Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát pont egy Samu órával csak Samu telefonon jön ki az összes fícsör, akár tudják mi az az ökoszisztéma, akár nem, de használják.
Igen, az ökoszisztéma fontos. Nem az élet sava-borsát adja (itt mégis úgy látom, hogy a szövegértelmezés megbicsaklik), hanem egy lényeges aspektus akkor, amikor telefont veszel. Nyilván nem mindenkinek, de mondjuk iPhone-ról iPhone-ra költözni végtelenszeren egyszerűbb, mint Xiaomiról Vivóra (vagy random androidos gyártóra), a tableten meg ugyanaz a Samsung account van ugyanahhoz a cloudhoz és persze maga a Google is tökre küzd, hogy platformon belül meglegyen az összhang, de egyelőre még ott tartunk, hogy inkább márkán belül vannak meg ezek.
A DeX pedig - ahogyan említettem - a B2B ügyfelek számára fontos, ahogyan a Knox is, a Vivo AI pedig annyit ugyan tud, hogy egy Blue LLM segítségével a magyar nyelvű leirat összejön, de a fotós tárgyeltávolításos trükk az például hajmeresztően hallucinál ahhoz képest, amit a Galaxy AI tud. -
joey04
titán
A főkamera több teszt szerint sem tud olyan jó 2x-et mint a korábbi vivok. x100 pro eszméletlen volt ilyen téren is.
In the past, we've gotten some spectacular results from vivos at 2x, so we approached the X200 Pro with high expectations, and it doesn't quite deliver. The photos are decent and will do in a pinch, but they don't have the crispiness and per-pixel detail of the X100 Pro or X100 Ultra at 2x - the X200 Pro's results are softer and more heavily processed.
-
wwhy
veterán
mint megpróbálni relativizálni, hogy az nem is fontos.
ha jól értem - nehogy ismét baj legyen a szövegértésemmel- szerinted az ökoszisztéma fontos. Sőt, az adja az élet sava borsát.
Van körülöttem mindenféle hétköznapi ember, mint például egyetemisták, tanárok, fordítók, tolmácsok. Megkérdeztem 25 embert (ezek közül 10 nálam sokkal jobban szituált diákom, a többi kolléga), akiknek, mindig Samu Note/Ultrájuk volt/van /a 25-ből 4-nek már S25U, míg 8-9 a húsvéti nyusziitól várja uezt/, hogy a nagy Samu ökoszisztémán belül mit csinálnak/mit használnak/még mijük van?
Hát a nagy semmi(t).
Pár embernek van még Samu okosórája, esetleg tabletje, ezek között gyakorlatilag nincs átjárás, legalábbis nem ökoszisztéma szinten.Tehát életük daily life scenarióját nem oldják meg (és nem is fogják megoldani) ökoszisztémában, nem Dexszelnek ésatöbbi.
Szóval eme nem reprezentatív felmérés szerint (is) dőreség az ökoszisztéma, DeX és egyéb samus jóságok miatt ezek hiányát felróni bármely márkának.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Tech2 Laci YT-os tesztjében lemérte súlyra a két modellt, és egyforma érték jött ki.
Egy gondolat: Nem lehet hogy ugyanaz az akksi van mindkét modellben, csak a "kisebb" akksis fw szinten van lebutítva?
Olcsóbb lenne mint két fajta akkuval gyártani. És nem lenne idegen a kínaiaktól. Anno ZTE Blade a Telekomnál 256 MB rammal (jajjj) volt kapható. Aztán okosok kiderítették, hogy a francia Orange szolgáltatónál a szolgáltatós teló ugyanez, csak ott már 512 MB ram volt benne. Kiderült koppra ugyanaz a teló volt mindkettő, csak olcsóbb volt a kínaiaknak ez a megoldás, mint gépsort állítani. Csináltak hozzá egy frissítést ami feloldotta, és 512 MB lett használható. Kicsit később a Telekom is kiadta ezt a frissítést hivatalosan.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zolipapa 66 #87 üzenetére
" ... a kisebb akkumulátorra írtam ... "
Akkor már nálad félrement a dolog
... mert én nem az akkumulátorról beszéltem, hanem a kisebb modellről.
Engem ez a mobil, ebben a méretben hidegen hagy. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zolipapa 66 #82 üzenetére
"Értem én hogy kisebb, csak akkor miért nem olcsóbb??"
Én spec. többet is hajlandó lennék fizetni egy kisebb mobilért. Régen, ha valami kisebb volt (pl. egy walkman), akkor az drágább volt, mint a 1,5× akkora társa.Igen, biztos, hogy valamilyen nagyeszű marketinges / (kis)főnök kitalálja, hogy mit, hogyan, aztán X év elteltével nem értik, hogy miért sikertelen a cég.
#83 Roland861010
Szerintem te valamit félreértettél. Zolipapa 66 nekem válaszolt, a téma pedig a tesztben szereplő mobil kis testvére (Vivo X200 Pro mini), ami létezik, csak modemet kellene benne kicserélni (vagy csak a szoftverbe belenyúlni?), hogy az EU-ban is eladható legyen. -
Roland861010
veterán
válasz
zolipapa 66 #84 üzenetére
Legyen osztrák akkor ahogy szeretnéd.
