Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 11
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
35860 - 35801
35860 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-11-10 09:03 Téma összefoglaló
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Bubaaa
senior tag
-
Doky586
félisten
-
poirot
őstag
Felraktam most hajnalban ezt az új frissítést, és evvel együtt megkaptam az értesítést, hogy kapcsoljam be a Defendert, természetesen be volt kapcsolva. Inteles gépem van. Köszönöm Microsoft.
-
Geth
veterán
-
Doky586
félisten
-
jojoando
senior tag
2026-09 Biztonsági frissítés (KB5129195) (26200.9457)
Hajrá már második csomi ebben a hónapban, de este 8 kor is frissült valami.... -
LuiT
aktív tag
Amint látom neked AMD-s géped van, ezzel a Defender hibával karöltve.
Van olyan akinek Inteles gépen is előjön ez ficsör?
-
Nyíl
tag
A remény hal meg utoljára, de a 26H2 is "csak" egy engedélyező csomagos (enablement package) frissítés lesz, ami engedélyezi a már telepített új funkciókat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
pendre54
addikt
Nálam egy alig két hetes, full, tiszta telepítésű Win is produkálta ezt, rögtön már a telepítés befejezése után is. Majd javítják, meg egyébként is elvileg, októberben kellene jönnie az új 26H2-nek, abban meg tán csak nem hagynak ilyen bakikat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem is csinálja egy ideje, elég idegesítő. #35833 hsz-ben van linkelve az MS fórumon Július körüli bug, kétlem, hogy a fontosak közé sorolták volna, majd valamikor javítja az MS ahogy szokta, nem sietős nekik... Nekem az MS fiókomból eltűnt a laptopom, úgy hogy a win kulcsom hozzá van kötve, az is MS bug volt, jelentettem is, azt kb fél év alatt oldották meg, még jó hogy ez az egyetlen OS amiért fizetni kell...
Jahogy jah, köszi.

Csak fura, mert nekem eddig nem csinálta, kb. 1 hete kezdte el, azóta mondhatni folyamatos.
-
Nyíl
tag
Sziasztok!
Arról van bárki hír esetleg, hogy a fals "nincs bekapcsolva a defender" értesítés hiba mikor kerülhet javításra?
Őszintén szólva egy ideig nem találkoztam vele, most kezdte el, de azóta naponta többször, és egy kicsit idegesítő már.

Lehet lelövöm a defender értesítéseket, és kész.. jobb ötletem nem nagyon van..
Nekem is csinálja egy ideje, elég idegesítő. #35833 hsz-ben van linkelve az MS fórumon Július körüli bug, kétlem, hogy a fontosak közé sorolták volna, majd valamikor javítja az MS ahogy szokta, nem sietős nekik... Nekem az MS fiókomból eltűnt a laptopom, úgy hogy a win kulcsom hozzá van kötve, az is MS bug volt, jelentettem is, azt kb fél év alatt oldották meg, még jó hogy ez az egyetlen OS amiért fizetni kell...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Arról van bárki hír esetleg, hogy a fals "nincs bekapcsolva a defender" értesítés hiba mikor kerülhet javításra?
Őszintén szólva egy ideig nem találkoztam vele, most kezdte el, de azóta naponta többször, és egy kicsit idegesítő már.

Lehet lelövöm a defender értesítéseket, és kész.. jobb ötletem nem nagyon van..
-
Geth
veterán
Én is ezt írtam (tárhely beállításban van közös pont), csak a kollégának jeleztem, hogy ez két külön funkció, mást csinálnak. Nem az a helyzet, mint más funkció esetén, hogy van egy régi felület meg az új gépházas.
-
I
tag
Az lehet hogy két külön funkció, én csak azt állítottam hogy rendszervisszaállítás tárhelyet annyit enged a Windows beállítani, amennyi a helyreállítás lemezterülete.
Hiába húzod a csúszkát 100%-ra akár, a Windows vissza fogja csökkenteni. -
Geth
veterán
-
pendre54
addikt
-
I
tag
Üdv!
Van valakinek valami ötlete, megoldása erre?. Kb. 3 hete raktam újra a Wint (Home verzió) nulláról, azaz full tiszta telepítés. A vezérlőpultban, a Helyreállításnál, a rendszervisszaállítás méretére 4 %-ot szoktam beállítani, ami kb, 18-19 GB, és ekkora méreten általában mindig elfér 3-4 db visszaállítási pont, ami nekem pont megfelelő.
A gondom az, hogy ezt a beállítást a Win folyamatosan felülírja, és csak 2% -ot hagy meg, és emiatt általában egy, vagy nagy ritkán kettő visszaállítási pontom marad csak.
Ez a mostani állapot, és most konkrétan, csak egy visszaállítási pontom maradt.
Az a bizonyos sárga felkiáltójeles figyelmeztetés, meg nem kellene, hogy érvényesüljön, mert mit írtam tiszta telepítés, és a telepítéskor minden addigi partíciót töröltem, tehát elvileg nem maradt korábbi lemezképről készült biztonsági másolat.
Ezt a problémát kellen valahogy megoldani.Max. annyi tárhelyet lehet beállítani amit a Point in time restore enged

