Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Okos?telefon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Satechi draga, de legalabb xar. Ize, pont ua. mint a tobbi, csak dragabb. Ilyen apple sznoboknak valo, akik azt hiszik, hogy ha draga akkor az jo
Satechi erre a vonatra ult fel.
Ugreen-el nem lesz problemad. Nekem sincs. Fele annyiert pont azt kapod, mint a Satechi. Sot, ezen van SD kartya hely. -
zacci
senior tag
válasz
miresz
üzenetére
Az elso kepen levovel allitolag volt gond az elso idoszakban, de mar elmult.
Nekem volt, de a rev.2 verzio, Nem volt gondom a wifivel.
Azota a masodik kepen levo van, de nem a DP kimenetes, hanem a "sima", aminek 1 TB port kell. Tokeletesen uzemel. Annyi, hogy "csak" 10gbps-es az nvme, de igazabol nem szamit. Egy 512-es WD ssd van benne es neha adatokat tolok ra ennyi.
Minosegi cucc. Ugreen-ben meg nem csalodtam. -
miresz
veterán
Esetleg még ez sem rossz. Itt a 2db M.2 SSD-t lehet raid-be konfigurálni. Bár ez nem a leg esztétikusabb az biztos, meg van bent aktív hűtés ami szintén nem nagyon tetszik, maximum ha hangtalan, mint a mini.
-
-
miresz
veterán
Volt már róla szó régebben de akkor még senkinek nem nagyon volt tapasztalata ezekkel.
Elment az M1-es mini és jön helyette az M4-es, és ehhez is kellene egy stand ssd-vel.
Ki milyet használ, mi jött be?
Annó ezekkel mintha lett volna gond aWI-FI jellel, de elvileg csaka kábel miatt. Van valakinek ilyen?
A másik az ez amit kinéztem, ezzel van tapasztalat?
Az első kinézetre jobban tetszik. -
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
A laptopomat nem annyira régen lecseréltem egy M4-es Air 13-ra, és annyira bejött a MacOS, hogy valószínűleg az asztali gépet is offolnám és beszereznék egy M4-es Mac Mini-t helyette.
Én következő félévtől megint nappalis diák leszek MSc miatt, viszont barátnőm most is az. Van bármi akadálya annak, hogy barátnőm megrendelje a Mini-t az ő diákkedvezményével - én ugye kifizetem a gépet - és utána az én fiókomhoz adjam hozzá? Nincs ilyen korlát hogy csak az ő fiókjával lehet használni vagy ilyesmi?

Köszi!
-
A billentyűzetkiosztással azért volt egy kis rodeó. Az egyik gépre sikerült elsőre hibátlanul beállítani (billentyűzettípus módosítása, bal shift melletti gomb stb.), de a másikon, ha fejre álltam is, felcserélte az í és a 0 billentyűket... Mindent végigzongoráztam, ISO, ANSI,
/Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plisttörlés, többszöri újraindítás stb. Úgy sikerült végül megoldani, hogy töröltem a plist fájlt, kikapcsoltam a gépet, kábellel rákötöttem a billentyűzetet és úgy sikerült neki korrektül azonosítani.
Szóval igen, a rendszernek néha vannak érdekes becsípődései.
-
-
válasz
Alex91
üzenetére
Hálásan köszönöm a tippet!
Ez egy szuper billentyűzet! Simán vált két Mac között.
Megkockáztatom, jobb rajta gépelni, mint a Magic Keyboard-on. (most van két felesleges MK-om..
)
Az meg hogy nincs háttérvilágítása... Na bumm. A 3-4x ennyibe kerülő Apple billentyűzetnek sincs. -
zacci
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Ha ua. a vezerlo van benne (miert is ne), akkor igen, mukodhet. Majd megkeresem hogy is csinaltam es jelentkezem privben.
Ez a 2.5" cucc jonak tunik. Van is nehany 2.5-os hdd-m a fiokban. Lehet beruhazok egy ilyenre. Mentesre jo lesz.

"Ritkán értünk 100%-ban egyet. Ez a ritka alkalmak egyike!
"hehe
-
vadkörte
addikt
Van hozza tool, amivel ki lehet kapcsolni a sleep-et.
Felcsigáztál, na mesélj szépen!
Ha ennél a 2,5"-osnál is meg tudnám lépni, az maga lenne a megtestesült álom.#47726 zacci
Ritkán értünk 100%-ban egyet. Ez a ritka alkalmak egyike!
#47729 Hellboy2387
Ha használni akarod néha, akkor mindenképp szerviz. Ha szaktudás nélkül belepiszkálsz, az eMac-et is végleg kinyírhatod, de ami fontosabb, magadat is! Mondjuk egy ilyet el tudnék nézegetni a nem létező vitrinemben.
Sült már ki rajtam a saját balf***gom miatt 192V egyenáram egy feltöltött fotókondenzátorból. Maradandó élmény volt néhány ütemig azt hallgattam, hogy nem ver a szívem. Szerencsére újraindult és nem buborékosodott/rögösödött be a vérem. Azóta is messziről tisztelem a kondenzátorokat. -
scdlsc
senior tag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Dolgoztam olyan gépen. Egy megváltás volt átülni egy G5 iMac elé.
-
-
zacci
senior tag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Kapcsold be a monitort
Tap hiba is lehet az oka. Lehet ezert nem indul a kijelzo.
Szerviz... -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Kivancsi vagyok a velemenyedre.
Sajnos nekem ez a dokkolo nem annyira fexik. A 2db SSD mindenkeppen jo pont, de nekem tok felesleges a 2db dp kimenet. Nalam szempont volt a tobb usb-c (hogy ne kelljen elolrol tamadni a minit) es az USB A portok.
Ha nagyon kell a masodik monitor meg mindig van hatul egy tb4 port erre a celra.
Idoszakos TM mentes meg mehet barmelyik portrol is.
Ehhez beszereztem egy Ugreen 40gbps-es hazat. Egesz jonak tunik.
Remelem bevalik neked ez a cucc!
-
vadkörte
addikt
Az Acasis termékek azért megbízhatóak. Két házam van tőlük, az egyik ILYEN 2,5"/3,5"-es HDD RAID ház. (RAID nélkül használom) Van benne egy elvileg alacsony zajszintű talán 40mm-es légkavaró, hát azért annyira nem csendes. Lehet hallani, bár nem zavaró, egy régi 5,25"-os rack fiók ventilátora ehhez képest Rakéta porszívó. Az Icybox 3,5"-es házamban 60mm-es ventilátor van. Na az tényleg csendes, de az a ház igazoltan el van csesve...
-
cigam
titán
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Vidd szervizbe. Bár lehet csak egy kondi, lehet nagyfeszültségű transzformátor. Ha olyan helyen tapogatsz ahol nem kéne, akár az életedbe is kerülhet. Nem véletlenül mondják, hogy "bízd szakemberre".
-
Sziasztok, van egy eMac-em és bekapcsolásnál szépen hallatszik minden okés viszont kép nincs, valaki járt már így? Menthető? lehet csak egy kondi pukkant el? Köszi a válaszokat előre is
Nem tudom jó helyen járok ezzel kapcsoaltban. -
zacci
senior tag
Meg nem teszteltem, de kivancsi lennek ra h mennyire laggol egy ilyen cuccon pl. a dp kimenet mikozben nyel gazon megy az ssd. Mert hat ugye csak 1db tb4 portot hasznal ami 40gbps, az ssd meg onmaga siman kihajtja a portot.
Pont ezert en kulon tb4 portos ssd hazat hasznalok es kulon porton a dokkolot az usb portok, sd kartya stb miatt. Video kimenet nincs is rajta csak egy rakat port.Na meg is van a valasz pont az acasis oldalan.
”Why are my hard drive read/write speeds slower than expected?
This is expected behavior.When the dock connects to dual monitors, SSD performance may decrease due to shared bandwidth.
For maximum storage performance: Consider disconnecting one monitor during intensive file transfers” -
zacci
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Ertem. En konkretan ezt hasznalom:
Ok 10gbps, de a mini tetejen lakik egy hagibis ssd az opcionalis szuro nelkul.
Igaz a hagibis oldalan durvan tul van arazva a cucc. Kb. A felet ha eri. Nem is adtam erte tobbet.
Azt tudom, h ezek a cuccok rendben mukodnek m4-el. Nem dobalja el az ssdket stb.
-
SharpSA
veterán
Leginkább az, hogy ne foglaljon még helyet, de kell a plusz normál USB port, néha SD kártya, és benne egy 2 TB-os SSD.
Van egy külső ZikeDrive-om, de plusz hely kell neki és az mehetne TM-nek... Lehet, igazad van, hogy nem ér annyit ez az Acasis... Egyébként most van 15% kedvezmény az oldalukon. -
SharpSA
veterán
M4 Minihez használ valaki ilyen dokkolót, vagy hasonlót? Tapasztalatok érdekelnének.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem logi k800 billentyűzeteim vannak. Redragon k618 red kapcsolós kivitel van. Ha nem is sokkal hangosabb (mindenképp hangosabb), akkor is a hang "mássága" miatt sokkal zavaróbb. Arról nem beszélve, hogy nekem még az a low kivitel is magas.
A fent linkelt Keychron egy mx keys logi koppintásnak tűnik jelentősen jobb áron, persze nincs háttérvilágítása.
Sajnos nem tagoltak a funkció billentyűk, nincs context menu gomb (ez a k800-on sincs sajna).
Egészen jó lenne a Keychron, ha lenne háttérvilágítása is.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Van itthon két gépen is mechanikus billentyűzet. Meg nem mondom milyenek, nem én használom a gépeket, csak hallom a hangjukat. Olyan nekem nem kell.
-
-
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Mert nem szeretem a hangos billentyűzetet.
-
Megtörném a nagy UX csatát billentyűzetes kérdéssel.
Magic Keyboard nagy kedvencem (a bővített változat), csak sajna nem lehet oda-vissza váltani két-három gép között, mint az mx master egeret.
Keresnék low profile (nem mechanikus!), számbillentyűs, bluetooth billentyűzetet, amit egy gombnyomással lehet gépek között váltani. Magyar kiosztás érdekelne, de ha nincs, akkor legalább olyan, aminek megvan az 'í' betű helye a bal shift mellett (international english?)
Valami ilyesmi: mx keys?
Vagy más bevált billentyűzet? -
válasz
Szabi®
üzenetére
Nekem a Snow leopard ikonjai tetszettek a legjobban.
Ízlés kérdése, nekem azok is tetszettek, a mostaniak is tetszenek.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy az ikonok nem önálló életet élnek, hanem egy nagy összkép részei, és az összképbe illeszkedniük kell. A Te kéeden is jól látszik, hogy a Dock akkor még egy tükröződő háromdimenziós felület volt (nem emlékszem pontosan, szóval tévedhetek, de talán akkor még nem is Dock-nak nevezték), de akkoriban minden háromdimenziósnak hatott a felületen, a radiobuttonok gömbfelületűnek néztek ki, a progressbar hengerszerű volt, stb. Természetesen egy ilyen környezetben 3D-s, kidolgozott ikonok kellettek.
Az iOS 7-tel belépő minimalista "flat" dizájnba - ami azóta is meghatározza az iOS összképét, és bár nagyon megosztó volt a megjelenésekor, a sikerét leginkább az mutatja, ahogy a konkurrencia is átvette a stílusirányzat alapjait - azok a régi aprólékosan kidolgozott 3D-s ikonok egyáltalán nem illenének, és itt szerintem nem arról van szó, hogy az apple-nek sajnálná a pénzt az aprólékosan kidolgozott lapos ikonokra, hanem, hogy az aprólékos kidolgozottság is stílusidegen lenne, ráadásul az egyszerűstés hátterében sejtésem szerint komoly UX-kutatások állnak. Az Apple egyébként szerintem vezető a valódi és komoly UX-kutatásokban, ne feledjük, hogy hozzzá köthetők a ma már annyira természetes dolgok mint a virtuális billentyűzet, a pinch-to-zoom, a görgetés ujjal fel-le húzogatással, stb, stb... ezek mind olyan paradigma-alkotók voltak, hogy ma totál egyértelmű már a használatuk, egy kisgyerek is intuitív módon alkalmazza őket.
Valahol a flat design ikon-minimalizmusa is nem csak dizájn, és főleg nem pénzspórlás, meggyőződésem, hogy paradox módon intuitívebbé, könnyebben kezelhetővé, a helyüket könnyebben megjegyezhetővé teszi.
Az általad felhozott, és a mai dizájnban hiányolt egyediség szerintem a UX ellenében hat (és ne feledjük, a UX messze nem egyenlő a dizájnnal, utóbbi csak egy kicsiny része az előbbinek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Házimozi belépő szinten
- OnePlus 15 - van plusz energia
- potyautas: Okos?telefon
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Kingston DDR3 ramok 4GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Samsung Galaxy Watch8 40mm, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Satechi erre a vonatra ult fel.
Amúgy akinek van kinek milyen van?

)
TigerCat