Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
á, most látom, kitört a világbéke, mennek a hajók a Hormuz-i szoroson. Legalábbis addig, amíg tart a tűzszünet...
-
t72killer
titán
Jó kérdés, otthon utoljára a quaestornál tőzsdéztem

#24361: konkrét számokról nem nyilatkozom + érteme se lenne, mert mindnekinek más az összvagyoni, családi, jövedelmi (=csőd után talpraállós) háttere, attól függetlenül, hogy 6-8-10 számjegyű összegekről legyen szó akár Ft-ban akár Kuvaiti Dinárban. Ami lényeges: számomra jelentős ez a "játék". Egyfajta referenciaként írom be a trédjeimet egy ideje, bár belegondolva nincs túl sok értelme így, mert nyilván akkor írom le, amikor már ténylegesen vettem vagy eladtam, x órányi agyalás, x napnyi megfigyelés után. Lehet azt kéne beírnom, miket figyelek - bár azon meg halálra unnátok magatokat, mert a mag7 papírokon kívül alig játszok mással.
-
-
t72killer
titán
Igen, túllendült, teljesen irracionál tartományba került az örömködés: teljesen 50/50 sztem, hogy mi lesz ebből, a nagy lelkesedés akár folytatódhat is, de egyetlen csettintésre omolhat össze az egész és csinál egy új aljat.
A mai nappal a maradék longot is becsuktam, kicsit korán paráztam mert már szerdán kezdtem pakkokat eldobálni, most már all-cash várom a 7végét - a jövő7 majd megmondja, mennyire csináltam hülyeséget.A mostani rally-ra az lenne a tippem, hogy tengernyi shortot nyitottak a háború indulása környékén, annak reményében, hogy az olajválság, üzemanyaghiány, infla megfekteti a gazdaságot/indexeket + bónuszképp a háború eladásra kényszerít igen komoly portfólióval rendelkező közel-keleti befektetőket. Ezek hirtelen menekülőre fogták és szűk lett az ajtó.
Favágó-TA: utoljára ilyen magasan tavaly szept 22-én és júli 28-án láttunk ilyen magas NAPOS RSI-t az SP500-ban, ezeket ha nem is trendforduló, de kb 1 hónap volatilis időszak követte, amiben bőven volt lehetőség olcsóbban visszavenni az említett napokon eladott papírokat.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Blaymoira
tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Szerintem önmagában ezek a dolgok nem ördögtől valóak ilyen hirtelen sokkokban. Más EU országok is már elkezdtek alkalmazni hasonlóakat.
De az, hogy ugye minden ilyen intézkedés mögött politikai haszonszerzés volt a megfontolás teljesen használhatatlanná tette.
Másik, hogy ilyen esetekben szerintem EU-n belül valamilyen egységes fellépés kellene ezáltal nem lenne az, hogy ki kellene zárni másokat, mert lenne kedvezmény turizmus.
Pl.: alapvetően egy cél lenne, hogy az infláció ne szaladjon el ilyen helyzetben. -> Cégek kaphatnának ilyen kedvezményt. Magánszemélyek inkább nem, mert ezek ugye általában nem segítik a fogyasztást, hanem növelik.
De igazából ugyanez elmondható egy csomó hasonszőrű dologra (rezsicsökkentés).
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem esnek, viszont technikailag kitörtek a sávból jöhet az emelkedés.
Amúgy durva, hogy 12 napja zöld gyertya van csak repül minden felfelé. Volt a QQQ-ban egy sáv, letört belőle majd visszament bele és a sáv tetejéig meg se állt.A másik azért végül csak az olaj kitermelőknek volt igaza, amikor tolták bele a piacba a rengeteg olajat és adták el határidőn amennyit tudtak
Spexek kárára most jól jártak. -
Ringman
félisten
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"vége van" = hónapokra borult az ellátási lánc.
-
Drizzt
nagyúr
Kozben Iran bejelentette, hogy Hormuzi szoros teljesen nyitva a kereskedelmi forgalom elott, olaj esett majd 10%-ot, gazar meg majd 6%-ot a nap folyaman. Lehet lassan kivezeti magat a vedett ar. Az lesz majd az igazan izgalmas, hogy kesobb hasonlo helyzetben ellen tudnak-e allni a kisertesnek, vagy legalabbis maskepp kezelni a helyzetet az uj kormanyban.
-
attiati
veterán
-
Ez így ebben a formában biztosan nem fog megtörténni. Többet ártana az országnak, mint amit használna. Végig fogják vinni a bírósági utat, bebizonyítják, hogy visszatért a jogállam. Ez mindannyiunk hosszú távú érdeke, és csak hogy tényleg on legyen: ez ösztönzi majd a vállalkozói környezetet, a beruházásokat, a tőkebeáramlást. Ez 100x többet ér, mint az elkobozható vagyon mérete.
Tudom, hogy az emberek igazságérzete azt kívánja, amit írsz. Az enyém is. De nem ez az európai út. Ha ez tényleg egy rendszerváltás, és tényleg rálépünk a polgárosodás útjára, akkor ezt a békát le kell nyelni. Egyébként ezek a mókusok törvényes úton is elítélhetők, a vagyonuk elkobozható, hiszen olyan nyíltan és pofátlanul csinálták a lopást, ami pillanatok alatt bizonyítható. Arról nem beszélve, hogy elkezdik majd mószerolni egymást.
-
crocy
tag
válasz
ciricica
üzenetére
fönök marad. tiszanak is az a erdeke sajnos hogy maradjon a parlamentben, akire lehet mutogatni. ö lesz a következö gyurcsany.
az elszamoltatas sikeressege pedig elegge kerdeses es tul sok eröforrast vinne el. en szimplan zarolnam kuszaszem es penztaros vagyonat es megmondanam hogy aki lopni mereszel a jövöben annak börtön jar. es ennyi. koncentraljanak inkabb a jogallam visszaallitasara es a gazdasagelenkitesre.
-
Blaymoira
tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Valamelyik nap nyilatkozta, hogy ő egy politikai pozíciót vállalt el és ezzel tisztában volt. Persze az nem azt kellett volna jelentenie, hogy egy egyszerű végrehajtó lesz bármilyen kritika nélkül a miniszterelnök és a külügy lázálmainak.
Szóval a szakmaiságát, ha volt is mindenképpen lehúzta a wc-n
-
atee_13
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Azt nyilatkozta ő szakember és megél a piacról ...
Nagyon Nagy Márton II.: szupertitkos magántőkelapok Tiborczék receptje szerint – Válasz Online
Mondjuk eddig sem volt szokása igazat mondani. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi
üzenetére
mondjuk a Fideszben ezt nagyon sok mindenkire lehet állítani, nem csak rá

-
Ringman
félisten
[link]
Nagy Márton oldalát nem felfüggesztették, hanem törölték, az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere pedig megerősítette a lapnak, hogy visszavonul a politikától.
remélem a meg nem értett zsenit majd a bíróságon látjuk viszont. -
t72killer
titán
Midterm évek <> S&P 500 drawdown %
2026 eddig 8%
2022 27%
2018 12%
2014 6%
2010 9% (2011: 14%)
2006 2%
2002 33%
1998 6%
1994 6%
1990 17%
ForrásÁtlag: 12.6%. Az átlagba kb beleférünk, ami cseppet zavar, hogy ez a mostani egy tervezetten generált visszaesés, a háborúskodás váltotta ki. Mindeközben lapulhatnak még a háttérben "természetes" problémák is, amik meglepiből érkezve komolyabb riadalmat okozhatnak. Pl nagy kérdés, hogy miután "kitör a béke", hová térnek vissza az olajárak és ennek is függvényében lehet-e usákiában kamatot csökkenteni?
Mindenesetre óvatosságra int, hogy pl Buffett-ék (még mindig a cégnél van, de már nem ő vezeti az egészet) még mindig nem "vettek bele" a jelek szerint.
-
t72killer
titán
Tökéletes megfogalmazás
. Szeretünk veszélyesen élni.Egyébként 2-3x-ossal ANNYIRA nem eszik forrón a kását, de persze, ezzel az ember emeli a risk-szinteket. Egy szolid 2-3x-os index ETF kb annyira rizikós, mint egy egyedi bluechip részvény, bluechip ETF pedig mint egy egyedi midcap-smallcap részvény.
-
t72killer
titán
Most 1x S&P se lesz, simán átcsorgok pár hétig fix kamatra, szóval relax
. Persze tuti most táltosodik majd meg a piac
.
A tőkeáttétet nem szoktam túlzásba vinni, 3x a jellemző (pl). Itt is van rollover veszteség már, és hálistennek az "ellenkező sávban" (long AMD-m volt, ugrottunk 30%-ot: én dupláztam a short oldal megszűnt létezni), de láttam már katasztrófát is ezen a szinten. -
avl
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
"alapkamatot fizet, ami most 3.75%/év." ez teljesen jo (szerintem
) !"az egyedi rv, tőkeáttétes dolgokból veszek tőkeáttét nélküli S&P ETF" jaaaaa, hogy ennyire más a látásmód / megfoglamazás
mármint, hogy a tökeattet nelküli, az már a leépülés az unalomba
egy S&P ETF az
"holnap sztem repül minden részvényes pozi"..akkor vegülis "ugyanazt" csinaljuk ill. ugyanaz lesz az állpot (o.k.: nekem nem S&P, hanem szelesebb ETF-jeim vannak)
-
Ringman
félisten
new yorkban megadóztatják a nem lakott 5m-nál drágább lakóingatlanokat, remélem bejön és el fog terjedni [link]
-
t72killer
titán
nekem egyértelmű "menekülési útvonal": az ISA számla a kp állományra kb BoE alapkamatot fizet, ami most 3.75%/év. Így abban a pillanatban, ahogy eladok egy részvényt vagy ETF-et, átkerül ebbe a kategóriába az összeg. Vagy ezt szoktam csinálni, vagy azt, hogy az egyedi rv, tőkeáttétes dolgokból veszek tőkeáttét nélküli S&P ETF-et.
-
avl
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
"nekiálltam leépíteni a longokat, holnap sztem repül minden részvényes pozi"
wow; tölem távol áll óriási mértékü portfólióátrendezés, mindig csak apró lépések
az is igaz: a kötvenyek sem neznek ki rossznak; és mibe teszed ? pl. tök rövid kötveny, XEON, ultrashort bond, ....arany
, milyen ISIN-ekbe ? ...legutobb en is ilyesmiket vettem, de böven a portfolio 1% alatti érték, új pénzböl -
t72killer
titán
Lehet csak én vagyok túl pesszimista, de ma nekiálltam leépíteni a longokat, holnap sztem repül minden részvényes pozi. Nem szokásom ATH érintéskor fület-farkat behúzva elpucolni a piacról, +racionálisan megmagyarázni se tudom, de nekem vmi bűzlik itt Dániában. Főleg, amikor egy maréknyi Trump + Iráni tweet-től szárnyalunk az egekbe, 100+os rést hagyva az S&P-n (6'618-6'740), a VIX is 3hete esik folyamatosan, ilyet egy éve láttunk utoljára.
Valahogy ezekben az időkben mindent IS el tudok képzelni, csak azt nem, hogy zavarmentesen száguldunk el 1-2hónapon belül SP 7600-ig, réstöltés esetén elgondolkodom majd a pozik újranyitásán... Ha kitör a világbéke, akkor szvsz az 1-2nap örömujjongás, +3-4% a NASDAQ+SP párosnak, aztán beomlás, mert már esik is ki a következő csontváz a szekrényből.Egyelőre annyira tökös persze nem vagyok, hogy shortot is nyissak, ahhoz keresni kell egy gyenge láncszemet (META, TSLA, MSFT lehetséges)
-
-
j0k3r!
őstag
-
fuser123
csendes tag
Akit érint: változik majd a PDT rule (Pattern Day Trader) valamikor május végén, június elején. (Pl.: $25k helyett elég lesz $2k, ha jól értelmezem.)
[34-105226]
Brókerfüggő, hogy ki mikor vezeti be, 18 hónapjuk lesz rá, majd értesítenek. -
Ixion77
Topikgazda
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Egyelőre telibe lőtted volna az alját.
Elég pontosan ott fordult, ahol a támasza volt. Kérdés, hogy mennyire lesz ez elég, csak technikai a mozgás, vagy hosszabb távú forduló.Bennem már kezd kialakulni egy olyan megfigyelés, hogy ha valamiről nem csak azt gondolom hogy rendkívüli, de elkezdtem mondani vagy fórumba beírni is, akkor valójában megjátszanom kellene, nem csak dumálni róla.
Legutóbb ilyen tegnap volt 362.5-ös EURHUF-nál, de ezt nem nagyon van miből megjátszanom mert rég átválotttam mindent. Időben, 400-nál...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ez az amikor beírod, 5 perc múlva fordul és azóta 15%-ot ment. Persze nem kötöd meg

-
axioma
veterán
válasz
ciricica
üzenetére
egyetertek, csak azzal nem hogy tisztan a tartelek elfogyasa rakenyszeriti barmelyiket azonnali emelesre
en is jobb szeretnem ha felelossegteljes donteseket hozna mindenki, torzitatlan kornyezetben (+segitseg a raszoruloknak, de az is beruhazasi, nem folyo koltseg(kulonbozet) elfedesevel lenne jo)
-
forumpista
aktív tag
válasz
atee_13
üzenetére
Szvsz, de ha azok a számok valósak, akkor itt nincs 1 hónap hátra. Sőt konkrétan talán már napok sem...
Pl. benzinből márciusban elfogyott szerintük 215 ktonna (ami vszínüleg téves) és maradt 54 ktonna tartalék március 31-én.
Most meg április 14én van, mindenki számoljon utánna.De megnéztem a Magyar Ásványolaj Szövetség oldalát az alapján 2024 és 2025-ben átlagosan kb. 96 ktonna benzin fogyott havonta (ezért gondolom hogy az 215ktonna téves, vagy legalábbis nem egy havi)
(1544083732 liter * 0.75 (kg)) / 1000 (tonna) / 1000 (ktonna) / 12Szóval ha legalább a tartalék becslés helyes, akkor kb. pont el fog fogyni a benzin a napokban
-
axioma
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
ebben a fejtegetesben egy nagy baromsag van: ok is vagy a Tisza is hozza tud nyulni az afa-hoz vagy mas adotetelhez ha valami korrekcio me'g kell, szoval hibas az az erv hogy majd ekkor vagy akkor aremelesbe torkollik - bar nyilvan idovel kellhet, igaz az eros forint meg segit
-
ciricica
tag
válasz
Ringman
üzenetére
A másodikra: Ezt még nyugodtan köszönhetjük a jelenlegi kormánynak. Még ők kormányoznak vagy jó 1-1.5 hónapig. (Gondolom semmit nem fognak ez ügyben tenni, de az nekik is rossz lenne a későbbiekben, ha ellenzék akarnak maradni)
Üres az államkassza. A gazdaság a béka segge alatt. Fejlődés nuku.
Álom kormányátvétel.
Jó meló lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Stellar Blade PS5 / 1x kijátszott / Alza vásárlás
- MSI MPG 271QRX QD-OLED 360Hz 1440p Gamer Monitor Garanciás 2027.12.03-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
?

? Ez a példány általános hsz volt.

. Szeretünk veszélyesen élni.
) !
egy S&P ETF az