- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Neurotoxin
őstag
Zoli előadásmódja ellaposodott, kimerült ez a 'speedbuild' formula, szerintem ő is érzi, hogy ami bejött a lengyel Sariel-nek, neki nem igazán fog működni hosszútávon. Utóbbi srácnak egyébként már nem küld a Lego termékmintát, saját maga vásárolja szettjeit, de nálam abszolút ő a favorit (a zene választásai zseniálisak, jó ez az instrumentális rock/metál vonal).
Kockásember Kristóf, Balázstól kapja a szetteket bemutatásra, valószínűleg át is beszélik ilyenkor egymás meglátásait, de még mindig ő a leghitelesebb a szememben, még akkor is, ha "öreguras" egy kicsit. A haverját viszont, aki a Speed Champions-os járgányokat készíti, nem bírom, bár neki is nagyon jók a meglátásai, pl a 42143-as Ferraris videójukat szerettem.
Balázs egyre több ReBrickable-s MOC-ot mutat be, örülök neki, mindig szívesen fogyasztom ezeket a tartalmakat.
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Warton
őstag
A Balázsnak az éneklő beszédstílusát annyira nem bírom, hogy lenémítva, felirattal vagyok kénytelen nézni. Pedig tök érdekes és jó tartalmakat csinál, de számomra elviselhetetlen ez az éneklés.
Viszont látom, hogy Ő is kicsit kimozdult az utóbbi időben a sima szettbemutatókból egy érdekesebb irányba: mocok, alterlego stb. Remélem, hogy bejön neki ez a váltás és ebben az irányba folytatja, bár vannak kétségeim.
A Zoli az loweffort, megkapja, összeépíti, mond a szettről két-három mondatot azt csá. Én sem szoktam megnézni, max akkor ha valami tényleg érdekes szettet mutat be. Szerintem Ő még abba nem nagyon gondolt bele, hogy mi lesz a tartalom, ha teszem azt egyszer csak nem kap szetteket, mert változtat a LEGO a marketing stratégián.
A kockás szerintem is nagyon alulértékelt, mocok, egyéb legohoz kapcsolódó tartalmak, nagyon érdekes videókat csinál, sok esetben hiánypótló, pl. a nem régiben csinált stud.ios videók, illetve a rebrickablen dolgozó magyar tervezők bemutatása és promotálása, szerencsére a nagyobb követőbázissal rendelkező Balázs is átvette helyenként, ami nagyon megsüvegelendő. A kockásnál is inkább az előadás stílusa a probléma, olyan öreguras egy kicsit.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
draco31
veterán
válasz
flashpointer #799 üzenetére
Kockásember, csak lusta voltam végig írni.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Kockás-t nemrég kezdtem el követni, de inkább csak a podcastokat hallgatom/nézem meg. Bemutatónál volt azt hiszem, azzal csinált videót, aki az SP szetteket csinálja, ss nagyon idegesített, hogy folyamat bólogat.
Zolit én is kezdem már hanyagolni, kb az elejétől kezdve követem, de nagyon elment már hogy is mondjam, ilyen szenzáció hajhászós irányba.
Illetve én még a BrixSeparator Studio-t nézem, október óta kb, bár azóta mindent megnézem. Innen mentem át Koskás-ra is.
Azóta már 2x is rendeltem Technic alkatrészeket is innen SP állványokhoz. Azelőtt nem is foglalkoztam Bricklink és Rebrick oldalakkal.
Illetve Balázs is követve, bár nem az erősségem az angol.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #796 üzenetére
Balázs mélyebb teszteket csinál, főleg mechanizmusoknál.
Az építős rész is tetszik, hogy blokkokat mutat be és érdekességeket.
Még felgyorsítva se kell végignézni minden darab beépítést.
Próbálkozása is tetszik, hogy Lego dizájnerrel készít interjút.Azt a Zoli nevezetűt jó ideje nem nézem. Elegem lett belőle.
Nála vévgig pörög az építés. Nem értem mire jó az. Részleteket nem látsz, mert ahhoz gyors. Ha meg lassabb lenne, akkor sose lenne vége a videóinak.
Igazából nem csinál semmit, csak megkapja a szetteket, felveszi az építést, mutatja a funkciókat, megnézi Balázs videóját és onnan még szemezget ötletet.
Kristóf bemuatatói egyszerűbbek, de utána olvas pl az autóknak, ha licenszelt témáról van szó. Bemutat régebbi szetteket is, MOC-okat. Ő is creatívkodik.
Intejúkat csinál hazai legósokkal. Rendezvényt szervez többedmagával...
Lehet nem olyan színes szagos, de nekem jobb, mint a Zoli nevezetű semmi videó.
Podcastokat ne hagyd ki! Nem egy 5 perces videó, de jókat beszélgetnek. -
Neurotoxin
őstag
Teljesen egyetértek, a meglátások sokkal fontosabbak (amit te is mondasz, a 30-as/40-es korosztálynak szól leginkább), nem kell a felesleges hiszti, amit némelyik reviewer leművel/előad.
Egyébként sokkal inkább adok Kristóf véleményére és meglátásaira, mint pl: Zoliéra, az ő csatornáját már egy ideje nem követem. Balázs tartalmai viszont szintén nagyon jók. A Kockás podcastokat eddig nem hallgattam meg, de tervben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Jó hogy beszélünk erről, mert ha én kapok ilyen két kártyát, tele karácsonyfa, hóember, létra karakterekkel, az ment volna a kukába
QR kódra simán rámondom, hogy vírusos appA játékból már rég kinőttem, én is a polcnak veszem a szetteket. Van amivel néha játszik a gyerek, de nem látom rajta, hogy nagyon legós lenne.
#793Neurotoxin
Kristóf nem trendi. Nem csinál magából bohócot, nem megy bele extrémitásokba. Ül egy asztalnál, amin van egy szett és beszél, meg bevág pár képet. Ez a mai fiataloknak lehet egysíkú. Azok nézik, akik a mondandóra kíváncsiak. A podcast jó ötlet volt, remélem megmarad.
szvsz persze.
Én arra a fekete porsche-ra pályázok, nem is tudtam, hogy létezik belőle 2 verzió (motor, motor nélküli). A weboldalt is felkerestem, ami a videóban volt, de ott 42k körül volt a motor mentes, míg alin 26-30k huf a motoros. Nekem nem kell a motor, jó lenne alin egy 15k huf változat ilyenbőlde nincs ...
-
balika21
tag
válasz
Neurotoxin #793 üzenetére
Nálam van egy bontatlan eladó.
-
Neurotoxin
őstag
Valóban nagyon jó ár, én is szemezek vele egy ideje, de nekem bőven elég lenne a motorok nélküli változat is, ennél is olcsóbban. Rengeteget kutakodtam utána, de hiába, pedig rengeteg review-ban említették, hogy lesz egy ilyen változat is..
#791 @Throme: Szoktam nézni én is Kristóf videóit, szerintem egy messze alulértékelt csatorna, de szeretem
Érdekes egyébként, én is csorgatom a nyálamat az 1:8-as Alfa F1-re (a Lego McLaren F1 megvan), ezidáig az tántorított vissza, hogy sokan panaszkodtak rá, hogy nem elég stabil és inkább olyan, mintha valakinek a MOC-ja lenne. Mindenesetre videókon nagyon jól mutat, majd egyszer beszerzem.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Igen, LEGO-nál a másodpiac ami még húzóerő, ahogy ott is bekommenteltem. De nekem pl, csak azért kell 1-1 szett, mert tudom, hogy évekig a polcon lesz, és nem azért veszem, hogy csak megépíthessem, és adjam is elfelé.
Olyan kártyát a CADA is ad, legalábbis nekem mind a 3 szettben volt amit eddig vettem.
[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Hétvégén néztem a Kockásember podcast videóját.
Balázs pont ezt hozta fel témának, hogy a CADA F1 verda mennyivel jobb, mint a ego. Egymás mellé tették a képeket.... pffff Olyan volt, mintha a Lego lenne a kínai utánzat és letörekvő kistestvér...
Sőt az előző F1 alfa verda is jobb, mint a korábbi legók, csak ott építésnél állítólag volt valami kis probléma (de van olyan legóéknál is azért...)Egy dolgot tudtak csak a Lego mellett felhozni, hogy van alkatrész kereskedés, ami ezeknél a kínai gyártóknál még nem működik.
Ez is csak idő kérdése szerintem...Van egy magyar srác aki még kicsiben nyomja a yt-ozást és bemutat kínai legókat. A Funwhole (FO) szettekből is. Meglepett, hogy ezekben van egy kártya, ami segít felvenni a kapcsolatot a gyártóval, ha pl hiányos lenne a szett!!!
Lassan ez az előnye is elvész a Lego-nak.----
hétvégén építettem egy szettet, majd jövök egy kis leírással..
-
Gubbba
tag
Ez is elég frankó lett, a CaDa kezdi feladni a leckét a Lego-nak.
-
draco31
veterán
Ez moat jött velem szembe, Guly márka.
-
NorDezs
senior tag
CADA AMG One most elég jó áron van emagnál 107k
Ha mellé dobsz még valamit az otthon promócióból akkor ebből még le jön 10%. Én már régóta szemeztem vele, ennyiért nekem kihagyhatatlan volt -
draco31
veterán
ZIL szekér.
-
Throme
veterán
Hát erre se kellet túl sokat várni...
-
draco31
veterán
1-2 napig nem járok erre, és mennyi történés.
Jól néznek ki az összeépített szettek!
Az a CADA merci meg mint ha már magasabb szinten lennének, mint a LEGO. Nagyon jól néz ki így képeken.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Djuree
félisten
vegyétek vigyétek!
élőben még szebb!
[link]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Gubbba
tag
Nem vagyok egy Merci fan, de ez megint baromi jó lett a CaDa-tól.
A Volkswagen kedvelőknek pedig a Cobi hoz majd egy-két ígéretes cuccot. -
Warton
őstag
Vettem egy Cada Kar98K-t
Kb. 1 méter hosszú, és Nerf szivacsot lehet vele kilőni.Kompromisszummentes linux gaming.
-
sb
veterán
Szerintem korrekt a forma. Láttam már moc-ot amiben a jellegzetes hátrafelé szélesedés is megvolt 9 studra de szerintem amennyit hozzáad annyi kompromisszumot is szül. Nekem ez kifejezetten jó formájúnak néz ki (ahhoz képest, hogy azért sok másolat néha nem annyira kidolgozott és eltalált formára). Kéne.
Az SW szett is jól néz ki.
-
Throme
veterán
Hozok én is egy sötét oldali legó (szerű) szettet
Nekem testarossa-nak tűnik, de lehet más...
Elején volt ami picit nehezebben csatlakozott, bütykös plate, aztán van ami meg picit lazán, ilyen a hátulja, meg alul a kipufogó.
De összességében egyben van a cucc.
A szélvédő átlátszó, de gányos.Ettől függetlenül jól építhető, egyedül az első kerékívek építésénél kellett gondolkodni, hogy is van ez...
Jó megoldásokat alkalmaz a tervező. Pl a C oszlop (ha lehet itt annak nevezni) bedöntés klasszul sikerült.
Szeretem, ha a fényszórók/lámpák átlátszó alkatrészekből vannak megoldva.
Oké ez régebbi autók kerek, szögletes kiviteleinél egyszerűbb feladat, mint a moderneknél.Maga a forma szerintem rendben van.
Ennyi kisautó, görkori, kilincs alkatrész nincs másik szettben -
Throme
veterán
Egész pofás!
Igen, ezeke a sarkalatos pontok, hogy milyen az illeszthetőség, az anyagminőség és a hiánytalanság.A manual összesűrétése nem rossz, nekem is van SC kisautó, aminek a manualja kb 1 A4-es lap 2 oldala. Többnyire simán elég, de előfordul, hogy kukkerolom, hogy most mit és hova kell illeszteni.
Az "ablak" mennyire karcos, vagy matt?
Nekem érkeztek SC autók kritikán aluli szélvédővel. Volt amihez egy Lego alkatrész rendelésnél behúztam szélvédőt is. -
fenky
tag
Halihó!
Elkészült az Aliról 15 ezerért rendelt TIE Interceptor.
Ez a második nemlego szettem, tűkön ültem, hogy minden meglesz-e.
Az agyaga teljesen jó, sorjával nem találkoztam, passzosan illeszkednek egymáshoz az alkatrészek.
Két print hibával találkoztam: az egyik a pilóta sisakja, ahol a homlokáig csúszott a szem rész, illetve a gép teteje, ahol ferde a stud-hoz képest.
Az útmutatónál kifejezetten tetszett, hogy 1-1 oldalra sokkal több lépést tettek és így az 581 lépés elfért 54 oldalon. Ennyi pénzért kifejezetten jó vétel volt.
A egyik képen látható X-Wing egy 8-9 éves Lepin, kifejezetten jól mutatnak egymás mellett, kicsit fel is buzdultam és gondolkodom egy sima TIE Fighter-en.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Ez kb alis ár, és várni sem kell annyit. Van jó pár márka itt is.
-
Throme
veterán
Ezek most akciósnak tűnnek. Aztán lehet, hogy mindig is ennyi, csak fölé írnak egy magas árat, ami meg sosem volt....
Hát ez rizikó az biztos.
Ha más nem, összeragasztom.
Ezekkel úgy se nagyon MOC-ol az ember.Napokban megépítettem egy kínai SC autót. Szerintem ferrari testarossa, de majd itt megmondjátok
Majd képelek róla.... -
Throme
veterán
Egy ikonikos lego szett másolata az alin!
F40 ferka creator expert.Ha másért nem a szélvédő jól jöhet. Azt nem tudom itt is printelt a piros csík, az oldalán.
Ha a lego 31070 jelenne meg kínaiban, akkor arra érdemes lehet lecsapni, mert abban is ez a szélvédő van, csak nincs rajta semmilyen print.
Egy ilyen szélvédő kb 15k huf lehet BL-en, vagy nem tudom, most nem néztem meg.A firas féle Countachnak is jól áll ez a szélvédő. A Porsche-nak nincs ilyen és ugye annak a MOC-ja. Még a Mould King se változtatott ezen a "saját" Countach-án.
szerk: Hoppá hoppá!
Az új legó countach is itt van csak nem legó és nem 70k huf, hanem 20k huf-ért:
MEssziről nem biztos, hogy látszik az eredetiség....
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Igen, több is van.
Mind lego koppintás, de lehet látni, hogy mekkora a haszna a legónak, még úgy is, hogy hozzájön a tervezés költésge, a csomagolás, logisztika, ügyfélszolgálat fenntartása.Abból a szempontból jó, hogy van ilyen, hogy ha valaki lemaradt valamiről, vagy sokallta az eredeti árát, akkor van lehetősége beszerezni olcsóbban.
Igen, illegális, de biztos, hogy saját célra veszi, építeni, játszani, amire való lenne és nem kereskedni, mert ezeknek nincs sok értékük másodkézből....
Kifutott eredeti legóknak meg látjuk az árazását.... egy viccFord pick-up-on el is gondolkodtam, mert korábban láttam valami jó MOC-ot rebrickable oldalon és azt a tervet megvéve jó lenne a kínai legó alkatrésznek. Nem kell a BL-en xarakodni. Annyi, hogy a studon nem lesz ott a lego lego, na ennyi baj legyen
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
draco31
veterán
Nekem meg van az év egyik dobogós szettje
[ Szerkesztve ]
-
-
Throme
veterán
Mai szerzemények:
(gyakorlatilag elértem a lego szindrómát és van egy pár szettem, ami még nicns megépítve, de ennek ellenére jött most ez a két új járgány... ) -
draco31
veterán
Sajnos túl sokat figyelem őket, így kevés az újdonság nekem, de az 1:24-es szériás Shelby jól néz ki így elsőre. Meg még talán a 131-es Fiat is.
Nyilván pár nagyobb szett is, de én csak SP méretben vadászgatok.Bizony, és nem is kicsi az a kút.
-
Gubbba
tag
Itt a 2025-ös CaDa katalógus, ha még valaki nem látta volna így egyben. Elég jó cuccaik vannak, bár kissé kaotikus a kínálat.
Egy Audi R8 is jön tőlük, ezt nem láttam a katalógusban, ez is elég pofás.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
-
Throme
veterán
Anyagi csőd....
Nálam nagyon ütnek ezek és mekkora ötlet!!!!
Ezekből szerintem veszek, csak nem olcsók, de érthető valahol -
Throme
veterán
Simán
kis vívódás nem árt....
Igen, az elírás. Szerintem 2x ütötték le a kettest...
Vannak jó(nak tűnő, mert nem vettem meg) szettek. Ezek a kb 36k huf-os technic jeep-ek, amikhez még motor is van, ennek ellenére kiépített beltérrel bírnak...
#742sb
Végül segget csináltam a számbólés 2 SC autót (challenger, mustang) és egy kihagyott igazi legó brickheadz-et (kengyelfutó-prérifarkas)behúztam. Becsúsztam 18k huf alá.
A hajók nagyon állatok.
Páran elaléltak az új legó hajó láttán (oké, tényleg nem néz ki rosszul), de vannak nem legó hajók, ál-leejtősék és árban kb fele a legóénak.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Most én sem hiszem, hogy behúzok bármit. Bár a fene tudja, a Mould King botanikus kert 18k lenne, az "igazi" nagy klasszik kalózhajók vonzanak még, abból is van 30-40k között 2-3 féle, kuponnal 25-35k között reklámáron vannak. De ha összeadom ezeket mert mondjuk a köv. két vétel lenne az megint 50k...
Countach most épp 15k-ért is van kupon nélkül. Durva.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Jól megbeszéled magaddal a dolgokat.
De egyébként én is így vagyok a matekkal. Mint pl. a legutóbbi Fast kocsim. Bárki ránéz tudja mi az, meg egy jó poén ha látod a feliratokat.Nem ismerem egyébként az Allegro-t, talán egyszer keveredtem oda valamikor. De úgy látom itt is akad azért elírás. Nem tom ez hogy 3200db.
Ez a virág viszont jól néz ki, csak tesóm ide ne keveredjen, mert akkor lesz baj.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
elengedem ezt az allegro-s 4k kupont, most nincs kedvem 20k felett játékkockákat venni.
azt viszont látom, hogy a lego verdákat is, mert 50-70k huf alatt már nem nagyon jönnek ki. legutóbb a mould king viper és countach együtt volt kb 32k huf (és ebből lejött egy 4k kupon!!), szemben a legó countach 70k huf.
Egyszerűen nem.Azt látom, hogy az MK nem használ hivatalos márkát (lambo-coutach
) és szabadúszó tervezők munkáit veszi meg.
Szóval ez a matek:
Lego tervező + licensz = 70k huf
Szabadúszó tervező + no licensz (fantázianév, ami utal az eredetire) = 19k huf
Mindkettő dobozos! -
draco31
veterán
Nem rossz, de valóban meg lehet csinálni jobban is.
Azt az antennákat nem is értem az orrán, miért rakták oda. Vagy a splittert tartó fém huzalt akarja imitálni?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Szerintem nem rossz.
A szélvédőt, ha picit tudták volna süllyeszteni az még jó lett volna. Meglévő alkatrészekkel nem lehet megformálni azt a - minden irányból - ívelt pilótafülkét.
Szemből nem is jó emiatt a szett, de nem a tervező miatt.Szerencséjükre a gt3 már kapott valami hűtőmaszkot, legelső viper ott is gömbölyű volt.
Lehet behúzom. Úgy is van 4k kupon
A kipufogó még nem tökéletesen modellezett. A hátsó szárny lehetne kicsit szolidabb, kecsesebb.Persze ezeket nem úgy írom, hogy én jobbat csinálnék
félreértés ne essék!
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
.. jah hogy ennek. hát ez nem könnyű feladat, hogy valami használható is legyen belőle.
kevés az alkatrész és nem egy kocka autó, amit lehet alakítgatni.Az a repcsi cuki, és a caterham utánzat(nak tűnő) verda is.
Igen az utóbbit lehet kezdeni vele .. alkatrész
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
-
Throme
veterán
én is kaptam kupont
, mai nap a határidő....
Olyan spéci alkatrész szerintem nem volt legó SC-ben, amit máshova, persze más színben és print nélkül (vagy más print-tel, pl fényszórók) ne lehetne felhasználni.
Felhasználást tekintve biztos találnak nekik egyéb lehetőséget.
SC autóknál is volt már balta, korcsolya, szörf-deszka, valami kilövős pisztoly (kipufogó lett)...stb[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Jól belehúztatok. Épp írni akartam, hogy kezd impozáns lenni a fényképen lévő versenyautó sor draco31-nél. Erre jön egy másik bontatlan sor is.
Akkor nem is tudom szóljak-e új allegro kuponról.Egyedi alkatrészekből a fent említett, általánosan is hasznos cuccok nekem szimpatikusak. Bár néha nekem is az az érzésem, hogy már lassan van mindent-mindennel összeépíthető elem is, lásd pl. a kis henger/dot-ot önmagában... de azért a legtöbb ilyen spec alkatrész hasznos lenne általánosan is. A teljesen egyedi szélvédők, szárnyak már kérdésesebbek. De ha azt nézem a hivatalos SC vonal is szinte az egyik új alkatrészekből leginkább ellátott széria volt. És ott is elég speckó cuccok jelentek meg. Volt 1-2 bemutató és másra is használható elemek is vannak, de erősen gondolkodós hova mehetne még... leginkább hasonló autókba.
-
draco31
veterán
Én részemről nem bánom az egyedi alkatrészt, ezeket összerakom, és gyűjtik a port a polcomon, más tervem nincs velük.
Én is ezen a vonalon mozgok inkább.Illetve van 1-2 Technic szettem, van kettő amit átépítenék, de nincs kb semmi alternatíva hozzá.
-
Throme
veterán
Nem ismerem a jogi szabályozást, lehet ha 2-3 alkatrészt már máshogy építesz be, akkor nem ugyanaz... nem tudom.
Egyedi alkatrészekkel egy gond van, hogy hova lehet még felhasználni?Abban látom ezeknek a nem legó szettek előnyét, hogy ha kell egy SC ford és tud az ember kompromisszumot kötni, akkor nem kell 25 rugót kifizetni az eredetire.
Nekem egyik kedvenc sorozatom az SC és szerencsém van, hogy az elejétől követem. Nincs meg mind, csak, ami tetszik. Egyedül a legelső dupla porsche szett, ami hiányzik. Valamiért hagytam kifutni.
Most a legutóbbi képen látható 5 szettben van porsche, immár 8 széles kivitelben.
Talán idén jön ki hivatalos legó szettben is gt3.Most 7végén megcélzom a challenger összerakását, az is van non-lego kivitelben
Ez is érkezik idén legóból. -
draco31
veterán
Igen, azt nézegetve most nagyobb képeken, nagy része hasonló. Pár elem ki van cserélve, illetve több darabból van megoldva.
De mivel itt vannak az egyedi elemek, teljes másolást nem lehet ráfogni sehogyan sem.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Nálam érkeztek új SC autók a sötét oldalról.
Még maradt az előző eresztésből és neki fogok állni megépíteni, de nagyon belehúztam ebbe (is)...
Ezeknek nincs márkájuk, nincs is dobozos verziójuk.-- o --
Ez a ford nem lett rossz. Lego a 6 széles érában hozta ki ezt a festésű verziót.
Építésre viszont inkább a 8 széles, kék-narancs GT-re hajaz. -
draco31
veterán
El is készült a Fast szekér.
Építési élmény hasonló mint a fentebbi Peugeot, kb. mint egy LEGO SP szett. Kevesebb általam még nem látott alkatrész volt. (a barna 2x2-es két pötyis csak méret miatt van a képen)
Itt ami más volt, a matrica alapszíne kék és piros elüt az elem azonos színétől. Pár helyen volt, hogy több elemet kellett egy matricával lefedni, egyébként egy matrica egy elem.
Van egy kis kezdetleges motortér, ülések szépen kidolgozva, figura itt sem férne bele, max darabokban. A kormány nagyobb, mint az SP szettekben szokás.
A nyomtatott elemek nagyon jól néznek ki. Bár a szélvédő pirosan jobban elüt, mint mellette a LEGO tesóé.
Nem gurul olyan simán mint egy SP szett, de nem vészes.
Castrol helyett Capable, Ford ugye Fast, meg még 1-2 ilyen baleset akad.
Így két SEMBO szett után ki merem jelenteni, hogy a márka vehető nyugodtan.
(a szárny egyenesen áll hátulról nézve, csak csalik a kamerám )
-
draco31
veterán
Egy kis ízelítő a mai SEMBO játsziból: Fast GT
-
draco31
veterán
Na az fura is volt, meg van belőle két pötyi széles is.
A sok képem között a másodikon kézben fogom, úgy jobban látszik.
Balesz1899 ezt az elemeket majd figyeld meg jól az összerakásiban, elsőre összekevertem, mert van ami felfelé van az oldalsó rajta, van amin lefelé.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
sb
veterán
Ohh. Összerakva nem látszott... nyilván.
Viszont így ismerős, ilyet láttam már ali-n külön is.Olyan idegennek és oda nem illőnek tűnik a Legoban nem szereplő alkatrészek egy része, de vannak tényleg jó, hiánypótlónak tűnő extra elemek is. Az a kis fekete tartó is hasznosnak tűnik a kép másik felén.
-
sb
veterán
Inverz macisajt?
Nagyon jól néz ki ez a Peugeot. A diorámás megoldás meg továbbra is remek ötlet. Összerakva főleg.@Throme
Igen, írtam is, hogy azon sem csodálkozom, hogy ennyi pénzért elvárja az ember, hogy működjön. Csak hát sztem nincs meg a fizikai alapja a porosodó műanyaggal. Patthelyzet kicsit.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz
Balesz1899 #719 üzenetére
Egyenlőre nem sikerül megtalálnom.
Ez is egy érdekes megoldás szerintem. Ha jól értem hátrahúzósak, és a közepén szét lehet szedni őket, variálni egymással. De ez már inkább játszós, mint polcra kirakós.
-
-
draco31
veterán
válasz
Balesz1899 #717 üzenetére
A diorámán én is gondolkozok még, de várok egy akcióra.
Közben meg lett a hátsó kerék szorulás oka is. Igazából egy pár mm-es rést takar el egy 1x1-es macisajt, azt kivéve felszabadul a kerék. És mivel alig látszott egy pici része, és tartásban sincs szerepe, nyugodtan ki lehet hagyni.
