- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
24879 - 24801
24879 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-02-08 12:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
-
Hmmz
senior tag
A friss új békejobb:
Vagy megállapodás lesz, vagy kellemetlen dolgok fognak történni
🤮
-
lemusz
addikt
-
AMD Power
titán
Mitől esik az olaj ára?
-
Blaymoira
tag
Amúgy hülye gondolat, de szerintetek az idei IPOk miatt nem fognak átárazódni ezek a részvények? Legalábbis nem lennék meglepve, ha sokan át akarnának oda menni és ezek a tech részvények meg esnének.
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó lett volna, de nem, ha a 300-akárhanyas dip-re gondolsz.
Szoktam ezekre menni, de másra figyeltem, untam hogy minden szakad és nem akartam arra menni, hogy az alját fogjuk meg.
Kerestem inkább egy olyat, ami épp nem szakad (én csak long-olok), így bukkantam a NOW-ra, amit szintén ismerek. (Ő frissen került be a listába mint "nyugodt tech" papír)
AMD-ről lemaradtam, de sosem bánom ezeket. Tudod, ha vettél egy cipőt, már nem nézed a kirakatot, én naponta igyekszem fogni egy kicsikét 1 jó trade-el és vissza is forgatni a következő napra.. ez azért elég jó tud lenni havi szinten nézve, pláne évesben, de nyilván nem mindig jön össze - de így is megfelelő nekem.
Február óta tolom, fontosabb szerintem a konzisztencia, mint a legnagyobb legdurvább delták meglovagolása.
A mai nyitási dip-eket akartam megfogni kicsit (azaz a bounce-t utána), de főni hívott, úgy meg nem mertem
-
Dißnäëß
nagyúr
Mikor melyikkel, igen. Őket figyelem. Ezekhez értek úgy-ahogy, főleg az AI infrásokhoz.
Ők akkor is lesznek és nyereséget realizálnak, ha egy NVDA összeomlik és máról holnapra megszűnik (de szó szerint).Ugyanis nem kell AI ahhoz, hogy a világ számtalan okoskütyüje, ipari és nemipari okosmegoldása és minden pittyputtya fossa a tömérdek adatot ki magából, amit további analitika céljából tárolni kell valahol. Az AI csak elvégzi a munkát ezen, hatékonyabban. Ha így tetszik, az AI az adatkitermelő, de a modern olaj az maga az adat, amit le kell tárolni valamin.
Szóval a trükk, hogy fundamentumban egy Seagate, Micron, Sandisk, WDC második sorban kezelt, AI alá infrát beszállító cég szvsz stabilabb és jövőtállóbb, mint maguk az élvonalbeli AI-s nagy nevek. És ha egy AI lufi durranna (teljesen nem fog, max kicsit lentebb enged, mert túlságosan előre árazott a piac, évekkel előttünk lévő profitot már most), akkor sem éri őket akkora csapás, se fundamentálisan, se a parketten.
Persze vannak hülye papírok is közte, pár kvantum computing-ost is figyelek, de ők kb. olyan állapotban vannak, mint mikor az NVDA volt $12
Vagy lesz belőlük valami, vagy nem. De néha erősen cibálódnak, szóval játszós pénzt betenni jó, aztán vagy mákolsz egy nagyot és juhé, megvan az ingyen hétvégi wellness / idei Ciprus belőle, vagy beragadsz (ha nem realizálsz bukót) és minden további nélkül ülsz rajta hónapokat. (Én utóbbit szoktam, nem szeretek realizálni, inkább kiülöm. Persze ezeknél benne van hogy beborul és viszlát, ezért nem szabad sokat -> játszós)... A lista aljával nem foglalkozok, csak ránézésre tartom ott, képben legyek minden reggel, hogy mizu. Ők ilyen "alaptartozékai" egy gazdasági körképnek kb.
-
ath
senior tag
-
Dißnäëß
nagyúr
-
t72killer
titán
Aktívan nézelődök hova tovább, amilyen őrültek és csórók, ezek tényleg képesek lesznek bankcsődöket előidézni/nyugdíjra félretett összegeket így vagy úgy lenyúlni. Mo visszakerült a térképre ápr 12 után, de nem egyszerű egy ilyen ugrás családdal. Az már biztosnak tűnik, hogy a rendszer hamarabb összef.ssa magát, minthogy a gyerekek kész legyenek a sulijaikkal (még kb 10év).
-
lemusz
addikt
-
t72killer
titán
oppá. Nem kevés PUT-ot szerzett be az öreg!
Más, nincs itt semmi látnivaló: árstoptervezet a kereskedő terhére UK-ben, volt honnan tanulni. MANYUP einstand mikor lesz?
-
lemusz
addikt
Így kell ezt nagyban játszani
Az amerikai adóhivatal mostantól nem szaglászhat Trump és családtagjainak múltbeli adóügyei utánÉrzésem szerint nagyon ki fognak kapni ősszel. Követek amcsi kisbefektetőket, aztán azok is teljesen le vannak sokkolva most hogy napvilágot látott mit tőzsdézget össze az öreg. Eleve ez hogy elnökként tőzsdézik nem túl etikus, de konkrétan felbeszél részvényeket, csúcson adja el, meg elad mindent mielőtt beomlasztja a piacokat, a legalján visszaveszi, ugye ő tudja mikor van az alja, így könnyű, tisztára mintha egy swingtréder lenne, fiát is már többször meggyanusították hogy 0dte opciózik (legkockázatosabb cucc?) percekkel mielőtt a papa bejelent valamit. Az alelnök meg azzal próbálta védeni, hogy hát ne képzeljük már hogy ül a gép előtt az ovális irodában és ezt csinálja, mert ez nem igaz...
Sokkoló látvány mennyivel jogállamibb ország lettünk már náluk. Magyar Péter legalább hivatalba lépése előtt eladta az utolsó darab 4iG részvényét is...
-
FireKeeper
nagyúr
Nem, az igazságügy-minisztérium adta ki, de gondolom azt is felül lehet csapni. Passz
csak kétharmad kell oda is lol
-
szabi__memo
nagyúr
-
atee_13
őstag
Így kell ezt nagyban játszani
Az amerikai adóhivatal mostantól nem szaglászhat Trump és családtagjainak múltbeli adóügyei utánHa ez elnöki rendelet akkor a következő elnök módisíthatja.
-
Troy66
junior tag
úgy tekintenek rá, mint egy csoda fogyasztó tablettára, azt gondolják az megold mindent, megspórolja a melót...
Az Euro a kő a kőlevesben. Nélküle is pont ugyan olyan jó lenne a leves, csak mégsem tennénk bele minden hozzávalót, mert sajnálnánk, mint a kapzsi öregasszony a mesében...
Talán ezt a hatást hívják kémiában katalizátornak, matematikában meg "teveszabálynak".Hallgattam professzorokat az euróról és jellemző az a megállapítás, hogy az euró egy hibás félkész termék. (eredetileg, nem ilyen lett volna, mint amilyen végül lett megalkotva).
Sajnos az euró nem tudja kezelni az eltérő fejlettségű és kihívásokkal küzdő országokat ezért sok problémát okoz. -
DarkByte
addikt
Arra lehet vajon számítani, hogy az új kormányzat beszántja a júzert sújtó bankadókat? (tranzakciós adó, stb) ok-ok, hogy van otthon tbsz, de abban a pillanatban, hogy HASZNÁLNI kezdi az ember a pénzmagot, ez a sarc mindenre ráül. kb még a 27% csoda áfánál is jobban.
#24852: Nasdaq-ot mondtál, ami egy index. Az intel 1 hónapja még 65 dodó volt, akkor szólj, ha 40 alá bucskázik (karácsonyi ára kb). Ez nem "a piac" szerencsére, hanem pár extrém volás egyedi papír. Hány éves voltál 2008ban? EGYEDI RÉSZVÉNYEK esetén simán voltak 20-30%-os napközbeni bukták, shorttilalom, leállított kereskedés. Amit most látsz, semmi - persze, ahogy a világgazdaság dolgai állnak, lehet belőle simán még valami...
Ilyen államháztartási hiány mellett szerintem nem fognak sietni a bankadó kivezetésével. Talán évek múlva ha kicsit normalizálódik a helyzet.
-
t72killer
titán
Arra lehet vajon számítani, hogy az új kormányzat beszántja a júzert sújtó bankadókat? (tranzakciós adó, stb) ok-ok, hogy van otthon tbsz, de abban a pillanatban, hogy HASZNÁLNI kezdi az ember a pénzmagot, ez a sarc mindenre ráül. kb még a 27% csoda áfánál is jobban.
#24852: Nasdaq-ot mondtál, ami egy index. Az intel 1 hónapja még 65 dodó volt, akkor szólj, ha 40 alá bucskázik (karácsonyi ára kb). Ez nem "a piac" szerencsére, hanem pár extrém volás egyedi papír. Hány éves voltál 2008ban? EGYEDI RÉSZVÉNYEK esetén simán voltak 20-30%-os napközbeni bukták, shorttilalom, leállított kereskedés. Amit most látsz, semmi - persze, ahogy a világgazdaság dolgai állnak, lehet belőle simán még valami...
-
Dißnäëß
nagyúr
Aha.

Az egész tech szektor rájuk figyelt, erre a szűk szettre kb. és ez húzta a nasdaq-ot is rendesen. Az "AI faktor" ugye.
Egyébként kiültem egy nyugisabb NOW-ba, ami kb. textbook 0.0 hype tech részvény és működni látszik, bár milliárdos nem ettől lesz az ember.
-
SzGee
aktív tag
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez így van, de mióta belerángattam a zasszonyt is
azóta nálunk 15:30 előtt 5 perccel és utána fél órával szent idő
-
lemusz
addikt
Amcsi piacnyitás első 9 percében pozitívban kiszállhattam volna a pénteken vett Micronból. De nem sikerült, mert elterelték a figyelmem. Ne hagyjátok, hogy ez veletek is megtörténjen! Nem 15:30-kor kellene megbeszélni mit vegyünk a teszkóban!

-
Dißnäëß
nagyúr
-
t72killer
titán
Egy kosárnyi részvénykosár teljesítménye az elmúlt hónapokban. Elég érdekes szempontok, kíváncsi lennék, mekkora az "AI/tech-súly" a felső 50%-ban:
-
t72killer
titán
-
Dißnäëß
nagyúr
-
ath
senior tag
ez elég kézenfekvő, és nyilván rengetegen rommá is keresték magukat

ha megnézek egy amd-t május 22-re, ntm, akkor én azt látom, hogy a 427.5, 430.0 és 432.5 call az jóval kevesebb, mint a put, illetve a put felértékelődése erősebb, mint a call leértékelődése, tehát én ebből azt szűröm le, hogy a piac inkább az esést árazza.424.1 Price @ May 15, 2026 08:20PM GMT18.12 -43.66% 16.95 18.25 261 427.50 14.96 54.23% 14.8 15.6 1,55116.28 -49.06% 16.1 16.35 1,933 430.00 16.6 56.9% 16.15 16.85 3,71615.3 -49.37% 15.3 15.85 1,727 432.50 17.3 52.42% 17.35 18.2 714nvidia esetén meg érdekes a helyzet, szerdán ugye jelentés. közel négyszeres a call mennyiség, de a put felértékelődés miatt mégis úgy tűnik, hogy inkább esést áraznak?!
225.32 Price @ May 15, 2026 08:12PM GMT8.3 -40.42% 8.25 8.35 18,402 227.50 8.73 59.89% 8.75 8.85 5,2507.25 -41.95% 7.2 7.25 36,505 230.00 10.12 56.17% 10.15 10.25 6,3656.25 -43.85% 6.2 6.3 9,501 232.50 11.68 53.68% 11.7 11.8 5,170 -
ath
senior tag
ez elég kézenfekvő, és nyilván rengetegen rommá is keresték magukat

ha megnézek egy amd-t május 22-re, ntm, akkor én azt látom, hogy a 427.5, 430.0 és 432.5 call az jóval kevesebb, mint a put, illetve a put felértékelődése erősebb, mint a call leértékelődése, tehát én ebből azt szűröm le, hogy a piac inkább az esést árazza.424.1 Price @ May 15, 2026 08:20PM GMT18.12 -43.66% 16.95 18.25 261 427.50 14.96 54.23% 14.8 15.6 1,55116.28 -49.06% 16.1 16.35 1,933 430.00 16.6 56.9% 16.15 16.85 3,71615.3 -49.37% 15.3 15.85 1,727 432.50 17.3 52.42% 17.35 18.2 714 -
t72killer
titán
Kétlépéses:
Step1: win at least a senate seat in the USStep2: goto step1.Más: volt a topikban egy cool AI youtube videó a 2026-os "everything bubble" - összeomlásról, de nem találom. Aki linkelte valamikor év elején, vagy tavalyi év végén, esetleg emlékszik rá
? -
ath
senior tag
sziasztok
tudtok ajánlani olyan fejtágítást ami az opciókkal foglalkozik? egészen konkrétan a kiírt opciók, azok változása alapján a vélhető/várt irány meghatározása lenne a célom.
-
t72killer
titán
Én is azt gondolnám, hogy ha EUR lesz, akkor lemennek a hitel kamatok (nemcsak a jelzálog, hanem a rendes üzleti kamatok is).
A jelzálogkamat (ha lefixálom) akkor a hosszú EUR kamat + valami ország meg ingatlanpiaci felár lesz. Ha nem fixáljuk, akkor meg EURIBOR + valami felár.
Ez biztos lenyomja Mo-on is a jelzálogkamatot valahol 3-4% környékére.
Szerintem a Fidesz kormánynak is ez volt a várakozása a támogatott lakáshitel bevezetésekor, mert hosszú távon ilyen kamattámogatás csak akkor fenntartható, ha a kamatok konvergálnak a 3%-hoz... Gondolom azért DIREKT csak nem csináltak hülyeséget, hanem az volt a várakozás hogy csak pár évig kell fizetni egy egyre csökkenő kamatszint mellett, ami majd szépen kiegyensúlyozza, hogy egyre nagyobb állományra adunk támogatást...Ez mondjuk pártpolitika, de szvsz a 3%-ot már akkor tolták be, amikor a belső kör érezni kezdte a sütőben készülő narancsos bukta illatát + már-már érlelődött a piacon egy full EGÉSZSÉGES ingatlanár-korrekció: rövidtávon fel lehetett vele pumpálni a GDP-t, az ingatlant eladók ujjonghattak, hogy ebben a száguldó gazdaságban MÉG 10millát rádobhattak egy 40millás ház árára (van még ilyen akár vidéken, vagy inkább 80ra 20at mondjak??
), az ingatlanvásárlók elhiszik, hogy jól járnak = xxx db szavazat. Aztán ha maradtak volna kormányon, valami random "gonoszprüsszel" okkal lezárják a programot - most meg lehet ellenzékből kukorékolni, ha a #gonosztisza hozzá mer nyúlni a helikopterpénzhez.Számos helyen aknázták alá a gazdaságot átadás előtt, a 3% és a munkáshitel is kifejezetten erre példa.
-
Simia
junior tag
Ami felmerült bennem: EUR-ra áttérve milyenek lesznek majd a jelzáloghitel-kamatok, pl mennyi lesz a különbség a mostani 3%-os csodahitelhez képest?
Nem jártam nagyon utána, AI-tól megkérdeztem, Bulgáriában, Horváto.-ban 3% körül lehet már értelemszerűen EUR alapú jelzáloghitelt felvenni. Ez azt jelenti, hogy a most az államot terhelő 2-4% támogatásra nem lesz szükség.
Én is azt gondolnám, hogy ha EUR lesz, akkor lemennek a hitel kamatok (nemcsak a jelzálog, hanem a rendes üzleti kamatok is).
A jelzálogkamat (ha lefixálom) akkor a hosszú EUR kamat + valami ország meg ingatlanpiaci felár lesz. Ha nem fixáljuk, akkor meg EURIBOR + valami felár.
Ez biztos lenyomja Mo-on is a jelzálogkamatot valahol 3-4% környékére.
Szerintem a Fidesz kormánynak is ez volt a várakozása a támogatott lakáshitel bevezetésekor, mert hosszú távon ilyen kamattámogatás csak akkor fenntartható, ha a kamatok konvergálnak a 3%-hoz... Gondolom azért DIREKT csak nem csináltak hülyeséget, hanem az volt a várakozás hogy csak pár évig kell fizetni egy egyre csökkenő kamatszint mellett, ami majd szépen kiegyensúlyozza, hogy egyre nagyobb állományra adunk támogatást... -
AMD Power
titán
Ami felmerült bennem: EUR-ra áttérve milyenek lesznek majd a jelzáloghitel-kamatok, pl mennyi lesz a különbség a mostani 3%-os csodahitelhez képest?
Nem jártam nagyon utána, AI-tól megkérdeztem, Bulgáriában, Horváto.-ban 3% körül lehet már értelemszerűen EUR alapú jelzáloghitelt felvenni. Ez azt jelenti, hogy a most az államot terhelő 2-4% támogatásra nem lesz szükség.
Szerintem helyesen gondolod.
-
Blaymoira
tag
A nagyobb dobás a vállalati hitelezéssel meg az állami költségekkel jönne szerintem kamat terén.
-
t72killer
titán
úgy tekintenek rá, mint egy csoda fogyasztó tablettára, azt gondolják az megold mindent, megspórolja a melót...
Az Euro a kő a kőlevesben. Nélküle is pont ugyan olyan jó lenne a leves, csak mégsem tennénk bele minden hozzávalót, mert sajnálnánk, mint a kapzsi öregasszony a mesében...
Talán ezt a hatást hívják kémiában katalizátornak, matematikában meg "teveszabálynak".Ami felmerült bennem: EUR-ra áttérve milyenek lesznek majd a jelzáloghitel-kamatok, pl mennyi lesz a különbség a mostani 3%-os csodahitelhez képest?
-
Simia
junior tag
Szerintem nézd meg még egyszer. Fontos megérteni, hogy az euró nem csodaszer, nem helyettesíti a felelős fiskális politikát, és rengeteg hátránya van.
...frankfurton kívül senkinek nem lenne értelme eurót használni.
Az euró egy politikai termék. A németeknek (centrumnak) kifejezetten jó, a perifériának rossz. Mi melyikbe tartozunk?Pogi állítása igaz: a magyar lakosság azért támogatja az euró bevezetését, mert attól stabilitást vár. De ez egy hamis illúzió.
Pogi állítása igaz: a magyar lakosság azért támogatja az euró bevezetését, mert attól stabilitást vár. De ez egy hamis illúzió.
Valamiféle stabilitást mindenképp hoz az Euro.
Az árfolyamok stabilabbak lesznek, és remélem a görög példa is lesz annyira elrettentő, hogy nem fogják a kormányok szélsőségesen elengedni a költségvetést.
Igazából Poginak pont az a baja az Euroval, hogy nem is LEHET majd elengedni annyira a költség vetést, amennyire ő kívánatosnak látná.
[Szerintem Poginak ez a legnagyobb érvelési hibája a modern monetáris politika meg a támogató állam vonalon, hogy nem számol az emberi gyarlósággal, meg a lustasággal. Pedig a pénz egyik legfontosabb szerepe szerintem pont az hogy "szűkös", és ha "szűkös", akkor okosan kell elkölteni. Ha bőség van, ahogy Pogi javasolja, akkor minden sz*rra is elkölthetjük, sőt, arra fogjuk elkölteni amire könnyű, meg látványos...] -
Simia
junior tag
úgy tekintenek rá, mint egy csoda fogyasztó tablettára, azt gondolják az megold mindent, megspórolja a melót... Csak azt nem akarják látni, hogy ahol az euró működik, ott euró nélkül is működött. Tehát az euró az nem valami csodaszer.
korábbi kérdés:
Alteoról mit gondoltok, mint cégről, részvényről?
Leírás alapján a jövő technológiájával foglalkozik. (megújulok kiegyensúlyozása stb)
Szerintetek az otp és mol célárak mennyire reálisak? (olaj-válság stb)
4ignél vajon bevásárolja magát az új vezetés? - nem elképzelhetetlen forgatókönyv.úgy tekintenek rá, mint egy csoda fogyasztó tablettára, azt gondolják az megold mindent, megspórolja a melót...
Talán ezt a hatást hívják kémiában katalizátornak, matematikában meg "teveszabálynak". -
Troy66
junior tag
Szerintem nézd meg még egyszer. Fontos megérteni, hogy az euró nem csodaszer, nem helyettesíti a felelős fiskális politikát, és rengeteg hátránya van.
Az euró egy politikai termék. A németeknek (centrumnak) kifejezetten jó, a perifériának rossz. Mi melyikbe tartozunk?Pogi állítása igaz: a magyar lakosság azért támogatja az euró bevezetését, mert attól stabilitást vár. De ez egy hamis illúzió.
úgy tekintenek rá, mint egy csoda fogyasztó tablettára, azt gondolják az megold mindent, megspórolja a melót... Csak azt nem akarják látni, hogy ahol az euró működik, ott euró nélkül is működött. Tehát az euró az nem valami csodaszer.
korábbi kérdés:
Alteoról mit gondoltok, mint cégről, részvényről?
Leírás alapján a jövő technológiájával foglalkozik. (megújulok kiegyensúlyozása stb)
Szerintetek az otp és mol célárak mennyire reálisak? (olaj-válság stb)
4ignél vajon bevásárolja magát az új vezetés? - nem elképzelhetetlen forgatókönyv. -
atee_13
őstag
Több műsorban is láttam, halottam, nem azt mondom, hogy nem igaz az állítás, hanem azt, hogy az amit mond egy ideális állapotban jó, amikor a vezetőség érdeke ugyan az mint a lakosságé. Ebben az országban ez nem volt és nincs garancia, hogy ezután csak az lesz.
" magyar lakosság azért támogatja az euró bevezetését, mert attól stabilitást vár. " Vagy eddig csak csalódott a forintban és mást akar.
Teljesen egyértelmű, hogy előbb a stabil forint kell és utána lehet euró és ha stabil akkor már van előnye is. Csak nem eddigi magyar események alapján az előnyével egyik kormány sem igazán akart élni.Zsidai mondogatta mostanában, hogy forint párti volt, de látva, hogy inkább visszaéltek vele mint éltek volna így inkább már ő is azon a véleményen van, hogy legyen euro.
-
Dare2Live
félisten
"nem helyettesíti a felelős fiskális politikát"
Viszont valamennyire kényszeríti többek közt avval, hogy nem lehet leértékelni a forintot. Onnan nem lehet a forintal felelőtlenül bánni.
btw hitel kamat, fiskális szempontból nagyon drága az államnak, hogy forint van és nem eur."a magyar lakosság azért támogatja az euró bevezetését, mert attól stabilitást vár."
Vagy mert láttuk mit csinált a magyar politika az elmúlt ~20évben a forinttal. Közel se lenne ennyire vonzó az eur ha olyan stabil lett volna az elmúlt 20évben mint egy pl CZK. Az elmúlt 20év politikia felelőtlenségnek a termése az, hogy a lakosság ~75% eurt akar.
No meg annak, hogy nem mindegy, hogy 2.5%os kamattal veszel fel lakáshitelt vagy 6.5%on. Nagyon nem.A témában amúgy jópárszor írt, beszélt az elmúlt 1+évben Zsiday elég jól összefoglalja a mit miérteket.
btw persze most örülök, hogy 360 az eur és 7-18%ot hozott az állampapír túlsúlyos portfóliom az elmúlt években és lesz egy BMAP->FIXMAP átforgatásom is de na már...
-
Vision
veterán
Ezt már a hírek megjelenése óta nyomja. Nekem csak annyi a bajom vele, hogy az előadott verziója szerint gyakorlatilag frankfurton kívül senkinek nem lenne értelme eurót használni.
Azt azért észre kell venni, hogy ebben az országban senki nem bánt felelősséggel a forinttal kapcsolatban. Elég minimális az esélye annak, hogy ezután pedig majd mindenki. Ha más hagyományú ország lennénk még reális is lehetne a verziója (nem kell euro csak erős saját deviza), bár ugye akkor nem jutottunk volna ilyen helyzetbe se ha azok lennénk.Szerintem nézd meg még egyszer. Fontos megérteni, hogy az euró nem csodaszer, nem helyettesíti a felelős fiskális politikát, és rengeteg hátránya van.
-
atee_13
őstag
Ezt már a hírek megjelenése óta nyomja. Nekem csak annyi a bajom vele, hogy az előadott verziója szerint gyakorlatilag frankfurton kívül senkinek nem lenne értelme eurót használni.
Azt azért észre kell venni, hogy ebben az országban senki nem bánt felelősséggel a forinttal kapcsolatban. Elég minimális az esélye annak, hogy ezután pedig majd mindenki. Ha más hagyományú ország lennénk még reális is lehetne a verziója (nem kell euro csak erős saját deviza), bár ugye akkor nem jutottunk volna ilyen helyzetbe se ha azok lennénk. -
Vision
veterán
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Ti milyen más fórumokat olvastok hasonló témakörben?
Az utóbbi időben jelen lapcsalád topicjai nagyon zajosak lettek, korábban több hasznosabb tartalom jutott 100 hsz.-ra.
(vagy csak én öregszem)
Köszönöm
-
t72killer
titán
Kötvénypiaci érdelességek: rekordhozamok USA, Japán, UK kötvényeknél.
#24827: bármit, amiből mentőövet lehet farigcsálni...
-
Dißnäëß
nagyúr
-
MaddeNNNN
addikt

kíváncsi lennék mik azok a meg nem nevezett termékek
tippre félvezetők, EV akksik meg általános elektronikai termékek -
t72killer
titán
Ja. Hát, valami sikert muszáj lesz felmutatnia neki is, mert eddig kb. amihez hozzáért, az sz*rrá vált. Gondolom most Irán kapcsán annyira ki van éhezve egy kis külpolitikai sikerre, hogy kérni is lehet tőle valamit.
Mindettől függetlenül szerintem Trumpot megéri hatalomban tartani az USA direkt ellenfeleinek, mert igen hatékonyan bontja az USA szövetségesi rendszert. Szóval lehet, hogy még igérnie sem kell semmit, elég hogy ő az elnök...Tippre vmi iráni szárazföldi próbálkozásnak ágyaz meg, asztal alatt kérlelve a kínaiakat, hogy ugyanmá ne lássák majd el az irániakat tömeggyártott drónok csillióival.
-
Simia
junior tag
Ja. Hát, valami sikert muszáj lesz felmutatnia neki is, mert eddig kb. amihez hozzáért, az sz*rrá vált. Gondolom most Irán kapcsán annyira ki van éhezve egy kis külpolitikai sikerre, hogy kérni is lehet tőle valamit.
Mindettől függetlenül szerintem Trumpot megéri hatalomban tartani az USA direkt ellenfeleinek, mert igen hatékonyan bontja az USA szövetségesi rendszert. Szóval lehet, hogy még igérnie sem kell semmit, elég hogy ő az elnök... -
t72killer
titán
Kicsit visszatérve a Trump menni Kína dologra.
Számomra ez kívülről alapból úgy néz ki, hogy Trump kvázi egy alávetett helyzetben megy oda. Általában nem azok szoktak a másikhoz menni, akik osztják az észt. Még úgy is van jelentősége szerintem, hogy Xi visszalátogatja Trumpot ősszel elvileg.Főleg úgy, hogy még az osztálykirándulás is megy vele csak itt nem propagandisták, hanem corporate/tech brok vannak.
Ahogy nézem nem is igazán lett semmi érdekes. Én el tudom képzelni, hogy Xi mondta, hogy most is megkaptok mindent, ha szeretnétek legyetek versenyképesek. Google/FB termékeire meg gondolom mondta, hogy soha nem fog megtörténni.
Pontosan, ez eléggé "húzzatokmánki a sz.rból valami AI megadeallel különben rámazakad ez a kóceráj" kunyerának tűnik.
Más (?): Nincs túl sok jelentősége, de Hindenburg bá is üfvözlezét küldi.
-
AMD Power
titán
-
Blaymoira
tag
Trump-Xi summit live. Most kezdték a bulit, holnap, még US piacnyitás előtt lesz vége, ha jól értelmezem a menetrendet.
Kicsit visszatérve a Trump menni Kína dologra.
Számomra ez kívülről alapból úgy néz ki, hogy Trump kvázi egy alávetett helyzetben megy oda. Általában nem azok szoktak a másikhoz menni, akik osztják az észt. Még úgy is van jelentősége szerintem, hogy Xi visszalátogatja Trumpot ősszel elvileg.Főleg úgy, hogy még az osztálykirándulás is megy vele csak itt nem propagandisták, hanem corporate/tech brok vannak.
Ahogy nézem nem is igazán lett semmi érdekes. Én el tudom képzelni, hogy Xi mondta, hogy most is megkaptok mindent, ha szeretnétek legyetek versenyképesek. Google/FB termékeire meg gondolom mondta, hogy soha nem fog megtörténni.
-
donat_sz
senior tag
Miből áll az idei portfóliód? Ft-ban vagy €-ban nézed?
Én euróban nézem a kezdetektől, mert 2022-ben is az volt a várakozásom, hogy már abban fogom elkölteni (20+ éves időtartamra terveztem).
€-ban viszont továbbra is pozitív minden innen nézve. A 26-os TBSZ -t kivéve 15%+, de az is tud 6.6%, ami ha az éves teljesítmény lenne is boldogságos számomra. -
MaddeNNNN
addikt
-
AMD Power
titán
-
t72killer
titán
-
lemusz
addikt
-
t72killer
titán
-
AMD Power
titán
Ebben az évben először tegnap óta + van a 2026TBSZ számlám.
-
MaddeNNNN
addikt
Hát ki mire engedi rá az AI-t

USA-ban már a futószalagra engedték
Következő már a delivery lesz
-
Dißnäëß
nagyúr
Pfubazz mi ment a napokban tech-ben, diamond hands, kötélideg.. de megérte.
Pár ilyen után nagyon mosolyog az ember azon, amikor kérdezi valaki, hogy miből vetted, hát tőzsdézek, "ja úgy könnyű"
Több stressz néha, mint egy irodai random IT-s meló. (Legalábbis a daytrade, swing trade része, DCA stb. az más). -
ciricica
tag
-
Dare2Live
félisten
Könnyen jött, könnyen ment....

Szerencsére a felét eladtam 4000-nél, mert van rálátásom egy projekre ami az ő nevük alatt fut, és az ottani teljesítményük gyalázatos. Sajnos a másik felét nem adtam el 5000-nél, mert "biztos én vagyok a hülye hogy nem értem hogy ez miért ér ennyit, hátha lesz még sokkal több is".
Most meg nem is értem hogy miért esik, mikor épp a minap jött a hír hogy még azt az adópénzünket is nekik adják, azt még be sem fizettünk."1311 milliárd forintról szóló, kilenc évre szóló keretszerződést kötött a választás előtt közvetlenül a honvédelmi minisztérium és a Jászai Gellért-féle 4ig"
-
t72killer
titán
> akik ezekszt a fenti összegnél jóval többet gurigáztak haza - ha volt eszük és félretettek, akkor ők most b.sznak a világra és FIRE-znek Tahitin
Gyakori felreertes ez. Azok az emberek, akik ilyen osszegeket keresnek, nagyon nagyreszt nem akarnak FIRE-t. Pont azert keresnek ennyit, mert ez az eletuk, es ezt csinaljak legszivesebben.
ez igaz, viszont akkor kb saját céget kell indítania ha a nagyoknál nincs hely, ami van akinek megy, van akinek nem.
-
emvy
félisten
nno, akkor méginkább megáll a "saját farkába harapó kígyó" esete. Elbocsátják a fenti összeg mondjuk felét-harmadát kereső r=1 roki dzsuniort 120ad magával, ez már tétel + repül velük 1-2 senior állás is, akik ezekszt a fenti összegnél jóval többet gurigáztak haza - ha volt eszük és félretettek, akkor ők most b.sznak a világra és FIRE-znek Tahitin. A szerencsétlenebbje, aki pl nvidia részvény helyett vagány kocsikra és csajokra költött, és teszemazt a CV-je se übertuti++, az most kopogtat a Falunet2 internetszolgáltatónál minimálbéres rendszergazdabácsi állásra. Nem az én szektorom, csak szektorbeli ismerősök panaszkodnak ilyesmikről.
> akik ezekszt a fenti összegnél jóval többet gurigáztak haza - ha volt eszük és félretettek, akkor ők most b.sznak a világra és FIRE-znek Tahitin
Gyakori felreertes ez. Azok az emberek, akik ilyen osszegeket keresnek, nagyon nagyreszt nem akarnak FIRE-t. Pont azert keresnek ennyit, mert ez az eletuk, es ezt csinaljak legszivesebben.
-
t72killer
titán
nno, akkor méginkább megáll a "saját farkába harapó kígyó" esete. Elbocsátják a fenti összeg mondjuk felét-harmadát kereső r=1 roki dzsuniort 120ad magával, ez már tétel + repül velük 1-2 senior állás is, akik ezekszt a fenti összegnél jóval többet gurigáztak haza - ha volt eszük és félretettek, akkor ők most b.sznak a világra és FIRE-znek Tahitin. A szerencsétlenebbje, aki pl nvidia részvény helyett vagány kocsikra és csajokra költött, és teszemazt a CV-je se übertuti++, az most kopogtat a Falunet2 internetszolgáltatónál minimálbéres rendszergazdabácsi állásra. Nem az én szektorom, csak szektorbeli ismerősök panaszkodnak ilyesmikről.
-
Blaymoira
tag

Szerencsére a felét eladtam 4000-nél, mert van rálátásom egy projekre ami az ő nevük alatt fut, és az ottani teljesítményük gyalázatos. Sajnos a másik felét nem adtam el 5000-nél, mert "biztos én vagyok a hülye hogy nem értem hogy ez miért ér ennyit, hátha lesz még sokkal több is".
Most meg nem is értem hogy miért esik, mikor épp a minap jött a hír hogy még azt az adópénzünket is nekik adják, azt még be sem fizettünk.Volt róla nyilatkozat tegnap meg ma, hogy azt fel fogják mondani
-
Ixion77
Topikgazda

Most meg nem is értem hogy miért esik, mikor épp a minap jött a hír hogy még azt az adópénzünket is nekik adják, azt még be sem fizettünk. -
emvy
félisten
Megkérdeztem Geminit mit gondol a témáról - bár lehet maga felé hajlik a keze
:
"Software companies saw significant restructuring in 2025, with over 240,000 tech employees laid off globally, driven by AI investments and cost-cutting measures. Major industry players, including Intel, Amazon, Microsoft, and Google, conducted massive workforce reductions, with Intel leading at over 30,000 planned cuts. These layoffs often targeted traditional IT roles while firms shifted resources toward AI talent.Major 2025 Software & Tech Layoffs
Intel: ~34,000 employees targeted for layoffs.
Amazon: Over 20,000 job cuts across various divisions.
Microsoft: Approximately 19,215 employees laid off.
Tata Consultancy Services (TCS): ~12,000 jobs cut.
Accenture & IBM: 11,000 and 9,000 employees respectively.
Other significant cuts: Included Meta, Salesforce, and Cisco, often reallocating budgets to bolster AI initiatives."
"As of mid-May 2026, over 137,000 tech employees have been laid off across 318 companies, surpassing the pace of 2025 due to AI-driven restructuring and cost-cutting. Major cuts include Cisco (4,000), PayPal (4,800+), Meta (8,000), and LinkedIn (875), with companies prioritizing AI investment over headcount. [1, 2, 3, 4, 5]"
Lehetséges, hogy ezek nem 200k$/150k£-ot hazagurigázó seniorok, de garantáltan nem is a Kasszás Erzsi kategória. Érdemi tőzsdei kitettség kb exponenciálisan nő az illető anyagi helyzetével, medián alattiak részesedése elhanyagolható piacmozgató volumen lehet, de aki már medián felett keresett (US: ~60k$, UK: 39k£) az egyre többet gurigázott kölönböző formátumban a részvénypiacokra. Nagy divat a FIRE is mostanság, egyeseknek össze is jött: ők attól a pillanattól kezdve, hogy letették a lantot/melót, nettó eladóvá válnak, ergo felfelé nemigen fogják mozgatni a piacot.> Lehetséges, hogy ezek nem 200k$/150k£-ot hazagurigázó seniorok
MANAMANA cegeknel a senior inkabb duplaja ennek
-
t72killer
titán
Megkérdeztem Geminit mit gondol a témáról - bár lehet maga felé hajlik a keze
:
"Software companies saw significant restructuring in 2025, with over 240,000 tech employees laid off globally, driven by AI investments and cost-cutting measures. Major industry players, including Intel, Amazon, Microsoft, and Google, conducted massive workforce reductions, with Intel leading at over 30,000 planned cuts. These layoffs often targeted traditional IT roles while firms shifted resources toward AI talent.Major 2025 Software & Tech Layoffs
Intel: ~34,000 employees targeted for layoffs.
Amazon: Over 20,000 job cuts across various divisions.
Microsoft: Approximately 19,215 employees laid off.
Tata Consultancy Services (TCS): ~12,000 jobs cut.
Accenture & IBM: 11,000 and 9,000 employees respectively.
Other significant cuts: Included Meta, Salesforce, and Cisco, often reallocating budgets to bolster AI initiatives."
"As of mid-May 2026, over 137,000 tech employees have been laid off across 318 companies, surpassing the pace of 2025 due to AI-driven restructuring and cost-cutting. Major cuts include Cisco (4,000), PayPal (4,800+), Meta (8,000), and LinkedIn (875), with companies prioritizing AI investment over headcount. [1, 2, 3, 4, 5]"
Lehetséges, hogy ezek nem 200k$/150k£-ot hazagurigázó seniorok, de garantáltan nem is a Kasszás Erzsi kategória. Érdemi tőzsdei kitettség kb exponenciálisan nő az illető anyagi helyzetével, medián alattiak részesedése elhanyagolható piacmozgató volumen lehet, de aki már medián felett keresett (US: ~60k$, UK: 39k£) az egyre többet gurigázott kölönböző formátumban a részvénypiacokra. Nagy divat a FIRE is mostanság, egyeseknek össze is jött: ők attól a pillanattól kezdve, hogy letették a lantot/melót, nettó eladóvá válnak, ergo felfelé nemigen fogják mozgatni a piacot. -
emvy
félisten
igen, a "nagy durr" egészen biztos nem akkor jön, amikor a népek számítanak is rá. Persze kérdés, mit értünk "nagy durr" alatt: egy sima 2hónappal ezelőtti szintek újralátogatása több papírnál 30-40-60% zakót jelentene.
#24800: aszongyák az okosok - és ilyentén trend el is indult az IT szakmában - hogy az AI egy rakat JÓL FIZETETT IT-s feladatkört ki fog váltani. Ez kiválthat egy létszámcsökkenést a felső-középosztályban akik jellemzően minimum indirekte a magánnyugdíjaikon keresztül részvényVÁSÁRLÓK voltak, de igen jelentős számban retail kisbüfi képében megjelentek a piacon aktív kereskedőként is.
Tehát lehet, hogy önmagában az AI tech száguld tovább (bár a pakoljunk mindenhova adatközpontot, ami majd számolja a 6lábujjú Cuccolinás videókat típusú vadhajtásokat érdemes lesz megnyesni), a részvények nem feltétlenül.> hogy az AI egy rakat JÓL FIZETETT IT-s feladatkört ki fog váltani
egyelore nincs ilyen trend, a rosszul fizettt feladatkoroket valtja ki
-
Hmmz
senior tag
igen, a "nagy durr" egészen biztos nem akkor jön, amikor a népek számítanak is rá. Persze kérdés, mit értünk "nagy durr" alatt: egy sima 2hónappal ezelőtti szintek újralátogatása több papírnál 30-40-60% zakót jelentene.
#24800: aszongyák az okosok - és ilyentén trend el is indult az IT szakmában - hogy az AI egy rakat JÓL FIZETETT IT-s feladatkört ki fog váltani. Ez kiválthat egy létszámcsökkenést a felső-középosztályban akik jellemzően minimum indirekte a magánnyugdíjaikon keresztül részvényVÁSÁRLÓK voltak, de igen jelentős számban retail kisbüfi képében megjelentek a piacon aktív kereskedőként is.
Tehát lehet, hogy önmagában az AI tech száguld tovább (bár a pakoljunk mindenhova adatközpontot, ami majd számolja a 6lábujjú Cuccolinás videókat típusú vadhajtásokat érdemes lesz megnyesni), a részvények nem feltétlenül.Nem lesz ennek jó vége..
G.W.Bush is megmondta: "Mi nem fáradunk el, nem ingunk meg, és nem vallunk kudarcot"
(Nincs szabi, nem kell fizetés, nem lesz beteg a gyerek se, mehet 24/7-be) -
t72killer
titán
Nem lesz nagy durr, max konszolidáció. Ez már velünk marad (mint a kripto).
Az AI-nál egyébként jobb szerintem a nekik infrát adókba tenni zsetont, mert ha az AI narratíva bukik is (amit úgy telibe kétlek, max kicsit kienged a gőz és lentebb "hűl"), a hagyományos értelemben vett analitika, adatgyűjtés még ott van továbbra is, amihez kell memória, storage, ergo HBM, DRAM, NAND és HDD egyaránt.
A paic most nagyon a jövőbeli bevételét (profitját) árazza ezen cégeknek, igazából időben vagyunk korán, ezért annyi minden, amennyi.
Tehát lehet, hogy önmagában az AI tech száguld tovább (bár a pakoljunk mindenhova adatközpontot, ami majd számolja a 6lábujjú Cuccolinás videókat típusú vadhajtásokat érdemes lesz megnyesni), a részvények nem feltétlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
24879 - 24801
24879 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új bontatlan garanciás MSI vector 16! rtx 5070 ti r7 8840hx 32 ram 1 tb ssd 240 hz 2k kijelző!
- Apple iPhone Air 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 10/8 GPU, 16/14 CPU, 32/16 RAM, 1 TERA / 512GB - garancia (111)
- Vostro 3590 15.6" FHD i3-10110U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD (PCIe 4.0) magyar bill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5120, 100% AKKSI
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- RTX 3070 Ti // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy lesz belőlük valami, vagy nem. De néha erősen cibálódnak, szóval játszós pénzt betenni jó, aztán vagy mákolsz egy nagyot és juhé, megvan az ingyen hétvégi wellness / idei Ciprus belőle, vagy beragadsz (ha nem realizálsz bukót) és minden további nélkül ülsz rajta hónapokat. (Én utóbbit szoktam, nem szeretek realizálni, inkább kiülöm. Persze ezeknél benne van hogy beborul és viszlát, ezért nem szabad sokat -> játszós)...

azóta nálunk 15:30 előtt 5 perccel és utána fél órával szent idő
. Majd ha ilyeneket látsz, 8-9% piros napokkal egymás után:

0.65%-ban.