Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
válasz Mezga Aladár #308597 üzenetére
Koszi!
Volt igen, pont ezen morfondiroztam amikor vezettem a korhazba, hogy mennyire jatszhat kozre ilyen szituban a napszemcsi.
Nem igazan vizsgaltam a bringat, tekerve jottem le, valtani is kellett, talan nem lett gond vele. -
krokostamas
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Orbea Laufey H30 (2023) bringával járok a Bükkbe mindenfelé. Nagyon szeretem, az eredetiből a fékeket cseréltem M6100-akra, illetve az első telót 140-es Pike-ra, így nincs semmi problémám vele.
Viszont lefelé jövet, mikor - ahogy kell - a lábamat használom csillapításra, a térdemnek annyira nem tetszik ez, főleg annak, amelyiket már 3-szor műtötték. Kérdés, hogy egy össztelós bicaj ezen segíthet? Gondolom esélyes, de mivel még sosem ültem össztelóson, így nehéz ezt megmondani. Sajnos a próba a környéken nem igazán könnyen megoldható, ezért is kérdezem itt.
Köszönöm! -
dom1n0
senior tag
Koszi mindenkinek
Ringman: Tul sok szerelnivalo most nincs, majd ha megjon az elite-wheels jon a gumicserebere…
Remelem hetvegere mar tekerokepes leszek -
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #308591 üzenetére
nem, ma abban tekertem
---
#308593 Lacerta
sajnos ez egyénfüggő, nálam 20 fok alatt problémák vannak.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #308590 üzenetére
Azért remélem a szandált és vékony zoknit még nem pakoltad el télire mert jön az indián nyár.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
de és zokniban, mert hideg van mezítláb.
sdp-sből csak szandálom és téli cipőm van, átmeneti időszakban meg vagyok lőve.
bár a hét eleji időjáráshoz már jó a téli cipő.1 óra feletti időtartamra azért veszek kantáros betétes nadrágot
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ixion77 #308579 üzenetére
Nekem FC-M511-1 és FC-M7100 van, különbséget nem látok ezek és az általad nézettek között tengelyhosszban és nálam mindkettőé ~120mm.
#308580dom1n0...sajnálom, jobbulást.
Persze le is hullhatott autóról mely ilyesmit szállít, meg fel is verhette, kaphatta, sodorhatta az út széléről valami nagyobb jármű.Most látom bicikliút. ...az úgy tényleg aligha került véletlenül oda.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #305474 üzenetére
köszi a linket, rendeltem egyet, a napokban érkezett meg, ma próbáltam ki, kevesebb mint 1 órás (szűk 40 perc) körön:
- anyagminőség elsőre rendben van, azt hittem teljesen hálós, de nem, csak az oldala az, nem igazán zavar
- C5-ös azért komfortosabb (de azt a gyártó is feljebbi kategóriaként tartja nyilván)
- méretezése más, mint a c5-ös kantárosnak, ez szűkebb fazon, de az M-es így is jó lett.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
Lacerta
aktív tag
válasz dom1n0 #308580 üzenetére
A gyereknek, amikor kisebb volt, mennyit magyaráztam, hogy bármennyire is jó mókának tűnik, az útra nem b@szunk követ, fát, mert nem csak a biciklis hal meg, de ha autó kereke alól kipattanva őt nyomja fejen, akkor hiába vettük meg előre a karácsonyi ajándékot. K*rva nehezen értette meg, pedig minden_egyes_alkalommal letakaríttattam vele.
Más szülők valszeg nem veszik ilyen komolyan a dolgot.
Jobbulást!
-
mexel
veterán
Sziasztok. Van egy hattyúvázas agyváltós bringa édesanyámnak de nincs láncvédő rajta. Mi alapján tudok rendekni? Megmértem a méreteket hogy mekkora távra van a kettő tengely, de a láncvédőkhöz mnincs írva csak nagy, kicsi 40T stb. Mi alapján tudom melyik lenne jó online?
-
Ringman
nagyúr
Minimal labas kb 2 hete nem tekertem celianyosan
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
Hát srácok jól megszívtam/megszivattak
Mentem végre egy fasza Mátra körre reggel, mentem fel Gyöngyös felől 15-20.as tempóval a bicikliúton, és azon a részen ami Mátrafüred előtt van, fák között full árnyékba megy az út, valamelzik jóakaró kirakta ezt a követ:Semmit se lehetett látni belőle, full beleolvadt az árnyékba, a többit mondani se kell...
Csipő, könyök, csukló lett oda, ebből a csukló ami kapott igazán, voltam Röntgenen, hálég nem tört, jegelés, pihentetés.A kő olyan 2 ökölnyi méretű, nem tudom elképzelni hogy szél stb odafújja, csak azt hogy valaki odarakta.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Friczy #308578 üzenetére
Mert ez a döntött dobozos változat. Az álló dobozos jóval olcsóbb
Egyébként meg minden rosszat a Shimanonak azért hogy nem képes belerakni egy patentszemet.
Meg azért is, mert több órás küzdelemmel sem sikerült kiderítenem hogy milyen hosszú a tengelye az FC-M9125-ös és az FC-M7120-as hajtókarjuknak.
Van esetleg valakinek valamelyik?"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
mauimagic
senior tag
válasz Dark Archon #308557 üzenetére
Kortárs prózába bújtatott propagandával támad a hanyatlónyugati elektromosváltáslobbi!
Utoljára 8 évesen a Lassie hazatér ríkatott meg...Köszönöm -
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #308574 üzenetére
na igen, a bringatakarításra fordított idő nem olyan, amivel el tudnék számolni magam fele, szóval.. bár néha nem tervezetten marad úgy.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
fulton
addikt
Hm megmértem kíváncsiságból mi mennyi.
Beoltozve : 82.7 nyomok. (Zsebekbe felpakolva stb)
Utra keszen én és a bringa: 92kg össz. (Kulacsok nélkül ugye fugg mennyi vizet visz az ember..) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #308566 üzenetére
Olvasom robbantó és látom a dzsuvás kereket = azt hittem lerobbant tejjel töltve. ...miJen koszos már, még a küllők is!
Ringman...ezen vásárlások értelmét kár is firtatni, a legtöbb esetben inkább úgy tevődik fel a kérdés szerez-e annyi és olyan hosszú ideig tartó örömöt majd neked mint amennyi áldozattal jár árának megteremtése.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #308571 üzenetére
Igyekszem
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Te rosszabb vagy Chubby206-nál is!😱
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #308566 üzenetére
sajnos 650b-s kerékszettem nincs (még), pedig a merev villás mindenest kipróbálnám vele, a nagyon magas trail (kis fork rake okozza is) kikészít, alacsony sebességen kóvályog, kb 18/20 km/h-nál stabilizálódik, akkor meg mintha vágányon mennél.
új villát kellene vadászni hozzá, de beruházási stopot rendeltem el (az apex axs váltószettet sem rendelem meg, annyit nem ér, ki sem használnám)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ReFleXx
addikt
Kerákpáros cipőket hogy lehet kimosni ha egyáltalán lehet? Tegnap elotti esoben sikeresen eláztam és szeretnem kimosni belőle a város retkét amit az eső bemosott.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
ZolkoW
őstag
juteszembe, azért is szeretjük a tárcsaféket, mert így lehet hülyéskedni a kerékméretekkel. Ez 650B x 47-es gumma, amúgy meg csak 42 férne el hátul. Háztáji robbantó rulez.
(vótmán, nem új, csak tegnap megint szereltem)[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
avl
senior tag
lanckompatibilitashoz, plane mivel #308559MC Pite : "HG54"
illetve #308560Friczy : "Még a tíz sebességes korszakban vettem Shimano láncokat, ott ha jól rémlik, még a dobozon is volt Ultegra és XT felirat"pl. [link] "Spezielle 10-fach-Kette für MTB....* Die HG-X Kette ist nicht mit anderen, für Rennrad ausgelegten 10-fach-Schaltungen kompatibel."
[link] "Die Tücken des Internet-Kaufs...der kundige Händler vor Ort hätte kurz in seinem Großhändler-Katalog in der Shimano *-Abteilung geblättert.
Da steht zur HG54-Kette fett gedruckt auf d. Seite 770 oben:
"10-fach Ketten MTB oder Rennrad sind nicht untereinander kompatibel."
a fenti nem az en velemenyem :-)en inkabb ilyennel értek egyet: "Ob man dann Unterschiede im Schaltverhalten merkt, liegt wahrscheinlich an der Empfindlichkeit des Fahrers."
-
Ringman
nagyúr
-
rétisün
veterán
válasz Ringman #308550 üzenetére
ennél mindegy a vázkialakítás, mert nem vezetéken megy a villany, ugye?
mer' akkor ilyen nekem is lehet akármellik bringán ?
(eszembe se jutott ilyesmi, már csak a Sram légtlenítési módszere miatt se )
ja, meg én amúgy is maradi/konzervatív (nem kívánt törlendő) vagyok....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ringman
nagyúr
-
Friczy
senior tag
válasz dom1n0 #308527 üzenetére
A vita nem arról szólt, hogy három különféle országúti kategória láncai különböznek-e egymástól, hanem arról, hogy az MTB illetve az országúti sorozat azonos kategóriájú láncai (Dura-ACE-XTR illetve Ultegra-XT) különbözőek-e vagy sem. Még a tíz sebességes korszakban vettem Shimano láncokat, ott ha jól rémlik, még a dobozon is volt Ultegra és XT felirat
-
MC Pite
veterán
Süssétek, láncmarketingről ennyit írni
Srácok, nem tudom nálatok hogy van, de nekem a montilánc tiszta, az outi/fitness lánc meg sötét, dzsuvás.
Oka prózai, a montit leslagolom kb minden kör után, az aszfaltost ritkán.
Mindegy a lánc bevonat, felsőközépkategóriát szoktam rájuk rakni (most kivételesen csak HG54 van a kecskén, akciós volt, amúgy főként sram 70es széria vagy kmc megy rá).Ringman: Szeretsz töltögetni?
Terepen mondják jó az AXS terhelés alatt... De valahogy túléltem enélkül, most az RC-ből inkább oldszkúl XT-t preferáltam ezért (bármi bowdenest, de ez az alatta lévő felszereltség.
Sose próbáltam, de nekem plusz feszkó hogy akkuk rendes töktöttségen legyenek, mínusz 5°ba se lepődjek higy bassza meg, ez lemerült?[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
addikt
Én az eTAP-ot próbáltam még a kölcsön 3T bringán, és egy álom Alig akartam visszaadni a gépet, pedig 60 km után azt hittem, megdöglök rajta, mert nem volt jó a vázméret, meg akkor még ennyi közöm sem volt a koskormányhoz.
De, amikor váltottam... a szervók lágy, halk duruzsolása mintegy kerek egésszé tette az erdőben hallható fakopáncs hangját a vaddisznók csörtetésével, és a nyulak párzásának hangjával. Így vált tökéletessé a világ, elfeledtem minden gondomat. A laza dupla középső ujjas mozdulat még mindig élénken él bennem, mikor az első váltó vált, és nekilódultam a lejtőn, miközben a mókusok csodálkozva néztek, hogy ki ez a félisten. Néha azon kaptam magam, hogy váltogatok össze-vissza, csak érezzem ismét azt az érzést, amit az elektromos váltás ad, a tökéletes léptetőmotor hangot, melytől rózsaszín mámorban úszott a táj, és még a madarak is szinkronban daloltak a váltóval.
Szóval én azt mondom, ne gondolkozz rajta, ennyiért ajándék
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #308554 üzenetére
-
chubby2o6
senior tag
Természetesen meg kell venned. Még nem tudod, de az AXS egy teljesen más világ, új dimenziók nyílnak meg előtted, nem is
éltélbringáztál addid, míg nem próbáltad. Az ára meg. . . ennyiért ajándék. Nagyon fogod bánni, ha ezt most nem léped meg, minden idő elvesztegetett, amit nem AXS váltogatással töltesz.Hasaggymeg, ennyi elég szerinted? Vagy üssem még a vasat?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #308552 üzenetére
Megidézlek chubby2o6, kísérthető lélek van a láthatáron! ...viccet félretéve, kell az egész csomag, nem elég részegységeket megvásárolni a boldogsághoz?
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #308546 üzenetére
megpróbálom lebeszélni erről magam, segítséget elfogadok: [link]
#308547 Fall-N
A NarroWide meg univerzális, azzal elmegy minden. Csak egyforma "sebességesnek" kell elvileg lennie, gyakorlatilag meg a szélesebb lánc is jó hozzá (pl. 9-10 sebességes NW tányér és a 6/7/8 s lánc).
na ezt pont ki tudnám próbálni, de nincs kedvem középcsapágyat cserélni emiattEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz Ringman #308545 üzenetére
Általában lehet vegyíteni a láncokat márkákon kívül, kivéve ha a váltó és a különböző láncokról van szó. Lásd SRAM T-Type meg az ehhez hasonló Shimano LinkGlide. A marketing rizsa szerint csak "rendszerben a leghatékonyabb" azaz mindent tőlük vegyék meg, amúgy meg tökéletesen működik egymással a sima HG és a SRAM lánc oda-vissza.
A NarroWide meg univerzális, azzal elmegy minden. Csak egyforma "sebességesnek" kell elvileg lennie, gyakorlatilag meg a szélesebb lánc is jó hozzá (pl. 9-10 sebességes NW tányér és a 6/7/8 s lánc).
-
Ringman
nagyúr
sram 1×12 sebis rendszer megy sima narrow-wide alis tányérral vagy grx 11 sebis hajtókarral?
vagy ez a láncon múlik?
---
jól tudom, hogy apex axs fvk és hátsó váltó 1:1-ben rival, csak más a színe?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #308524 üzenetére
Itt te vergődsz rajta nem én.
Egyébként, hogy kifejtsem mire gondoltam, mielőtt a másikat hülyének néznéd. Mivel nem néztem utána, ezért gondoltam, hogy lehet valami apró eltérés a kettő lánc között (XT és Ultegra), ha más nem, akkor a felületkezelés között, ami miatt lehet, hogy kevésbé tapad meg a sár. Van a Shimanonak több felületkezelése, például az olcsóbbakon a barna színű, a drágábbakon meg a Sil-Tec. Utóbbi a tartósabb. Azt is tudom, hogy vannak átfedések a különböző családok között, illetve vannak szérián kívüli alkatrészek, amik általánosan jók az adott kategóriában. Nyilván azt gondolná az ember, hogy különböző körülmények közé, különböző láncok kellenek, mert rohadtul más egy aszfaltos használat és más ha csak úton van használva. Soroknál ugyanaz, ez nyilvánvaló. Ez enyém is Deore/Tiagra.
Valahol amúgy az XT-nél is láttam ezt a marketing bullshitet, de nyilván nem fogok keresgélni órakat, hogy megnyugodjon a kis lelked.
Szerk.: Akkor mégiscsak van különbség, köszönöm akinek volt türelme kikeresni, de tudom én vagyok a hülye és aki szakértőnek hiszi magát./s
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Maximum1 #308539 üzenetére
Most azt gondolod, hogy vicceltél?
Mert nem. A különböző felületkezelésű láncokra különböző hatékonysággal tud ráragadni a wax a Silca szerint is. Logikusan minél jobb a felületkezelés, annál kevésbé tapad hozzá.
Csak azért nincsenek különböző waxok emiatt, mert nincs olyan adalék amitől jobban tapadna a wax a fluoridhoz. Ha jól tapad, ha nem, jobb nincs.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #308541 üzenetére
Egy osi mondas szerint mindegyik lanc Sramnak keszult, csak amelyik nem ment at a quality teszten Shimanora cimkezik
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #308539 üzenetére
Nem hát, a wax csak ront rajta és felkenve kábé a jobb Sram láncok szintjére silányítja. ...a Shimi trükk az, hogy a lánc tuGGYa éppen milyen kerékpáron van és ez az okos sziltek cucc a montin a sárt taszítja, míg az országútin a váltást javítja, kinek mire van szüksége.
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #308538 üzenetére
Igen, igy van szerintem is.
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #308538 üzenetére
Akkor ezek szerint a wax sem mindegy milyen, a sziltekesnek más kell.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #308537 üzenetére
Na jó, de a Sil-Tec fantázianevű felületkezelés nem montilánc sajátosság ahogy ő sugallta, hanem kategória sajátosság, vagyis nem a monti vs. outi hanem felső vs. alsó kategória esete áll itt fenn...ha jól értem. ...visszatérve a sártaszító tulajdonságára, azt nem azért teszi mert MTB-re gyártott láncról van szó, hanem azért mert felsőbb polcos és rajta a bevonat, mely amúgy ugyanúgy rajta van a felsőbb kategóriás országúti láncokon is, hogy ugye taszítsa az ott kábé nemlétező sarat is.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz 6030D #308536 üzenetére
Köszi, sejtettem hogy félrebeszélünk egymás mellett.
Akkor újra: A 105 vs U vs DA között vannak különbségek, mégpedig a SIL-TEC kezelésben, és súlyukban is(komoly 5g), a 105/SLX-nek a belső része kezelt, míg pl. az XT/Ultegrának a külső/belső is, így szerintem amit írt Fall-N, miszerint a sár ügyben is jobb, jogos, és a Shimano szeirnt is
-
6030D
őstag
válasz dom1n0 #308531 üzenetére
Te lefelé keresed a különbséget, ő meg vízszintesen.
DA>U>105
DA=XTR
U=XT
...
Elkezdtem keresni, de mobilon nehézkes. si.shimano-> docs... Ugyanaz a cikkszám az azonos montis és outi láncra. A hosszban van különbség, emiatt a súlyban is.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dom1n0
senior tag
-
addikt
-
dom1n0
senior tag
válasz AH-Thfrstmkd #308532 üzenetére
Segíts benne kérlek.
-
dom1n0
senior tag
válasz AH-Thfrstmkd #308530 üzenetére
Vilagosan leirja a gyarto a kulonbseget, a DA Ultegra 105 között, nincs minek atmennie vagy sem.
Es igen, a gyartonak meg mindig jobban hiszek mint a PH forumnak.[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz AH-Thfrstmkd #308528 üzenetére
Igy van, outi lanc mehet montira es forditva is, mind directional Shimanonal (sram-nal nem !), viszont van kulonbseg ahogy fentebb is irjak a sulyukban es feluletkezelesukben is
-
AH-Thfrstmkd
csendes tag
Látom beütött a marketing.
Valószínűleg rájöttek a Shimano-nál, hogy a fluor bevonatnak a váltó csapjain kívül is találnak helyet (már kb. 30 éve is volt ilyen, hello Deore XT).
"Hmm. Mit szóltok a láncokhoz? Nevezzük el SIL-TEC-nek!" És így lett a csokapik.
mauimagic-nél a pont, nem is egy.
Jelen 12-es példánál maradva - de nézhetünk más sebességet is - nincs külön lánc MTB-re, külön outira, ahogy a típusszámuk is mutatja. Csúcstól lefele: XTR, ami általában a Dura-Ace-szel egyenlő, (évjárattól függ); XT=Ultegra; SLX=105; ...
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Hat haver pedig kulonboznek a lancok, nem is kicsit: [link]
DURA-ACE – ULTEGRA – 105
Top-of-the-line DURA-ACE chains feature a complete SIL-TEC treatment on its plates and rollers for increased durability and efficiency. DURA-ACE chains also utilize hollow pin construction, which keeps weight low (around 247 grams), and they feature Shimano’s asymmetric HG-X11 design that further enhances front and rear shifts while reducing drivetrain noise.
ULTEGRA road chains come in at just 257 grams and get SIL-TEC treatment on the roller link plates and pin link plates for increased durability. Shimano ULTEGRA road chains also utilize HG-X11 directional chain technology that results in smoother shifts and greater overall performance. This is in part because the right and left sides are optimized for front and rear shifting, respectively. It all adds up to a chain that is efficient, quiet, and requires less maintenance.
Finally, for riders on a more restrictive budget, Shimano’s 105 road chain is a great option that features the same technologies as DURA-ACE and ULTEGRA. 105 chains get SIL-TEC treatment on the inner plate surfaces and have HG-X11 directional chain technology that offers precise shifting and improved durability. -
Ringman
nagyúr
válasz Ixion77 #308525 üzenetére
amúgy miért érné meg 2fajta láncot gyártani? (minőségi szintenként)
vsz. 114/118 szemes lánc -> outi, hosszabb -> mtb.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
Nem akarok belefolyni a civakodásotokba, de kíváncsi voltam hogy ez valóban a Shimanotol jött-e. Elsőre ilyet találtam:
SIL-TEC also sheds mud 30% more effectively than chains with conventional Zinc-Nickel plating treatments.Top-of-the-line DURA-ACE chains feature a complete SIL-TEC treatment on its plates and rollers for increased durability and efficiency. DURA-ACE chains also utilize hollow pin construction, which keeps weight low (around 247 grams), and they feature Shimano’s asymmetric HG-X11 design that further enhances front and rear shifts while reducing drivetrain noise.
Ez pont XTR-nek tűnik. Szerintem a másik kettőre is stimmel a megfeltetésed."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #308520 üzenetére
Lehet te az ügyeletes megmondóembernek hiszed magad, de én meg nem írtam sosem, hogy szakértő lennék. Tudtommal mindenki a tapasztalatait és a véleményét írja le. Nem tényként írtam, odaírtam, hogy állítólag abban különbözik ... De hogy jó napod legyen :
Ha nem tetszik, írj a Shimanonak, hogy ne találjon már ilyen baromságokat ki. Igaz annyi, hogy nem az XT-hez írja itt.[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz Fall-N #308459 üzenetére
A Shimano állítja.
Légyszíves linkeld be, mert elég nehéz elhinni, amiatt, hogy ugyanaz több országúti és MTB láncuk, ahogy a 3 soros kommentemben kifejtettem.
Baromi unalmas, hogy szinte minden témában játszod a szakértőt, és olyan dolgokat írsz le tényként, amik nem igazán állják meg a helyüket... -
Fall-N
veterán
válasz Ringman #308515 üzenetére
Azért az egyenes kormány sem lassú, ott a -25°-os Syncros Frazer IC integrált kormány, az már bőven a homlokcső szintje alá megy magasságban. Igaz heroin árban van, ami még mindig olcsóbb, mint a gravel felár. 🤔
Viccet félretéve, komoly terepen sokkal stabilabb a széles kormány, ami sem a kos sem a lapított gravel kormánynál nem adott.
A második tényleg egy ritka ocsmány képződmény így kossal.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz RobbyJr #308506 üzenetére
Ezért sem érdekel a latex belső. Értelmet sem látom, akkor már érdemesebb tubelessre átállni. Az is gyorsabban veszít a nyomásból, cserébe sokkal több előnye van.
tecső88: Igaz, ha rajta a súly, akkor gyorsabban végbemegy a dolog.
Olvastam a waxos cikk második részét a BikePron és meg kell állapítani, hogy jó drága kis hobbi lehetne a főzés ha megvenné az összes felsorolt Silca cuccot az ember. Az biztos, hogy szuper lehet és gyors is összességében, de egy 90ezret simán el lehetne cseszni rögtön. A granulált wax + adalék kijönne vagy 30ezerből, plusz 50-60ezer durván a Silca gépe. Jó, látszik hogy a Silca támogatta őket, de baromira túláraznak és a világbajnok ÁFA és Forint árfolyam sem kedvez az áraiknak.
De ha csak a gép kellene, meg a granulátum, az se valami zsebbarát. A vegyszerek olcsóbbak a festékboltból, az biztos.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #308516 üzenetére
jó, hát ez egy profi bringája
mondjuk az első képen a ránézésre 120-140-es stucnival is érdekes lehet a kormányzás
igen, a 2. az xc, csak haladósabb, gondolom nem annyira technikás a verseny, csak ráz, az elsőn szerintem valamilyen tömörített szemcsés talaj van (aszfalt esetén bevágásnál lenne vmi szegély/folyóka is)
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #308515 üzenetére
Mivel alsó fogásban 5%-át sem bringázik az átlagmugli úgy az csak egy keskeny, terepen bizonytalan kormány marad melynél a lefelé hajlás utáni rész csak tőkesúly. ...az első bringa természetes élőhelyén van fotózva (aszfalt), második meg egy sima XC (a gumin is írja ) melyet elcsúfítottak egy koskormánnyal.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #308513 üzenetére
az egyenes kormány lassú
vagy erre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #308513 üzenetére
Telo mar adott: [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #308511 üzenetére
a haladós gravel gumi már 50 mm körülire hízott , vagy a 2,2"-os race king/2,1"-os thunder burt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lsebestyen #308508 üzenetére
Ne is gyertek fentebb mert akkor mi montisok már lassan fetbájk gumikkal kell nyomuljunk.
-
Ringman
nagyúr
pedig a legnagyobbat kell megvenni, ami belefér a vázba
jobb. (pontosabban fordítva rosszabb - széles -> keskeny )
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Ott neztem en is, bar nagyon remeg a kezem melle ne rakjam a Force AXS szettet xD
Kivancsi vagyok 28 utan a 32 milyen feeling -
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #308500 üzenetére
Honnan jott most meg legolcsobban? 32mm-t en is massan megrendelem szerintem
-
RobbyJr
őstag
-
-
Speedy007
őstag
válasz parandroid #308499 üzenetére
így gyorsabban tanulok .
Köszönöm srácok .
Tecső88 igen is én continental külsőt és belsőt használok azzal van ez. De érdekes módon míg CST C1313-t használtam különböző "noneme" belsőkkel 5 barra fújva. Ott kb.2 havonta legalább fújtam a gumikba ugyanúgy napi mászkálósnak volt használva. Igaz azokkal a "térképről" nem mentem le. Nyáron még érhető volt az utánfutózás miatt meg a nagy meleg miatt is de szeptemberben se utánfutózás nem volt se túrázás se. És ennek ellenére csinálja ezt. kerékpár valynem 20kg menetre készen én 70kg vagyok.
Ja igen azt a kerékpárt azokkal a gumikkal és belsőkkel CST C1313-al a párom használja most de nyáron nála csak 1.5 bart mértünk mint veszteséget mikor elkezdett panaszkodni nehezebb tekerni a kerékpárt pedig ő nehezebb nálam plusz ő is szokta húzni az utánfutót pedig tavasszal volt utoljára fújva bele mikor át adtam neki. Ez azért is érdekes és érdekelt hogy miért van ez. De most már tudom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest