- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabiq
tag
Sziasztok!
Elvileg holnap érkezik az XTZ 12.17. EDGE,amit ajánlásotok alapján előrendeltem.
Azt szeretném lérdezni,hogy kalibrációkor a jobb oldali port be legyen e dugva,ahogy sokan használják,vagy mindegy az eredmény szempontjából?
Köszönöm szépen. -
proci985
MODERÁTOR
ja, belepo szintu lap I7el kombinalva, ugy lehet akkora feszek kellenek, hogy az interrupt signal is athallik az audio alrendszerre. anno core2quad eraban volt ez problema, amikor 120-180Wos CPUk mar voltak, hutesi ezt megoldani szinten, viszont a top lapok is max 6-8 fazisosak voltak es nem volt meg a tapasztalat, hogy mennyire is kene levalasztani az audio komponenseket.
aztan utana 2015 korul 2x300+Wos multiGPU mellett lattam olyat, hogy a bovitokartyas hangkartya is siman felszedte a VGA VRMrol a zorejt. ott lett kulso DACom mitigalni a problemat.
-
-
-
-
Rp526
aktív tag
válasz
proci985 #88333 üzenetére
Érdekesség erre reagálva: "hang PC-ről ugye kizárólag HDMIn megy ki (tehát nincs analóg kapcsolat?)"
Nekem korábban a PC-ből ment a hang HDMI-n az AVR-be, másik HDMI-n kép a TV-be. (+ volt HDMI TV és AVR közt youtubozás-ra).
Semmi analóg kapcsolat nem volt AVR és PC közt és minden egérmozdítást hallottam.
ASUS ROG-STRIX-GTX1660TI + vmi GOLD táp volt a gépben. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #88472 üzenetére
Ezt tudod tesztelni a keverőpulttal.
Ugyanazt a tracket told rá két csatornára, synch, majd egy picit csúsztasd el pl a scratchpaddel (simán addig master/belehallgatás sáv mehet jobb/balra, most nem az a lényeg, hogy a füles és a monitor eltérően szól, ha nem akarsz átkötni). Nem annyira a tér fog elcsúszni, pontosabban nem az lesz a legnagyobb baj.
-
válasz
VoidXs #88470 üzenetére
Ja, igazad van, technikailag simán lehet subsample delay.
Az Nquist-Shannon csak a maximális frekvenciát korlátozza, a fázist nem. Kb olyan a tévedésbe estem, mint aki azt mondja, hogy a DAC szögletes, lépcsőzetes jelet állít elő.
De ugye két hangforrás esetén a pontatlan delay csak eltolja egy irányban a sztereó teret, nem hullik szét a tér, vagy nem tudom hogy történhetne az, hisz en bármilyen delay-jel van olyan pontja a térnek, ahol a két hangforrás hullámfrontja egyszerre érkezik meg.
Viszont 3+ hangforrás esetén el tudom képzelni, hogy okozhat tér széthullást, hisz ott már van minimum 2D tér. Azaz simán el lehet úgy cseszni a delay-t, hogy ne egy pontba érkezzen meg a 3+ hullámfront. Lásd még: háromszög egyenlőtlenségi probléma. Jól értem? Mert akkor lehet megvilágosodtam, hogy miért kell akkora pontosság.
-
válasz
Vhiktor #88469 üzenetére
+lezso6: Bocsánat, Equalizer APO-val számoltam 48 kHz-en, miközben a Dirac tud minta alatt korrigálni. Egyrészt fáziskorrekcióval is össze lehet őket hozni delay nélkül, másrészt írhatsz olyan delay filtert, ami nem mintával dolgozik, ez kis mintavételezésen is végtelenül pontos. Ezt bonyolult lenne elmagyarázni, szóval ez a Cavern vonatkozó kódja. Lényeg a lényeg, hogy emiatt (is) lehetetlen kézzel, hogy a közvetlen hullám erejét ne említsük.
-
válasz
VoidXs #88467 üzenetére
A 0.01 ms nem igazán értelmezhető, ha 48 kHz-en egy sample 0.02 ms.
