Hirdetés
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, Budapestrol Szob fele mennyire jaehato az ut? Apadt valamennyit a duna? Koszi
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
addikt
válasz DJZoliboy #296896 üzenetére
Csakis Cube Nature, legjobb ár/érték arányban, minden más sz@r
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
DJZoliboy
aktív tag
Szisaztok!
Egyszerű kérdés kb 300kig milyen trekking bicot ajánlotok ami megbízható és minőségi?
Hetente párszor hosszabb távok országúton és városban.
Köszönöm szépen! -
Tin
veterán
válasz mauimagic #296894 üzenetére
Sajnos én is rohadtul tudok izzadni, főleg a kinti kerti munkáknál, asszony vett már nyári fűnyíráshoz fejpántot nekem meg mindent, de valójában az segít, ha rövid a hajam, és gyakran megtörlöm az arcom, illetve hűtöm a fejem.
Ez a bringás sapka jó ötlet, meg próbaképp elviszem a mini törölközőm, az úgysem érdekel, hogy ki mit gondol rólam. Ma is volt szerencsém közelről figyelni emberkéket 2x annyit érő bringán és felszerelésben, és annyira azért nincs miért szégyenkeznem.
-
Tin
veterán
válasz mauimagic #296888 üzenetére
Ez a sapi nem rossz ötlet, mondjuk még jobb lenne, ha végre előszedném a sokkal jobban szellőző sisakom, csak ugye elraktam amikor megvettem még tavasszal, és mivel nincs szem előtt, még mindig ezt a városi alig szellőzőset használom. Mondjuk még csak huszonpár fok van, és a menetszél segít.
A zsepi tényleg nem megoldás, ez csak kényszerből volt, eddig nem izzadtam ennyire, mondjuk nem is volt ennyire meleg. Tavaly nekem a mini törölköző segített, egész nyáron nálam volt, de akkor ugye még csak oda-vissza mentem, meg óvatos próbálkozásokat, ott mindegy volt. Erdőben más a szitu, nekem 1-2-3 km felfelé, aztán meg lefelé van szél, ugyanúgy van síkon is elég légmozgás, hogy leszáradjon.
A fékhez: tudom, mire gondolsz, de nem, nem vasalom. Szakaszosan szoktam, de én simán 60 fölé gyorsulok egy nagyobb lejtőn tekerés nélkül, és egy településen, ahol jönnek mögöttem az autók, nem lassulhatok hirtelen 20-at vissza, mert nekem jönnek hátulról. Ha egyedül vagyok, vagy zártabb bringaúton így szoktam csinálni, ott nincs is gond. Ettől függetlenül köszi a visszajelzést, utánanézek ennek a fékezési technikás dolognak, mert akkor ebben van még hova fejlődnöm.
#296890 parandroid: köszi neked is, egy ilyen vizezhető akármit beszerzek majd, már tavaly is volt téma a topikban, csak akkor elmaradt. Ez a kis rózsaszín toszósapka nekem szerintem tökéletes is lesz, csak mondjuk valami lilában. A féknél meg utánanézek ennek a technikának, lehet, hogy tényleg én vagyok a balfék, nem az első eset lenne
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz A Zéé #296885 üzenetére
Próbálom okosan csinálni, vagyis nem eszetlenül. Mindig melegítek indulás előtt, lassan kezdek be, és inkább váltok, mint túlfeszülök. A pihenés tényleg fontos, ezért is szoktam kerülni a hétvége előtti komolyabb terhelést, mert akkor jobban kap. Mondjuk az, hogy mindkét nap megyek a hétvégén ekkorákat (na jó, inkább 50-60 közöttieket), az rendszeres, de nem szokott gond lenni. Azért köszi, akkor próbálok még jobban figyelni arra, hogy fáradtan ne terheljem túl.
-
Speedy007
őstag
Be vált a 180mm-s rotor fejlesztés jóval jobb a fék hatás és jobban adagolható utánfutóval használat során mint a 160-s rotorral.
Más. Brigéciol 2000 használat esetén lánc és kazetta mosáskor kell figyelni valamire? Mennyi ideig szabad ázni hagyni illetve kell hígítani? -
parandroid
félisten
Ennek a Gore C3 kesztyűnek van nekem valami régebbi verziója. Eleve nem egy nagy összeg, viszont gyakran még ennél is jobban leakciózzák, én is valami tizenpár euróért vettem. Van belőle hidegebb időre való, nem levágott ujjú verzióm is, fok alatt nem szoktam biciklizni, de odáig bőségesen elég meleg, és ez még nem is téli.
Izzadtság ellen meg fejkendő, én sznob vagyok, nekem abból is gore van, persze akciós volt az is. Két funkciós, mert egyrészt nem csöpög a szemedbe, másrészt mivel nedves, a menetszél miatt hűt is. Plusz be lehet vizezni, ha megállsz valahol, és van víz. Én még görgőn is használom, hogy ne csípje a szemem az izzadtság. Most ezt az amazonos linket találtam, de ezt is jóval olcsóbban vettem, valami akciós rendelésnél. Oda kell rá figyelni, vagy szét kell nézni.
De az a sapi is jó cucc, amit fentebb linkeltek, én ugyan nem szeretem, de nagyon sokan használják.
Kendőből, meg kesztyűből is volt nekem decathlonos is, valahol a fiók aljában még megvan, amióta vettem rendeset, rá sem néztem, csak még lusta voltam kidobni. Finoman fogalmazva nem egy kategória a kettő, se minőségérzetben, sem funkcióban, árban meg kb ugyanannyi volt, vagy minimális az eltérés.
A fék problélmádra szerintem is a súly a megoldás, én is közelebb vagyok most a 80-hoz, mint a 70-hez, de sosem éreztem még, hogy elfogyna a hidrós fék. Felniféknél már igen, az síkon elég, még ha más érzés, másképp adagolható is, nagyobb ereszkedésnél viszont nem érzem már komfortosnak.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Sleek
senior tag
válasz dom1n0 #296786 üzenetére
Helló könyökén volt nyáktömlő gyulladás már kollégámnak. Nem hitte el amikor mondtam neki , ne otthon kezelgesse, mert ez bizony nyáktömlő gyulladás és nem lesz jó móka. Nem hitt nekem . 2 hét után ment el maszekba, de akkor már üvölteni tudott volna a fájdalomtól. Két három alkalommal szívták le neki, valamint kapott rá vmi lórúgás krémet és bekötötték neki. 3 hét lórúgás után csak "sima " fájdalom csillapítót kapott meg valami krémet. Kb másfél két hónap volt mire meggyógyult neki. Addig nem is tudta nagyon kezelni a rakodógépen a joysticok. Persze ha nálad időben el van csípve esélyes a gyorsabb gyógyulás . Jobbulást amúgy
[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
mauimagic
senior tag
Én nagyon sokféle dolgot kipróbáltam a témában...zsepit mondjuk pont nem, de az nagyon amatőr, no offense
A legjobban szellőző sisak sem használ montin emelkedőn (tudom, tekerjek 20km/h-val...), se a fejpánt (ezekből van vékony szilikonos, ami gátat képez az izzadságnak és elvezeti a nyakad felé, az valamennyire használható.
Kendők nálam nem váltak be.Egyedül az oldscool bringássapi vált be, a képen az A verzió
Természetesen minél homárabb színű, an(n)ál jobban működik a meleg ellenÁtizzad a buksi fejed és a napellenzőn lecsöpög az izzadság, ennyi. Nálam minden más ideig-óráig működik, de ha bedurvul a helyzet, akkor úgyis a napszemüvegemen köt ki az izzadság, ennél meg nem.
Fékezős témához meg annyit csak: 100% a user error, szakaszosan kell fékezni. Rövid, határozott fékezések, akkor van ideje visszahűlni a tárcsáknak. A komoly Tour-okon is vannak azért hasonló súlyú emberkék a sprinterek között, akik a hegyi szakaszokon azért engedik neki rendesen, pedig ott 1-1 lejtő 1000+ méter szint.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz -=RelakS=- #296852 üzenetére
Igen.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Napfénysüti #296842 üzenetére
Vajon ezeket a köröket miért kell újra meg újra megfutni?
Elég lenne a fórum keresőt használni. -
A Zéé
addikt
Itt most elsősorban arra gondoltam, hogy 25 évesen is sok tud lenni 3-4 napi ugyanolyan jellegű terhelés az adott izomzatnak, nem hogy 35 után. Sokkal könnyebben lehet összeszedni sérülést, mert nem tud regenerálódni a folytonos terhelés miatt. Lehet, hogy nem érzed annyira fáradtnak, de mégis tök ártatlan szituban bele lehet sérülni. Nekem volt már bemelegítés közben beszakadt mellizmom, meg laza kocogás közben lovagló izom szakadás is. Valószínű mind a korábbi napok túlterhelése miatt.
Én épp emiatt nem is erőltetem egy 40-50 km-es tekerés után a másnapi tekerést még akkor sem, ha időm lenne rá.Just a simple Lineman...
-
Roland861010
veterán
válasz Napfénysüti #296881 üzenetére
Kapott a lánc takarítás után ilyen teflonos láncolajat..
Ugyan ott javítottam 2s-et..és az átlag sebesség majdnem 3km/h -val jobb.
Így már 59s a legjobb idő. -
Tin
veterán
válasz dom1n0 #296877 üzenetére
Ha rámarkolok és rendesen meghúzom, nekem is fog, de amikor ilyen komolyabb ereszkedések vannak 10-15%-os lejtős szakaszokkal, a teljes hossz meg 2 km vagy afeletti, akkor a végére azért már elfogy a fékhatás.
Mondom, ha belátod az utat, vagy ismered, és tudod mire számíthatsz, akkor nem nagyon kell fékezgetned, csak néha, viszont amikor idegen és kanyargós, beláthatatlan úton mész településen belül, autók között, esetleg kanyarodnod is kell, akkor azért kontrollálnod kell a sebességet, és az idővel sajnos elmelegíti ezeket a fékeket.
Azt úgysem hiszem el, hogy 3 különböző fékkel, ahol más a tárcsa és betét kombináció (de mind gyantás), ugyanazt tapasztalatom. Ezek valószínűleg nem ~100 kilós emberekre vannak tervezve, vagy legalábbis nem ilyen körülmények közé. Biztos, hogy egy másik tárcsa és egy fémes betét megoldaná a dolgot, de nem akarok mozdonyhangot, és szerencsére ritkán fordul elő az, hogy elfogy a fék, és akkor sem azonnal tűnik el a fékhatás, csak lecsökken. Viszont olyankor nagyobb odafigyeléssel kontroll alatt tartható a dolog, és szerencsére elég hamar visszajön a fékhatás ezekkel a hűtött betétekkel.
-
Tin
veterán
válasz A Zéé #296872 üzenetére
Köszi! Nem volt gond, és figyelek arra, amit itt mondotok, hogy a végén is tudd tartani azt a tempót, amit az elején. Szóval nem kezdek be 100%-al, nem mászom meg nyélen az első buckát és fogyok el utána, meg hasonlók. Ez itt a ride első és utolsó szakasza, mindkettő mászósabb rész, látszik, hogy a pulzus is hasonló meg a sebesség is:
De abban igazad van, hogy ma kellett az, hogy akkor is megegyem a második szeletet, amikor az volt a fejemben, hogy "végülis kibírnám nélküle", és hogy vegyek még egy kulacsnyi Powerade-et félúton, pedig akkor még csak az egyik kulacs fogyott el - a végén jól jött. Mert most végre lehet menni, én meg vissza akarom kapni legalább azt a formát, ami márciusban megvolt, amikor még sokat lehetett menni. De holnap tuti lightosat fogok menni.
#296874 jjeahh
#296879 sirarcheer
Köszi, jogos tipp, de kesztyűt csak télen hordok. Tavaly hordtam végig tavasszal ilyen ujjatlant, használtam is izzadtság-törlésre, de aztán rájöttem hogy zsibbad a tenyerem a kesztyűtől, ahogy felcsúszik rajta, és nyom valami ideget. Valami olcsó lidls volt, azóta meg nem vettem nyárra, a télit viszont szeretem.A mini törölköző nagyon gázos ilyen melegben? Mezzsebben simán elfér.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Roland861010 #296880 üzenetére
Nekem mondjuk ez a piros külső nem adja de milyen gumi ez?
Més que un club!
-
Roland861010
veterán
Na egyben is jól mutat.
-
monster95
tag
Sziasztok
Kis élménybeszámolóval készültem.
Ma mentem egy nagyobb kört.
Felvidékről indultam(Párkány),felmentem Pilisen keresztül,Dobogókő irányába.Aztán Csobánka,Dorog,Esztergom és újra Párkány.10 órakor indultam.Tele volt kihivásal ez a nap.Először is a meleg miatt nem úgy voltam erőnlétileg mint máskor.Éreztem hogy trotyon vagyok.Aztán Esztergomnál felmentem s kerékpár útra,és jött a végén a feketeleves levan zárva mert áradás van.Fordulhatam vissza.Aztán Pilis mászás felénél beadta az unalmast a bryton pulzus öv.Meghalt.Szerintem az izzadtság végett.Addig Z2 elég szépen tartottam.Nektek is volt hasonló?Aztan már csak viszonyításként saccoltam a pulzust.
A másik a bryton rider s800 navija.Egyszerűen ki készít.Kb 40 km-nél behalt.Újratervezés és vége.Onanntól nem is működöt,egy helyben állt.
Volt elég sok holtpont.Egy Csobánka után.Ott volt egy 12-13 százalékos emelkedő.Ez kinyírt rendesen.
De végig csináltam igaz éreztem ez sok volt nekem ma. -
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #296869 üzenetére
Számolja a 0-át, Garmin is, úgy az igazi, érdemes neked is azzal számolni (szerintem).
-
-=RelakS=-
veterán
válasz parandroid #296871 üzenetére
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #296818 üzenetére
Hogy a francba csináljátok, hogy nektek nem fogy el a féketek egy komolyabb lefelén? Tudom, nem annyira vagyok mérvadó, de nekem még ez az RT70 + L05A (hűtött) betét is kevés a 10% feletti lejtőkön. Ha ismeri az ember az utat, meg országút és lehet engedni, nem mondjuk egy város közepe vagy bringaút, az még oké, de az gáz, amikor még mindig ereszkedek, kell a fék mert kanyarodnék, erre elkezd ordítani és beesik a fékhatás. Ha visszahűl, utána persze oké. Ez volt az MT200-al, az RT54+K05S betétnél, és most ennél is, bár még ez a legjobb a három közül. Oké, hogy ezeket valószínűleg 60-70 kilós bringásokra tervezik, csak amikor itt írjátok ezeket a leszakad a fejetek meg fejre álltok vele, hát én 'rvára nem
-
parandroid
félisten
válasz parandroid #296870 üzenetére
#BuBa: telexesek rájöttek, hogy ha pedelec-kel mennek, nem fáradnak el annyira. Csak gyakrabban meg kell állni, mert nagyon fájt a feneke. Pedig 40 éve folyton biciklizik. LOL Linkelni nem tudok most, de nem is akarok.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
-
-=RelakS=-
veterán
válasz dom1n0 #296865 üzenetére
Az óra közölte, hogy beállítana egy 301W-os FTP--t, elfogadom-e. A Sigma alkalmazás is 302W átlagot, meg 270W Nominális átlagot ( ) ír, szóval a Stravának nem tudom, hogy hogy jött ki a 219W. Bár lehet, hogy a Strava a 0W-ot is zámolja
Nem gondolkoztam másik bringán. Nem megyek mindig aszfalton, szóval mindenes cucc kell. A másik bringám egy boltbajárós lenne, csak nem nagyon használom Ezt a kettőt is gond tárolni.[ Szerkesztve ]
-
sirarcheer
senior tag
Első három napos Balaton kör megvolt. Tour 520 jól bírta. Garmin Edge Explorer 2 jól tervezett végig. A AliExpress nadrágok is jók voltak.
PSN: sirarcheer
-
Tin
veterán
Mai ride-om: 72km/750m. Gond nélkül lehoztam, csak útközben volt egy autópálya alatti út lezárás, amit csak egy jó nagy kerülővel lehetett kikerülni, meg félúttól végig ott volt a levegőben a "mikor ér ide a délutánra jelzett vihar" szelleme, szóval volt már kellemesebb ride-om is. A tegnap esti 43km/500m és a tegnapelőtt esti 45km/500m után mondjuk számítottam rá, hogy nem leszek a legfittebb állapotban
De ehhez ma már 3 kulacs és 2 szelet kellett, és még így hozzá kellett innom pár pohárral itthon. Legközelebb viszont most már tuti viszem a mini törülközőm is, mert ma vagy 5 zsepit (az volt nálam) használtam el arctörlésre az út során, annyira izzadtam.
Ti ezt hogy oldjátok meg?
-
asynur
tag
Sziasztok!
Én is filózok egy TOSEEK ZF-ONE beszerzésén aliexpressről, látom MC Pite fórumtárs már próbálkozott egy Flat barral, én a Rise változatán gondolkodom, eddig hogy vált be?
Kicsit ódzkodom a bringa elejébe tenni kínai karbon cuccokat de hátha...
Főleg aszfalt és gravel jellegű lenne a felhasználás.
Ha nem európai shopból jön ezekre is vonatkozik a dömping vám?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #296863 üzenetére
Nem 300 az, inkabb Power219 W, ha megnezed stravan az egesz ridera.
Szep szamok ezek, egy outival/gravellel komoly sebesseg is kijonne, nem gondolkoztal egyet venni? -
-=RelakS=-
veterán
válasz dom1n0 #296862 üzenetére
Ócska utak.
Dány-Zsámbok-Valkó körön főleg Zsámbok és Vácszentlászló között, illetve a Veresegyház-Galgamácsa-Vácrátót háromszögben Galgamácsa és Vácrátóti vasútállomás közötti rész kb a festéket lerázza az autóról.
Iklad-Galgamácsa között is jópofa az út. Olyan, mintha katyusával lőtték volna.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Maximum1 #296859 üzenetére
Dualt vettem. Az óra is mutat bal-jobb lábat, az 49-51%. Sigma Rox 12.1 EVO
Szerintem majd a konditeremben meg kell néznem, hogy egy ilyen 8-10 másodperces 1000 watt körüli történet milyen érzés. A 300W-os átlagot mindenesetre hajlandó vagyok elhinni. A konditermes 200W átlag jobban kikészít, de ott szerintem többet és több ideig tekerem a gépet, nincs annyi pihizés, mint rendes bringán a gurulgatás. A konditermes grafikon alapján 200W körüli "pihenés" is stimmel (csökkenő pulzus és lihegés)[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #296858 üzenetére
Ja azt szeretem en is
Mostanaban arra szoktam elindulni fel Versegnek, onnan meg Acsanal lehet maszni egy jot, aztan legurulok Galgamacsa fele, ez lett az edzos korom itt helyben 50kili/400m szinttel. Csak az utak ne lennenek ilyen szarok
6030D:
13-15 ora az nagyon komoly mar, pont neztem pofikanika podcastet vagy mit Buzsáki Virággal, ő profi ugye, és 15 órát megy egy héten. Montis szamokat nem ismerem igazan, de komoly szamokat tekertel, grat![ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz Roland861010 #296831 üzenetére
Ezt most azért mutatod, mert neked azt mondta, hogy új/jó a gumi?
Már ne haragudj, de arról a gumiról még így, képen is látszott, hogy nagyon régi.
Valamint nem is outira való ...Elképzelhető, hogy az egyéb műszaki állapotot sem jól mérted fel, ezért szerintem mielőbb vidd el egy szervizbe, teljes átnézésre azt a bringát!
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz dom1n0 #296775 üzenetére
Vissza kellene keresnem, Stravan ott van, de azt hiszem 2019 nyár-ősz volt időben a csúcs, heti 13-15 óra bringa meg egy óra kettlebell. Böngészős felületen könnyebb visszakeresni: [link]
Bocsánat, hogy nem keresem ki, de épp költözöm, csak kávészünet van.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Maximum1
őstag
válasz -=RelakS=- #296856 üzenetére
Dualt vettél?
Garmin connected nincs?, ott lehetne látni a jobb-bal láb terhelését, működik rendesen a pedál?
Olyan mintha a strava nem tudná hogy duál és az értéket megduplázza mintha sima lenne.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #296856 üzenetére
Világos Szerintem akár reális is lehet ez a szám.
Látom Gödöllői vagy, én Aszód, bár mostanában bicóval ritkán járok Gödöllő irányba, nagyon sokan vannak a 3-as fűútonNapfénysüti: Köszönöm, elolvasom majd az írásokat.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Ringman #296853 üzenetére
175mm beállítva, indulás előtt bringa függőlegesen, power kinullázva.
dom1n0
Nem diszkrimináció, hanem pocak Most éppen olyan 108kg körül járok. Amióta elkezdtem zabálni a kreatint, azóta valahogy 3-4kg visszajött, és nem megy sehova.A bringa meg fully monti, régi gumikkal, agydinamóval. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy a kerékagyak még jók, bár télen volt szervízben.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz dom1n0 #296851 üzenetére
Mi az északi részen bringáztunk Riva del Gardatól Malcesine felé. A szállásunk meg Ronzo Chienisben volt (majd 1000 m magasan).
De szerintek kb bárhol mész a tó körül varázslatos a táj.
Van az a látványos bringaút valahol de az akkor még nem volt mikor mi tekertünk, csak az autóúton tudtunk menni.
Logout blogomon van írás a túrákról.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
dom1n0
senior tag
Nem indiszkrécióból, de mekkora a súlyod ami társul hozzá?
Szerk: Jó kérdés a kalibráció, illetve ezeknél a pedáloknál nem tudom mennyire számít hogy megfellelő nyomatékra legyen meghúzva.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Hajtokarhossz az jo?
az mondjuk nem keves, az elejen kalibraltad?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Ringman #296837 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy amikor kb 19,4km-nél egy aluljáróból tempóztam felfelé, akkor a kb 1000W-os teljesítmény az rendben van?
jó, az egész kb 40m, de akkor is[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Napfénysüti #296850 üzenetére
Vannak esetleg olyan részek amit ajánlanál, must see országútival?
-
nagyúr
válasz Roland861010 #296843 üzenetére
nádzson sukár. majd írd meg, milyen a gumi.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Roland861010
veterán
válasz ZavaBalazs #296846 üzenetére
Hát látod a másik jó haza volt vágodva...a belső is kuka volt.
-
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #296833 üzenetére
Nálunk is kötelező, és sok gyerek van, így reprezentatív véleményem van:
A 3 és a 8 éves nem is hajlandó sisak nélkül elindulni.
Sőt a 3 éves ha rajtam sincs, ordít.
A 14 éves pedig utálja. De felveszi ha nagyobb program van. Ha csak megjelenik egy haver és mennek egy kört akkor meg eszébe se jut.
Az ilyen alkalmak vége, hegy esik és törik a telefon (3x eddig) a bringa vagy hasonlók.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Roland861010 #296843 üzenetére
ennyi, ez minimum +1 km/h. és akkor még csak a színéről beszéltünk.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
avl
senior tag
ma egy 110km-t mentem 1170 szintméterrel, reggel 6 elött indulva Pilismarot a Pilisen at, visegradi vár - esztergomi Bazilika - vissza Pilismaróttól a Pilisen át
(valaki szembe azt mondta "Pilismarót le van zárva" ...azért bementem es szerencsére már ~ vége volt futóversenynek, simán engedtek)...és elég komolyan eléheztem de legalábbis elfogytam, a végén pudingok voltak a lábaim, felfele alig bírtam jönni, minden bajom volt, ugy latszik nem volt bennem elég tartalék (2 müzliszeletet stb. vittem, de pl. sósat nem)
...
de jó volt, kell ez ! -
dom1n0
senior tag
Lengyel Tomi mondta meg tavaly asszem a Tour kozvetites alatt amikor bentvolt, reszletezte is hogy rovidebb a fekut talan?
Stravat nezegetve azert ez sokat csal, mert random nem mennek a pro-k fel oda edzeni, Teidet nezve viszont azert szepen latszik a Top idok mind frissek, nem 5-10 evesek.
Uh, nem lattam, megnezem koszonom
Napfenysuti: Iden ha minden jol jon ki, megyek a Tatraba 2-3 napra, ide kehet egyedul, augusztusban meg a Garda-tohoz megyek a csaladdal, ok vidamparkoznak rokonokkal en tekerek -
Roland861010
veterán
Még mutatós lett.
-
avl
senior tag
válasz dom1n0 #296800 üzenetére
"Lejottek 20 eve is a Stelviorol meg most is, csak a sebessegek kozott azert eleg komoly kulonbsegek lettek a lefeleben"
egyébként tényleg ? van kimutatás vagy "csak Strava" ? ...mondjuk a maiak (GC-sek) könnyebbek, mint pl. egy Indurain volt
ezt láttad ? #296266avl tudod, a kor szerinti triatlon performance-ot kerdeztem, irtad: ha talalok rá érdekel :-)
-
dom1n0
senior tag
válasz Napfénysüti #296836 üzenetére
Ennyi, koszi
-
Ringman
nagyúr
válasz -=RelakS=- #296834 üzenetére
Kigyorsitasoknal valoban meglepo elsore
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz -=RelakS=- #296834 üzenetére
A tobbi szam is sok? Mennyi lett a 20 perces atlag pl? Vagy az egesz korre?
Nekem a 5sec pr 743watt -
-=RelakS=-
veterán
Fura ez az assioma. Mintha sokat mérne. 3 másodperces átlagot egy sprinten 800W fölé toltam
-
stickermajom
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz ReFleXx #296826 üzenetére
zsíroknak többféle besorolása van halmazállapot függvényében, és különböző alkalmazásokra más más zsír az ideális, de azért bringán a legtöbb dolog olyan hogy ha nem választasz nagyon mellé akkor nem tudod elcseszni. ami olyan alkatrész amihez speckó zsír kell azt rendszerint az adott gyártó szokta ajánlani, minden másra meg én vennék egy általános bringás specifikus zsírt.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Roland861010
veterán
Ennyit a tisztességes eladóról ...
-
Speedy007
őstag
válasz ReFleXx #296826 üzenetére
HARDT OIL LITIO EP2 KENŐZSÍR én ilyet használok nekem ez be vált kormány csapágyat szereltem vele így golyó kosaras hajtó művet a gyerek kerékpárján.pedált,hajtó kart , monoblokkot is illetve a véső kalapácsba is ezt tettem illetve a sarokcsiszolóba is.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz itouchfan #296735 üzenetére
"tanácsok hangzanak el a tudatlan kérdezőknek, a hasonlóan tudatlan válaszolóktól"
szerintem sokkal informativabb, jobb lenne ez a forum, mas forumok, sokminden, ha a valoban tájékozottak, komolyabb ismeretekkel rendelkezök írnának csak "tutti válaszokat" (van aki a kinai mezekben, van, aki a navikban, van aki a telo szerelesben, van aki hajtomüvekben, van aki edzéselméletben, van aki utvonalakban, ...tajekozott, rendelkezik kiemelkedö ismerettel, az Ö válaszaik a mérvadóak, azok kellene kiemelkedjenek, mert több értéket tartalmaznak
avval semmi baj nincs szerintem, ha valaki beírja, hogy neki igy-ugy, magának hogyan csinálja, gondolja, hangsulllyal a "neki"-n, hogy ez nem 10+ e a témával foglalkozás, esetleg szakma/tudomány miatt avval foglalkozás alapján
-
Maximum1
őstag
Írok még egy megfejtést a tárcsafékes outira, belefér a 32mm széles gumi, pl. Strada Biancha azzal mennek, tudnak variálni melyik versenyen milyen szélességben menjenek, kinyitott egy új ajtót a versenyek előtt.
Fékerőben az elhízott muglik örülhetnek hogy megtudnak állni, 60kg- os ridernek kb. mindegy milyen van rajta. -
ReFleXx
addikt
Ajanlanatok kenőzsirt kerekpár szereleshez/karbantartashoz? Ezek univerzalisak, kenhetem ahova akarom? Konuszoktol , kormanycsapagyaktol a pedal tengelyeig barhova?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #296824 üzenetére
Ijjjj a 2 kocsi kozott az igen
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #296823 üzenetére
ja, én csak viccből írtam, nem bírom az ilyen wannabe szervdonorokat
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #296822 üzenetére
Jogos, pont ezt a videót néztem tegnap, kegyetlen: [link]
Szerk: Kicsit csalódott vagyok, semmi felniféket nem láttam az oldalán
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
tökre rendben van megvenni apróról aprópénzekért az "elavult" technikákat, de személy szerint így, hogy magam szervizelem az összes bringát (feleségé, gyereké, enyémek), a gyorszárat, a felnifeket, az első váltót ott irtom, ahol érem. Sajnos még nem mindet sikerült kukázni mindenhonnan, a lányom bicója meg még 26-os is (ja, azzal spec semmi gondom, amíg nem én tekerem, hiszen hozzá jobban passzol méretben)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #296817 üzenetére
Btw, Azok a DH -sok nem ulnek outira. De tan nem Pogi a legjobb lefele... Nem jut eszembe a csoka neve, de egyik evben lattam egy brutal lejtmenetet, centizve a korlatokat.
Don't Tread On Me
-
dom1n0
senior tag
válasz MPowerPH #296815 üzenetére
Hát javaslom tényleg menj fel egy hasonló tudású haveroddal a kékesre és gyertek le, úgy hogy nála tárcsa van és engedi neki.
Zoliwrc tök jól megy, le a kalappal, de továbbra sem tudhatod ha menne tárcsafékes top bicóval, mit gyorsulna. Lehet semennyit, lehet 10 kilit csak a lefelében. Ezek a dolgok akkor derülnek ki, ha valaki letudja tesztelni ezzel is azzal is. Addig csak feltételezések Ha majd vesz egy új bicót ami tárcsafékes és fél év után visszavált, akkor vegyük elő a témát újra[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #296815 üzenetére
Kifelejtettem, hogy Zoliwrc erdekes mod elvan a hasznalhatatlannak kikialltott felnifekes outijaval. Sot, szinteket is megy, es olyan tempoban, amire itt a topikbol meg max. 2 ember kepes, mas a kozelebe nem er. Gondolom, ha neki igy hasznalhato, akkor masnak is kivitelezheto, es a gyenge lancszem megsem a bicaj lesz.
Ennek en spec orulok, mert van a sarnehez, alufelnis bringa 2 millaert, meg tele a hasznalt piac olyan kecskekkel, hogy csak csorog az ember nyala, apropenzert. Apropenz mondjuk majd egy alap Decas outi ara, amire akkor sem ulnek ra, ha csak az lenne.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dom1n0 #296808 üzenetére
Egy Matra is piszok messze van az Alpoktol....
A kulfoldi tekeresek ahogy neztem itt nem gyakoriak. Nem is eletszeru, mivel sokan inkabb bringat berelnek a helyett, hogy a sajatot cibaljak.
A szintekrol annyit, hogy MTB -vel mentem eleget, amikor olyan helyen laktam. Terepen a 3000m szerintem mar nem rossz 100km -en. De pl. Mecsekbe sem must have a tarcsa, mert hiaba van jobban adagolhato fek, ha az utminoseg miatt nem mehetsz gyorsan. Konkretan, MTB -vel a sziklakon leerek gyorsabban arra is, mintha outival mennek az orszaguton, mert annyira vacak az aszfalt. Sot, ha a sar miatt nem tudtam terepen menni lefele, kimentem a foutra, ahol a virsligumis outisokat ettem reggelire, mert egyik sem merte 60 fole kuldeni az utminoseg miatt.(az outis jatek tarcsafekekrol nem is beszelve) Egy komoly fektol valszeg megcsavarodna az elso villa. A KOM -ok nagy resze anno ezekbol jott.A tobbi meg technika, aki az eleteben nem DH -zott, az outival is bena kacsa lesz a lefeleken, es csak a betetet egeti.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
f_sanyee
senior tag
válasz dom1n0 #296811 üzenetére
Nyílván érdemes, de nem ez a beugró én tavaly felnifékkel és 25ös gumival szerettem meg az országutizást, teljesen jó ez kipróbálni. Ma már én is mást vennék, de nem azért mert megbántam ezt, vagy szar lenne, de tapasztalat nélkül 2x ennyit kiadni egy bringára, hogy belekóstoljak, az túlzás lett volna, főleg ha nem is jön be Mostmár tudom, hogy tetszik és jöhet majd egy komolyabb gép, de csak tavasszal sztem, ez meg marad a görgőn fixen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
dom1n0
senior tag
válasz f_sanyee #296810 üzenetére
Itt minden túl van tolva, minden értelemben igen
Random kezdőnek venni kell egy alap decathlonos biciklit szerintem, hogy kiderüljön bejön-e neki, tud-e görnyedni 1-5 órát, bírja-e a háta, stb.
Ez nálam is így volt, vettem egy használt karbon bringát relatíve jó áron, megszerettem vele az országútizást, éreztem hogy jó az irány és amikor az anyagiak engedték, léptem felfele 1-et.
Most az a bringa egyrészről tökéletes télre görgőzni, másrészt ha a fiam is rákap, ugyanígy első bringának tökéletes lesz neki, aztán jöhet oda is egy komolyabb majd.
Viszont ha lehet választani azonos árban, nyilván érdemes a tárcsát venni használtak között szeirntem. -
f_sanyee
senior tag
válasz dom1n0 #296808 üzenetére
Sztem csak arra céloz, hogy túl van tolva kicsit ez itt. Ahogy te is írod, nem jár mindenki hegyre, mert nincs a szomszédban, vagy nem szeret esőben tekerni, ezért nem feltétlenül van szüksége tárcsafékre. De random kezdőnek, aki 300ért használtan venne egy outit, megy az ajánlás, hogy csak a hidros tárcsa, karbon váz 35ös gumival...
-
gergo5991
őstag
van itt valaki aki futárcégnél dolgozik?
ha a rendelésnél az ügyfél beírja, hogy 6. emelet 7. fehér ajtó jobbra pld Budapesten, akkor télleg felmegy a futár, vagy hív, hogy menjél le az utcára érte?egy külföldi eshopnál dolgozok, és a magyarok ilyen megjegyzéseket hagynak..
én továbbítom, csak akarom tudni van-e értelme..
annyi faszságot irnak, hogy ekkor meg akkor jöjjön a futár, meg ilyen olyan emelet, meg az utcán jobbra ide oda a nagy bokor melletti lyukba dobja meg hasonló..
azt tudom hogy ha ráirja, hogy pontban 3 kor hozza az nem úgy lesz, mert előre megtervezett cím szerinti legoptimálisabb útvonalon haladnak a futárok, és a megjegyzéseket akkor olvassák csak el, ha már kezükben a csomag átadásra készen[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz MPowerPH #296805 üzenetére
És ezért aki országútizik ebből adódóan nem jár külföldi tekerésekre sosem, mindenki a ház előtt megy körbe-körbe mindig?
Azért mert a Te eddgi felhasználásodra elég volt a felnifék (nagy szinteket mondjuk nem mentél valóban), az nem egyenlő azzal, ha valaki jár fel Dobókőre, Mátrába, stb hogy ott se érezné a különbséget, és az előnyét -
Weareus
addikt
válasz Hasaggymeg #296806 üzenetére
Fáj a fogam egy ilyesmire:
Most 3 tányéros rendszereim vannak, tehát nyilván az a legjobb is, meg mindennél is jobb.
De ha majd lesz egy ilyenem, akkor revideálhatom az álláspontomat.
Addig nem![ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZavaBalazs #296794 üzenetére
Jó sokba kerül egy gyermek biztonsága.
Weareus...montin egy tányér rulez, ez már rég nem kérdés. ...országúton még nem tudták megoldani, de csak idő kérdése és 13-15 sebességgel meg egy cserélhető első tányérral a wördtúron is ez lesz előbb-utóbb a menő.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #296790 üzenetére
akinek amije éppen van az mindig a jobb, sőt, a legjobb.
Mi van azokkal, akiknek több bringája is van, épp azt kell promózni, amivel utoljára tekertél?
Nekem van pl a csótány "gravel", ami kevesebbe került, mint a montin a kerékszett, mégis elfogadom, ha valaki egy autó árát költi gravelre, vagy 30k-ért vesz egy vintage montit.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Roland861010 #296792 üzenetére
Szerintem igen, nekem az alissal sincs bajom, ezzel meg ha bármi lenne vissza tudod vinni a decathlonba
-
Weareus
addikt
válasz Hasaggymeg #296790 üzenetére
Kihagytad az egytányéros rendszer mindenek felett, hogy mennyi mindennel is jobb az, mint amikor elöl van 2, 3 tányérod, meg első váltód, van rendes hiperáttételed mászáshoz, meg van kemény áttételed gyorsan menéshez. De ez állítólag akkor is szar.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Bandit21 #296798 üzenetére
na, akkor ez szerintem nyert ügy sőt, még lehet, hogy a többi szülőnek is tettél egy szívességet, "anyaaaa, vegyél nekem is sisakot, hogy felrakhassam a Banditfia gopróját"
dom1n0: szerencsére én még kismotoros időszakban rá tudtam szoktatni őket, a nagyobbik fiam szigorúbb is benne, mint én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Óra topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- Interactive Brokers társalgó
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest