Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32901) hroberto válasza Qru (#32899) üzenetére


hroberto
addikt

Eddig úgy vettem észre, hogy nem kapcsolja le.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#32902) Richard! válasza Declare (#32900) üzenetére


Richard!
addikt

Na igen... az index mellett a lámpát sem ismerik :(((

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#32903) Qru válasza hroberto (#32901) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nálam Kormiban lekapcsolja. Minap korán mentem vele és induláskor felkapcsolta de mire beértem vele melóba már nem égett. Szóval nekem lekapcsolja. Vagy csak kiégett az izzó? :DDD

Declare: Itthon sem kötelező, még lakott területen kívül sem jó látási viszonyok mellett ha van DRL-ed. Nappal én sem kapcsolom fel a lámpát még pályán sem mert van DLR-em.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#32904) Declare válasza Qru (#32903) üzenetére


Declare
őstag

Ez kizart dolog, mert nem eretem :D

Arrol beszeltünk, ha "Auto" allasban van a fenyszoro, akkor felkapcsolja ha sötetedik es lekapcsolja ha vilagosodik. Erre irtad, hogy Neked 80 km/h felett felkapcsol. Vagy rosszul ertem?

Nemeteknel nem kell DRL sem :N

(#32905) deicide válasza Qru (#32903) üzenetére


deicide
veterán

Az AUTO állással egy gond van, hogy hátul nem kapcsol semmit, ha elég világos van. És ez nem csak nálam van így, pályán rengeteg DRL-es autót látok, aminek nem világít hátul semmi, pedig az kötelező, nem?
Így én mindig fordítok egyet a kapcsolón, az elöl ugyanúgy csak menetfény, viszont a hátsókat felkapcsolja.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#32906) M_o_g_y_i válasza Declare (#32900) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Nekem speciel nincs bajom azzal, ha még egy kicsit a vakítás-határon belül is jön refivel, csak ne felejtse fent, ha már annyira közel van, hogy tényleg nem látni semmi egyebet.
Azzal viszont igen, ha rámegy az országútra és sokszor még csak a helyzetjelzőt sem rakja ki, nehogymár legalább hátulról észre lehessen venni, sokszor kombinálva az index használatának mellőzésével. :((
Na ha egy ilyen besorol eléd (még csak szürkület sem kell, elég, ha kanyargósabb az út), ott lehet satuzni, ha kisorolni nincs hely. :W
Szembejövőknél ezért szoktam villogni, hogy igenis b@ssza már föl a tompítottat, az is ki van fizetve az autón, nem csak dísznek van. :N
Ha vakít, akkor is legalább látszik. :K
Múltkor a nyugger pl. látom messziről rákanyarodik az útra, lámpa ZÉRÓ, semmit nem kapcsolt.
Oszt' úgy jött felém, de ez volt vagy többszáz méter, mire odaértünk egymással szembe. :((
Villogtam rá, de látom a tükörből csak nem kapcsolt semmit.
Az ilyenek már minek ülnek az autóba, ha alapvető biztonsági dolgokat sem tartanak be? :F
De sajnos van ilyen fiatalabbaknál is, OK megesik, hogy véletlen elmarad a lámpagyújtás, na de ha villantanak rá vegye már észre, hogy "vakon jön", nem látszik. :o

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#32907) Qru válasza Declare (#32904) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Úgy értettem/akartam írni, hogy ha sötétben elindulok és tartósan megyek 80 felett akkor világosban sem kapcsolja le a lámpát. De lehet ez a komfortelektronikában lett így beállítva és nem default a VAG-nál.
Ki tudja az előző tulaj mibe túrt bele és mennyire... :U

Itthon kell. :K Mondjuk azt furcsálottam elsőre ,hogy ha behúzom a kézit akkor lekapcsolja a DRL-t. Ami végülis logikus így jobban belegondolva. Ne zavarja meg a fény a szembejövőt ha kézivel veszem be a kanyart. ;]

mod:

deicide: Így van, nálam sem kapcsol hátsó világítást a DRL mellé. De a KRESZ szerint ha van DRL-ed akkor nem kell más világítást kapcsolnod jó látási viszonyok mellett nappal. Én nem szórakozok, pályán is csak DRL-el megyek, max néha a refit lököm fel ha sokat tökölnek előttem. :DDD

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#32908) Declare válasza Qru (#32907) üzenetére


Declare
őstag

Csodalkoznek ha VAG nal ez valami alap beallitas lenne. Sebessegtöl nem hiszem, hogy függ, ez akkor valami egyedi beallitas kell, hogy legyen szvsz.

A KRESZ ben az van, hogy lakott területen kivül kötelezö a tompitott feny VAGY a DRL. Azaz nem kell hatul semminek vilagitania napközben (pont ezert talaltak fel a DRL t mert marhasag, hogy eg minden az auton, tök feleslegesen). Se palyan, se orszaguton nem kell semmi csak a DRL vagy ha nincs, akkor tompitott.

(#32906) M_o_g_y_i nem ertek egyet :) nappal szvsz teljesen feleslegesen vilagit a hatso lampa+rendszam....nemeteknel nem is kötelezö, ahogy irtam is. Nekem AUTO allasban van a lampa es ennyi, semmi bajom nincs vele. Olyan van, hogy esös szürke idö van, de nem kapcsolja be magatol, ilyenkor felkapcsolom, de amugy en nem vailagitok sehol, ha nem kell.... :)

(#32909) brumi1024 válasza deicide (#32905) üzenetére


brumi1024
veterán

Csak elöl kötelező a DLR, hátul semminek nem kell világítania. Egyébként abban az állásban amiről beszélsz nem megy a DLR-ed, csak a helyzetjelződ. A DLR nagyobb fényerejű.

M_o_g_y_i: Nappalra vagy sötétre gondolsz ezekkel?

[ Szerkesztve ]

(#32910) Qru válasza Declare (#32908) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Tudom én is ezt írtam. :K

#nincsbennetarcsi

(#32911) M_o_g_y_i válasza brumi1024 (#32909) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Mostanában főleg estefelé vezettem országúton, szóval ez utolsó valamikor szürkületkor lehetett, de nappal is találkozom ilyenekkel.
Este már csak van annyi eszük az embereknek, hogy felkapcsolják! :o
Bár sajnos láttam már sötét autót este is. :(((

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#32912) deicide válasza brumi1024 (#32909) üzenetére


deicide
veterán

Aaah, értem, akkor hagyom auto állásban, az szabályos KRESZ szerint, thx!

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#32913) SzlobiG válasza deicide (#32912) üzenetére


SzlobiG
félisten

Nekem is csak elől megy a DRL, hátulra nem kötelező szóval ne égesd feleslegesen. :)

(#32914) brumi1024 válasza M_o_g_y_i (#32911) üzenetére


brumi1024
veterán

Nappal nem kötelező hátul semmi, a nappalifények se úgy vannak kialakítva. Én amúgy az utóbbi időben esténként találkoztam lopakodómódban közlekedőkkel.

(#32915) Declare válasza brumi1024 (#32914) üzenetére


Declare
őstag

Egyszer ezt bejatszottam en is :B Megszoktam, hogy AUTO ban van a fenyszoro es nem kell vele foglalkoznom....de ugye nekem még nincs drl szoval ha elhagyom Nemetorszagot fel kell nyomnom ON allasba....viszont igy le is kell kapcsolni, ha kiszallok az autobol....es mivel itt kint beidegzödött, hogy indulaskor csak behuppanok es nem kapcsolgatok semmit a lampan, igy BP n tankolas utan nem is vettem eszre, hogy nem eg a lampa az elsö villogatoig :B hat ez van....az összes tökeletes ember elkezdhet megkövezni :D

(#32916) M_o_g_y_i válasza brumi1024 (#32914) üzenetére


M_o_g_y_i
őstag

Pedig mocskos zavaró, amikor balról besorol valaki, és hátul nem ég semmilyen lámpa, no persze ez sötétebb időben v. mint írtam kanyargósabb útszakaszon.
Jobb lenne, ha a nappali menetfény a hátsó helyzetjelzőt is kapcsolná, biztonságosabb lenne. :K

szerk.: nappal ha ég a menetfény, az jól látszik önmagában is, ez a dolga, csak épp így hátulról messzebbről nem annyira észrevehető :(

[ Szerkesztve ]

4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

(#32917) tomiii. válasza EQMontoya (#32883) üzenetére


tomiii.
aktív tag

és a többiek:

Meg van az autó. Üzleti szempontból jól döntött, de valójában nem a joker toyotát vette. :( Senki sem gondolkozott jó irányba :D

Mutatom a toyoták legjobbikát. Toyota JZX100 alias Chaser:

bár lehet így gyakoribb:

Pár videón a tökéletes mozgása:
[link]
[link]

És íme a kiválasztott:

Gondolom ezt már kitaláljtátok :D

(#32918) Kroni1


Kroni1
veterán

Sziasztok!

Tegnap hazafelé a 22 éves F astránkak a jobb hátsó rugója kiszakadt a kaszniból, mert konkrétan széjjel volt rohadva szegénykém. Abból a szempontból igen rosszkor, hogy a fékeket most cseréltem ki rajta elől hátul meg kicsit rendbe tettem, abból viszont talán még időben hogy nyáron járna le a műszakija. Nagyon gondolkodom rajta, hogy - habár motorikusan teljesen rendben van a gép - már nem csináltatom meg, mert egyrészt úgy sejtem drága lenne, másrészt meg a másik oldal kiszakadása ki tudja mikor fog ugyanígy kiszakadni.

Szóval arra gondoltam, hogy kivonatom véglegesen és utána esetleg eladom donornak, ha kell valakinek, már ha ilyet lehet.. :F Vagy szerintetek mit lehet csinálni vele?
Nagyon szerettem, de ha lehet a következő kiskocsinak más típust, mondjuk egy G astrát vennék inkább! Van valakinek tapasztalata, hogy ilyen ügyben hogy tudnék kijönni a legjobban a dologból?

(#32919) tomiii. válasza Kroni1 (#32918) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Opel corsat csináltunk, ott mind a 4 torony felszakadt, persze egyesével pár hét elteltével. Fél műszak alatt meglehet csinálni egy tornyot normálisan. Mivel a kocsi alja nem fényezett felület, így sokkal olcsóbb a dolog. Ha minden mása rendben van. Nem hülyeség megcsináltatni.

(#32920) Kroni1 válasza tomiii. (#32919) üzenetére


Kroni1
veterán

Köszi! Nem gondoltam volna, hogy ezt meg lehet csinálni jól és megbizhatóan is akár. Kérdés, hogy árban ez mit takar? Tudsz esetleg egy telszámot adni, ahol érdeklődhetnék ilyen ügyben?

(#32921) tomiii. válasza Kroni1 (#32920) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Hát,a futómű faék egyszerű, van egy tank. ennyitől már hozzá is férni mindenhez. Ha már így el van rohadva, valószínűleg máshol is, szóval OT-s veterán már nem feltétlenül lesz, de 4-6-8 évet még kibírhat. Sajnos budapesten nem ismerek senkit, csak vidéken. Ha abból indulok ki, hogy mi, lelkes amatőrök, olyan 20+ anyagért csinálnánk ilyet. Szerintem 50-60 ból megkéne állnia egy nem túlhypeolt helyen is. Ezért mondom, ha egyébként, jó állapotú(motor, futómű,fékek, akkor érdemes vele foglalkozni.

(#32922) w333


w333
félisten

Fiat vs Volvo :Y

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32923) tomiii. válasza w333 (#32922) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Egy kocsi eleje alapból jobban törik, mint a hátulja, szóval ezt nem értem. Pláne a kategória különbség is szembeötlő. Én egy fadarabbal összetudnám verni az enyém elejét hasonlóan, de a hátulját már nem igazán :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32924) Tsebacsi válasza tomiii. (#32917) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ez egy régi crx?!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#32925) tomiii. válasza Tsebacsi (#32924) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Nem hondáskodunk, fuj. Ez Toyota. :D

Így sem megy? (képkeresővel nem ér rá keresni erre a képre!!!)

[ Szerkesztve ]

(#32926) EQMontoya válasza tomiii. (#32925) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ez egy Soarer, ami Európában hivatalosan csak Lexus SC néven létezett.
Tehát JZ vagy UZ moci, szinte biztosan automata váltó és ha ez tényleg Soarer, akkor 99%, hogy RHD.

Same rules apply!

(#32927) #94529552 válasza Kroni1 (#32918) üzenetére


#94529552
törölt tag

Sajnos ilyenek ezek, állítólag a lengyeleknél gyártott Opelek még jobban rozsdálnak. Ha elviszed egy karosszériáshoz, az szemle után megmondja hogy érdemes-e még megjavítani, vagy szita az egész alja. Ilyen rugótányér javító elemet találtam Astrához, de nem biztos, hogy ez kell vagy ennyi elég hozzá.

(#32928) tomiii. válasza EQMontoya (#32926) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Itt fog indulni egy versenyen. Igen, Soarer :D

még a gyenge pályák is élvezhetőek.

[ Szerkesztve ]

(#32929) Qru


Qru
MODERÁTOR

"Többé nem mérnek lesből a rendőrök, és minden helyszínt előre bejelentenek." - Na erre azért kíváncsi leszek... :U

#nincsbennetarcsi

(#32930) gzbotii


gzbotii
veterán

Hölgyek, urak

Ha megyek külföldre autóval (Németország), ami nincs a nevemen, a meghatalmazást le kell fordítattnom nemet nyelvre is?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#32931) bitpork válasza gzbotii (#32930) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Egy angollal is el fogsz boldogulni szerintem, elegen beszélik h megértsék :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#32932) gzbotii válasza bitpork (#32931) üzenetére


gzbotii
veterán

Lényeg, h az országa nyelve, ahol ki volt adva, nem eleg? :F

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#32933) bitpork válasza gzbotii (#32932) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Én nem játszanék jogsegélyre meg a konzulátusra.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#32934) w333 válasza gzbotii (#32932) üzenetére


w333
félisten

Angolra fordíttasd le hivatalosan ... és biztosan nem lesz baj :)

Én nagyon sokszor járkáltam így külföldre és a kutya sem kérdezte meg hogy miért nem az én nevemen van az autó, volt amikor a rendszámot ellenőrizték hogy nincs az autó körözés alatt, volt olyan rendőr is aki nyomatékosan rákérdezett hogy ő most azt honnan tudja azt hogy nem épp most loptam ... mondom ellenőrizzék le ;] majd szépen tovább engedett, szóval szerintem teljesen felesleges emiatt aggódni, nem nagyon szoktak emiatt kötözködni :))

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32935) hurenzon


hurenzon
senior tag

Valaki rakatott már át autópálya matricát másik autóra? Más nevén lévőre is lehetséges?

[ Szerkesztve ]

(#32936) w333 válasza hurenzon (#32935) üzenetére


w333
félisten

Magyar matricát ... ? mert az kicsit szerintem nehéz lenne :DDD

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32937) EQMontoya válasza w333 (#32936) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az is lehet, de csak évest: ha igazolod, hogy eladtad a régi autót, akkor valami adminisztrációs díjért cserébe átrakják egy másik rendszámra.

Same rules apply!

(#32938) szőröscica


szőröscica
addikt

Ha nem saját néven lévő autóval utazom külföldre, kell valamilyen meghatalmazás?

Céges verdák közül mindre van közjegyző által hitelesített meghatalmazás, de nem tudom, hogy magánszemély nevén lévőhöz kell-e. Fogalmam sincs, hogy mikor lesz készen a fos Nissan, viszont szeretnénk elutazni a Vajdaságba 2-3 hét múlva, így az édesanyám nevén lévő Fiestával mennék.

(#32939) w333 válasza EQMontoya (#32937) üzenetére


w333
félisten

Ezt nem is tudtam, köszi az infót :R

(#32938) joamilestoné

Szerintem még talán meghatalmazás sem kell ... főleg hogy anyud autója ! :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32940) gzbotii válasza w333 (#32934) üzenetére


gzbotii
veterán

Román-magyar hárnal nem fogjak kérni?
Tőled nem kérik?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#32941) Qtya123 válasza tomiii. (#32917) üzenetére


Qtya123
őstag

Azigen!

Egyébként, ha már érdekes és ritka Toyoták, erről ódáznak még:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#32942) EQMontoya válasza gzbotii (#32940) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ott biztos nem, mert a Vajdaság Szerbiában van. :)

Same rules apply!

(#32943) tomiii. válasza Qtya123 (#32941) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Hát, ettől azért nem dobom el a hajam. Meg kint a soarer nem is annyira ritka, kb vagy 40 db lehetett egymás mellett szétdobálva, rögtön apály amellett. :DDD

(#32944) szőröscica válasza EQMontoya (#32942) üzenetére


szőröscica
addikt

És esélyesen kérik majd, szükségem lesz egy kölcsönadási szerződésre. Hogy ez a tetű nissan még akkor is kényelmetlenséget okoz, mikor nincs a háznál.

[ Szerkesztve ]

(#32945) EQMontoya válasza szőröscica (#32944) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nem akar lassan elkészülni?

Same rules apply!

(#32946) Qtya123 válasza tomiii. (#32943) üzenetére


Qtya123
őstag

Itt mástól kell eldobni az agyat, nem a sportosságától. :)

(#32947) tboy93 válasza szőröscica (#32944) üzenetére


tboy93
nagyúr

Tyűűű, én bejártam már "fél európát" (Szlovénia, Szlovákia, Lengyelo., Cseho., Németo.) a civicemmel ami fater nevén van és egyszer nem volt ilyen papírom :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32948) w333 válasza gzbotii (#32940) üzenetére


w333
félisten

Biztosan nem ... :))

Sőt 3 hete csináltam meg újra a jogosítványomat mert majdnem lejárt, és kaptam a Román rendőrségtől egy meghatalmazást amivel csak Romániában tudok közlekedni amíg elküldik postán az új jogsit, kb. lesz*rtam sehol nem írta a papíron hogy nem lehet vele külföldre menni így már aznap haza is jöttem Bp -re :D

Én vagyok a f*sz mert már rég honosítani kellett volna a jogosítványomat, különben az autó a feleségem nevén van ... meghatalmazás meg ilyenek én nem is foglalkozom vele, kutya nem kérdezi meg a határnál :N

(#32947) tboy93

Hát pont ez az ... ha nagyon kötözködnek akkor rendszámot ellenőriznek hogy nincs az autó körözés alatt stb. majd továbbengednek, szóval tényleg no para ! :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32949) gzbotii válasza EQMontoya (#32942) üzenetére


gzbotii
veterán

Tessék :F

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#32950) #94529552 válasza w333 (#32939) üzenetére


#94529552
törölt tag

Zöldkártyát nem kérnek?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.