-
Geth
veterán
Üdv!
Van valakinek valami ötlete, megoldása erre?. Kb. 3 hete raktam újra a Wint (Home verzió) nulláról, azaz full tiszta telepítés. A vezérlőpultban, a Helyreállításnál, a rendszervisszaállítás méretére 4 %-ot szoktam beállítani, ami kb, 18-19 GB, és ekkora méreten általában mindig elfér 3-4 db visszaállítási pont, ami nekem pont megfelelő.
A gondom az, hogy ezt a beállítást a Win folyamatosan felülírja, és csak 2% -ot hagy meg, és emiatt általában egy, vagy nagy ritkán kettő visszaállítási pontom marad csak.
Az a bizonyos sárga felkiáltójeles figyelmeztetés, meg nem kellene, hogy érvényesüljön, mert mit írtam tiszta telepítés, és a telepítéskor minden addigi partíciót töröltem, tehát elvileg nem maradt korábbi lemezképről készült biztonsági másolat.
Ezt a problémát kellen valahogy megoldani.Én nem használok System Restore-t, de próbáld meg a Settings-ben a System | Recovery alatt az újabb Point-in-time restore funkciónál emelni a lemezterületet, mert ott gyanúsan 2% az alapértelmezett (lehet, hogy az blokkolja a régebbi funkciónál a lemezterület emelését).
-
pendre54
addikt
Üdv!
Ezt a problémát kellen valahogy megoldani. -
Nyíl
tag
-
Geth
veterán
"Nekem a Defender-re azt hiszi, hogy ki van kapcsolva miközben fut rendesen, és azzal cseszeget, hogy kapcsoljam be ami már fut"
Látom neked komoly szövegértelmezési problémáid vannak, amikor a külső SSD-k HDD-ként való felismeréséről volt szó, akkor sem sikerült megfelelően értelmezned a hsz-eket, ez a Te egyéni problémád, és ott is off hülyeséget írtál, aminek a problémához nem volt köze.
Csorbi most linkelte: MS bug, igazam volt. És, hogy idézzelek: Te érsz ennyit, a stílus maga az ember(/gorilla
) részemről veled befejeztem hajrá! 
Nem akarlak elszomorítani, de én a hsz-edre írtam, hogy nem volt sok benne (ezért kérdezett rá más is), nem rád

Bocsánat, hogy idegállapotba hoztalak, már kétszer kellett befejezned
-
Nyíl
tag
"Nekem a Defender-re azt hiszi, hogy ki van kapcsolva miközben fut rendesen, és azzal cseszeget, hogy kapcsoljam be ami már fut"
Látom neked komoly szövegértelmezési problémáid vannak, amikor a külső SSD-k HDD-ként való felismeréséről volt szó, akkor sem sikerült megfelelően értelmezned a hsz-eket, ez a Te egyéni problémád, és ott is off hülyeséget írtál, aminek a problémához nem volt köze.
Csorbi most linkelte: MS bug, igazam volt. És, hogy idézzelek: Te érsz ennyit, a stílus maga az ember(/gorilla
) részemről veled befejeztem hajrá! 
-
Geth
veterán
Marha vicces vagy, imádom az ilyen hozzászólásokat, amikor a probléma megoldásban nem segítesz, de azért ide böffentesz valamit, hogy nálad jó. Úgy véded az MS-t mint ha az életed múlna rajta, amikor tények bizonyítják, hogy az utóbbi időben egyre több fos frissítést ad ki amivel gond van, és ezt még ők is elismerik, folttal foltozzák a foltot amit ők csináltak, de legyen: Az MS még nem adott ki hibás frissítést, minden user error erre a bizonyíték a mi Geth-ünk.
Részemről ezt lezártam veled, kérlek ne reagálj erre, ha nem tudsz értelmesen...Elsőre nem írtál semmi konkrétumot (hibaüzenet, értesítés szövege ilyesmi) ezért én se másztam bele jobban, ennyit ért

Mivel nem csak nálam működik, a hsz-ed ezen része is félrement.
Továbbá arra reagálok, amire csak akarok. -
Nyíl
tag
-
Csorbi
addikt
vilmose33 #35830 és coco2 #35831

Ezt szokta spammelni, az üzenetet amit küld már töröltem.
Ha rákattintok betölti a defendert ami fut rendesen ahogy kell.

A ki/be kapcs már megvolt, működik rendesen, a folyamatok is ott vannak a feladatkezelőben. A havi frissítés körül kezdte el csinálni, nem telepítettem semmit, nem járok olyan oldalakon ami veszélyes lenne, a win tiszta, valamilyen bug lesz. De egyébként nem fontos mert majd a 26H2-vel tervezek egy clean install-t csinálni (tudom, hogy csak egy enablement pack lesz).Parancsolj, ismert hiba, türelmesen meg kell várni a javítást: "Turn on Virus Protection" Notification appears after the latest update
-
Nyíl
tag
vilmose33 #35830 és coco2 #35831

Ezt szokta spammelni, az üzenetet amit küld már töröltem.
Ha rákattintok betölti a defendert ami fut rendesen ahogy kell.

A ki/be kapcs már megvolt, működik rendesen, a folyamatok is ott vannak a feladatkezelőben. A havi frissítés körül kezdte el csinálni, nem telepítettem semmit, nem járok olyan oldalakon ami veszélyes lenne, a win tiszta, valamilyen bug lesz. De egyébként nem fontos mert majd a 26H2-vel tervezek egy clean install-t csinálni (tudom, hogy csak egy enablement pack lesz). -
coco2
őstag
Marha vicces vagy, imádom az ilyen hozzászólásokat, amikor a probléma megoldásban nem segítesz, de azért ide böffentesz valamit, hogy nálad jó. Úgy véded az MS-t mint ha az életed múlna rajta, amikor tények bizonyítják, hogy az utóbbi időben egyre több fos frissítést ad ki amivel gond van, és ezt még ők is elismerik, folttal foltozzák a foltot amit ők csináltak, de legyen: Az MS még nem adott ki hibás frissítést, minden user error erre a bizonyíték a mi Geth-ünk.
Részemről ezt lezártam veled, kérlek ne reagálj erre, ha nem tudsz értelmesen...Ahogy fentebb írta @Csorbi, jobb lenne egy képet mutatni, hogy érthetőbb legyen a panaszod. Nálam is win 11 fut, mindenféle védelem bekapcsolva (még ransomware és smart app is), és nem cseszeget semmivel. Egy sárga kérdőjelet a ransomware lap onedrive beállításánál látok, hogy history-t gyártana nekem, de azt kikapcsoltam.
-
vilmose33
őstag
Helló!
Nálam sem volt soha gond a defenderrel. Esetleg kapcsold ki-be. Amúgy biztos védett a géped,nincs gond? Gyanúsan müködik. -
Nyíl
tag
Részemről ezt lezártam veled, kérlek ne reagálj erre, ha nem tudsz értelmesen... -
Geth
veterán
Itt mindegyik rendszeren Defender van, semmi gond velük. Nem tudom mit csinál az MS, de nekem így oké

-
Nyíl
tag
Nekem a Defender-re azt hiszi, hogy ki van kapcsolva miközben fut rendesen, és azzal cseszeget, hogy kapcsoljam be ami már fut, mindezt a saját védelmükkell csinálja, úgy, hogy más sosem volt telepítve... No comment amit mostanában az MS művel...
-
Csorbi
addikt
És miről szól az a cseszegetés? Megmutatod?
Egy kép többet mond ezer szónál. -
jojoando
senior tag
A legutóbbi frissítés óta óránként cseszeget a vírusveszélyes ablak értesítése, ami eléggé bosszantó annak ellenére, hogy kikapcsoltam az értesítését, és vírusom sincs.
Hol lehet még kilőni az értesítést?
Köszönet!
-
Geth
veterán
Mea culpa, nem olvastam el rendesen. Javítási verzió upgrade feltelepült, hálás köszönetem a javaslatért

És egy aprócska clue, mi történhet a háttérben. Eredetileg magyar win11-et telepítettem, mert mondom magyar billentyűzet. Aztán inkább angol csomagot telepítettem a magyar helyett, mert a windows menüje magyarul nagyon viccesen használhatatlan, ha angol nyelvű dolgokat kell megtalálni benne windows finomhangoláshoz. De a menü a magyar nyelvi csomag eltávolítása után sem állt át teljesen. Ezek elvileg támogatott folyamatok voltak, de angolra a menü csak most állt át. Lehet, hogy a nyelvi csomag lecserélése csinál valamit az update folyamattal, amivel a mezei MS logika nem boldogul el.
Nem csinál semmit az update folyamattal, csak a nyelvváltásnál nem minden vált egyből, valaminek idő kell (1-2 restart). Illetve 1-2 szöveg a felületen soha nem fog átállni nyelvváltásnál, például hangeszközök neve. Ezeket telepítéskor generálja a telepített nyelven, de váltásnál nem nyúl hozzá (felületen átnevezhető).
-
coco2
őstag
Ez a módszer azért is jó, mert ennél megtarthatók a személyes fájlok mellett a telepített alkalmazások és Windows-beállítások is, ellenben pl. a tiszta telepítésnél alapesetben semmi, az alaphelyzetbe állításnál pedig max. csak a személyes fájlok.
Ez alapján azt hittem kellően egyértelmű, hogy a Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade módszer NEM újratelepítés a 0-ról és nem kell mindent a 0-ról újra beállítani, hanem megmarad kb. minden Windows-beállítás és telepített program, olyan mint egy verziófrissítés pl. 23H2-ről 25H2 verzióra, pont azért in-place upgrade.

Kezdjük ott, hogy normál esetben nincs olyan, hogy fél évig nem frissül a Windows 11, vagy olyan hosszú időre letiltja a felhasználó.
A frissítések telepítésénél fél év kihagyásnak sem kellene normál esetben gondot okozni, ilyenkor letölti a Windows Update a legutóbbi kumulatív frissítéseket, tehát mindig csak a legújabbakat, amik telepítése ezért viszonylag hamar megvan. Ami normál esetben hiba nélkül lefut. Ahol nem, ott vagy szét lett cseszve a rendszer és azért nem, vagy a Windows Update és az adott frissítés telepítésnél van valami központi hiba.Mea culpa, nem olvastam el rendesen. Javítási verzió upgrade feltelepült, hálás köszönetem a javaslatért