Bekarikáztam kékkel, hogy mi tűnik el.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Megérkezett a SEMBO Peugeot. Dobozt nem kértem, úgy olcsóbb volt, 3500 környékére jöttem ki. A zacsik is márkázottak, nem számozott, mindent egyszerre kell kiborítani.
A képeken néztem korábban, hogy van pár olyan alkatrész, ami nincs a nagy tesónál, de még pár fajtát találtam. Az első sárvédő felett pl dupla öntéses.
Figura nincs, nem is férne el benne, max levett karokkal és lábbal.
Épített kormány fura elemekből, de úgy sem látszik.
Útmutató jó, talán egyszer néztem jobban, hogy azt hogy szeretné. Végén elemlista, kép arról a 4 kocsiról ami a linken is van. Szóval rendben van.
Az építmény nagyon tetszik. Az összerakás felénél úgy voltam vele, hogy ez nagyon nagyon masszív lesz. Minden elemen az egyik pötyin látszik a nyoma az öntőmintának, hogy ott nyomták bele. De ettől eltekintve sehol nincs hiba. Jól tapadnak, néha picit erősebben kell összenyomni. 4db plusz elem volt.
Az biztos, hogy szétszedésnek nem állnék neki, szerintem ha bármelyik SP kocsival összegurítanám, egy darab nem esne le róla. De nem gurítom, a hátsó kerekeknél van valami, szorulnak, nem gurul emiatt. Később megnézem, lehet csak valamit elrontottam.
Az alja is valósághű, szinte teljesen sima, ahogy a teteje is. Gyakorlatilag nincs pötyi sehol.
Matricák rendben vannak, oldalt van olyan, hogy 2 elemre megy 1 matrica. Illetve van nyomtatott alkatrész is. A matricás elem telibe takarja, nem úgy mint a LEGO. Na meg színhelyes is, mellette lévő elemtől nem üt el a matrica árnyalata.
Nagyon elégedett vagyok vele, hátsó kereket még megnézem.
Nem titok, pár napon belül érkezik egy másik szett is a márkától.
Kicsit sok kép lett, így összerakosgattam őket.
-
Throme
veterán
Akkor csak a festék összetételén múlik, hogy egyik kocka ridegebb, törékenyebb, a másik meg rugalmasabb lesz?
#707sb
Nálam azért elvárás, mert nem egy 10 ft-os játékról beszélünk. Vitrinbe meg minden nem fér be, hogy ne porosodjon.
Arra nincs kapacitásom, hogy minden legót évente szétszedjek, megpucoljak, majd vissza...
A defender ráadásul elő építés óta recseg, akad 2 fokozatban legalább.#712Neurotoxin
Szerintem a defender, G-merci sorrendet tartsd váltó szempontjából, hogy pozitív legyen az élmény
Igaz dizájnra meg pont fordított a sorrend nálam, ah ezt a 2 szettet nézem...#710spiky03
Huh ez elsőre nem volt meg, hogy micsoda.... vasember reaktora lenne?
Láttam már horror filmet, de azért bizar volt, mikor Tony mellkasában turkáltak, hogy cseréljék a "telepet".
-
Neurotoxin
őstag
A narancs/kékszínű váltóalkatrészhez még nem volt szerencsém. A Defender még zacskóban, de hamarosan végzek a Jeddha szettel (képek és vélemény hamarosan), így állok neki a Lego 42177 G500-nak, ezáltal arról és a megoldásairól is fogok tudni érdemben nyilatkozni.
-
draco31
veterán
Kíváncsi vagyok.
Doboz alapján úgy tűnik van benne.
Igen, tudnak néha nagyon gyorsan küldeni. De pl. az ellentéte is megeshet, ma jött meg nekem október közepén rendelt 10db golyóstoll.
-
spiky03
veterán
Én matricás verziót vettem meg belőle.
Raktam be róla képeket én is itt korábbanÉn is a másik két F&F-es Lego verda mellé szereztem be, hogy teljes legyen a szett
Mondjuk nekem nem "fájó pont", hogy nincs hozzá figura. De ahogy mondod a Legosat a két kocsi közé lehet tenni és kész is.
SuperHeRo
-
sb
veterán
Először így olvastam:
"Én már most örülök annak, hogy az alkatrészek normálisan kapcsolódnak egymáshoz és nincs hiány. Ez szerintem, ha alap lesznemlegóéknál, akkor jól járunk."Olvasva a másik topicot brutál sok hiány volt idén az ünnepi építésekben.
A váltós rész engem valahogy hidegen hagy, pedig nagyon sok Technic van itthon és a fő építmények abból születnek, a mechanikára kihegyezve. De hogy hónapokig porosodva álló száraz műanyaggal egy sok tíz fogaskerekes, vagy akár vmi egyszerűbb mechanika is vajsimán működjön, az nekem soha nem volt reális elvárás.
Ezzel azt sem mondom, hogy nem reális azt várni, hogy összerakod és ha nem trezorban tárolod akkor semmi ne működjön a 100k-s modellből egy fél év múlva. De nem tudom mi a megoldás, ezt nem erre találták ki, amit erre találtak ki az tök más, nem Lego... ha meg kihagyják belőle akkor sem lennénk előrébb. Ez van kategória.Ha építed folyamatosan akkor amúgy nincs gond.
Mire beállna már szétszedted.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #703 üzenetére
Én nem tudom miért törnek az - nevezzük - újkori legók. Műanyag ez is, meg a régi is.
Általában - úgy tudom - anyagában színezettek, szóval ennek nem kéne szín szerint változni.
Egyszerű a megoldás, el kell vinni az összes gyártást az eu-ból és akkor mindent is lehet, így nem törnének a kockák.
Lesz x központ, meg sales épület az eu-ban, azok meg lehetnek környezet tudatosak.
Váltóval kapcsolatban látok Lego-nál elmozdulást a megoldás felé.
Nevezzük szinkron gyűrűnek a sárga kapcsolható fokozat váltót, ami mostanában le van cserélve egy kék, más geometriájú darabra.
Igaz új (és egyszerűbb, mint a defender), de a kawasaik motorban már nagyon jól jár a váltó. Aztán itt van a technic G-merci. Nincs ugyan meg, de ahogy látom az is új alkatrészes váltóval épül.
Lehet első körben a defendert és a régi alkatrészekből épített váltójú szettekben ki kéne ezeket cserélni-
Mondjuk a defendernél lehet más fogaskerék áttételnél a bibi, viszont az új váltok már jobbnak tűnnek. -
Throme
veterán
-
Neurotoxin
őstag
Kicsit most elgondolkoztam…Addig tolja túl a Lego a környezettudatosságot, amíg végül a ‘nem legók’ lesznek az a minőségű Lego, amire emlékszünk a ‘90-es évekből.Ennek ellentmond, hogy a Technic ‘KO’ szettek is a mechanikai dolgokon (fogaskerekek/váltó szorul, de ez van egy eredeti, de poros szerkezet esetében is) véreznek el, ha szerkezetileg nagyjából egyben maradnak (ez sem mindig igaz, vannak/voltak/lesznek elfogadható minőségben gyártók), akkor még polcdíszként lehet bennük gyönyörködni.
-
draco31
veterán
Technic-ben jön ez a szett idén, de valami szörnyű ahogy kinéz.
Szerintem jó lett, azonnal felismerhető, hogy mi akar ez lenni. Az elemekkel megoldott matrica helyettesítés is jó.
Igen, a kormány a keleti oldalon nem szokott összerakva lenni.
Én pl. ha lehet választani, doboz nélkül rendelem az ilyeneket, álltalában 7-800Ft spórolás, meg úgy is kidobom a dobozt, szóval ez így szerintem okés.
Hamarosan nekem is érkezik kettő ilyen méretű szekér, már alig várom.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Throme
veterán
Supra.
F&F szériából egy hiánypótló verda, ha már a Lego elkezdte a filmes verdákat kiadni (és azzal a lendülettel el is halt a dolog.... ha jól tudom van 3 autójuk ilyen).
Ikonikus ezért esett rá a választás a sötét oldalról, ha már másképp nem megy.Zacskóban érkezett semmi doboz, semmi cécó.
A kockák normálisan kapcsolódtak egymáshoz és szerencsére nem volt hiány.
Sőt, jónéhány plusz.
A kormányt is nekünk kell építeni.
Árban már nem tudom mennyi volt, de tutira nem éri meg, mert még minifig sincs hozzá, habár Brian-t megkaptuk a skyline-hoz legóéknál.Nyitható az ajtó, de ugye a szélvédő dizájn az a legóval egyező és így annak van oldala, így nem látom értelmét a nyithatóságnak.
Semmi matrica, az eredeti oldal festésének imitációját kockákból kell megépíteni. Nekem ez bejön.
A tetőnél volt némi dizájnbeli problémám, de végül is meg lehet építeni, hogy jól álljon.
Viszont rendes ablak van hátul, mint szélvédő, ez szerintem jól néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiMedia lejátszók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PayPal
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...