De amúgy 44.1 kHz anyaggal 0.04ms, avagy 2 sample tényleg jól hallható már, 10 sample, azaz 0.2 ms pedig kifejezetten rossz. Vagyis, igazából csak jobban elcsúszik oldalra a sztereó tér, pl ha a bal oldalit késleltetem, akkor jobbra.
A 0.2 ms az kb 7 cm, tehát ekkora különbségnek kell lennie a bal-jobb hangfalnak a bal-jobb füled közötti távolsághoz, s ennyit is kell elmozdulni oldalra, hogy a tér újra középen legyen.
-
válasz
Khaosz55 #88464 üzenetére
A Dirac képes 0.02 ms pontosságra. A kézzel beállított értékek pontossága - mivel az eszköz nem engedi - egyszerűen szinte soha nem lehet megfelelő, csak ha véletlenül pont egybeesik a szoba miatt, amire ilyen 1% az esély. Per csatorna, ez hatványozódik. 0.01 ms lehet a különbség tökéletes és széteső tér között, próbáld csak meg Equalizer APO-val ilyen mértékben piszkálni.
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
lezso6 #88454 üzenetére
Nem tudom miért. Be tudom állitani kikapcsolt dirac esetén is a delay-t csak akkor nem ms-t kell hanem távolságot (cm) állítok be. Minden esetre a távolságot átszámoltam ms-re és ellenmértem rew-ben késleltetést ami jó lett. Tehát elméletileg diac on/off esetén is ugyan az a delay mégis ha dirac be van kapcsolva jobb a hang és nem az EQ miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #88455 üzenetére
Sziget Nagyszínpadnál mióta 70+ezer emberes, azóta legalább három sor hangszóró van különböző pontokon és azoknál kell eltolás. Elölről nézve persze szimmetrikus (érthető okokból), viszont hangnak is van terjedési sebessége.
Ahol nagyon jól látszott még nagyobb méretben, az Lady Gaga Brazil koncertje volt [link] , itt látszik, hogy X méterenként le van rakva egy újabb array pár.
---
Rendes moziban kihagyni az akusztikus kezelést mondjuk merész.
-
-
-
válasz
lezso6 #88456 üzenetére
Egyáltalán nem hihetetlen. Ha van szimmetrikus és elég jól visszaverő felület a két oldalán, mondjuk 80%-os, már 160%-ban a direkt hullám erejét (mínusz az off axis loss) adja a füledhez. Vedd figyelembe, hogy a füled a teljes hullámfront egy elhanyagolható, pontszerű részét hallja.
-
válasz
VoidXs #88455 üzenetére
A visszavert hang hogy lenne domináns? Ugye az első hang mindig közvetlenül a hangszórókból éri el a füled, az a leghangosabb. Ha nem így van, akkor ott valami nagyon el van cseszve. A sub jogos, annak az időzítéséhez én nem is nyúltam.
Nem tudom, miért, de egy moziban vagy csak akusztikai kezelés van, vagy fancy kábelek. Rengeteg helyre mentem mérni, és egyszer nem láttam mindkettőt.
-
válasz
proci985 #88449 üzenetére
A nagyszínpadok monók, hogy véletlenül se legyen olyan pont, ahol teljesen kereszteződnek a fázisok. Ezért nem igazán javít semmilyen színpadképen a delay. Ezen kívül ezek szabadtéri teljesen szimmetrikus setupok, mérés is 0 ms-t fog kihozni.
lezso6: A mérőszalagos megoldás nem veszi figyelembe, hogy visszavert hang is lehet domináns (és sokszor az is), valamint az aktív sub késleltetését sem. Éppen ezért nem használjuk.
Khaosz55: Nem tudom, miért, de egy moziban vagy csak akusztikai kezelés van, vagy fancy kábelek. Rengeteg helyre mentem mérni, és egyszer nem láttam mindkettőt.
-
svgyula
addikt
válasz
Khaosz55 #88434 üzenetére
Ezek az emberek még egyáltalán nem láttak egy csatlakozót sem szétszedve! Az RCA belső fogó része ami rászorul a dugóra jobb esetben 2mm2! Ezek meg hajókötéllel vezetik oda a jelet. A hangszórók belselyében jobb esetben(ha?) 1,5mm2 vezeték van de ha esetleg vastagabb is a hangváltó panelen a réz biztosan meg se közelíti ezt az értéket. Lehet oda szintén hajóvontató kötél vastagságú kábelt használni, még az is lehet, hogy tényleg kevesebb lesz ott(de csak ott!) a veszteség. De ezt emberi fül soha nem fogja meghallani az biztos! Talán ha 0,1mm2 vezetéken küldik a 300W teljesítményt meg utána a 1,5mm2 vezetéken ott lehet lesz teljesítmény javulás de az is max a dinamika tartományban jelentkezik. Sok idejük van idióta embereknek komédiás youtube videót gyártani
-
válasz
VoidXs #88448 üzenetére
Az is kézi delaynek számít, hogy ha mérek, de nem mikrofonnal meg szoftver segítségével, hanem mérőszalaggal?
Ugye a hangsebesség 343 m/s, tehát ebből visszaszámolható hogy 34.3 cm = 1 ms. Leméred a hallgatói pozíció(k)tól a távolságokat a hangfalak felé, aztán a távolságkülönbségek alapján kell beállítani a delay-t. Én így csináltam, habár ez inkább azoknak hasznos, akiknél nincs mérőmikrofon.
Persze hangerőkülönbséget már nehezebb belőni kézzel, főleg hogy a szobaakusztika bekavar, tehát pl egy sima SPL méterrel, omnidirekcionális mikrofonnal a nem kívánt visszaverődés miatt hangosabbat mérsz, mint kéne.
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
proci985
MODERÁTOR
Mondjuk ha valaki valaha installált otthon házimozit és nem teljesen süket, az tudni fogja, hogy kb mennyire feltűnő a delay és a hangerőkülönbség. Ha meg használt az utóbbi 10 évben házimozi erősítőt, akkor pontosan tudni fogja, hogy miért kell a mérőmikrofon. Főleg, ha valaha kézzel próbált delayt és csatornánként EQt állítani.
Az meg azért kibukik, ha cserél az ember egy komponenst, aztán a mikrofon (és a házimozi processzor) konstatálja, hogy nem volt változás. Esetleg ugyanez egy héttel később, a "bejáratás" után.
Stereonál ez a lépés kihagyható, meg ott még egyszerűbb egyforma hosszúra hagyni a kábeleket.
-
Quetz
őstag
válasz
proci985 #88439 üzenetére
Egyébként attól, hogy "olcsóbb" kábel párti vagyok, attól még párszáz euro volt csak bekábelezni az itthoni a rendszert.
Nem véletlen és egyértelműen beazonosítható a célcsoport, akikre a kábelgyártók lőnek: front oldali elektronika, 3m sugarú körben elhelyezett sztereó hangfalpár.
Ilyen felállás mellett az emberek akár milliókat is hajlandók elszórni kábelekre. Ugyanakkor azt már nem tudnák eladni, hogy dedikált szobába 2-300 millát elkölts mire minden hangfalat bekötsz, plusz nem veszik vissza a maradékot(esetleg a villanyász elmérte a kábelt és ki kell dobnod X millát... izé métert). -
válasz
lezso6 #88442 üzenetére
Az a helyzet, hogy annak nem szól valami jól a biztije, és a cserére elő kellene ásnom 100k-t. A probléma, hogy a kis Joci így is sír, hogy nincs már reggeli, pedig igazán örülhetne, hogy milyen fasza kavicsokat vettem a hangszórók tetejére azon a pénzen, amit így spóroltam. Nem értékeli a büdös kölyke, hogy végre van igazi énekhang itthon, nem fátylas. Azon hisztizik, hogy eltört a WC-tető, de ha cserélem, akkor nincs jódozott FM-antennára pénz.
-
válasz
VoidXs #88441 üzenetére
Ja, ez klasszikus hiba. A probléma az, hogy nem használtál hozzá Chord DAVE Hugo TT2 M Scaler dCS Vivaldi Apex Bartók Ring T+A SDV 3100 HV Esoteric Grandioso D1X Denafrips Terminator Plus 12th Anniversary Holo Audio May KTE Level 3 MSB Premier Discrete Quad Powerbase AURALiC Vega G2.1 Unity Core Edition DAC-ot.
-
-
válasz
proci985 #88439 üzenetére
Mert nem vettél jó kábelt. Mindenki tudja, hogy az Odin Signature Series Supreme Quantum Reference Cryo-Fused AetherLink MonoCrystal Seraphim Limited Edition Prestige Crown Infinity Ascension Ultra-TriPoint Zero-Resistance Obsidian Conductance Matrix kábel a legjobb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Khaosz55 #88434 üzenetére
Nekem ugyanez volt a tapasztalatom, amikor az 1.6os rézkábelt cseréltem 4.0ás Suprára.
Topikban győzködtek, hogy márpedig lesz hatalmas különbség. Nem volt. Végül azzal nyugtattam magam, hogy hála égnek csak a két frontot kötöttem át, és amúgy is oda kellett extra kábel és egy ekkora setupnál 50 euro ide vagy oda rendszerszinten elhanyagolható.
Mondjuk az 5 alap hangszórón maradt a Supra, magasságiakat már sima 1.5ös rézzel kötöttem be. Két hátsó magasságinál már lehet egyébként emiatt kell vagy 1-2dB erősítés is mert eléggé a határon vannak adott távolság mellett.
Egyébként attól, hogy "olcsóbb" kábel párti vagyok, attól még párszáz euro volt csak bekábelezni az itthoni a rendszert.
East3r: Egyelőre én middle topnak. Ha meglesz elöl-hátul, akkor lehet hátra kell tolnod.
5.x.4 egyébként ha nincs magassági forrás, akkor adott esetben 5.xbe fallbackel, azaz a két pár magassági is megkapja a front / rear jelet.
-
East3r
kezdő
Ezt az atmos hangfalat ti mire állítanátok?
Rear top vagy midle top?
Lehet hülyeséget csináltam mert előrrébb hoztam 40 centivel.
Nagyon "összefolyt" a hangja a surroundokkal.
A kép kicsit torzít nem ennyire keskeny a szoba.
Ha megvettem az evo 4.1eket akkor megy előre top frontnak a mostani surroundok. -
East3r
kezdő
Miből vesznek új bömöst és mennek balira. A tyúkkábelből tuti nem.
-
Khaosz55
addikt
A videó elején azt mondták "mérni fogunk". Ennek ellenére egy mérés sincs. Nekem elac vela fs409 ha jól emlékszem QED Sgnature Genesis kábellel van bekötve ami nem is a legolcsóbb kategória. Vettem múltkor olcsó 2.5-ös kábelt tesztelésre, nem hallottam különbséget és a párom sem. Szóval amit a videóban mondanak eszméletlen különbségeket egyáltalán nem tapasztalom. Csináltam REW mérést, mindegyik kábelell ugyan azon pozícióban ugyan olyan hangerőn, minden esetben 20-20 mérés. Nem láttam a freki görbén semmi különbséget.
Void tömörítéses tetsztjét és hangerő különbség tesztjét is megcsináltam aminek szvsz nem lett rossz eredménye.
Szóval nem értem egyesek hogy hallanak drasztikus különbségeket főleg úgy, hogy a hangdobozokban is van vagy 1-1.5 méter kábel ami persze másmilyen mint amivel tesztelnek. Kicsit rögeszmés hitvallásnak érzem.
Dehát aki hallja annak az egészségére váljon... -
-
Meg mindig bajban vagyok a center kivalasztasaval a BW603-ak melle. Ez a HTM6 nem nagyon tetszik nekem a tesztek alapjan, a HTM72 raadasul uez az MTM dizajn dragabban, semmi kulonbseget nem latok, a HTM71 pedig irrealisan draga. Mar rengeteg anyagot olvastam a temaban es van ahol azt mondjak, hogy nyugodtan lehet keverni a brandeket a front es center kozott, masok pedig allitjak, hogy borzalmas lesz. En viszont azt erzem, hogy ez a HTM6 hiaba lenne jo match, de nagyon gyenge. Jol erzem, hogy tobbet nyernek egy MA Silver C250-el meg akkor is ha nem uez a gyarto, mint ezzel az MTM vacakkal amit a BW gyart?
-
krx21
nagyúr
Nem vitaindító… Kábelek teszt alatt
[link]
-
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #88422 üzenetére
Felreertettel, ai-tol kertem, hogy ilyeneket vegyen figyelembe, tranziens sebesseget leginkabb az anyagabol, felepitesebol tippelte. A torzitast azt AudioScienceReview, Erin's Audio Corner-rol vette. Ugy latom, hogy kihagytam, hogy nyilvan hazudott, es ez leginkabb egy jatek, csak meglepo, hogy amiket ismerek, ott egybeesett a velemenyemmel az eredmeny, ugyhogy amit nem ismerek, az is nyilvan ugy van (ja, lehet, hogy nem
).
Amugy Emotiva T1+, Adam Audio T7V-ra jott ki pl., hogy erezheto upgrade lenne, SVS-bol csak a luxusados csapat, de pl. a JBL 305P MkII-t az kb. a regi SVS Ultra Tower szintjere kerult, nyilvan a mely kepessegeket lesulyoztam. Budget studio monitorbol Neumann KH 120 II-t javasolt meg. -
-
Gabesz87
veterán
Úgy fest sikerült megoldanom az AVR390 Dirac csatlakozási problémát. Szerintem senkinek eszébe nem jutott volna ez, nekem is totál random jött az ötlet. Home Assistant volt a ludas. Integraltam az erősítőt. Töröltem az integrációt és azóta egyből megy a csatlakozás.
-
lenox
veterán
Igen, mondjuk melybol van mar eleg, az szerintem nekem kevesbe erdekes, de a doboz es a kozep miatt erdekel, hogy vajon megeri-e.
Csinaltam egy gagyi skalat ai segitseggel, ami felepitest, tranziens sebesseget, fazishelyesseget, torzitast vesz figyelembe, es kiertekeltettem az altalam ismert hangszorokat, es meglepoen egyezett azzal, amit en hallok/gondolok roluk. Nyilvan felraktam az SVS allo es center speakereket is, erdekes modon a Prime Centert es az Ultra Centert is pont oda rakta, ahova gondolom (Prime Centert azt kb. egy hetig probaltam, azota Ultra Center van). Mindenesetre ez alapjan a Ultra Center az joval magasabban van, mint a Prime allok, kb. az Ultra Evo es a regi Ultra Tower kozott, arban ott viszont oriasi ugras van. -
válasz
svgyula #88416 üzenetére
A hangszórónak nem az a dolga, hogy a fülre korrigáljon, az a fülkagylód és az agyad dolga. Egyedül az IEM-eknél alkalmazunk spéci karaktert, mert akkor a fülkagyló nem érvényesül, és a flat nagyon abszurd módon hangzana. Ezeket pont 2k körül erősítjük, hiszen az általad említett kiemelést a fülkagyló maga okoz.
Mivel a hallási karakterisztika mindenkinél más, ezért a fizikai valóságot akarjuk reprodukálni, és ha ez sikerül, pontosan úgy hallod, ahogy az a valóságban szólna. Nem csak beszédre van a center, hanem mindenre, ami a kép közepén történik. Emiatt is a legjobb, ha egy normális célgörbét mutat, semmi kiemeléssel.
Persze, lehet azzal játszani, hogy itt-ott egy notch filter segít szeparálni hangokat, de ez egy hatásvadász illúzió, amit főképp a popzene használ, mert tudják, hogy egy mobil hangszórójából fog szólni. Na az tényleg csak 1000 és 4000 közt működik érdemben.
Egy másik tényező, hogy a beszéd felismerésére felkészített minket az evolúció, ezért a jól reprodukált beszédet több 10 dB különbséggel is felismerjük. Nagyon durván lehet a beszédsávot odébb pakolni, mielőtt az embereknek feltűnik, viszont a többi effekt el fogja adni, hogy a center nincs a helyén.
lenox: Csak az a kérdés, hogy melyik ponton áll meg az R&D, és hol indul a cicomázás.
-
svgyula
addikt
válasz
VoidXs #88413 üzenetére
Szia! Én azt nem értem nálam miért kell a pici centernél is visszavenni a hangerőt, amikor itt akkora cuccokra fenik a fogukat sokan amik elnyomhatják az egész hangzást, még a szomszéd szobában is
Az emberi fül a 1000Hz-4000Hz között (ha jól emlékszem) a leg érzékenyebb én itt szoktam csillapítani, hogy ne nyomja el a többi hangot. De ugye ezt a tartományt szinte minden legegyszerűbb hangszóró is tudja. A legtöbbnél amit néztem pont itt szokott egy pozítív kiemelés mutatkozni a mérések alatt. Nos ha a "center" azért van az elméletek szerint, hogy a dialógust, párbeszédet, adja akkor nagyjából azon a frekvencián kellene működni ahol az emberi hallás a leg érzékenyebb nem? Viszont akkor meg nagyon nem kell annak hangoskodnia mert akkor nagyjából szétcseszi az egész szoba hangzását. Nyilván segít ezen a szoftver "mankó" csak ha az visszaveszi a hangerőt, frekvenciát, ping-pong hatást
akkor meg csak dísznek nagyon nem éri meg böszme centereket berakni a tv alá.(szerintem!) Nekem mint írtam -5db beállításnál is tisztán és hangosan hallom a centerből jövő párbeszédeket bárhol a szobában! Mondjuk cseréltem dome sugárzót benne a gyári helyett kicsit nagyobb teljesítményűt kapott de az meg 2000Hz-tól indul ahol ami meg inkább a nőknél okoz gondot ugye evolúció->gyereksírás. A dialog enhancer elemet pedig ki is kapcsoltam az erősítőnél ugye ez emeli ki a fent említett tartományt de erre eddig még nem volt szükség. Talán egy-két mozis film hangja volt nagyon gyenge de mostanában azokat kihagyom.
-
-
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #88411 üzenetére
Oke, csak ez egesz mas, es nincs is mihez hasonlitanom.
1: SVS Prime Tower - 565k
2: SVS Prime Pinnacle - 880k
3: SVS Ultra Evolution Pinnacle - 4800kSzoval a 3-rol adtal egy linket, mikozben en azt kerdeztem, hogy a 2. miert eri meg a +300k-t az 1-hez kepest. 8-szoros arat biztos nem adok erte, azt nem tudom itthon eladni, hogy a hobbim meger ennyit.
-
Nézd azt a horizontal contour-t. Ez rendkívül ritka, majdnem line array szint.
-
-
válasz
daytonka1 #88405 üzenetére
Egyáltalán nem. Más kábelt sem.
proci985: Megfelelő állvánnyal működik. Egymásra téve semmiképp, mert hangszóróra sosem teszünk semmit, mivel kb minden rezonál, főleg subon. Esetleg könnyű díszt gumitalpon (a virág már nehéz), de inkább azt se.
-
daytonka1
tag
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni érdemes lecserélni a hangfalkábelt egy drágább fajtára? Javít e a hang minőségén? YYAUDlO Prémium HlFi Hangszóró Kábel mi a véleményetek?
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gino20 #88396 üzenetére
Ja, lehet okkal söpörték őket egy időben
.
Anno XTZ 3x12ből volt innen kocsival 3 órára egy pár hónapos (garis), kb annyiért amennyiért a két 12.17 edge lett. Pár napig nézegettem a hirdetést mert tényleg nagyon jó áron volt, aztán elővettem egy centit, elkezdtem nézni a házban az elektronikai fázisokat és inkább letettem róla.
Amit tud, arra a 3x12 olcsó és kompakt: [link] Más kérdés, hogy egy nappaliba irdatlan túlzás.
-
válasz
eL Geri #88394 üzenetére
Persze, az már luxustermék kategória. Nagyon sokat költesz a kinézetre és a névre, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó. B&W-el például nagyon könnyű dolgozni. Vannak jó alternatívák, pl. a korábban említett SVS. A centereknek épp ők az ár/érték bajnoka.
Van azért olyan, hogy 800k a center, de tényleg lefosod a bokád: Christie LA széria. Bárhova mozogsz a szobában, kb semmit nem változik a hang. Ez viszont pro cucc: ronda, a mérnöki munkát fizeted meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robogó, kismotor
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest