Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
titi12
senior tag
Valami lehet a Guglival is, gyakran kapok ilyet:

-
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Mindkét Mac-emen a "beépített" Mailt használom (igaz az egyiken még Ventura, a másikon pedig a legfrisebb Sequoia), semmi problémám a gmail-es fiókommal, kopp-kopp.
A gmail XOauth2 hitelesítést használ, amivel a macOS Mail-je elvileg teljes mértékben kompatibilis. Ennek az a lényege, hogy hitelesítés után (ami akár kétfaktoros is lehet) két tokent kap a mail alkalmazás, az egyik az access token, ami egy órán belül lejár, a másik a refresh token, ami több hónapig érvényes. Amikor leveleket kérsz le vagy küldesz, az access token szolgál a hiteles azonosításodra a gmail szereverein. Ha lejár az access token, a mail alkalmazás a refresh token felhasználásával automatikusan újat kér. Az általad leírt jelenség arra utal, hogy ez az új access token kérés nem sikeres. Ennek több alapvető oka lehet. Vagy invalid a refresh token (szerver oldalon letiltva valamiért, pl. gyanús lehet a GMail-nek, ha uganazt a tokent több IP-címről használják, ez pedig megtörténhet, ha gyakran váltasz fix net és mobilnet között, vagy VPN-t használsz) vagy nincs rendben a tokenek tárolása a gépeden, vagy Mail hiba a jelenlegi macOS-verzióban, amit javítani fognak (remélhetően).
rákérdeztem a problémádra az előfizetéses ChatGPT 5.2-nél, a váklaszt screenshotokon copyzom be, hátha segí (a screenshoton látható kérdés a válasz része, nem ez volt a kérdésem szövege, a prompt ennél bonyolultabb volt, a lényeg, hogy konkrétanj a jelenségre kérdeztem rá, gmail-es cím és macOS-Mail kapcsán)

-
(ex)Cat
senior tag
Mail app, gmail-es címek.
Eleinte tök jól ment, 1x kérte a bejelentkezést és működött, de az utóbbi időben, random módon, akár naponta is ismételten kéri a google bejelentkezést, ami elég idegesítő, mert ha véletlenül félrekattintok, akkor ugye nem tölti le a mail-okat addig, amíg meg nem csinálom ezt.
Jelentkezik ez másnál is? Esetleg vmi ötlet, hogy mi okozza?
Nem akarok más mail app-ot használni, ha nem muszáj - bár nézegettem a Mimestream-et, de a franc fog 50 eurót fizetni évente - szóval jobban örülnék, ha lenne vmi megoldás, ám ha nem, akkor kell vmi alternatíva, mert ez baromira idegesítő.
-
miresz
veterán
Képzeljétek, bekapcsolva van a Mac mini-m már vagy úgy fél éve. Múltkor elmentem dolgozni és mikor haza értem, megmozgattam az egeret akkor is ugyanúgy üzemszerűen működött, és nem windows volt rajta! Ez mitől lehet?
-
titi12
senior tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Terminálban „pmset -g”, majd le kell nullázni, amit lehet, illetve amire nincs szükség (networkoversleep, proximitywake, tcpkeepalive, ttyskeepawake).
sudo pmset -a tcpkeepalive 0
Warning: This option disables TCP Keep Alive mechanism when sytem is sleeping. This will result in some critical features like 'Find My Mac' not to function properly. -
syler123
veterán
válasz
Alex91
üzenetére
A munkahelyemen vettünk egy Gigabyte Brix-et. Elképesztő kis masina, akkor még pont értelmes Ram árak voltak, 32 GB került bele. Csendes és gyors. Sokkal jobban néz ki élőben, mint a képeken. Ezt csak azért írtam, hogy van alternatíva. Noname kínait nem vennék, mert nem kapnak semmilyen támogatást később.
-
zacci
senior tag
De mar elmult

-
scdlsc
senior tag
Én a múltkor véletlenül bekapcsolva hagytam a gépemet. Mire hazaértem a MacOS gyíkká változtatta!
-
vadkörte
addikt
Pár éve volt a bányász-láz. (Jobb esetben) Napi árakon mentek a VGA-k. Egy értelmesebb kártya áráért egy kevésbé lefosott még pár évig használható autót is kaphattál. Aztán szépen ahogy inogtak meg a "valuták", megjelentek a széthajtott, de akciós bányakártyák.
#47280 zacci
Kicsi kompakt, Win-es miniPC annyi van mint a szemét. Kínai is, ismert is (NUC, ASUS, stb...) van egyszerűbb és mini-erőmű is. A Mac Mini-ről egy dolog nem hiányzik. A Win#47284 zacci
Nem tudom Te mit csinálsz azzal a géppel, de nálam még hasonló sem fordult elő. App, crash-elt már, de az OS sosem.#47285 Szabi®
Ha sikerül altatnom, a billentyűzeten látom (bekapcsolt a háttérvilágítása), hogy néha felébred - úgy 15-30 percenként - kicsit molyol valamit, aztán visszaalszik. -
-
zacci
senior tag
Minap veletlenul bekapcsolva hagytam a mac minit. Mire hazaertem egy uzenet fogadott. A rendszer lefagyott es ujraindult. Kernel panic hegyek stb.
Ilyet eddig nem csinalt. Lehet ez valami 26.2 ficsor... -
zacci
senior tag
A durva az, ami most a piacon zajlik. Ez a szanalmas Ai hype total hazavagja a szamtech piacot. A memoria arak az egekben, a nand arak is szepen emelkednek. A gyartok kevesebb gepet tudnak majd eladni (mar, ha lesz mit), a cpu gyartok visszafogjak majd a gyartast, e miatt a cpu-k ara is emelkedni fog. Az Nvidia mar elvben be is jelentette a GPU gyartas visszavagasat. A Micron megszuntette a Crucial markat, igy oda lett egy memo es nand marka. A vegen mindenki az Ai-ba fog begyartani, aztan majd pukk...lufi kipukkan, es jon a kanaan es a xare hugye utanad dobalt memoriak. Nem az a kerdes, hogy ez a lufi nagyot fog szolni, hanem az, hogy mikor.
A nagykerekben ugy kb. szinte mar semmit nem lehet kapni. Szinte az osszes memoriat csak rendelesre hozzak 2-4 hetre (mar ha egyaltalan tudnak szallitasi hataridot adni). Az ssd-kbol is alig van. Gepekbol szinten, mivel a gep gyartok sem jutnak memoriahoz, vagy nem azon az aron, ahol megeri meg beszerezni. A gepek ara is meredeken emelkedik. De mivel a nagyker nem kockaztat, igy kb. nincs raktarkeszlete. durvan vissza fog esni az eladasi volumen es nem csodalkoznek, ha elkezdenenek bedolni a nagykerek. Olcso, alap gepek egyszeruen nem lesznek. A gfx kartyaknal mar bedobtak azt az otletet, hogy visszavagjak a memoria mennyiseget. Az Nvidia eddig szallitott az OEM partnereknek memoriat is a GPUk melle. Eddig...Mostantol ezt az OEM partnernek kell megoldania. Fel van ra keszulve ? Miert lenne ? Eddig is az Nvidiatol kapta a memoriat.
Szep jovo ele nezunk...
-
zacci
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Ezen mondjuk nem csodalkozom. Az Apple mar egy ideje maga alatt vagja a fat igen hatekonyan.
Pedig a mac mini m4-el vegre nagyot gurithatna...ha lenne ra ertelmes OS.
Ha lehetne ra nativan win-t telepiteni, akkor tuti minit vennek pc helyett. Bitang eros es majd 10-ed annyit fogyaszt. Csilliot el lehetne belole adni. -
-
cigam
titán
válasz
Szabi®
üzenetére
Mert a régi gépek mindenre is elegek. Csak azért miért vagy újat, mert egy számmal nagyobb proci van benne? A mai napig egy 6 éves M1 minit használok, és eddig mindenre elég volt. Nem érzem lassúnak a mindennapi feladataimra.
Egyedül egy nagyobb képernyős iMac-el tudnák kinyitni a pénztárcámat. -
Szabi®
veterán
Nem fogja tudni beleépíteni a jelenlegi árazásába. A Mac piac már két éve elkezdett zsugorodni. Az akkori 9%-os részesedése 7%-ra csökkent. Tavaly 40%-al kevesebb gépet adtak el mint vártak. Egy 270 ezres Mac Mini-t nem fog tudni eladni 370-ért. A drágább Macbook Pro eladások is jóval a várt alatt vannak. Aki hitelre is veszi, az is már nagyon meggondolja meddig akarja fizetni.
Jólléti országokban is csökkent az eladás, ezért vezették ki a Mac Pro vonalat. -
zacci
senior tag
válasz
Szabi®
üzenetére
Te komolyan azt hiszed, hogy az Apple le fogja nyelni a kb. 4-6x-os ram aremelkedest ? Ne legyel naiv. Az apple-t semmi nem erdekli, csak a penzlehuzas. Az apple fanokat mar eddig is kellokeppen meghulyitette es sok esetben mar maguk a userek tartjak normalisnak, hogy aki apple-t vesz az fizesse meg a plusz felarat es teljesen normalis, hogy 2TB ssd-ert (ami raadasul nem is egy komplett ssd) majd 400k felarat ker. Az apple nem fog engedni a marzsbol. Amig kitart a tartalek, addig maradnak az arak, de utana szinte 100%, hogy aremeles lesz. Itt nem 10-20%-os ram dragulasrol van szo, plane nem rovidtavu hatasrol, amit at tud hidalni valamekkora raktarkeszlettel, hanem 5-6x-os dragulas raadasul hosszutavon (evekig). Ez kihat majd mindenre, amibe memoria kell. Mar ha egyaltalan lesz memoria, hala az Ai lufinak.
-
Szabi®
veterán
Az apple részéről ez teljesen mindegy. Soha nem követte a globális árazást.12 éve 100 ezer forintért adja a 8gb ramot. Mezei 1600mhz-es so-dimm ramot adott ennyiért . .. még csak nem is egy nagy teljesítményű, csúcsidőzítésű ramot nagy mhz-el.
Az apple-re ettől jobban már nem tud kihatni a pc-s ram ár. Mert akkor 8gb ramot 200 ezerért kéne adnia, ami nála már ráadásul nem is olyan ram. Hisz nem cserélhető, és magán a cpu egységen van rajta.
Eddig is irreálisan magas profittal dolgozott, ha ezen emelne, akkor még kevesebb Mac alapú cucc fogyna.
Sztem ők nem fognak emelni. Ha igen, akkor annak más egység láthatja kárát. Valahol spórolni fognak hogy a profit ráta meglegyen. -
zacci
senior tag
johet, akar, megeshet...annyi ilyen Clickbait faxsag jelenik meg nem csak az Apple eseteben, hanem mas platformokon is, hogy ezeknek az akar, lehet, talan tipusu vagyvezerelt cikkeknek semmi ertelme, azon kivul, hogy hoz egy kis penzt a cikkiro konyhajara.
Ugyan ezt jatszak el minden evben az iphone-al, ipad-al kapcsolatban is, aztan kiderul hogy az egeszbol csak annyi volt igaz, hogy a terjeszto bezsebelt nehany huf-t a kattintasert.Az inkabb most a nagy kerdes, hogy mi lesz az arakkal ebben a nagy memoria, nand panikos idoszakban, ami ugy tunik tartosabb lesz, mint ami kivanatos lenne.
Brutalis az aremelkedes
Amit par honapja vettem 32GB memot, az most boooven 200k felett van. Kevesebbol vettem uj cput, alaplapot, teras SSD-t es 32GB DDR5-ot. -
cigam
titán
Igaz, csak pletyka, de olyan jó lenne ...
-
poolbig
aktív tag
Valamit konyítok a linuxhoz és a parancssorhoz is.
Engem inkább a GUI zavar, valahogy nem bír átállni az agyam. Meg persze a megszokott billentyűk és kombinációk nem működnek és emiatt szenvedek.
Köszi, rápróbálok. -
-
-
poolbig
aktív tag
Köszi mindenkinek. Admin fiókkal, Finderrel sikerült (valahogy) az Eset upgrade mappáját bedobnom a kukába és most +40Gb-om lett. A sima user mappájában található rejtett Thunderbird mappát is valahogy kukáznám. Ahhoz jó lesz titi12 módszere?
-
titi12
senior tag
válasz
poolbig
üzenetére
Nyiss egy Terminál-ablakot, írd be (idézőjelek nélkül, szóközzel a végén):
"sudo rm -rf ", utána húzd be mögé Finderből (vagy a commanderből) azt a mappát vagy file-t, amit törölni akarsz, majd nyomd meg a "Return"-t ("Enter"-t), ezután bekéri az admin-jelszót – aminek a gépelését nem lehet látni, újabb "Return".
pl.
FONTOS: ezt csak abban az esetben tedd, ha biztos vagy benne, hogy nem okozol kárt!
-
poolbig
aktív tag
Hogy tudom törölni az Eset update fájljait? Jogosultság hiba. A Daisy-t rendszergazda fiókból indítva Hidden területnek látja a sima user mappájában szintén nagy helyet foglaló Thunderbird (letörölve, csak itt hagyta a szemetét) mappát. Rum as admin-nál meg vegyem meg a programot. Hát nem! Igazából csak a helyére lennék kíváncsi, de a Commander One se innen a rendszergazda fiókból, se a user fiókjából (a User mappájában van egyébként ez a Thunderbird mappa) nem látta ezt a mappát. Szóval megpróbálni sem tudtam azt törölni.
Ja, a Commanderrel a User mappájába sem enged bemeni, pedig rendszergazda fiókkal vagyok bejelentkezve. -
-
poolbig
aktív tag
Az Eset upgrade fájljai 40Gb.
Nem akar feltelepedni a Double Commander. Amúgy meg mindig hozzáférési jogosultság tiltásba futok.
Commander One-nal is próbáltam, jogosultság nincs a fájlok törléséhez. doublecmd-1.1.30.cocoa.x86_64.dmg Ezt próbálom telepíteni, de nem akarja a rendszer. -
Ha atrakod lista nezetre, akkor ki tudja szmaolni a mereteket allando mutatassal. De en nem ezt mondom. Nyitsz egy finder ablakot, majd nyitsz egy inspectort az option+command+i keykomboval. Ezutan ahogy mozogsz a kurzorral, az inspectorban szamolja es mutatja a mereteket.
-
zacci
senior tag
OS18-26-ban a finderben van ilyen bekapcsolhato ficsor valahol. Finder megnyit es mar mutatja is a konyvtar mereteket. Nyilvan lassabb, sokszor felesleges ez a modszer, mert minden konyvtar meretet megnezi minden alkalommal, akkor is ha csak 1 konyvtar meretere vagy kivancsi es akkor is ha egyikre sem
Egy darabig hasznaltam, aztan kikapcsoltam, mert felesleges. Ha gond van, majd eloveszem a double commandert es azzal vizsgalodom. -
-
poolbig
aktív tag
Köszi mindenkinek ránézek ezekkel, aztán meglátjuk.
-
titi12
senior tag
válasz
poolbig
üzenetére
About this Mac – Storage-fülön mit mutat? (Az „Other”-kategória nagyon sok? Nincs felesleges OS-telepítő az Applications-mappában /Install macOS xxx/?)
Vagy: töltsd le a Path Finder demóját, kapcsold be a rejtett file-ok megjelenítését és az összes méret megmutatását, így a gyökérből elindulva kinyomozható.
-
poolbig
aktív tag
Köszi mindenkinek. Kipróbálom. Egyéb ötlet, hogy mi okozhatja még ezt a nagy tárhelyfoglalást? Egy rendszerfrissítés hány GB szokott lenni? Ha az beakad, mert mintha a 15.7.3-at akarné feltelepíteni, de nem tudja a helyhiány miatt, mit lehet tenni?
-
zacci
senior tag
-
válasz
poolbig
üzenetére
Ha vizualis tipus vagy es pl. Windowson hasznalod a WinDirStat-ot, akkor ahhoz hasonlo szoftver itt a Grand Perspective (ingyenes), illetve ennek a temakornek a nagyagyuja, ami elegge Macesen nez is ki, az a Daisy DIsk (ez utobbi sajnos fizetos es nem tudom megnezni, hogy a Demo verzio mire kepes, de lehet, hogy megkeresni abban is meg tudod, majd Finderben torlod a dolgokat).
-
Szabi®
veterán
válasz
poolbig
üzenetére
Commander One-ba végignézed a mappákat, jobbclick infó, és mutatja a mappa méretét. Folyamatosan letudod szűkíteni a keresést, mappáról mappára. Sztem valami kicsomagoló progi szemetelte tele, és létrehozott egy container mappát, amibe a kicsomagolás cahce-t rakta.
Én így jártam az Omnizip progival, irgalmatlan helyett megevett. Majd 110gb-ot. -
poolbig
aktív tag
Hali! Nagyon nem értek az Apple gépekhez, de hajlandó vagyok tanulni. Bár most kénytelen vagyok foglalkozni eggyel és ez egyáltalán nem segít, hogy jobban megkedveljem ezt a rendszert, ugyanis... Adott egy MAC Mini 2018 (Intel 5 chip), 250GB tárhely, 15.7.2-es Sequoia. Alig van rajta néhány program, Office (összesen 7-8 Gb), az összes többi program meg összesen ha 5Gb-ot kitesz és mégis teljesen tele van a 250Gb tárhely. Már nincs mit törölni. Olvastam olyasmit, hogy lépjek be a Safe Mode-ba és az majd töröl néhány felesleges átemeneti tárolót és mivel Intel chipes ezért nyomjam bőszen a Shiftet újraindításnál. Na ez nem akar belépni így a Safe Mode-ba. Hogyan tudnék megszabadulni a tárhelyet foglaló felesleges dolgoktól, ha egyáltalán van rá mód? Segítsetek, vagy küldjetek olyan fórumba, ahol ezt meg tudják válaszolni. Köszi.
-
vadkörte
addikt
Debizony. Mivel momentán nincs más, kénytelen kelletlen vagyok megelégedni egy 1m-es 3,5mm/RCA vezetékkel. Über high-end, az 1m-es RCA/RCA-val együtt véve kb. 5.000Ft volt. Ezért agyalok valami USB-s DAC-on. Egyébként imádom annak a kis kínai csöves vacaknak a hangját. A fene se gondolta volna, hogy mennyire bársonyossá teszi a zenét a két NOS ruszki cső. Mindenevő! Jól érzi magát a zúzós metállal is, Koto-val is meg Mozart-tal is.
Na de befejeztem az OFF-ot mielőtt még jönne a csősz és hazazavarna mindenkit
-
-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Kezdem érteni mire gondol a költő...
Neked elég lenne egy WiimPro Plus (Plus-ban AKM DAC chip van a sima Pro-ban TI PCM) ez egyben DAC és előfok is, közvetlenül (RCA-n) csatlakozhat az erősítőre, vagy aktív hangsugárzóra.
A Mini-n (vagy egy NAS-on) megosztod a kívánt zene mappád, a Wiim-en meg betallózod. A Wiim a lejátszó nem a Mini, Ethernet-en csatlakozva a hálózatra a HDMI hossz sem korlátoz. -
Ear001
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Olyan, csak kisebb és okosabb.
-
Ear001
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
A Wiim többféle eszközt gyárt, de ezek közül neked egy streamer kéne alighanem. A macMinin levő zenéket el tudod érni vele, ha egy hálozaton vannak, tudod róla irányítani, de akár telefonról, tabletről is, eléred közvetlenül a nagy zenestreamelő szolgáltatókat... Jobb, okosabb, tisztább dolog, mint csillió kilométer HDMI.
-
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
kuldtem priv.
-
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen. Ez a lenyege. Levalasztja az audiot a keprol es dedikalt hdmi kimeneten megkapod csak a nativ, erintetlen hangot.
En is ilyet hasznalok egy regebbi Marantz AV-hoz, ahol meg nincs 2.0 HDMI, csak 1.4, viszont a teljes 7.1 HD hang support rendelkezesre all. -
MasterMark
titán
válasz
(ex)Cat
üzenetére
3 kijelzot hasznalok a mac-kel, hiaba lenne megegy HDMI nem mukodne mar ugy.
zacci: HDMI-rol HDMI-re extractol? Az meg mukodhet is, HDMI-nel pedig nem gond a hossz, az birja, ileltve van is jo kabelem. (Ilyen eszkozt egyebkent nem talalok.)
De akkor is kerdes lenne mac-re valami olyan lejatszo ami tudja exkluzivan kezelni a kimenetet, es jo mintavetelezessel kuldi ki. Plane DSD-t mac-en fogalmam sincs hogy lehet. -
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az lenne a jo megoldas, amit irtam. Az extractorral megoldhato. 7 meter az mar sok, de lehet audio only-ra meg akar mukodhet is.
A wiim egy streamer dac. utp-n eleri a zeneket es tabon keresztul vezerelheto.
Es akar analog osszekotheted az umc-200-al. Bar ha 5.1-et szeretnel, akkor a wiim erre nem alkalmas. Az extractorral egyszeruen megoldhatod a problemat. Mindossze egy 720p-s fekete kepet kuld az umc-nek, de ez is csak a kompatibilitas miatt kell. A monitor meg megkapja a kepet es kesz. Nalam igy mukodik.
Macos-en sok minden nem megoldhato. Inkabb hasznalj hozza egy kici occo mini pc-t. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
Most a keresgetes kozben en is ratalaltam erre a Wiim-re, de nem tudom mi ez.
Hasznalnek en szivesen foobart tovabbra is, de a mac-es valtozat tok mas, es a plugin sincs hozza ami kene. De a virtualizacioval meg teszek egy probat szerintem.
Koszi az otleteket, szivesen meghallgatok barmit, keresem mi lenne a jo megoldas.
-
MasterMark
titán
Bitperfekt azt jelenti nem szeretnek ujramintavetelezest, abban a formaban kapja meg a DAC (jelen esetben a processzor) a zenet ahogy az a fajlban van.
A mac mini 7 meter kabelnyire van, HDMI-vel meg jo lehetne, de foglalt a port a mac-en. (7 meter usb viszont mar nem egy megbizhato dolog.)
A libreelec/volumio kimenete ra van dugva, itt nincs kerdes. A hangot kell odaig eljuttatni viszont.
Ha magaban a libreelec/volumioban kezelem ezt akkor meg ha remotolsz is ra nem lesz olyan kenyelmes. Ha hasznaltal mar ilyet tudhatod, a webes dolgok nem mukodnek kenyelmesen. -
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem megvan a megoldas ! Megirom privben.
-
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Miert hasznaltal 2 foobaros PC-t ?
Mi a pontos cel ? Hogy eljusson a zene (lehetoleg bitperfect) az UMC-200-ba ?
En egy Wiim Pro-t hasznalok lecserelt op amp-al. Nem tudom az amotiva cuccban milyen minosegu a dac, de a sok ide-oda kuldozgetesnel valszeg nem lesz nagyon tarthato az a bitperfect. ha lehet a foobart hasznald tovabbra is, mert az megbizhato.
En egyebkent az egyik routeremre dobtam egy SSD-t, azon vannak a zenek es a wiim pro huzza be dlna-n keresztul nativan.
Amit meg tudok ajanlani, az egy usb-c-s monitor eloszto vagymi es akkor fel tudod szabaditani a hdmi-t. Kerdes milyen felbontast frissitest hasznalsz ? -
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Már az első mondatnál (bitperfekt módon zenét hallgatni) elvesztettem a fonalat.
Amúgy meg nem lenne egyszerűbb egy HDMI splittert rádugni a Mac-re?
Továbbra sem világos, miért nem elég a LibreElecet/volumio kimenetét rádugni. Miért kell ekkora bűvészkedés a foobarral, hogy majd innen oda streamelem, és átküldöm a harmadik eszközre.
Ad abszurdum nyugdíjba küldöd az UMC-200-at, és olyat veszel ami USB-vel össze tudsz kötni a Mac-el/HTPC-vel.Bocs, de nem bírom kihagyni: Szerintem földeld le 9V-os elemekkel
-
MasterMark
titán
Mármint melyik részét? Itt írtam ki a kérdést eredetileg, csak ott akadtam el, hogy nehezen találok mac-re ilyen programot.
vadkörte: Valószínűleg de, de neked is küldöm ezt az eredeti kérdést.

-
vadkörte
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem lehetséges, hogy kicsit túlgondolod?
Én simán összedobnék egy RPi2/3/4-ből vagy egy cerkás miniPC-ből, esetleg egy NUC-ból egy OMV-s NAS-t. OMV-re megvannak a megfelelő plug-in-ok, menedzselni kis túlzással bármiről tudod. Mediaplayer meg lehet egy RPi3/4/5 Volumio-val egy I2S-es vagy egy "lengőkábeles" kiciócó USB-s miniDAC-kal, de akár egy rendes USB/coaxial DAC-kal. -
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Még mindig nem értem. Sebaj.
-
Friczy
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem a zenék a NAS-on vannak, onnan felmountolja egy NUC, amin Archlinux + egy Kodi van, ennek az audiokimenete (pontosabban egy arra dugott USB-DAC) van bekötve az erősítő bemenetére. Kodi klienssel vagy web-felülettel könnyen vezérelhető.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Mutass már rá pár megvalósítást. Tényleg érdekel, mert ilyen igényről még nem hallottam.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Már miért kéne DLNA? SMB-n felmappolod a médiamappát és kész. Eleve halott ötlet, hogy majd mindenhonnan "küldöd" rá a hangot. Az max BT-vel járható út, de nem sem tesz jót a hangminőségnek.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
AirPlayen AAC megy at, hogy a ceg sajat nativ hangformatumat reenkodolas nelkul tudjak lejatszani az AirPlay eszkozok. Ebayen tavaly lovettem ismerossel ebayrol Airport Expresst, mert egyszeruen bagoert $5-$10-ert meg lehet venni. Ezen van egy analog-optikai kombinalt jack kimenet es a beepitett 802.11n wifivel tud felulni a halozatra. Kb csoda, de meg mindig mukodik es hasznalhato. Az iOS 26 beta is tudott meg ra hangot kuldeni. Akadozas az elegge szerver fuggo, sok evig OpenWRT-n volt nalam az airplay reciver egy USB-s hangkartyaval, azon volt szerver ami perfekt volt es volt olyan is, ami elegge nem.
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Miért nem teszel fel egy volumio-t? headless lejátszó, WEB-es felületen tudod vezérelni bárhonnan lejátszik bármit.
-
MasterMark
titán
Az Airplay egyebkent jo lenne, viszont nem bitperfekt mert mindenkeppen ujramintavetelez. Illetve egyelore mikorakadasokat produkal, de ezzel meg majd kiprobalok par dolgot.
cigam: Igen, itt feljebb mar jobban is kifejtettuk.
szerk.: Azert, hogy a HTPC ilyen zenehallgatos modban headless tudjon menni. Nem ott akarom valogatni meg keresgetni a dolgokat, hanem a Mac-en. De egyebkent igen, ez is egy opcio, csak nem annyira kenyelmes. -
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
lejatszo ami kuldi a zenet

Ha meg HTPC, miért nem jó a mezei fájlmegosztás, minek hozzá DLNA?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
A push reszet en nem feltetlen tekintenem a DLNA kepessegenek, mert az kompletten proprietary. Legalabbis, amikor legutobb ezt neztem 7-8 eve, akkor nem volt resze az ingyenesen elerheto speckonak csak a pull, igy lehet, hogy kevesen implementaltak (valamikor kb 10 eve lett nyilt a pullnak is a speckoja, elotte azert is fizetni kellett). Plane Macen lehet keves implementacio, ahol mindenki AirPlayezett mar akkor, amikor a DLNA elso fecskei megjelentek.
-
MasterMark
titán
Igen, ezt tudom, es nem ezt akarom. A DLNA kepes pusholni is a tartalmat egy DLNA rendererre ami egy stream, de a forras oldalrol iranyitva. (Ez a "cast to" gyakorlatilag.)
Az MPD is a HTPC-n menne, ami kozvetlen van rakotve a hangrendszerre.
Pont ezaz, hogy nincs meg meg, hogy mit akarok. Az egyik lehetoseg a DLNA stream, ezt mar hasznaltam foobarok kozott, windows kornyezetben. Masik lehetoseg az MPD.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 3600/3060Ti/256Gb SSD/16GB Ram/500W
- GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 7/i7-4790/16 gb tuning ram
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Commander One-nal is próbáltam, jogosultság nincs a fájlok törléséhez.
Akkor a Wiim nem játszik
TigerCat