- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én megyek,ha vihetem az aksidat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
acef...az a sor még teljesen jó.A neten ráguglizhatsz lásd milyen is egy kopott sor. Pl.worn chainring cassette képtalálatok.
-
dokee78
félisten
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Igazad van,mert 22 cm köröli ez a gyári kormány,de befogóhoz gondolom beférnek a 25,4mm-esek.
XLC HB-M04 25,4mm Gondolom ez kényelmesebb a nagyobb emelés miatt?XLC HB-C09 Comp 25,4mm 600mm 15 fok
Nem tudom kényelmetlen lenne-e az egyenes a hajlított után?
Laox Az emelkedős kérdésem nem a kormány dologhoz kapcsolódik,hanem ahhoz amire válaszoltam.
Feljutási gondom van ott. -
flash-
veterán
mi értelme a mini kerékpár kormány szarvnak?(kb épp meg tudom fogni kézzel de a végén talán néha picit ki is lóg a kézfejem ha úgy fogom)(pedig egyáltalán nincsen nagy tenyerem, inkább épphogy átlagos felnőtt férfi méretű)
egyáltalán nem kényelmes a fogása(nem a tapintásra gondolok, hanem hogy így tekerni)
gyárilag rajta volt..vagy van valami titka hogy hogy állítsam be(pl milyen szögbe)
esetleg hogy fogjam?.. -
Valkűr
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
NA akkor még egyszer a kérdés. Van egy régebbi LX váltokarom 9 sebességes rendszerhez, 9-es fogsorral. Ehhez akartam egy újabb hátsó váltót amik már 10 sebességesek. A huzás arány az a váltokarban rejlik nem magában a hátsó váltóban, vagy rosszul tudom? A hátsó váltó nem más mint egy rugóval ellátott szerkezet ami oda vált ahova a kar húzza, elvileg. Vagy ezt is rosszul gondolom?
-
Integrale
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
En ezzel szivtam par hete, vettem egy 10-es valtot, es nem mukodott megfeleloen, Hasaggymeg forumtarsnak meg igen. A kutya a Dyna-Sys feliratban van elasva, mas a huzas merteke, ha talalsz olyat ami nem Dyna-Sys, van ilyen nem is egy, akkor jo lesz 10-es valto 9-es vagy akar 8-as sorhoz, valtokarhoz is.
-
Valkűr
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Nincs ilyen tényező, mivel mind felsoroltad ami alkalmassá tesz egy kormányt DH-ra.
Minek tenne bárki utcai bringára DH-ra gyártott nehéz széles kormányt, mikor van olcsóbban könnyebb, keskenyebb, olcsóbb ami megfelel az általános használat során? Azért az ár rendszerint tükrözi az anyag és a felhasználási területet általában egy alu kormány esetében.Ezt nem tenném DH-ra. : [link]
De ezt már inkább: [link]
-
dokee78
félisten
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Szerintem 31 lesz,mert bár vékony a kormány,de középen a strucninál vastagabb jóval.
-
Tudom, miert nem alkalmas, de en azt kerdeztem, hogy a szelessegen es az anyagon kivul milyen tenyezo van meg, ami alapjan besorolnad ezeket?
Igen, de ha pereputty montin hasznalnam a pereputty monti pereputty felhasznalasaval, akkor teljesen alkalmas lenne ugyanugy a pereputtyozasra, vagyis boltbajaras, cirkalas, random kis erdei turak.
A kerdes az volt, hogy egyeb tenyezo van-e még?
Vehetek "dh kormanyt" a pereputty montira nyugodtan, csak penzkidobas kb.(#66982) dokee78
Erre gondoltam ,hogy csak a kinezet miatt kell, ezert is kerdeztem, hogy milyen tenyezoket vennel meg figyelembe, nem csak a "dh kormanyok" neznek ki igy, sok festett, diszitett kormany van azert
-
válasz
Valkűr
üzenetére
Tudom, miert nem alkalmas, de en azt kerdeztem, hogy a szelessegen es az anyagon kivul milyen tenyezo van meg, ami alapjan besorolnad ezeket?
Hasznalhatnek "dh kormanyt" a pereputty montimon is, ha levagnam megfelelo szelessegure, akkor nem lenne vele semmi gondom.
Ezert kerdeztem, hogy most "dh kormanyokat" keres, vagy "dh kormanyokat" szeretne elkerulni? -
-
rétisün
veterán
válasz
Valkűr
üzenetére
"Ezt olyan nehezen tudom elkepzelni, h mitől nem jó ha nem jó."
én azt is nehezen tudtam elképzelni, hogy egy 10 sebességes 105-ös hátsó váltó nem működik egy 10 sebességes tiagra váltókarral, aztán pedig nem működik. legalábis nem olyan pontosan, mint egy azonos szériába tartozó váltókar/váltó páros.
ki kell próbálni, elképzelhető, hogy mégis jó lesz.
-
dokee78
félisten
válasz
Valkűr
üzenetére

Ez DH kormányok?XLC HB-M04 31,8mm 640mm emelt kormány
Mert ez biztos,de 28,6 a befogó.
Altrix Downhill HB3528 -
dokee78
félisten
A Downhill kormányokat miről ismerem fel egy adott webshopban?
Azon kívül,hogy hajlítottak?
Mert nem igazán szokták kiírni.
Szélesebbek,mint a többi,amik 600-640mm? -
Valkűr
addikt
Sziasztok. Probalt mar valaki 10-es hatso váltót használni 9 sebesseges valtokarral? Viszi rendesen vagy tenyleg igaz az hogy a 9 sebesseges rendszerhez nem jok a 10 sebességes váltók? Ezt olyan nehezen tudom elkepzelni, h mitől nem jó ha nem jó.
-
pc360
addikt
válasz
Zyrius
üzenetére
Könyökfájdalomra 1-2 tipp a hozzászokáson kívül: nem tudom, a telód hogy van beállítva, de ha az finoman mozog és nem túl merev alattad, sokat segít (karbantartásként egy kis szilikonspray vagy célszer a lábak elindulását könnyíti). A másik, látom, a tenyértámaszos markolat megvan. Mindig elszórakozok azzal pár percet, hogy beforgassam őket a megfelelő pozícióba, ha netán le kell szedni valamiért. Sokat számít az a pár fok is, ahogy a fékkarok dőlésszögénél is.
Egyébként, ha erősödsz, egy idő után mindinkább a lábadra (és derekadra) fog helyeződni a testsúlyod, azokkal mozgatod magad, így a könyököd már nem annyira támaszt, hanem húz is sokszor.
Nekem egyébként az egyik könyökömön volt/van ínhüvely-gyulladásom egy országúti kormány alsó fogása miatt. Ott kapaszkodtam rendesen az életemért nagy tempók mellett. Elég szar dolog.
-
maximilian4
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én július - augusztusban benne lennék többe is (feltéve ha nem kell németbe kimennem).
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Zyrius
üzenetére
Az természetes, hogy érzed a fájdalmat, fáradstágot a karodban is. Ha nem vagy edzésben akkor a kerékpározás minden testrészednek terhelést jelent. Fokozatosság, rendszeresség a titka az egésznek, ez igaz minden sportra. Elmúlnak a kisebb fájdalmak ahogy erősödsz. Csak ne sürgesd!
Én is a IX.-ben laktam egy ideig, de most visszaköltöztem a XI.be. Közös tekerésben benne vagyok, aztán közben dumálhatunk. Gazdagrétről szoktam indulni fel a Normafára, János-hegy, HHH. Ilyesmi, ha gondolod csatlakozhatsz, vagy bárki más is.
-
zoli03
őstag
#66958 Acef: nekem is 8-as rendszerem van, először CS-HG41 sorom volt, az nagyon gyorsan kopott. Amikor vettem, akkor még normálisabb áron volt, de utána megdrágult (eredeti áron se érte meg igen tartósság mellett). Most Sunracet használok, de azzal még csak 1-200 km-t mentem, hosszútávú tapasztalatom nincs még vele.
#66959 Because: úgy értettem, hogy az olcsóbb kategóriás Shimano alkatrészek drágábbak, mint a konkurencia, de nemhogy többet, hanem inkább kevesebbet bírnak azoknál.
#66960 -=RelakS=-: akkor neked szerencséd van. Ahogy korábban írtam, a CS-HG41-ben csalódtam (8 sebességes Shimano láncot nem is próbáltam, mindenhol rosszat olvastam róla). Menetes Shimano fogaskoszorúval volt még tapasztalatom, de azokkal is csak rossz (mint ahogy olcsóbb láncokkal is).
-
anorche1
őstag
Nekem is gyárilag valami szutyok kmc láncom volt, amibe 1200km után kotyogott a láncnyúlásmérő 1 -es oldala.
Most pc 870 -em van új sorral (rosebike -on sajnos nem volt sram sor, csak shimano
), és pontosan nem tudom (még ősszel lemerült az elem az órámban, és nem nagyon iparkodtam újat venni, csak kb. 1 hónappal ezelőtt
), de kb. 1500 lehet benne, és még messze van attól, hogy a 0.75 beessen.
Szóval jó lesz a lánc és az a sor
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
zoli03
üzenetére
Legolcsóbb Shimano koszorú van fent, jelenleg jobban bírja, mint a korábbi drágább sor

Igaz, akkor elnyúlt rajta egy Shimano lánc, most meg többet cserélgetek a lassabb nyúlás érdekében. (mondjuk a kulcs lehet az, hogy Shimano helyett Sram a leggyakrabban használt láncom)
Acef
A sorod kopása ismerős az én soromról, de az komolyabban szétment. Rakjál fel egy új láncot, és nézd meg, hogy hogy viselkedik. Ha másképp, mint a régi lánc, akkor inkább rakd azt vissza, amíg nem veszel egy új sort. -
Because
őstag
-
Acef
addikt
válasz
rétisün
üzenetére
Ez 8-as sor
Nem ugrott, az új lanccal nagyon csendes volt, viszont 900 km alatt megnyúlt a lanc (+0.75%), és hangosan fut, csörög. /a váltó jól van beállítva/
Attól tartok, hogy hiába veszek új láncot, az is hamar elnyúlna, ha mostanit a sor koptatta el.
Tesztelni sem tudom, hiszen eleinte ez a ~900 km-t futott lánc is csendes volt, és most 1,5 hónap után úgy csörög mint valami lepusztult tesco bike.rétisün, zoli03 köszi!
Sokan mondják, hogy "gagyi" az olcsó shimano, 8-as rendszere nem is nagyon van komolyabb.A Sram elfogadható minőségű?
PG850-es sor és PC870-es lánc a terv. -
zoli03
őstag
Olcsóbb Shimanoktól ne várj sokat, ennyi km alatt simán elkophatott. Amúgy ha ráraksz egy új láncot, érezni lehet, hogy a kopottabb fokozatokban darál-e. Amúgy én az olcsó Shimano hajtásalkatrészeket olyan messzire elkerülöm, amennyire csak lehet (nem tartósak, de legalább még drágák is).
#66918 ivana: mikor először szétszedtem, simán összeraktam utána a többsebességest. Leginkább csak türelem kell hozzá.
#66952 Kleroo: azt írtad, párodnak kell a bicikli. Ez kb 19,5", egész nagy már, 180 cm alatti embernek nem nagyon venném meg.
-
hl225
tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy mitől van az strava-ban hogy az első használatot kivéve az indulási pozíciót a tényleges helytől 700-800 méterre teszi mint a valóságban volt. A cél hely viszont már pontos.
Láttam, hogy van bent hely eltakarási lehetőség, de tudtommal ilyet nem állítottam be, illetve próbáltam másik várost kijelölni de a jelenség továbbra is marad.
Jelenleg ez látszik az adatlapomon, de továbbra sem jó: "You don't have any hidden locations." -
rétisün
veterán
így képen nem látszik kopottnak, de ha felteszel egy új láncot, és elugrik a leggyakrabban használt fokozatokon, akkor cserés a sor is.
5000 km nem túl sok egy fogsorral, ha időben cserélve van a lánc, 3-4 láncot is kiszolgál, ami 10-es rendszer 3-3,5 ezer km-es csereperiódusát figyelembe véve is legalább 10-12.000 km.
-
Acef
addikt
Alföld, fitnesz bringa, lánc és sor (fogaskoszorú) kopása.
Korábban már szó volt róla, hogy a sor kopásának mérésére nincs lehetőség, ezt csak "szemre lehet mérni".Szerintetek kopott ez a HG50 sor?
- a három nagyobbat és a kicsi 11-est nem igazán használtam, a legtöbbet a 13-15-17-19 volt használva.
- kb 4500-5000 km van benne
- 4/5-ét a gyári KMC Z50 lánccal használtam
- utolsó 1/5-ét pedig KMC X8-al, ami sajnos ez alatt a 800-1000 km alatt ugyanolyan mértékben elkopott, mint az olcsóbb (gyengébb?) sokkal többet futott KMC Z50Mindkét lancot ugyanúgy, rendszeresen tisztítottam és olajoztam, a felhasználás körülményei sem vàltoztak.
Kopott a sor, ezért nyúlt meg ilyen hamar a második (minőségibb) lánc?
Nem túl korai még (~5000 km), hogy elkopjon a sor? -
mark!
őstag
Szeretnék nyárra egy triált venni, kezdőnek milyet ajánlanátok? Használtan venném, mert lehet pár hét múlva ráunok. Nézelődtem én is, talltam egy párat ami jónak tűnik, de nem annyira értek hozzá. Monty jó?
-
Kleroo
veterán
A korábbi Meridát elhappolták pont.

Újból nézelődök:Ez milyennek tűnik? (csak ár/tudásra lennék kíváncsi, illetve hogy van e túlságosan gebaszos eleme)
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszi!
Ezt a térdkalács, pedál vízszintes állás dolgot ellenőriztem, és pont egy síkban van a térdem közepe és a medál, szóval ez is rendben. Sanszos, hogy itt inkább akkor arról lesz szó, hogy időre van szüksége a testemnek (izületek) míg felveszik a ritmust.
Azt is olvastam valahol, hogy a nyereg elejétől mérve, ha pont odaérinti az ember a könyökét, akkor pont el kell érnie a kormányt... nálam ez pár milliméter hiján megvan.Kicsit megijedtem, hogy kicsi lesz a 17" és adhatom el, vehetek egy másik bicajt, de a válaszokból az jön le, hogy lehetett volna nagyobb is a total magasság alapján, de a testi adottság miatt talán ez jobban passzol és valszeg jól van beállítva, csak még fizikailag hozzá kell szoknia a testrészeknek a kerékpározáshoz, ahhoz, hogy ne legyen könyökfájdalmam. Ha meg néhány hét múlva nem változik, akkor a nyereggel és a stücnivel lehet még játszani. Egyébként is 2-2 cm mindkét irányba a különbség a 17" és a 19" között ez akkor kis játékkal áthidalható.
@ Because
@ Tothgera30
@ ivana
@ Runner_fxrköszi a válaszokat!

Azért ha esetleg akad valaki a környéken (BP 9ker) akivel beszélgethetnék kicsit még a témában és van ideje/kedve tanácsokat adni jelezze bátran!

-
ivana
addikt
válasz
Zyrius
üzenetére
Nekem ilyen könyök fájdalmam akkor szokott volt lenni, ha sokat (20-30km-et az azzal sok) megyek túra csepellel, a magas kormány csak rövid távon jó. Helyedben lehet megpróbálkoznék a kormány lejjebb rakásával, pl.: stucni megfordítása, ezzel a reach is nő. Illetve kar erősítés sose árt

-
pc360
addikt
válasz
pc-user
üzenetére
Érdemes, ha már középkorú a lánc. Max ha pár hetes, én akkor nem cserélném. Máskülönben esélyes, hogy ugrani fog, vagy az új fogsort koptatod durvábban így. Egy dolog, hogy összecsiszolódik esetleg (nem biztos), de az élettartamának biztosan nem teszel jót a használt lánccal. A nagytányérok azok, amik jobban tűrik az alkatrész-változást, de ha már valamennyire kihegyezted a fogait, azt a cserét is számításba veheted (ha új lánc mellett döntesz).
Egyébként ha jó állapotban van a hátsó fogassor, nem egyszerűbb új golyókkal megcsináltatni valakivel?
-
pc360
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Nálunk ugyanez a jelenség széttört csapágyat jelentett.
---
Egyébként ti mit tudtok javasolni csoportként, ha már felmerült? Szívesen bandáznék néha valakikkel, nekem egy összvér montim van vékony gumikkal, 28-30 az átlagom városban (persze nem feltétlen kell a leggyorsabb csoport). Az sem baj, ha 1-2 lány megfordulna, jól esne a társaság. NightRide Budapest?
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Zyrius
üzenetére
Mivel a lábhosszod rövidebb az átlagnál, így gondolom azért ajánlották a 17"-est és nem a 19"-et.
Ettől függetlenül én felültem volna az egyel nagyobb méretűre is, hogy melyiket érzem kényelmesebbnek. Amikor határon van két méret, mindig azt szoktam javasolni, hogy mindkettőre fel kell ülni. De szerintem nem lesz gondod a 17"-el sem. A nyeregmagasság úgy optimális, hogy nyeregben ülve, amikor a legalsó ponton van a pedál, enyhén be van hajlítva a térded. A nyereg távolsága meg akkor jó, ha vízszintes pedálállásban a térdkalácsod és a pedál tengely egy síkban van. Arra is figyelj, hogy hagyj időt a testednek erősödni. Az izomzat gyorsabban alkalmazkodik a terheléshez mint az ízület. Melegíts be és mindig fokozatosan növeld a terhelést. Ne akarj 2 hét alatt maratont nyerni.
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
-
xmad
őstag
Csatlakozzatok a bringás facebook csoporthoz ha van kedvetek 😊
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
179cm magas vagyok és a belső lábméret 79cm 17" a vázméret.
@ivana Erre nem is gondoltam! Ma vagy legkésőbb holnap délelőtt lövök pár képet és feltöltöm ide!
-
Zyrius
aktív tag
Van itt valaki BP 9 kerület környékéről?
3 hete vettem egy bringát és 1-2 igencsak kezdő kérdést szeretnék megvitatni személyesen.
Pl.: általános karbantartással kapcsolatos tippek trükkök, milyen alap szerszámkészletet érdemes venni (olyan sokféle van, nehezen igazodok el) stb..Másik gondom még, hogy valami rosszul lehet beállítva a kerékpáron. Eddig nagyon fájt a hátsóm és hamar elfáradtam, a térdemet is éreztem..
Játszottam az üléssel pár napon keresztül, most úgy érzem, ezek mind megoldódtak persze a kondim is fejlődött (napi 20-30km-et tekerek heti 5-6 nap), cserébe a könyökömet érzem mindkét oldalon. Olyan, mintha túlságosan előrehajolnék vagy a pozícióm nem jó, nem tudom :/.
Lehet, hogy túl nagy terhelés jut előre? Túlságosan előre dőlnék? Vagy csak rosszul fogom a kormányt?Lehet, hogy a stücni nem jó, és cserélni kellene valami rövidebbre vagy állíthatóra. A kormány cserén is gondolkodom valami kényelmesebbre, de nem tudom, hogy merre induljak el.
A Bringa egyébként egy cube aim sl 29.Szóval ha valaki segítene azt meghívnám egy közeli meki fagyira vagy egy pofa sörre a rám fordított időért cserébe

-
Runner_fxr
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Jövő héten kiderül mi lesz, vagy marad a Contrail és akkor azt fejlesztem, vagy jön a Trailster. Sajnálom ezt a Cube-ot, az lett volna az igazi, de majd jövőre.
-
maximilian4
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Így már értem. Sok sikert hozzá.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Mert Enduro gépet szerettem volna a Trail helyett. Amúgy semmi bajom nincs vele, mert baromi jó gép a Contrail is, csak a bringázási stílusomhoz közelebb áll egy hosszabb rugóutas gép.
A Contrail 120mm rugóutas 29"-es kerekekkel, a Trailster 140mm 27,5"-el, és a Cube Stereo 160mm-es lett volna 27,5"-el. -
Jester01
veterán
Ha a kormányom középen megakad akkor túl van húzva? (Hozzáértő állította be elvileg)
-
maximilian4
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Egyébként miért akarod lecserélni?
-
Runner_fxr
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Abból a szempontból is kellemetlenül érint, hogy így valószínű lecsúsztam másról is, mert ha tudom, hogy nincs, akkor berendelem ezek közül valamelyik Trailstert. Ilyenkor már necces rendelést leadni. Drágább gépeket tutira úgy lehet berendelni, hogy előző évben leadod a rendelést. Különben nem sok esélyed van, hogy kap belőle a magyar piac. Még jó hogy nem adtam el a Contrailt. Jövő héten elvileg választ kapok a Bergamont-től, ha nincs Trailster, akkor le is veszem a hirdetést.
Azon is gondolkoztam, hogy a Contrail-be teszek egy 140mm-es 29"-es villát, szerintem még elbírná a geo, meg kap egy Zee 4 dugattyús fékszettet. -
szjoci
őstag
Ha valaki hervisben szeretne biciklit venni, akkor mától vasárnapig -40% van a saját márkás kerékpárjaikra, -30% a ktm-ekre és bringás kiegészítőkre, öltözetre.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem,én nem mondok semmit,én csak idézek.
-
pc-user
senior tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni!
Le lett szerelve (tévedésből) a fogaskeréksor a racsniról, a golyók természetesen kiperegtek... Nem tudjátok véletlenül, hány db. golyónak kell lennie a belső és a külső "soron"? -
atok666
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Detto, nekem se megy az egyszerre huzas-taposas...
Atok
-
concret_hp
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
én ezt értem, de ha mész egy 100+km-s karikát, ne mondd már, hogy mindegy, hogy hány izomcsoportot használsz
N izom adja le ugyan azt a munkát, vagy N*1.5 
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"nem rég került felszínre egy kutatás mely szerint ha figyelsz a húzásra az a nyomás kárára mehet"
Ez nekem saját tapasztalat...
Tudom, tanuljam meg használni az SPD-t
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SoulReaver
üzenetére
Mi egykerekeztünk és mivel a pipa (akkor a stucnit annak hívták) folyton eltört és a kormány sem volt elég magas 1/2" horganyzott vízcsövet (!!) hajlíttattunk meg hidegen,majd védőgázas hegesztéssel összehegesztettünk ott kormány,stucni,meg mindent,majd úgy toltuk neki.

(#66903) concret_hp...elég meggyőző tudományos kutatásnak tűnt és nem az izmok terhelése miatt írta,hogy ez történik,hanem az agyi a koordináció miatt,mert szerintük nem tudsz húzni egyik lábaddal úgy,hogy figyelj is eléggé tolod-e a másikkal.Vagyis amint húzni kezdesz,azonnal gyengül a wattszám amit a másik pedálba lefele tolsz.Tulajdonképp több tanulmány is megkérdőjelezi a patentes pedálok leadott wattszám alapú hatékonyságát. Pl.
-
szjoci
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Jaja, én mint volt kocaspd-s ha elfáradtam taposás közben, húzással "pihentettem" a lábam
. Majd ha egyszer visszarakom az spd pedált, megtanulom normálisan használni... -
concret_hp
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ez a húzás nyomás biztos nem igaz, már csak azért sem, mert másik izomcsoporttal húzod, mint amivel taposod. szóval 10p tekerésnél lehet, hogy mindegy, 3 óra után viszont biztos nem

-
dokee78
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa Rally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Tőzsde és gazdaság
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Minek tenne bárki utcai bringára DH-ra gyártott nehéz széles kormányt, mikor van olcsóbban könnyebb, keskenyebb, olcsóbb ami megfelel az általános használat során? Azért az ár rendszerint tükrözi az anyag és a felhasználási területet általában egy alu kormány esetében.
Teleszkopot vegyen, akkor majd megtudja, mennyire olcso

), és pontosan nem tudom (még ősszel lemerült az elem az órámban, és nem nagyon iparkodtam újat venni, csak kb. 1 hónappal ezelőtt