Nem lesz olcsóbb mert az ott úgy felel meg a helyi szabályozásoknak.A lényeg, hogy te azt tudod megvenni amit szeretnél.
-
zolipapa 66
lelkes újonc
válasz
Roland861010 #83 üzenetére
Leírtam, hogy megrendeltem.
Nem Német hanem osztrák a szabályozás.
És valami kevesebbet tud akkor az olcsóbb.....szerintem -
Roland861010
veterán
válasz
zolipapa 66 #82 üzenetére
Azért mert nem kimondottan Magyarország a fő irány akármennyire is van hazai forgalmazás.
Németországban ezek a szabályozások vannak.
Onnan kapjuk mi is.Viszont ezen nem kell fent akadni kell rendelni az Alzatol .
Alapból abban van tok plusz jár mellé a töltő és mégegyszer külön is tudod igényelni az ajándékokat.
Szóval semmit nem veszítünk. -
joey04
titán
válasz
Roland861010 #59 üzenetére
ok
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zolipapa 66 #73 üzenetére
Újabb kihagyott ziccer. Bár érteném.
-
Roland861010
veterán
válasz
zolipapa 66 #78 üzenetére
Itt nyugodtan lehet.
Fotós topikba vannak már összehasonlítások. -
zolipapa 66
lelkes újonc
Nekem ma jött a teló alza boxba, hazafelé kézhez veszem.
Remélem lesz olyan hely, ahol erről a telefonról beszélhetünk és nem iPhone meg Samsung......[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
O.K.-O.K. de engem a mini (Vivo X200 Pro mini) izgat. Arról mit lehet tudni? Lesz belőle (valaha) "EU konform" változat? Légy szíves kérdezzetek már rá az érintetteknél!
-
rtrace
junior tag
válasz
Viktor0610 #52 üzenetére
"Szándékosan az alapbeállításokat használják a cikkekben, mert a használók 99%-a is így tesz."
Ez teljesen érthető is mondjuk egy A-szériás Samsung esetén, de aki egy itthon még ismeretlennek számító gyártó fotós csúcstelefonjáért kiad félmillió forintot, azt már nagyobb eséllyel érdekelheti.
Olyan dologról beszélünk, amihez még pro módba sem kell kapcsolni, vagy mélyen a menüben turkálni. Automata fotózáskor is tök egyszerűen hozzáférhető és felhasznalóbarát, semmi különösebb hozzáértést nem igényel.Legalább az ilyen kategóriás telefonoknál bele lehetne menni, ennél még akár egy kicsit mélyebben is a kamerás képességekbe.
S25U teszt alá is írtam, több olyan taggal találkoztam ezen a fórumon, akiket vásárlás után meglepetésként ért, hogy a Samsung raw fotóival nem működik az Adobe ai zajszűrése például.
Semmiből nem tartana ezekből is pár példát linkelni a tesztekbe, mint ahogy az egy időben szokás is volt... Most meg említve sincsenek olyan dolgok, mint a többelemes Super RAW, pedig az is jobb a Samsung és Apple megoldásaitól szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
Nem elfogultság.
Az a baj minden ilyen tech vacakkal, hogy mindegyiknek van nyomora valami ami nem mükdödik rajta.
Nagyon jól emlékszem, hogy anno mekkora hátránya volt az Apple cuccoknak mert nem lehetett velük magyarországon fizetni. Minden tesztben benne volt mint hátrány.
Apple TV-alkalmazásom van a Samsung TV-nNagyon jól mükődik az airdrop is amikor akar.
De ezek mind akkor fekszenek igazán jól amikor már több millót költesz egy bizonyos össze állításra.Na mindegy elengedem sőt még ma vissza is küldőm a telefont mert nem birom ki hogy ne az iphonet használjam mert neki legalább lehet mondani hogy Hey Siri calling xxx és már tudok is vezetés közben kihangosíton keresztül telefonálni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010 #67 üzenetére
Nem kötik a plebs orrára a cégek, hogy milyen IT megoldásokat használnak. Ez a két, nem kicsi példa ismert a DeX kapcsán.
Az Apple ökoszisztémát jól kisarkítod. Airdrop. Apple TV (ami amúgy egy sealmess desktop mód is). Apple Pay. Apple Health és műholdas segélyhívás. Migration Assistant. Mind olyan megoldás, ami endusereknek készült. A közelében sincs a Vivo.
Ami nem baj, de vicces úgy elfogultságról csacsogni, hogy közben szándékosan nem veszel tudomást a daily life scenarioról. Tök egyszerű lenne elfogadni a tényt, hogy egy felénk kevésbé ismert kínai gyártó simán történelmi okokból nem tud ilyen ökoszisztémát, mint megpróbálni relativizálni, hogy az nem is fontos.
