Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mikeee89: Wingettel programok telepítése a Windows-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
concret_hp
üzenetére
Lemaradt a link
-
Steve_Brown
senior tag
Így visszanézve az MBH 10(+10)%-os lakossági részvényértékesítésnek milyen hatásai voltak a cégre illetve a befektetők pénzére? Most, hogy elmúlt a káosz, milyen várakozások vannak a piacon a papír felé?
-
User_2
aktív tag
az írás a trumpi ténykedések feldicsőitésének hat,
mint pl amikor a bántalmazott feleség és anya azt mondja a gyerekeinek:
ma üt, mert ez az élet rendje, ilyen a világ, de majd eljő egy szép nap amikor majd nem kell sírnunk.
sajnálom.
lehetett volna nagyszerű gondolkodó is.
pl rámutathatna arra, hogy a föld gömbölyű és nem lapos, vagy kimutathatná, hogy a gravitáció nem erő,
vagy úgy egyáltalán megpróbálhatná megmutatni, hogy párhuzamosok is tudnak találkozni és nemcsak a végtelenben.
de nem tette.
megmaradt ismétlőnek. -
avl
senior tag

-
concret_hp
addikt
akinek van kh szamlaja, erre az emailre nezzen ra, adnak 5K kereskedesi kedvezmenyt, de holnapig ki kell tolteni: 2026-os ügyfélelégedettségi felmérés
-
avl
senior tag
válasz
Ixion77
üzenetére
"Mintha minden amit a 20. században értéknek tekintettünk, ment volna a szemétbe"
[uj-vilagrend] "A Demokrata Párt elmúlt időszakának retorikájában tetten érhető, saját szavazótáborukat is elidegenítő túlkapások extrémek voltak. Gondoljunk csak a kiskorúak gender változtatására és a kötelező DEI tréningekre, az illegális migráció problémájának negligálására, vagy a „tantervek dekolonizálására” elnyomók és az elnyomottak közötti faji hatalmi hierarchiák alapján. Természetes fejlemény, hogy miután az inga túlzottan kileng, egy ellenirányú korrekció lép fel....Ahogy Will Durant történész írta, a civilizációk olyanok, mint egy inga: a rend és a káosz, a szabadság és a kontroll között lengenek. Azonban ahogy a Trumpot szülő demokrata túlkapás korrekciója, a Trump jelenség ellenreakciója is elkerülhetetlen."
-
avl
senior tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
nekem is az jutott eszembe rögtön, ami: #22368Ixion77 "Nem csak amerikában. "
(HU, RU, A, D, ...mindenhol, tapasztalatat alapján is, több országban vannak ismeröseim, barátaim, akikkel korábban éveket voltam "közösségben", ...de elvileg is)
szerintem ez szinte elkerülhetetlen; óvatosan szabad/érdemes magunkat bárminek* is kitenni, mert az hatni fog ...mindenkire (na nem egyformán, de annál a legveszélyesebb, aki azt hiszi, hogy ááá, rám ezek nem hatnak!)
igaz ez kajara, agymosósnak tünö dumára, környezeti ártalmakra, emberi közösségre, barátokra, stresszre, médiatartalomra, ...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Amúgy ebben benne is van, hogy honnan lenne pénze egy új kormánynak. Egy deklarált EU csatlakozással és egy azonnal rendbe rakott költségvetéssel csilliárdokat lehetne spórolni a kamatokon. Jó lenne idő míg átárazódik, de valójában ezt csinálta anno a Fidesz is az első 2010 után. Meg is lett az eredménye, mert jött egy nagyobb fellendülő időszak.
Amúgy ha a 7 éves ciklusok elvét követjük akkor valahol idén vagy jövőre lesz vége a 7 rossz évnek és 7 jónak kell következnie. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"Mondjuk van tapasztalatunk, látjuk Orbán itthon mit csinált, Trump gyakorlatilag abból a kottából játszik."
Szvsz fordítva van a dolog, mivel a fidesz-t gyakorlatilag az amerikai Arthur J. Finkelstein republikánus stratéga teremtette, illetve a közvetlen kollégája George Birnbaum. Nagyon sok közös motívum van a politikájukban Tumppal, ahogy a negatív pszichológiával manipulálják a tömegeket.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
t72killer
üzenetére
Nem csak amerikában. Már eldönteni sem tudom hogy azt rosszabb látnom hogy az oktatás mennyire alacsony szintre süllyedt, vagy amit a vezető magyar IT céggel tartott konzultációkon felnőttektől tapasztalok. Mintha minden amit a 20. században értéknek tekintettünk, ment volna a szemétbe: intelligencia, kultúra, empátia, kritikus gondolkodás, együttműködés... Nincs igény egyikre sem. Tényleg elött az AI ideje.
#22367 kardkovacsi
Orbán játszik külföldi kottából. Már nagyon rég jól megfizetett külföldi tanácsadók irányítják a Fidesz poltikáját, nem saját termés.#22369 fecus
Ezek általában zárt ajtós megállapodásokon alapulnak, nem gazdasági racionalitáson. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
j0k3r!
üzenetére
Én abban bízok előbb akadnak össze Kínával és végre lesz egy háború amiből Európa kimarad, azok meg gyújtsák egymásra a bódét.
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Teljesen meghülyítette Trump az amcsi jobbosokat. Mondjuk van tapasztalatunk, látjuk Orbán itthon mit csinált, Trump gyakorlatilag abból a kottából játszik. -
j0k3r!
őstag
Kicsit offolok, aztán majd törli a moderátor, ha úgy van. X-en mostanában egyre gyakrabban látok főleg amerikaiaktól EU alázó kijelentéseket, mémeket vagy egyéb tartalmat. Most Grönland kapcsán megy a f*szméregetés, hogy a NATO európai része mennyire gyenge, semmi esélye sem lenne az amerikai hadiflotta ellen - ami valószínűleg igaz is, ezt nem tagadom. Tök durva látni, hogy a Trumpi agymosás (American exceptionalism?) szépen lassan áthangolja azokat az embereket (is), akik pár éve még a legnagyobb gazdasági és kulturális szövetségesnek tartották az európai országokat. Pedig elhihetitek, hogy nem
agyhalottalt-rightos embereket követek... -
kardkovacsi
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Kárpátalján meg úgy általában Ukrajnában 2000 környékén jelent meg a jelzáloghitel mint egyáltalán fogalom. Addig a SZU-ban meg az onnan megörökölt ukrán törvényekben ha jól tudom nem is volt. A lényeg, hogy ugyanaz az ingatlan dollárban ami 25e dollár volt 96-ban, 2006-ra 150e lett és ennek az emelkedésnek az egésze a hitelek megjelenése után materializálódott. Azért írok ilyen tág időbeli sávokat, mert ez egy valós példa, sajnos nem tudom pontosan mikor volt amikor megjelentek a hitelek, csak az árakra emlékszem meg arra, hogy a hitelezés beindulása után robbantak fel az árak.
-
Dendytv
senior tag
Ma sincs Trump vámok döntés a kongresszustól átcsúszott Juniusra
-
atee_13
őstag
-
avl
senior tag
[updating-my-favorite-performance-chart-for-2025
ez meg nem semmi:
-
Hi!King
őstag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Én mindenképpen forint gyengülésre számítok a választás után, addig igyekszik a jegybank erősen tartani, mert kell a Fidesznek a szavazat, utána viszont ilyen érdek így sem, úgy sem lesz.
-
t72killer
titán
válasz
RZOLI85
üzenetére
Mert ezek mégiscsak a nagyobb cégek (kontra Russell 2k), profitálnak a méretgazdaságosságból. Ha ránézel pár egyedi kisrészvényre, 20ból 15 haldoklik, 3 tartja a szintjét, 1 épp "elszáll az egekbe", másik pedig 2 hónapja szállt el és már ereszkedik is lefelé... Ilyenekből áll a Russell 2k. És ez nem új, ezt csinálták 20éve is.
-
RZOLI85
csendes tag
ETF-USA DIVERZIFIKÁLÁS:
Alapvetően 50 % SP500-ban ülök jó ideje de most ebben a videóban kaptam egy hasznos tippet:
https://youtu.be/ogWabhU5IDE?si=LWhrxS5EQNpN0b3A
Mivel szeretnèk kicsit lejjebb tekerni a techszektor miatt óvatosaágból, ezért hagynám ezt a pénzt USA etfekben de ahogy a videóban is, kicsit szétszedném az újonnan befektetett összegeket, hogy egyfelől kisebb súllyal legyen benne AI orientált vállalat, másrészt hogy az AI/t felhasználókba is “fektessek”. A kérdés, hogy melyik legyen ezek közül és miért és milyen arányban.. SPY4 ZPRR SP2Q
(USA midcap, russel 2000- small cap vagy sp500 equal weight) -
dugo_
veterán
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Az a BÉTa piac, nem a BÉT.
-
t72killer
titán
válasz
favagoJoska
üzenetére
Azt nem veszi észre az átlag szerencsétlen (ide sorolok ám egy rakat "elemzőt", "szakértőt", "szakújságírót" is, akiknek vagy halványlilájuk sincs miről gagyarásznak, vagy kollaboránsok a rendszerrel), hogy a piacra bármilyen címszó alatt csak úgy belapátolt pénz == beállás VÁSÁRLÓKÉNT. Ergo jóöreg Marshall kereszt: több vásárló (korábbi állampolgár helyett van állampolgár + ÁLLAM), ugyanannyi kínált darabszám >magasabb ár. Minél kiszámíthatóbb egy vásárló, annál inkább beárazzák az extrákat az eladók, márpedig egy célzott "hitelnél", CSOK-nál kiszámíthatóbb kb csak az, hogy xy minisztérium megüzeni, hogy m2-enként 2milláért bármit is felvásárolnak, itt lehet aláírni.
+a hitelezés sem arról szól ugyebár, hogy "szegény vevő nem tudja összegyűjteni egy ház árát "segítsünk" neki" - a bankok mindenáron ki akarják helyezni a náluk lévő pénztömeget, így aztán annyiba kerül manapság egy jelzáloghitel ÖNRÉSZE, mint amennyiért kp-re megvetted az objektumot 10éve. Azaz a hitelek is "üres"/irracionális áremelkedést generálnak.
-
lemusz
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Engem is elborzasztott. Mondjuk az is biztos, hogy amit értett alatta Varga (azaz 100% BÉT) azzal sokan nem lennénk itt sem kibékülve.
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Jah és amit elfelejtettem. Pár éve Szerbiában is elkezdték ezeket a helikpoterpénz szerű támogatásokat kiszórni ingatlanvásárlásra és felújításokra, mint amilyenek Mo-n vannak.
Vannak különbségek a feltételekben (és összeg nagyságában is kisebbek mint Mo-n), de a lényeg hogy kb a támogatás mértékével azonnal ugrottak mindenhol az ingatlanárak. De az is lehet hogy rosszul figyeltem, mert igazából a prágai telek, tégla árak gyűrűztek be éppen ugyanakkor...
-
favagoJoska
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
válasz
favagoJoska
üzenetére
1.419m/nmet találtam /390 = 3638eur/nm
A bérlakás miatt elég spec Bécs €7,854Nekem ami érdekes az pl Brüsszel vagy Belgrád. Mind a kettő BP árszintben mozog egyiket se értem.

-
favagoJoska
aktív tag
válasz
Catman
üzenetére
Viszont ez egészen biztosan nem pontos. Jelenlegi EURHUF árfolyammal számolva kb 1.1-1.2 milliós átlagos négyzetméter ár jön ki Budapestre.
A legutóbbi magyarországi adatok arról szóltak hogy már átléptük az 1.5 milliót. Az elmúlt 1 év biztosan európa bajnok áremelkedést hozott, szóval pár helyett léphettünk előre azon a charton is...
Mondjuk nem biztos hogy mindenből ami negatív az első helyre kellene pályázni...
Szivesebben látnám ha a minimálbérek, medián és átlagkeresetek chartokon hasítanánk így előre... -
Catman
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Square Meter/Square Foot Prices in European Cities
Budapest még így sem érte utol Bécset. Persze ha a jövedelmet is nézzük, biztos más a helyzet.
-
t72killer
titán
De azér' magyart vegyünk, ne pl osztrákot

[link]
-
atee_13
őstag
-
Joe123
senior tag
válasz
HussarF
üzenetére
270 milliárdot már bizonyítottan elfüstöltek, de szóra sem érdemes persze, mondhatni lárifári, hiszen a drága jó fasztolcsy annyi jót tett ezzel az országgal, hogy elnézzük neki, ld. EURHUF árfolyam a ténykedése alatt. Amúgy meg nálunk a NER elit még lehet jól is járna egy előzetessel, háziőrizettel, ott is lehet negyedmilliárdot keresni ugye.
-
atee_13
őstag
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Róna Péter 14 ben már jegyzőkönyvezte a bajt, traszparebcy 16 ban feljelentést tett a rendőrségen és az ügyészségen. Akkor még vissza lehetett volna szerezni a lovét, csakhát ugye fityeszlandon az volt a válasz, hogy nincs itt semmi látnivaló morzsik meg benyalják.
Lehet ilyen hülyeségekkel haknizni, hogy nem lehet tudni, meg zajlik vizsgálat meg hasonló. 14-es MNB-s jegyzőkönyvben ott van a baj jelezve.
-
Moltiszanti
csendes újonc
válasz
HussarF
üzenetére
Nem tudjuk pontosan mik a tények.
Az ÁSZ 2019-től vizsgálódott, Ligeti Miklós szerint azért mert Windisch addig felügyelőbizottsági tag volt az MNB-nél. Ligetiék szerint a csalások 2016 óta folytak és ők már akkor feljelentést tettek amelyet a szervek egyszerűen figyelmen kívül hagytak. De azt hiszem Róna Péter is tett feljelentést. Hogy pontosan lássunk ahhoz szerintem itt szükség lesz némi változásra. -
t72killer
titán
-
Dare2Live
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
Ha épp történik akkor is jelent ez bármit MOon?
Ha kellemetlen lenne a NERnek majd Polt lelövi. Vagy bemegy/beküld a NERes valakit az ügyészségre és kihuzatja magát az iratokból.
ELIOS/OLAF megvan? Tiborcz börtönben?
és sorolni lehet végtelenségig.A vagyonvesztés mértékén lehet vitatkozni. Amit eddig "kimondtak" az annyi, hogy "az eredeti 283 milliárd forintból 2024 végére mindössze 13 milliárd maradt, vagyis mintegy 270 milliárd forint tűnt el"
Eddig ennyi. -
válasz
travix
üzenetére
Valószínűsíthetően igen, de azért ha egy hírportál/újság minimálisan igényes magára, nem annyit böfög oda, tényként közölve, hogy a kamatcsökkentés elmaradása miatt cseszegetik Powell-t, mnit ahogy az a linken olvasható. Hanem leírja a tényeket, aztán esetleg sejteti a következtetéseit a kontextus alapján.
#22328 Dare2Live
Tehát nyomozás folyik hűtlen kezelés miatt = "nincs semmi". Akkor igazából Powell ellen sem folyik semmi
és az 500 Mrd a teljes kezelt vagyon volt, nem a veszteség.
Azért a tényeket ne hágjuk már meg, bármennyire is elfogultak vagyunk valamelyik oldalán iránt

-
atee_13
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az hagyján, de matócsi youtube videóban mondja be, hogy ő tudja hol a pénz, de a rendőrség ügyészség nem érzi a kényszert, hogy rákérdezzen
Elképzelem, hogy kirabolnom a helyi bankot kibaszom a facére, hogy tudom hol a pénz, de már fél éve felém se néz semmi hatóság, hogy érdeklődjön kedvesen
-
Ha a BBC a forrás, akkor érdemes feltételekkel kezelni a dolgot. Már így is zajlik ellene egy 10 Mrd USD-s kártérítési per, amiért nem éppen pártatlanul mutatta be a 2021. januári tüntetéseknél Trump-ot. A BBC bocsánatot is kért és eltávolította a műsort és most próbálja megúszni a dolgot.
Powell ellen egyébként a Fed épületének felújítására szánt elég vaskos büdzsé miatt lengették be a pert. (vö. jegybanki alapítványok)
-
Llew
senior tag
Ez szép lesz
Nyomozás az amerikai jegybank elnöke ellen
- nem volt hajlandó csökkenteni a kamatlábakat -
atee_13
őstag
Én nem mondom, hogy ne legyen gyanús, de ha le akarom húzni a jónépet akkor Q1 el promótálnék valamit, hogy pár hónapon belül bukjon a sztorim? Természetesen ettől még bukhat, de akkor én úgy képzelném, hogy 1-2 éves távot dobnának be.
Nekem amit sikerült kihámoznom, hogy nem a kalsszik SSB‑kémia ami neki van hanem valami szuperkondenzátor‑szerű működés. Tehát ez nem az amivel mások 28-30 ra terveznek.
De persze nyugodtan lehet mindenki óvatos és kell is, hogy az legyen, de ez így nem a lehúzós sztori ami lenni szokott, hogy mindjárt, már nem sok hiányzik és utána felfutattjuk a gyártást stb stb.
-
Simia
junior tag
válasz
atee_13
üzenetére
A Verge Motorcycles és a a DONUT company tisztségviselői részben közösek, nem biztos hogy független forrásnak számít a Verge Motorcycles.
Nekem ami gyanús a dologban az az, hogy ha tényleg Q1 szállítják a kész mocit, akkor mire fel ez a nagy titkolózás, és miért nem volt egy nyomorult sample a CES-en? Mostanra az utolsó simításoknak/engedélyezéseknek kellene mennie készre szerelt mocival a világ számos országában hogy street legal legyen a gép.
Amit meg favagoJoska posztolt az meg szerintem egyértelmű red-flag.
Az ASILAB, TELJESEN új és forradalmi AI-t jelentett be 2025 májusában ugyan olyn hihetetlen claimekkel az AI területén mint most a DONUT az energiatárolásban. Mindhárom cég alkalmazottai között szerepel Marko Lethimaki aki a két promóvideó főszereplője.Vannak persze korszakos polihisztor zsenik a világban, de azért csaló könnyebben akad...
-
atee_13
őstag
The First Production All-Solid-State Battery Is Here, And It Promises 5-Minute Charging
Elvileg ipari volumenben gyártják már.
26 Q1 ben már szállítják a motorokat.
-
favagoJoska
aktív tag
válasz
kuntics
üzenetére
Milyen fele, a duplája is igaz. A CEO egy zseni, nem csak az akksitechnológiában, de a mesterséges intelligenciában is van érdekeltsége, ott már az AGI-t érték el!
Biztos nem átverés... -
Simia
junior tag
válasz
kuntics
üzenetére
Nekem fura, hogy ha idén már tömeggyártják, akkor hogyhogy még nincs szabadalom, meg hogyhogy nem lehet beszélni a kémiáról (ha egyáltalán kémiai az energiatárolás).
Ha ha meg van szabadalom, akkor a szabadalomban ezeknek az infókna benne kell lennie, tehát kb. úgyis tudja/tudhatja mindenki.
Ha nincs szabadalom, akkor meg a titkolózás kb. semmit nem ér, mert az első eladott darabot szétszedi a konkurencia. Szerintem csoda lenne, ha ezek után nem lenne tele ipari kémekkel a környék (mit rendelnek, kitől, milyen szabadalmak IP/k vannak náluk) -
Catman
aktív tag
válasz
atee_13
üzenetére
Investigating The World's First Solid State Battery
Érdekes következtetéseket von le a srác, én is kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből a végén.
-
Simia
junior tag
válasz
Joe123
üzenetére
Én is szkeptikus vagyok...
Van videójuk hogy 270 A-ral töltenek egy tenyérnyi cellát 5 percen keresztül minden hűtés nélkül.
Nagyon szeretném elhinni hogy ez tényeg valódi, de azért ez hihetetlen kategória elnézve azokat a kábeleket...
Szabadalmakat nem említettek, részleteket nem osztottak meg, működő aksit nem mutattak be. -
atee_13
őstag
válasz
Joe123
üzenetére
Azért tettem be ez a videót, mert elmondja benne, hogy beszélt a Donut Labses mérnökkel aki elmondta neki, hogy ők igazól nem keresték a szilárdtestes akkut teljesen más vonalon mentek és gyakorlatilag csak véletlen derült ki, hogy összejött. Mások direkt a szilárdtestesre hajtanak és ígérgetnek. Emiatt tettem, be mert erről már a napokban jelentek meg cikkek mindenhol, de nekem legalább is új infó, hogy véletlen találtak rá. És a motort már megrendelheted és idén kiszállítják (elvileg). Mások 28-30 ra ígérnek valamit.
-
cdl
senior tag
válasz
favagoJoska
üzenetére
Egy írás a G7-től, hogy mennyire jól gazdálkodtak a fiuk már megint: [link]
-
Joe123
senior tag
válasz
atee_13
üzenetére
Én rettentően drukkolok hogy ez real legyen, főleg hogy európai projekt, de azért várjuk meg amíg kézzel fogható, tesztelhető termék lesz, mert legalább 20 éve olvasunk mindig az új csodaakku technológiákról, amikből nem sok minden lett végül. Ha ez mind igaz, az kurvajó.
-
atee_13
őstag
Nagyon úgy fest a Donut Labs obab@szott a kínaiak nagy álmainak
Drónnal repülő porszívó, vízálló külső akku... na meg akkumulátortechnológiai Szent Grál - CES
És nem mellesleg elúszni látszik az a majd 1700 milliárd adófizető pénz ami a kínai akkugyárakba tapsoltak a zsenikék ...
-
travix
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Populista húzás, biztos Orbitól tanulta ezt is. Egyébként ezzel csak annyit érnek el hogy nem kapnak hitelt majd a kevesebb credit scorral rendelkezők, biztos nagyon hálásak lesznek...
Egyébként kegyetlen az időzítés mert a héten vettem subprime hiteleket biztosító cégbe
-
avl
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
e szempontbol pongyolan fogalmazhatnának/írhatnának de ebben az esetben az altalam beidezett kis resz visz félre!
belinkeltem fent is, de ujra es az 1 mondatos idezet helyett:

érdemes az 1-1 beidezettem helyett az egeszet olvasni tölük
kicsit kötözködös kedvedben látlak most :-)
"legtöbb fő indexet aktívan menedzselik (ki-be kerülnek komponensek, változnak a súlyok), ezért enyhén szólva nem stimmel egy S&P-t simán "részvény" kategóriaként megnevezni - gyak egy konzervatív hedge fundhoz lehetne hasonlítani." tenyszerüen igaz, de senki sem igy veszi
"Igen természetesen mindig is megsózzák egy kicsit a fő mondanivaló ellenkezőjével is a tartalmat, hogy később, ha elsz.ródnak a dolgok, lehessen mire mutogatni."
en sok eve olvasom öket, az alapjan van a véleményem, ök korrektek, az irasaikbol nem jön le évek óta bárminemü mutogatási szándéknaná hogy valság is van mindig, esély arra ..pont a legutobbi irasa is erröl
"Losses always have been and always will be a big part of investing in the stock market."

-
t72killer
titán
"többnyire / szinte mindig ETF-röl, nem egyedi rv.röl gondolnak, írnak"
Nekem az "international STOCKS" konkrét egyedi részvényeket jelent, nem index-ETF-et, még ha az részvényekből is tevődik össze. Mivel a legtöbb fő indexet aktívan menedzselik (ki-be kerülnek komponensek, változnak a súlyok), ezért enyhén szólva nem stimmel egy S&P-t simán "részvény" kategóriaként megnevezni - gyak egy konzervatív hedge fundhoz lehetne hasonlítani.Igen természetesen mindig is megsózzák egy kicsit a fő mondanivaló ellenkezőjével is a tartalmat, hogy később, ha elsz.ródnak a dolgok, lehessen mire mutogatni.
Az ATH-nemATH kérdéskörben annyi, hogy igen, ATH után gyakran van következő ATH meg azután következő ATH. DE szinte minden nagyobb válság is ATH-ról indult el lefelé. Szóval ha a korosodó ATH-sorozatokba belevesz az ember, akkor ne lepődjön meg, hogy miután örül pár "saját" ATH-nak, befigyel egy válságidőszak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest