- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-10-31 19:24 Téma összefoglaló
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)A következő autós találkozó időpontja (a többség döntése alapján):
2026. május 10. (vasárnap) 16:00
A helyszín egy korábbi javaslat alapján: Savoya Park, Auchan parkolójának Kőtár utca felőli sarka (nagyjából errefelé), a nyitott részen. Esőnap esetén kicsit majd beljebb gurulunk legfeljebb. Ahogy látom, villanydelejes szekerek számára van töltőkészülék is errefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Ma voltam tankolni Shellnél, itt is kellett a forgalmi, de még meg is nézte a kamerán a rendszámot, nem-e csalok

Ugyanakkor elégedetten nyugtáztam, hogy a piaci ár a gázolajra 649 Ft jelenleg. *
Pont a héten találtam meg egy 2022-es blokkot, amin 783,9 Ft-ért tankoltam gázolajat amikor a hatósági ár 480 Ft volt. Nem szeretnék ennyiért tankolni, de ez a 30 Ft kedvezmény összehasonlítva a Covid alattival, nem tűnik olyan soknak.
Persze még lehet 1000 forint a benya, mint ahogy riogattak vele...* ennyi volt március 1-én a V-Power Diesel, az most 722. Annyit azért már nem ér.
Fogyi amúgy 6,4 lett a W124-re (autópálya, országút).
-
barnam_
nagyúr
Tankolással kapcsolatban:
- most akkor kötelező a forgalmi, vagy elég a rendszám is? Vagy pl. DÁP-ban benne van a forgalmi sorszáma is...
- mi most a piaci ár? arról nem nagyon írnak mostanában -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Nem is fogok többet visszamenni

A város másik felén lévő gumisnál ugyanez a művelet 19 ezer volt augusztusban. És ott nem kérnek pénzt a gumi selejtezéséért.
Viszont ott nem is volt már időpont, mikor hívtam őket...
Van egy rossz szokásom, hajlamos vagyok utolsó pillanatra hagyni dolgokat
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Én 159k km-el vettem 3 évesen, most van benne 225k, eddig kopp-kopp semmi baja (OM654).
Sajna olyan példány ami kevesebbet futott arra vagy nem volt budget, vagy nem megfelelő felszereltség volt. -
barnam_
nagyúr
Hasonlót tudok én is. Balatonfüredről mentem Siklósra. Alapból sejtettem, hogy M6-on kellene menni, de mire odáig eljutottam, besírtam
Voltak olyan részek, ahol az út ilyen beton elemekből épült fel, azon kb. 20-30-al mentem.
És az enyém egy átlag futóműves kombi, nem valami ültetett sport futóműves. -
barnam_
nagyúr
Én is voltam a sümegi temetőben, elkerültük egymást
Ha gyakrabban jössz erre, én a 710-71-84 helyett az M7->8->77-Pula-Nyirád útvonalat javaslom, sokkal jobb. Nem feltétlenül útminőség (bár nem rossz), hanem a forgalom miatt.Mi Zalaerdőd, Zalagyömörő környékén voltunk... hát az utak valóban szarok, de érdekes módon nem kátyús, hanem hepe-hupás. Ebéd után meg Dörgicse, Nagyvázsony felé tök jó forgalom volt. Visszafelé meg 71-en jöttem, addigra már a turisták meg temetőzők hazamentek.
Megjegyzem, mindig nagyon fura ősszel / télen végig menni a Balaton parton, látva mennyire üres ilyenkor.Fogyi valami 5,3 l, nem emlékszem pontosan.
-
barnam_
nagyúr
Múltkor volt itt téma a kamionosok előzése pro és kontra.
Hát én is azt mondom, hogy [_______]*, azt nekik!
Tegnap hazafelé Brno után Szlovákia irányban, nem elég, hogy előzni tilos de a baromja majdnem ledarálta az autómat mikor úgy gondolta, hogy előzni fog (miközben én mellette vagyok)... szerencsére tudtam fékezni és valamennyire lehúzódni, a duda hatására észbe kapott. De nem sokon múlott...
és amúgy magyar rendszámos volt, szóval remélem csuklott mikor szidtam az anyját.
*: mindenki helyettesítsen be, amit akar, nem szabad csúnyán beszélni itt
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Részvétem.

Ez az amitől mindig nagyon parázok autópályán, és igyekszem egyből a jobb oldali sávba menni ha torlódik a forgalom. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Az ilyeneket jobban szeretem letudni amint lehet...
Jártam már úgy, hogy kivezetőn köcsög volt az illető, erősködtem, majd sávváltás alatt meghúzta az autót és elhajtott.
Később a rendőröktől megkapta a bűntetést, de az én időm ment vele meg az én fejem fájt. Illetve remélem a rendőrök miatt az övé is
-
barnam_
nagyúr
Érdekes. Akkor az Audinak elég kemény lehet a futóműve, mert az erdei úton (csak így hívjuk
) egész jó a burkolat, a 84-esen néhol rosszabb, de az sem kritikus. Ami a 84-ről bevisz Tapolcára, az néhol tényleg elég kaka. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
3,5 helyett 2,5-re sikítania kellett volna a TPMS-nek, nem?
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Drága dolog az olcsó Merci, mindig mindenki ezt mondja
Plusz gondolom a munkadíj sem lepkefing áron van. -
barnam_
nagyúr
Csodálatos...
Nem szép dolog az áldozat hibáztatás, de ehhez nagyon balféknek kell lenni
Ráadásul a cikk végén azt írja, hogy az autó már 10 millába van az 1,9 milliós vételár helyett. Na annyiért már olyan W211-et vehetett volna, hogy nem ilyen DPF nélküli dízel szörnyet nézegetne a garázsban. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Haladás közben állította le a motort, bekapcsolt a kormányzár
Az ember azt gondolná, hogy az autó okosabb ennél, de nem...
Szvsz normális autóban akkor kapcsol be a kormányzár, ha kivetted a kulcsot.
Mindenesetre Darwin díjas a történet, az tény. -
barnam_
nagyúr
11 évvel ezelőtt volt nekem a műtét. Azóta már nem olyan szuper a látásom, de nem kell még szemüveg
Én csak azt bánom, hogy nem korábban csináltattam. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Én Kauflandban vettem, de anno utána láttam Lidlben is, ugyanazt árulják szerintem.
Nem rossz, de elég nagy: a csomagtér rolót épp be tudom húzni felette, de inkább kicsit feszül. Az áruházban jó ötletnek tűnt, de miután a fél csomagtartót elfoglalja, inkább otthon marad. (szóval nyaralásra nem vinném, de bevásárolni esetleg oké)
A hátul ülőnek hangos volt a hűtőláda ventilátora, bár ez szerintem az egyén problémája
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Végre újra megy a fórum, király!

Ja amúgy semmi izgalmas nem történt az elmúlt egy hétben
azon kívül, hogy voltam autóval az új irodában, kipróbáltam a mélygarázst. -
barnam_
nagyúr
Fel se ismeri az alvázszámot, szuper
Gyári alkatrészt meg nem ad ki a W124-hez.
Vagy itt csak a katalógus a lényeg, és a megfelelő cikkszámhoz megkeresi az utángyártott alkatrészt? -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Azért a gyárilag mátrix ledes lámpa után nem vágyom halogénre
De fogalmam sincs milyen színhőmérsékleten világít. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Könnyű volt észrevenni, zene nélkül mentem

Mire kigurultam a parkolóba, úgy mozgott az autó mint aminek nincs ki a 4 kereke.
Mondjuk az érdekes gyakorlat, hogy mivel járóképes az autó, guruljak el a következő szervizig. És ha menet közben eldurran a gumi és balesetet okozok? Az assistance szolgáltatásban a szervizbe szállítás is benne van. -
barnam_
nagyúr
Hétfői történet, úton voltunk Berlinbe.
Brno és Prága között voltunk az autópályán, mikor feltűnt, hogy mintha sokkal hangosabb lenne és rázna valami 130 körül. Végül kiálltam egy pihenőbe de nem láttam semmi hibát a gumikkal.
Szerencsére van a Mercihez assistance szolgáltatás, így foglaltam velük időpontot egy közeli szervizbe. Mondjuk eljutni odáig (~45km) "vicces" volt úgy, hogy nem tudtam mi a gond.
Na a lényeg, hogy felemelve hamar látszott, hogy a jobb hátsó gumi szál szakadt a futófelületen... egy kb. tenyérnyi méretben fel volt púposodva. 3 éves Hankook Ventus Prime 4 volt, kb. 40e km-el, még nem volt elkopva. Kicsit győzködni kellett őket, de még aznap szereztek két új gumit, és fel is rakták: Dunlop SportMaxx RT2. Fogalmam sincs milyennek számít, de bírta a hazautat 200-al és csendes volt.És ez megmagyarázza miért éreztem májusban miután felkerültek a nyáriak, hogy 150-160 körül mintha picit több lenne a vibráció, mint régen... még pont azon gondolkoztam, hogy majd újra centríroztatom a gumikat. Na ezt már nem kell
Elöl a 3 éves Hankook, hátul az új Dunlop gumik, és teljesen jónak érződik még 200-nál is. -
barnam_
nagyúr
Szükségpótkerék, vagy esetleg olyan esetben, ahol kis méretű alapból a kerék. Mutass olyat, ahol nincs szerelve pótkerékkel az autó, de elfér a csomagtartó alatt egy 17/18-as kerék plusz az emelő meg kerékkulcs
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Na mondjuk pótkeréknek a sima belsőégésű csomagtartója alatt sincs hely.
A gyártók logikája szerintem kb. az, hogy ott az Assistance telefonszáma, hívd fel. -
barnam_
nagyúr
Sajnos a csomagtartóból veszi el a helyet az akku

De ez olyan, hogy az előző szériában egy nagy téglatest az akku, a mostaniban pedig az egész csomagtartón nyúlik el. De a végén literben ugyanakkora lesz a csomagtartód.
Limuzin formán elég sokat levesz, kombival már élhető szerintem.A 35 literes tank nem tudom tényleg annyi-e. Nem láttam még olyat ami 60 L alatti lenne.
-
barnam_
nagyúr
Erről jut eszembe, nekem tavaly töltötték a klímát a W124-ben, azóta is jól hűt

Igaz, múlt héten csak ilyen 25-30 ˚C körül volt, mikor mentem vele. Ma lesz 35 is, kíváncsi vagyok.
Az bosszantóbb, hogy a hőmérsékletállító "digitális": minimumra teszem és jéghideg, ha picit fölé (mondjuk 18˚C) akkor elkezd fűteni
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Ez a felelőtlenség iskola példája...
Megelőzte a kamerás mögött haladó autót, majd visszament a saját sávjába. Itt még lett volna lehetősége mérlegelni, de úgy gondolta befér.
0:48-nál látszik, hogy a fehér Skoda majdnem ott van ahol a kamerás előtt haladó autó... na most ha durván egy autónyi hely van a szembe sávba, nem kezdek bele az előzésbe.
A Skodás embert sajnálom egyedül, mert azt most alaposan ki fogják vizsgálni, betartotta-e az 50-et. -
barnam_
nagyúr
Tegnapi történet
(BP autósok, motor baleset) -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Utálok jattolni, szerintem egy idejétmúlt szokás.
Étteremben szoktam kerekíteni ha kedvesek voltak. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
LA-hez azért nem vittem, mert ott a teljesítmény mérést külön tételként számolják, és (mivel most már tudom mi ez az Insoric), padon mérve még drágább is lett volna a történet.
Plusz, nagyon olyan szagú volt az árajánlat hogy mindent rám akarnak tukmálni:"Az optimalizálás ára 130.000 Huf" - ez oké, hiszen enélkül nem megy
"A váltóban lévő nyomaték limitereket módosítjuk, hogy tovább tudjon kalkulálni a váltó a paraméterekkel, a megnövekedett nyomaték miatt.❗❗Erősen ajánlott❗❗ Az automata váltó módosítás ára +35.000 Huf"
"Egyes típusoknál a váltási pontokat is újra tudjuk kalibrálni, akár egyedi igények szerint is, ezáltal kényelmesebb, dinamikusabb lesz a vezetés, és megszűnik az alacsony fordulatszámra váltás probléma is, ezáltal kíméljük a kettőstömegű lendkereket, és az egyéb alkatrészeket.
A váltási pontok módosítás ára +60.000 Huf"
"
Teljesítmény mérésre is van lehetőség:
insoric-val (Real-Dyno eszköz) mely a kerékagyra van felfogatva, és menet közben valós körülmények között mérjük le az autó teljesítményét. Az összkerék sem akadály
A piacon elérhető legpontosabb TÜV minősített teljesítménymérő eszköz.
Az ár egy előtte utána mérést tartalmaz
Az ára +15.000 Huf."
"Legújabb Dyno 4x4 2000hp fékezhető teljesítménymérő paddal ( első, vagy hátsó kerekes autók mérésére alkalmas) történik.
Az ár egy előtte utána mérést tartalmaz. A teljesítménymérés ára +25.000 Huf-tól kezdődik." -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Kicsit csalóka az utcakép, mert ott az látszik, hogy folyamatosan van két sáv, amiből ő haladt a belsőben, te pedig a külsőben. De a valóságban az a sáv pedig elfogyott a parkoló autók miatt.
Gondolom ő úgy volt vele, hogy te úgyis beragadsz az autók mögé, ő meg kicsit rágyorsítva megelőz téged és majd pont megáll a jobb szélen a patikánál.Ismétlem magam: egyikőtök sem akart előzékeny lenni, de mindenki a saját igazát védi és anyáz. Hogy még egy közhelyet pufogtassak: okos enged, szamár szenved
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Autós topik
- (kiemelt téma)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Samsung Watch 8 női szíjak egyben eladóak ajándék tokvédővel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest