- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
tboy93 #342779 üzenetére
Inkább az a kérdés, miért ennyire a
"kultúra"szokások része itthon, hogy inni kell.
Szüleimnél nem, de máshol mindig felmerül családi ebéd során a "kérsz-e egy sört vagy pohár bort" kérdés. Nem köszönöm, nappal elvagyok nélküle is. Mármint este is, de jellemzően akkor már nem megyek sehová -
BigBlackDog
veterán
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
tboy93 #336682 üzenetére
Amikor az ilyen "nézd meg mindenki egyedül ül az ótójában" hülyék-re rákérdeztem hogy "Be kell mennem neadjaazég valamiért a városba, akkor kit vigyek magammal erőszakkal?, Illetve honnan tudod hogy nem egy sarokkal ezelőtt tettem ki 8 migráncsot a kocsiból?" Valahogy SOHA nem jött válasz.
-
válasz
tboy93 #336682 üzenetére
Tízből legalább hétszer én is egyedül ülök az autómban, szóval eszembe sem jutott, h leszóljam azokat akik így járnak. Mondjuk én a belvárosban továbbra sem preferálom az autót, de az én élethelyzetemben ez nem jár nagy lemondással.
De az azért egy kicsit elgondolkodtató, h milyen sokan járnak így napi szinten.
Ezért szerintem tök jó ötlet, h támogassuk azokat, akik többen ülnek egy autóban. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
tboy93 #336302 üzenetére
TEKKNIKAI FEJLŐDÉÉÉÉÉÉS!
Tegnapi sztori, jött át a srác a fatelepról, hogy hát akkut cserélt a kocsiban, na azóta nincs se index se féklámpa.. Főni mondta neki hogy elsőként fussa át a biztosítékait, hátha.. jön vissza a srác 15 perc múlva az owners manuallal, hogy hát ebben nem találja.
Nézem, nincs benne, cserébe 8 helyen "karosszéria vezérlő"..Asszem maradnék a 30 éves vasaknál továbbra is
-
válasz
tboy93 #331920 üzenetére
Asszonyka matchboxa (t-cross) 115 lovas 1.0 tsi, és azt mondanám pályázni sokkal jobb mint az eddigi 1.3-as 102 lovas 2018as jazze volt. Csendesebb, erősebb, és üléslapok is jóval hosszabbak szerintem. És nálunk a kilométerek többségét pályán teszi meg Zugló és Nyíregyháza között. A ne legyen túl nagy (parkolni), legyen hasmagasság (mert célpontnál nagyon kell Szabolcsi faluban), ne legyen hybrid (mert van hogy hetekig áll) ne legyen automata (mert csak), és ne legyen túl drága szűrők ezt dobták ki. Pályán 2-en plusz elég sok cucc lépegetett vele az oldalborda 150-el... Jobb is hogy nem 1.5tsi lett... Városban ott van a rav4 hybrid (aka apa taxi).
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #331920 üzenetére
Most olvastam vissza ezt a szálat.
Hát figyi, ma a 83 nyamvadt pónis Jazz-zel furikáztam (kellett a nagyobb csomitartó), ezzel is mindenkit lenyomok a g-be, annyira szüttyögnek. Ráadásul még turbó és nyomaték sincs.
Pályán meg a 90 pónis 1.3 dízellel tolok mindenkit le az árokba.
-
szebe
addikt
válasz
tboy93 #331897 üzenetére
Ugye nem maxolták ki a keretet? Anyámék bő 1 éve vettek szintén 1.0 tsi Kamiq-ot, ennél olcsóbban, párezres futással (a szaloné volt a kocsi).
Fura felszereltséggel, mert van benne nagymozi, ülésfűtés, sávtartó, de manuális a klíma, és hátul kurblis az ablakBár fater nem égimeszelő, múltkor beülve mögé egész kellemes lábtér volt, mondjuk a csomagtartó az inkább 2 személyes.
-
aktív tag
válasz
tboy93 #331897 üzenetére
Csatlakozom a nem vett orbitális hülyeséget vallók táborához, X5-re, 5erre számítottam, valamelyik feltétel elengedésével.
A gyereküléses rész mellett mondjuk tényleg érdekesen elsiklott, a felszereltség meg neki legyen rendben. Az ülésfűtés amúgy is megosztó extra (nem nekem, de meglepően sokan mondták már). Nem mindenkinek hobbi az autónézegetés, sokan nem fognak arrébb menni még egy várossal sem, még akkor sem, ha ott találni egy jobban felszerelt autót.
-
válasz
tboy93 #331897 üzenetére
Eltekintve attól, hogy 3 gyerekhez vette, szvsz nem döntött rosszul, ilyen motoros Seat Atecat béreltem még 2023-ban, normális közlekedésre teljesen alkalmas. Nagy csomagtér, erőből felvitt a hegytetőre, a futómű bizonytalan az én ízlésemhez.
A 2 év gyári gari végéig tartson ki, a +2 év már tényleg kérdéses. -
válasz
tboy93 #331897 üzenetére
Hát ennél vehetett volna rosszabbat is. A 3. gyerek hova érv mondjuk alapos
De egy jó kis 3-4 éves peugot 3008 1.2 szuper benzinessel rosszabb lett volna...
Az 1.0 tsi ha minden igaz nem olyan problémás, feleségem t-crossával nem is volt olyan szörnyű egy Budapest-Nyíregyháza oda vissza, és helyben ültünk benne 4-en felnőttek és simán elfértünk. Kamiq pedig tágasabb. Mondjuk a hangszigetelése nem tudom milyen a t-crossé egész jó (toyotából nézve). Mondjuk engem oldalborda agyonütne ha a rav4 helyett valami kamiq méretet vennék...
-
-
válasz
tboy93 #331882 üzenetére
Vettek egy 2023-as Skoda Kamiq-ot. Full fapad 1.0 tsi (még egy ülésfűtés sincs benne), mindezt 3 gyerekhez, Székesfehérvár mellől Bp-re ingázva
Család másik fele Lenti mellett (oda-vissza 400km). Mondom figyu mán, hogy fog beférni a 3 gyerekülés egymás mellé? Hát azt még nem tudja.
Garis még, de márkaszervizben nem fogja vinni, mert az drága, meg amúgy sem jó semmire a garancia. Casco sem kell, mert sosem volt, most minek lenne. <3
Arra már rá sem kérdeztem, hogy miért nem vett esetleg egy 4 éves octavia kombit ehelyett, ha már skoda
Btw tetőcsomagtartót már vadássza hozzá
-
Emunem
őstag
válasz
tboy93 #327322 üzenetére
Én nem tervezetten megtettem már 680 oda, 680 vissza utat egy seggel, 04:00-kor indultam, este már áztattam a valagom a sós vízbe, de az akkor SOS volt. Ilyen is van.
gyerek odafelé jól aludt, asszony is, visszafelé meg telefonon tudósítottam, hogy mi van, nehogy bealudjak. A lurkók be sírtak, ahogy viccesen próbáltam az idegességem leplezni hülyeségek mondásával. -
ParmaBoy
tag
válasz
tboy93 #327167 üzenetére
Az elvitathatatlan, hogy a napon kevésbé melegszik.
Van a flottámban olyan páros, ahol minden azonos (típus, felszereltség stb), kivéve, hogy az egyik sötétszürke, a másik fehér. Ha egymás mellett állnak napon, és ajtót nyitok, akkor komoly különbség tud lenni (nem mértem, csak hőérzet van meg), ami ilyen nyarak esetén nálam az "érv" kategóriába esik.
-
hdanesz
őstag
válasz
tboy93 #327167 üzenetére
Könnyebb javítani? Nekem épp az ellenkezőjét mondta két fényező is anno. Mivel manapság már annyi féle fehér van...hogy ember legyen a talpán aki követni tudja.
Nekem a 2017-es fehér Civic állandóan redvás volt. Fél órával a mosó után állt rajta a kosz. Főleg a hátuljára szerette felverni...
Ahogy macilaci78 is írta előttem, ez autótól függ. -
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #326473 üzenetére
Még az sem feltétlenül. Egy motornak általában nem a turbó a legérzékenyebb, legdrágább alkatrésze, adott esetben az üzemanyagrendszerre többet el lehet locsolni (ugye, Micsurin?
) , és az egy szívóban is ugyanúgy megvan értelemszerűen.
Én sem szívesen ülnék már vissza szívóba. Lehet nagy köbös, de a csigabigát akkor is látni szeretném mellette, sokkal jobban szeretem azt a karaktert, amit a turbó nyújt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #324505 üzenetére
Az Abarth Grande Punto hellyel-közzel ugyanez az autó, és a gyári esseesse kittel az is jobb féket kapott a 155-ről 180 pacira húzás mellé. Oké, a nyereghez nem nyúltak.
[slideshow] -
Reggie0
félisten
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
tboy93 #324174 üzenetére
Érdemes balhézni. első ajánlatot visszapattintottam kapásból, szétszedtem a kocsit, pótszemle.. a végére normális összeg jött ki belőle.
Ismerős volt anno aki már ordított az ügyintézővel az összeg miatt hogy "na idefigyelj te idióta, akkor holnap fogjuk magunkat beülünk a kocsidba, és elkezdjük megnézni a használtautón azokat a kocsikat amiket teszerinted viszonyítási alapnak lehet tekinteni, aztán megnézzük egyenként az állapotát mindnek....
Szerintem látták a srácon hogy nem százas, szóval meggyőzte ezzel..
-
válasz
tboy93 #324156 üzenetére
Azt gondoltam, de egyelőre nettó átverésnek érzem, hogy majd Ők mondanak egy árat, nyilván a legkevesebbet.
Én meg csináljak amit akarok annak ellenére, hogy a hibás nem én voltam, a kapott pénztől fogjam be a számat. Hétfőn volt egy 11 éves jó állapotú, rendszeresen karbantartott és korához képest kevés kilóméterrel rendelkező autóm, most meg oldjam meg és vegyek lefingott szart mert csak arra telne az alamizsnából.
Na mindegy, már leszarom lesz fontosabb dolgom is nemsokára.
Ez egy kurvanagy vicc, amúgy...
-
-
válasz
tboy93 #323750 üzenetére
Komoly cucc lehetett! Nálunk akkoriban csak a hangerő számított.
Ablaktörlőre visszatérve, helyesbítem az előzőt: pár hete használtam esőben faterom négy éves Ceed-jét, amiben emlékeim szerint még közel hibátlan az ablaktörlő! Pedig 40k km van az autóban. Szóval a tiéd tényleg gyorsan megadta magát.
-
válasz
tboy93 #323744 üzenetére
Óóóó, a mélyládás időszak!
Életem talán legszebb évei (99-2000 körül). Volt egy full alap (ötajtós) kettes Golfom, a csomagtartóban egy hatalmas mélyádával, a hátsó ablakon egy "kis méretű" BUMM-BUMM felirattal. Eleinte még fejegység sem volt az autóban, csak egy Discmanről pörgettük ugyanazt a két-három számot.
Számtalanszor végigdöngettük a belváros a haverjaimmal, kész csoda, h nem öltek meg minket.
#32374: Az nem is olyan rossz szerintem.
-
-
válasz
tboy93 #323732 üzenetére
Nagy mázli! Főleg, h megúsztad ép bőrrel.
Tsebacsi: Az Audira én is Bosch-t vettem tavaly, de nekem nem jött be annyira. Már pár hét után csíkozott, eléggé kiábrándító volt. Nagyon gyanús, h egyedi eset lehetett, még az sem kizárt, h rám sóztak egy hamisítványt (miskolci kis autósboltban vettem). Ilyen "Aero-izé" volt egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged