Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- bambano: Bambanő háza tája
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nagyon meggyőző, részletes kívül-belül, végre nem a motorokra helyezik a hangsúlyt. Még az ára is elfogadható, főleg később egy-egy akció után.
De szegény hiába 5+ ezer db, az eleje nekem így se jön ki, több szögből elnagyolt, főleg a fehér elemek a fényszórónál és a flex elemek a hűtőrács körül. Hiába kedvelem egyébként az AMG GT-t, jobb lett volna egy másik típust választani kicsit élesebb, szögletesebb vonalakkal. Nyilván licensed set és itt kisebb a mozgástér, egy 1:8-as G class 6x6 (tudom ott a G500 Lego oldalt), CLK GTR, SL65 vagy akár egy SLS jobban vonzott volna. -
sb
veterán
Próbáltam minimálra venni a dolgot, de egy kis RC-t muszáj volt próbára megrendelni:

Grat. a nagy változatokhoz. Jól néznek ki.

@draco31
A Legónál valóban sokszor fordított az irány. De szerintem pont az eladás a cél... csak nagy profittal.
Szerintem náluk is "zsugorinfláció" megy: kisebbek a szettek, egyszerűbbek, kevesebb funkció, vagy ugyanannyi darab de kisebb elemek. A magas árat pedig tartják.
Már nem egyedi, trend kezd lenni...De ez szerintem pont oda mutat, hogy jobb eladni 10 átlagusernek szettet, mint kiszolgálni 1db hardcore rajongót. Pl. Technicből. Ott tényleg szembeötlő a kiüresítés, licenszelt autók funkció nélkül drágán, komplex működés már sehol. Amivel az átlag akár szenvedne is... lásd itt is vannak túltolt modellek a konkurenciánál, de van aki pont ilyet keresne. De City, Creatorban is látni ilyet, jobb a 10-15%-kal kisebb, butább szett csak ne legyen még drágább, v. akár legyen kicsit olcsóbb is.
Egyébként meg új gyárak is vannak épülőben úgy tudom, a nyíregyit is most bővítették. Szóval a kereslettel eddig nem volt gond és ontják a kommersz, közönségkedvenc dolgokat. Érdekes lesz, hogy a megnőtt kapacitás és tényleg szélesedő konkurencia ezt mennyire vághatja majd vissza.
Lehet, hogy akkor majd megéri olcsóbb darabáron is nyomni. Fura, mert a gyártás nem lehet sok, lásd a konkurenciát. A többi viszi a költséget a Legónál az tuti. Csak nem tudom mi: tervezés biztos, abban jobbak is. Szervezés: ez kérdéses, látva a felkészültségüket szinte minden esetben... a marketing megintcsak biztosan sokkal több, de akkor ez lenne gyk. a lényegi különbség? Lego mínusz marketing = fele/harmadolcsó konkurencia?

-
draco31
veterán
válasz
headhunter86
üzenetére
Ez náluk 400e lenne kb.
Ja mégsem, hogy még most kezdtek el elektronikázni.
Az a baj náluk, már nagyon csak a profit a cél, nem pedig az eladás.
Még vagy 2-3 év, és a hatalmas árbevétel növekedés majd megáll náluk, és majd akkor gondolkoznak. De akkor már a CADA és más gyártók feljönnek majd, és már nem tudnak mit kezdeni majd velük.
Mint az autóipar, elektronika, meg minden más téren. -
headhunter86
senior tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Woow! Ez nagyon impozáns! Lego felkötheti a gatyát! Lenyűgöző ez a szett!
Telis, tele innovációval, nem mellesleg nagyon jól mutat! Az hogy még a kormány is állítható, hát beszarás tényleg!
Tök ügyesen megoldották, hogy a motor is kiszedhető és meg lehet lesni részleteiben a működését. -
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
A CaDA hivatalosan is bemutatta végre a CaDA Master 1:8 Mercedes-AMG GT3 C64008W készletet, amit már elő is lehet rendelni az oldalukról, 116K HUF áron. Kicsit drágább, mint az AMG ONE és a BYD Yangwang U9, de mivel egy vadonatúj CaDA Masters csúcskészletről van szó, ez várható volt.

Ami különlegessé teszi ezt a Mercedes AMG GT3 szettet, hogy moduláris felépítésű lesz, kapunk mellé pár kiegészítő, amik egyedi funkciókat tesznek lehetővé. Például el tudunk játszani egy valódi kerékcserét, ahogy azt a GT-versenyeken is csinálják. Össze kell építenünk egy miniatűr pumpát, rácsatlakoztatni a beépített pneumatikus rendszerre, és ahogy pumpáljuk bele a levegőt, a modell fel fog emelkedni a talajról.

A kerekeket rögzítő elemek tartják a helyükön, amiket egy eszköz segítségével oldhatunk fel, így levehetővé válnak a kerekek. Kétlem ugyan, hogy lesz benne extra négy abroncs az élethű cseréhez, de így is egy érdekes funkció. Miután kicseréltük a kerekeket, a pumpán lévő szeleppel kieresszük a levegőt, és a modell visszasüllyed a talajra. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a valóságban ez hogy fog működni.

A másik kiegészítő egy emelő, amivel több részegységet is ki tudunk majd emelni a motortérből. Ráadásul a motort akár külön, a modell mellett ki is tudjuk majd állítani. Persze összeépítve minden teljesen működőképes lesz, mozognak a dugattyúk, lesz benne egy 6-sebességes váltó, differenciálmű, felfüggesztés, kormányozható kerekek, azaz minden, amit megszoktunk egy ilyen 1:8-as Technic szettől.
Ami viszont nem lesz, azok a valódi, elektromos meghajtású motorok. A fényszórókat egy külső USB-kittel lehet majd működtetni, más elektronika nem lesz benne. Ennyi szerintem bőven elég is, az AMG ONE is polcon áll, nem játszok vele.
Nagyon várom. Jelenleg sajnos még nem tudom megrendelni, hisz a Yangwang U9 már úton van, és nem maradt annyi a hobbira szánt pénzemből, hogy mindkettőt egyszerre megvegyem. De ha minden jól alakul, karácsonyra már ez a Mercedes AMG GT3 is a polcomon fog csücsülni.
-
draco31
veterán
A pici Jimny meg van nekem, volt bemutató, a nagyobbikon megakadt a szemem, de nincs kötődés hozzá, így megúsztam.

Ez meg Aston Martin akar lenni, csak nem licensesz.
Egy összehasonlítást megérne esetleg, hogy a LEGO 15-20e környéki hasonló szettjeihez képest milyen, de hát már képen látszik, hogy köröket ver azokra kinézet alapján. -
rocket
nagyúr
Emag BF 2x CaDA 1:8 szett (nem licenszelt) -49% akciós áron, Emag forgalmazza.
CaDA V12 Hypercar C61053W
CaDA Fantasma C61048W
Van még pár kisebb szett ezeken kivűl is
Meg nagyobb
-
rocket
nagyúr
Elkészült a CaDA Lotus Exige Cup 430
1 alkatrész hiányzott (zöld jelőlés) amiből 2db helyett csak 1 volt, de volt 1 másikból +1 amivel potolható (piros jelőlés) , azt leszámitva, hogy kétoldalt kivülröl látszik nem egyformák, nem volt hátránya.
Megnéztem 1 YT videon és ott is igy volt.Alkatrészek minősége jó, volt pár nehezebben összeépithető elem, de semmi komoly
A fekete 2/1 pinekért nagy piros pont a CaDA-nak, nem csúfitja a világos kék szín, az összképet, mint pl. a Lego Sian-nál.Következő 1:8 modell
-
atus72
őstag
Megrendeltem ... 120cm!!!
-
rocket
nagyúr
-
Vistaboy
veterán

Úgy tűnik, szerencsém volt, még épp sikerült elcsípnem belőle egy 26% kedvezménnyel árult példányt, hiszen, ami a rendelésemben szerepel, mostantól már nem érhető el az oldalukon (Sold Out).

Ami van helyette, azt már jóval drágábban lehet bezsákolni, hisz ha a 354 USD alapárból lejön a 20% kupon, akkor is 283 USD-re jön ki a vége. Még ingyenes szállítás mellett is. Az olyan 90K körül van, plusz PayPal váltás, durván 93-95K saccperkábé. Azért ez már nem mindegy...
-
sb
veterán
Jól néz ki, grat!
@Vistaboy
Ez level 100.
Én szeretem a motorizált cuccokat de itt még én is csak fogtam a fejem mikor láttam mozgásban.
Viszont a túltolt(?) motoroknak itt mégis látom értelmét. Azért a helyben forgás és a "tánc" eléggé ütős szerintem egy sima remote autókázáshoz képest. Le a kalappal a modell előtt. -
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
A Barweer oldalán most December 5-ig minden egyes termék 20% kedvezménnyel vásárolható meg. Aki szeretné meglepni magát valamivel karácsonyra, az most jó eséllyel talál magának valamit.
Én úgy döntöttem, még feljebb tolom a lécet, és a Mercedes AMG ONE után megveszem a CaDA C64011 YANGWANG Ultimate 9 kocsit is, ami jelenleg a CaDA csúcsmodellje. Persze csak addig, míg meg nem érkezik a Mercedes AMG GT3, amit elvileg e hónap közepén jelentenek be. Ha minden jól alakul, decemberben azt is be tudom zsákolni.

Szóval, végül csak megrendeltem, ezúttal eredeti doboz nélkül, mert azzal már nem lehetett náluk kapni. Remélem, jól becsomagolják, és épségben ideér. Kicsit sajnálom, ez lesz az első, hogy nem eredeti dobozban rendelem, de így végül sikerült 200 USD alá letornásznom az árát a kuponnal és a pontjaimmal. 68.500 forintot volt le a PayPal, ennyit szerintem bőven megér, még akkor is, ha főleg a polcon fog állni.
Nagyon kíváncsi leszek rá. Bár már a Mercedes AMG ONE építésekor is szívtam a fogam a kábelek miatt, és abban nem volt ennyi motor, mint itt, de egyszerűen nem bírok magammal, nagyon szeretném összeépíteni.
Legfeljebb rendelek előtte egy levél Xanax-ot is.

-
SNor
tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Nekem is a Reddit miatt volt az az érzésem, hogy nem kamu. Csak sok a nem túl szimpatikus részlet. Köszi, nézegetek akkor más forrást is.
-
SNor
tag
A hitian-ról rendelt már valaki? Van némi bizalmatlanságom az oldalt nézegetve.
Köszi. N -
Neurotoxin
őstag
Nagyon király lett! Azért látom, itt is bevállalták, hogy ilyen “hurka” megoldással, 2 studos füleknek kell tartaniuk a keretet…
Tisztára, mint a The Empire over Jeddha city szettemnél a csillagromboló hasának rögzítése
Legalább azok az elemek feszülnének, de nem, pont fordítva, mintha csak lebegnének egymáson. A súly meg majd úgyis lehúzza…@Throme: Nagyon jól néz ki a Viper is, gratulálok!

-
Throme
veterán
Mould King Viper
Hát nem tegnap vettem ezt a szettet, de most megépült. Allegro-s beszerzés és nagyon kedvező áron sikerült beszerezni.Ennek az autónak a kockavilágban sztorija van.Tudni kell róla, hogy egy létező eredeti Lego szett (10295 porsche) átalakítása egy hiresnek nevezhető független tervezőnek köszönhető.Úgy tűnik nekem, hogy az MK nem nyúlt bele a dizájnba, leszámítva a színcserét.Elofordul asszimetrikus építés. Másrészt ha nulláról kezdték volna a tervezést sok helyen más megoldást választottak volna. Pl vannak technic-es hézagok, amit a Creator Expert tervezésű autóknál kevéssé látunk.Kíváncsi lennék, hogy aki nem tudja ennek a szettnek a MOC mivoltát, az mit gondolna az építésről.Itt is meglepődtem egy-két megoldáson.Pl az 1x1 kerek csempére nem printeléssel, hanem matricázással kerül fel a műszer kijelző ábra.
ManualTeljesen korrekt.Érthető, elég nagy méretűek az ábrák.A fázisok egymásba csúsznak. Az előző fázisból marad néhány alkatrész, ami a következőben beépül. Lehet ezt szoftver automata manual készítő funkciója okozza. Amúgy is rühellem a megmaradó alkatrészeket, itt ez azért még zavaróbb volt, de a végére megszoktam.4 fázis van egyébként.
Alkatrészek.
Korekt minőségűek. Sajnos a két szélvédő nincs külön becsomagolva. Egyik elég jól megúszta, a másikon azért vannak karcok. Közelről látható.Csatlakozás eléggé hajaz az eredeti Lego-ra.
Építés.
Számomra élvezetes volt. MOC jelleg miatt van ahol túl van látszólag bonyolítva, vagy nem úgy oldották volna meg a nulláról indítva a tervezést.Első kerékív és az "orrkúp" kerekített sarkainak beépítése kicsit macerás.Az auto azért egyben van, meg lehet fogni oldalról, vagy akár előlről, hátulról, nem fog szétesni.Első kerekek tengelyre történő illesztésénél kicsit állítgatni kell. Ha nagyon benyomjuk, akkor az összekötő rud vége a kerékagy bütykökön beleér a felnibe. Ha nem húzzuk eléggé rá a tengelyre a kereket, akkor a kasztniba beleérhet kanyarodáskor.El kell találni, de van ilyen pont szerencsére.A motortértető nagyon tetszik. Ellenkező irányba nyílik, erre figyelt a tervező.Motortér kapott motorra utaló dizájnt.Hozza a viper jellegzetességeit. Az ajtók viszont eléggé szögletesre sikeredtek. Ez is a MOC mivoltából jön.Ezért írom, hogy azért ismerni kéne a sztoriját ennek a szettnek.
Sajnos Viperre nem sok esély van, hogy eredeti Lego szettben meg fog jelenni ezért is be akartam szerezni.Nem bántam meg, hogy megvettem. -
rocket
nagyúr
Tippelnem kéne azt mondanám nem valószinű, hogy sokáig kibirná falra rögzítve.
Asztalon vízszintben leppatant már néhányszor 2x2~es 90fokos tartó elem, nem vagyok biztos benne, hogy a keretet rálehet-e rakni tökéletesen, a súlyához (~7kg) képest az alap nagyon gyenge, lesz időm, kedvem, elemek hozzá, lehet csinálok 1 stabillabbat
Ez a lépés se semmi, kellett hozza bűvészkedni, hogy a Technic tengely a helyére menjen
-
Vistaboy
veterán

A CaDA oldalán Halloweeni akció van. Érdekes egyébként, minden szettnek dulpa ára lett, és féláron megveheted most annyiért, mint az eredeti ára volt. Okos, nem?

-
rocket
nagyúr
Majdnem teljesen elkészültem a Reobrix 99007 szettel, fekete keretet a helyére rakni legalább 2 ember kell (ígyse lesz egyszerű) , senki nem ért még rá
Az elemek minősége jó, hiányzó és laza elemek nem voltak, viszont volt pár amihez nagy erő kellet az összeillesztéshez. (Kell is erő, mert annyira zsúfolt lesz az alap, hogy jól össze kell nyomni a merőleges elemeket, hogy a helyére lehessen nyomni a 90fokos 2x2-es rögzítőkkel.)
Az alapot teljesen egybe kellett építeni (pl. a Lego 76271 szettet kisebb szekcióból kellett összerakni), pár helyen nagyon feszül, főleg ott ahol 16x16-os alaplapot kellett használni.
Legnagyobb hiba a az építési sorrendben az volt mikor felkerültek az alapra a merőleges darabok és az űrhajokat a helyükre kellett rakni, itt jött 1 lépés, hogy az alap hátuljáról le kellett venni pár elemet (itt volt már súlya, nem volt egyszerű mozgatni) és berakni 3 Technic tengelyt ami tartja a nagy űrhajót.
A keretet is teljesen egybe kellett építeni, oldalán lévő elemeket nem érdemes felrakni rá a leírás szerinti sorrendben, mert csak útban lesz (lefog esni belőle) az alapra helyezésnél.Röviden az ötlet jó, az elemek minősége is, de jobb lenne ha kisebb szekciókból kellene ősszerakni, az alap nem túl vastag, kellett volna még pár réteg, a 16x16+ alaplapokat meg elkéne felejteni az összes gyártonak ezeknél a falraszerelhető szetteknél

-
draco31
veterán
Na végre új Cada SP szettek

-
Neurotoxin
őstag
Erről eszembe jut 2005, amikor érettségiztem...Szerenádozni voltunk az egyik tanárunknál, aki a családjával kiköltözött Újszegedre. Az ipse behívott minket és ott k.anyázott+b.....elt a nagyszoba közepén, hogy az angol kertvárosok mintájára épített és frissen átadott "1,5" emeletes (értsd: a garázs fölött volt valami jelzésértékű kis olvasószoba) házban nem lehet egy tiplit úgy belefúrni a falba, hogy a ráakasztott kép ne álljon el a fal síkjától
-
-
Igazándiból 157,5 fok. (Lehet, hogy a kínai lehagyta a tizedest...)
Azért, mert ahogy a kört osztjuk kettővel: 360-180-90-45-22,5 Ez a kör tizenhatoda.
Na és ennél az elemcsaládnál, ami különböző fokokban áll, ezzel a 22,5 fokos lépcsővel lépked az egyenes és a derékszögű közt: 90-112,5-135-157,5-180

-
Throme
veterán
-
Djuree
félisten
bluebrixx-éknél még megy a váras téma akció. a moduláris váruk nagyon brutál, arra érdemes lehet lecsapni.
-
Throme
veterán
Legónál megszoktuk, hogy kisebb festett elemek, 1x1 különböző alakú elemek, csapok, átlátszó kis alkatrészek (gyertyaláng) megmaradnak, de pl lever vagy brivk az nem igazán és emiatt kissé húzom a szám, mert ugye nem jellemző, hogy megmaradjon.
A cada porscheből megmaradt alkatrész, de ott tudom, hogy a motorizációs átalakítás miatt.
Szóval inkább idegesít, mint örülnék neki.Ja láttam, engem is megviccelt már ilyen, azóta nézem a számozást is, de hát ha kib@sznak az építővel és fokot adnak meg az nem vicces... oké nagyjából el lehet képzelni a 157°-ot, főleg az egyeneshez (180° hogy műszakiak legyünk) képest, vagy ha van két könyök alkatrész akkor a kisebb - nagyobb is megvan.
-
sb
veterán
A fokot érezni kell, ránézel és tudod. Épp ez az elem jött elő a másik topicban is.

Az extra elemekhez szerencsém még nem volt, de láttam már őket. előtte is ill. draco31 bemutatóiban. Egyfelől fura, másfelől viszont elég jó megoldásnak tűnnek snot építésre. Igazából a Legonak is egy fél marék ilyesmi cucca van szinte évente. Most idén annyi új cucc kijött, hogy azokat sem tudom már követni. Úgy meg nehéz gondolkodni/tervezni valamilyen lehetőséggel ha azt sem tudom mik a lehetőségek.
A motor nagyon jól néz ki, hangulatos. Grat hozzá!
-
-
-
draco31
veterán
Az SP méretű szettekben amiket vettem eddig, ilyen elemek vannak, már fel sem tűnnek igazán. (kellene már venni valamit, mert rég vettem )
A motor tetszik, jól ki van dolgozva a blokk is szerintem.
Az oldalkocsi kicsit olyan, mint ha összecsapták volna, nagyon hiányzik a szememnek rá a sárvédő.
A fog a csatlakozóknál vicces.
Vagy nincsenek is számozva? -
Throme
veterán
minGDi
Sidecar motorcycleKivételesen temuról rendelve, ott olcsóbb volt.
Gyűjtöm a Lego technic motorokat, de ahogy megjelentek a kínai gyártók motorjai, azokból is berendeltem már korábban párat.Jellemzően vannak azért mechanikában (lánc, fogsakerék) és stabilitásban kisebb bukkanók, de mind egyediek. Konkrét legó másolatot nem veszek.Ez az oldalkoscsis motor egy hiánypótló. Ilyen nincs a Lego-nak.Nem illik hozzá a sportmotoros felni, és gumi. Az oldalkocsin a pótkerék épített, ez jó, de méretben csak jelképes.
A motorja épített, nincs benne a szokásos dugattyú. A rögzítése nem ideális. 2 bütyük tartja. A váz nem követi a legó struktúrát, kisebb alkatrészekből (lever) épül fel.
Számomra ismeretlen aklkatrészek is megtalálhatók a készletben.Azonban van egy megoldás, amitől dobtam egy hátast.Pici cső darabot kell berakni a bütyük túloldalába, hogy fordítva kapcsolódhasson bütykös alkatrész.Rá kellett érezni a technikájára. Na itt azért anyáztam.
A festett alkatrészeken a festék szépen kiemeli a műanyagon az összefolyási vonalakat.
A tengelyek valami kritikán aluli felülettel bírnak, mintha használt alkatrész lenne.
Egyben van a járgány, szerintem jól is néz ki. Az oldalkocsihoz azért valami kisebb kereket tervezhettek volna.Az elemek megfelelően kapcsolódnak egymáshoz, ezzel úgy nem volt gondom.A manual követi azt az elvet, hogy az adott lépésnél beépülő alkatrészek kapják meg a saját színüket, a megelőző lépések ki vannak szűrkítve.Ez Lego-nál nincs. Viszon szívás a kis méretű ábrák. A füzet se nagy, de egy oldalon nem egy lépés van, hanem sok, emiatt nagyon kicsik az ábrák. Nem egyszer kellett nagyítót ragadnom.
Eldobtam az agyam, mikor a könyök alkatrésznek nem a rajta lévő számát (pl 5) adták meg beazonosítás végett, hanem a két szára által bezárt szöget.
Hát b+ szögmérőzzek???
A moci:
Oldalkocsi nélkül
Az oldalkocsi
Kész járgány
Kis vicceskedés
-
rocket
nagyúr
Megérkezett a BYD Yangwang U9 Barweer-re, majdnem 380$, kuponnal -13%.
-
Vistaboy
veterán
"Az A oszlopban mintha lenne egy kis törés. Rugalmas szálra van felfűzve az a sok cső darab, vagy hogy?"
Igen, van két szilárd elem elől, illetve a végén is, közötte csak egy rugalmas szál, és arra vannak felfűzve a darabok, ahogy írod. Ezt a részt megoldhatták volna jobban, az autó 95%-a masszív, ez a része meg szétesik, ha nem bánsz vele óvatosan.Ami a pótalkatrészeket illeti, az is tökéletesen igaz, amit írsz. Nekem is volt olyan, hogy megmaradt 1-2 alkatrész, de mivel tudtam, hogy ez nem lehet, így visszalapoztam, és meglett, honnan hiányzik. Emiatt nagyon jó, hogy sok kis lépésre van osztva az építés, nem kell sokat visszaszedni, ha elrontasz, vagy kimarad valami...
Viszont simán megtehetnék, hogy egy extra zacsiban adnak a készletek mellé pár apró alkatrészt. Nem nagy darabokra gondolok, hanem ilyen rögzítő pinekre, kis apróságokra, amikből mindig marad a legtöbb Technic készletnél. Ha most nekem nem lett volna pár tartalék ezekből, nem tudtam volna befejezni a szettet. Sok kellemetlenségtől kímélné meg a vásárlókat, ha nem kellene pár pin miatt napokat várni az építéssel...
-
Throme
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Egész jól néz ki, intenzív az a kék.
Kifejezetten utálom a készletekben megmaradó alkatrészeket.
Nem értem mi a francért jó, hogy az emberre ráhozzák a frászt, hogy valkamit kihagyott.
Pláne a rutintalaknak lehet ez probléma.Ennek a szettnek nagyon jól jönne a fekete CADA porsche (Ruf) hátsó kerékívei.
Megoldották létező a alkatrészekből, semmi új. Nincs ezzel baj.Az A oszlopban mintha lenne egy kis törés. Rugalmas szálra van felfűzve az a sok cső darab, vagy hogy? Csappal nem lenne ilyen szerintem.
Jó látni, hogy az ajtók kaptak rugós tagot.
Ez a szett megmutatja -
draco31
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Jól mutat nagyon összerakva, Gratula!

Képeket nézegetve gondolkoztam, mi lehet a tetőn az a fekete elem, de gondolom antennát akarna utánozni. Nem tudom, azzal lehet-e kormányozni is, ha igen, hatalmas ötlet így elrejteni. Bár a képeket nézve, csak antenna, viszont ötletnek jó.
Leburkolva minden ahogy kell, nem egy nagy lyuk az egész.
Szép nagyon.
Pótalkatrész ügyileg, azt meg úgy sem lehet kiszámolni, hogy ha adnak, pont az legyen ami esetleg hiányzik, vagy netán eltörne, stb. -
Vistaboy
veterán
Üdv mindenkinek.
Sikerült befejeznem a Reobrix Maserati GranTurismo Folgore szettet, úgyhogy most pár mondatban összefoglalnám a tapasztalataimat. Nem lesz hosszú, mert dolgom van (megjöttek a fordítani való animék), és képeket sem sokat tudok már feltölteni, mert nincs tárhelyem. De a lényeget igyekszem leírni.

Szóval, először is, a szettet egy teljes héten át építettem, múlt szombaton kezdtem el, és tegnap fejeztem be. Hamarabb is ment volna, de nem akartam elkapkodni. Az építési élmény sajnos felemásra sikerült, néhol egész jól haladtam, máshol viszont nagyon meg kellett kínlódnom egy-két résznél. Az alkatrészek minősége 95%-ban egész tűrhető volt, bár érezhetően jobban szorultak, mint a CaDA Mercedes AMG ONE készletben. Pár alkatrészt viszont fogó nélkül nem tudtam volna benyomni a helyére. Szerencsére egyik elem sem tört el, így végül sikerült összeépíteni, de meg kell mondjam, máshol ilyet korábban még nem tapasztaltam. Ok, eddig csak LEGO és CaDA szetteket építettem össze, olcsóbbakat nem, szóval lehet, hogy emiatt érzem rosszabbnak.

Maga a kész autó egyébként nagyon jól néz ki, nem véletlenül tetszett meg a bemutatók és képek alapján. A külső borítás szépen ki van dolgozva, az autó vonalai nagyon jól mutatnak, a belső teret is szép részletesre oldották meg. Vannak pedálok, dönthető ülések, stb. A műszerfal remek, bár itt matricázni kellett, de ezek nagyon jó minőségűek. Kétrétegű matricák vannak a készletben, előbb le kell húzni őket a lapról, ráhelyezni az elemre, rányomkodni, majd óvatosan lehúzni a felső réteget. Óvatosnak kell lenni, de jobban mutat, mint egy sima matrica.

Ami nagyon nem tetszett a szettben, hogy a Reobrix egyáltalán nem ad tartalék elemeket a készletei mellé. Alapból persze ez nem lenne gond, ha minden darab megvan és simán össze lehet építeni, de ha hiányzik, vagy eltörik valami, akkor ez hatalmas hiányosság szerintem. Valaki a Barweer csoportjában írta, hogy neki már 12 Reobrix készlete van, egyikben sem volt pótalkatrész, de nála nem is hiányzott semmi belőlük, így minden oké így, ahogy van.

Nem tudom, lehet, hogy csak én fogtam ki egy hibás szettet, de nálam 4 darab elem is hiányzott ebből a készletből. Szerencsére pusztán csak rögzítő pinekről van szó, bőven volt belőlük tartalékom a korábbi Technic szettekből. De én továbbra sem értem, miért nem ad a Reobrix pótalkatrészt a készleteihez. Ha a LEGO és a CaDA is meg tudja ezt tenni, akkor egy olyan gyártó, akinél a gyengébb minőség miatt jobban előfordulhatnak hibák, sérülések, törések, ilyesmik, miért nem ad legalább pár extra pint mellé?

Mindent összevetve amúgy nem lenne rossz készlet ez a Maserati GranTurismo. Polcra kitéve tényleg gyönyörűen fest, ez a kék szín remekül áll neki. Szép a kidolgozása, kívülről és belülről is jól mutat, de ezzel véget is ért a pozitívumok felsorolása. Építési élmény tekintetében messze elmarad a CaDA mögött. Míg a Mercedes AMG ONE esetében az ötödik építési nap után szinte sajnáltam, hogy nincs még legalább egy hetem építeni, és legalább vagy 20 zacskó hátra belőle, addig a Maserati esetén az utolsó pár zacskónál már csak kínlódtam, alig vártam, hogy végre befejezzem.

A CaDA Mercedes AMG ONE készletnél a vezetékekkel való kínlódás volt az egyetlen negatív dolog, azt leszámítva minden más téren tökéletes volt az élmény. Jobb volt, mintha egy LEGO szettet raknék össze. A Maseratinál viszont ez az érzés szinte teljesen hiányzott. Volt pár zacskó, aminél nem volt gond, ekkor egész szépen haladt az építés, a hangulat is kezdett javulni, de utána mindig jött egy új helyzet, mikor vagy szorultak az elemek, vagy hiányzott valami...

Szerencsére végül sikerült összeépíteni, a hiányzó alkatrészeket tudtam pótolni a tartalék elemekből, és a kézikönyv hibáját is korrigálni lehetett a segítségükkel. Összességében véve nem egy rossz készlet, ahhoz képest, hogy ez a Reobrix első ilyen nagy, 1:8-as arányú Technic autója. Bízom benne, hogy a jövőben fejlődni fognak, mert alapjában véve nagyon szép lett ez a Maserati, nem ártana, ha több gyártó is lenne a CaDA mellett, akiknek a készleteit bizalommal megvehetnénk.
-
rocket
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
Nekem is kép alapján tetszett meg
Nem akartam még kicsomagolni, de a külső csomagoláson lévő vágás miatt kipakoltam a dobozt tutira meglegyen minden, 18 (0-17) számozott csomag van, azon belül vannak még csomagok, +van 1 csomag alaplapokkal, és 2db jó vastag építési útmutató, elleszek majd az építéssel
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku Gyári 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezzel a gumi alkatrésszel, bevallom, a 42177-es Lego G500-nál találkoztam először, engem is meglepett, de nem új alkatrész, a Defenderben is van, létezik olyan szög, ahol a rugalmassága számít
Megnéztem 1

Innentől kezdve nekem már no-go, de van a rendelésekről Reddit poszt..
Tisztára, mint a The Empire over Jeddha city szettemnél a csillagromboló hasának rögzítése
Legalább azok az elemek feszülnének, de nem, pont fordítva, mintha csak lebegnének egymáson. A súly meg majd úgyis lehúzza…

Kis vicceskedés