Hirdetés
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
Adjatok tanácsot
Adott egy, ugyazon a Wifi hálózaton lévő 2db Windows11-es gép.
Hálózati megosztást szertnék csinálni,de csak nem sikerül.
A C: meghajtón mindkétgépnél hoztam létre egy mappát, amit elméletileg megosztottam, és a Gépházban is kivettem a jelszavas védelmet.
Mindkét gépnél a Sajátgépnél a hálózat résznél látom a gépeket, ellenben ez fogad : [kép]
Hol vétek hibát a mappa megosztásnál ?
-
Silious
tag
Sziasztok!
Win11-et kell most felraknom egy régebbi gépre (rufus). A telepítés pendrive-ról végigmegy, majd újraindítás után nem akar bootolni az ssd-ről a gép. Kb. olyan mintha nem látná, hogy van rajta telepített windows, és kéri, hogy másik eszközre bootoljak be.
Az alaplap bios-ba látszik SSD, a telepítő is látja, de valamiért már nem tud róla bootolni a gép. Mi lehet a gond szerintetek?
(i5-7600, Asrock B150M-HDV/D3 lap) -
Borisz76
nagyúr
válasz
borges7
üzenetére
A Win11 nem fogja lejátszani....az az oprendszer.
Tegyél fel egy filmlejátszó szoftvert.....
PL: [https://sourceforge.net/projects/mpcbe/] -
borges7
aktív tag
Meg lehet oldani valahogy W11-en, hogy lejátssza/beolvassa a DVD(film,zene) lemezeket?
A Windows 10-nél ez még működött, most már csak a CD-t "viszi". Egy Asus DRW-24D5MT optikai meghajtó van benne. -
aszti75
senior tag
válasz
redXIII
üzenetére
Írtam feljebb,hogy mit próbálj ki.
Múltkor én is így jártam. Letöltöttem a wint,Rufus-al csináltam meg a telepítőt.Majd telepítés,fájlok másolása,stb. Majd jött az ujraindulas,és az ablak,hogy már folyamatban van egy telepítés és hogy azt kivanom-e folytatni vagy új telepítést akarok. Tök mindegy mire nyomtam,vagy ez az ablak jött vissza,vagy csak fekete képernyő,(ki húztam a pendrive-ot) és nem bootolt,mert nem volt miről.
Már csináltam akkor BIOS rezetet is,de az állapot maradt.
Aztán telepítés elején valahol(már nem tudom hol) lehet váltani a régi telepítő felületre,kinomban már arra nyomtam,és a telepítés rendben lezajlott. Minden jó volt.
Egy próbát megér nálad is. -
aszti75
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Ez egy véletlen alkalom volt. Letöltöttem a Windows 11-et ISO-ba.Volt több fájl a letöltés mappában amire már nem volt szükségem és rutin szerűen Ctrl+A,majd Del-t nyomtam. Aztán rájöttem,hogy az ISO kellene,így vissza akartam állítani.
Végülis mindegy,csak gondoltam ez valami bug. -
-
-
envagyok
veterán
Valahogy nem alakul sose jól a barátságom a windows 11-el.
Windows 10 szinte sose okoz csalódást.
Most egy ismerős kérte, hogy telepítsek neki windows 11-et
Core i5 11- gen, ASUS lap, 500GB SATA ssd nullázva, utolsó build letöltve, usb telepítőre iratva rufus-al...
És mikor kérdezi, hogy hova telepítse, kijelölőm az ssd-t, és a tovább gomb után nem történik semmi...... -
aszti75
senior tag
Win 11 26200.7462.Valaki megnézné,hogy nála is a lomtárba került törölt ISO fájl visszaállításánál lefagy az intéző,majd kb 20 mp után bedobja a "megnyitja ezt a fájlt" ablakot?Ha más fájl van,azt külön visszaállítja,de ha az ISO-val együtt van kijelölve azt csinálja,amit írtam is és a másik fájlt sem állítja vissza valamint az ISO-t nem is üríti ki.Legalább is a fejléces menüből indítva a törlést.
Ez valami bug? -
bobalazs
nagyúr
válasz
Csorbi
üzenetére
Eszem ágában nincs téged vagy mást meggyőzni.
Ez a haverom gépe, és ő is én is szemtanuja vagyunk hogy már 5 féle módon csináltunk driver tiltást, és mégis felmegy egy új amd driver. Az is megtörténik aminek nem szabadna.
Igen, automatikus frissitéssel felrakott egy drivert a tiltás ellenére. Kiirta hogy nem tudja feltelepíteni, a windows nem engedi. Aztán mégis felrakta mert a szoftver többé nem működött az adott driverrel.
Hogy értsd, a driver nem változott, csak a szoftver.
Az meg kb nem számít hogy nálad vagy 500 másik gépen mi történt ugyanis, itt nem azokról a gépekről van szó. -
arcitec
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ez kellene neked? : [link]
-
Geth
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
Fokozatos terjesztés alatt van a feature, Neked még nem sorsolták ki.
-
Grande Ale
őstag
Az új Start menü nálam miért nem akar megjelenni?
Minden frissítve, de semmi. -
Csorbi
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
A szoftver és az illesztőprogram kéz-a-kézben együtt jár. Az illesztőprogram visszaállítás csak akkor működőképes megoldás, ha nincs a körítés, azaz az Adrenalin is telepítve.
Nálad a megoldás egy komplett AMD uninstall, majd DDU-val kitakarítás, és a teljes korábbi illesztőprogram-csomag telepítése lett volna.
Az AMD Adrenalinon keresztül frissíti magát, abban kell letiltani. -
bobalazs
nagyúr
Visszaállítottam a korábbi illesztőprogramot a 6700XT-n az Eszközkezelővel, aminek következtében az AMD szoftver nem működik. Telepítem a régebbi, jó illesztőprogramot, de a Windows Update másnap ismételten frissíti a legújabb verzióra, ami nem működik megfelelően.
Nem tudok letiltani semmilyen illesztőprogram-frissítést, egyetlen módszer sem működik. Még az eszközazonosító (device ID) alapján történő tiltást is beállítottam, de hónapok elteltével láttam, hogy újra frissült. -
jojoando
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
egy wincsesztert tettem bele a másikból, újratelepítettem a win11-t és már nem aktíválta magát. Új szériát vettem hozzá.
-
válasz
redXIII
üzenetére
Ha most a félbeszakadt telepítés után egy live-linuxos pendrájról gparteddel megnézed a lemezedet, akkor látni fogod, hogy csak valóban a felmásolt telepító van a lemezeden és nincs rajta az igazi telepített UEFI windows 11 partícióstruktúra. Az EFI partíció meg üres, nincs beletelepítve a boot és nincs fenn a recovery partíció.
Emlékeim szerint én egy bios frissítés után jártam így.
A megoldás az lett, hogy kiszedtem a gépból az összes meghajtót és csak az az egy maradt bent amire telepíteni akartam a windowst.
Utólag kiderült, hogy nem ártott az a bios frissítés.
Ha a vasad tudja a popcnt és az sse4.2 opciót, akkor először biost frissíts. A win11-et próbáld először rendes telepítővel felrakni, ha nem megy, mert 76%-nál elakad, akkor rufussal kiherélt, lebutított telepítővel tedd fel.
A 24H2-re frissítés is kalandos volt: [link]
Ha a vasad nem tudja a popcnt és az sse4.2 opciót akkor inkább tegyél rá linuxot, linux mint cinnamont, vagy LMDE7-est. -
Spancho
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Az előző laptopon van windows matrica.
Az új pedig oprendszer nélküli ,azt szerettem volna valahogy aktiválni az előző laptopon lévővel. Azt hittem ,hogy majd accounthoz kötött lesz ,de úgy nem működött ,a kiolvasott kódokkal sem működött. Láttam cmd-s parancsokat ,azzal se sokra jutottam.
De már vettem egyet itt az aprón.
(azt is leírtam fentebb ,hogy ott egy ismeretlen gépet látok ,amit ha aktiválni szeretnék ,akkor valami olyat írt ,hogy már aktiválva lett.)
-
-
Spancho
senior tag
Van rajta matrica.
Az új laptop meg új operációs rendszer nélküliként lett vásárolva.
Én azt gondoltam ,hogy a régebbi laptopról amin van matrica ,át lehetett volna vinni ,de az hardverhez kötött akkor.
Köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
Spancho
üzenetére
Automatikusan akkor aktiválódik a Windows 10/11 egy személyes használatú laptopnál, ha:
1. Gyárilag Windows 10/11 Home / Pro kiadással előtelepített és van rajta GML-matrica, ahol ilyenkor a BIOS-ban van az OEM termékkulcs (BIOS OEM Key), később az ahhoz passzoló Home / Pro kiadással van újratelepítve.
2. Egyszer már telepítve és aktiválva lett rajta a Windows 10/11 digitális licencel (az előző tulaj által), később az ahhoz passzoló Home / Pro kiadással van újratelepítve.
Az 1. esetnél OEM licenc szokott lenni, ami alapesetben az eredeti hardverkonfigurációhoz kötődik és nem használható egy másikon az aktiváláshoz.
Ha már használt laptopot sikerült már venni egyszer BIOS-ban lévő OEM licenccel vagy előző tulaj jóvoltából egy korábbi aktiválásból származó digitális licenccel, akkor másodjára is lehetett volna hasonlót és akkor nem lenne téma az aktiválás. Ha egyik sem, akkor lehet új termékkulcsot kell vásárolni az új laptophoz. -
Csöves
őstag
A Defender ikonja eltűnt a tálcáról és sehogyan nem tudom visszavarázsolni.
Valaki tud segíteni?
Köszi. -
-
teptep
őstag
Bocsi, igazad van. A decemberi kumulatív frissítéssel a 25H2 rendszerek Gépház, Rendszer, Névjegy paneljáról eltűntették a "Speciális rendszerbeállítások" hivatkozást. (Itt lehetet beállítani a gép nevét, képi hatásokat, virtuális memóriát...) Nem tudtam róla, mert csak 1-jén szoktam frissíteni, de most soron kívül megfuttatam. És most már csak eléggé eldugott, nyakatekert helyeken lehet megtalálni. (sysdm.cpl) A legegyszerűbb szerintem a keresőmező: "rendszer", Bal oldalt középen: Speciális rendszerbeállítások megtekintése, [klikk]
-
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Biztos már ezerszer le volt írva , de volt egy használtan vett laptopom (asus zephyrus 14)
amin nem kellett soha aktiválnom ,leszedtem a microsoft telepítőt és magától aktív volt.
Most vettem egy másik laptopot amit aktiválni kellene ,de a fiók összekapcsolás digitális licenccel hiába lépek be a fiókomba nem működik ( ott pl nem is látom a régi laptopot ,csak a mostanit ,és az xboxom.)
ShowKeyPlus-szal a kinyert kódokat próbáltam beírni ,de nem működtek.
A "nemrég cseréltem hardvert..." -nál meg ezt írja :
Nem támogatott verzió Ezeket az eszközöket a Windows 10 jelen szolgáltatást nem támogató verziójával regisztrálták.
És ott se látom egyik gépemet sem ,csak ezt :
DESKTOP-P4814JSWindows 10 ProfessionalTo Be Filled By O.E.M
Ha viszont arra rákattintok ,akkor azt írja ,hogy :
az eszköz digitális licencét már felhasználták a Windows újraaktiválására.Van esély ,vagy be kell szereznem egy új windows-t ?
-
vlevi
nagyúr
-
movax
őstag
Van-e valakinek gondja Windows 11-es, Intel Graphics Software-es laptopon az automatikus fényerőszabályozással? Mindenhol kikapcsoltam, mégis leveszi a fényerőt néha.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Vannak adott gépek, amiknél ha hálózati meghajtót akarok felcsatlakoztatni, ezt az üzenertet kapom:
Bizonyos gépeken pöcc-röcc, másokon meg semmi... Arra gondolok, hogy a gép benne van valamiylen "autopilot" rendszerben... Erre van bárkinek valami tippje hogy lehetne megoldani?
Köszönöm előre is -
teptep
őstag
-
Csupingo
veterán
Persze, akkor így szokott lenni, ha belép a biosba és ott állítja fixen a boot sorrendnél elsődlegesnek a pendrive-ot. Ezért érdemesebb a gyors menüből választani a telepítő pen-t, mert akkor csak egyszeri alkalommal indul arról, legközelebb már nem.
#32774 vlevi: rendszer és biztonságon belül rendszer, és speciális rendszer beállítások? Lehet, hogy win 11-nél már nincs itt.
-
Csupingo
veterán
válasz
redXIII
üzenetére
Uefi-nél ez ilyen általában. Nem kell a bios_ban állítgatni a sorrendet. Induláskor pl. F11-et (vagy amit a lapodnál kell) nyomsz a gyors boot menü előhozásához és ott választod a win telepítő pen-t. Ha végeztél a telepítéssel, legközelebb már magától a windowsnak kéne indulnia.
-
modflow
veterán
Van már olyan funkció a Windows 11-ben ami olyan, mint a filmek esetében, hogy szépen megy SDR-ben a kép, de ha elindítok egy Dolby Vision filmet, akkor átvált a képmód DV-re, ha vége a filmnek akkor meg magától visszavált SD-re?
Csak mindez nem film, hanem játék indításánál? -
-
redXIII
senior tag
Sziasztok.
Nagyon láma kérdés. Hátha valakinek van valami ötlete. Bugáztam egy gigabyte x570 aourus elite lapot, 5800x procival.
Bekapcsolom a secure bootot, csm off, onnantól semmilyen eszközt nem lát ahol a boot sorrendet lehet beállitani, csak az usb pendrivot. Úgyhogy hiába választom ki és másolja fel a fájlokat az ssd-re, mert a telepitön látja, utánna nem tudom folytatni mert a biosban a boot sorendben nem lát semmilyen eszközt. Ha a secure boot off meg uefi mód, akkor lehet boot sorrendet állitani. Valaki találkozott már ilyennel? -
Csupingo
veterán
Ez win 7, de ha a régi vezérlőpultot indítod (start menüben vez...-t begépelve), akkor a rendszer alatt nem találod meg?
-
vlevi
nagyúr
Azthiszem, meghülyültem.
Régen volt egy olyan Windows beállítás, a sajátgépre jobbegérrel kattintva, ahol pl. az ablak animációkat, pl. minimalizálás, és egyebek tudtam állítani.
Hova a fenébe tűnt ez?
Ez az ablak volt.
Létezik, hogy már nincs?
-
válasz
somasz
üzenetére
Az USB meghajtód 4K-nak mondja magát ezért nem klónozható arra. Ha menteni akartad volna fileba ugyanoda pl Macrium Reflect-el akkor probléma nélkül megtehetted volna, otthon meg visszaállíthattad volna egy belső lemezre.
Tartoztál egy úttal az ördognek. -
King Unique
titán
válasz
somasz
üzenetére
Az MBR2GPT kényes a hibákra, a nem megfelelő partícióelrendezésre, stb., íme más esete: kérdések | válaszok.
+ Ha a telepített Windows alól próbálva nem megy, akkor másik opcióként megpróbálható a telepítőről bootolva vagy WinPE környezetből.nem engedte az alap rendszert átklónozni, ha jól emlékszem szektorszám eltérést tapasztalt
Ilyen akkor reális, ha a forrásmeghajtónál és a célmeghajtónál eltérő a logikai-fizikai szektorméret, egyik pl. 512e a másik meg 4Kn, lásd pl. a Macrium Reflect leírását.
-
somasz
addikt
Üdv!
Van egy 6.gen procis W10 gép, amiről át kéne klónoznom a rendszert egy frissebb gépre és W11-esíteni. MBR partíciót nem engedte az mbr2gpt-vel átvariálni az ügyfélnél (ásik két gépen simán megcsináltam az átállást), így időszűke matt gondoltam, elhozom klónozva a rendszert, hogy majd otthon szarakodok vele. Clonezilla azonban nem engedte az alap rendszert átklónozni, ha jól emlékszem szektorszám eltérést tapasztalt (nem tudom, mit jelent, mi okozhatja), leállt. Hétfőn megint megyek az ügyfélhez, rendbe kéne hozni talán a Windowst dism parancsokkal? Ügyfél elmondása alapján van, amikor kékhalállal indul a gépe, ha jól láttam, nem találta a bootmeghajtót (MBR2GPT is erre panaszkodott). De egy restart után elindul a rendszer és működik. Mi okozhat ilyen hibát? Ha mondjuk alaplap, akkor ki tudom venni a gépből az ssd-t és másik gépen megpróbálhatom klónozni. Gyanítom, ez nem jelentene megoldást a szektoreltérésre...
Ötlet? -
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
A gépemen decembere őta Win11_24H2_Hungarian_x64 fut.
Eddig az updet-el nem volt gond.
Most viszont kiírta ... hogy telepítsem újra blablabla ....
Futtattam és a következő üzenetet kaptam: Ez a számítógép jelenleg nem felel meg a Windows rendszerkövetelményeinek. "
Most mit tegyek? Hagyjam figyelmen kívűl és ne frissítsen?
Vagy valami más megoldást javasoltok?
Örök hála!
-
-
jojoando
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Eddig a régi BIOS miatt reklamált most frissítettem a legújabb 2023-ra , nameg az angol nyelvet sem ismerem, szóval ezt a google translate irja így ki amit elküldök magamnak.
A dell azt írta hogy a TPM 1.2-t támogatta régen is, a jelenlegi pedig tudja a 2.0 is csk nem tudom mikeressek állítani ha ezt a PTT nem engedi valamiért. Ezelőtt ment rajta a win11, de frissített a BIOS, azóta csak a 10 megy emiatt.
-
-
jojoando
aktív tag
Nekem a Dell G3-ban 8. gen intel proci van. A BIOS-t frissítettem, de nem találom a TPM beállítást, a dell oldala írja alapokban az 1.2 tpm benne van a régiekben ebben a TPM 2 is de engedni a BIOS menűben nem lehet, de akkor hogy?
-
Alpachino
veterán
Problémám a következő : (friss win11 az adatlapomon szereplő konfiggal) ha ráklikkelek az asztalon lévő ikonok valamelyikére pl. total commander, akkor 5-6 mp mire megjelenik a program, ha ezt utána megismétlem akkor villámgyors. De ezt csinálja ha sokáig több óráig a tálcán hagyom.
-
envagyok
veterán
-
-
envagyok
veterán
Lehetséges 8. Generációnál régebbi gépre könnyen, és tartóssn telepíteni a windows 11-et?
Melyik telelepítő verziót, és hogyan érdemes használni?
A win10-es alaplapi aktiválás win11-re is érvényes? -
Csorbi
addikt
Egy dolgot ne felejts el: valahol a folyamat során, a legacy módú kiinduló op.rendszert át kell konvertálni UEFI alapúvá (mbr2gpt parancs). Mindenképp Win10-nél legyen ez, kérdés hogy a régi vas támogat-e tisztességesen UEFI Biost+Secure Bootot, vagy az új vas támogat-e még legacy/CSM BIOS módot.
-
Jarod1
veterán
legelőször csinálj 1 backupot az win7 es rendszerről, ha valami probléma lenne vissza tud tenni a mostani álaípotba,,van egy program aszem chip dvd-n láttam hogy kilistázza az összes programod userjét és jelszavát.
Nem biztos hogy mindegyik win7 es progi kompatibilis lesz a win11 el..
ez az átrakásos macera nem sül el mindig jól, én is inkább a win11 telepítést javaslom.... -
-
válasz
Harbinger85
üzenetére
Igen, már 10 éve így normális.
Post alatt kell megnyomni az F11 stb gombot akkor megjelenik a már bedugot és boothoz előkészített pendrive. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Bár lehet nem ide tartozik a kérdés, de Win11-el kapcsolatos. Február óta használom, de szeretnék egy friss telepítést a 25H2-vel. Egy kisebb intermezzo után miután a BIOS-ba belépek meglep hogy nem tudok mást beállítani boot eszköznek, mint a jelenlegi használt M.2 SSD-m! Se pendrive, se másik meghajtó (van még 4).
Az egyetlen mód hogy eltudjam érni hogy pendrive és reinstall ha Settings -> Recovery -> Advanced Startup. Ez normális vagy valami beállítás nem jó BIOS-ba? -
Xezs
tag
Sziasztok! A kérdés eléggé egyedi, igazából az érdekel, hogy hasonlóval van-e valakinek tapasztalata, vagy bármi meglátása. A következő a szituáció: adott egy régóta családban használt Windows 7-es gép (azért nincs rajta Win10 mert nekem kellett volna vele foglalkozni és nem akartam) amin van pár alkalmazás, amiket használnak is. Most érett meg a dolog arra, hogy cserélve legyen egy Win11-es gépre. Viszont az alkalmazásokat nem akarom újratelepítgetni (igen, lusta vagyok) meg konfigurálgatni, főleg mert van olyan, amit nem is én raktam rá, fogalmam sincs milyen jelszóval van bent a kliens.
Mondom a tervet: első körben a meglévő gépben frissítenék Win7-ről Win10-re. Ez elvileg gond nélkül le tud menni.
Következő kör az, amikor az SSD-t átrakom Win10-zel a fedélzeten az új gépbe. Ilyet már csináltam a saját gépemen, meglepően szépen felfogta, hogy ez már egy másik gép (termékkulcs vész el ilyenkor, az nem baj).Harmadik körben pedig egy Win10-ről Win11-re frissítéssel záródna is a folyamat.
Kinek mi a véleménye? Mennyire halálraítélt az ötlet?
-
hotkar
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Szerintem nem az lesz a baja, de ha mégis ki akarod kapcsolni, akkor a keresőbe írd be: Vezérlőpult (vagy Control Panel), és azt indítsd el. Ott a "Harver és hang", majd az "Energiagazdálkodási lehetőségek".
-
-
Cblacksmithc
tag
Sziasztok, borzasztóan lassú akár a sima újraindítás, illetve a frissítés utáni is. Olvasgattam, vélhetően be van kapcsolva a gyorsindítás. Keresgettem, de sehol sem találom, pedig a gugli a barátom...
segítene valaki ?
-
aszti75
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
Mivel EFI-rendszerpartíció csak GPT-lemeznél van, ezért igen, nyilván oké.
How to Check if Disk is MBR or GPT in Windows
Ez alapján ellenőrizhető az MBR / GPT is, de az előbbi alapján nyilvánvaló hogy GPT.
Az elrontja mit jelent? Mit kell ezalatt érteni?
Azt hogy akaratlanul mbr lesz.
Ez nemrég már ki lett tárgyalva itt, leírva pl. a #32396 számú hozzászólásban is, hogy a Rufus esetében eleve beállítható GPT-UEFI séma, ami UEFI only bootolást és telepítést tesz lehetővé és ennek okán annál nyilván nem lesz BIOS/MBR szerinti.
-
-
-
-
aszti75
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor ezek szerint minden oke.UEFI boot és a partició is.
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
How to Check if Windows 10 is using UEFI or Legacy BIOS (Windows 11-nél is így)
Itt értelemszerűen inkább az MBR / GPT és a Legacy / UEFI lenne a lényeg a rendszermeghajtónál és az msinfo32-nél, nem az NTFS, amikor alapból NTFS fájlrendszerű a Windows 11 C rendszerpartíciója mindkét telepítési módnál.

-
aszti75
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.Tiszta és világos amit írtál.Használt volt az ssd,de újra lett telepítve a leírtak szerint,viszont msinfo32-őt futtatva nekem NTFS az ssd particiója amin csak a rendszer van.Akkor ezek szerint nem UEFI bootot választottam telepítéskor.
-
King Unique
titán
válasz
aszti75
üzenetére
Az MCT által kreált telepítési adathordozó Legacy (CSM) és UEFI bootolási módhoz, aszerinti telepítéshez egyaránt jó, PC bekapcsolása után pl. az F9 / F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet kiválasztani, hogy melyik szerint történjen.
Legacy (CSM) módban bootolva és telepítve eleve leáll a Windows 11 telepítője hibaüzenettel / hibaüzenettel, úgy alapértelmezetten nem is lehet telepíteni, max. trükközéssel.
Az MBR és GPT egyébként a partíciós séma, ami a teljes meghajtóra vonatkozik, nem szimplán egy azon belüli partícióra.
A GPT partíciós sémának és az UEFI-s telepítésnek is vannak bizonyos előnyei, amiből következik hogy a Legacy (CSM) szerintinek és az MBR-nek inkább hátrányai. De ez modern, UEFI-s PC-nél normál esetben nem téma, mivel alap hogy olyanra UEFI szerint telepítünk Windows 10/11-et.
Arra lennék kíváncsi,hogy UEFI boot-tal telepítéskor hogy tudnám az nvme ssd-t gpt-re particionálni,hogy arra telepítse a window 11-et?
Egy újan váásrolt belső SSD gyárilag nincsen se inicializálva, se particionálva, UEFI szerint bootolva a Windows 11 telepítőt alapból UEFI/GPT szerinti telepítés lesz, a szabad területet megadni telepítés célnak és tovább, ennyi.
Ha már használt az az SSD és rajta van a korábbi Windows amine törlése nem gond, akkor meg a meglévő partíciókat törölni kellene a telepítésnél a célmeghajtón, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább. -
-
aszti75
senior tag
Üdv!Lehet volt téma már,de alapból GPT particióra telepít a windows 11,ha a hivatalos oldalró töltöttem le és az mtc csinálta a telepítőt?Gondolom,nem,mert nekem NTFS a particióm.Származik abból előnyöm/hátrányom,hogy nem GPT a partició?
-
seger
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Próbáltam. Inaktív
-
King Unique
titán
Akkor ahhoz elég lenne szüneteltetni a gépházban, ott 35 napig lehet.
-
seger
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi. Csak addig kell tiltani, még a rendszergazda frissíti az sql-t. Utána nem lesz gond elméletileg
-
King Unique
titán
How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
Ennek alapján elvileg a Windows 11-nél is ugyanúgy beállítható.
De attól még nyilván továbbra sem lesz javasolt a Windows Update teljes és végleges letiltása.
A Home és Pro kiadások támogatása tavaly véget ért a 22H2 verziónál, annál a Windows Update már rég frissített volna újabb verzióra, tehát eddig is valahogyan tiltva kellett legyen.
Az Enterprise és Education kiadások támogatása viszont + 1 évvel tovább tart, ott 2025. október 14-én szűnt meg a 22H2 verzió támogatása, annál reálisabb a mostani tiltásigény. -
-
seger
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Abban tudnál segíteni, ha a windows frissítést tiltani szeretném? Van egy win11 22h2. Van rajta egy program. 25h2-vel nem megy. Sql szerver miatt. Tiltan9m kellene a frissítést.
-
-
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kompakt vízhűtés
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Steam Deck
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Még holnap próbálkozom vele, utánna hagyom a picsába. Majd veszek egy másik alaplapot valamikor és megpróbálom azza.