-
Roland861010
veterán
Na de ezt most érzed Te is nem? angol rendőrség és francia vasúttársaság... ez nem lehet egy magyarországi teszt előnye vagy hátránya. Sanyika aki megveszi az S25 ultrát nem azért veszi meg mert az angol rendőrségen a DEX-et használják.
Jó igen nagyon lesarkítottam ezt Apple féle ökoszisztémát. Az 550k-s telefonnal fényképezett amit a csuklódon lévő 290k-s Apple Watch Ultra 2 vel lősz távolról családi fotót vagy nyaralós Horvátországi képeket a gyerekről elkezded szerkeszteni majd amikor meguntad kicsiben előveszed a 550k-s iPad Prot a kis Apple Pencilel meg a Magic Keyboardot és szépen elkezded a fotó szerkesztőjét használni.
Majd amikor már azt sem látod át ülsz a 800k-s Macbook Pro 13-hoz ott össze rakod a képeket az iMovieval és ha már ott végeztél át rakod az 1.5M-ás Mac Studióra amire rá van kőtve a 32-es 5K felbontásu Studio Display és még esetleg a DaVinci Resolveval szét rángatod.
Várjunk ez a kis ökoszisztéma egy átlagos magyarországon élő család 1 évi össz kiadása vagy keresete.
Értem, hogy felsőkategóriás telefonokról van szó de akkor vagy szeparálni kell a tesztekben vagy valahogy egynelően nézni az előnyt és hátrányt mindegyiknél. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010 #65 üzenetére
DeX: angol rendőrség, francia vasúttársaság. Csak két ismert és nagy példa. A Knox miatt pedig milliószor előbb raknak be céges hálózatba egy Samsungot, mint egy Vivót.
Azért az Apple ökoszisztémáját annyival letudni, hogy rángatod a böngészőt, hát lol.
"Nem szorulók rá senki megerősítésére maga az elfogultság nem fekszik."
-
Roland861010
veterán
A desktop módot igencsak használják üzleti szegmensben?
Hol? Legalábbis én jelenleg az egyik legnagyobb hazai vállalatnál dolgozok ahol minden is inkább csak simán Windows és Apple beállítottságú.A másik ha üzleti szegmensben használják akkor az az átlag felhasználónak nem szempont.
Igazából én Samsung fan voltam sokáig de nagyon sok területen elvérzett számomra.
A TV-ben európában nincs rendes gaming HUB sőt inkább hagyjuk. Telefon fronton megint csak inkább engedjük el. Amit szeretek az a Samsung okos hűtő meg a mikrohullámú sütő.Apple fronton is ment a vetítés, hogy majd micsoda átjárás lesz a rendszerek között főleg mióta az iPadekben is M-es processzorokkal operálnak.
Volt iPad Pro M2 -m MacBook Air M3 azon kívül hogy ide oda rángattad a böngészőt semmire nem jó.
Átlag felhasználó nem vesz többszázezer Ft-os szoftvereket amit Macen és iPaden is használni tudsz.
A Xiaomi meg hát na 8M különálló márka az asszony hajszárítója is mint kiderült valami Xiaomi márka csak itthon nem ismert.Nem szorulók rá senki megerősítésére maga az elfogultság nem fekszik.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010 #63 üzenetére
A desktop módot igencsak használják üzleti szegmensben.
És igen, nincs olyan ökoszisztéma mögötte, mint a Samsung / Apple termékekben, vagy akár a Xiaomi esetén. Ez tény.
Mint írtam: videóban kissé lemarad, ultraszélesben szintén, a szenzorzoom kapcsán pedig erősen. A zoom modul a piacon a legjobb (ahogyan a tesztben is szerepel), semmi más csúcsmodell sem kapott tetszett plecsninél jobbat az elmúlt időszakban, ez viszont csak a csökkentett akkus kavarás miatt maradt le róla. Őszintén: mit vártatok el? Hogy kaptok egy lelkileg felemelő visszacsatolást arról, hogy jól döntöttetek, amikor ezt vettétek? Erre vannak ilyen fura foglalkozások pénzért mentálhigiéniás szakemberekkel. Miközben a konklúzió az, hogy igen, jól döntöttetek, ez egy jó telefon, majdnem ajánlott kategóriás ebben a méregdrága mezőnyben is, de azért ne csináljunk már úgy, mintha minden létező paraméterben elverné a teljes kínálatot.
-
Roland861010
veterán
Viszont nincs mondjuk DeX asztali mód, kevés az AI funkció, nincs benne toll. Szóval egyelőre hiányoznak azok az apróságok, amik a konkurensekben adottak.
Egyedüli olyan telefon ami tudja a diktálást magyarul és össze is tudja foglalni. Még a Samsung sem tudja.
DeX-et mennyi ember használ? Vagy az iPhoneban van? Kevés AI? Ugyan úgy tudja a tárgyak eltüntetését mint a Samsung. AI fronton a legjobb dolog tényleg nincs benne amit a Pixelek tudnak hogy a családi fotókat össze tudja olozni így nem marad le senki róla.Ami hátrány az iPhone hoz képest hogy nem lehet 24Mpx-ben rögzíteni.
Videózni mondjuk tényleg jó az iPhone de egyedül ennyi. -
-
Wa2x_
veterán
Pont ezeket akartam leírni én is, köszi, hogy nem kellett, mert csak felcsesz. Hogy lehet ilyen Samsung elfogultságú cikket írni? Köze nincs ennek semmilyen objektivitáshoz.
Ez egy korrekt telefon, sok mindenben túlmutat a nagy márkákon, ez az igazság, amit nem tudom miért ilyen nehéz leírni?
-
Roland861010
veterán
Miről beszélsz?
Az ami mindenhol ugyan az a világon tán egyedül az iPhone ha a specifikációkat nézed. DE! Jelenleg ott is megveszed a csúcsot ami alapból fel van készítve az Apple saját AI dolgaira de nem tudod használni. Mindegy kinek a hibájából de akkor sem elérhető pedig én kifizettem az 500k-t érte vagy a feleségem 16Pro Max-ara a 600k-t. DE kevesebbet kapok tudásban mint egy amerikai vásárló aki ráadásul olcsóbban veszi meg.
A Samsung éveken keresztül Európába a gyengébb saját fejlesztésű vackait hozta amíg ki nem jött ez a Galaxy verziós SD processzorokkal.Jelenleg a Samsung is egy fillér b..o senkiházi cég. Kiadta az S25 ultrat úgy hogy elvette a legjobb tulajdonságát az spennek amiért mindenki szerette. Miért? Mert teljesítményt tud nyerni vele vagy is inkább üzemidőt.
Minden gyártónak vannak jó készülékei de egyik sem tökéletes vagy hibátlan.
Anno kiadta az S21FE-t amivel akkora öngólt rúgott magának,hogy öröm volt nézni.
Az volt az utolsó minőségi cucca amit érdemes volt venni Samsung fronton.Van egy 650k-s Samsung TV-m amiben 2023 óta másodjára kell panelt és alaplapot cserélni. Kértem hogy adjanak csere utalványt.
Vissza írta a Samsung hogy nekik anyagilag nem éri meg így vagy javítják vagy használjam tovább hibásan és 10 napom van eldönteni hogy elfogadom-e a döntést.
Ez egy helyes viselkedés és vevő központú hozzáállás?
Szerintem nem.[ Szerkesztve ]
-
dhstyle
tag
Megjelenés óta használom a Vivo X200 Pro-t , 7 éve foglalkozok csúcskészülékek eladásával , side-by-side hasonlítgattuk iphone 16 promaxal (amit szó szerint kinevet a vivo), hobbi fotósként van némi rálátásom , és akkor a mobilarena ideböfög egy ilyen nevetségesen gyenge lehúzó tesztet.. valami olyan felfoghatatlanul látványos a részrehajlás ennél a tesztnél is , hogy szekunder szégyenérzetem van miközben olvasom..
-
Bossi
őstag
Az van, hogy az utóbbi 3 hétben ezek a készülékeim voltak:
Pixel 9 Pro XL, S24U, Honor M7P
Most 2 napja a Vivo van és nem tudok rosszat mondani róla, tökéletes készülék nincs, de eddig mindenben megfelelően teljesít... a felsorolt készülékeknél viszont 1-1 dolog volt ami számomra nem volt megfelelő. Saját vélemény és nem fényezem, mert nem mondom kiemelkedőnek, de jónak mindenképpen. -
joey04
titán
válasz
Roland861010 #51 üzenetére
megnéztem. akkor nem érted.
iphone meg samu egyébként pont ezt hozza, hogy kiszámítható, bejelentik, akkor az kapható itthon, nem más a hw, nem más a sw, vagy csak minimális eltérés van, van rendes support, van bolt ahova be tudsz menni, stb, stb. Plusz mindegy mekkora márka a vivo, itt új szereplő, és a geekeken kívül nem sokan ismerik, hasonló tusát hasonló vagy picivel alacsonyabb áron adni nem elég. Én tavaly végigpróbáltam a xiaomi, vivo, op csúcskészülékeket is a samsung mellett és totálisan érthető miért vannak az emberek a samu pártján. kamerában meg üzemidőben jobbak páran (kivéve xiaomi mert ott nagyon gyange az üzemidő), de a többiben egál, szoftverben meg magasan a samu a legjobb.
-
Bossi
őstag
A Samu valóban jó ram kezelésben, de például a Pixel nem, és a Vivo simán megtartja másnapig a futó alkalmazásokat... tapasztalat. Szarabb szoftveresen... hát ettől féltem mielőtt megvettem, de nem az... illetve nem tudom mire gondolsz? Gyors, nem akad, rengeteg testreszabhatóság van benne. A kijelző Bog szerint gyengébb, biztos van amiben igen, de a PWM nekem fontos ez Pl. Samsung, iPhone, Pixel estében jobb? Igen nem ez a csúcs a Vivonál, de 100-150K-val kevesebbe is kerül mint a többi csúcs, alapból 512-es tárhellyel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Roland861010
veterán
Nézd meg akkor a videót a memória kezelésről.
Nincs itthon Samsung S25 ultra de egy iPhone 15Proval össze tudom neked hasonlítani.De a videón jól látszik hogy semmit nem tölt újra.
Még a Warzonet se.Nem szopok én fel semmit.
Jelenleg a piacon egyeduralkodó Samsung és Apple termékek mellett minden más készülék 0 értéket képvisel mindenki szemében.Ilyen köztük a saját feleségem is. 10 éve ismerem egyszer nem használt mást csak iPhonet.
Jelenleg is 16Pro Maxot használ.Neki ebben a telefonban a kamera tetszik a többit észre sem veszi.
Én 3 éve használok iPhonet 13Pro - 14Pro -15 Pro.
Nekem a kompakt méret számít viszont mivel itthon nekem normális telefon nincs ebben a méretben így vagy veszek egy 16Pro-t vagy veszek egy "éppen csak felsőkategóriás" androidot ami átlagosan 6.7".Most hogy eldöntöttem, hogy kicsit vissza térek Android fronton itt nem változott semmi.
A Samsung késik a frissítésekkel ami nem OneUi az fos ami nem Samsung az fos.
Hiába a Xiaomi meg a többi éppen csak csúcs készülék.
Ja és az ilyen hülyeségek mint infra ,FM rádió, Jack csatlakozó, töltő hiányáról nem is beszélve. -
Bossi
őstag
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
+Amennyiben valaki hivatalos Magyar viszonteladónál veszi és regisztrál a Vivo oldalán kap egy 90W töltő Adapter és egy vezeték nélküli fülest.
Természetesen csak egy bizonyos dátumig, de mégis. -
joey04
titán
Azt, hogy fontos, hogy jó képeket csináljon. A részletekbe ne menjünk bele, követem a fotós topikot, nem igazán értek egyet az ottani nézeteiddel, amivel semmi baj, ahány ember annyi vélemény, csak jelzem, hogy fölösleges előhozni a témát, mert máshogy látjuk a dolgokat.
-
joey04
titán
válasz
Roland861010 #44 üzenetére
Nem érdekel mi volt régen
AI meg megy samun is.
A másik pedig, hogy az aktuális alkalmazás jól fusson.
?
jól fut samun is.nem vagyok olyan fontos ember,hogy ne legyen 2s időm míg újra nyitok egy oldalt vagy alkalmazást.
nem a fontosság itt a lényeg, hanem hogy a munkafolyamat onnan folytatódjon ahol éppen tartottál, plusz user experience is jobb így, amit te nem tudthatsz ha mindent bezársz (amivel több kárt okozol, mint hasznot)
btw az egész onnan indult,, hogy a vivo több ramot ad azonos, vagy alacsonyabb áron. De hiába, ha nem jól használja. Ha ez neked nem lényeg az ok, csak akkor nem kell lobogtatni, hogy több ramot kapsz.
Nem kell felszopni ezt a telefont ennyire, jó, ez, de azért olcsóbb, mert egyrészt nem az Ultra ellen megy, másrészt szoftveresen és supportban gyengébb. Ettől még van amiben jobb, pl kamera, üzemidő, ezek miatt én is ezt választanám, de totál megértem, hogy valaki inkább a samut veszi, és a tesztben felhozott negatívum mind valid. yt videók meg nem sokat érnek, itt pont az a lényeg hosszabb távon hogy tudja ott tartani, nem ez a pár perces oda-vissza váltás.
-
janeszgol
félisten
válasz
Patrik.Varga #19 üzenetére
Azt leirhatod tenyszeruen mi nem tetszik a teloban. De a vevoit lefikazni ovis észre vall.
-
Roland861010
veterán
17 alkalmazás oda vissza indítása háttérből.
Még a Warzonet se zárta be.Nem vagyok ebben profi de azért szerintem nincs akkora probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
Régen meg a Samsung volt olyan ami agresszíven zárta be az alkalmazásokat.
Amúgy szerintem meg nem ez a lényege a sok ramnak hanem,hogy az AI sebességét javítsa.
A másik pedig, hogy az aktuális alkalmazás jól fusson.Ez kb.az a dolog mint amikor valaki 30 lapot nyit meg a böngészőben.
Én mindent is bezárok mivel nem vagyok olyan fontos ember,hogy ne legyen 2s időm míg újra nyitok egy oldalt vagy alkalmazást. -
HaliGab23
senior tag
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Valóban lehet erős volt a megfogalmazás, akkor helyesbítek, gyenge lett ez a teszt szerintem (nem a tartalma, hanem a szövegezése). Elolvastam utána gyorsan néhány Bone írást, ami felüdülés volt.
[ Szerkesztve ]
-
joelke HU
senior tag
És ha igaz, amit Tech2 Laci mondott a videójában, akkor kb értelmetlen is a dolog. Ő mérlegre dobta a két különböző méretű teleppel rendelkező mobilt és grammra ugyanazok. Szerinte csak szoftveres a dolog és valójában az 5200 is 6000-rel szerelt.
Biztonság szempontjából gáz, ami a szabályozás lényege, max anyagilag jár jobban a vivo. -
doooo
veterán
"Jó minőségű képeket készít az előlapi kamera nappal és este egyaránt, az arc részletessége tökéletesnek mondható."
Nem, még csak véletlenül sem mondható tökéletesnek. -
rtrace
junior tag
Többre lenne képes a főkamera is, mert a 3 profilon túl (amiből pont a legműanyagabb élénk volt használva) finomhangolható manuálisan is a képalkotás, beleértve többek között az élesítés mértékét. Amit nem is említ a cikk, pedig nem kis fegyvertény a többi gyártóhoz képest.
Kíváncsi lennék, hogy ízlésesen beállítva is ugyanez lenne-e a konklúzió, de egyelőre csak az alap vivid profilról vonunk le itt következtetéseket, nem ténylegesen "a kamera" képességeiről.
-
bigmasterg
addikt
Ram kezelésben valóban nem a legjobb a Vivo.
X100 ultrán Origin OS van, a Funtouch OS nem tudom jobb-e.
Originen tapasztaltam, hogyha elég sok ablak van nyitva, hiába nem telt még be a ram, bizonyos appok elkezdenek nem reagálni. Nyitott tabok zárása után ez megoldódik.Ha iphone, vagy samsung kapna ilyen minőségű zoom lencsét, akkor cserélném, de egyelőre nem látok rá sok esélyt. Idén tuti nem, de talán jövőre sem.
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
Neked ezek szerint fontos, nekem mar evek ota kevesbe. Alapbol bezarok minden appot hasznalat utan.
Huaweiem volt evekig, az is agresszivabban zarogatta be az appjaimat. De ott sem zavart, alapbol mimdig normalisan nyitottam meg azokat, nem a feladatkezelobol.
Most Samsungom van, nem lo ki semmit. De ugyanugy bezarok mindent magam utan. Tudom hogy lenyeget tekintve semmi energiat nem fogyaszt, ha a hatterben van megnyitva, de akkor is zavar.
Hulyeseg tudom, de en ilyen vagyok.Az Ultra SOC-ja csak annyiban jobb hogy tul van hajtva az orajele. Amibol kb. semmit nem erzel, mert normal hasznalatnal a fele olyan gyors SoC-ok is mimdent instant megnyitnak, ahol meg szamitana a plusz orajel, ott meg a throttling miatt semmi ertelme sem marad. Egyedul benchmarkban maximum, de azt meg kinemsz*rjale...mar bocsi.
Kamerat tekintve nem hiszem hogy erdemi kulonbseg lenne.
Ennyi erovel belerakhattak volna 32 GB memoriat is hogy Ultranak nevezhessek, de meg ha meg is van nyuzva a telefon, jelenleg jo ha 6-7 GB-t hasznal csak... -
-
mhydas99
aktív tag
Manapsag mar nem tema az appbezarogatas, mivel a durva jatekok kivetelevel mindent megnyitnak ezek a procik 1 masodperc alatt. Konkretan annyi ido mint a hatterbol elohivni.
Vivonak azert van am X200 pro minije is, ami akkora mint egy Pixel 9. Ha a meret fontos. Kameras kepessegei ugyanezek, arban valamivel olcsobban.
Ja igen, Ultra a Vivo csucskeszuleke. Tudtommal alig tud valamivel tobbet...
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
hiába van benne annyi ram, ha a samu kevesebb rammal is ritkábban zárogatja be az appokat. tárhely oké. valamint ha mindent egyenlően mérünk, akkor nem szarabb annyival kamerában a konkurencia, amennyivel szarabb a vivo szoftveresen. nekem is inkább ez kéne mint egy samu, de azért, mert kiemelten fontos a kamera. Ja és ez nem a csúcskészüléke a Vivonak. az, hogy ők eltolva adják ki az ultrát egy dolog. meg hogy nem jön ide. de attól még nem ez a csúcs.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Látom felütötte a fejét a kognitív disszonancia
@Roland861010
"Vannak hibái a kamerának de messzemenően komolyabb mint sok hasonló árú készülék"
Ez csak simán nem igaz. A Vivo zoomban leveri a többieket 3,7x feletti nagyítás esetén, a szenzorzoom viszont gyengébb, mint a mezőny többi része. Főkamerában a Pixel bizony jobb, ultraszélesben pedig az S25U (már csak a látószög miatt is).
"Alza 6000-es és ugyan olyan hivatalos. Jár mellé minden."
Igen, pont ez a probléma. Kétféle kiszerelés van ugyanazon a piacon, ugyanazon az áron.
"Most komolyan mit tartasz meg évig?"
Én mondjuk mindent.
"A kijelző megint csak szebb mint a másik kettő és állítható legalább a frissítés gyakorisága."
A kijelzőt műszerrel mérjük, nem a szemünkkel. Lényegesen alacsonyabb a pontszerű fehér maximum, illetve lényegesen magasabb a minimum fehér, ami nem olyan hasznos töksötétben.@wwhy "milyen mizéria? Adott egy EU-s szabályozás, be kell tartani. Ennyi. Nem azért kisebb az aksi, mert a Vivo jókedvéből kétféle modellt akart gyártani és mizériába süllyeszteni a számos magyar, osztrák vesvőt."
Nem, ez nem EU-szabályozás, akkor az Alzánál sem lenne a cseh piacról származó 6000-es telep. Ez egy kifejezetten osztrák szabályozás a közúti szállítás kapcsán, ami meg lehet oldani, csak nem sikerült.
"Viszont örülnénk, hogy ha nem lennének ilyen különbségek
mert minden egyforma, ne adj'Isten Sz@rszing kellene legyen"
Szövegértelmezés? Ez az akkumulátoros különbségekről szólt pont. Igen, örülnénk, ha egységes lenne. Mert az jobb, mint a kétféle.
"231g ... és nehéz is"
Surprise: ez egy nagy és nehéz telefon. Senki sem mondta, hogy a többi könnyű. Ez is egy lapát.
"Állítólag ezek a funkciók ...
hogy lehet egy teszt hiteles, amikor ilyen szintű állításokkal van tele?"
Kérlek határozd meg azt a metodikát, amivel igazolni tudja egy tesztelő, hogy az adattárolás és a feldolgozás európai szervereken történik.
"Csudaértelmes mondatok egyike:
A képek minősége hasonló a fotókéhoz nappal a videókban, este már nem."
Ezt javítom. -
mhydas99
aktív tag
válasz
300?
Nem tudom miert lenne annyi, amikor az osszes androidos csucskategorias telefon felmillio kornyeken van most. De 16/512 GB RAM/ROM-mal mar siman 600 ezerert mennek.
Honor Magic 7 pro, Samsung S25 Ultra, Pixel 9 Pro XL.
Osszessegeben a Vivo 5 ev frissitest kap, amivel biztonsagosan elketyeg. 5 ev utan ugyis cserel az ember. Persze nem 7 ev mint 2 konkurens, de itt azert boseges a memoria illetve valoban csereerettek lesznek 2030-ra a tobbiek is. 5 eve a csucstelefonok teljesitmenye 1/5-e volt a mostaniaknak.
-Amiben a Samsung jobb (szubjektiv) az a butitott, de jelen levo S-pen, Mattitott kijelzo, europai szemnek jobb szoftver.
-Amiben rosszabb a Samsung az a toltesi sebessegek, akksimeret/uzemido, kamerak (foleg a fokuszhibak, de az altalanos minoseg is), azonos konfig mellett dragabb joval.
-Honor durvan lesarkitva azt nyujtja mint a Vivo.
-Pixel gyengebb hardveresen, de stock Google termek, igy a frissitesekkel varhatoan nem lesz gond, illetve gyorsan megerkeznek.
Szoval abszolut nem draga a Vivo a konkurenciahoz kepest.
A baj inkabb az, hogy a telefonok dragultak meg durvan. Egy csucs okostelefon most mar dragabb, mint egy premium erogep laptop. -
joey04
titán
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
azért ha akarnának tehetnének...
-
joey04
titán
a telep az soztrákok miatt ok (amúgy nem). de tok pl miért van alzánál? vagyis inkább miért nincs a többinél?
btw mi ez a divat, hogy a főkamera visszalép méretben? itt is meg az opponál is. és a hírek szerint az x200 ultra is ezt kapja.
-
Neck
veterán
válasz
Roland861010 #13 üzenetére
Én a Fold5-el annyit tervezek. Ebből egy már lement, és most is abszolút csúcsmodell szinten van, szóval még 2 év tuti belefér. Szerintem a szoftvertámogatás igenis fontos.
És előtte vagy 10 évig Xiaomi telefonom volt, Mi2S-el kezdtem, szal merek kínait venni, és nem kell bemutatni a különbséget a szoftvertámogatás terén sem.
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz
Gondolom iPhone vagy Samsung párti vagy. Semmi baj de örülnék ha nem minősítenéd azokat az embereket akik mást is mernek venni.
Amúgy meg szerintem ingyen kellene, hogy legyen.
-
wwhy
veterán
Még lenne kedvem sorolni az ordító marhaságokat, de csak még párat:
231g ... és nehéz is
A Samu S25U 218g, a Honor M7Pro és a Xiaomi 14 U 229g stb. stb.
Akkor ezek pehelysúlyúak vagy mi a francÁllítólag ezek a funkciók ...
hogy lehet egy teszt hiteles, amikor ilyen szintű állításokkal van tele?:Csudaértelmes mondatok egyike:
A képek minősége hasonló a fotókéhoz nappal a videókban, este már nem.[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz
Köszönjük Emese! Az összes ilyen áru telefon tesztjéhez beír oda?
-
gusthy
veterán
Lássuk be, hogy a "Végre van kicsi!" cím ötletesebb volt.
-
novinyul
veterán
válasz
Kifejtenéd hogy miért?
-
Patrik.Varga
tag
Maximum 300e bruttó amit ér egy ilyen megjelenés napján. De amíg van sz@r, addig legyek is lesznek.
-
wwhy
veterán
ilyen sz@r tesztet is rég olvasni ....
viszont nincs FM-rádió
hiányzik a DeX mód
nincs benne tollViszont örülnénk, hogy ha nem lennének ilyen különbségek
mert minden egyforma, ne adj'Isten Sz@rszing kellene legyenaz akkumulátor körülötti mizéria
milyen mizéria? Adott egy EU-s szabályozás, be kell tartani. Ennyi. Nem azért kisebb az aksi, mert a Vivo jókedvéből kétféle modellt akart gyártani és mizériába süllyeszteni a számos magyar, osztrák vesvőt.édes f@szom
[ Szerkesztve ]
-
Helltak
őstag
válasz
Csebesz86 #12 üzenetére
Tavaly volt nálam több részletben, év elején és végén pár hónapot az elődje, az X100 Pro és minden hónapban jött az update. 15-öt is december elején megkapta.
Szerintem nem lesz ezzel gond. 200 Pro-n januárinál tartunk, azért volt pár hét csúszás, mert kínai új év volt és akkor 2 hétig megáll az élet.
hdavid1:
Szerintem azért nem raktak, mert a legtöbb telefonon a natív zoom-ot és 10x-et használják, így lehet releváns a többi készülékkel szemben.
Igazából már 3,7x felett mindegyik kivágással készül, hiszem az a natív gyújtótávolság. 🙂
[ Szerkesztve ]
-
Doki42
őstag
Nekem tetszik, de nagyon.
-
Csebesz86
kezdő
3 év múlva ez is mehet majd a fiókokba! Szoftveres támogatás gatya!
-
hdavid1
tag
Az 5200 szerintem is gond a kínai változatokhoz képest.
-
Roland861010
veterán
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
Nem is értem a srácot.
A kamera csak éppen elmegy szerinte.
Nem kiemelkedő a töltési sebesség nincs tok nincs töltő csak 5200-es akkumlátor.
Még csoda, hogy nem gond hogy 1-120Hz-es a kijelző és hogy UHD felbontás van. -
tms+
aktív tag
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
+1
-
Könyörgöm ne írjatok már bele hátrányba hogy nincs töltő a dobozban
Ez nem a gyártók hibája most már
Írjátok bele ha nincs fólia vagy 200ftos tok, de a töltőt ne már -
hdavid1
tag
Nem értem, miért kezdtek el megint a gyártók ilyen kicsi szenzorokat tenni az ultraszéles kamerába. Pedig pár évvel ezelőtt az 1/2" és még az 1/1.56"-ot is elértük az ultraszélesben.
Most meg egy ilyen fotós telefonba 1/2.76"...Meg azt sem értem, miért 10x gomb van a 3,7x után a kameránál. Ha 3,7x az optikai zoom, akkor miért nem 7,4x-hez van gomb?
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
Persze, hogy pariban vannak.
Viszont ( tudom iPhoneba nem kell a RAM meg tárhely.) de hogy alapkivitelben 16/512 500k-ba.. azért az erős szerintem.Vannak hibái a kamerának de messzemenően komolyabb mint sok hasonló árú készülék.
Csak megjegyzés hogy 2 óra után, hogy regisztráltam az Alzas vásárlást már jött az üzenet, hogy jön az ajándék.
-
nozs23
addikt
Igen, a tele kiemelkedő (és, hogy azt lehet használni makróra - ez a helyes út) de semmi más a kamerában.
Nem értem, hogy a natív 24mp-es főkamera outputot miért nem tudják megoldani droid vonalon. A base iPhone is tudja 1.5 éve, pöttömnyi fájlmérettel (amiben benne van egy pár másodperces live fotó és depth map is). Az olajfestmény 50mp óriás fájlmérettel és kompromisszumokkal abszolút hidegen hagy.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz
Roland861010 #1 üzenetére
Ha kivesszük a képletből a telét, akkor azért pariban vannak vele a felsoroltak.
Mondjuk szerintem itt a tesztelt példány lencsehibás, de majd az élesebb szeműek megszakértik. -
Roland861010
veterán
Nem kiemelkedő a töltés de még mindig veri a Samsung - iPhone párost.
Alzan kell rendelni és akkor van Global rom, van tok és jobb akkumulátor.Úgy csináltok sokszor mintha olyan sok gyártó dobálna tokokat a telefonjával.
Azért én összemértem egy 15pro-val és egy 16Pro Maxal hát nincsenek egy súlycsoportban kamerába a Vívó javára.
Hangszóró hangosabban és jobban szól tán egy kicsi mély jöhetne még.
A kijelző megint csak szebb mint a másik kettő és állítható legalább a frissítés gyakorisága.Ami hátrány, hogy nem Samsung vagy iPhone gyártmány.
Ha valamelyik lenne bármit el lehetne neki nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Bár nevében nincs Ultra, elég sok tulajdonságát az X100 Ultrától örökölte a Vivo csúcskészüléke.