Hirdetés
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
szigorúak vagytok
alapanyagnak szánom, a mostani bevásárlós bringa Deore agyas kerekeit kapná meg pl. és anynira megtetszett az 1x10, hogy majd egy 1x10 sebis 38t tányérral járnám a síkot
-
Tomi_Sci
őstag
válasz ---Lasali--- #65789 üzenetére
Egy vagy két szem diffiről volt szó, szerintem az elég marginálisnak számít ahhoz, hogy ilyene ne forduljon elő. Mondjuk ha már vízszintesen áll a kanál, akkor nyilván.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Tomi_Sci
őstag
válasz -=RelakS=- #65755 üzenetére
Jó nagy marhaság, amit a boltban mondtak. Semmi köze ehhez a lánchossznak. A végállás beállító csavarokkal kell játszani.
-
fpeter07
veterán
válasz Tothgera30 #65783 üzenetére
Nem igazán, mert ha váltanék, akkor 29errel mennék. Versenyezni jobb lehet nagy kerekékkel. Meg sokkal macerásabb lenne az átváltás. Alapból nincs bajom a 26-al, tök jól lehet vele manőverezni. Csak ha bedurvul az út, akkor nagyon oda kell figyelni, hogy hova teszem a kereket. Most elég sok fejlesztés összejöhet. Új, könnyebb kerék, tubeless, 720 mm kormány. Kvázi új bringám lenne, persze nem olcsón.
Egyébként arra is gondoltam már, hogy használtan lehetne venni egy jó 26" össztelós vázat és átépíteni a bringát rá. De ez már hosszabb távú terv. Lejtőkön az sokat segítene. (vagy új 29er bringa, az meg még messzebbi , össztelós 29er meg maga a csúcs)
-
fpeter07
veterán
válasz Tothgera30 #65779 üzenetére
Nem nagyon ismerem a kerékszetteket. Ezek lenne az első komoly kerekeim. 26"-os kellys cool tool vázam van, meg levegős Torám.
-
Tothgera30
Ármester
válasz fpeter07 #65738 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de én ezt rendelném meg inkább, és mivel úgy tudom neked QR-es a teleszkópod és a vázad, vennék hozzá két átalakítót, és esetleg későbbi átütős gépembe is tudnám rakni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Acef
addikt
válasz Because #65775 üzenetére
Ne kelljen túlságosan nyújtózkodni. Szerintem mérd meg a mostani bringádat: nyereg <-> stucni/kormánybefogó távolság, és abból következtess ...
Eagle16-nak kissebb Courier-je van, kérd meg, hogy mérje le.Ezen gyárilag talán 90mm-es, 10fokos stucni és egyenes kormány volt, ami viszonylag alacsonyan van, hiszen nincs teleszkóp, más a geo mint egy mtb-nél.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Because #65769 üzenetére
Nem tudom, en tenyleg probaltam ravenni magam, de egyszeruen nem birom a sportolos animeket
Majd megprobalom magam ravenni ujra a megtekintesre, hatha masodik nekifutasra valami eredmenye is lesz(#65770) dokee78
Nem akarom leharapni a fejedet, csak tenyleg olyan fura otleteket dobsz fel, amik meg nekem se jutottak eszembe, pedig en tenyleg sok mindet belekepzeltem ebbe a szerecsetle kerekparba[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
rétisün
veterán
mod: most látom, volt már: (#65762) HollyBoni
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Muton
addikt
heló! óbudán van valami értelmes szerviz? avid légtelenítés kellene és egy normális centír, mert törnek a küllőim >_<
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
veterán
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #65763 üzenetére
Nekem meg 51-ig a Continental Tour Ride-ot szembe szélben...Dobogókőről lefele,még mielőtt elkeseredsz!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Because
őstag
válasz Hasaggymeg #65761 üzenetére
ki kell próbálnom ezt a stilust, élveztem ma is a száguldozást 40km/h-ig sikerült a 2,25-ös rapid robot kitekerni hátszéllel
na a linkelt rajzfilmem 2. részében még a helyes nyeregmagasságot is próbálják tanítani
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Szerintem az inkább rosszul beállított első váltó miatt lehet.
De ha valami más a gond amire nem lehet rájönni akkor chain catcher.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #65760 üzenetére
Nem ismerem a boltot. A 2 méret közül pedig aszerint döntenék,hogy mekkora a magasságomhoz viszonyított átlépőmagasságom és hányas a lábam.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Because
őstag
válasz Hasaggymeg #65759 üzenetére
köszi!
és ez a bolt megbízható? [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #65756 üzenetére
54-56"
(#65746) Because...például gondot okoz elengedni a kormányt,könnyen elfordul a bringa eleje,minden kis mozgatás nagy kerékmozgással jár.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz atok666 #65757 üzenetére
Biztos erre gondol:
"Az viszont tuti hogy user figyelmét elvonja a bringáról, és az útról, emiatt én nem ajánlanám tapasztalatlanabbaknak. "
Szerintem nem vonja el jobban, mint egy kilométeróra
Ja, nem azt kell nyomkodni útközben, hanem a pedált kell taposni[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
atok666
őstag
válasz Tothgera30 #65732 üzenetére
Mitol orbitalis baromsag egy tracker? Erdekelne.
Atok
-
Because
őstag
174cm-hez mekkora Neuzer Courier bringát vennétek?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz HollyBoni #65754 üzenetére
Valóban nem használom.
A túl hosszú lánc ötletet amúgy azért vetették fel, mert a legkisebb tányérra váltva néha leesik a láncom, és olyankor hajlamos a hajtómű és a váz közé beszorulni , és kérdeztem, van-e ötletük a megoldásra.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
HollyBoni
veterán
válasz -=RelakS=- #65752 üzenetére
Szerintem tök mindegy hogy két legkisebb lánckeréken lötyög a lánc, azt az áttételt úgysem használod. Vagyis remélem. 1 szem pedig váltós bringánál tényleg mindegy.
-
ivana
Ármester
válasz -=RelakS=- #65752 üzenetére
1 láncszem váltóval nem számít.
-
-=RelakS=-
veterán
Boltban felvetették, hogy túl hosszú a láncom, ha a két legkisebb lánckeréken lötyög a lánc.
Igazuk lesz, de érdekességre bukkantam. A lánchosszt úgy a legegyszerűbb beállítani, hogy áttekered a két legnagyobb lánckeréken, és hozzáadsz valamennyit. De mennyit?
1 láncszem (értsd: 2 csap)
One10Sports, Park Tool, Opencycle2 láncszem
Global Cycling NetworkSzóval, mi lehet a különbség, hogy a GCN egy szemmel többet ad a hosszhoz? Mellesleg a mostani lánchosszomat az ő módszerük adja ki
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Tervezem egy egyszerűbb sisak beszerzését.
Van olyan bevalt tipus amit ajanlanatok? Egész jonak tűntek a dechatlonban lévők, 10.000 ft környékén.Leginkabb varosra, nagyon könnyű terepre kellene.
Köszi-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Because
őstag
ja aki szereti az animét és a bicózást, annak ajánlom, most kezdtem nézni :[link]
-
dokee78
félisten
Nekem erre az óccsó Btwin RR340-re lehet tenni ilyen kicsi strucnit?
Nagyon tetszik így.Ilyen vagy hasonló kormányt használ valaki?
XLC HB-C09 Comp
XLC HB-M04
Gondolom az a középrész átmérő,amit megadnak?Valami fehér kellene,de nem látok 4.000 alatt.
-
MaciG
addikt
Üdv.
Winora vagy a Ruddy Dax márkát érdemes megvenni? Használtan lenne (25-30k körül találtam is elvileg jó állapotút), anyuka fogja használni ,de ő nem teker sokat, havi max 30km, így nem kell spéci bringa, semmi extra, de azért valami kínai vackot nem szeretnék venni.
BANZAII
-
Syd69
aktív tag
válasz maximilian4 #65706 üzenetére
A legközelebbi kerékpárbolt?
(Bikepositiv, Bikefun pumpa is jó...)
Alma
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #65734 üzenetére
Egyszer majd nem estem így egy rohadt nagyot, de szerencsére volt hely a füvön... Öreg bácsi megy a bicikli út közepén csöngetek lehúzódik megyek tovább, erre az utolsó pillanatban kilép elém újra, tök süket volt
-
fpeter07
veterán
válasz Tothgera30 #65710 üzenetére
Mavic crossone-t ajanlottak 60-ert.
-
veterán
válasz JackFeryll #65735 üzenetére
En most fejjel lefele tettem fel, hogy ha elesek, akkor inkabb csillapitson valamennyit az utesbol, ha leterdelem, ne a valtokar banja megint, ennek baratsagosabbnak tunt a viszonylag nagy es lekerekitett felulete [link]
Ha hulyenek neznek miatta, hat ez van, nincs kedvem a bal oldali valtokart is ragasztani
[plot twist, azota se jutottam el odaig, hogy lecsereljem a törött-ragasztottat](#65734) Hasaggymeg
Majd csapkodom, mint a hulyegyerek, aztan elutom oket "én csegettem.. " szlogennelErrol eszembejutott, mikor ismerosomet levillogtak autopalyan km-ekrol, o meg oh ezt a kamiont meg megelozom es 3 mp mulva mar ott villogott meterekre mogotte a porsche, mert ő cseppet nagy sebességgel érkezett és nem viccből villogott előre olyan távolságból
Everybody lies.
-
parkr
őstag
válasz JackFeryll #65735 üzenetére
ezt post most láttam én is a Rose szórólapon. nem tűnik rossznak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #65733 üzenetére
Én kábé úgy használom mint ahogy a tolatóradar szól.Egyet csengetek jó messziről,majd ha nincs látható reakció újabbat,majd újabbat,mind sűrűbben mígnem a végén,ahogy közeledek folyamatosan pöcögtetem a legsüketebbjének. Úgy van elhelyezve,hogy nem is kell fogást módosítsak használatakor,mutatóujjammal odacsapok és kész.
-
veterán
válasz Hasaggymeg #65729 üzenetére
Epp tegnap talalkoztam vele az egyik fiokban, a kerekparhoz vasarlaskor adott csengovel, gondolkodtam is rajta, hogy feltegyem, szerintem ezt most meg is ejtem, lusta vagyok mar megszolalni is altalaban, hogy bocsi, engedjetek el, mikor egymas mellett tekernek 15-el a kerekparuton peldaul es persze nem veszik eszre, hogy beesek mogejuk a 2.0-as gumikkal, mert ugye alig van hangja, csak kb mint egy autonak
(#65732) Tothgera30
Ha a sajat eredmenyeiddel "versenyzel" akkor nem igazan van baj vele, nekem peldaul a napi iskolaba jarashoz ev kozben sikerult egy jo kis utvonalat talalnom, ahol egy murvas uton kell lefele mennem, par kanyar, macskako is van benne, tok jo, hogy latom, mikor milyet mentem rajta es hamarabb is beerek
Az, amikor orszagutisokat elozok meg egy adott szakaszon idoben, meg csak mellekes
A havi egy telerest, amikor valaki 10-es atlaggal elgurul a boltba mondjuk tenyleg nem sok ertelme van lemerni.Vegre legalabb tudom, mennyit megyek a lanccal, mikor olajoztam, mennyit mentem eddig a gumival, ezzel is versenyzek magammal, hogy mennyire tusom esszel hasznalni ezeket, hogy kesobb kelljen cserelni meg legalabb rendszeresiteni tudom a karbantartast
[en elvileg a fb nemzedekbe tartozom mar a 22 evemmel, de reszletkerdes][ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Tothgera30
Ármester
Ezaz, de én bort iszok és vizet prédikálok, mivel orbitális baromságnak tartom az Edomondo, Strava és bárminemű Sports Trackereket, viszont edzeni meg jópofa dolog. Az viszont tuti hogy user figyelmét elvonja a bringáról, és az útról, emiatt én nem ajánlanám tapasztalatlanabbaknak. Viszont manapság már a facebook társadalom, ezzel fut, bringázik, sz@rik, meg miegymás.
