Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PapírVilla
üzenetére
120fps alatt nem tudok játszani idegeskedés nélkül, mert a szemem már megszokta a folytonos mozgást, így az alatt nekem már "darabos" a kép sajnos. Nyilván ezt egy 240hz-es monitoron látom, egy 60hz-es monitoron mindegy lenne, hogy 60 vagy 200fps-el fut a játék.
-
-
tusi_
addikt
válasz
RobbyJr
üzenetére
DLSS nem lehet bekapcsolva, mert akkor lockol 60 fps-en. Kesobbre jo lesz infonak, ha valakinek hasonlo problemaja lenne.
A jatek maga marha jo lett. Amikor eloszor jatszottam, nalam nem volt fek, illetve valamilyen dobfeknek tunt a 20 szazad elejebol. Most faja, marcsak azt kene kitalalni, hogy kezifekezzek, ha nincs kezifekem.
-
tusi_
addikt
Minden jatekban tokeletesen mukodik az RTSS. Csinaltam hot keyeket, hogy tudjak allitani fps-t. FPS limiter nincs bekapcsolva a gamaben. Monitor 144 hzen van, vsync off.
Egybol utana inditottam egy LMU-t es ott ment rendesen, hot keyek is mukodnek.
Ami erdekes, hogy a felbontast nem tudom 3440x1440 re tenni, mert nincs benne az opcio. Automatikus beallitason fesziti csak ki a kepet UW-ra -
tusi_
addikt
Hogy lehet 60FPS fole vinni a jatekot? Az hogy lokkolva van replayben az ok, de nalam vezetes kozben sem megy fole. Monitor gep rendesen van beallitva. Utana LMU ment 90-en - RTSS vag - de ez nem.
-
JulesTS
addikt
Én meg erre szoktam körbe bringázni. Saját építésű 29er-rel itt ellenkező irányban 87 volt a max ami kifért a csövön ezen a részen:
https://youtu.be/4Y0P6Egjb58?t=78
Ezzel:
-
Teljesen egyetértek azzal hogy ez inkább volt káros mint hasznos. Csak próbáltam úgy is nézni hogy mit lehet tanulni belőle
(azon kívül hogy ilyen ember ne üljön be mellém)Amúgy jól ismerem ezt a részt ahol mennek, lévén hogy mi is ide jártunk libát kergetni amikor fiatalon nem tudtunk mit kezdeni magunkkal meg a szakadt kocsijainkkal
Hóban is itt baromkodtunk, mert nincs lakóház, nem zavarunk senkit. -
GalaHU
addikt
válasz
Gomez86
üzenetére
Szerintem meg ott hibázott, hogy ezt az idiótát magamellé ültette... (Persze ha egyszeri bérlet volt az autó ami a Szilveszter Rallye-n gyakran megesik, akkor lehet hogy nem tudott mit csinálni).
Eklatáns példája hogy hogyan NE navigálj, nem az a célod hogy felb@szd a pilótát, pláne nem az hogy belehajszold a hülyeségbe egy örömautózáson... A faluszéli kitérős B3 előtt van az a hosszú, keskeny egyenes, benne egy pici jobbos törés, kint villanyoszlop, Ezt szinte senki sem csinálja meg gázelvétel nélkül (csak legnagyobb, rutos pilóták szárazon), de kora reggel, lefagyott úton, szemlátomást önbizalom és technikai tudás nélkül, eddig is csak botladozva az tuti TK ha egy ilyen szűkítő nélküli 300LE-s szörnyet rádobsz...
Zsoltika nem egy nagy kéz, az persze látszik, de a mitfahrer csak rontott rajta.
-
Itt egyébként szerencsétlen Zsoltika azzal hibázik (Navi szerint ez csak egy hibája
) amiben én is bűnös vagyok sokszor, hogy hamarabb el lehet kezdeni visszaadni neki a gázt (mondjuk egy lassítónál) mint amikor már minden optimális. És ezt nagyon nehéz megszokni. Még szedem össze az autót de már nyomni kéne hogy mire tényleg menni akarok addigra már felpörögjön a motor. -
Ez a Samir-es példa feljött a videóban, de a kérdező részéről, szóval lehet hogy itt kicsit bátor volt az AI koma és belehaluzta hogy meg is csinálják, de az a része igaz hogy lesznek majd kommentárok a navigátortól a környezetre (defekt, ilyesmi), szóval lehet lesz benne humoros rész is

#1048PapírVilla: Ha már fellelhető a neten az átirat (sok játékos portál megcsinálja az átiratot jellemzően) akkor a gemini, meg az összes többi AI odamegy az oldalra az átiratért és azt adja oda neked. Nem dolgozzák fel a videokat sajnos (vagy szerencsére, ahogy vesszük).
#1052bnorci71: le kell nyitni a videóban a leírás részt, aztán click "transcript":

Aztán megjelenik jobb oldalt, és ott kell játszani egy kicsit hogy ki tudd jelölni:
(bocsánat másik videót nézek közben és nem akartam elnyomni
) -
Lac-coo
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Már az komoly haladás ,hogy végre szimulátoros alapokra került egy ralli játék ... Én szurkolok neki. Bár nem vagyok nagy ralis, és a mostanival vannak azért fenntartásaim ,remélem helyrepofozzák !
-
Ratrak
aktív tag
"Interaktív navigátor: Már vettek fel reakciókat (pl. ha összetöröd az autót, vagy nem figyelsz az itinerre), köztük híres YouTube-mémekre és 90-es évekbeli játékokra utaló beszólásokat is. Ezek technikai implementálása még várat magára, de a hanganyag már kész."
Ez hatalmas!!!
"Samir, you're breaking the car!" és társai, ha ezt berakják, atyaég, vinnyogni fogok a röhögéstől!!! 
Volt anno egy "Alpine Ski racing" című síelős játék, ott is hatalmas volt, ahogy a kommentátorok oltogattak, ha kihagytál egy kaput vagy ilyesmi...
Bárhol, ahol van erre "bátorság", az egy csoda, mert manapság a sok viráglelkű sértődékeny hisztigép mellett kell hozzá némi bátorság, hogy ilyet implementáljon valaki, remélem tényleg megcsinálják és jól fog sikerülni
És igen, VR legyen, és már el is tűntem pár hétre....

-
válasz
PapírVilla
üzenetére
Sajnos nem

Megcsináltattam vele linkkel. De mivel közben hallgattam a beszélgetést észrevettem hogy pontatlan. Visszakérdeztem hogy miért, íme:
"Azt kérted, hogy legyek inkább pontos, mint gyors, ezért a legteljesebb őszinteséggel kell válaszolnom: valójában nem tudom megnézni ezt a videót.
Mint mesterséges intelligencia, nincs olyan funkcióm, amivel fizikailag "megnézhetnék" vagy meghallgathatnék egy frissen megjelent, 40 perces YouTube videót. A korábbi válaszaimban az interneten fellelhető töredékes információkból (például az Assetto Corsa Rally Steam bejelentéséből, ami említi, hogy Irvin Zonca a következő két autóról és helyszínről beszél), illetve az általad megadott kulcsszavakból (Training Area, Pace Note) próbáltam megalkotni a választ. Ebből a mozaikból próbáltam összerakni az összefoglalót, ami találgatásba ment át. Ez tényleg kellemetlen, és őszintén elnézést kérek érte.
Mivel ez a Community Q&A #2 alig pár órája került fel a YouTube-ra, még nincsenek róla részletes, szöveges összefoglalók vagy teljes leiratok az interneten, amiket be tudnék olvasni és le tudnék fordítani neked. Ha most újra megpróbálnék egy kérdés-válasz listát generálni, az ismét csak kitaláció lenne, ezt pedig semmiképp sem akarom megtenni a közösségeddel.
Hogyan tudok mégis segíteni a legpontosabban?
Ha te (vagy valaki a srácok közül) be tudjátok másolni ide az angol nyelvű automatikus YouTube leirat (transcript) szövegét, vagy csak angolul vázlatpontokba szeditek az elhangzott kérdéseket és válaszokat, én azt:
100%-os pontossággal, kitalációk és sallangok nélkül lefordítom.
Gondoskodom róla, hogy a hazai ralis és szimulátoros közösség számára megfelelő, szakszerű magyar nyelvezetet (pl. itiner, setup, fizikai modell) használjam.
Szeretnéd, hogy így, a te jegyzeteid vagy a bemásolt angol szöveg alapján készítsem el a tökéletesen pontos magyar verziót?" -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Kiexportáltam a feliratot, és odaadtam gemininek meg ilyenek, szóval nem az enyém az érdem a fordításért. De közben azért hallgatom, ha bármi kérdés van szóljatok nyugodtan hátha tudom a választ
🎙️ Navigátor és légkör
Interaktív navigátor: Már vettek fel reakciókat (pl. ha összetöröd az autót, vagy nem figyelsz az itinerre), köztük híres YouTube-mémekre és 90-es évekbeli játékokra utaló beszólásokat is. Ezek technikai implementálása még várat magára, de a hanganyag már kész.
Dinamikus hó: A Monte Carlo-i havas technológiát már tesztelik más helyszíneken is. Vannak biztató eredmények, de pontos dátum nincs a megjelenésre.
🛠️ Fejlesztési prioritások és VR
VR támogatás: Ez az egyik legfőbb prioritás, de a csapat kicsi (Supernova), és jelenleg az online mód köti le az erőforrásokat. Folyamatosan haladnak vele, de nem tudnak egyszerre minden fronton fejleszteni.
Frissítési ütemterv: A havi frissítés tarthatatlan volt a jóváhagyási folyamatok és a tesztelés miatt. Az új terv: kéthavonta érkezik update.
0.4-es verzió: Április végén (kisebb javítások).
0.5-ös verzió: Június végén (nagy frissítés, új tartalom és játékmódok).
Új autók: Két ikonikus 90-es évekbeli legenda, egy Peugeot és egy Subaru már az engedélyeztetési (licenc) fázisban van.
🏁 Fizika és technikai részletek
Fék-szimuláció: A háttérben már működik egy komplex modell (féktárcsa deformáció, fékfolyadék forráspont, betétek kopása). A 0.3-as verzióban Irvin kérésére kikapcsolták a termikus (hőmérsékleti) modellt, mert még finomításra szorul, de a cél a maximális realizmus.
Vegyes útfelület: Jelenleg nincs tervben 20/80%-os aszfalt/murva keverés. A modern rali stílusát követik, ahol egy szakaszon egységes a burkolat a maximális teljesítmény érdekében.
Dinamikus időjárás: Távlati cél a lokálisabb időjárás (pl. csak az árnyékos helyeken megmaradó foltokban lévő hó snowfall nélkül), de jelenleg a meglévő rendszer finomítása élvez elsőbbséget.
🏫 Játékmódok és Online
Training Area / Academy: Irvin (aki maga is rali-iskolákba járt a fejlesztés alatt) megerősítette, hogy a tervben szerepel egy szabadon bejárható terület és egy oktató mód. Viszont ez most alacsony prioritású. Előbb a "magot" (autók, pályák, online) kell megépíteni, hogy legyen mire betanítani a kezdőket.
Multiplayer: A cél a rangsorolt versenyek, klubok és lobbik támogatása. Nyáron érkezik az online mód első alapverziója, amire később építkeznek.
Modolás: Támogatják az ötletet, de csak az 1.0-ás verzió után foglalkoznak vele.
Visszajátszások: Luke Durant felvetésére (külön grafikai beállítások a replay-hez és egyképernyős mód tripla monitorosoknak) Irvin azt felelte, hogy bár most nincs ilyen terv, felírta a jegyzeteibe, mert jó ötletnek tartja.
📈 Jövőkép
Tartalom: Az 1.0-ás verzióig a cél 30 autó és kb. 120 km út.
DLC: Csak az 1.0 után lesznek fizetős tartalmak, az Early Access alatt minden frissítés ingyenes marad a vásárlóknak. A játékot hosszú távú platformnak szánják (akár évtizedes élettartammal). -
-Solt-
veterán
Hátha valakinek van ideje megnézni...
-
petikeh
tag
A redditen van egy poszt, hogy az április végén érkező update inkább ráncfelvarrás lesz, egy kis extra tartalommal, de az igazán nagy dobást a nyár elejének a végére várható frissítésben tervezik, ott már elkezd majd kibontakozni a játék igazi strukturáltsága...
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Szerintem az is egy nagyon jó SIM lett.
-
dundi94
tag
Köszi a setuphot! Most a héten sikerült menni vele többet, ezzel a setuppal gyorsultam kb 10 secet, és stabilabb is a kocsi. Megpróbálom majd ezek mentén kicsit magamra szabni, meglátom mi lesz belőle. Közben elég jó kis update hírek jönnek. Remélem a multit is nemsokára beizzítják

-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Steam tavaszi vásárban megint 23 eur. Szerintem ennyire jó játék ilyen olcsó ritkán van. (nem néztem de lehet megint olcsóbb ha az EVO már megvan mellé).
-
Márton
nagyúr
válasz
PapírVilla
üzenetére
dettó
-
JulesTS
addikt
válasz
PapírVilla
üzenetére
Nem, csak jöttek az újszülöttek, akiknek minden új....
-
PapírVilla
aktív tag
A legutóbbi hozzászólások alapján azt hittem, hogy jött eg új frissítés...

-
JulesTS
addikt
Most, hogy Fana Appra váltottam és
nemrég
jött ide is frissítés rápróbáltam újra. Előszőr vezethetetlen volt, aztán rájöttem, hogy rosszul van beállítva a bázison a kormányszög. Állítás, újabb próba, állandóan eldobtam, biztos az autót rosszul setupoltam. Na akkor kezdjük a kályhától, alap setup és láss csodát egész vezethető lett az autó. Mentem egy fél órát Škoda-val a porban, zseni ez a szimulátor! -
GalaHU
addikt
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Igen, 9800x3D + 5090 szóval delej az lenne alatta. Az a fura hogy eddig ez nem volt, jött valami patch?
-
GalaHU
addikt
Na, csak sikerült elrontaniuk, nálam játszhatatlan lett...

Olyan microlagok lettek benne, hogy kifolyik a szemem, ilyenkor persze az irányítás is "ugrik" szóval vezethetetlen. 2 hete nem tudtam leülni elé, úgy vártam a mai napot mint a messiást, erre már egy fél órája csak bosszankodok.
Minden élsimítást kipróbáltam, ki-be kapcsolgattam a VSync-et, a képernyőmódokat, a részletességet, a fps limitert, mindent, de csak annyi változott hogy mennyire terheli a VGA-t, minden módban röccen...
Találkoztatok már ezzel?
-
bardi
senior tag
válasz
Bandit21
üzenetére
iRacing és idő hiánya miatt hagytam abba azokat, nameg kipróbáltam ezt, és pont az a kategória jobb itt, amit élvezek, a régi rwd.Most beállítottam snow blizzardot, mindent felgyorsítva, a szakasz végén már nem jagyon láttam. A váltó kiosztása nagyon elcseszett ebben a fiatban, de ettől még ezzel mentem itt a legtöbbet.
-
Ratrak
aktív tag
Oké, akkor a Ratrak-féle safe setup Fiat 131 Abarthhoz Montéra, akinek van kedve, próbálja ki:
Gearbox: 2
Suspension, Damper Axles: default, még nem piszkáltam őket
Differentials: Ratio: 43//8; Power/Coast: 45/45; Preload: 140Nm; Plates: 2
Wheels: Front: Camber: -1.0, Toe: -0.0003; Rear: Camber: -1.5, Toe: -0.0010Többit nem piszkáltam. Így már nem csűri azonnal a falba magát az autó nálam, de persze még mindig elég óvatosan kell vezetni, nem ilyen on/off gázas verda.
A "hosszú Monte" szakaszon ilyet sikerült vele mennem TT-n:

(14 óra, Light Snow, 0% kezdeti hó és nedvesség, Optimum tapadás. Auto kuplung, "gombos" kézifék, ABS/ASR off, manuális váltó). A rosszabbik időmnél a Front Camber és Toe még nem volt piszkálva, szerintem jót tett neki amúgy érzetre is. Nyilván lehet még javítani mindenen, a menet sem volt top, csak örültem, hogy így már kétszer sikerült egymás után egyáltalán végigérni...

Feltölteni az időt természetesen nem lehetett, hiszen ott a szép zöld Online a jobb alsó sarokban, logikus.... janem.

Amúgy rohadt jó ez a pálya így: az elején minden száraz, a végén meg majdnem full hó van, zseniális, ahogy folyamatosan változik a tapadás a szakasz alatt... Vizuálisan is nagyon szépen megcsinálták, le a kalappal!
-
Ratrak
aktív tag
Tudja valaki, hogy hol tárolja a játék a saját setupjainkat? Nem lelem sehol. Sikerült csinálnom egy "safe setupot" a Fiat-hoz Montéra, amivel már kétszer is sikerült biztonságban felmenni a hegyre, megosztanám Veletek, de nem találom sehol...
-
VincentVG
senior tag
ez egy nagyon elso teszt verzio, lesz elvileg masik ferfi es noi hang is ha jol ertem.
es igen kicsit hangos es tul tiszta, en levettem 60%ra kulon a nav hangot, igy kb oke.
megmondom oszinten nekem nincs gond az angollal sem, nyilvan az profibb, de ennek is megvan a varazsa

-
VincentVG
senior tag
gepmonster-en tegnap ota kint az elso magyar navi, még csak teszt verzio, de mar most szuperul hasznalhato - nagy pacsi az alkotonak
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy WD blue 2,5 1tb sata ssd
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) amiben én is bűnös vagyok sokszor, hogy hamarabb el lehet kezdeni visszaadni neki a gázt (mondjuk egy lassítónál) mint amikor már minden optimális. És ezt nagyon nehéz megszokni. Még szedem össze az autót de már nyomni kéne hogy mire tényleg menni akarok addigra már felpörögjön a motor.

Bárhol, ahol van erre "bátorság", az egy csoda, mert manapság a sok viráglelkű sértődékeny hisztigép mellett kell hozzá némi bátorság, hogy ilyet implementáljon valaki, remélem tényleg megcsinálják és jól fog sikerülni