- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
nubreed
üzenetére
Egy apróságot próbálj ki. Steam-en a játékra kattintva jobb gomb/Properties/General és Launch options. Ide másold be ezt (betűről betűre):
PROTON_USE_WINED3D=1 %command%
Az utóbbi időben többször tapasztaltam, hogy a Proton a Vulkan úton próbál mindent futtatni és némelyik játék ezt nehezen viseli. A fenti paranccsal a régi, "hagyományos" útra tereled vissza.
Szerk.: ProtonDB szerint sajnos az akadásokkal jelenleg nem tudsz mit kezdeni. Talán majd egy következő Proton verzióval jobb lesz. -
sonar
addikt
válasz
Nekton
üzenetére
itt a titok nyitja a karakterkódolásban lesz.
Néha én is találkozok ilyen furcsasággal, de parancssoros unzip / unrar mindig megbirkózik vele. Annak idején ilyenek tudták tönkretenni a szerencsétlen usb-s mp3 lejátszókat.
Már pontosan nem emlékszem a technikai részletekre, de arra biztosan, hogy a régi időkben az "ő" volt ilyen gyilkos. -
zizidor
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
De, megoldható, de hardvertől is függ. A böngészőt paraméterezve kell indítani:
programnév --ignore-gpu-blocklist --enable-features=VaapiVideoDecodeEnabled --disable-features=UseChromeOSDirectVideoDecoderEz kb. minden Chromium alapúra igaz. Emellett szükség lehet a h264ify bővítményre is.
-
zizidor
őstag
válasz
Nekton
üzenetére
Próbáltam én is egy ilyet. Windows alatt átneveztem egy fájlt, benne volt a nevében az összes magyar ékezetes betű, szóközök, meg egyéb jelek is. A ZIP neve ugyanez lett. Linux alatt hibátlanul kezelte.
Ugyanakkor egyes programok a ZIP fájl létrehozásakor nem állítják be azt a bitet, ami jelzi, hogy a fájlnevek UTF8 kódolásúak, és ebből adódhat probléma. Tehát a hiba jó eséllyel nem a kicsomagoló, hanem a becsomagoló szoftverben van. (Gemini)
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Chromium alapú böngészőben, pl. Vivaldi, továbbra sem lehet életre kelteni semmilyen hw gyorsítást, WebGL-t, ilyesmit, hogy pl. Google Earth működjön?
Az előbb próbáltam, és azzal szembesültem, hogy a vivaldi://gpu lapon semmilyen hw gyorsítás sem elérhető, pedig be van kapcsolva.
Firefox-ban jó, de arról leszoktam pár éve.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Nekton
üzenetére
Na! Kiderült, mi a baj:
A ZIP fájl neve nem tetszett neki. Azt nem tudom, hogy az ékezetek, vagy a szóközök miatt, de átnevezve már kibontotta, és a kibontott PDF nevében is az ékezetek helyett kriksz-kraksz-ok vannak.
Win11-ről tértem át pár hónapja, de ilyennel még nem találkoztam. A linux nem bírja az ilyen fájlneveket? Mert többtízezer ilyen fájlom van.
-
Nekton
aktív tag
válasz
zizidor
üzenetére
Parancssorban ez jön vissza:
zozz@Vivo-X515-Mint:~/Asztal$ unzip 2026-02-20 - Értesítő - Budaörs - XVIII-4099-1-2026 BOPMH-20260220112057.zip
unzip: cannot find or open 2026-02-20, 2026-02-20.zip or 2026-02-20.ZIP.
Átneveztem sima ertesito.zip-re:
zozz@Vivo-X515-Mint:~/Asztal$ unzip ertesito.zip
Archive: ertesito.zip
inflating: РrtesбtЛ - Kovacs Istvan.pdf
A PDF fájl nevében ékezetek vannak. Ezzel nem bír el? NAV tárhelyre így jött egy dokumentum...
-
zizidor
őstag
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Mint 22.1 alatt próbálok kibontani egy PDF-et tartalmazó ZIP fájlt a beépített arhívumkezelővel, de ez fogad:
"Hiba történt a fájlok kibontása közben.
Nem foglalható memória"Parancssorból nem próbáltam, de nem is szeretnék ebbe az irányba menni.
Ilyen memória gondokkal a 90-es évek DOS-os korszakában találkoztam utoljára. 24GB RAM van a gépben. Mit kell ilyenkor tenni?
-
nubreed
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Eleve a Proton Experimentalt használom. Igen, a GE -t is olvastam de azt még nem próbáltam ki. Még végzek egy kis kutató munkát a neten.
-
nubreed
nagyúr
Valaki esetleg próbálta Mint alatt, természetesen Steam/Proton kombóval a Dead Space remake (2023) játékot? Tegnap raktam fel, a legfrissebb nvidia driver van fent amúgy, PCIE 4.0 gyors nvme ssd-n van a játék és mégis iszonyat brutális megakadások vannak kb. játszhatatlan. A proton és egyéb fórumokon voltak leírva megoldások de egyik sem működött nálam, lévén, hogy ezek közt volt olyan megoldás ami pl. csak CachyOS -en alkalmazható, de ami általános jellegű minden disztróra, azok nem segítettek. A Where Winds Meet és Bellwright című játékok tökéletesen működnek, mindenféle akadás nélkül, egyedül ezzel vannak gondok.
-
Petya XT
senior tag
válasz
zizidor
üzenetére
Nálam annyi hiba van, volt mostanában, hogy már el sem tudom dönteni, hogy most a kernelekkel van e a hiba, vagy a Cinnamonnal a 22.3-as verziónál. Két napig szenvedtem azzal, hogy a Menü nem hívja meg az alapértelmezett programot a legutóbb használt almenüből. Nemoból igen. Az Nvidia driver is furcsán működik, mert van amikor egyáltalán nincsen hardveres gyorsítás még lokális fájlnál sem, pedig ez működött. Random programok GUI szinten nem működnek, nem reagálnak semmire, csak ha újraindítom. Próbáltam logokat mazsolázgatni, de konkrét hibára nem leltem, sem az Nvidia kapcsán, sem a programok kapcsán. Egyszerűen megszűnik működni a grafikus felület, legutóbb a Qbittorrent-nél. Próbáltam 6.17,6.14.,6.8, semmi. A Cinnamon valamiért nem oké. Valamit nagyon nem szeret nálam.
Ez most nálam valamiért nem jött be. A másik gépem is visszaszáműztem 21.3-ra. Kézzel elintéztem a yt-dlp-t és rendben is van. Egyszerűen csak pislogok, hogy mi a gyászkeret van, már hardverhibára is gondoltam, de nincs. -
VikMorroHun
őstag
válasz
containerd
üzenetére
Akkor én nagyon spóroltam, mert 32 GB RAM-hoz 4 GB swapot raktam. Abból eddig 2.1 GB volt a maximum, amit kihasznált.
Mondjuk nem is akarom hibernálni az asztali gépet. -
zizidor
őstag
válasz
Petya XT
üzenetére
6.17, de tulajdonképpen mindegy, régóta küzdök már ezzel. Pl: #16313 , #16317
Csak emlékeim szerint korábban nem volt gond az AV1 videókkal. Mivel nem nézem meg az összeset napi szinten, közben kernel frissítés és driver frissítés is volt már, az biztos.Hogy miért próbál hardveresen dekódolni olyan formátumot, amit egyik grafikus proci sem támogat, az nagyon jó kérdés.
Windows alatt egyikkel sincs gond, sem az offline lejátszással, sem a böngészős hardveres dekódolással. Csak azt meg én nem annyira szeretem.
Szóval most egy kicsit elegem lett az egy helyben topogásból, előre lépni nem sikerült, és szoftveres dekódolásnál legalább nincs probléma. Így marad.
-
nubreed
nagyúr
Érdekes video: [Linux Mint’s Future: Wayland, Major Changes & New Strategy]
-
válasz
zizidor
üzenetére
Valószínűleg nálam nem fog felbukkanni ez a típusú gond. Soha nem használok IGP- t, mániákus DVGA szakbarbár vagyok. CPU- m sincs melyben APU volna.
X299- et is dual-DVGA- ra építettem, persze két különböző, NV/Radeon, eme páros kiválóan műkszik MINT alatt, rugalmasan váltogatható, párhuzamosítható, stb - (Win alatt is).
Szóval, a Te konfigodhoz hasonlóval nincs tapasztalatom, tippelni sem tudok, hogy mi lehet a megoldás. -
zizidor
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem is csak egyik gépen van vele probléma, de nem csak ez. Böngészőkből gyakorlatilag lehetetlen normálisan összehozni ezen a gépen a hardveres videó dekódolást. Valószínűleg ez az IGP+GPU kombó a Linuxnak nem kedves.
Azért köszi, egyelőre simán csak kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, elbírja a CPU is.
-
Petya XT
senior tag
Ha úgyis legyalulod a Windows-t, akkor szerintem felesleges vacakolni a HDD-re telepített programok törlésével. Linux alatt felcsatolod a lemezt, és törlöd azt a mappát, amiben a programjaid vannak. A Linuxnak az a mappa is ugyanolyan lesz, mint a többi. Semmi szemét nem marad utána, mert egyszerűen az a mappa "értéktelen", a rendszeredhez nem köthető semmilyen szinten. Ez a legegyszerűbb módja.
-
-
Petya XT
senior tag
-
Foose
addikt
válasz
containerd
üzenetére
Anno én is így használtam, de már le akarom tenni a win-t. 11-nek nem elég a hardware, így a jogtiszta win 10 megy a kukába. A hdd-re telepített programok miatt muszáj vagyok gyalulni a winyót, hiába tudja olvasni a Linux, minek legyen a vinyón Windows fájl!? Csak előbb le akarom menteni róla a képeket, videókat, pdf fájlokat....
-
containerd
újonc
ami a hdd-re van telepítve
Modern Linux meghajtók tudnak NTFS-t is olvasni.
Az írás is megy neki, de sajna a Linux-os NTFS szuboptimális, a Windows-os implementációhoz képest:
- az NTFS nem mai kutya, sok modern fájlrendszer funkció hiányzik belőle (pl. journaling)
- NTFS nem támogat POSIX jogokat, symbolic és hard link-eket, mind amit egy Linux OS kihasznál
- az NTFS nem nyílt forráskódú, hanem egy fekete doboz: nincsenek Linux-ra olyan robusztus, NTFS specifikus eszközök, mint pl. a chkdisk
- WINE programok és Linux programok elhasalnak rajtaFájlmegosztásra oké a két rendszer között. De egy Steam könyvtárat nem érdemes NTFS-el közössé tenni.
-
containerd
újonc
Dual boot-ot nem akarok mert nincs másik SSD-m.
Nekem sincs. Én 2 Laptopot és 1 asztali gépet dual boot-olok Windows-al, mindegyiken 1 SSD-n lakik a Win 10 és valamilyen Linux.
Ebből 2 eszközön Linux Mint és Windows 10 páros van, gyakran váltogatok köztük.
A Linux Mint automatán felismeri a Windows-t és telepíti magát mellé.

Ha pontosan meg is akarod mondani, hogy melyik OS menyi tárhelyet kapjon, akkor először a Windows Partíciókezelőben kaparj le valamennyi tárhelyet, aztán a Something else opcióban osszd el eközött a 3 partíció között:
- EFI System Partition: 500 MB
- swap: annyi GB, amennyi RAM-od van, de ha spórolsz tárhellyel, 8 GB is elég
- EXT4 Journaling Filesystem és mount point /-jel: a maradék GBEz az opció kicsit ijesztő, de ha tudod, hogy kell partíciót kezelni Windows-on, itt is menni fog! Sok sikert.
-
Foose
addikt
Óh, hát most jutott eszembe hogy van ami a hdd-re van telepítve. (Van program files mappa) Úgyhogy még nem tudom hogy fogom kimenteni ami onnan kell, aztán gyalulni minden meghajtót..
-
growler
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Azért kérdeztem, mert Mint alatt alapértelmezetten engedélyezve
van a periodikus (hetente lefutó) trim.
systemctl status fstrim.timer
A discard paraméter azonnali trimet jelent.
És mint ilyen, lehetetlenné teszi a véletlenül törölt fontos fájlok
(adatok) visszaállítását. -
Foose
addikt
Köszönöm a válaszokat! Keresem az időt arra hogy mikor váltsak rendszert. Kicsit sokat dolgozok néha.
Igen, jó is hogy meg kell említve a gparted, anno is azt használtam. Már eszembe sem jutott volna..
Dual boot-ot nem akarok mert nincs másik SSD-m. -
growler
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
"TRIM pedig alapból nincs bekapcsolva valamiért"
Ezt hogy állapítottad meg? -
VikMorroHun
őstag
Az a "biztosan" jogi értelemben nem garantált.

Voltak már problémáim Gold és Platinum besorolású játékokkal, de egy kis trükközéssel általában megoldottam.Foose
Még valamire érdemes odafigyelni: ha a normál telepítőt használod a partíció létrehozásához, jó eséllyel elrontja az SSD eltolást. GParted tud olyat, hogy 1 MiB határon hozza létre a rendszer partíciót. TRIM pedig alapból nincs bekapcsolva valamiért, ahhoz szükséges a "discard" kapcsoló /etc/fstab-ben. (Disks programmal javasolt szerkeszteni.) -
Linux kompatibilitás végett ajánlom tanulmányozni mindenkinek ezt az adatbázist:
protondb.comA kategorizálás egyszerű, amikre érdemes fókuszálni, az a Gold, Platinum és a Native besorolású játékok. Ezek biztosan jól futnak Linuxon.
-
VikMorroHun
őstag
Nekem eddig egy steames játék nem indult el Linuxon, a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. (Easy Anticheat probléma miatt). Nem kell gyalulni semmit, ha dual boot rendszert készítesz, persze ahhoz ajánlott egy teljesen külön SSD. Egyébként a Linux simán olvassa az NTFS partíciókat, a Windows dolgait, maximum a jogosultságokkal lesz egy kis probléma.
-
Média fájlokon kívül (esetleg dokumentumok is) minden mást gyaluljak a gépről mert úgysem fogja tudni olvasni a Linux?
Mindenről legyen háttérmentésed, ami fontos és én tiszta lappal indítanék, mert a Mint partícionálása is eleve más, mint a Windowsé és más fájlrendszereket is használ. Magyarul ments le a háttértárról mindent, amire szükséged van, majd a Mint telepítőjében töröld az egészet. Telepítéshez segítség a Linux Mint kézikönyvben -> [link]
Legfrissebb mint-nek kb mennyi hely kell most?
Ha a telepítő által felajánlott partícionálást fogadod el, akkor mindent a ROOT partícióra fog rakni, szóval nem igazán lényeges most a hely. Nálam a belakott rendszer foglal olyan 10-15 giga körül.
-
Foose
addikt
Sziasztok! Sok év után úgy néz ki hogy újra linuxra váltok win-ről. Média fájlokon kívül (esetleg dokumentumok is) minden mást gyaluljak a gépről mert úgysem fogja tudni olvasni a Linux? Steames játékaim vannak, úgy tudom már viszonylag jól mennek steames dolgok is linuxon.... Legfrissebb mint-nek kb mennyi hely kell most? Sajnos csak 256-os SSD-m van... szerintem cinnamon lesz megint mint anno ...
-
zizidor
őstag
A gépemben sem az IGP, sem a GPU nem támogatja az AV1 videók hardveres dekódolását. Ez úgy néz ki, hogy VLC-nél nincs kép, a Celluloid meg csontra fagy, úgy kell kilőni. Ha letiltom a hardveres dekódolást, akkor persze simán megy mindkét lejátszó, csak így az összes többi videó formátumnál is le van tiltva, ami egyébként támogatott lenne (H.264, H.265, VP8, VP9, VC1, stb.)
Nincs olyan beállítási lehetőség, ami csak az AV1 esetén tiltja, a többinél nem?
A probléma ott indul, hogy a GPU (GTX-1650) bár a Turing szériához tartozik, abból csak a régebbi verzió, ami még nem tud AV1-et. De a lejátszók, vagy valamelyik dekóder lib azt hiszi, hogy igen. Pedig ha lekérdezem, akkor egyértelmű, hogy nincs a listában az AV1.
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD
VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD
VAProfileHEVCMain : VAEntrypointVLD
VAProfileVP8Version0_3 : VAEntrypointVLD
VAProfileVP9Profile0 : VAEntrypointVLD
VAProfileHEVCMain10 : VAEntrypointVLD
VAProfileHEVCMain12 : VAEntrypointVLD
VAProfileVP9Profile2 : VAEntrypointVLD -
válasz
Csupingo
üzenetére
A 720p az még jó, azt még azért lehet használni. Megpróbálnék egy SSD-t keríteni bele meg mondjuk 2x2 giga ramot, de az sem feltétlenül szükséges, csak megmondom őszintén, hogy olyan ember kezébe kéne adni, aki már látott Linuxot. Miért? Mert 2 giga ramnál azért nagyon nem mindegy, hogy mit raksz fel rá.
A jelenlegi 22-es Mint helyett én 21.3-as XFCE verziót raknék fel, az még az asztali gépen nálam elvolt ~600 mega rammal. Ez 2027 áprilisáig még támogatott, tehát utána még ráérne új gépet venni.
-
Csupingo
veterán
Jó kérdés. Fiatalabb nő, szerintem 90% telefon nyomkodás, 10% laptop, amin néha koreai sorozatokat néz. Talán nem élet-halál kérdése. Az előbb kipróbáltam, 720p-s youtube videót is még lejátszott úgy teljes képernyőn, hogy nem dobott el frame-eket. A 720p 60Hz az már akadozott. Türelmes embernek még jó lehet.

-
válasz
Csupingo
üzenetére
Elsőnek azt kellene tudni, hogy a hölgy igényei mik lesznek? Ha arra kell a net, hogy olvasson és valami egyszerűbb dolgot elintézzen, esetleg e-mailt olvasson, leveleket írjon, egyszerűbb táblázatot szerkesszen, arra még jó lehet.
Ha tartalmat akar fogyasztani, filmeket nézni, Facebook, YouTube, stb. akkor el kell engedni.
-
Csupingo
veterán
Az a kevés régi tudásom is megkopott, ezért elég bizonytalan voltam. Inkább olvasgattam közben, ott meg ilyen régi programok jöttem szembe.
De amúgy mindegyik működött elsőre hibátlanul. Legközelebb akkor majd kérdezek, köszi! Én is régóta szemezek linux-szal, csak nehezem veszem rá magam, de szerintem a közeljövőben telepítek egyet magamnak is. -
Mi az a semmi? Ki tudnád-e fejteni?
Az amire a fent megnevezett "nem hozzáértő női kolléga" minden valószínűség alapján használni akarja majd. Net. Teljesen alkalmatlan lesz rá. Az első javascripttel telerakott oldal fogja megfektetni a fenébe és a hiányzó lóerőt egy pálcika WM se fogja pótolni. -
válasz
Csupingo
üzenetére
Sajnos a processzor is elég gyenge, én nagy jövőt nem jósolok neki, mert a modern böngészők is már annyira gépigényesek, hogy a YouTube a beépített kodekek hiánya miatt eleve felejtős, a Firefox, Chrome, stb. pedig szintén. Seamonkey böngészőt javasolnék hozzá. Szívesen vetnék egy pillantást a gépre, viszont szerintem földrajzilag is távol van tőlem a történet.
25 éve láttam utoljára linuxot
25 év alatt a Windows szerinted mennyit változott? 2001-ben még a DOS alapú Windows 98 is bejátszott, ma már csak retró vagy ipari környezetben találkozol vele. Semmi gond nincs, kérdezni kell és segítünk. -
Csupingo
veterán
Ha jól látom, gyárilag egymagos celeron 560 volt a gépben, de szerintem ezt cserélhették, mert az oprendszer core2duo t5450-et ír. Egy nem hozzáértő női kollégának lesz, kicsit nyersebb linuxtól már megijedne szerintem. Én nem szeretnék többet szenvedni ezzel, de egy ssd-vel és több memóriával biztos lenne olyan linux, ami repülne rajt.
Azért használtam az Unetbootin-t, mert én 25 éve láttam utoljára linuxot, ezért inkább leírásokat követtem, gondolom az meg kicsit régi volt.
Amúgy simán, egyszerűen csinált egy bootolható pen-t, nem volt vele gond. -
-
válasz
Csupingo
üzenetére
Szia,
Windows alól telepítő készítéshez Rufus és BalenaEtcher teljesen elég, Linux alól pedig igazából szintén lehet Balenával, vagy a Gnome Disks is meg tudja oldani, CLI-ből pedig DD-vel. Az Unetbootin egy több éve (!) nem fejlesztett szoftver, annak a használatát én már nem ajánlom.Jót akartam a tulajnak, hogy talán ez a linux szépen fog futni, de sajnos használhatatlanul lassú.
SSD-t a gépbe. Ha már van benne SATA, akkor egyértelműen Satás SSD kell bele, ha még IDE, akkor átalakítóval satás SSD, viszont az úgy jóval drágább lesz. HDD-t már modern rendszerhez nem szabad használni. Nagyon lassú, melegszik, törékeny, stb. Külső házba vele és háttérmentéshez jó lesz.
Valakinek van tapasztalata, hogy ilyen gyenge gépnél egy xfce, vagy mate határozottan gyorsabb lenne, vagy kár próbálkozni?
Részemről inkább az XFCE, de ilyen öreg gépre már inkább valami könnyebb kellene. A 2 magos prociról lehet-e tudni, hogy melyik modell? Lehet egy sima Debiant raknék rá és LXQt asztali környezetet.
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
Csak kezdőknek, érdeklődőknek egy kis tapasztalat. Sikerült új mint cinnamon-t telepíteni egy kb. 18 éves, 2 magos, 2 GB rammal rendelkező hdd-s laptopra. Unetbootin-t használtam a pen-hez és mivel csak legacy bios van ezen a gépen, ezért követnem kellett ezt a leírást is, mert nélküle telepítés után nem tudott boot-olni a gép. Jót akartam a tulajnak, hogy talán ez a linux szépen fog futni, de sajnos használhatatlanul lassú. Valakinek van tapasztalata, hogy ilyen gyenge gépnél egy xfce, vagy mate határozottan gyorsabb lenne, vagy kár próbálkozni? Amúgy egy win 7 egész használható rajt. -
VikMorroHun
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Viszont nálam az utóbbi 1-2 napban tisztára elbambult a Linux Mint.

Eddig úgy volt, hogy rákattintok a Suspend feliratra, 1 mp múlva elalszik a gép. Most rákattintok, várakozik... várakozik... majd úgy 10 mp múlva eszébe jut, hogy aludni kellene, és akkor 1 mp alatt elalszik. Megnéztem a rendszernaplót, de nem jöttem rá, mi lehet vele. -
VikMorroHun
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Igen; szerintem egész pofás kijelzőt raktam össze. Persze az igazi az lett volna, ha egy függvény/script időnként lekérdezi, hogy milyen meghajtók vannak csatolva, és úgy jelzi ki az adatforgalmat, de valahol hibás volt az a megoldás, amit találtam, annyira meg nem vagyok jó LUA-ból, hogy kijavítsam. Úgyhogy maradt ez a megoldás.
Hej, ha nem csak képet lehetne csatolni!
-- Conky, a system monitor https://github.com/brndnmtthws/conky
--
-- This configuration file is Lua code. You can write code in here, and it will
-- execute when Conky loads. You can use it to generate your own advanced
-- configurations.
--
-- Try this (remove the `--`):
--
-- print("Loading Conky config")
--
-- For more on Lua, see:
-- https://www.lua.org/pil/contents.html
conky.config = {
own_window = true,
own_window_class = 'Conky',
own_window_type = 'desktop',
own_window_transparent = true,
own_window_hints = 'below',
own_window_colour = '660033',
own_window_title = 'Loadmeter',
minimum_size = '350 500',
maximum_width = '450',
double_buffer = true,
gap_x = 10,
gap_y = 10,
alignment = 'top_right',
use_xft = true,
font = 'Terminus:size=10',
xftalpha = 1,
override_utf8_locale = true,
draw_shades = false,
draw_outline = false,
default_outline_color = 'black',
uppercase = false,
default_color = 'ECEAE4',
color1 = 'FFFF00',
color2 = '01C400',
draw_borders = false,
stippled_borders = 0,
border_inner_margin = 5,
border_outer_margin = 0,
border_width = 0,
draw_graph_borders = false,
background = false,
use_spacer = 'right',
no_buffers = true,
short_units = true,
pad_percents = 2,
update_interval = 1.0
}
conky.text = [[
${color grey}Info:$color ${alignr}${scroll 32 Conky $conky_version}
${color grey}System name:$color ${alignr}${sysname}
${color grey}Node name:$color ${alignr}${nodename}
${color grey}Kernel:$color ${alignr}${kernel}
${color grey}Architecture:$color ${alignr}${machine}
$hr
${color grey}Uptime:$color ${alignr}$uptime
${color grey}Frequency (in MHz):$color ${alignr}$freq
${color grey}Frequency (in GHz):$color ${alignr}$freq_g
${color grey}RAM Usage:$color ${alignr}$mem/$memmax
${color grey}RAM Usage:$color $memperc% ${membar 4}
${color grey}Swap Usage:$color ${alignr}$swap/$swapmax
$hr
${color2}CPU Usage:$color $cpu% ${cpubar 4}
${font AvantGardeLTMedium:bold:size=10}${color Tan4}CPU temperature ${color slate grey}${hr 2}${font}
${color1}${alignr}${hwmon k10temp temp 1} °C
${color grey}Processes:$color $processes ${color grey}Running:$color $running_processes
${font AvantGardeLTMedium:bold:size=10}${color Tan4}Network traffic ${color slate grey}${hr 2}${font}
${color slate grey}Up:$color ${upspeed enp42s0} ${color slate grey} ${alignr}Down:$color ${downspeed enp42s0}
${color2}Total Up: ${color}${totalup enp42s0} / ${color2}Total Down: ${color}${totaldown enp42s0}
$hr
${font AvantGardeLTMedium:bold:size=10}${color Tan4}Disk usage ${color slate grey}${hr 2}${font}
$color${fs_used /}/${fs_size /} ${fs_bar 6 /}
${color grey}Disk (Linux) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sdb} / ${diskio_write /dev/sdb}
${color grey}Disk (QVO 2TB) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sda} / ${diskio_write /dev/sda}
${color grey}Disk (EVO 2TB) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sdc} / ${diskio_write /dev/sdc}
${color grey}Disk (drive_d) R/W: $color ${alignr}${diskio_read /dev/sdd} / ${diskio_write /dev/sdd}
]] -
nubreed
nagyúr
Használ itt valaki Conkyt? Deviantarton tök jó témákat lehet találni hozzá de ezek sok esetben elég régiek, 7-10 évesek is akár. Ezeket biztonsággal lehet használni a mostani verzióval is?
-
zizidor
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Más probléma nekem sem volt, szerencsére.
Azt meg az előbb elfelejtettem hozzátenni, hogy ez alapból nincs a kernelben, ppa modulként raktam fel, de lehet hogy kukázom az egészet, nem praktikus. Ha ujjlenyomattal lépek be, a kulcstárolóhoz akkor is kéri a jelszót, szóval nem nyertem vele semmit.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Én ráraktam a 6.17-es kernelt, mert nem tudtam, hogy érdemes lenne várni vele. Nem tapasztaltam vele problémát. Ma jött egy Wine 11.2-es frissítés, az szépen hazavágta a fejlesztő környezetemet, de szerencsére egy komplett újraindítás után rendbe rakta magát, így újra tudok dolgozni.
-
zizidor
őstag
Egy tapasztalt jelenség a 6.17 kernellel, hogy az ujjlenyomat olvadó (Validity) nem működik vele. A 6.14-nél még jó volt. Valószínűleg nem sok embert érint, én is elvagyok nélküle.
-
sonar
addikt
válasz
Vasti74
üzenetére
Ez teljesen normális jelenség Linux Mint alatt, és nem hiba.
Mi történik valójában?
A Frissítéskezelő (Update Manager) nem csak azaptáltal látott csomagokat mutatja, hanem a Mint saját kernelkezelő rendszerét is használja. A kernelcsomagok egy része:
vagy külön tárolóból jön, vagy meta-csomagként jelenik meg,
vagy csak a grafikus eszközön keresztül ajánlott fel.
Ezért fordulhat elő, hogy: a Frissítéskezelő új kernelt mutat, de asudo apt updatevagyapt list --upgradablenem.
Ha parancssorozni szeretnél akkormintupdate-clilesz a barátod -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Én ezt nem értem... (Persze lehet hogy azért, mert 3:15-kor keltem, és most értem haza ;-)
Ez miez! :-)
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Te tudod, ill nem tudod, mit hagysz ki!

Sajnos aktivizálta magát a bennük alapból meglévő pasteurella baci és felső légúti gondokat okoz, főleg tüsszögés, tüsszögőrohamok formájában. Nem könnyű detektálni és szinte lehetetlen kiírtani, de remélem vissza tudjuk szorítani és akkor újra inaktív lesz. Valameddig... (július végén kezdődött, azóta kezeljük)
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Egy törpördög olyan csodalény, akiről a gazdija nem tudja elképzelni, hogy a fenébe tudott oda mégis bejutni! 😃 Amúgy a kábelek meg az asztalon bármi is bőven jó egy darabig! Gondolom nem akarod látni, hogy a vastag és valóban kemény és strapabíró ketrecalsó tálcából(műanyag) hogyan rágcsálta le a peremét, hogy ne lehessen hová akasztani a zárókampót! A törpenyuszi okos, kitartó és bosszúálló! Egyiket se viccnek szánom.
A noti töltőkábelét is bosszúból harapta ketté és pikk pakk, mert tudta, hogy nincs sok ideje rá.Ha meggyógyul Ördi, egy hétig szívesen vendégeskedne nálad, nyilván szabad bejárással a gépeidhez.
Vagy a haverja is ráér ...
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Megosztó a dolog, van aki kedveli, van aki nem.
Ez tény! LED fényekkel nincs bajom, ha nem mozognak, villognak és nem vakítanak. A Philips TV Ambilight megoldását is megszoktam valahogy...

Tuti van valami github megoldás Aura-syncre is!

Amúgy jól néznek ki a kütyüid, ha ilyenem lenne, szerintem akár 5 percig is tudnék gyönyörködni bennük! (utána szabad utat kapna Ördi)

-
Robi_73
őstag
válasz
zizidor
üzenetére
Sziasztok!
Nálam tegnap voltak anomáliák és az Ai-t hívtam segítségül, ő egy ismert AMD VGA hibaként azonosított a problémámat. (DPM (Dynamic Power Management) crash) Folyamatosan követem a fórumot és el is könyveltem magamban, hogy engem is elért az átok, vagy valami központi hiba lehet, ami másoknál is galibát okozhatott a héten Linux Mint alatt..
A problémám az volt, hogy ha elindítottam bármit a Mint-ben (frissítéskezelő, böngésző, terminál ablak, stb.) csak abban az ablakban működött az egerem, de magát az ablakot, programot bezárni nem tudtam, vagy ha az ablakon kívülre kattintottam nem történt semmi. Billentyűzetről működött minden. Nekem az első kérdésem az Ai felé az volt, hogy nem lehet az egér a problémám okozója, de mivel Win11 alatt nem volt vele gondom, azt mondta a Gemini, hogy máshol kell keresni a hibát. Beirkáltam a parancsokat amiket mondott, de nem történt semmi változás. Majd újra raktam a Mintet, de már telepítés közben is előjött a hiba. Próbáltam a LMDE7-et is telepíteni, de az is hibásan működött.
Már úgy voltam vele, hogy búcsút veszek egy időre a Mint-től és felteszem a Fedora KDE Plasma-t a Mint-es SSD-re (egy másik külső meghajtón azt használom), mikor a Fedora Live is produkálta a hibát. Itt berágtam és kihúztam majd visszadugtam az egeret az USB portba és azonnal megjavult minden...
-
Zó
senior tag
válasz
zizidor
üzenetére
Azt a kernel miatt kellett? A blacklist kvm_amd/kvm_intel és blacklist kvm szokott kelleni nekem, de szerintem 6.8-cal is, legutóbb pedig 6.12-vel is. Az utóbbi Debian, de azzal használhatatlan Virtualbox és a Vivaldi is, nálam Arch-alapon nagyobb a megbízhatóság, mint azzal.
-
Zó
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Mondjuk, böngészőnél jobban semmi nem zabálja a RAM-ot, 4K-s videóknak is kell kraft, és böngészni is jobb egy reszponzívabb rendszerrel. Újabb hardver fogyaszthat kevesebbet (akár csúcsra hajtva is, de pláne alulfeszelve gazdaságosabban tudja hozni ugyanazt/nagyobb teljesítményt).
Sok éven át a böngészésre, videókra előbb elfogyott az aktuális gépem, mint játékra. Egy ideje ez már legalább nincs így.
-
zizidor
őstag
A kernel témához: Én is azt az elvet követem, hogy a friss kernel mellett legyen egy régebbi is, amire vissza lehet váltani probléma esetén. A 6.14 mellett ott volt a 6.8, kellett is a Virtualbox-nál. Tegnap azért kíváncsiságból engedtem neki felrakni a 6.17-et, végül is, mi baj történhet?
Felment, nem is tapasztaltam különösebb hibát, a 6.8-at viszont kukázta, nyilván úgy vette, régebbi verziónak ott a 6.14. Na, ezt majd korrigálom, mégiscsak legyen egy ott egy LTS is.Wayland: Olyat nem tapasztaltatok, hogy időnként (pl. egyes játékok alatt) nem működik egyik-másik billentyű? Már aki használja játéknál.
-
Vasti74
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Szerintem te lopod a villanyt... ;-)
Én mindig a lehető legkisebb - legegyszerűbb - legcsendesebb gépeket preferáltam, amik éppen megfelelnek a célnak. Úgy vagyok vele, hogy minden feleslegesen elköltött forint és minden feleslegesen elfűtött Watt kidobott pénz ;-)
Van olyan ismerősöm, aki csúcs gépet vesz mindig magának, és csak netezik, de azt mondja ha egyszer kell a kraft, akkor legyen! Mondjuk eddig még nem kellett neki... Majf talán egyszer ;-)
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Atyaég, kicsit karácsonyi feeling van azzal a házzal!

Amúgy épp azért kellett még ennél a Phanteks háznál is nagyobb, mert az egyik VGA nem nagyon akart elférni! Lehet megtartom, ha pár kölöknyuszim lenne még, örömmel elbóklásznának benne, még valami fura Riser kábel is van hozzá, azt rágcsálhatnák egy darabig.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SSD-vel tényleg nem kell foglalkozni, épp most nézem ezt a pici Lenovo A475 notit is, 8 éves OEM Samsung NVME SSD van benne, még a régi megoldással, 256GB, de félgiga DRAM cache van benne, ez is ezzel a notival megy nyugdíjba.

-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Köszi, már nemnagyon építek újat, esetleg a meglévőket variálgatom.
A közepes méretű sima ATX házat kedvelem, konkrétan ezt, ezen a vason van a MINT is. VGA- ra nincs hossz korlátozás, ill van, de olyan hosszú nem létezik, ami nem férne bele, a szörnyecske 7970 is befért.SSD : néha néztem rá, nagyon nem foglalkozok a kondijukkal, használom aztán ennyi.
-
válasz
Petya XT
üzenetére
Nem a Mintet szidtátok, egyébként én is prüszköltem rá a nyamvadt hülye új alkalmazásmenü miatt, de azt pillanat alatt vissza lehet csinálni régire. Ide azért nem is írtam, mert beszéljétek ki nyugodtan, ha valami nem OK, őj kiadás esetén jü ezket emlegetni. Ami miatt nyekeregtem, az az volt, hogy a Cinnamon Spice-ban található kiegészítőket, kisalkalmazásokat emlegették sokan, ami egyrészt nem a Mint fejlesztők sara, másrészt új kiadásoknál gyakran nem jól működnek, de ezt a külsős fejlesztők tudják csak korrigálni.
De legalább a wayland működik 22.3-mal. Amúgy napi szinten sose használom az új verziókat, most meg sima 22 van csak a Lenovo törpeszörnyetegen, viszont az upgrade meg csak 22.3-ra engedné frissíteni, pedig 22.2 kéne...
Ha nagyon építgetsz még, minap jött egy baromi méretű gépház, úgyis el kell adnom, mert max a nyuszi tudná belakni, én nem, viszont ahhoz meg rohadt drága. Valami Phanteks S600s, de nem ARGBbuzi kiadás!

Amúgy addig halasztgattam a félgép berakását, amíg a 64GB RAM egy csomó pénzt keresett a szekrény tetején, csak azt bánom, hogy nem DDR5, csa DDR4...
-
Te eléggé benne vagy ebbe a Thinkpad dologban, hogyan tudok utánajárni, miért nem reagál semmire a tapipadja az A475-nek? A felette lévő gombok működnek....
...no most lett érdekes, mert beillesztés nem ment egér középgombbal, csak a tapipad felettivel, viszont azokat nyomogatva valamit kapcsolhattam, mert most elkezdett múködni a tapipad érintős része is.
Szóval nem tudom, miket lehet itt kapsolni, az biztos, hogy a régi HP Elitebook tapipad sarkában volt pici led, ami jelezte, ha valamit kikapcsoltam a sarkánál hosszú nyomással, de a Lenovokat egyáltalán nem ismerem.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Úgy vettem észre, hogy 24 col felett elmosottá válnak bizonyos részei a képnek, és a programok sem igazán tudják követni, sőt... A 144 Hz es monitort vissza kellett vennem 60hz-re, akkor javult némiképpen. Ez nem az én gépem, anyám panaszkodott, hogy valami nem oké, megnéztem, tényleg gusztustalan volt némelyik program kinézete. Állítottam ott a monitort,...szódával elmegy kategória. A Windows 10 150%-a sokkal szebb volt, minden tekintetben. Valahogy nem ugyanazt az értéket értik 125-150% alatt a két rendszernél.
Érdekes, mert Plasma alatt ezek a méretezések mostanában patikák. Mit tapasztaltál, mi nem volt rendben?
-
Vasti74
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Örülök, hogy ismét kiderült: valakinek nincs olyan problémája, mint nekem, mert NEM úgy használja a gépet, ahogy én ;-)
Bocs, ez nem kimondottan neked szól: de amióta ezzel szívok tudod hányan írták le, hogy nem értik mi van nálam, mert náluk nincsenek ilyen problémák? Aztán mindig kiderült, hogy - de nem is az a felállás náluk, mint nálam ;-)
Erre le szoktam írni, hogy van itthon Windows a gyerekeknél, FullHD és 4k és fraktális akármi, volt 2x mac-em, 5k és 4k és fraktális, mindegyik jól működött minden helyzetben. De linuxot még nem találtam, amelyik legalább hunyorítva jó lett volna... Sőt, egy izmos Chromebox-ot is vettem nem is olyan régen próbára, és aztán rájöttem, hogy az is csak egy linux a lelke mélyén: 4k felbontásban fractional scaling-et állítva pont ugyanazokat művelte, mint a linuxok. -
Vasti74
senior tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Ezért nem is használom. Plasma alatt próbálkoztam vele, de huh... Volt baj rendesen.
A Win11 alatt viszont nem tudom, mi a baj vele - ok, nem ide tartozik, de a gyerekeknél két gép is fraktális ;-) (az egyik laptopja 125% és a másik asztali gépe 4k 175%) , szerintem nulla a probléma velük. És most az AMD-s mini gépemen is Win11 fut 4k 175%-on, nem vettem észre semmi hibát. -
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Te igen. Ha egyszer látod a mutter/muffin és a Plasma KWin kompozitor közötti különbséget, és a beállítási lehetőségeket, akkor az majd gondolkodásra késztet, és felmerülnek benned kérdések.
Itt ez a fraktális méretezés. Visszatérő toposz főverziók óta, hogy nem igazán működik. ...majd Wayland alatt... Ez sem jött be, mert a Cachy Cinnamonja Wayland alatt tolja, és ott sem oké.Tehát nem oké, nyilván ezzel lehet nem egyetérteni, de tény, hogy nem oké. Változó megjelenítők, többmonitoros rendszerrel meg lehet küzdeni tisztességesen.
Win11 tálca+systray ami nem tetszik, de a RetroBar+OpenShell megoldotta.
Valóban, az is furcsa elgondolás volt, nem feltétlenül van rendben az sem.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
A Cinnamonnak nem jó a fraktális méretezése, ahogy a Windows 11-nek sem. Nehéz megtalálni az optimális beállításokat. Én a Minten a betűmérettel játszottam, 1.3, a hinting közepes, meg állítottam a panel méretén. Egyedül a Plasma az, ahol normálisan méretezve is éles marad a kép, és a alkalmazások is szépen lekövetik. Még a Gnomenak is jobb a méretezése.
Uby megszólt itt bennünket valamelyik nap a másik topikban, hogy szidjuk a Mintet, de nem erről van szó. Osztom én is véleményed, hogy minden komplikáltabb lett a linuxok világában. Én többször kihangsúlyoztam, hogy nem magával a Minttel van a baj, hanem öröklődött hibákról van szó, ez többnyire Ubuntu, közvetve magától a Debiantól.
Most éppen ez van soron. Előtte a Plasma volt soron, azelőtt meg más. Holnap meg megint más lesz. A Windows is csak addig működik, amíg el nem kefélnek valamit Redmontban.
Én most annyira nem tudok mit kezdeni az R7 430-as kártyámmal linux alatt, hogy muszáj voltam Windows 11-re visszamenni. Valahol az 5.xx kernellel működik normálisan, de nem tökéletes. meg az már mégis milyen.... Így az egyik Dell gépem végleg elesett a linuxtól sajnos. Itt van a kis g@ci. Hetek óta kínlódok vele, nem és nem. Windows alatt tökéletes.
-
Vasti74
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Gondolom neked eleve 100%-ra van méretezve minden, mert nem 4k a monitorod... Úgy könnyű ;-) Én egy ideig kísérleteztem a fractional scaling használatával (mert a 175% lenne az optimális ekkora monitoron olyan távolságból, ahonnan nézem) , de feladtam, 200%-on használom a gépet. És ez sem igazán akar menni neki ;-)
-
-
Igazad van! Három éve volt nálam, de azóta is ment rajta a Linux Mint.
Megvan az akkori inxi kimenet, de ilyenkor összezavarodok, hogy most akkor mi is ez ebben? Wani vagy Corrizo...
Device-1: AMD Wani [Radeon R5/R6/R7 Graphics] vendor: Lenovo driver: amdgpu v: kernel bus ID: 00:01.0 chip ID: 1002:9874 Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: amdgpu,ati unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1920x1080~60Hz OpenGL: renderer: AMD CARRIZO (DRM 3.35.0 5.4.0-122-generic LLVM 12.0.0) v: 4.6 Mesa 21.2.6 direct render: Yes -
Vasti74
senior tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nem tudom, én máshogy közelítem a dolgot... A Windows települ gond nélkül? Települ. A hardver rendben van? Rendben van. A linux települ gond nélkül? A nagy francokat! Akkor hol a hiba? ;-)
Mert nem egy tegnap megjelent zsír új technika, aminél az ember még csak lenyeli valahogy, ha nem működik mókolás nélkül... De ha egy sok éves hardver nem működik, és ismert a hiba, akkor a rendszertákolók miért nem ismerik a hibát, és oldják meg? Na ez a nagy talány számomra ;-)
Régen azért szerettük sokan a linuxot, mert feltelepítettük, és egy csomó olyan hardver kapásból és jól működött, amiknél Windows alatt egy csomó idő elment a driverek levadászására és telepítésére. Most meg az van, hogy bedugom a Win10 - Win11 telepítőt, és nincs több dolgom, linux alatt meg még ha elméletileg támogatott is egy pl. grafikus kártya, akkor is jó nagyokat lehet szívni mindenfélével :-(
Ezt nem tudom megemészteni, mert öregszem, és régimódi vagyok ;-)
-
válasz
Vasti74
üzenetére
Azért ezek a hardveres gubancok is elég durvák tudnak lenni...meg, hogy egy HP nem tud normális BIOS-írni!? Annyira nem ismeretlen nekik már a Linux! Azt hittem csak Nvidia VGA nyűgös, de ezek szerint a Vega is az. A Zbook rettenet BIOS-a miatt nekem is elkezdett ráncosodni már a homlokom. Ezentúl csak Intel IGP-t aktiválok minden gépen. Igaz épp most jött egy családon belüli Lenovo A475, abban is valami Vega lesz...
-
válasz
DarthSun
üzenetére
A főverzió upgrade-et még várd meg, az 22.3 to 23 lesz...de szerintem alapvető gond ott sem lesz, max a külsős programokkal itt érdemes vigyázni, mert ugye Ubuntu alap is ugrani fog egy főverziót!
Nálad meg ezek a széklábalátétek mennek csodaszámba!
Mondjuk ez a kondíció esés HDS-nél komolytalan, egyszerűen csak az írt adatmennyiséget kéne nézned smartcontrol-lal, HDS Wineseknek való, ők mindent képesek elhinni! 
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Máris kezeli nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- BMW topik
- Wise (ex-TransferWise)
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.17-ig garancia, számlával!
- Apple iPad Pro 13 M4 256GB Wi-Fi használt, szép állapot 98% akku (113 ciklus)
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk nem is akarom hibernálni az asztali gépet.

Egyáltalán nem közhely. Van, amit már egymagos gépen el kell engedni, de van, amivel még az is használható marad Linux-szal.