És egy aprócska clue, mi történhet a háttérben. Eredetileg magyar win11-et telepítettem, mert mondom magyar billentyűzet. Aztán inkább angol csomagot telepítettem a magyar helyett, mert a windows menüje magyarul nagyon viccesen használhatatlan, ha angol nyelvű dolgokat kell megtalálni benne windows finomhangoláshoz. De a menü a magyar nyelvi csomag eltávolítása után sem állt át teljesen. Ezek elvileg támogatott folyamatok voltak, de angolra a menü csak most állt át. Lehet, hogy a nyelvi csomag lecserélése csinál valamit az update folyamattal, amivel a mezei MS logika nem boldogul el.
-
martongunar
aktív tag
1-2 javaslatot már megpróbáltam, mint pl. az energia menedzsment a WiFi kártyán, de nem igazán jutottam előbbre :-(
Jó pár leírást és videót is végig lapoztam.
Viszont az általad linkelt részben szerintem megtaláltam azt is, amit anno a Win10 esetén is használtam több kevesebb sikerrel.
Sajnos tuti megoldást anno sem találtam, és az akkori kollégáim sem. Ideig óráig jó volt (pár hét, pár hónap) aztán megint felütötte a fejét a jelenség :-(
Mindenesetre köszi a segedelmet![link]
Esetleg még a webszerveres megoldással lehet próbálkozni. Nem a legegyszerűbb, de ilyenkor a szerencsétlen fel fogja tudni építeni az internet kapcsolatot, legalábbis azt hiszi, saját magával. -
Zwodkassy
senior tag
A Google AI leírja részletesen hogyan lehet kikapcsolni registry és (Pro kiadástól) csoportházirend szinten az automatikus lecsatlakozásért felelős funkciókat.
Erre te magad is rákereshettél volna, ami ha esetleg nem működik, akkor fejtegetni itt tovább.1-2 javaslatot már megpróbáltam, mint pl. az energia menedzsment a WiFi kártyán, de nem igazán jutottam előbbre :-(
Jó pár leírást és videót is végig lapoztam.
Viszont az általad linkelt részben szerintem megtaláltam azt is, amit anno a Win10 esetén is használtam több kevesebb sikerrel.
Sajnos tuti megoldást anno sem találtam, és az akkori kollégáim sem. Ideig óráig jó volt (pár hét, pár hónap) aztán megint felütötte a fejét a jelenség :-(
Mindenesetre köszi a segedelmet! -
King Unique
titán
Jó kérdés, mi lehet az. Az alap telepítéshez képest vannak a mindenféle csicsa testreszabások mint egér sebesség, háttérkép, teljesítmény profil (energiatakarékosra állítom, ez egy laptop), dátum / idő formátum, ha azokkal bármi lenni tud, akkor komolyan elkezdek áttérni linuxra. A legdurvább "eltekerés", hogy bekapcsolom a ransomware védelmet. És azzal se kellene baj legyen. Nem "tekergetek" el semmi olyat, ami nincsen kint gui-ban. Nem nyúlok be a motorháztető alá semmivel. Most pld bitlockert se nyaggattam. Pedig azt tényleg kellene.
@King Unique
Köszönöm azt a listát. Sajnos azokat a lehetőségeket kb kimerítettem.Az 1. automata troubleshooter talál hibát - jelzés szerint - amit kijavított, de ugyan úgy nem települ a frissítés. A vezérelt troubleshooter végül azt jelzi, hogy nem sikerül futtatnia a diagnosztikát (wtf??) és hogy beszéljek agent-el. Azon a ponton eleresztem, egy fél nap fog elmenni a semmire, windows reinstall gyorsabb.
A 2,3-ról tapasztalatból tudom, hogy semmi baj velük. Akármi van, az mélyebben van.
A 4-et illetően a legfrissebb bejegyzés a csomagokra valami áprilisi? Szeptember van.
Az 5-öt illetően természetesen készülve vagyok full reinstallra, mindent menteni, visszatölteni, appok telepíteni, win-t beállítani, kb 5 óra idő, kvázi egész nap. Fél évente 1x taccsra megy a windows, mint az XP idejében, azt mondom, oké. Minden hónapban? Na ez így sok.
Gyakorlati kérdés.
Mennyire tud az a gyakorlatban problémát okozni, ha valaki fél évig ignorálja a frissítéseket? Full reinstall után települ a frissítés, csak a +1 hónap alatt történik valami - gőzöm sincs, mi - és akkor már nem települ a frissítés. Szóval mondjuk, fél évente egy full reinstall az akkori legfrissebb verzióra, és azon túl tiltom a frissítést. Horror tud lenni fél év frissítés nélkül, vagy megszokott dolog, és nem kell miatta parázni?
Ez a módszer azért is jó, mert ennél megtarthatók a személyes fájlok mellett a telepített alkalmazások és Windows-beállítások is, ellenben pl. a tiszta telepítésnél alapesetben semmi, az alaphelyzetbe állításnál pedig max. csak a személyes fájlok.
Ez alapján azt hittem kellően egyértelmű, hogy a Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade módszer NEM újratelepítés a 0-ról és nem kell mindent a 0-ról újra beállítani, hanem megmarad kb. minden Windows-beállítás és telepített program, olyan mint egy verziófrissítés pl. 23H2-ről 25H2 verzióra, pont azért in-place upgrade.

Kezdjük ott, hogy normál esetben nincs olyan, hogy fél évig nem frissül a Windows 11, vagy olyan hosszú időre letiltja a felhasználó.
A frissítések telepítésénél fél év kihagyásnak sem kellene normál esetben gondot okozni, ilyenkor letölti a Windows Update a legutóbbi kumulatív frissítéseket, tehát mindig csak a legújabbakat, amik telepítése ezért viszonylag hamar megvan. Ami normál esetben hiba nélkül lefut. Ahol nem, ott vagy szét lett cseszve a rendszer és azért nem, vagy a Windows Update és az adott frissítés telepítésnél van valami központi hiba. -
Geth
veterán
Jó kérdés, mi lehet az. Az alap telepítéshez képest vannak a mindenféle csicsa testreszabások mint egér sebesség, háttérkép, teljesítmény profil (energiatakarékosra állítom, ez egy laptop), dátum / idő formátum, ha azokkal bármi lenni tud, akkor komolyan elkezdek áttérni linuxra. A legdurvább "eltekerés", hogy bekapcsolom a ransomware védelmet. És azzal se kellene baj legyen. Nem "tekergetek" el semmi olyat, ami nincsen kint gui-ban. Nem nyúlok be a motorháztető alá semmivel. Most pld bitlockert se nyaggattam. Pedig azt tényleg kellene.
@King Unique
Köszönöm azt a listát. Sajnos azokat a lehetőségeket kb kimerítettem.Az 1. automata troubleshooter talál hibát - jelzés szerint - amit kijavított, de ugyan úgy nem települ a frissítés. A vezérelt troubleshooter végül azt jelzi, hogy nem sikerül futtatnia a diagnosztikát (wtf??) és hogy beszéljek agent-el. Azon a ponton eleresztem, egy fél nap fog elmenni a semmire, windows reinstall gyorsabb.
A 2,3-ról tapasztalatból tudom, hogy semmi baj velük. Akármi van, az mélyebben van.
A 4-et illetően a legfrissebb bejegyzés a csomagokra valami áprilisi? Szeptember van.
Az 5-öt illetően természetesen készülve vagyok full reinstallra, mindent menteni, visszatölteni, appok telepíteni, win-t beállítani, kb 5 óra idő, kvázi egész nap. Fél évente 1x taccsra megy a windows, mint az XP idejében, azt mondom, oké. Minden hónapban? Na ez így sok.
Gyakorlati kérdés.
Mennyire tud az a gyakorlatban problémát okozni, ha valaki fél évig ignorálja a frissítéseket? Full reinstall után települ a frissítés, csak a +1 hónap alatt történik valami - gőzöm sincs, mi - és akkor már nem települ a frissítés. Szóval mondjuk, fél évente egy full reinstall az akkori legfrissebb verzióra, és azon túl tiltom a frissítést. Horror tud lenni fél év frissítés nélkül, vagy megszokott dolog, és nem kell miatta parázni?
Itt mindegyik rendszer több éve megy, egyik hiba sem érintette őket, BitLocker van mindegyiken, esetenként hardveres titkosítással.
Egyszer volt még egyik előző rendszeremen, hogy meghülyült a WU. Ráküldtem a repair install-t (pár perc volt) és használtam tovább, nem tudom Te mennyit szeretnél még szenvedni vele. -
coco2
őstag
Nem zárnám ki a szokásos havi bénzást, de nem lehet, hogy valamit módszeresen eltekersz a rendszeren?
Bármi plusz (biztonsági) program, egyéb mahináció?
A gép megfelel a követelményeknek, nem trükközve lett felrakva, hivatalos ISO-ból?Jó kérdés, mi lehet az. Az alap telepítéshez képest vannak a mindenféle csicsa testreszabások mint egér sebesség, háttérkép, teljesítmény profil (energiatakarékosra állítom, ez egy laptop), dátum / idő formátum, ha azokkal bármi lenni tud, akkor komolyan elkezdek áttérni linuxra. A legdurvább "eltekerés", hogy bekapcsolom a ransomware védelmet. És azzal se kellene baj legyen. Nem "tekergetek" el semmi olyat, ami nincsen kint gui-ban. Nem nyúlok be a motorháztető alá semmivel. Most pld bitlockert se nyaggattam. Pedig azt tényleg kellene.
@King Unique
Gyakorlati kérdés.
-
tasiadam
veterán
üdv
win11-en belül van HW event view-er?
Tegnap békésen leraktam a gépem, aztán az imént agyérgörcsöt kapott az fnatic USb hangkártyám. Azt hittem, hogy nem jó, de másik win11-es gépen hibátlan.
A hangkimenetnél listázva van, ha rányomok, akkor epilepsziát okozva villog, mintha ki és be kapcsolgatná a win.
Az event view-er üres, nem látok semmiféle problémát ott, ami ehhez lenne köthető. Direkt drivere nincs a cuccnak. A felhallgató szintén jól funkcionál jackről.
itt a hiba -
King Unique
titán
Nemrég használok Win11-et egy céges laptopo-n, és azt tapasztalom, ha egy WiFi-n megszűnik az internet elérés, akkor lecsatlakozik róla :-(
Ezt anno, pár évvel ezelőtt megtapasztaltam a Win10 esetében is (egy másik munkahelyen). Talán valami registry bejegyzés segített a dolgon (némileg), de nem találom mi volt az :-(
Anno az is nagy probléma volt, hogy sokszor olyan wifi hálózaton kellett dolgoznom, ahol nem is volt internet, mivel az adott helyen ne mis volt rá szükség.A Google AI leírja részletesen hogyan lehet kikapcsolni registry és (Pro kiadástól) csoportházirend szinten az automatikus lecsatlakozásért felelős funkciókat.
Erre te magad is rákereshettél volna, ami ha esetleg nem működik, akkor fejtegetni itt tovább. -
King Unique
titán
Win 11 25h2 pro havi frissítés KB5124008 nálam 0x800f0993-ra fut. Az egyszerű javítást (win troubleshoot) már próbáltam, elvileg javít, gyakorlatilag nem.
Előző havi frissítéssel ugyan ez volt, akkor semmi weben fellelhető mahináció (törölgetni, javítgatni, kotorászni keresztül a rendszeren chatgpt-vel) nem segített. Végül win reinstall volt. Most újra az. Vajon van valami trükkje, vagy ezután havonta kell win11-et újrahúznom, ha frissíteni akarok?
Kicsit ki vagyok akadva rajta.
• Fix: Windows Update Error Code 0x800f0993
Tartoznak általános javítási módszerek az adott hibakódhoz, amiket ilyenkor ki lehet próbálni.
• Repair Install Windows 11 with an In-place Upgrade
Ha az előbbiek nem használtak, vagy alapból nincs is tervben azok végigpróbálása, akkor makacs frissítési problémákat a Windows 11 alól javítási céllal indított in-place upgrade is megoldhat. Ez amúgy az előbbinél a 5. opció, de nemcsak ISO or USB Installation Media módszerrel, hanem a gépház Windows Update menüből indítva is végrehajtható.
Ez a módszer azért is jó, mert ennél megtarthatók a személyes fájlok mellett a telepített alkalmazások és Windows-beállítások is, ellenben pl. a tiszta telepítésnél alapesetben semmi, az alaphelyzetbe állításnál pedig max. csak a személyes fájlok. -
cigam
titán
Win 11 25h2 pro havi frissítés KB5124008 nálam 0x800f0993-ra fut. Az egyszerű javítást (win troubleshoot) már próbáltam, elvileg javít, gyakorlatilag nem.
Előző havi frissítéssel ugyan ez volt, akkor semmi weben fellelhető mahináció (törölgetni, javítgatni, kotorászni keresztül a rendszeren chatgpt-vel) nem segített. Végül win reinstall volt. Most újra az. Vajon van valami trükkje, vagy ezután havonta kell win11-et újrahúznom, ha frissíteni akarok?
Nem zárnám ki a szokásos havi bénzást, de nem lehet, hogy valamit módszeresen eltekersz a rendszeren?
Bármi plusz (biztonsági) program, egyéb mahináció?
A gép megfelel a követelményeknek, nem trükközve lett felrakva, hivatalos ISO-ból? -
coco2
őstag
-
Zwodkassy
senior tag
Nemrég használok Win11-et egy céges laptopo-n, és azt tapasztalom, ha egy WiFi-n megszűnik az internet elérés, akkor lecsatlakozik róla :-(
Ezt anno, pár évvel ezelőtt megtapasztaltam a Win10 esetében is (egy másik munkahelyen). Talán valami registry bejegyzés segített a dolgon (némileg), de nem találom mi volt az :-(
Anno az is nagy probléma volt, hogy sokszor olyan wifi hálózaton kellett dolgoznom, ahol nem is volt internet, mivel az adott helyen ne mis volt rá szükség. -
Bubaaa
senior tag
-
Csorbi
addikt
Adott egy gép, EVGA Nvida GeForce RTX3060 VGA-val..
Most lett feltelepítve rá a Windows11 . A legfrissebb illesztő van használatban,de a kép nagyon sokszor vibrál. ( Studio Driver, verzió: 616.56 )
HDMI-re van kötve a Samsung S24D330 monitor (igaz öreg,de működik)
Van valami megoldás a problémára?
-
zavart
tag
Most lett feltelepítve rá a Windows11 . A legfrissebb illesztő van használatban,de a kép nagyon sokszor vibrál. ( Studio Driver, verzió: 616.56 )
A hozzávalót szedd le, a studioval nem lesz jó. Nvidia oldalán ott a megoldás.
-
King Unique
titán
Milyen program, ami...? topik témája a milyen windowsos programot XY célra.
-
Geth
veterán
-
jojoando
senior tag
Üdv! Kérdezném, manapság nincs olyan videót lejátszó program mint az S3 Virge tudott, azaz a videó 1 részletének kinagyítása egyből? a 2 megás kártya kente vágta ezen dolgot.
-
jimmy399
senior tag
" ... a gép bekapcsolásának pillanatától aktívak..." Ez az írás téves, a gép bekapcsolásakor először vagy PSP vagy az Intel ME indul el, és aztán ha minden rendben, akkor a BIOS kódját engedi végrehajtani a BSP CPU-n egyáltalán.
Sőt, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor először a EC vezérlő indul el, ami ha minden tápvonal tiszta és a Power Good jel megjelenik, akkor engedélyezi a megfelelő tápvonalakat, hogy a RAM CPU és egyéb perifáriák elindulhassanak.Sőt a Super I/O chip (EC) már a PSP/ME előtt elindul és indítja el ezt a két egységet, hogy megnyomnád a power gombot.
-
jimmy399
senior tag
Vizsgáljuk csak meg a kérdést kicsit.
Az Intel kiadta a mikrokódokat, példánkban mondjuk a Spectre javítására.
Ezt a gyártók beépíthették új BIOS-okba, vagy, megtörtént a foltozás az OS oldaláról, amit Windows Update-n keresztül terjesztettek. Például: KB4346088A kettő közti marginális különbség, hogy a BIOS frissítéssel kiadott mikrokódok a gép bekapcsolásának pillanatától aktívak, míg az OS felől implementáltak az OS betöltésekor írják felül a BIOS-ból kiolvasott régit, minden egyes gépbekapcsolás alkalmával, és az OS onnantól az újjal dolgozik. De ez kikapcsoláskor eltűnik a memóriából az OS-el együtt.
Szóval....hol élünk? Hát jó kérdés.
" ... a gép bekapcsolásának pillanatától aktívak..." Ez az írás téves, a gép bekapcsolásakor először vagy PSP vagy az Intel ME indul el, és aztán ha minden rendben, akkor a BIOS kódját engedi végrehajtani a BSP CPU-n egyáltalán.
Sőt, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor először a EC vezérlő indul el, ami ha minden tápvonal tiszta és a Power Good jel megjelenik, akkor engedélyezi a megfelelő tápvonalakat, hogy a RAM CPU és egyéb perifáriák elindulhassanak. -
LuiT
aktív tag
Miért Studio Driver-t használsz hozzá? A Game Driver lehet jobb lenne.
-
Joker88
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
35860 - 35801
35860 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 11
- (kiemelt téma)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Linux felhasználók OFF topikja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- Borderlands 4
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- McAfee Premium Family 1 év / korlátlan eszköz vírusírtó
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 09.10
- ASUS TUF Gaming A15 Ryzen 5 / RTX 2050 / 16 GB RAM / 512 GB SSD / FHD 144 Hz
- Gamer billentyűzetek /Asus/Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/US/Számlával!/