Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A végtelenbe...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Tomace91
üzenetére
Kb 3-4 helyről raktam össze. De! A Watercoolnak van saját megoldása is. Pl: Heatkiller tube 120mm adapter flex-re, vagy a Heatkiller tube 120mm fan adapter (pair)-re keress rá. Telefonról vagyok, így nem megy a linkelgetés.
Csavar meg a Róbert Károly körút -on a Nagy és Nagy bót, vagy a Szögket. -
gaben22
senior tag
Nem rossz build, a distro boardra linkeltem, valami helyi CNC műhelyben csináltatta magának saját terv alapján. Nem kicsi. Következő videója elvileg home made acril dristro board lesz (3D printer + laser engraver megoldással). Igazából innen már nem sok lépés, hogy az egész házad egy distro board legyen minimális merevítéssel, hogy akril ne roppanjon el (egyből
). -
mpierre
veterán
válasz
Tomace91
üzenetére
Fel. A képen pl M4-es csavart alátéttel, 10mm PETG távtartót, rugós alátétet és hatlapfejű anyát használtam. (De már van jobban összerakott verzió is, itt már 15mm távtartóval: [link] )
Szerk: Azért itt be van akasztva az alsó csavar a 120-as venti rögzítősáv aljába a dolog. Kb 2,5kg vízzel együtt a cuccos.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy pumpa+tartály kombót radiátor konzolokkal fel lehet fogatni radiátor nélkül olyan helyre a házban ahol van ilyen rács ahova ventilátort vaghy radiátort lehet felfogatni? Kell hozzá spéci csavar?
A konkrétum az egy HEATKILLER Tube 150 MP szeretnék felfogatni egy HAVN HS420 oldalánál (a weblapjukon ezt jelöli "Right" pozíciónak) egy ilyen konzollal, de ide nem tervezek raditátort tenni és a 4 storage helyből 3 kell is számomra. Másik opció az aljára tenni az Alphacool NexXxos 360 Monsta mellé (tetejére nem tudom tenni, mert push-pullban lesz rajta 6 db 120-as venti és nem lesz hely a VGA miatt), de nem vagyok benne biztos, hogy ide elfér.
Remélem érthető hogy mit szerettem volna megkérdezni.
Itt egy kép. A bekarikázott 3 hely közül szeretném a storage tálca helyére felfogatni arra a rács amikhez ezek is vannak fogatva vagy lehet a ventilátorokat/radiátort felfogatni.

Köszi, ha valaki tud segíteni esetleg.

-
mpierre
veterán
Valaki használ osztó-gyűjtőt? Lenne a körben 1db XSPC Raystorm Neo prociblokk, 1 db EK Quantum Vector RX 6800 vga fcblokk, meg 2 db ICEMan Cooler ram blokk ( a két ram blokk sorban, egymás után). Ezek vajh mehetnek párhuzamba - nem egészen harmadolva az átfolyást - vagy előbb a proci blokk, majd a vga a ramokkal párhuzamba?
Csak amiatt kérdem, mert ha jól olvastam utána, akkor a Raystorm Neo-k viszonylag a kisebb ellenállású blokkok közé tartozik. Vagyis van így értelme félig párhuzamosítani a rendszert? Talán az átfolyás jobb lesz elsőre cpu sorban, majd a többi 60-40%-ban osztva. Kb. Csak hasalom az értéket.
A körben még lesz 1 db XT45 X-flow, 1 db ST30 X-flow, meg 1 db Phobya Xtreme Quad XT45. Dupla D5 Watercool 200 D5 tankkal, meg Aquacomputer szűrő (ez kb 10 l/h-t vesz le az átfolyásból).
-
RazoR
veterán
Újraraktam a windows-t és emiatt az aquasuite-ot is és azóta a defender folyton rinyál, hogy trójait talál az aquasuite mappájában.
Ilyennel találkozott már valaki? -
gaben22
senior tag
Pár hozzászólással feljebb linkeltem egy, alapvetően USA fókuszú, PC alkatrész keresőt, ott van elég nagy gyűjtemény házakból is, tudsz filterezni radiator supportra meg hasonlók. Utána még persze meg kell nézni EU-ban kapható-e (még), stb. Érdemes picit méret fölé lőni, mert adott méretű radik sokszor éppen csak beférnek fittingekkel együtt. Vagy rakd ki a radikat házon kívülre, lapszabászatban csináltass kis polcot neki, 2x360-hoz elég valami pici polc is, elfér a sarokban és akkor ház meg kb. bármi lehet onnantól. Ha van pár kiszemelt, akkor meg lehet célirányosan keresni/kérdezősködni, hogy tényleg elfér-e minden, ami kell.
-
stoon
addikt
Segítsetek légyszi! a gyerekemnek raktam össze a régi konfigom, persze ezt csak lágycsővel raktam össze, mert [a Haf 922] nek azért vannak korlátai, ami emlékeim szerint, sokkal tágasabb sokkal jobban szerelhető stb. de rájöttem hogy kell egy "új' ház a fiamnak is, és ebben kellene a segitség :
az elvárások legalább 2b 360 radi belemennyen, és a tartály + pumpa is kényelmesen elférjen!
mert a mostani, csereérett. de jobbat szeretnék annál!
-
Laraxior
titán
Van fent ebayen egy iceman ramblokk, de a modulborítások nelkul. Nincs info valahol, hogy milyenek passzolnak? EK? Alphacool? Melyikkel lehet osszecsavarozni? Ket ramos, pont jó lenne az Apexho'
-
válasz
proci985
üzenetére
Hmm, ez nem is rossz otlet, van belole TG-d oldalas, hogy valami bucsu is legyen.
Berendeltem egyet, meg egy Lian Li V3000 Plus-t, meglatjuk barmelyiket is valoban tudja is hozni az adott forgalmazo, mert mindkettore 2-3 hetet irnak.
De kar, hogy az ertelmesebb hazak Alzan nem elerhetoek
Ipon-on ujra van HAF, de kb biztos vagyok benne, hogy ez is bontott b-stock lesz a 180K-s ar alapjan, szoval az leves....
-
gaben22
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Fractal Design Define XL R2-m nekem is van, igaz az jó 10-12 éves már
. Régi-régi gépem abban van, most épp azt használgatom, amikor nem céges fosbookon vagyok.Ha esetleg valaki nem ismeri, ezen az oldalon lehet külső térfogat alapján rendezni a házakat, elég sok cucc elérhető. USA-ban egyébként népszerű oldal, kb. mindig ezen keresztül linkeli a aktuális configját vagy amit épp venni szeretne.
-
gaben22
senior tag
Nyilván szar, hőcsöves megoldások fázisállapot-változásra játszanak, az rengeteg energiát "elvisz", normál wasser meg hőleadó felületre. Én azért nevettem fel, mert nekem ez ennyi évig eszembe se jutott (gondolat szintjén), pedig nagyon adja magát, csak aztán persze rájön az ember, hogy nem lesz jó
. Meg mondjuk flexem sincs otthon
. -
válasz
Tomace91
üzenetére
Hyte Y70 Touch Infinity. De ez is go back. Festés minőség jobb, mint a HAVN esetében. Szerelésre kb hasonló volt nekem. De a kijelzőt nagyon éltem.
De a QC itt is gáz. Az első belőle karcos oldalsó üveg. A csere darabnál deadpixel-es kijelző, a cserélt kijelző szintén
Idén gépházakkal nincs szerencsém.
Szoval most egy ilyet vadászok:
-
gaben22
senior tag
Emberünk Frankencoolernek hívja
. -
Tengo
aktív tag
Kriminális hangja van a phoenix-s venti motorjainak, úgyhogy megrendeltem a merlinből az alpha blokkot, csak azt sajnálom, hogy plexis. 2hét mire kitudják küldeni.
-
Tengo
aktív tag

Nyugdíjba megy a 3080
-
Tengo
aktív tag
-
Nehez szules volt, de bekoltoztunk
-
Laraxior
titán
...és akkor melyik radinak lehet a nagyobb ellenállása? A mora2-nek, vagy az 540-es monstának? Mert árválkodik itthon egy apex szivattyú, mivel a ramot hagyom a francba úgy ahogy van, ezért bekerülhetne az egyik körbe
-
Laraxior
titán
Az oké a szippantóknak, ha nem egyforma sebességen mennek egy körben?
-
4db D5öm van , fix sebességen hajtva
Így vannak beállítva :
-
Tomace91
senior tag
Ki hány %-on vagy RPM-en használja a D5-jét? Csak kíváncsiság.
-
gaben22
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Ki kellett próbálnom az 5090-es Astralt, amit most vettem, hogy minden ok vele, noha rendes gépem még sehol nincs és majd csak januárban lesz időm amúgy is foglalkozni vele, viszont az új home serverhez már házat leszámítva megjöttek a cuccok így egy micro-ATX alaplapra ráraktam egy 5090-t meg egy régi NH-D14-et, mindezt egy Corsair 900D-ben. Mit mondjak, nyomokban alaplapot tartalmaz
. Astral betakarja az aljáig az alaplapot szinte teljesen.
-
gaben22
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Deliddelve van, mert nálam nem deliddelve 13900K-n a block maga volt a szűk keresztmetszet, VGA és CPU külön loopon volt, CPU-n 2x560-as HWLabs GTX volt tök feleslegesen, block nem tudott annyi hőt elvinni, hogy legyen értelme több radinak. Át is megyek most (AMD) delid + 1 loopra, VGA azért jól tudja fűteni a vizet, CPU meg csinál, amit akar
. -
DigitXT
félisten
válasz
fudi2002
üzenetére
Megkérdezem másképp: miért van vizezve a RAM, ha ott pörög a háttérben egy venti?
(Van ház szellőzésed: szerintem RAM-ot vizezni csak akkor "érdemes", ha nincs.
)
Valami extrém tuning van rajta? Nekem a jó öreg DDR3-on volt víz, DDR4-en semmi.
Szerk: másik kérdés (ne vedd kötekedésnek)... Minek a dupla D5 egy ilyen kis körhöz?
Látom, hogy megvan az 1GPM, azaz a régi iskola szerint tökéletes, de nem sok az?
(Fogalmam sincs, hogy mennyire kell ehhez pörgetni a D5-öket, elvégre kicsi a köröd.) -
fudi2002
nagyúr
Köszönöm Urak!
Momentán így van megoldva, épp megjöttek a "gyári" minőségű 3m-es kábeleim, szóval azok cserélve lesznek a képen.
-
Tomace91
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Én nem láttam még élőben MORA-t. EL tudnéd mesélni nekem, mit kellet tújragondolni? Érdekel nagyon. Utóbbi időben egyre jobban gondolkodok, hogy a házon belül lévő 480x60-as és 360x85-ös radit el kéne adni és Quick disconnet csatikkal egy MORA-val megoldani mindent és akkor a házban is több hely lenne. Egy D5-öm van egy HEATKILLER Tube 150 MP-ben amit akár az oldalára lehetne rakni a MORA-nak nekem is.
-
mpierre
veterán
A fene se gondolta, hogy a CTE C750 is csak épphogy elegendő méretű...
Némi távtartóval, meg az előlapi radiátortartó áthelyezésével maradt 5-6mm hely a D5-ök és a radi között. A töltőnyílás és a tartály összekötését nem fogom még egyszer megcsinálni. 27mm-es tömlődarabbal sikerült összekötni.
Aztán még valahova fentre be kéne suszterolni a szűrőt, még a D5 tank elé. Az osztó-gyűjtőt meg talán a hdd tartó tetejére leszek kénytelen felrakni. Ja meg elfelejtettem harisnyázni a D5-ök kábeleit. Most, hogy így nézem a fotót.
-
Laraxior
titán
válasz
Reibek
üzenetére
Össze kell rakni mégegyszer. Előfordulhat, hogy valamelyik csavar nem úgy lett meghúzva, vagy túl szorosan van. Nem feltétlen szokott elsőre klappolni, másnál is előfordult.
Asszem nekem a 3080-nál minden rendben volt, a 4090-nél már annyira nem kaptam szuper értékeket, mire szétszedtem, összeraktam, utána pár hétre el is adtam, pedig másodszorra patent lett.Most az 5090-nél meg hűvösebbek a vramok, mint a GPU, ezzel is elégedett vagyok, bár folyékony fémmel akartam összerakni, de kinyomta a blokk, szóval csak sima pasztával lett végül, de így sem rossz.
Ess neki mégegyszer
-
Reibek
senior tag
Ahoy mindenkinek
RTX 3080 Ti Alphacool blokkal van hűtve, gaming közben a mag 51-55C a hot spot 60-63C a VRAM viszont van hogy felmegy 80-82-re, ez normális vagy valami nem oké? -
válasz
marvin_BP
üzenetére
Radikat semmiképpen nem tenném szendvicsbe.
Annó 2 360as volt nálam, elöl és fent, az első szívta be a levegőt, a felsőn meg ment ki a gépházból. Sose láttam, h meddig hány fokig ment, jobbnak láttam nem megvárni.
Miután a ventiket átforgattam és mind2 radi külső levegőt kapott, több, mint 8 fokot csökkent a vízhőm.
Kép alapján a 2db 240es radi nem férne el egymás felett? -
marvin_BP
tag
Sziasztok!
Ötleteket kérek, ki mit csinálna másként ezen a loopon? Minden megvan hozzá (főleg korábbi körből), így ezekkel kell főzni

[link]Előre is köszi!
-
stoon
addikt
válasz
Tomace91
üzenetére
pl ha asus a kari akkor [Merlinnél] pl rendelhető , aliról is megjön minden és ott nagyobb a választék...
-
gaben22
senior tag
Jól látom, hogy 5090 Astralhoz nincs akril nélkül blokk? 4090-hez EKWB-től volt acetalom, nincs kedvem akrillal finomkodni, de nem látok más opciót.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Mik az ajánlott RTX 5070TI és RTX 5080 vga blokkok most?
Nekem eddig csak Heatkiller blokkjaim voltak/vannak. A CPU marad is, de ahogy látom a watercool.de csak az RTX5090-hez csinált blokkot máshoz nem az 5000-es szériából. -
DigitXT
félisten
válasz
proci985
üzenetére
ha ejjel filmezve hatar alatt probalsz maradni.
Mármint fogod az umik1-et, átviszed a szomszédnak, ha határ alatt mér, nem jelent fel?
(Tetszik az ötlet, bár még mindig ott van, hogy AGC + NR. Előbbi hamisan felhúzza, utóbbi hamisan lenyomja, így éppen csak mérésre alkalmatlan a cucc, ha nem tudod, mit csinál.)Egyébként teljesen egyetértek, ez a legszubjektívebb része a vízhűtésnek, hogy kinek mi a maximális zajra való preferenciája/toleranciája: utóbbi még változhat is a körülményektől függően. (Pl. nekem szinte nullára le volt csavarva a D5, amikor alig csordogált a víz, még ez is bőven elegendő normál üzemelési körülmények közt. Nem szoktam terhelni a gépet. Ellenberger, amikor mégis, és elég hosszú ideig, akkor így a túl nagy dT okán borzasztóan be kellett kezdenie a ventiknek a MoRa3-on. Szóval felnyomtam maxra, "halkabb" lett úgy, összességében a gép, mivel a ventik nem pörögtek fel. De ha nincs terhelés, akkor sajnos kihallatszik a szivattyú, maxon, szóval végül belőttem a kompromisszumos 60 lph-ra...
)Ui: laptopról dolgozom HO-ban, de ugyanaz a körítés: konkrétan hangosabb a hűtése, mint a nagy gép vízhűtése. Főleg ha egy icipicit gondolkodnia kell (rögtön hajszárítóvá változik). Körítést azért írom, mert volt idő, amikor az LCD TV tápja is hangosabb volt, mint a gép.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proci985
MODERÁTOR
telefon hangerot merni pl arra (valamennyire) jo, ha ejjel filmezve hatar alatt probalsz maradni.
kalibralt mikrofon van, egy umik1 megfelelo a celra. de igazabol szinte mindegy, mert ugyis szubjektive epiti mindenki elfogadhatora a sajat rendszeret.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
Régi, szép idők... 10m/1bar@~7600rpm.
Mikor a videókazettáról már letekerte az első 10 percet a magnó és elkezd felpörögni a turbó tekerés... Nem állítom, hogy minden alkatrész szerette, de nem maradt bubi a rendszerben.
#87697 boytee: Számomra úgy lenne logikus, ha az a 15dB az delta lenne az alapzajhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

).

. Régi-régi gépem abban van, most épp azt használgatom, amikor nem céges fosbookon vagyok.
)

? Az azért télen elég combos, nem?

Ez a 3080 Strixem, vízzel.
Ez pedig a 3080Ti HoF, gyári állapotban.