- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-02-25 00:42 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenguru99
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget és az infókat. Visszavittem és visszakértem az árát. Abszolút segítőkészek voltak a boltban. Egy vidéki skyphone boltban történt a vásárlás. A telót nekem rendelték ki egy központi raktárból. Ők is eléggé meg voltak lepődve a történteken.
-
KoryHu
senior tag
-
KoryHu
senior tag
A rejoyon előfordul, hogy törött telefon volt, és alaplapot és házat cserélték, akkut nem. Így történhetett.
-
gerner1
nagyúr
Minden teló akkuja, a használattól degradálódik folyamatosan (Nem mindenkinél ugyan annyi, de havi 0,6⇔1,1%/hó közt van a többségnél, és nálunk is eltérőek. Van több Samu típus a háztartásban..). Így, hónapról ⇒hónapra kevesebb lesz..-amellyel a mindenkori üzemidő is csökken.
A degradálódás okai, két nagyobb részre osztható: az egyik a teljes töltési ciklusok száma (amit nem pontosan jelez ez a készülék sem..), a másik az a kémiai-bomlásból eredő elhasználódás, amelyet a töltési ciklusszám nem mér(!), de a kettő együttesen jelen van a degradálódás mértékében.
4-5 havonta, vagy nagyobb rendszer frissítésekkor (is) szoktunk mérni USB-s műszerrel, és az azzal mért értékek (az újkorihoz viszonyítva) is, eddig egyeztek azokkal (a korábbi típusokkal azonosan: ennél is), amit a két mérés dátumán már a napi használati üzemidőben tapasztalunk, ±3% -on belül. -
scream
veterán
"a havi degradálódás mértéke"
Ez most arra vonatkozik, hogy effektív napi használat mellett érzékelitek, hogy a használatból (töltés-merítés) adódó akku degradáció miatt kevesebbet bír már a telefon? Vagy ezt hogy kell érteni? -
kali
legenda
-
gerner1
nagyúr
A miénken nem vettünk észre semmi kiugrót. Persze, a havi degradálódás mértéke, attól még nálunk is megvan.
-
anti1966
tag
Sziasztok
Nem tudom, hogy csak énnekem tűnt-e csak fel, de amióta a legfrissebb szoftver van rajta, mintha gyorsabban merülne az S25U
Tényleg így van, vagy csak valamit én néztem be? -
gerner1
nagyúr
Nem olvastam sehol, hanem egy A56-al volt/történt ez a családban.
2025.04.30.-án lett használatba véve, pár hónap múlva lett egy bevizsgálás (hivatalos Samsung szerviz) ami előtt vissza lett állítva gyárira. Mikor visszajött,
újra használatba lett véve, és az akkori dátum lett ott 06.19.+1👍🏻
Ez simán lehetséges volt eddig is. Akár otthon is, legális APP (ráadásul Samu..) használatával. A t.ciklus-számláló is nullázható, és az e.h. dátuma is változhat az: aktuálisra (visszafelé: nem). Nem kell root, és a knox sem ugrik.
Nyilván nem ok nélküli, hogy (valamiért) az A56 -osodon is aktualizálták a dátumot.
-
nagyj74
senior tag
Az én készülékemben 2024. november 30. az akksi gyártási időpontja. 2025 február 21. az első használatbavétélel, ami valós.
-
dnelb
veterán
-
norti
addikt
-
Phoen|x
addikt
-
Ateszpapa
addikt
A gyári visszaállítás (factory reset) nem törli és nem módosítja a készülék első használatbavételi (vagy aktiválási) dátumát.
Hol olvastad ezt a butaságot, hogy egy sima reset törli ezt? Az akkut se törli.
Ez nem is az user részen tárolódik, hanem Knox védett, és Samsung is tárolja imei alapján.
Mi az, hogy "azért 2025. január"? 2025. január 1,5 éve volt és a telefont hivatalosan akkor mutatták be 22-én.
Én a Rejoyon vettem egyet használtan.
A bekapcsolási dátum az amikor megkaptam a telót, és az akksiban 19 ciklus van összesen.Nehezen hiszem, hogy egy eddig bekapcsolatlan telefont adtak, igaz egy karc sincs rajta.
-
csubííí
őstag
A gyári visszaállítás (factory reset) nem törli és nem módosítja a készülék első használatbavételi (vagy aktiválási) dátumát.
Ez nem is az user részen tárolódik, hanem Knox védett, és Samsung is tárolja imei alapján.
Mi az, hogy "azért 2025. január"? 2025. január 1,5 éve volt és a telefont hivatalosan akkor mutatták be 22-én.
Nem olvastam sehol, hanem egy A56-al volt/történt ez a családban.
2025.04.30.-án lett használatba véve, pár hónap múlva lett egy bevizsgálás (hivatalos Samsung szerviz) ami előtt vissza lett állítva gyárira. Mikor visszajött,
újra használatba lett véve, és az akkori dátum lett ott 06.19. -
KoryHu
senior tag
-
KoryHu
senior tag
Ezt a készüléket 2025. január 22.-én (Galaxy Unpacked esemény) mutatták be, az első használat 2025. január 25. az elég durva és az akku gyártása is 2024 november, amikor épp gyártás elindult talán titkosan.
Szerintem ez egy repacked készülék.
-
lala666
őstag
-
kenguru99
senior tag
-
gerner1
nagyúr
Tippre, nem hivatalos forrásból származót vettél (valszeg csábító volt a másokhoz képesti nyomottabb ár..).
De, ha ez hivatalos viszonteladótól valósult meg, az ultra gáz. -
baitsee23
őstag
-
kenguru99
senior tag
Értettem, köszi. Mondjuk az érdekes, hogy a két zárófólia nem egyforma. Tapintásra, színre sem. Esetleg van valakinél egy eredeti doboz?
-
lala666
őstag
Attól még nem új!!!
Nagyon vissza tudják ám csomagolni,hidd el vagy inkább annak amit látsz az adatoknál!
Vagy most magadat akarod meggyőzni hogy új? -
csubííí
őstag
Ez bizony használt.
Valószínű volt egy gyári beállítás visszaállítás is rajta, azért 2025. Januári az első használatbavétel dátuma.
Ugyanis az törlődik visszaállításkor, így az a dátum lesz majd ott amikor újra használatba lesz véve. -
kenguru99
senior tag
Köszi mindenkinek. Én bontottam ki. Semmilyen fizikai nyomát nem láttam a használatnak. Az egyik zárófóliát téptem le, a másik sértetlen.

-
gerner1
nagyúr
-
dnelb
veterán
-
lala666
őstag
-
polonic
félisten
-
kenguru99
senior tag
-
norti
addikt
-
kenguru99
senior tag
Most vásárolt, új bontatlan telefonnál ezek normális adatok?
Akku ciklus és első használat.
-
KoryHu
senior tag
Ez már kb. fél éve bug a YouTube appban, ugyanúgy shortsokból megnyitott videók is sokszor rosszak vagy nincsenek vezérlők.
-
sfefe
addikt
-
gerner1
nagyúr
"Másik kérdés, hogy az AOD-nak a fényerejét nem lehet emelni?"
- De. Good Lock ⇒LockStar ⇒LockStar (alul) ⇒🗘 Always On Display ⇒AOD Auto BrightnessKikapcsolod az Auto -t, és beállítod ahova tecc.
-
sfefe
addikt
Megjött az Tactical tok..ez nagyon baba veszek is még egyet
ez mennyire bírja amúgy? Olvastam, hogy "szálasorház"?
Másik kérdés, hogy az AOD-nak a fényerejét nem lehet emelni?
S10e-n lehetett...
Köszi -
sfefe
addikt
-
gerner1
nagyúr
-
Technoman
őstag
Kijött az augusztusi bizt. frissítés.523Mb
-
baitsee23
őstag
-
sfefe
addikt
Hát igen sajna 22u-ban nem lehet így eltüntetni azt a sz.r kapszulát... Vagy kapszula vagy vegyesen...nem is értem a kapszulát minek erőltetik..
-
bordi10
senior tag
-
baitsee23
őstag
-
bordi10
senior tag
-
baitsee23
őstag
-
sfefe
addikt
-
csubííí
őstag
Előbb lehet félreérthető voltam.
Good Lock-QuickStar csak úgy lehet megoldani, hogy mindenestől el fog tűnni. Nem lesz semmi féle jelzés, se kapszula se százalék.
Sima energiatakarékosság, normál mód. -
sfefe
addikt
-
csubííí
őstag
-
sfefe
addikt
-
bordi10
senior tag
-
sfefe
addikt
-
csubííí
őstag
A kapszulát lehet eltűntetni, százalék marad.
Beállítások-értesítések-állapotsor. -
sfefe
addikt
Még olyan kérdés hátha tudjátok.
Ebben az akku kijelzésnél meg lehet szüntetni a kapszulát...22U-nál párom telójánál meg a szám szűnik meg és a kapszula marad.... Pont fordítva van...ez 8.5 újdonsága? Övén nem lehet megszüntetni a kapszulát? -
Ateszpapa
addikt
-
sfefe
addikt
-
Ateszpapa
addikt
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
-
kali
legenda
Messenger ügyben kérdeznék még.
Páromnak 22U van ott a Messengerben/ beállítások/ értesítések és hangok/ értesítések testreszabása/ zárolt képernyő, azon belül nálam van : tartalom elrejtése és ne jelenjen meg értesítés választhatóság. De nála 3 van pluszban van a Tartalom megjelenése. Na most zárolt képernyőn, hogy lássam mit írnak és ne csak annyi jelenjen meg, hogy messenger akkor hol mit kell állítanom? Mert nála gondolom ez az a beállítás.beállítások -> értesítések -> alkalmazások értesítései -> messenger -> tartalom megjelenítése vagy elrejtése zároláskor: mindig látható
-
Ateszpapa
addikt
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
Messenger ügyben kérdeznék még.
Páromnak 22U van ott a Messengerben/ beállítások/ értesítések és hangok/ értesítések testreszabása/ zárolt képernyő, azon belül nálam van : tartalom elrejtése és ne jelenjen meg értesítés választhatóság. De nála 3 van pluszban van a Tartalom megjelenése. Na most zárolt képernyőn, hogy lássam mit írnak és ne csak annyi jelenjen meg, hogy messenger akkor hol mit kell állítanom? Mert nála gondolom ez az a beállítás. -
Ateszpapa
addikt
-
sfefe
addikt
Aramid néven keresd. Pitaka/Spigen/Samsung is készít ilyet.
Oks köszi
-
Decske
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy másnál is jelentkezik-e az alábbi 2 youtube-bal kapcsolatos bug, ami nem hinném, hogy a youtube app bugja, mert az előző telefonomon nem jelentkezett, viszont itt rögtön az átköltözés után igen:
- Kisablakban fut a youtube, majd egy idő után, a telefon felodását követően, a lebegőablak a legnagyobb méretére vált, de a rajta lévő UI marad abban a skálázásban, az ablak bal felső sarkában, mint ahol az eredeti ablakméretben volt. Majd dupplakoppra a UI is igazodik egy olyan animáció kíséretében, mintha csak akkor raktam volna nagyobbra az ablakot.
- Lehúzom az értesítősávot, hogy babráljam az értesítéseket, de ahelyett, hogy az értesítésekkel történne, amit akartam, a háttérben lévő youtube felugró ablak helyeződik, vagy méreteződik át.Kurva idegesítő mindkettő.
+ ha már kb. 9gb RAM foglalt, akkor feloldáskor a youtube lejátszás megakad és újraismétli a legutóbbi pár másdopercet. Ez a dolog volt az A55-ömön is, de betudtam a gyenge hardvernek. Azért ezt nem vártam egy csúcstelótól.
Nálam semmi amit leírtál, csak olyan, ha nem zárom be és nem videóban vagyok benne, akkor egy idő után ha előhozom az alkalmazásváltóból csak a fekete háttér fogad. Talán egy hete kezdte el csinálni. Home swipe, újra előhoz rendberakja. Próbáltál cache törlést?
-
Rigormortiis
veterán
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
Arra igen...meg ami az s10e-mben van..mindig feloldja bármilyen száraz a bőröm vagy bármilyen munkát végeztem..
De ez a kijelző alatti ez nagyon gyenge...
Vagy pl a Face ID, használtam kis ideig iPhone -t az baromi jó benne más nem..de ezt irigylem és jó lenne ha lenne e Samuban is .Gondolkodtam Honoron abban van de ez jobb vétel volt most... -
waszabi07
senior tag
-
gerner1
nagyúr
-
dnelb
veterán
sztem arra gondol ami pl s8-s9eken volt. Bármikor dobnám én is a képernyőalatti olvasót azokért cserébe.
-
gerner1
nagyúr
Nem tudom mit értesz fizikai olvasó alatt.. Amíg kapacitív olvasót használt a Samu az S & Note sorozatokon, nálunk azokkal is kiegyensúlyozottabb lett/volt a használatuk, miután elkezdtük nem 1db mintát felvinni + időközönként megújítani azokat.
Persze, nem kötelező elem. -
dnelb
veterán
-
norti
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy másnál is jelentkezik-e az alábbi 2 youtube-bal kapcsolatos bug, ami nem hinném, hogy a youtube app bugja, mert az előző telefonomon nem jelentkezett, viszont itt rögtön az átköltözés után igen:
- Kisablakban fut a youtube, majd egy idő után, a telefon felodását követően, a lebegőablak a legnagyobb méretére vált, de a rajta lévő UI marad abban a skálázásban, az ablak bal felső sarkában, mint ahol az eredeti ablakméretben volt. Majd dupplakoppra a UI is igazodik egy olyan animáció kíséretében, mintha csak akkor raktam volna nagyobbra az ablakot.
- Lehúzom az értesítősávot, hogy babráljam az értesítéseket, de ahelyett, hogy az értesítésekkel történne, amit akartam, a háttérben lévő youtube felugró ablak helyeződik, vagy méreteződik át.Kurva idegesítő mindkettő.
+ ha már kb. 9gb RAM foglalt, akkor feloldáskor a youtube lejátszás megakad és újraismétli a legutóbbi pár másdopercet. Ez a dolog volt az A55-ömön is, de betudtam a gyenge hardvernek. Azért ezt nem vártam egy csúcstelótól.
Hulladék az új Youtube app, nem a telefon hibája.
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
Hát páromnak a 22U is egy kuka olvasó...a fizikai olvasónál soha nem kellett újítani... És az tényleg 10/10 olvassa...
Ezen van vmi üveg nem tudom milyen de szó szerint rá kell nyomni az ujjam, hogy olvassa ...lehet nem jó erre passz...így vettem -
waszabi07
senior tag
-
dnelb
veterán
Na ők sokácok hagytam magam rádumálni.
Tegnap óta egy JatBlack lapul a zsebemben... Hát nem kicsi...
Melyik a legvékonyabb tok?
Meg van rajta üveg fólia ( nem tudom milyen )de erősen rá kell nyomni az ujjam...igaz szárazabb néha de fura ... ( Ezért mondom mindig a fizikai olvasó sokkal jobb.
)legvékonyabb tok az alzás szilikon. Üveget én dobtam róla, élmény azóta használni az ujjlenyomatolvasot. 100/100
-
gerner1
nagyúr
Meg van rajta üveg fólia ( nem tudom milyen )de erősen rá kell nyomni az ujjam...igaz szárazabb néha de fura ... ( Ezért mondom mindig a fizikai olvasó sokkal jobb.
)Jó ennek is az olvasója (ahogy a korábbiaké is volt), de érdemes mind a 4.minta lehetőséget kihasználni + időközönként megújítani őket.
Védőüveg is volt téma többször, keress rá arra is, mert igenis van amivel az ujjlenyomat is 10/10, és nem lutri. -
sfefe
addikt
) -
Morph33
tag
-
csaba1203
addikt
-
MaxxDamage
félisten
-
vilmose33
őstag
-
sfefe
addikt
Mire gondolsz?

Hááát, hogy nagy....nem lapátjaim voltak eddig...igaz olvasni meg jobb a nagyon csak hát napközben mászkálni vele...ki a zsebből be a zsebbe stb...
-
MaxxDamage
félisten
-
sfefe
addikt
Hááát csak ez a méret.
-
dnelb
veterán
a kijelzo felépitese miatt nem lehet jobb a 26u kijelzoje, élességben semmiképp. És sajnos a 27u is olyan lesz.
-
MaxxDamage
félisten
-
sfefe
addikt
-
baitsee23
őstag
-
baitsee23
őstag
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Hasonló szerűn gondolkodom csak Én nem tudom melyik legyen S25U vagy a sima S26?
-
vilmose33
őstag
Helló
Kollégámnak S26U van, szerencsére neki nem jött elő a kijelző hiba. Talán picit jobb a kijelző ha egymás mellé teszed, sebbeségben szerintem nincs különbség még. Viszont S25U olcsóbb. -
tylerddd
veterán
Nem tudom, hogy az S26U-nak van-e valami flúgja, de én most már, 2026 szeptemberében lehet azt venném inkább a helyedben. Én januárban vettem 2 hónappal az S26U megjelenése előtt az S25U-t, de nem bántam meg. Nem is volt mondjuk telóm, nem bírtam volna 2 hónapig valami kényszer-készülékkel. Nem cserélném le S26U-ra, de a te helyedben azt venném, ahogy írtam.
-
baitsee23
őstag
Ha sima S24-et váltanál S25 ultrára akkor lehet rajta gondolkodni.
Én A55-ről váltottam S25 ultrára. Igaz számomra még az A55 is mindent tudott amire szükségem volt teljesítmény tekintetében, de a jobb kamerák (és főleg a zoom) miatt váltottam. A sima S24 azért jobb kamerás felhozatallal rendelkezik mint egy A55 de azért nem olyan nagyon sokkal jobb.
Ha S24 Ultrád van akkor szerintem nem éri meg azt cserélni hacsak nem lóg ki belőle a púpos akksi vagy valami hasonló.
Igen, sima S24, nem elírás.
Azt tudom, hogy megérné a váltást, de mennyire érné meg S26 Ultrára váltani? -
bossbob
tag
Ha sima S24-et váltanál S25 ultrára akkor lehet rajta gondolkodni.
Én A55-ről váltottam S25 ultrára. Igaz számomra még az A55 is mindent tudott amire szükségem volt teljesítmény tekintetében, de a jobb kamerák (és főleg a zoom) miatt váltottam. A sima S24 azért jobb kamerás felhozatallal rendelkezik mint egy A55 de azért nem olyan nagyon sokkal jobb.
Ha S24 Ultrád van akkor szerintem nem éri meg azt cserélni hacsak nem lóg ki belőle a púpos akksi vagy valami hasonló.
-
baitsee23
őstag
Sziasztok!
S24 váltásán gondolkozom. Maradnék a Samsungnál. De mivel az S26 Ultra nem túl nagy előrelépés az S25 Ultrához képest, ezt is számba vettem. Olcsóbb is, és bőven lesz rá még frissítés is.
Ti, mint tapasztaltak mit javasoltok?
-
gerner1
nagyúr
-
lala666
őstag
-
KoryHu
senior tag
-
lala666
őstag
+1
Egyetértek, nem éppen egy friss (és érdemben azóta sem javított) problémáról van szó (2019-ból..). De, a mai napig ilyen szimptómák vannak (eltűnik a térerő, megszakad a net, híváskor csipog - szakad - bugyborékol - halk a másik fél a vonalban, SMS érkezik=nem fogadott hívásokról, panaszkodnak hogy nem vagyok elérhető miközben volt térerőm, stb..) az északi parti MÁV fővonal mentén is, egészen Keszthelyig. Vagy M7, M3 mentén több helyen, egész évben. És, biztosan van még több is, a folyamatosan változók (random) mellé, szolgáltatótól függetlenül.Apósék nyaralója az északi parton van (messze a parttól). Ott, holtszezonban, eddig nem volt 5G egyik szolgáltatóval se. 4G (One & Yeti) is csak legfeljebb 1pálcika nappal (éjjel az sem), VoLTE még nappal csak-csak, éjjel az sincs (Telekommal semmi!). 2G van, de a környéken azzal is vannak vakfoltok (ha éppen tennénk egy túrát) One & Yetivel, de ugyanitt Telekom picit erősebb jellel van (továbbra is 2G)..
A szezon kezdetével (akkor is eleinte csak a hétvégeken) kezd vastagodni a térerő, és előkerül az 5G is (érdekes, hogy elsőként a Telekom-é). A szezon elindulása után, hétköznapokon a hívásminőség többnyire jó, de hétvégente az is gyakrabban tré lesz, és a NET is jelentősen lelassul, hiába a jó térerő. A parton ugyanez.Kapcsolódóan..- nem véletlen, hogy bárhol az országban, a nagyobb rendezvények/események helyszínei körül (és idejére) is, gyakran látni a +kapacitást biztosító mozgó bázisállomást (KÉP). Vagy, ha plö műszaki hiba miatt van kiesés (az esetek többségében, ezeket sem kötik az előfizetők orrára). A hálózatüzemeltetésben alkalmazott egyéb elemek miatt (pl QoS ⇒Rate Control..), a túlterhelt tornyokon leesik a szolgáltatások minősége (hangminőség is, a sávszélesség mellett), akkor is ha éppen "jó" a térerő.
Hát nagyon gáz helyzet amúgy. 2026.és még itt tartunk.
-
sfefe
addikt
-
tylerddd
veterán
-
Skod
senior tag
Nem tudom, hogy Messenger vagy Android verzió vagy mi függő, de most ha csinálok egy képernyőképet és utána megnyitom a Messengert, akkor lebegő ablakban ott van a kép küldéshez. Az is ku*vára zavart, hogy eddig ugyanilyen megoldásnál a Samsung billentyűzet felső sávjában volt ott a képernyőképezett tartalom beszúrásra, de most ez miiiii??? Miért gondolják, hogy képernyőkép után a Messengerbe lépve én azt el akarom ott küldeni?!

-
gerner1
nagyúr
+1
Egyetértek, nem éppen egy friss (és érdemben azóta sem javított) problémáról van szó (2019-ból..). De, a mai napig ilyen szimptómák vannak (eltűnik a térerő, megszakad a net, híváskor csipog - szakad - bugyborékol - halk a másik fél a vonalban, SMS érkezik=nem fogadott hívásokról, panaszkodnak hogy nem vagyok elérhető miközben volt térerőm, stb..) az északi parti MÁV fővonal mentén is, egészen Keszthelyig. Vagy M7, M3 mentén több helyen, egész évben. És, biztosan van még több is, a folyamatosan változók (random) mellé, szolgáltatótól függetlenül.Apósék nyaralója az északi parton van (messze a parttól). Ott, holtszezonban, eddig nem volt 5G egyik szolgáltatóval se. 4G (One & Yeti) is csak legfeljebb 1pálcika nappal (éjjel az sem), VoLTE még nappal csak-csak, éjjel az sincs (Telekommal semmi!). 2G van, de a környéken azzal is vannak vakfoltok (ha éppen tennénk egy túrát) One & Yetivel, de ugyanitt Telekom picit erősebb jellel van (továbbra is 2G)..
A szezon kezdetével (akkor is eleinte csak a hétvégeken) kezd vastagodni a térerő, és előkerül az 5G is (érdekes, hogy elsőként a Telekom-é). A szezon elindulása után, hétköznapokon a hívásminőség többnyire jó, de hétvégente az is gyakrabban tré lesz, és a NET is jelentősen lelassul, hiába a jó térerő. A parton ugyanez.Kapcsolódóan..- nem véletlen, hogy bárhol az országban, a nagyobb rendezvények/események helyszínei körül (és idejére) is, gyakran látni a +kapacitást biztosító mozgó bázisállomást (KÉP). Vagy, ha plö műszaki hiba miatt van kiesés (az esetek többségében, ezeket sem kötik az előfizetők orrára). A hálózatüzemeltetésben alkalmazott egyéb elemek miatt (pl QoS ⇒Rate Control..), a túlterhelt tornyokon leesik a szolgáltatások minősége (hangminőség is, a sávszélesség mellett), akkor is ha éppen "jó" a térerő.
-
gerner1
nagyúr
Én ezt megértem, kösz a leírást.
Ettől még ma pl 10 órakor nem tudtam normálisan telefonálni a telephelyünk udvarán, majdnem full térerőn 4G VOLTE-n, (net nem szakadt meg), a másik fél Balatonfenyvesen a Balaton partján ült, mert tíz másodpercenként bugyborékolt, digitális zörejbe mentek a fél mondatok. Látszólag érthetetlen okból. Korábban használtam Huawei, aztán Honor, még korábban LG telefont, talán egyszer ha láttam ilyet. Most meg hetente bugyborékol a hívások 10%—a.
Örülj neki, hogy korábban nem jött veled szembe. Annak oka azonban, nem az említett gyártók termékei.
Most sem az miatt van az az x-százalék, amit a kezedben fogsz. Olvass bele akár az iPhone topikba, hogy ~kb mióta jeleznek ilyesmit (is), ott ugyanúgy. -
lala666
őstag
Én ezt megértem, kösz a leírást.
Ettől még ma pl 10 órakor nem tudtam normálisan telefonálni a telephelyünk udvarán, majdnem full térerőn 4G VOLTE-n, (net nem szakadt meg), a másik fél Balatonfenyvesen a Balaton partján ült, mert tíz másodpercenként bugyborékolt, digitális zörejbe mentek a fél mondatok. Látszólag érthetetlen okból. Korábban használtam Huawei, aztán Honor, még korábban LG telefont, talán egyszer ha láttam ilyet. Most meg hetente bugyborékol a hívások 10%—a.
Aztán a Balaton parton akármilyen telód lehet raklap k@kit ér, olyan gáz ott. Fiamèkkal nem tudtam rendesen beszèlni Szemesen voltak. Iphone ,telekom.
-
KoryHu
senior tag
Attól, hogy én 2G -n vagyok (~fix -en), persze lehet olyan körülmény, hogy nem panaszkodom a felém érkező hangra, ha "az".. - a túloldalról:
- VoLTE -n érkezik. Még ha annak az aljával (12,65 kbps) is. Ekkor, ha én a legjobb 2G-s körülményben vagyok, akkor ez (és az ettől jobb VoLTE -s hang is!) 12,2 kbps -sel jeleneik meg nálam. Így valóban csekély a különbség.
- A túloldal is 2G -n van, de jó térerővel. Így ebből levezethetően annak felső - 12,2 kbps -hez közelítő, vagy azt kimaxoló bitmennyiség érkezik irányomba. Ezt pedig, ennyivel kapom én is, mert nálam is a legjobbak a 2G -s körülmények. Megint nincs, vagy csekély a különbség.
- Vezetékesről is visszabutítás van (mert annak is magasabb a minimuma), mint a 2G -n annak legjobb körülményével elérhető: max. Így, ebben az esetben is 12,2 kbps -t hallok, ha a legjobb 2G -s körülményekben vagyok.Az "én" oldalamról:
Valszeg az "én" oldalamról érkezőre sem panaszkodnak, ha én, zömében jó térerős 2G lefedettségben mozgok, mert így tőlem is annak max (12,2 kbps) bitrate -jével, vagy ahhoz közelítő alacsonyabb értékűvel megy (akármin is legyen a túloldal) a másik irányába.+Mindkettőnél ("én"/túloldal) ott van még, hogy mit szoktam meg(?), vagy esetleg mihez van fülem (?). Én pl hallom a különbséget a 2G, és a VoLTE közt, ha a hívás mindkét végén VoLTE -n vannak a készülékek. Nekem, nem ugyanaz a kávéház.
Szóval, minden hívásnak minimum 2vége van (konferencia hívásnál lehet több is). Mindegyiket vizsgálni kell. + ahogy romlik a térerő (bármelyik oldalon), két folyamat zajlik egyszerre:
1. Moduláció váltás.
2. Codec-váltás (AMR). Mivel az 1-es miatt, szűkebb lesz a rádiós csatorna, a hangtömörítő szoftver azonnal -dinamikusan- lejjebb veszi a hang bitrate -jét (pl a legrosszabb 2G térerőnél 4,75 kbps -ra), és az ezzel felszabaduló sávszélességet hibajavító adatokkal (FEC) tölti fel, hogy beférjen a szűkebb keresztmetszeten, és a hívás ne szakadjon meg."Ellenben vannak időszakok, amikor VOLTE-n 4G-n az irodámban nem lehet telefonálni, mert vagy szakadozik, vagy egyszerűen eltűnik a másik fél, sőt van hogy ki se cseng fél perc süketség, ilyenkor a hívást is 1-2 mp megszakítani. (hang van beállítva, lezárás, felépülésre, és ennyi idő eltelik)."
- Ez egy fallback hiba. Elég régóta létezik. Előfordul más típusokkal is (példa egy említettre..- az azzal kapcsolatban is fellelhető számos közül..).Én ezt megértem, kösz a leírást.
-
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdtek osztani, egy új "S" -jelölésű OXM (*CCZH1) frissítést: EUX, ILO, THL, XID, INS régiókódokra (is).
Ezzel, a BL-értéke, ismét változik.
-
zsizsef
senior tag
Oneui 8.5 update érkezett.
-
waszabi07
senior tag
Szoktam ezzel találkozni (S26U -val is), de inkább bringás túrázás közben (Yeti & One). Én úgy vettem észre, hogy mintha a One -nal lenne gyakoribb. Idén kaptam másfél-évesen egy i16PM -ot (a korábbi i15PM után) cégesnek, és azzal is elő-elő fordult (One & One) már. Olyan is volt már párszor, hogy jó térerőn is elment a net. Általában, a repülőmód azon is segít, de többször volt, hogy az sem. Jellemzően mozgásban voltam ezekben az esetekben, tehát nem statikusan egyhelyben (pl munka közben az irodában).
Telekom -mal nem tudom. Nálunk az nincs. Legutóbb is úgy kértem kölcsön.Most hogy vissza gondolok a one-os telefonálások után csinálta mindig… de nekem ez így használhatatlan akkor sajnos. Pedig mennyivel jobban kezeli a dual simet a droid mint az ios… de így csak szívok vele.
-
dnelb
veterán
Nem tudom, hogy Messenger vagy Android verzió vagy mi függő, de most ha csinálok egy képernyőképet és utána megnyitom a Messengert, akkor lebegő ablakban ott van a kép küldéshez. Az is ku*vára zavart, hogy eddig ugyanilyen megoldásnál a Samsung billentyűzet felső sávjában volt ott a képernyőképezett tartalom beszúrásra, de most ez miiiii??? Miért gondolják, hogy képernyőkép után a Messengerbe lépve én azt el akarom ott küldeni?!

én 3 hónapja nem frissítettem a rendszert és nekem is megjelent ez, szóval sztem fb újítás

-
kali
legenda
Azért kérdeztem, mert ha átkapcsol valami miatt, nehezebben állhat vissza. One-nál előfordulhat, de szerintem a telefon típusától függetlenül is.
-
tonyrulez
őstag
Próbáltam de ékezetes karaktereket nem találtam. Tudsz erről küldeni egy képet?
Ékezetes karakterek ott nem szerepelnek sajnos, hanem mint egyedi szöveg (ahova bármit beírhatsz) adhatod hozzá. Ez együtt jár azzal is hogy nagybetűvé nem fog változni, mondat elején a megszokott módon kell előhívni
-
gerner1
nagyúr
Szoktam ezzel találkozni (S26U -val is), de inkább bringás túrázás közben (Yeti & One). Én úgy vettem észre, hogy mintha a One -nal lenne gyakoribb. Idén kaptam másfél-évesen egy i16PM -ot (a korábbi i15PM után) cégesnek, és azzal is elő-elő fordult (One & One) már. Olyan is volt már párszor, hogy jó térerőn is elment a net. Általában, a repülőmód azon is segít, de többször volt, hogy az sem. Jellemzően mozgásban voltam ezekben az esetekben, tehát nem statikusan egyhelyben (pl munka közben az irodában).
Telekom -mal nem tudom. Nálunk az nincs. Legutóbb is úgy kértem kölcsön. -
tylerddd
veterán

-
Leslie1966
senior tag
Nekem 5 darab sim van benne.Yettel fizikai, One fizikai, Telekom esim, és két One esim. Mindegyikkel megy a net, akárhogyan váltogatom őket.
-
waszabi07
senior tag
Egyik telekom, ennek használom a mobilnetjét, a másik meg one és azon is van mobilnet amúgy.
Átkapcsolás sem segít úgy vettem észre…
Most már át is raktam a saját sim-em egy iphone-ba, mert ez így használhatatlan nekem. -
< CyberBob >
őstag
-
zsizsef
senior tag
Új sorba kirakni csak az ékezetes gombokat lehet?
Nem, ott van a plus jel azzal tudsz hozzáadni szinte bármit.
-
< CyberBob >
őstag
-
kali
legenda
Két SIM-mel használom az első pillanattól és nem tapasztaltam a leírtakat.
Mind a kettő Telekomos SIM.
Mind a két SIM-eden van mobilnet? Az a preferált, aminél tapasztalod a hívás után? Internet átkapcsolása bekapcsolva? Mikyen szolgáltatós SIM-ek? -
waszabi07
senior tag
Aki dual simmel használja a telefont tapasztal ilyet?
telefonálás után 4g-t ír a telefon de mégsincs mobilnetem, repülő üzemmódba rakom majd vissza és utána jó.
1 simmel nem tapasztaltam ilyet egyszer sem. -
gerner1
nagyúr
. Én ma három db hívást direkt 2G - n bonyolítottam le Yettelen (gyárilag), semmilyen hívásminőség probléma nem volt.Ellenben vannak időszakok, amikor VOLTE-n 4G-n az irodámban nem lehet telefonálni, mert vagy szakadozik, vagy egyszerűen eltűnik a másik fél, sőt van hogy ki se cseng fél perc süketség, ilyenkor a hívást is 1-2 mp megszakítani. (hang van beállítva, lezárás, felépülésre, és ennyi idő eltelik).
Ha működik, akkor viszont nagyon jó 1 mp kicsöngés, jó hang. A gond hogy ez kb 80%-ban van így.
Attól, hogy én 2G -n vagyok (~fix -en), persze lehet olyan körülmény, hogy nem panaszkodom a felém érkező hangra, ha "az".. - a túloldalról:
- VoLTE -n érkezik. Még ha annak az aljával (12,65 kbps) is. Ekkor, ha én a legjobb 2G-s körülményben vagyok, akkor ez (és az ettől jobb VoLTE -s hang is!) 12,2 kbps -sel jeleneik meg nálam. Így valóban csekély a különbség.
- A túloldal is 2G -n van, de jó térerővel. Így ebből levezethetően annak felső - 12,2 kbps -hez közelítő, vagy azt kimaxoló bitmennyiség érkezik irányomba. Ezt pedig, ennyivel kapom én is, mert nálam is a legjobbak a 2G -s körülmények. Megint nincs, vagy csekély a különbség.
- Vezetékesről is visszabutítás van (mert annak is magasabb a minimuma), mint a 2G -n annak legjobb körülményével elérhető: max. Így, ebben az esetben is 12,2 kbps -t hallok, ha a legjobb 2G -s körülményekben vagyok.Az "én" oldalamról:
Valszeg az "én" oldalamról érkezőre sem panaszkodnak, ha én, zömében jó térerős 2G lefedettségben mozgok, mert így tőlem is annak max (12,2 kbps) bitrate -jével, vagy ahhoz közelítő alacsonyabb értékűvel megy (akármin is legyen a túloldal) a másik irányába.+Mindkettőnél ("én"/túloldal) ott van még, hogy mit szoktam meg(?), vagy esetleg mihez van fülem (?). Én pl hallom a különbséget a 2G, és a VoLTE közt, ha a hívás mindkét végén VoLTE -n vannak a készülékek. Nekem, nem ugyanaz a kávéház.
Szóval, minden hívásnak minimum 2vége van (konferencia hívásnál lehet több is). Mindegyiket vizsgálni kell. + ahogy romlik a térerő (bármelyik oldalon), két folyamat zajlik egyszerre:
1. Moduláció váltás.
2. Codec-váltás (AMR). Mivel az 1-es miatt, szűkebb lesz a rádiós csatorna, a hangtömörítő szoftver azonnal -dinamikusan- lejjebb veszi a hang bitrate -jét (pl a legrosszabb 2G térerőnél 4,75 kbps -ra), és az ezzel felszabaduló sávszélességet hibajavító adatokkal (FEC) tölti fel, hogy beférjen a szűkebb keresztmetszeten, és a hívás ne szakadjon meg."Ellenben vannak időszakok, amikor VOLTE-n 4G-n az irodámban nem lehet telefonálni, mert vagy szakadozik, vagy egyszerűen eltűnik a másik fél, sőt van hogy ki se cseng fél perc süketség, ilyenkor a hívást is 1-2 mp megszakítani. (hang van beállítva, lezárás, felépülésre, és ennyi idő eltelik)."
- Ez egy fallback hiba. Elég régóta létezik. Előfordul más típusokkal is (példa egy említettre..- az azzal kapcsolatban is fellelhető számos közül..). -
csonkadavid
tag
Szia, sok beállítási lehetőséged nincs. Két telót használok és bármilyen jó telefon is a 25 ultra, bizonytalan hálózati körülmények között a Xiaomi 15T pro sokkal megbízhatóbban működik. Pont ezért használom a céges dokgokhoz azt, mert ott kellemetlen a megszakadt hívások sora. Nagyon sok készüléket végigpróbáltam az utóbbi időben. Alapból a Z-flip 7- el pl. alig tudtam telefonálni. Megszakadt, ki sem ment, robothang, szakadozott hang. Ott annyi lett a megoldás, hogy áttettem a CSC-t indonézre és lett Volte kapcsoló. Amikor azt kikapcsoltam tudtam végre telefonálni. 2g-re váltott híváskor, de ahogy olvasom jövőre ez a megoldás is ugrik. Ebből a szempontból még a Honor telefonok remekül teljesítenek. A magic V3-al mindig mindenhol lehetett telefonálni.
A S25 ultra egy szinte tökéletes telefon, de bizonytalan hálózati körülmények között csinál érdekes dolgokat, kicsit előbb jön zavarba mint az előbb említett készülékek.
Mondjuk a Samsung azért legalább igyekszik kordában tartani az SAR értékeket.
A másik, hogy szerintem a szolgáltatók is össze-vissza variálnak. Ide oda váltogatnak a telefonok a tornyok meg a technológiák között, akár hívás közben is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vallás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tesla topik
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- RAM topik
- Hálózati / IP kamera
- BestBuy topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Egy darab pluszjellel gazdagodott a Galaxy A07s
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- További aktív témák...
- Mega Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- ASUS TUF Gaming A15 Ryzen 7 7435HS RTX 4060 8GB 16GB RAM+1TB SSD 144Hz
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U / 4450U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Dell Latitude 5310,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11

ez mennyire bírja amúgy? Olvastam, hogy "szálasorház"?
.

igazából nekem csak azért kell hogy ne csússzon ki a kezemből, védeni szerintem nem véd

gyuri81