-
parkr
őstag
válasz Tothgera30 #65727 üzenetére
mióta használom a stravát én is kevessebszer állok meg, pedig tuti senki sem nézni a profilomat
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #65722 üzenetére
Nagy nehezen rászántam magam egy éve a csengő felszerelésére,most meg talán többet használom mint bármi egyebet a kormányon.
Tothgera30...én így törtem porrá a térdem 2,5 éve.Beakadt rendesen a kormányszarv a figyelmetlen gyerek pulcsijába.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #65699 üzenetére
Ha támadnak le kell szállni és higgadtan haladni,ha lehet a bringa fedezékében.Közöttük átbringázni esélytelen,a gyorsulásuk még aszfalton is jobb a legjobb bringásénál és ha menekülőre fogod szinte biztos harapás lesz a vége.Nyugalmat és erőfölényt kell tettetni,csak úgy van esélyed.Egy jókora fa a kézben,vagy néhány kő nem csak biztonságérzetet,de valós védelmet is szolgálhatja...mondom ezt 8 év állatkerti munka és 25 év erdélyi Kárpátokban való túrázással mögöttem.
-
Tothgera30
Ármester
válasz razzorr #65718 üzenetére
Reggel elém egy fejhallgatós srác lépett ki az úttestre, persze a 720mm-es kormány széle kissé elkapta, de nem lett baja senkinek. Szintén érdekes volt a sztori, de nem álltam le vitázni, még az SPD-t sem oldottam ki (ment a Strava, nyomni kellett ).
-
-
ivana
Ármester
válasz Normi™ #65715 üzenetére
Road kell neked, az még szélességben a teteje, 32-eshez a 20-as felni már soso.
Tomi_Sci: mármint a szilikon zsírt? Elvileg igen, de azért nem a legjobb, petró vagy benzin mindent leszed az tuti, de ha az van otthon próbáld meg. (Ha véletlenül ilyen kinyomós száradós szilikonra gondolsz na azt nem, azzal még rendes zománcfestékhez való higítóval is nehéz elbánni)
[ Szerkesztve ]
-
-
razzorr
őstag
válasz Tomi_Sci #65693 üzenetére
Szintén zenész. Akkorát estem ma két gyalogos miatt,akik miután a bringaúton ácsorogtak és utána áthaladtak rajta,majd visszaugrottak elém. Az esélyt sem adták meg maguknak hogy bármikor is szétnézzenek. Pechemre egy fém oszlopnak és a nőnek mentem neki,neki semmi baja engem meg úgy kapartak össze a járókelők. Utána ég nekik állt feljebb hogy én hogy megyek (kb.20-22-vel mehettem) de ezt ő amúgy sem láthatta,mert nem nyitotta ki a szemét. A bringának eddig semmi nagyobb baja, nekem meg zúzódások, sántikálás,kézfájás...még a szemtanúk akartak rendőrt hívni,de mondtam hogy ez csak a macera lenne, komolyabb bajom első blikkre nincs. De azért felírtam a neveket meg a telószámokat.
Tanulság: közlekedj, figyelj, gondolkodj a másik fejével bárhogy, más le se sz.r -
atok666
őstag
Hasznal vki Garmin 1000-est?
Atok
-
Tomi_Sci
őstag
Brigéciol 2000 leszedi a szilikont? Ráment egy kevés a tárcsára, nem gondolnám beledolgozni a pofákba.
-
-
-
Sziasztok!
Felni csere előtt állok a trekkingemen,a jelenlegi 622x19c.Ezeket néztem ki: 1. 2.
Ti melyik mellett döntenétek és miért?
Válaszaitokat köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Fred23
nagyúr
Nem az.
Most jöttem meg vele egy ~50 km-es útról, végig figyeltem, különösen a rázósabb szakaszokon, majd itthon leellenőriztem a helyzetet; és nincs semmi lazulás. Egyszerűen durván, nagyon erősen kellett volna meghúzni, és ezt nem tettem meg az összerakás után. De másodjára...
Kezdem nagyon megszeretni a bringázást, és elkezdtem gondolkodni a következő kerékpáromon. Most tipikus városin vagyok, ez tetszik is, de nem elég tempós (jó, ez rajtam is áll). Talán outis szeretnék a legjobban lenni, viszont időnként terepre is megyek, és menni is akarok. Az is lehet, megtartom a mostani vázát, mert az elég erős, és veszek szép lassan minden mást; jövő tavaszra meg lesz egy "új" bringám.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz maximilian4 #65706 üzenetére
Rosebikes, wiggle, bike24 megvolt?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Konflikt #65704 üzenetére
Van olyan M520 csomagolás amihez adnak, van amihez nem. Tehetsz rá kettőt szerintem, legalább nem kell forgatni elindulásnál Amúgy nem bíznék bennük nagyon, szerintem az első komolyabb emelkedőn fogod eltörni. Ezek arra valók, hogy elgurulj egy sörre/kávéra, ahova nem akarod felvenni a montis cipőt.
(#65706) maximilian4: rosebikes
(#65705) Eagle1: Ha úgy foltozd, ahogy a nagykönyvben meg van írva, bírni fogja a 10 bar-t is.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Ki honnan vette a teló pumpáját? Nézegettem őket, de nagyon nem olcsók...
Maxi
-
Eagle16
addikt
válasz bunddog #65703 üzenetére
Köszi. Remélem bírni fogja így foltozva. Terveztem hogy lesz, mini pumpa, belső, meg minden. Csak még nem most akartam...de a defekt nem vár.
Most Kenda K-184 a külső rajta, semmi extra, ezzel jött a bicikli. Addig nem szeretném cserélni, amíg el nem kopik. Utána nézek valami komolyabbat.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Konflikt
addikt
sziasztok
megerkezett a PD-M520 pedal es az SM-PD22 taposo melle.
viszont azt vettem eszre kibontaskor hogy alapbol adtak egy PD22 taposo szettet az M520 melle, igy most ugy fest ketto van pedalonkent. (az M520 pedalok egyik oldalan rajta van a PD22, a masik oldalan nincs - de en azthittem alapbol egyet sem adnak melle)
a kerdesem hogy a masik taposot is ra szoktak/erdemes ratenni vagy adjam el?
(meg nincs spd cipom, egy ideig taposoval hajom a gepet h szokjam a geometriat, aztan kesobb veszek)Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Eagle16
addikt
Nos ma bekaptam az első defektet a kis Courier-el
Mint a mesében, rajzszög az út közepén És persze hegyes véggel felfelé, és persze beleállt a gumi közepébe. 4-5km-t toltam utána a bicajt ebben a melegben...innen is küldöm jókívánságaimat annak, aki az úton szórja szét a rajzszöget...
Most ott tartok, hogy megvan a belsőn a lyuk, illetve vettem ilyen ragasztós foltkészletet.
Annyi lenne a gyors kérdésem, hogy ha ezt most megjavítom a folttal, utána az megbízhatóan tartani fog? Nem kell cserélni az egész belsőt? Nem lesz ettől gyengébb a belső gumi? Mert ugye ebben 6-7 bar van. (nem öntapadós folt, hanem külön ragasztó van hozzá)
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest