Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
Lehet, hogy jó helyen kapizsgált a kolléga. Szerintem másnak volt gondja már ugyanígy az intel vga-hoz tartozó gyorsbillentyűkkel is. Talán itt.
-
tomp
félisten
A legutóbbi előzetes frissítés óta ha újraindítom a gépet akkor a hubra kötött külső tápos merevlemez dokkolóban lévő lemezeket egy pillanatra leállítja a Windows és azonnal újra is indítja...
Igazán remek...
Eddig ha újraindítottam a gépet a HDD-k pörögtek üresen. Most meg restart alatt visítanak egyet... -
LuiT
aktív tag
Most telepítettem egy Lenovo IdeaPad-ra Win11 25H2-t és egy olyan problémába ütköztem, hogy a Total Commanderben a gyors billentyűket nem tudom használni, mert állandóan valami Windows alkalmazás indul el. Ilyenekre gondolok mint példul az F5, F6, F7 és társai.
Hol s merre tudom ezt beállítani hogy tudjam normálisan használni a Total Commandert? -
makoss
veterán
válasz
poirot
üzenetére
Most egyből leállt, de pontosan nem tudom melyik lehetett, gondolom a HDD mert amikor hiba volt, kinyomtam a gépházon manuálisan, még rezgett.
Jó HDD amúgy, semmi hangja, csak mikor rátettem a kezem még ment
De visszadugom majd az SSD-t is, hogy azt kizárjam, csak azt a rendes alaplapi kivezetésre tudom ahova eddig -
makoss
veterán
válasz
poirot
üzenetére
Nekem lett betéve egy ASUS USB4 PCIe Gen4 Card
ez is csinálhatja? Még nincs rárakva olyan eszköz, csak gondoltam valamikor - ha egyszer olyan külső USB4 vinyóm lesz - használom, csak benne van, de lehet rakni kellene rá valamit ha sima USB-nek is jó, báár mint mondtam a ház egy másik bemenetéről leszedtem külső HDD-t, de van még egy ilyen is, azt viszont használom. -
poirot
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Nálam is van USB-n egy külső winchester, minden további nélkül leáll. Egyszer raktam be az alaplapra egy USB csatlakozásokkal PCIe kártyát, na akkor csinálta nálam is hogy nem lehetett leállítani így, csak hosszan nyomva a bekapcsoló gombra. Lehet, hogy mivel nem volt rajta eszköz túl sokáig keresgélt a rendszer. Nem kisérletezgettem, hanem kivettem és minden jó lett.
-
makoss
veterán
Üdv!
Mostanában ha el akarom zárni a gépet a szokásos módon, bal alsó sarok, főkapcsoló, leállítás, újraindul a gép
Ez mitől van? Mivel lehetne megszüntetni?
-
7Sony7
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Szia. Igen, elsősorban az érdekelne, hogy ezek a mostani alaplapok az alaplapi 4 (2) tűs speaker csatlakozón nem tudnak zenét stb lejátszani?
A régi hp brand gép alaplapján egy 2 tűs csatlakozón volt egy kis hangszóró, azt használtuk eddig mindenre. Ezt most ( szétvagva a csatlakozót, mert ugye nem egymás mellett van az új alaplapon a kettő), áttettem az újba, és semmi. A hang beállításoknál sem jelenik meg.
Az új alaplap: Gigabyte Intel LGA1700 B760M H DDR4 -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Hang probléma:
Volt egy Hp gép, beépített kis hangszóróval, win11. Új minden, alaplap, stb, átettem a kis speakert, de nem jön belőle hang. Pedig azt használtuk, nem volt rákötve rendes hangszóró. Az alaplap speaker tűire csatlakoztattam.
Ráadásul a hangkeverőben sem találom, hogy ki lehetne választani.
Hogy tudnám működésre bírni? -
szente
addikt
Sziasztok!
Van ötlet, hogy ezt hogyan tudnám eltüntetni újraindítás nélkül? Egyik gombra se reagál, pedig látszólag érzékeli, hogy rákattintok. Crtl+alt+del-t is ez az ablak mögé hozza be, sehova nem tudok kattintani. Egyedül ami megy, az a másik felhasználóba való bejelentkezés. Elég sok el nem mentett dolog van a háttérben.
-
-
gemini az kuka (cmd scripttől lehalt, nem is erőltettem utána), Claude volt a gpedit, reg módosítás és a taskmanager változat... de nem csak abban a pár reg key-ben tárolja.
Mindegy, user1 autologin, user2 (én) meg rdp, 'oszt kész.
Még valami progi kellene, ami SW képes dimmelni a kijelzőt. Rengeteg van, nagy része githubos hulladék. oled dimmer ami működött, de csak brightness-t levenni nem elég. Desktop-dimmer ígéretes volt, de kuka. A legtöbb csak egy slider, de nekem nem ez kellene, hanem auto dim, ha idle. Igen, pont mint ami a windowsban van, csak itt nincs.
-
HoTaZo
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Fején találtad a szöget az utolsó kérdéseddel. Amíg egy ilyenre még tudom használni, addig miért ne? Az, hogy megpróbáltam a W11-et rátenni, az inkább csak egy teszt volt.
Most, hogy felment rá a 11 és ezek a frissítések, nincs is vele gondom.
Próbáltam én már régebbi rendszeren maradni egy gyenge gépen, ugyanerre a korlátozott felhasználásra, de nem sokáig bírta az a gép.Zoz: Jó kérdés. Szerintem még nem. Van is egy SSD -m elfekvőben. Az lesz a következő lépés akkor.
csixy: SSD lesz, de maradok a Winnél. Próbáltam egyszer Linuxot feltenni egy régebbi laposra, de csak az idegesség jutott nekem vele. Kihagyom.
-
itt nem a megterhelő volt a kérdés, szal. haladjunk. Nem értem, h mi ez a hozzáállás, van egy feladat. HA nem lehet megoldani, akkor jelezzétek és majd KÉREK javaslatot, ha kell.
Tehát nincs megoldás rá?
Egyelőre úgy tűnik, mert a reg kulcsokat, SID-et átírva is megjegyzi a last usert, csak a franc tudja hogy hol.
-
King Unique
titán
válasz
ViZion
üzenetére
Enable or Disable Don't Display Last Signed-in User on Sign-in Screen in Windows 11
Azt be lehet állítani, hogy megjelenjen-e vagy sem a legutóbb bejelentkezett felhasználó a bejelentkezési képernyőn.
Ha nem automatikus bejelentkezés és mindkét felhasználói fióknak van jelszava, akkor viszont nem világos a kérdés miértje, mert ilyenkor csak ki kell választani a bejelentkezési képernyőn a bal alsó sarokban a másik felhasználót, ami nehogy már akkora probléma legyen...
-
-
Sziasztok!
Windows 11 VM, két user.
Logout vagy leállítás után a restartnál a last user lesz a default.
Szeretném, ha fixen user1 lenne a default, akkor is, ha user2 használta, majd zárolta a gépet.
.reg futtatása nem megoldás, a win kijelentkezéskor írja az értéket.
Csak olvasási jogot adni a kulcsra nem megoldás, akkor nem lehet usert váltani vagy zárolni a gépet.
Van erre megoldás, vagy ez is ilyen "szeressed ez van" microslop dolog?
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Cseréld ki a HDD-t SSD-re és tegyél rá egy Linux Mint Cinnamont. A legújabb mehet rá. Teheted fel a kedvenc VLC-det, de leginkább ffmpeg és SMPlayer kerüljön rá. Az SMPlayer lejátssza neked a világ összes videóját, sőt a youtube linkeket is bele tudod illeszteni és a youtube videókat is azon keresztül játszd le , jó lesz a felbontás és megkímél a reklámoktól. Érdemes a synaptic-kal letölteni rá a yt-dlp és két sorral feljebb ott van a yt-downloader GUI is. És mindenre is jó lesz az ócska notid, legalábbis amire neked kell. Még a reels videókat is le lehet vele szedni. Kis ügyességgel a yt-dlp avulása után a githubról frissíthető. Le kell szedni a legújabb yt-dlp-linux fájlt , futtathatóvá tenni, átnevezni yt-dlp -nek és bemásolni rendszer gazdai joggal a régi helyére a /bin mappába. A Nemo fájlkezelő lesz ebben a barátod. A többire majd rá fogsz kérdezni, meg érezni a Linux kezdőknek topicban. Vírusirtó nem kell rá.
-
gabber01
addikt
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ha csak erre kell, akkor viszont tök felesleges Win11-et erőltetni egy kiöregedett gépen, amire amúgy is csak trukkozessel lehet feltenni.
Ha nem kell adatokat védeni rajta, és nem használod bamkolasra, stb., akkor oly mindegy szerintem, hogy Windows 3.1, XP vagy Windows 10 van rajta egy kiherélt és még úgy is lassú W11 helyett.De pár tízezer Ft-ért lehetne egy érzelmesebb laptopot venni. Vagy ez ilyen morális kérdés, hogy működő eszközt nem dobunk ki?
-
HoTaZo
addikt
Szó mi szó, gyerkőc még gimihez kapta, 8-9 éve. Olyan leterhelten kértem el tőle, hogy az is csoda volt, hogy elindult.
Most, ez a 2026 márciusi frissítés azért megizzasztja, pedig csak a VLC-t (#34117 -mozogni= mozizni) raktam fel rá, teljesen szűz telepítés.
Apropó! Van lehetőség egy mammut fogyókúrára? Eltávolítani játékokat, még jegyzetet is, hogy csak egy minimalista rendszer legyen? -
-
HoTaZo
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Sziasztok!
Egy Toshiba Satellite C50-B-149 laposra tettem fel a Win11-et, ez alapján a videó alapján. Minden frankón ment, csak egy kicsit soknak tartom a telepítési folyamatán megszokott többedik újraindulás után most már egy jó ideje (~fél óra) csak szaladgálnak körbe a kis pöttyök a Kis türelmet... felirat felett.
Fog ez még talpra állni, vagy valami mégsem oké neki? -
Geth
veterán
válasz
lanszelot
üzenetére
gemini vagy csak simán a gugliban az ai módra nyomsz.
Akkor a W11 hibát kilőtted, nem az (ezt vártuk). Mivel a frissített rendszereken jön a probléma, én törölnék minden egérrel kapcsolatos HID eszközt (rejtetteket is) az eszközkezelőben és hagynám, hogy a rendszer automatikusan visszapakolja ami kell neki.
Ezek egyike sem módosítja a rendszert, és admin-t se igényelnek.
OOB frissítéssel akkor van értelme nem megvárni az automatikát, ha van valami aktív problémád, hiszen akkor hamarabb javulhat (persze csak ha szeretnéd).
-
gabber01
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, segített a linkeld korábbi kommented és az abban lévő írások. Köszönöm.
Egyelőre minden okésnak tűnik, az account alatt is rendben átváltott a mostani gépre az eszközöknél.Következő nagyobb gépfrissítésnél akkor lehet már újabb licenszet kellhet beszerezni?
Arra van esetleg valami tipp, hogy honnan vegyen az ember kétség kívül jogtiszta licenszt? Mert aztán hallani mindenfélét azokról is, amiket akár a legismertebb üzletekben, webshopokban lehet kapni. Sima halandó meg ember legyen a talpán, aki meg tudja állapítani, hogy a különböző típusú licenszek azok most biztosan rendben vannak-e vagy csak valami kamu utánértékesített kódok, amik ideig-óráig működnek majd.
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ
Ki az a Gemini? Nem találom hol tettem fel neki kérdést.
Meg néztem a párom laptopján, ott nincs gond.
A különbség az és az én W11 között:
Neki W11 -el jött a laptop. Enyém W10 frissitve W11 reA pc-ken közös még: apache, php, vs code, steam, epic, ea, ubisoft
Semmi más.Oob ha nem indítom el én, pár hét múlva automatikusan felrakja. Semmi értelme oda böködnöm. Majd felrakja.
-
King Unique
titán
válasz
CirrMee
üzenetére
• A Windows biztonságos rendszerindítási tanúsítványának lejárata és a hitelesítésszolgáltató frissítései
• Biztonságos rendszerindítási tanúsítvány frissítései: Útmutatás informatikai szakembereknek és szervezeteknek
• SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)Terjesztik a Windows Update-en is a KEK frissítést (pl. #33212), + manuálisan is megoldható, lásd a fórumtag bejegyzését.
-
Geth
veterán
válasz
lanszelot
üzenetére
A reddit-ről csak egy képet sikerült beszúrnod, de ha minden igaz megtaláltam: nem derül ki milyen egér, és elég hamar el is tűnt a kérdező, megfejteni nem sikerült semmit, az sem derül ki, hogy megoldódott-e. Gemini-nek feltetted a kérdést, és az ottani javaslokat is megnézted?
Mivel több rendszerről jelezted az egeres problémát (ami viszont úgy tűnik egyáltalán nem széleskörű), ezért azt is el lehet kezdeni vizsgálni, mi az ami közös ezekben a rendszerekben, például 3rd party programok amik akár csak minimális módon belenyúlnak a rendszerbe (tipikusan admin-ként futtatva), és mindenhova telepíted őket.
Frissítések: legtöbbször nem visszavonják őket (talán egy ilyen volt az elmúlt évben), csak kiveszik az automatikus terjesztésből. A jellemző inkáb az OOB frissítés mint javítás kiadása.
(A problémák sokszor rendszerfüggőek, én például minden ilyesmit telepítek és még egyikkel sem volt problémám egyik rendszeren sem.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 4
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autóhifi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Akciós!! Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem minden esetben