Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Csak úgy... ki kellett írnom magamból...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
1-es beállításon van az amb6 és a homatics is, minden filmnél minden beállításon jó nálam. 1-től eltérőnél a truhd atmos logó, ha ilyen filmet játszok le, folyamatosan villog a tv-n tehát elveszti a jelet pár millisec-re hosszabb rövidebb ideig..
Amit írtál annál is jó.. -
Qtya123
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
Nem tudom nálam mi lehet.... ProVision 4K.
A videó úgy 3/4-ig eljut és mindig ugyanott elsötétedik a kép és a hang is megáll. Nem fagy le a lejátszó, elő lehet hozni a vezérlőpanelt és ki lehet lépni a videóból.
Csak ennél az egynél csinálja. 1-es és 2-es beállításon is. Ha off, akkor tökéletes. A többi filmnél, amelyeket teszteltem, ott nem volt gond, bár csak ilyen 10 perceket néztem bele/film.
-
Joshi
titán
Most olvasom ezt a hang elcsúszásos problémát. Ha ez tényleg létező probléma és nem user error, akkor én inkább kivárnék még egy kicsit. Gyűrű, djnice, blakey nektek mi a véleményetek erről?
-
Hyena
senior tag
válasz
Kerio
üzenetére
Azota eltelt egy kis ido volt ido megnezni jo par filmet, sorozatot.
Nekem inkabb az egyes hang beallitas mukodik, mert eleg ritkan ugyan, de igyis ugyis elcsuszik a hang, de egyesen meg ritkabban.
Beletekerve helyreall.
A cpmben nem volt ilyen hiba.
Hatha lesz majd update amiben nem lesz mar benne ez a bug. -
miningboy
tag
Üdv!
ha megcsinálom a CoreElec telepítését sd kártyára, majd azt a készülékbe téve ott is elvégzem a resetes indítást, az másol valami fájlokat magára a készülékre, amik fontosak számára az induláshoz, vagy bármihez?
Vagy lehet(ne) azt is csinálni, hogy 3db sd kártya, az egyiken a Legacy, a másikon a Final, a harmadikon meg a Stable verzió van telepítve, és ezeket ki tudom cserélgetni, vagy ilyen esetben mindig a resetes indítással kellene kezdeni? -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Közben rájöttem hogy a szerencsétlenkedésem oka az volt, hogy ugye a Dune HD Pro Vision 4K boxomnál a hálózattal szokott néha probléma lenni. Azaz bizonyos esetekben ahhoz hogy jó legyen a hálózat és az IP cím el kell indítani androiddal majd újra coreelec-cel. Miután ezt megcsináltam már megtalálta az összes repository-t így a függőségeket is fel tudta tenni.
Nem tudom mi lehet az oka ennek a hálózati problémának, de már más is jelezte hogy ennél a box-nál ez előfordul.
Általában akkor amikor teljesen áramtalanítja az ember és a tápot is kihúzza vagy áramszünet esetén hosszabb ideig nincs áramellátás. Most is az volt az oka hogy az avdvplus telepítése előtt a leírás szerint ki kell kapcsolni áramtalanítani kell és így várni 15mp-t. -
kemperlama
csendes tag
Sziasztok,
4K TVhez keresnek lejatszot, lattam az osszefoglalot, amiben ez allt az ajanlott tipusoknal:
4K UHD HDR+ Dolby Vision: S905X4-J/ S905X4-K
valamint
S905X4 (DV, Dolby Vision): Homatics Box R 4K Plus, Dune HD Premier 4K Pro, Nokia 8010
Ezek mar ha jol lattam regebbi dobozok. Mi a jelenleg ajanlott modell?
Jelenleg egyebkent egy MINIX Neo U9-H lejatszon futtatok kodi-t, de haldoklik, ezert indult el a kereses.
Elore is koszonom a segitseget!
udv,
kemperlama
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Rendben.
Kicsit tesztelgettem a szokásos nyűgös anyagokkal. Avatar 2 és Riddick.
A beletekergetés továbbra sem jó, de többször "elkapja", míg korábban A14 esetén 10 beletekerésből 10 alkalommal elcsúszott a hang, itt legalább néha szinkronban marad a tekerés után.Cache maradhat 10x és 256 MB méret? A chunk size eddig nálam 128 kB volt, ebben a verzióban 1 MB a beállítás. Ez is maradhat így?
Az új hangbeállítást ami gyárilag 1-es állapotban van, azt ki kellett kapcsolnom.... Ugyanis néztem egy dolby atmos teszt videót (amaze) és ha nem OFF állásban van, akkor kb a videó 3/4-edének lejátszása után sötét lesz a képernyő és nem is játssza tovább a fájlt. OFF esetén kifogástalan.
Amúgy más kicsit a kép. Mivel már ezerszer láttam az Avatar, vagy a Riddick bizonyos jeleneteit, egyből feltűnt. Nem tudom megmondani pontosan miben más, mintha intenzívebb lenne, részletesebb. Mások kicsit a fények. Jobban nem tudom körülírni.
-
Qtya123
őstag
válasz
attka
üzenetére
https://github.com/cpm-code/xbmc/releases
Az ott látható advancedsettings részt kell advancedsettings.xml fájlként elmenteni és a készülék userdata mappájába másolni.
De S922X esetében nincs rá szükség.
-
fer
őstag
válasz
miningboy
üzenetére
Ezt az határozza meg, hogy mid van otthon, ha van nagy sd kártyád de nincs megfelelő usb-s eszközöd akkor ok, hogy ne kelljen vásárolni, ha van mindkettőd akkor a te döntésed. De nyilván a boxnak is jobb, ha nincsen rádugdosva semmi feleslegesen, úgy értem ha megoldható egy nagyobb háttértárral az egész.
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Korábban volt egy oldal ahol össze volt gyűjtve az összes cpm kompatibilis skin. Sajnos most nem találom. Tudja valaki linkelni? Ezek mind kompatibilisek ezzel az új cpm-mel?
Én az Arctic Horizon 2-t szeretném feltenni vagy az Arctic Zephyr Reloaded. Ezekhez van valakinek linkje? -
Joshi
titán
válasz
miningboy
üzenetére
Ilyesminek semmi értelme, hiszen letöltésre vagy filmlejátszásra még az USB2.0 is több mint elég. Anno én torrenteztem egy X96-os boxon, de a max letöltési sebesség jó ha elérte a ~10-12Mb/s-et. Persze egyszer csak már nem indultak el a letöltések, aztán el is engedtem a dolgot.
-
gabywap
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem van mert mostanában keveset foglalkoztam ezzel a témával vannak ezek az újabb boxok Amlogic S905X5M -val kinek van erről tapasztalat SD-ről megy e valami ELEK rajta vagy valami más rendszer nem csak droid.
Itt egy alis link példának.
X88 PRO X5M Smart TV Box Android 14 Amlogic S905X5M
[link] -
péjé
őstag
sziasztok,
Nokia 8010 boxon 5.15.153 kernel van de 22-es CE mindig feldobja hogy frissítsem a kernelt 5.15.137-nél nagyobbra. Abbahagyja ezt egy idő után? :-)
Ha vkinek van remote conf/meson ir-je ehhez a boxhoz megköszönném ha vhogy átadja.
köszi előre is. -
Kerio
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
cpm14 -el nekem sem csinálta. avdvplus-al csúszkál csak, ahhoz pár hozzászólással lejjebb írtam filmcímet.
-
pinnacle
nagyúr
Androidra van alkalmazás, amivel olyan pontos a hangerőszabályozás, mint a Kodiban? Nagyon kevés a gyári 15 fokozat. Telefonra van a Precise Volume, 100 fokozattal, de boxon nem működik.
-
Indiant
addikt
válasz
Indiant
üzenetére
Ha esetleg valaki így jár. Itt a megoldás:
Ha az adatbázisod megsérül, vagy újra szeretnéd kezdeni, manuálisan törölheted a Kodi adatbázisfájljait (a /storage/.kodi/userdata/ mappában tárolva), és hagyhatod, hogy az újraépítés a nulláról történjen.
SSH-n keresztül csatlakozz a CoreELEC eszközödhöz (olyan eszközök használatával, mint a PuTTY vagy a Terminal).
Keresd meg a Kodi userdata mappáját: cd /storage/.kodi/userdata/.
Töröld az adatbázisfájlokat: rm MyVideosXX.db MyMusicXX.db (ahol XX a verziószám, pl. MyVideos99.db).
Esetemben az Addons33.db volt a ludas.
..és rögtön bejött a CE. -
miningboy
tag
[#108301] erre senki?
-
Indiant
addikt
Az Elementum telepítése után miért omik össze a 22 annyira, hogy utána valami atatbázisokat nem tudott inicializálni és kilépett sokszor. Majd csak a hangyák háborúját mutatja.
-
Kerio
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Nagyrészt alapbeállítás. Csak egy-két dolgot kapcsoltam be, főleg a hang beállításoknál, a számszerű és százalékos értékek mind alapértelmezettek. ChatGPT-t, Redditet, fórumokat és a Geminit használtam hozzá. A filmek LAN-on mennek egy Synology NAS-ról.
Egyébként sokkal pörgősebb mint az A14 és sokkal jobban kezeli az ur02 távirányítót. Az A14-el előfordult, hogy újra kellett indítanom, mert egyszerűen nem érzékelte a távirányítót.
Este megpróbálom az általad írt beállítást.
Várom az új buildet.
Köszi a munkátokat!
-
-
Kerio
őstag
A pontosítás végett nálam egy SAMSUNG HW-Q800C/EN 5.1.2 csatornás hangprojektor van és a TV-n a Digitális hangkimenet “Áthaladás”-ra van állítva.
A többi beállítás pedig így néz ki.:KÉPERNYŐ / ÁLTALÁNOS
• Felbontás: 3840x2160p
• Képfrissítési gyakoriság: 60.00
• A többi megjelenítő sötétítése: kikapcsolva
• A megjelenítés színmélységének kényszerítése: Auto
• Színtérváltás kényszerítése: Auto
• Késleltetés a képfrissítés cseréje után: Kikapcsolva
• GUI csúcsfénysűrűség HDR PQ módban: 40%
• Engedélyezési lista
• „3:2 pulldown” képfrissítési gyakoriság engedélyezése: ki
KÉPERNYŐ – TOVÁBBI OPCIÓK
• Stereoszkópikus 3D mód: Letiltva
HANG – HANG DEKÓDER
• Hanglejátszás eszköze: ALSA: AML-AUGESOUND, HDMI
• Csatornák száma analóg kimenet: 2.0
• Kimenet konfiguráció: Leginkább egyező
• Hangerőszabályozás lépések: 20
• Sztereó felkonvertálás: kikapcsolva
• LFE mélysugárzó hozzáadása a sztereó lekeveréséhez: 0%
• A center csatorna erősítése lekeveréskor: 0 dB
• Újramintavételezés minősége: Közepes
• Hangmagasság korrekciós küszöb: 2
• Hangeszköz ébren tartása: 1 perc
HANG – HANGTOVÁBBÍTÁS
• Halk audio zaj küldés: kikapcsolva
• Felület hangjainak lejátszása: Csak ha nincs lejátszás
• Hangerő: 100%
• Felület hangok: Kodi UI Sounds
• Hangtovábbítás engedélyezése
• Hangtovábbítás eszköze: ALSA: AML-AUGESOUND, HDMI
• Dolby Digital (AC3) kompatibilis vevőkészülék: bekapcsolva
• Dolby Digital (AC3) átkódolás engedélyezése: kikapcsolva
• Dolby Digital Plus (E-AC3) kompatibilis vevőkészülék: bekapcsolva
• DTS kompatibilis vevőkészülék: bekapcsolva
• TrueHD kompatibilis vevőkészülék: bekapcsolva
• Nagy felbontású DTS kompatibilis vevőkészülék: bekapcsolva -
tomp
félisten
Én a cpm A12-re raktam fel az avdvplus verziót a Ugooson.
Ugyan úgy 8bit RGB-n megy ki a DV de mégis más a kép.
Eddig 2 film volt tesztelve, az utolsó 2 M:I.
Főleg a sivatagos jeleneteknél veszem észre, hogy na ez sokkal jobb.
Hangcsúszás nálam nincs off és 1-es állásban sem.
Android TV-s Philipsem van azon pedig egy Sony soundbar.
DV beállítás
Audio -
miningboy
tag
Üdv!
A CE-nek szánt SD kártya méretét érdemes nagyobbra venni? 256 / 512 GB?
Ha erre felmásolom a nézendő filmeket nyerek vele bármit, mintha pendrive-ról, vagy hálózatról játszanám le?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- iPhone topik
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GAMER INTEL I5 8500/16GB DDR4/GTX 1660Ti/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Erős gamer / munka PC AORUS X570. Ryzen 7 5800X - 32GB DDR4 + RTX 5070 AEOR OC
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GAMER PC - RTX 3090 24GB/I7 11700K/32GB DDR4/2TB SSD/750W GOLD/
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként mire gondoltál, mit nyerhetnél ezzel?

vargalex
DoItYourself