persze, ennyit azért tudok, hogy előtte letöröljem a nívót és úgy nézzem meg :D
Ha már szintmérés, ma is megnéztem indulás előtt. Olyan van, hogy fekete-szürke színű az olaj a pálcán vagy csak a fény esett úgy rá? Tegnap rendes olaj színű (barnás, aranyos színű) volt, igaz tegnap sütött a nap mint az állat.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32464) Integrale válasza TheProb (#32463) üzenetére


Integrale
veterán

Biztos lecsereltek az olajat a szervizben?
Nezd at a releket a motorterben, takaritsd meg a labait, aztan targyalj a Ferivel.

"Bad reklám is reklám too"

(#32465) TheProb válasza Integrale (#32464) üzenetére


TheProb
veterán

Hát szerepel a számlán a 3 littyó olaj... Bár én már semmin sem lepődnék meg...
Leeresztenénk és fekete lenne akkor mehetnék ráborítani az asztalt h átbaszott? (gondolom 3hónap alatt nem "feketedik" be az olaj).

Relék átnézését mire mondod?

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32466) LógaGéza válasza zack (#32459) üzenetére


LógaGéza
addikt

Nem szoktam idiótán közlekedni vele, tiltásig még sose rúgtam el mondjuk (ami egy Hondánál szégyen ;] ) -ráadásul az utak is olyanak, hogy... Hagyjuk... Átlag olyan 100-110-es utazó nagyon max.
Nem nagyon akarok öntögetni bele semmit, ha meg kell csinálni, akkor meg kell, nem nagyon hiszek az ilyen-olyan csodaszerekben.
Vastagabb olaj: 10W40-es Castrolt jobban ette, mint az 5W40-es Motult.

Múlthéten mikor le volt szedve a motor körül majdnem minden, akkor nagyjából lemostam a blokkot, most megnéztem, és a bal oldalán megint olajos, nagyon arra gondolok, hogy hengerfejtömítés lesz itt a baj. Csak akkor már ha le van véve a hengerfej, akkor kéne nézni egy szelephézagot, nyomáspróbázni is kéne... Sokan meg nem vállalják, mert azt mondják, hogy a japán motor addig jó, amíg nincs megbontva, utána csak rosszabb lesz...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#32467) zack válasza TheProb (#32463) üzenetére


zack
nagyúr

Azt már tudjuk hogy nincs füst. ;) Ez jó, eladhatóság szempontból.
A víz hőfokának hektikus ingadozása viszont nem jó. De ez lehet műszer probléma is.
A víznek stabilan be kell állnia középre, és onnan semerre, függetlenül attól hogy használod.
Ha meghajtod, akkor sem megy feljebb a piros felé?
Jó lenne előidézni, azt, mitől forrhatott fel. Könnyebb lenne a hibakeresés.

(#32466) LógaGéza

Venni 9k-ért 0,5L Restore-t nem a világ. Ha segít. Mert így rátöltögetéssel pikk-pakk kifizeted az árát, és a problémát nem oldja meg.
Szerintem a Castrol a legalja olajban. Iszonyat sok a hamisítvány, és ami nem az, az sem jó.
R4 full synth-et próbáltam sportmotorba...Ez a csúcs. 4,5-5k/L. Hungaroringen nem tudtam rendesen váltani, mert akadt a váltó. Olaj le, akkor jött a csúcs full synth Fuchs Race 10W-50...Vaj sima lett tőle.
Több motoromnál is gond volt a Castrol minőségével. Azóta soha semmibe.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32468) Integrale válasza TheProb (#32465) üzenetére


Integrale
veterán

Puntonal motorkod fuggo, hogy 3,7 vagy 2,9 liter kerul-e bele. Mikori evjarat a tied?

A relek atnezeset a vizhofokra ertettem, nekem volt olyan, hogy elkoszolodott az evek alatt, es vandorolt a mutato (nem kapcsolta a masodik fokozatat a ventillatornak.)

"Bad reklám is reklám too"

(#32469) TheProb válasza Integrale (#32468) üzenetére


TheProb
veterán

2000-es A5000-es motor van benne.

Megnézem majd őket, bár ezt csak most vettem észre, hogy vándorol a mutató.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32470) Qtya123


Qtya123
őstag

Bazz... Most olvasom origon, hogy Budapesten kerékpáros felvonulás van. Olvasom a kommenteket, a szokásos szemét kerékpáros vs. szemét autós vitán felül egy új irány bontakozott ki:
Elkezdték az emberek azt hangoztatni, hogy mi az, hogy nem kell valamilyen formában útadót fizetnie a bicikliseknek és mi az, hogy nem kell rá rendszám és műszaki. Onnantól bármelyik bringapárti hozzászólt a válasz kussnepofázz mer' nemfizecc adót te szemét volt a válasz. :))

Valóban van sok idiótán közlekedő biciklis, de azért ilyen ötleteket kitalálni és már azért is szidni őket, mert nem fizetnek adót.... Iszonyatos sötétség, befásultság, savanyodottság van az emberekben és egyre rosszabb az irány....

(#32471) TheProb válasza Qtya123 (#32470) üzenetére


TheProb
veterán

Magyar mentalitás, semmi kirívó...

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32472) Tsebacsi válasza Qtya123 (#32470) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Mindből van hülye, politikailag érzékeny a nép is, ez csak olaj a tűzre. Az origo és index kommentjeit NEM SZABAD olvasni, mert vagy idióták, vagy trollok vagy politikai aktivisták írnak oda, egyik sem releváns, sőt, nem is egészséges. :(

Örülök a bicajosoknak, de megszűnt a critical mass, most minek kell valami más megint?

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#32473) lenko válasza Qtya123 (#32470) üzenetére


lenko
aktív tag

M.o.-n az emberanyag 60%-a kuka...

Az embereknek fáj az igazság!

(#32474) rbalint88 válasza zack (#32467) üzenetére


rbalint88
addikt

Mondjuk ez a vizhofok mutato alljon be kozepre es kussaneve ez butasag. Alfanal is vandorol, nincs tulcsillapitva, hanem a valosagot mutatja.

(#32475) TaaT válasza Tsebacsi (#32472) üzenetére


TaaT
veterán

Az a durva amikor egy TC-s cikket lehet a facén meg a TC-n is kommentelni, fu hogy facén mi megy néha. :o

Give them hell Ukraine!

(#32476) TaaT válasza rbalint88 (#32474) üzenetére


TaaT
veterán

"Mondjuk ez a vizhofok mutato alljon be kozepre es kussaneve ez butasag."

Egyáltalán nem butaság, az egyszerű júzernek ez a legjobb, ha onnan elmozdul akkor egyből lehet tudni hogy valami nem stimmel.

Give them hell Ukraine!

(#32477) bandus


bandus
veterán

itt a listában van két mann olajszűrő, elvileg mindkettő az én motoromhoz. rendelhetem bármelyiket szerintetek annak ellenére, hogy nem egyforma a méretük? [link]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#32478) Qtya123 válasza Tsebacsi (#32472) üzenetére


Qtya123
őstag

Mondasz valamit... Bárcsak az lenne, hogy van néhány hülye és ott összegyűlnek, de nem. Sok a hülye és nagy valószínűséggel hülye fog hozzászólni.

(#32479) dni


dni
őstag

Sziasztok,

ma "eltörött" a Toyota Prius II-esem bal hátsó rugótartóm, van esetleg arra ötlet, hogy a 14-15-16 ker. közelében hova érdemes elvinni szervízbe? Illetve, hogy kb. mire lehet számítani javítási költségek terén?

Képek

[ Szerkesztve ]

(#32480) TaaT válasza dni (#32479) üzenetére


TaaT
veterán

Ültetett prius ;]

Give them hell Ukraine!

(#32481) TaaT válasza bandus (#32477) üzenetére


TaaT
veterán

Nem hiszem hogy 2féle szűrőt lehet be tenni egy adott motorba. Mondjuk a linken fel vannak cserélve a pollen és a levegő filter képek.

Írj nekik hogy pontosan milyen autód (motorkód is) van, biztos tudni fogják melyik passzol.

Give them hell Ukraine!

(#32482) dni válasza TaaT (#32480) üzenetére


dni
őstag

Jaja, gondoltam is ra, hogy a masik oldalt is megmololom. :))

(#32483) rbalint88 válasza TaaT (#32476) üzenetére


rbalint88
addikt


nálam úgy van, hogy a két középső osztás között normális a vízhőfok, ha nyáron szúrod neki és megy a klíma is, akkor talán el tudja érni a középtől jobbra levő osztást, de nálam még nem érte el soha. télen viszont a középtől balra levő osztáson áll meg, az számít normálisnak, az kb 80fok.

(#32484) j.bravo válasza rbalint88 (#32483) üzenetére


j.bravo
addikt

Hm, nekem épp ezt megtukrozve vannak a műszerek: balról jobbra tank, óra, vízhőfok.
Benyásnál fordítva van dízelhez képest, vagy valami turpisság van a dologban?

Nekem rendszerint városi közlekedésnél melegebbet mutat, közelebb a 90-hez illetve talán egyszer volt hogy tovább ment rajta picit. Ha kimegyek a pályára, visszahűti a menetszél :D
Ez így nem fura?

A skála tuti nemlineáris, tehát nem 70 hanem 80 fok körüli a számérték nélküli osztás?

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#32485) rbalint88 válasza j.bravo (#32484) üzenetére


rbalint88
addikt

ja, ez angol autóé :) tuti nem lineáris, 80 és 100 között jó, de ugye az alfákat általában autózni szeretőknek gyártják, akik remélhetőleg figyelnek erre és nem csak ész nélkül használják. benzinesnél normális a nagyobb érték, hamarabb és jobban melegszik. egzakt adatokat nem tudok a működési hőmérsékletről, de sokkal magasabb hőmérsékleten dolgozik a benzines, mint a dízel.

(#32486) #94529552 válasza w333 (#32454) üzenetére


#94529552
törölt tag

Micsoda gyűjteményed van. :R Szerintem az olasz vonalat most hanyagolni fogja egy ideig. A GSI és a Vectra is felejtős.

rbalint88 A vízhőfokmérők a középállásra vannak kalibrálva szerintem, ezért nálad a 90 fokon lehetett újkorában, már ami a képen van arra mondom.

[ Szerkesztve ]

(#32487) TheProb válasza #94529552 (#32486) üzenetére


TheProb
veterán

Úgy indultam neki a dolognak, hogy olaszt és franciát nem veszek. Aztán kb rábeszéltek a puntora, hogy milyen jó, olcsó fenttarthatóságú verda :D Persze értem én, hogy egy elhanyagolt retek ez, csak megjegyzés.

Amúgy ha újra vennék kocsit, akkor sztem dízelnek lenne értelme. Pályán bekajálja azért a magáét, + 3500 körüli folyamatos rpm nem biztos h annyira jót tesz a motornak. Szerintem legalábbis.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32488) SzlobiG válasza TheProb (#32487) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ha pályázol, akkor már az elején dízelt kellett volna venni. :)

(#32489) roberto211 válasza TheProb (#32487) üzenetére


roberto211
őstag

Ha tartós gyártmányú a motor (puntoe nem biztos hogy feltétlen az de pld szívó japánok azok ) akkor semmi baja nem lesz ha 3500rpm et forog pályán ez meg bőven a normál tartomány.

5ezer felett csak a hondaknak meg suzukiknak :D Ahol muszáj mert túl sok nyomaték nincs bennük..

De kövi autónak lehet én is turbó dizlit veszek. Az a baj h túl sokat megyek es ahogy én vezetek 10.5alatt nem áll meg a laguna. Most dízel megállna 6korulibol... Oké h esélyes hibaforrások elojohetnek de akkor is.

Újabb mondeo,megane grandtour,b6 paszuly,esetleg superb. Vagy valami Citroen egyterű szinten ujabbakbol. Asszonynak mondtam most konyhába mi lenne ha nyár végén lecserelnenk lagunat valami izmosabb dizelre. Cigit majdnem hozzamb@szta h most vettem de mar cserélni akarom :D

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#32490) F_Zolee válasza TheProb (#32487) üzenetére


F_Zolee
veterán

3500 az még bőven élhető tartományban mozog.

(#32491) TheProb válasza SzlobiG (#32488) üzenetére


TheProb
veterán

Én akkor is mondtam ezt, az volt a válasz, hogy akkor vegyek dizelt, ha évi 15k+ km-t tekerek bele.

(#32468) Integrale: 2,8l-t írnak neten+0,3 a szűrőbe.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#32492) #94529552 válasza SzlobiG (#32488) üzenetére


#94529552
törölt tag

Hát igen, csak dízelt megint csak millió kilométerest talál kis pénzből, és azért nem kicsit drágább lehet a javítása is annak, ha megint mellényúlna vele.
Almera, Civic és Brava amiket w333 listájáról érdemesnek találtam megnézni.

(#32493) MunezXBK válasza TheProb (#32491) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Én se megyek annyit, mégis TDI-m van.

(#32494) zack válasza TheProb (#32491) üzenetére


zack
nagyúr

Dízelt csak akkor 7-8-10+ évesen, ha marad a zsebedben pár százezer... :U
Nyűgösebbek, kényesebbek főleg télen, drágább fenntartani. Rövid utakat nem szeretik.
Szívó benzin jóval igénytelenebb, és tartósabb.
Mondinál a TDCi-nél egy kuplung+kettőstömegű+turbó+nagynyomású cseréje akár az autó vételárát is meghaladhatja. És akkor ott vannak még a porlasztócsúcsok... :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#32495) hroberto


hroberto
veterán

Urak!
A Fuchs motorolajok milyen minőségűek. Nagyon jó áron tudnék venni de nem nagyon ismerem.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#32496) Kornel válasza hroberto (#32495) üzenetére


Kornel
veterán

Nagyon jó áron eredetit?
Ingyen ebéd általában nincs.
Egyébként premium minőség (ha eredeti)

(#32497) Richard! válasza hroberto (#32495) üzenetére


Richard!
addikt

Az egyik legjobb :K

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#32498) hroberto válasza Kornel (#32496) üzenetére


hroberto
veterán

Nagy autósboltból venném (Birner), jó kedvezményt adnak rá. Gondolom eredeti.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#32499) Kornel válasza hroberto (#32498) üzenetére


Kornel
veterán

Akkor hajrá.
:K

(#32500) hroberto válasza Kornel (#32499) üzenetére


hroberto
veterán

Köszi! És a Filtron szűrőről tudsz valamit? Üzemanyag szűrőt is akarok cserélni (diesel), és ebből nem szeretnék csak jó minőségűt.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.