Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bitpork #133375 üzenetére
Erről már én is írtam korábban sőt rengetegszer, de igazából értelme nincs a billentyűt koptatni, mert a helyzet akkor is változatlan marad. Ezzel az általánosan elterjedt mentalitással nem tudsz mit kezdeni. Az átlag magyar nagyobb halmaza az túltol mindent, mindent jobban tud, megrendíthetetlen az igazában, mindenki hülye aki mást gondol, semmit nem fogad el, nem empatikus, nem toleráns, ha mégis akkor meg átesik a ló túloldalára. Brutálisan pesszimista, negatív, paranoid, mindenbe belelát mindent, minden összeesküvés elméletet megszoroz kettővel és az bizony létezik nála, akármi történik a világban rögtön harc, háború, világvége, öldöklés, zombik, kibergyilkolás, azonnal politikát kever mindenbe stb. Pedig nálunk ezerszer szarabb múlttal, történelemmel rendelkező országok sora van ahol a mai napig rendezetlen a helyzet, mégis a magyar van a legjobban kiakadva, pedig túl sok problémánk nincs alapvetően, csak az emberek a fejükben generálják. Nálunk mára szerencsére egyetlen probléma maradt az maga a lakosság jelentős része aki képtelen élni és mindenbe csak a szart látja. Nem vagyunk nyugat élén, csak a végén, de azért messze nem a szarban. Masszív pszichológus kellene sokaknak, persze a magyar az a pszichológust is leköpi, mert vagy faszságnak tartja vagy fél tőle ergo máglyára vele vagy szimplán abban a hitben él ő tudja jól, mindenki más hülye. És ez csak a te témakörödhöz tartozó része, még oldalakat lehetne írni az általános minden témára kiterjedő gondolkodásról, viselkedésről.
Egy egészséges szintű sztereotípiára szükség van, túlélési ösztön egyik eleme. Ha sok az idióta X típusú autóban akkor azokkal óvatosabb az ember, de ha nem lát adott autóval problémát akkor be kéne kapcsolnia a standby-nak. Ez nagyon nem megy, a feljebb felsorolt okok miatt.Ezek egyébként rám is vonatkoznak, én sem tudok teljesen előítéletek nélkül gondolkozni. Én is sokszor belelátom az emberekbe, hogy na biztos ez is egy farok. Aztán lehet nem, de ennyi már eleve elég ahhoz, hogy valamilyen szinten ugyanabba a pesszimista, negatív szarhalmazba tartozzak. A legnagyobb baj, hogy élni, boldognak lenni, nevetni, örömet lelni akármiben azt kurvára nem tudnak sokan, még én se mindig.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sajnos az én kocsimhoz nincs, a legmagasabb felszereltséghez lehetett kérni extrában ESP-t alatta nem, de olyan gyakorlatilag nincs, mikor kerestem se volt és most megnézve sincs. Szerintem azért, mert akinek volt ennyi pénze az inkább Lagunat vett amibe alapból volt már.
Mindegy az ABS-nek is örültem, a legfontosabb végül is az és egyik alapfeltétel is volt nálam legyen benne, nem is kéne autó már ami a facelift Megane-nál butább, nagyon jól kihozták a maxot kategóriájából, árából, nincs rá panasz. -
Richard!
addikt
Üdv!
Múlt héten az olasz kollégám büszkén meséli, hogy két olajcsere között, milyen tiszta az olaj a Fiat Pandájában. Kérdeztem, hogy milyen időközönként cseréli? A válasz szinte sokkolt... 20 ezrenként és csak városban használja. Napi 2 x 2 km, munkába járásra ( + boltba, ide oda rohangálni ).
Ma újra előjött az olaj téma, nagy örömmel mesélte, hogy megvolt az olajcsere, 10W40-es olajat kapott a gép.
Itt már fogtam a fejem és inkább otthagytam...
Szegény autóMa kezdődik életed háralévő része
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Apám autós kihangosítót szeretne a kocsiba. Bluetooth, napellenzőre csíptethető, könnyen vihető egyik autóból a másikba. Ki milyet ajánl és miért?
Köszi!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz MunezXBK #133378 üzenetére
Az én jogsimon konkrétan nincs lejárati dátum. 14,5 év múlva küldenek egy levelet, hogy ideje megújíttatni? Vagy hogy kell ezt elképzelnem?
A motor kategóriát reméltem, hogy a vizsgaközpontból egyenesen a német hatóságon keresztül be lehet íratni a német jogsiba. Hiszen a megújíttatásnál is csak lekérdezték az otthoni adatbázisból, hogy mim van és már nyomtatták is az újat. De akkor ez felejtős...
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
törölt tag
válasz Richard! #133404 üzenetére
Nyugi azaz olaj 0w20-ra higul par honap utan. Amugy hany évente cserél akkor, mert ez amit leírt evi max 5ezer. Az se túl jo ha tiszta az olaj, akkor valami szart rak bele. Normalis olaj megköti a koszt es nem marad tiszta. Nem lehet, hogy benzint enged le a karterbol is?
Eretnek vagyok, de én is benne hagyom két evig, hatezer Km megy bele két év alatt, én nem szarakodom eves olajcserevel, megvettem bele a draga olajat is, szoktam vele menni is, hogy ne álljon benne a benzin a tobbit oldja meg az autó. Nem lesz toluk semmi baja. Nagyon sokan ritkan cserelnek olajat es nem is a kocsiba valót, ez nem újkeletű es megis mennek. Ugyhogy egy pici elhanyagolas boven belefér. Csak a sok nem.
[ Szerkesztve ]
-
Richard!
addikt
válasz #89309696 #133407 üzenetére
Nem tudom hány évente, de amikor mondtam neki, hogy max 10 ezrenként, de inkább 7-8 ezrenként, kiröhögött a szentem és szimplán lehülyézte a magyarokat, hogy nem értünk hozzá!
Amúgy miért írja a kézikönyv a 10w40-et? 1.1 benya, 2008, 135000 km
Ma kezdődik életed háralévő része
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Richard! #133413 üzenetére
Nincs fix váltószám, a gyártó határozza meg az adott típus milyen olajokkal üzemeltethető (motor, kenési kör, felhasználási mód, környezet, stb alapján).
A Jazz-nél pl benne van, hogy az európai modellekhez a 0W20 az ajánlott olaj de a(z esetleges) forróégövi használat miatt benne van a manualban a 10W40 is.
mod:
A baj ott kezdődik, ha ilyen napi 1-2 km-es használat mellett beleöntik a 10W40-et itt a mérséklet égövben. Mondjuk amit Boldi csinál az meg már a másik véglet...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy ide tartozó kérdés, de nem találtam a fórumát.
A kérdésem az lenne, hogy a bluetooth-os autó rádióknál működik-e az, hogy a telefonomat össze párosítom a rádióval és mondjuk a Spotify zene lejátszon indított számokat a rádióra továbbítom?Előre is köszi a segítséget!
-
Doki16
addikt
válasz tomszli11 #133416 üzenetére
Azok a rádiók/fejegységek támogatják amikben minimum benne van az A2DP szabvány. Ha ez megvan akkor már át tudja küldeni a zenét is.
Manapság már nem is nagyon fogsz olyat találni ami ezt ne tudná. Kivéve ha autógyártó általi dolgokról beszélünk. Na ők még manapság is képesek kihagyni, ha nem veszed meg a X összegű csomagot.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
LZs?!
aktív tag
válasz tomszli11 #133416 üzenetére
@tomszli11
Igen, BT Audio mint source/csatorna és bármi megy a telefonodon, az ott szólal meg default (ha csak telefon oldalról le nem tiltod az app-ot/szolgáltatást).
Illetve már jó pár éve a legtöbb 'márkás' (pl. Pioneer) beugró szintű fejegységben is van Spotify extension, így natívan tudja kezelini az applikációt maga a HU - itt a kérdés (generáció/model és platform, t.i. iOS, Android függvényében), hogy milyen interface-en: valamelyik elmegy BT-on is, másiknak kell az USB-s kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
LZs?!
aktív tag
válasz macilaci78 #133405 üzenetére
@macilaci78
Parrot, mint márka legyen az ár/érték aranymértéke - onnan pedig egyéni értékrend alapján le vagy fel, ahogy tetszik.
Egyébként pl. egy szivargyújtós BT transzmitter valamelyik hipermarket polcáról is objektíven elfogadható minőség, ha nincsenek nagy igények; de csodát nem tesz.
Nevermind...
-
tomszli11
tag
válasz LZs?! #133420 üzenetére
Igazából én ezt a darabot néztem ki, tudom ez belépőszint alja, de ennél pl. elkpzelhető hogy már működne?
Köszi
Kiszemelt darab -
footy
addikt
válasz tomszli11 #133422 üzenetére
Ilyen noname-t ne vegyel, mar alig dragabban vannak hasznalhato fejegysegek a normalis markaktol. (Pioneer,Kenwood,Alpine, stb.)
Bovebben a autohifi forumban. -
-
EQMontoya
veterán
válasz tboldi #133431 üzenetére
Szerkre: szerintem az autoban elerheto hangminosegben boven eleg egy mp3 minosegu BT atvitel.
Otthon audiofilkodok en is, van rendes hangfal, tisztesseges csoves erosito, meg hasonlo finomsagok, de egy autoban, kulonosen egy MX5-ben nem a hangminosegre hajtok elsosorban.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
macilaci78
nagyúr
válasz LZs?! #133421 üzenetére
Az egyik autó, amit hajt fater, az egy Lada Samara, a másik egy Tata platós kisteher. Szvsz mindkettőben van olyan alapzaj, hogy a szivargyújtónál mérve elnyomja a beszédet és használhatatlan, emellett a beépített rádiók sem állnak a helyzet magaslatán, ha egyáltalán van...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Integrale
veterán
válasz kisza25 #133436 üzenetére
MicroUSB-n feltöltöd, adnak hozzá vezetéket, ha nem lenne. Bedugod az AUX foglalatba, bekapcsolod, aztán telefonnal vagy más BT képes eszközzel rácsatlakozol, van rajta léptető gomb, hívás fogadó/bontó, és egy mikrofon is.
Egy töltéssel 6 óra körüli üzemidőt tud."Bad reklám is reklám too"
-
veterán
Golf eladva. Kerek 2 hét; 1185 megtekintés; jó ár - adtam hozzá a téli kerekeket.
Még nem tudom, mit veszek helyette. (dolgoznom kell)
-
Johnny_vT
senior tag
Jövő hétvégén megyünk esküvőzni Kecskemét mellé Kerekegyháza környékére. Ott a közelben tudnátok ajánlani automata kocsimosót?
(#133444) focvis
Gratula az eladáshoz. Csak aztán nehogy úgy megszeresd a BKV-t, hogy ne is akarj helyette autót[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
nagyúr
"Volvo PHEV legyen, ha megunod jó áron átveszem." Akkor ezért majd megverekszünk, mert nekem is kell
Focvis: Grat! Nem voltam benne biztos, hogy végigviszed. Kíváncsian várjuk mi lesz a kiszemelt új fehér GTI rendszáma
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
tboldi
nagyúr
válasz Integrale #133433 üzenetére
Pont ilyenem volt a Tunai előtt, de az volt a bajom vele, hogy folyton töltögetni kellett, pláne ha elfelejtettem kikapcsolni. A mostanim meg egyszerűen ha kap áramot a szivargyújtóból, akkor működik, ha nem, akkor kikapcsol.
A zeneléptetést vagy a hívások kihangosítását Apple Watch-ról vezérlem.
EQMontoya: Azért egy normál CD-minőséget elvárok (mégha gyáriak is a fejegység és a hangszórók), iPhone-nal AAC kodek nélkül meg nincs sajnos.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest