Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz King Unique #76179 üzenetére
Akkor a linkedből kitűnően sikerült újból feltalálnom a kereket. Bár az én megoldásom egyszerűbb volt, mivel nem VirtualBoxszal vagy VMware-rel csináltam. Feleslegesnek tartom ezeket, ha egyszer ott van a kernelben a beépített hardveres KVM virtualizáció, csak egy kisebb QEMU csomagot kell felrakni hozzá, ami meg ott a tárolókban. Cserébe alapból fapadosabb, mert nekem kell parancssorban, kapcsolókból beüzemelnem a virtuális gépet, de vannak hozzá GUI-s frontendek is. A VirtalBox amúgy is egy bughalmaz, a Vmware Player meg jóféle progi, de pain in the ass, ahogy minden kernelfrissítéskor új kernelmodult forgat és telepít, ami félre tud menni néha.
Amint már írtam, Rufuszban megpróbáltam ezt a Ctrl+F kombót, meg ennek az opcióknál kivezetett beállítását is (Detect USB Hard Disks), mindkettő ugyanazt a funkciót kapcsolja ki-be. Valamiért nem akarta a tutit, sehogy nem akarta látni az USB-s lemezt, de szerintem is a virtualizáció hibája volt, azért nem tudta telepíteni a Win10 a drivereket sem hozzá. Egyébként ez a módszer, amivel telepítettem, jobb is, meg rosszabb is, mint a Win To Go. Annyiból jobb, hogy korlátozásmentes Win10-et kaptam vele, ami normál telepítés, nincsenek megkötései. Ez nekem jobb is, mivel régebbi játékokhoz tartom, amik Linuxon Wine alatt nem vagy rosszul futnak. A Win To Go előnye viszont, hogy azt simán átdugod egy teljesen másik hardverkiépítésű gépbe, és ott is mennie kell, ez az én telepítésemről nem mondható el, az vagy fut, vagy nem, teljesen lutri, de úgyis csak egy gépen használom, ezen meg megy.
Nem akartam a beépített SSD-n lévő partíciókat szétqrni dual boottal, meg partícióátméretezéssel, volt itthon elfekvőbe egy használt 64 gigás SATA2 SSD, amit pendrive-ként való használatra vettem nagyon olcsón, legfőképp OS-ek gyors telepítésére használtam eddig, nagyon meggyorsította a telepítést, hogy az OS telepítő kiírása is ment mint a villám USB3-SATA2 sebességgel, a telepítő is pillanatok alatt bootol be SATA2-es sebességgel, meg SATA2-es SSD-ről SATA3-as belső SSD-re a telepítés is marha gyors, tényleg nincs néhány perc, mindegy milyen OS. Viszont ritkán volt rá szükség, úgy voltam vele, hogy most hasznosítom ezt a meghajtót kicsit gyakoribb felhasználási célt találva neki. Úgyis van legális Win10 Pro OEM licencem a géphez, jött a refurbished lapossal, legalább használom is, nem potyára fizettem érte, mert bár nem szerepel külön tételként a számlán, de az árban belefoglalva ezt is kifizettetik az emberrel.
-
-
Geth
veterán
Free Upgrade aka digital entitlement esetén (W7/8-ról upgrade, W7/8 kulcs) átkonvertáltad az eddigi licencet géphez kötöttre.
Ha "nagyon" megváltozik a gép (legtöbbször alaplapcserét jelent), akkor elvész.
Ez alól csak úgy lehet kibújni, ha még csere előtt MS acc-hoz kötöd ("upgradeled" a local usert).
Ilyenkor az új gépen szintén rendszerszinten belépve az MS acc-ba áthozható. Elvileg a régi gép (mégsem füstölt el az alaplap), elveszti az aktivációt.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
-
Attila2003
tag
válasz Doky586 #76150 üzenetére
Itt nem arról van szó hogy 150 forint miatt csődbe megyek,. hanem nem e valami kémprogram ami leszívja a többi pénzt. Pay Pal-om nem volt, nem tudom. Volt valami szabályzat változás ami miatt hirtelen probléma lett a 16-éven aluli gyerekek fiókja? De ha neki nincs a nevén hitelkártya, más nevűt elfogad? Például az enyémet?
-
-
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #76187 üzenetére
Megválaszolom magamnak. Rövidítek, mert a fél napom ráment erre...
Eltávolítottam két helyről is a MS-fiókot, mert mind a két szülői emailcím alá be lett vonva a gyerek fiókja.
Ezután rendszergazdai fiókká váltottam a fiókot, és engedte, hogy helyi fiókként léphessek be vele.
Miután ez megtörtént, elvettem a rendszergazdai jogot és általános jogúvá tettem.Viszont ami a gond, hogy hiába léptem be a CSR Racing játékba a facebook fiókommal, és a saját MS-fiókommal, elveszett minden addigi mentés, és lehet elölről kezdeni az egész játékot.
Erre valaki nem tud megoldást? -
-
tpeter77
addikt
válasz #86564352 #76213 üzenetére
Tudom, csak azért volt fura, mert gondoltam, ha bejelentkezek a MS fiókkal amit a játék kér a legelső használatnál, valamint még a főoldalon külön lehet FB fiókkal is belépni, akkor egy újratelepítésnél nem lesz gond, mert úgy hittem, ott tárolják el az elért eredményeket, de nem, sajnos ezek nem tárolnak el semmilyen adatot.
Ezt elcsesztem rendesen... de legalább most lemondott egy időre erről a játékról :-) mert nincs kedve nulláról kezdeniegyébként hova menti, telepíti a win10 ezeket a játékokat? Mert csinálnék én mentést a játékokról, ha tudnám hol kell, mert eldugva pakolja el az Áruházból letöltött programokat ez a szemét...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Attila2003 #76210 üzenetére
Nyilván biztonságosan csak virtuális bank kártyával lehet. Én is ilyet használok. Nem használok One Driveot, ezért nem értem a problémád. Arra viszont figyelj nehogy Te kövess el csalást.
-
törölt tag
válasz tpeter77 #76214 üzenetére
Ezek szerint áruházi játék. Az már nem olyan mint régen könyvtár szinten kimásolod, azt hiszem az áruházi appok telepített mappáját alapból megnézni se engedi a rendszer. (WindowsApps mappa) Az Xbox app nem tárolta el? Sajnos többet nem tudok hozzászólni ehhez. Az biztos amilyen állapotban van a Store, nem fog a Microsoft nekimenni a Steamnek.
-
Pityu.
nagyúr
Ezt lehet törölni,vagy majd magától törli a windows?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tudnátok segíteni hogy tudnám a DPC Latency-t megszüntetni?
Mindegy hogy zenét hallgatok vagy játszok,bizonyos időközönként 1 ms-es akadásokat produkál a hang.
Néztem Youtubon "megoldásokat" de egyik sem segített
Próbáltam az energiagazdálkodásban a proci teljesítményét lejjebb vinni,friss drivereket raktam fel de semmi.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi!Szép napot!
-
chungee
addikt
Napot!
A társításhoz eltűnt nálam az a sor hogy default-ra akarom beállítani az adott progit Hogyan tudom visszahozni
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A laptopomra kötöttem két monitort és szeretném használni mindkét monitort és a laptop kijelzőjét is. Tehát 3 kijelzőt. Van erre valahogyan lehetőség windows 10 alatt?
-
Doky586
nagyúr
válasz Frawly #76159 üzenetére
Nekem sikerült Win to GO lemezt összehoznom a végén Rufus-al.
De inkább maradok Win PE mellett a tool-os eszközöknél, ez csak a BitLocker képessége miatt hasznos nekem, hogy nem kell VirtualBox -ban létrehozni őket.Először pendrivera próbáltam (ami 20-al ír és 80-al olvas) de olyan tetű lassan futott a win10 hogy percek (2-5) teltek el az egérkattintás és az ablaknyílás közt.
USB3 HDD-re próbálva egész tűrhető lett ámbár nem túl pattogós az SSD-hez szokott szememnek. Persze nem aktiválódott a Pro verzió a Home winhez szokott gépembe dugva, de elvileg ez csak a gépház 'Személyre szabás' és 'Fiókok' menüpontját korlátozza le..
[ Szerkesztve ]
-
SenorDave
tag
Üdv , idő közben megoldódott az alaplapi vga probléma...kiszedtem a deszkából az elemet és vissza!
Most viszont random lefagy a gép ( pár napja volt ram csere).
Bluescreen intelppm.sys intelppm.sys+189b hibára hivatkozik, Végig néztem mindent , ramok cserélgetése, hdd -t lehúztam csak ssd ment amin a rendszer ,vga ki de, semmi, stabilitás teszt is szépen megy...és még is random filmnézés esetleg olvasás közben lefagy. Mégy egy rendszer telepítést rátolok szabadnapomon és marad a táphiba. Mivel pár alkalommal olyat is csinált hogy leállt ventilátorok felpörög leáll ezt így 6-8x egymás után kis pihi és rendesen ment...kábeleket átnéztem egyenlőre nem csinálja..Aida feszültségeket jelzi hogy ok minden egyedül stressznél esik a 12V 10-11 ig ...
-PS3/4 gépek tisztítását, pasztázását vállalom. 3 kerület .Írj bátran!
-
Geth
veterán
Power schemet próbáltad átrakni High performance-ra, vagy Power saverre?
Nekem előbbivel rosszab lett, de utóbbival megjavult.
Van egy csomó rejtett beállítás ezekben a sémákban, valamelyik megjavította (S775 Xeon).
Azok a beállítások, amik alapból látszódnak ezekben a sémákban, nem befolyásolták.(#76225) premierpark: Lehetőség van (jobb katt desktopon, Display Settings mit mutat?), kérdés, hogy a gép támogatja-e
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #76232 üzenetére
Persze, mert ezek csak példák voltak, ennél jóval több Symlink, Junction van alapból a rendszerben.
Hardlinket nem tudom alapból használ-e a Windows...
De valójában azok is egyszer foglalnak helyet, pont ez az értelmeNormálisabb file managerekben (Far manager) a symlinkek számolását ki lehet kapcsolni ha egy könyvtár méretére vagyok kiváncsi, de a junctionre, hard linkre nem találtam opciót.
Utóbbit bajos is vizsgálni, mert igazából minden file ami nem junction vagy symlink, az valójában hardlink, csak 1 db. mutatóval -
Geth
veterán
válasz krealon #76234 üzenetére
Hehe, nem.
A junction (also called a soft link) differs from a hard link in that the storage objects it references are separate directories, and a junction can link directories located on different local volumes on the same computer. Otherwise, junctions operate identically to hard links. Junctions are implemented through reparse points.
Hardlinknek ugyanazon a volumeon kell lennie, junctionnek nem (hiszen a korábban említett példa is lehet akár másik disken/volume-on
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Windows 10 Tavaszi Alkotói Frissítésének újdonságai:
[link] -
-
sajog159
aktív tag
válasz King Unique #76118 üzenetére
Igén, minden OK.
Köszönöm! -
TRob1
veterán
Főleg annak aki nem távolítja el teljesen, majd rakja újra a vga drivert.
Amúgy ezt most miből állapítottad meg? Vagyis miért érzed úgy? Mi volt abban az újdonságlistában ami ezt sugallja?
ui: Nálam megy 2 gépen, eddig kutya bajuk (kopp-kopp) Habár sosem volt gondom win10-zel.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Ha felteszem a Realtek Nahimic-ot vagy csak a realtek-et akkor nem tudom külön választani a gépen lévő jack-et és az alaplapi hátlapon lévő jacket, hogy külön kezelje őket, de ha letörlöm akkor külön kezeli őket, de akkor meg játék alatt nincs hang.A gyártó oldaláról töltöttem le Msi b350 tomahawk. Valaki tudna abban segíteni hogy legyen játék alatt hang is, és külön is tudjam választani a 2 jack-et?
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Néztem a Start menü és Tálca gondra, hogy nem megy, kattintásra nem csinálnak semmit, na most az a 1709 valamelyik frissítésével az én asus laptopomon megoldódott. Reméljük az új 1803 frissítéssel nem fog visszajönni.
Azért kérdezném még így is ,hogy sokan ajánlották a tálca és start menü problémára azt, hogy a DDU programmal teljesen legyalulni a videókártya drivert, s aztán felrakni a legfrissebbet neki s hogy ettől megjavul a probléma.
Na most én ránéztem erre a DDU programra de azt írja ,hogy Amd/Nvidia videókártyákra van, ez igaz? Így nem mertem használni.
Mert akkor mi van azokkal (pl nálam) akinek integrált, pl intel hd graphics 2500 videókártya van a laptopban? Azoknak nem jó ez a ddu videókártya gyaluló program, vagy mit lehet tenni? -
>Vagyis miért érzed úgy?
A rengeteg transparens elem miatt. Ezek gondolom plusz terhet raknak majd a GPU-ra. És ha problémás a driver... Már pedig sokaknál az, ahogy így átfutom a hsz-eket.
Egyébként nálam is két desktop gépen megy a 10 (a kezdetek óta) és semmi baj velük.(#76242) pc360
Te valamit nagyon durván félreértettél...
Hol is van a hsz-emben gyűlölködés és szidalmazás?[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NBA és kosárlabda topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Suzuki topik
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy chili topic. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest