Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Gondoltam kinyomtatok ma 1-2 karácsonyi képet, de valamit nem jól csinálok. Tök sötétet lesznek a képek, olyan, mintha -1EV-vel nyomtatná. A képeken jó az expo, a monitoron is teljesen rendben van, a képek viszont sokkal sötétebbek. Hogy/hol azt beállítani, hogy kb. ugyanolyan expo köszönjön vissza a nyomaton, mint az eredeti képeken?
És boldog karácsonyt mindenkinek!

-
golya87
őstag
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Végül Brother Support és Allin Technik-Brother kft lett belőle. Hozták vitték ingyen, odavolt legalább egy hónapot a gép. Fekete lézerfejet(?) kellett cserélni benne.
Köszönöm a segítséged!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Az asszony már kimosta, most szárad.
Megnézem, köszi.
Arra már rájöttem, hogy kód helyett beírom a trial szót akkor 80%-ra leveszi. Elvileg. De csak egysezr.
-
Professzore
csendes tag
Üdv,
Nem csodálom, hogy az EPSON "felhasználó által szervizelhető" formára hozta az újabb (kétezerhuszonpár utáni) nyomtatóiban. Mondjuk így is drága, mint a veszedelem és az első használat után alig megy bele tinta (csak a fejkalibráláshoz és -tisztításhoz használja sokat).
Ezt a filmet nézd meg (minden kockázata ellenére): https://www.youtube.com/watch?v=pL1QOPxyAsk
BTW, tartalék szivacs van az Amazonon és nem is elfogadhatatlanul drágán. Bár lehet, hogy sima tampon is megteszi, az meg "ingyen" van. :-D -
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
epson L1110 nyomtatóm van. Ma jelzett, hogy megtelt a festékpárna.
Arra tök egyedül rájöttem, hogy wic resetet kell csinálnom, ha cserélem a párnát. Hátvagymegpucolom.
de nem t alálok hozzá porogramot. Csak ilyen wic reset utilityt. Azt írják, vegyek 8 dollárért reset kódot... most ez komoly?
-
Professzore
csendes tag
Szia,
Röviden: semmilyet.
Hosszabban: a multifunkciós nyomtatók szkennel/nyomtat módszertannal fénymásolnak már vagy 30 éve. Igazából a fénymásolók is szkennel/nyomtat módszertannal fénymásolnak nagyjából ugyan ennyi ideje (kevés kivétellel).
Alkalmi használathoz felesleges saját nyomtatót venni. Rendszeres (kétheti-háromheti pár oldal) alatti használati gyakoriságnál a tintaköpők eleve kiesnek, mert beszáradásra hajlamosak. Marad a mátrix (2025-ben azért az nem pálya) vagy a lézer (/led). Lézerrel nagyon nehezen fogsz tudni 20 Ft/oldal nyomtatási költség alá bemenni (és ekkor a nyomtató beszerzési költségével és amortizációjával, illetve a papírköltséggel még nem is számoltunk). Végül: legjobb esetben sem fogsz 6-7 évnél hosszabb hasznos élettartamot kapni, mert az alkatrészellátás (pl. papírbehúzó gumi), a kellékanyag (toner, henger), a szoftveres (meghajtó) támogatás közül legalább az egyik ki fog esni és/vagy értelmetlenné teszi a további használatot. -
draco31
veterán
Ha alkalmankénti használat, és nem kell színes, akkor mono szkenneres lézer.
Ha simán fénymásolni akarsz ezekkel, akkor nem kell külön szkennelni előtte, nyomod, hogy másoljon, és csinálja. De lehet persze szkennelni is, akkor meg lesz a gépen.
Én a Brother DCP-1622WE amit mondanék erre, ezt mindet tudja, plusz olcsó a gyári toner bele, ha majd elfogy 1000 párszáz oldal után. Plusz ebben még WiFi is van.De majd a többiek is mondanak típust, ha van olcsóbb alternatíva.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Milyen nyomtatót éri meg megvenni manapság? Nem kell csúcs szuper. Színes se. Valahogy a fénymásolás funkció jó lenne, vagy akár van olyan is, hogy scannel majd nyomtat? Alkalmanként lenne használva. Köszönöm.
-
barizo
tag
Sziasztok
Nagyon régen foglalkoztam otthoni felhasználásra nyomtatóval
Igy segítségre van szükségem
Otthoni felhasználás, iskola, munka javarészt ff nyomtstas
Kb 50 lap / honap
Szoval csak eseti nyomtatas
Eppen ezért (a tinta sugaras beszaradasa )ezer nyomtató és gondoltam
Myik most erre az alap felhasználásra a javasolt készülék?
Elvaras ha wi-fi képes , ha Mobilrol (ios) is megoldható a nyomtatas
Elony de nem feltétele a duplex automata mód illetve a szkennelés.
Ár értek arányban illetve a későbbiekben a toner ára (azaz a nyomtatás lap/ar ) utángyártott toner használhatóságát .
Szival ki lenne a megfelelő , meg kompakt méretű ff lézer nyomtató ami most árban is megérős?
Köszönöm a segítséget -
PociAti
őstag
válasz
troll81
üzenetére
Az előbb linkelt hivatalos PDF-ben leírják a wi-fi-s csatlakozás menetét. Az alapján kellene végigmenni.
Illetve a router-nek a webes felületére kellene belépned, ott körbenézni milyen beállítások vannak, a nyomtató rá csatlakozott-e, és ha igen milyen IP címet kapott. (Nyomtatók esetén én kifejezetten erőltetem a fix. IP címet, és jobb ha a nyomtatóhoz csatlakozni kívánó számítógépek, eszközök is fix IP címet kapnak.)
-
troll81
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Lehetséges hogy van valamilyen probléma..
Egy adott router van csak benne amihez lehetne csatlakozni de azon kívül semmit sem lát talál meg.
Sehogy sem
Hogy lehet ki zökkenőmeni ebből az állapotból?
Volt bajom másik eszközzel is , valószínűleg be zavarhatozt a szomszédos router??
-
PociAti
őstag
válasz
troll81
üzenetére
A hivatalos oldalon a specifikáció szerint csak GHz-et tud. Ez jellemző a régi nyomtatókra, viszont minden más modern eszközök már tudják az 5 GHz-t. Lehet hogy a routereden 5 GHz-vel próbálkozol, és ezért nem látják egymást.
https://gdlp01.c-wss.com/gds/1/0300025221/02/TS5000ser_OnlineManual_Win_EN_V02.pdf
Wireless LANSupported Standards: IEEE802.11n / IEEE802.11g / IEEE802.11b
Frequency bandwidth: 2.4 GHz
Channel: 1-11 or 1-13
De lehet valami intelligensebb eszköz átvette a nyomtató IP címét, ami miatt most ütközés van és nem tudja megoldani. A nyomtatók elég primitív eszközök, technológiában évekkel a mainstream mögött szoktak kullogni. (Úgy is lehet mondani, hogy a jól bejáratott, évek óta működő olcsó kommunikációs eszközöket szokás csak beléjük építeni.) -
troll81
addikt
válasz
Professzore
üzenetére
köszönöm akkor kuka kb -
troll81
addikt
Sziasztok.
Adott egy canon TS 5055 nyomtató sehogy nem tudom működésre bírni wifin.
Régen arról ment.
Minden eszközzel megy a router....
A nyomtató nem is látja.
Kb 6-8 éves érdemes időt bele ölni a probléma megoldásásba vagy basszam ki?
kb ott tartunk
-
RaTaTa
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat az OFF-ért, de talán még mindig ez a legforgalmasabb topic a témában és így több szemhez eljut a dolog.Van egy patikaállapotú HP Photosmart 7350 tintasugaras fotónyomtatóm. Lassan retró hardvernek is nevezhetjük (2003. január 13. a gyártási dátuma). Hardverileg tökéletesen működik. Windows 11 alatt nem teszteltem, de Windows 10 még tudott rendben nyomtatni kompatibilis nyomtatódriverrel.
A lényeg, hogy szeretnék megválni tőle - ingyen adnám, de az ingyen elvihető topicba nincs szívem feltenni, mert ott nem bízom benne, hogy megfelelő helyre kerül.
Nem árt ha a jövőbeli tulajnak van valami informatikai affinitása, ha kicsit küzdeni kell vele... bár azon sem csodálkoznék, ha Ebay-en kötne ki, ott 100 USD körül megy egy ilyen nyomtató.Van benne patron, bár valószínűleg már beszáradt, viszont adnék mellé egy eredeti bontatlan HP 57 színes patront is.
Ha valakit érdekel, akkor várom a privát üzenetét. Köszi! -
kukulec
őstag
hali, vettem egy brother 2835-öt és ma telepítettem is a gépre. szépen nyomtat, ellenben a szkennelésnél nem tudom automatikusra állítani a dokumentum méretét. van erre valakinek valamilyen ötlete?
-
BenQhunria
tag
Közben mégsem cserélték, hanem küldtek egy másikat.
-
PociAti
őstag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Ha cserélik, akkor miért is érdekel?
Feltéve ha cserélés alatt azt érted, hogy ezt elviszik tőled, és te kapsz helyette egy másikat.Későbbiekben valószínűleg felújított patronként visszakerül a körforgásba. Erre elég specifikus gépek vannak.
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Vásároltam a nyomtatómba egy gyári új HP650 tintapatront viszont azt írja nem kompatibilis tintapatron, tudok ezzel csinálni valamit, boltnak írtam ők tovább irányítottak a HP ügyfélszolgálathoz elméletileg cserélik, valahogy "megoldható" hogy ezt a patront is használjam? HP2516 -
hito
nagyúr
Na végül ma este visszavittem az Alzába az Epson-t, esélytelen volt, hogy életre keljen. Helyette találtam FB-on egy Canon G640-et 50-ért, 1 tonnányi fotópapírral és 2x6 csomag festékkel (tehát mindegyik színből plusz 2 flakon a gépben lévő maxra töltött festék mellett). Le is csaptam rá, mint gyöngytyúk a takonyra. Eddig tök jó, élmény vele dolgozni.
Viszont a Xiaomi Photo Printer 1S becsületére váljon, egyáltalán nincs olyan különbség a nyomtatott fotók között, mint amit vártam. Sőt, azt kell mondjam, hogy nagyítóval, erőltetetten kell keresnem a minőségbeli különbséget. Való igaz, hogy a Xiaomi-val max 10x15-ös képet tudok nyomtatni és ugyebár a Canon egy multifunkcionális készülék scannerrel és nyomtatóval, de ha csak a 10x15-ös méretű nyomtatott fotó minőségét nézem, simán ellennék a Xiaomi-val is, nagyon minimális a különbség.
Mindenkinek nagyon köszönöm a sok türelmet és segítséget ezúton is!

-
delip
csendes tag
Sziasztok!
Került hozzám egy Samsung SCX-3405W régi típusú lézer nyomtató. Viszont történt sajnos, hogy véletlenül sikeresen letöröltem róla firmwaret. Ami mint kiderült "chipmentesített" volt. Így most nem ismeri fel a tonert ami benne van. Tud valaki segíteni abban hol találok hozzá megfelelő fimwaret?
-
hito
nagyúr
-
PociAti
őstag
Szerintem tendencia, hogy az Epsonnál a sárga szárad be leggyakrabban.
Nálam is az száradt be, és akinek válaszoltam abban a hozzászólásban, nála is a sárga száradt be, és más hozzászólásoknál is az tűnt a leggyakoribb esetnek.
Oka az lehet, hogy a sötét színekhez nem kell annyi színezőanyagot keverni, hogy létrehozzák a tökéletes színárnyalatot. Vagy száradásra kevésbé hajlamos vegyületből készül.Én megpróbálnám megjáratni a sárga tintát. Tehát nyomtass sárga felületeket. Hagy pihentetni, majd megint.
Amúgy feltöltött állapotban nem tesz jót a nyomtatónak a szállítás. Az is lehet, hogy valahogy fellevegősödött a rendszer. Tehát nem is igazi beszáradással állunk szemben. Arra is lehet van külön tisztítási program az Epsonban is.
És eszembe jutott még egy módszer, amit szervizes ismerősöm használt. Fecskendővel kiszívta a problémás festéket, aztán desztillált vízzel felhígította a maradékot (a csővezetékben úgy is marad elég) és úgy nyomtatott vele, amíg rendbe nem jött. (Durvább esetben tisztítószert is csepegtetett a tartályba.) Aztán amikor jó lett, akkor visszatöltötte az eredeti tintát.
Otthoni, irodai célokra használt nyomtatónál elfogadhatóbb eljárás, mint fotónyomtatónál. A színek kismértékű elváltozása is jobban észrevehető. -
hito
nagyúr
válasz
PociAti
üzenetére
Köszi az infót!
Ma reggel megint nekimentem, hátha magához tért gondoltam. Tesztoldal ugyanúgy csak LM. Nyomtam neki egy fúvókatisztítást, láss csodát elkezdett feléledni megint. De most meg a Y tűnt el
Én ezt már nem hiszem el
Hogy lehet ez? Ez nem beszáradás, hiszen akkor nem indulna meg.Ma 2 tesztoldal időbeli sorrendben:

-
PociAti
őstag
Biztos módszer nincs, mert különböző jellegű fejek léteznek.
De ami nagyon fontos, hogy az erős tisztítást ne erőltesd túl! Azzal meg tud sérülni a membrán szerkezet (átszakad) és teljesen tönkre megy a fej. Brothert jobban ismerem, annál 2-3-nál többet nem szabad naponta. És kb. 3-6 órát kell várni két erős tisztítás között.
Nézz meg pár YoutTube videót, indiai emberek csodákra képesek.
Pl. fejet alulról, forró vizes papírral, textillel törölgetik, Clean-hez hasonló folyadékkal tisztítják. Viszont ezek között is akadhatnak olyan módszerek, amik javítanak, és van amik rontanak. -
Professzore
csendes tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ezért (is) csinálta meg az EPSON a WP sorozatban a beszáradásmentes technológiát. 2-3 hónap állás sem a zacskónak, sem a fejeknek nem okoz gondot. Nem tudom, hogy hogyan, de működik. Az egyik céges gép most tart kb. 150 000 oldalnál, csak a papíradagoló/behúzó fosta el magát, más baja nem volt. 3 hét leállás meg sem kottyant neki.
-
hito
nagyúr
válasz
PociAti
üzenetére
Értem. Ha ez történt (beszáradás), tudok valamit itthon tenni az ügy érdekében? Vagy ilyenkor kell a fejcsere? Egyébként az a furcsa, hogy az erős tisztítás előtt életre kelt a fekete, de a művelet utána megint kinyírta. És nem csak azt, hanem a LM-n kívül mindent.
ata99: igen, ette a tintát rendesen. Bár leginkább a két szélső fogyott, közepén nem annyira.
-
PociAti
őstag
A hibajelenség tekintetében nem lényeges, ...
Szerinted nem lényeges, szerintem meg rohadtul az. Úgy néz ki pont ez a hibája, beszáradt a fekete.Egy új nyomtatóhoz a festéket lezárva, palackban adják. Palackban pedig általánosságban 3 évig tartja meg szavatosságát a tinrta. (Valójában akár ennek a dupláját is kibírhatja, de ezt már nem vállalják be a gyártók.) Viszont páratartalomtól, hőmérséklettől és még pár dologtól függően a nyomtatófejben lévő tinta 1-2 hét, vagy 1-2 hónap után beleszárad.
Tehát egy tintás nyomtató hosszú éveken át újnak számít amíg nincs beüzemelve, és nem lesz semmi baja. De ha már be lett üzemelve utána már elkezd ketyegni az óra, hónapokon belül be fog száradni. Nem az számít hány oldalt nyomtattak vele, hanem hogy milyen sokáig állt használat nélkül. Fejcsere pedig munkadíjjal együtt 20-30.000 Ft lehet.
-
ata99
tag
Erős tisztitás után látszott a tintaszinteken csökkenés? Mert megtörténhetett, hogy nem tölti utána a felső tartályokat, és csak a bennük lévő tintát üritetted ki. Persze ez csak egy tipp egy laikustól...
Mondjuk nekem csak az L35xx sorozattal vannak tapasztalataim, de gondolom ez is kb ugyanazokon az alapokon műxik. Volt olyan, hogy még fecskendővel sem tudtam valamiért felszivni a fenti tartályba a tintát, csak vákuumot csinált, de aztán többszöri próbálkozás után megadta magát és utána már nem volt gond. De ez az opció nálad nem játszik, mivel most vetted és nem szedheted szét. -
hito
nagyúr
Elnézést a sok posztért, de folyamatosan változik a dolog. Erős tisztitást is lefuttattam, ez tökéletesen kivégezte a gépet. Már csak LM-ban nyomtat (festékszintek rendben)
Én ilyen instabil termékkel még életemben nem találkoztam. Hinnem kellett volna a netes infóknak (kiemelkedően magas meghibásodási arány), de elvakított a 6 tintás fegyverzet és a nagyon alacsony ár. Szerintem ez megy vissza a fenébe.Fotó:
Tesztoldal:
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Közben elvégeztem a fúvókatisztítást és elkezdett dolgozni a fekete
A fotók minősége még mindig kritikán aluli, de elképzelhető, hogy magához fog térni. Holnapig kiderül. Ha nem, viszem vissza és elállás helyett javítást fogok kérni, mert maga a nyomtató tetszik és ilyen minőségben nem fogok tudni ennyiért nyomtatni. Más kérdés, hogy a tartozékok is hiányosak voltak. CD/kártyanyomtató tálca csak úgy egyszerűen nem volt benne. Alza ált.szerz.feltételei szerint használt termék vásárlásánál ez előfordulhat. 88eFt-os vételár mellett benyelem

-
PociAti
őstag
Tintás nyomtatót nem jó feltöltve szállítani.
És ha csak emberi hiba miatt nem nyomtat, akkor lehet lesz egy összelötyögtetett nyomtatód, amivel elvileg semmi baj nem lenne.A két kép alapján nagyon egyértelműnek tűnik, hogy a feketével van a probléma. Ez mechanikai hibákon kívül a helytelen szoftver is okozhatja.
A nyomtatót kérd meg rá, hogy nyomtasson egy teszt oldalt. (Keress rá, hogy az adott gépnél miként lehet ezt elérni a kezelőfelületekről.) Ha jól jön ki a nyomat, akkor a berendezés tökéletes, ideje áttérni a szoftveres hibákra. Legyen ez az első lépés!
-
hito
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Ez volt az eredeti:
-
hito
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Nagyon nem így
Egyébként ez csak egy netről letöltött kép, de a fiamról kinyomtatott fénykép gyakorlatilag értelmezhetetlen. Neonzöld minden, mintha negatívba nyomtatnék zöld tintával.A tintaszint szemre rendben van:
-
hito
nagyúr
Megjött az Epson L8050, de így nyomtat:
Színek szétcsúszva, minden zöldben úszik. És még ráadásul csíkoz is.
Mi lehet a gondja? -
PociAti
őstag
válasz
laci06
üzenetére
Tesztoldalaknak megvan az előnyük, hogy azokon könnyebb észrevenni, ha valami hiba van. Már abban a fázisban is, ha csak 1 fúvóka is eltömődött. (Azt írják a specifikációban: színenként 800 fúvóka. Az amúgy rengeteg! Sokan félreértik, és azt hiszik ettől jobb lesz a felbontása, pedig nem. A nyomtatási sebességre van hatással, mivel párhuzamosan több fúvóka dolgozik, egyszerre szélesebb sávban nyomtat a mozgó fej.)
Tesztoldalakat házilag is lehet készíteni, csak tisztában kellene lenni az alapokkal, és ennél a legtöbben már elvéreznek. Interneten is lehet találni, de a nyomtató specifikus teszt oldalak vagy ön ellenőrző anyagok a legjobbak. Ezeket tartalmazzák a készülékek, általában számítógép sem kell az előhívásukra.
Ha nem használnám a színeset (csak a feketét) én simán csak a "nozzle check"-et nyomtatnám ki minden héten. Aztán havonta, másfél havonta kinyomtatnék egy-egy fényképet, hogy a tinta rendesen meg legyen járatva. Tehát ki legyen hajtva a gépből az az adag, ami közel van a fejhez és elindulhatott benne a beszáradási folyamat.
-
laci06
senior tag
válasz
Professzore
üzenetére
Használjuk azért, havi átlag 200-300 oldal kimegy belőle. Csak sajnos főleg fekete-fehér..

Most beállitottam egy emlékeztetőt és hetente fogok vele nyomtatni. Elég a "nozzle check" oldalt kinyomtatnom vele hetente, vagy legyen valami más inkább?
-
Professzore
csendes tag
válasz
laci06
üzenetére
Van benne egy ún. karbantartó rekesz, ami egy műanyag doboz benne egy szivaccsal. Ebbe üríti beállításkor és tisztításkor a maradék tintát. Szól, ha cserélni kell, de ez elég ritka, 2-3 év is eltelhet a hivatalos kb. 1 éves "csereperiódustól".
A tisztításnak 1-2 próbálkozás után meg kellene oldania a gondot hosszabb időre (inkább hónapokra, mint hetekre). Bár az is igaz, hogy az EPSON állítólag beszáradásmentes technológiája azért nem erre van kitalálva, hogy valaki havonta egyszer 2 oldalt nyomtasson vele. Ez egy közepes kapacitású irodai nyomtató, napi használatra. -
laci06
senior tag
válasz
Professzore
üzenetére
ecotank L6570
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Epson "fejtisztítást" hányszor csinálhatok a nyomtatóval? Mármint a saját szoftverével? Sajnos úgy tűnik, hogy az utóbbi időben keveset nyomtattunk szineset, és a tesztlap eléggé szaggatott lett. Volt pár fejtísztítás, ami segített, de aztán észrevettem, hogy a tinta is fogyóban, vagyis újratöltöttem, és miután beállítottam a tintaszintet egészen jó már a végeredmény.
De csinálhatok akár több tucat fejtisztítást is? Mi ennek a "hátránya"? Ha ez festéket használ, akkor hova üríti?
Annak van jelentősége, hogy milyen tintaszinteket állítok be?
Egy Epson EcoTank-ról van szó.
-
hito
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Köszönöm!
Nekem muszáj lesz belemennem, mert nincs lehetőségem a kettőt összehasonlítani próbanyomtatás útján. Az Epson-t biztos, ami biztos gyorsan megrendeltem még a hozzászólásom után közvetlenül, mert 1db volt az Alzában 88eFt-ért, féltem, hogy elviszik. Gondoltam, ha nagyon Canon-t javasoltok, gyorsan törlöm a megrendelést. Szerencsére erre nem lesz szükség 
-
Professzore
csendes tag
Üdv,
G600-at nem találtam a Canon oldalán, G650-et sem. G640 van.
Bőrtónulsnál a sárga és a bíbor komponensek alacsony kitöltöttségű (15% körül) állapotai fontosak, minél jobb itt az elvi felbontás, annál szebb tónusok hozhatók létre. A Canon R tintája (ami 50-50 M+Y elvileg), ebben segít, de nem fog borzalmasan nagy áttörést produkálni (a jó, kalibrált utómunka sokkal fontosabb). A GY-nak itt nincs jelentősége.
Az Epsonnál LM van, ami egy kevésbé színes bíbor, ezzel elvileg sokat lehet javítani a bőrtónuson, mert teoretikusan megduplázza a bíbor színtér világos részének felbontását. A hatodik szín itt is a GY (szürke, kb. 50%-os kitöltésű fekete), szintén nincs jelentősége.
A kettő közül én talán egy picit az Epson felé hajlanék. Viszont próbanyomtatás nélkül nem mennék bele. -
Professzore
csendes tag
válasz
Scytha
üzenetére
Valamelyik érzékelő elmozdult vagy az ellendarabja eltört. Szedj ki belőle minden kiszedhetőt, ellenőrizd, hogy nincs-e beszakadt papír, por, bármi. Alatta nincs-e valami darab, nem hullik-e ki belőle valami gyenge rázagatáskor (vagy nem zörög benne). Sűrített levegővel is neki lehet menni óvatosan.
Továbbá én a táp oldalt is megnézném, mert ez tipikusan olyan hibának tűnik, hogy elfossa magát az alaplap, mert valami nagy fogyasztó elindul. -
hito
nagyúr
Nem sietem el a nyomtató vásárlást
Most ezek vannak versenyben:- Epson L8050
- Canon G600, G640, G650Mindegyik 6 színű festékkel ellátott darab. A Canon lényegesen olcsóbb lenne, de nem ez a fő szempont. Fotónyomtatásra melyiket ajánlanátok a fentiek közül? Élénk, telített színek, minél jobb bőrtónus elsődleges szempont. Köszönöm!
-
Scytha
tag
Sziasztok,
Van egy Samsung ML-2550-es régi lézenyomtatóm, ami máig tökéltesen működött. Ma reggel ki lett húzva a papírtároló tálca (nem feszegett ilyesmi, csak áram alatt volt ennyi) és azóta inifinite loop-ban van a boot. Videó: https://drive.google.com/file/d/1qeMCM_Fzqd4GTxBNR_h0ihCMYJAApOtv/view
Ahogy a videón is hallatszik kattogó hangot ad ki. Van ötlet merre tovább?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
madmike
üzenetére
Szívás.
Csak egy tipp:
Ilyesmi vízszintes csík akkor szokott lenni ha valami zárlatszerűség lép fel és -nem tudok rá jobb kifejezést- meghülyül az elektronikája. Azt érzi hogy van benne papír és kiadja, de nyilván onnantól nem nyomtat a papírra.
Nekem okozott hasonlót utángyártott toner, az abból kiszóródott nagy mennyiségű festékpor, beesett tűző/gémkapocs, stb.
Amit tudsz hogy átnézed a gépet, átkontaktolod a csatlakozókat, földelő csavarokat meglazítod/visszahúzod és letisztítod a tonerhez menő fém csatlakozókat -dobföld, dev bias, primary charge- és a transfer roller körüli részt. Fejrefordítod hogy nem esik-e ki belőle valami, bár ez veszélyes is lehet mert ha van bent valami, nem esik ki viszont a panelen olyan helyen köt ki akkor KO is lehet a vége.A csak egy ideig nyomtatást okozhatná még kopott/helyéről kiugrott papírérzékelő szenzor is, de akkor nem lenne a vízszintes csík.
-
madmike
őstag
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Igen, a vízszintes csík mindig ott van. A papír nem akad el soha. Az meg hogy mennyit nyomtat ki teljesen változó, van hogy 1cm-t de van hogy szinte az egész oldalt.
Nem volt toner csere, egyszercsak elkezdte ezt csinálni.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
madmike
üzenetére
Jó kis hiba 🤔
Alul a vízszintes csík mindig ott van amikor nem nyomtatja ki az egészet?
El is akad a gépben a papír amikor rossz?
Az kimondható hogy mondjuk x centit mindig biztosan kinyomtat, vagy van olyan hogy mondjuk csak 2-3 centit nyomtat ki?
Köthető valamihez a hiba megjelenése -mondjuk utángyártott toner cseréje? -
madmike
őstag
Sziasztok,
Van egy HP LaserJet Pro M15a nyomtatóm. Ami gyakran csak egy részét nyomtatja ki a nyomtatandó lapnak.
Teljesen véletlenszerű, hogy mennyit nyomtat ki a lapból.
Néha ki tudok nyomtatni pár lapot hibátlanul, aztán lesz néhány ami hibás.Mi lehet az oka?
-
draco31
veterán
Hello!
Létezik USB nyomtató szerver, vagy minek nevezzem.
2 gépet kellene 1db nyomtatóra kötni, de net, vagy lan nem játszik. -
Danecay
addikt
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Köszi, szerintem megvan. Szerintem elküldöm inkább privátban, hogy ne szemeteljek ide vele. Úgyis egyedül Te szóltál hozzá a témához

-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Danecay
üzenetére
Rég volt, saját gépen nézve talán:
Alkalmazás- és szolgáltatásnapók/Windows/SMBServer alatt valamelyik.
Hogy mi kerül a log-ba pontosan azt passzolom ennyi év után. Viszont a jó gépen szerintem azt is kell látnod ha sikeres SMB írás volt.
Amikor nekem nyomozni kellett akkor csináltam egy szkennelési próbát és megnéztem hogy mit jegyzett be a naplóba. Ha eljutott egyáltalán a számítógépig akkor a log-ban benne volt hogy mivel dobta el a kérést a Windows. Ha meg a log-ban nem volt semmi akkor nyilván teljesen más volt a hiba, mert a nyomtató el sem érte valami miatt a számítógépet. -
Danecay
addikt
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Esetleg abban tudsz segíteni, hogy milyen jellegű bejegyzést keressek a Windows LOG-ban? Gondolom ez alatt mindketten az eseménynaplót értjük

-
hito
nagyúr
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek
L7160 lesz valószínűleg 
-
Professzore
csendes tag
Az első egy 6 színes, kifejezetten fotónyomtató. Ezzel én nem állnék neki tervrajzokat és sima üzleti dokumentumokat nyomtatni, mert ahhoz túl precíz és túl drága a fenntartása.
Az Epson 5 színes, pontosabban 3+1+1, mert két feketéje van (hogy miért, az rejtély, valószínű, hogy a "fotó" feketéhez nem pigment alapú, hanem vízbázisú festéket használ). Az L8160 az utódja, az már 6 színes, csak máshogy.
És ha már színek. Ugye az alap kivonó keverés négy alapszín (ciánkék, sárga, bíbor, fekete, CMYK). Mivel lefelé limitált a pöttyök mérete (egyébként nyomdaipari technológiában is az, ott is rohadt sokat szenvedtek vele még a klasszikus síkofszet vonalon), ezért tesznek be extra festékeket: világos bíbort, világos ciánkéket (sárgát nem kell, mert az csak színez), illetve plusz szürkét (lásd a másik nyomtatót), hogy a fekete-fehér képet árnyalatgazdagságát durván javítsák. Megfelelő papírral elképesztő képek tudnak kijönni. Nekem van egy Hold-mozaikom, amit láttam kinyomtatva ilyen 6 színes gépből (huszonpár évvel ezelőtt, akkor az még milliós tétel volt). Brutális.
Viszont ezek már inkább a fotó felé mennek. -
PociAti
őstag
Minél magasabb a modellszám, nagyjából annál "okosabb", funkció gazdagabb a nyomtató. (Családok vannak egyes funkcióra kiélezve.)
Az Epson L4150 és az L7160 gépet is alaposan ismerni kellene, hogy hitelesen lehessen róla nyilatkozni, de a leírásuk alapján azért jelentős különbségek vannak.
L7160-hoz ezt írták:
Használata egyszerű: SD-kártyafoglalattal, szegélymentes fotónyomtatással és két papírtálcával rendelkezik. Emellett megbízható, a telepítése egyszerű, és az utántöltés problémamentes.
Az SD kártya, a szegélymentes A4 és extra papírtálca mind a fotónyomtatásnál hasznos (szinte nélkülözhetetlen) tulajdonságok. Ami kevésbé látványos, de legalább annyira fontos tud lenni a szoftverek közötti különbség. Csak ehhez is jobban kellene ismeri a gépeket.
Konkrét kérdésre válaszolva, szerintem érdemi lenne az előrelépés. -
PociAti
őstag
A fotónyomtatás minőségével kapcsolatban megemlíteném, hogy a vegyi laborokban lévő digitális előhívógépek általában 300 vagy 350 dpi-vel dolgoznak. Eléggé leállt a fejlesztésük. Emiatt az egyszerű tintás nyomtatók élességben, részletgazdagságban messze lekörözik. És színtartományban is, mert már az ilyen 50 ezer Ft-os tartályos nyomtatók CMYK színtere jóval szélesebb, mint a digitális laborgépek RGB színtere.
(Dolgoztam digitális nyomdában és fotólaborban is, sokat teszteltem a rendszerek lehetőségeit. Mindegyik mellett fel lehet hozni érveket. Labor mellett talán a tartósság és a lágy dinamika, finomabb tónusok. Viszont a halvány bíbor és halvány cián és szürke színeket tartalmazó tintások már hozzák azt a szintet. Sőt...)És persze a szublimációs gépekről sem szabad megfeledkezni, kioszkok rendszerint ezt a technológiát használják (CEWE által drogériákban megtalálható Citizen gépek), vagy a Xiaomi és más hordozható, apró előhívó masinák (talán a Canon Selphy a legismertebb közülük). Minőségre ezek a leggyengébbek, és többségük csak CMY színtérrel dolgozik, a a fekete hiányzik is belőle.
Még annyit, simán vegyél egy általános, 4 tintaszínt tartalmazó tartályos nyomtatót (újonnan a Canon Pixma G sorozata a legolcsóbb) és hozzá normális fotópapírt. Az úgy elégséges szokott lenni, de ha mégis van valami fontos kép, akkor azt hívasd elő laborban.
-
hito
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Igen, én is azt nézegettem. Valószínűleg olyan összeget nem fogok erre szánni, amennyit kéne a jó minőségű fotónyomtatáshoz. Kíváncsi vagyok mire megyek majd az L szériás Epsonnal a Xiaomihoz képest. Köszi az eddigieket!
-
Professzore
csendes tag
Az a gond, hogy ami mindenre is jó, nem nagyon van. Ha tényleg csak alkalmi fotó minőségű nyomtatásra kell, akkor én inkább erre szakosodott cégnek beküldeném a képet, ahol valóban az jön ki, számottevően drágább nyomtatóból (és anyagokkal), amit szeretnél. Minden másra ott a sima 40-50-60 ezres nyomtató.
-
hito
nagyúr
válasz
Professzore
üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Mi lenne az a legolcsóbb nyomtató, amit már fotónyomtatásra is ajánlanál? -
Danecay
addikt
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Az a gond, hogy nem tudom akármikor megnézni a LOG-ot, mert egy olyan helyen van ez a történet ahová csak időnként járok, de ha legközelebb megyek így teszek.majd.
A legtöbb esetben a sz.gép IP címének változása miatt szoktak szólni, egy-egy leállás, vagy újraindulás után. Ezt korrigálom és ismét működik. Nem én állítottam be így, csőt az IP címeket osztó DHCP eszközhöz sincs hozzáférésem, ezért gondoltam, hogy IP helyett majd a sz.gép nevével fogok hivatkozni, de ekkor mentéskor egyből hibát dob a konfigurációs felület, úgy tudom csak hiba nélkül menteni ha kipipálom a HOST mező felett a "Please check to enter hostname" check-boxot. Ezért is próbálkozom első körben IP-vel, arra legalább nem dob hibát amikor mentem, cserében ezzel együtt sem sikerül.
Könnyen lehet, hogy valami apróság van a háttérben, őszintén szólva nincs i túl nagy tapasztalatom ebbe, de így a leírások és videók alapján, nem tűnik egy kivitelezhetetlen dolognak
-
Professzore
csendes tag
Szia,
Egyrészt ha eddig még nem tetted, a színtereknek nézz utána. Ebből következik majd a felismerés is, hogy a monitor és a nyomat összepárosítása (azt lásd a monitoron, amit a nyomaton kapsz) egy elég kompex és bizonyos esetben a nyomtatóra szánt összegnél egy nagyságrenddel nagyobb beruházás.
A nyomat minőségét/valósnak tűnését alapvetően befolyásolja:
1. a nyomtatófesték technológiája (pigment vagy sima víz alapú),
2. a nyomtatási színek száma (a színteret tudja széthúzni),
3. a nyomathordozó minősége (fotópapír vagy sima másolópapír),
4. a nyomtatási technológia nyűanszai, elsősorban a szemcseméret, a terülés és a minimális szeparáció a pöttyök között).
"Gyári" 80 000 forintos nyomtatóval nem fogsz normális fotóminőséget kapni, bármennyire is húzogatod. Ennek az az oka, hogy nem tud a nyomtató (a színtéren belül) normális linearitást, a sötét színek vagy el fognak ázni (és még úgy sem lesznek elég sötétek) a világosak pedig egyenetlenek lesznek (valamilyen "slájert" kapnak), ad abszurdum, komolyan elhúzódnak majd irreális irányba: például kissé felhős égen az átmenetekbe bekerül zöldesnek tűnő sáv).
Egy most elérhető otthoni fotónyomtató 6-7-8 színt használ, jellemzően pigmentalapú festékekkel, és minőségi nyomat még így is csak az adott festékre és az adott nyomtatóra optimalizált (plusz a nyomtatószoftverben is beállítható) hordozóra készülhet.
Vagy az 50 000 forintot toldd meg durván vagy az "elég jó minőség"-et húzd lejjebb. Mindenféle EPSON-okkal volt már dolgom, irodai nyomtatásra világbajnok, fotóra véleményes, nagyjából a "tudunk színesben nyomtatni, de azért a falra nem tenném ki" minőség.
U.i.: a Xiaomi hőszublimációs nyomtató, teljesen más technológia, mint a tintaköpő. Már technológiailag is számottevően "csököttebb" annál: színenként 8 bit felbontás elsőre jónak hangzik, valójában nagyon sok korlátja van. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Nyomtatót szeretnék vásárolni. 50eFt-ot szánok rá használtan. Ez azt jelenti, hogy kb. olyan 80eFt-os bolti árig lehet gondolkodni. Epson-tól néztem ki az Ecotank szériát. Ami bonyolítja a dolgot, hogy hébe-hóba fotót is szeretnék vele nyomtatni és azt elég jó minőségben szeretném tenni. Vagy itt inkább a fotópapír a tényező, nem pedig a nyomtató? A közelmúltban landolt nálam nem tervezett módon egy Xiaomi Instant Photo Printer 1S, de nem vagyok valami elégedett a minőséggel. Monitoron egész máshogy mutatnak a képek, iszonyúan túl kell húzni (expo, telítettség, kontraszt), hogy valahogy kinézzen az adott kép nyomtatva.
Előre is köszi a segítséget!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Danecay
üzenetére
Nyomtató driver nem kell hozzá. WPS nem tudom hogy jön ide, ha névvel hivatkozod a share-t akkor semmiképpen, ha IP-vel akkor sem a WPS lehet gond hanem az ha nincs fixálva valamilyen módon az IP -manuálisan, vagy DHCP-n MAC alapján lefoglalva.
Tényleg elég furcsa hogy miért nem megy az "eredeti" gépen még1x létrehozva, ezért azt kéne megnézni hogy a Windows logjáben mi van, mivel dobja el a kapcsolódási/írási kísérletet. -
Professzore
csendes tag
-
stuka20
senior tag
válasz
Professzore
üzenetére
Epson L3256
Bár telefonnal tudok mindent, de gépen kényelmesebb volt. -
stuka20
senior tag
Valaki el tudná küldeni az epson pc-s programját? Csake gy epson connect printer setup-ot találtam, ahol beregeltem a nyomtatót, aztán ennyi. Volt korábban alkalmazása, ahol lehetett scannelni meg egyéb.
-
Danecay
addikt
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Köszi a választ és elnézést a kései reakcióért. Az előző hozzászólásomban írtam a következőt:
"Ami még jobb, hogy amennyiben a működő géppel csinálok egy másik SMB kapcsolatot, pontosan ugyanazokkal a beállításokkal mint amivel működik, annak ellenére nem működik
"
Lehet, hogy ez így kicsit zavarosnak tűnhet, de az lenne a lényege, hogy van egy olyan gép amivel működik a dolog, és miután más gépekkel nem sikerült összehozni, gondoltam beállítok a nyomtatón egy másik SMB-s szkennelést, más elnevezéssel, pl. a működő "titkar" elnevezésű alapján egy "titkar2"-t. Ez önmagában ugye csak a nyomtatón megjelenő elnevezést befolyásolja és ezzel lehet megkülönböztetni a különböző gépekre való beállításokat, Viszont ezen felül minden más megadott paraméter egyezik a működő beállításéval. Direkt megnyitottam 2 külön böngésző fülön is és kattintgattam oda-vissza a kettő között, hátha feltűnik valami eltérés az elnevezésen kívül, de semmi. Hangsúlyozom, ugyanarra a gépre, ugyanazt a mappát beállítva sem működik, amire van olyan beállítás készítve, ami viszont igen. Így SMB protokoll probléma nem lehet, megjegyzem, hogy úgy működik, már amelyik beállítás működik, hogy az SMB 1.0 rendszerű fájlmegosztás nincs is engedélyezve a Windows szolgáltatásokban. Másik gépen ezt is engedélyeztem és annyira butítottam a a Windows beállításokban a Speciális megosztási beállításokat, amennyire csak lehet. Végig néztem több Youtube videót, és kb. minden az alapján csináltam, látszólag még olyan beállításokat is beállítottam amire egyébként nem is lett volna szükség, lásd SMB 1.0, de nem baj, tuti ami fix. Egy, ill. két sima helyi hálózaton lévő gépre, pontosabban laptopra próbáltam volna beállítani. Ugyanaz a tartomány, tudom pingetni vagy pingelni a nyomtatót, szóval fizikailag elérik egymást.
Mondjuk most két dolgon gondolkodtam el. Az egyik, hogy kell e telepítve lennie a nyomtató driver-ének ehhez a mutatványhoz, a másik pedig, hogy nem e a WPS kavar e be? Bár most gondolkodom, az nem lehet, mert a nyomtató kábellel van a hálón, a laptopok pedig WFI-n keresztül, szóval így aligha. A driver kérdésről pedig azt gondolnám, hogy mivel szimplán fájl továbbításról lenne szó, így nem gondolnám, hogy feltétlen szükség lenne a nyomtató driver telepítésére is. Ugyanakkor, az egyik gépen biztosan telepítve is van, amire be szerettem volna állítani, mert nyomtatni tudnak a nyomtatóval, csak lett volna ez az SMB-s szkennelős kérés. -
draco31
veterán
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Van egy régi HP F380-as nyomtatóm, újraraktam a win-t, de a nyomtató programját közben leszedték a hivatalos oldalról... Megvan a cd-je, de ott meg inkompatibilis a win, XP kellene, de nekem XP64 bitest ír, ezért nem működik... Próbáltam a kompatibilitásnál állítani, csak xp service pack 2 és 3 van egyikkel se működik.
Van valami megoldás erre? -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Danecay
üzenetére
Legtöbbször Windows beállítás akadályozza meg hogy a multi be tudjon írni a mappába.
Meg kell nézni hogy a bizhub milyen verziójú SMB protokollal akar kapcsolattot teremteni, Windows 10/11-ben a V1 alapban tiltva van.
Lehet autentikációs probléma is, én anno mindig csináltam külön felhasználót a szkenneléshez és külön beállítottam a share-re a megfelelő jogokat.
A legegyszerűbb ha a win logjában megnézed hogy mivel utasította el a bizhub SMB-s írási próbálkozását. -
Danecay
addikt
Adott egy Konica Minolta bizhub 287-es masina és ennek az SMB beállításában lenne szükségem segítségre. Első körben nem szeretném bő lére ereszteni, de a lényeg az, hogy van egy működő beállítás rajta, de szeretnék egy másik géppel is ilyen formában történő fájlátvitelt megvalósítani, de nem sikerül. Ami még jobb, hogy amennyiben a működő géppel csinálok egy másik SMB kapcsolatot, pontosan ugyanazokkal a beállításokkal mint amivel működik, annak ellenére nem működik
Előre is köszi!
-
PociAti
őstag
válasz
Barnahalo
üzenetére
Alzán ez már a Black Friday ár.
Csak paramétereket ismerünk, ahogy mondod a HL-1222WE és DCP-1622WE utód modellje a Brother HL-L1232W ás a DCP-L1632W.
A termék nevéből az "L" betű nem elhagyható! Az L család van már vagy 8-9 éve.
Ez a HL-1230W,
és ez pedig a HL-1230. Hatalmas a különbség, mivel az utóbbi egy rég kifutott nem túl jó nyomtató a 2000-es évek elejéről.Ha tetszik a nyomtató, vedd meg, elsők között tesztelheted milyen élesben.
-
Barnahalo
tag
Sziasztok! Megvártam a "Black Friday"-t a nyomtatóvásárlással, és most Alzán szembejött velem a Brother HL-1230WE 41990Ftért. Elméletileg ez a régi Brother HL-1222WE-nek a továbbfejlesztett változata, 5Ghz Wifivel, és 64MB RAMmal 32MB helyett.
A Toner illetve Dobegység ára is hasonlóan olcsó (8-9ezer, 9-12ezer), mint a régi típusnak. De nem ugyan olyan.
Jelenleg ezzel az akcióval olcsóbb ez az új 2025ös nyomtató, mint a régi.
Mit gondoltok, csapjak le erre?
-
Professzore
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Észszerűtlenül sok időt eltöltöttem a megfelelő megoldás megtalálásával, de egyelőre nem jutottam nemhogy egyről a kettőre, de a kiindulási helyzetből sem mozdultam el érdemben. Évek óta céges környezetben használtam a TechOffice nagy EPSON nyomtatóit (WF-M...., színes és fekete-fehér is). Rohadt jó bennük a festékkezelés, az általános megbízhatóság, a sebesség, de most kellene valami SOHO felhasználásra, amihez viszont ezek brutális overkill kategória, plusz rohadt nagyok.
Az alábbi paraméterek mentén gondolkodom, de ezekben van némi rugalmasság:
• tintasugaras, színes preferált (kb. 40%), pigment alapú tinta előny,
• A/4, de A/3 opcióval (kézi adagolóból mehessen A/3 nyomtatás is),
• tasakos vagy flakonos utántöltés, beépített nyomtatófejek,
• két oldalas nyomtatás (A/4-re) előny,
• évi 3000-4000 oldal A/4 nyomtatás, kb. 150-200 oldal A/3, dokumentumok, tervrajzok, elvétve „telibe nyomott” színes képek,
• utp előny, Wifi kell, telefonról (táv) nyomtatás jó opció, de megvagyok nélküle,
• multifunkciós, de fax nem kell,
• automata két oldalas szkenner behúzó előny,
• a minél kisebb befoglaló méret fontos szempont, felfelé elfér, de széltében-mélységben a lehető legkissebb legyen,
• SD kártya olvasás, nagyon okos kijelző nem szempont.
Nincs preferált márka, bár 30 évig HP lézer használat után, a tintasugarasaikba nagyon belebuktam, szóval ezt a vonalat elengedném.
Konkrét típus javaslatokat várok szeretettel. Köszönöm szépen előre is! -
golya87
őstag
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Ide eljutottam, de semmi változást nem tapasztaltam. Sem felbontásban, sem a hibában.
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok,
HP CP1525n nyomtatóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Tonercsere és többszöri kalibrálás után is (NVram reset is volt) a kék színt elcsúszva nyomtatja és azt is csak a lap bal szélén egy kb. 5 cm-es sávban.
A többi színt szépen és pontosan nyomtatja.
Mi lehet a gond?
Így néz ki a diagnosztika nyomtatás:
-
Üdv! Korábban írtam itt arról, hogy Epson multi gép az eszközről nem szkennel a PC irányába wifin. Telekom ONT + 2 db Asus router megy nálam AiMesh-ben. Az ONT nem biztosít wifit. Most 4-5 napja nincs gond ezzel, mióta a fő Asus-hoz kényszerítve csatlakoztattam az Epson-t. Erről vélemények, ötletek, bármi?! Kicsit furcsa, mert eddig semmilyen eszköznek nem volt ilyen jellegű problémája az AiMesh rendszerrel. A 2. Asus egyébként közvetlen az Epson mellett van, mégis ezzel produkálja a hibát. Köszönöm!
-
kukulec
őstag
helló, van két nyomtató amikkel szemezek Brother MFCL2827DW és Brother MFCL2827Dwxl. tudnátok segíteni, hogy miben tér el a kettő? a másik, hogy attól még hogy ezek monokróm nyomtatók, tudnak színesben szkennelni? mert ez a leírásukból számomra nem derült ki.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Kellékanyag és nyomtatási hiba után érdeklődnék.
1 milyen papírt ajánlotok a nyomtatómba?
Van annyiféle fajta, hogy elveszek. Semmi extra, csak szöveg nyomtatása.
Melyik gyártót ajánljátok ami ár/minőségben megfelelő?
2
A nyomtatóm a kinyomtatott lapokon apró pöttyöket hagy szabályos helyeken.
Egész pontosan 6 egymástól azonos távolságra lévő pöttyöt.
mi lehet a gond? Esetleg a dobegység hibája?
Eredeti, gyári alkatrészeket használok csak.
Brother DCP-1622WE -
taklasz
tag
Üdv!
HP Laserjet Pro MFP M227fdw, koszolni kezdett vízszintes csíkokban nyomtatáskor. Tisztító lapot nyomtatva átmenetileg helyrejön, 20-30 lap nyomtatása után újra koszol, illetve szellemképes.
Szervizes megállapította, hogy valószínűleg a fixáló a hibás, új komplett egység 90000 körül lenne bele. Fixáló fóliát nem akar cserélni benne, mert próbált már hasonló nyomtatóban cserélni és neki nem sikerült.
Most úgy nyomtatok, hogy az alapértelmezett papírt átállítottam közepes 85-95 grammosra, így szépen nyomtat, de lassan.
Lehet ebben a típusban fixáló fóliát cserélni?
A gépben 88500 nyomat van, engedjem el? -
golya87
őstag
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Itt én ezt a 600dpi-t nem tudom átállítani, hiába bütykölök a Preferences fül alatti A/4-es beállításokkal. Sajnos semmi változás, de legalább rájöttem, hogy miért volt "letter" a default papírméret mindenhol.

-
golya87
őstag
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
A windows driver nem enged ilyesmit állítani, mint pl a HP-s. Annyival tudtam játszani, hogy a fotót milyen méretben nyomtassam ki az A/4-es oldalon. Ugyanúgy, ugyanoda esik a hibás sáv.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
golya87
üzenetére
Nem erre gondoltam. Ugyanazt a dokumentumot számítógépről több felbontásban. Driverben valahol biztos van olyan ahol vagy a DPI-t, vagy a minőséget tudod álltani. Bár utóbbi nem biztos hogy azt fogja csinálni ami nekem kéne.
Megnézheted még a nyomtató menüjében is, de azt meg lehet hogy felülbírálja a driver.
A feketéhez tartozó ledsor rossz helyre írja látens képet. Arra lennék kíváncsi hogy alacsonyabb felbontásnál elmászik-e máshova. Ha igen akkor lehetne valami memória nyűg. -
golya87
őstag
válasz
Csavarnyuzo
üzenetére
Ez a nyomtató saját tesztoldala.
A neten, amiket találtam, mind ugyanott.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Crypto Trade
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Autós topik
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Megnézem, köszi.
kb ott tartunk
Én ezt már nem hiszem el
Hogy lehet ez? Ez nem beszáradás, hiszen akkor nem indulna meg.

Idáig nem fogok elmenni, marad valószínűleg egy egyszerűbb típus.