Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75151) #32191744


#32191744
törölt tag

Üdv.

Windows 10 Pro-t használok, és mikor alaphelyzetbe akarom rakni az egész PC-t, minden fájl törlésével, a végén ilyesmit ír ki: Nem sikerült visszaállítani alapállapotba a számítógépet.

Valami tipp, hogy miért nem engedi? :W :W

(#75152) jokeph válasza jolti05 (#75150) üzenetére


jokeph
nagyúr

Igen, érdemes. :K

Kb. olyan tőle, mintha új gépe lenne az embernek (laptopnál meg hatványozottan igaz). ;)

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#75153) Cs1csó válasza jolti05 (#75150) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pedig mondjuk egy 70 GB-os C: a windows-nak és egy 680GB--os D: az adatoknak egészségesebb lenne, (későbbiekben elég csak a C-t gyalulni és az adatokra nincs, gond mert ahhoz nem kell nyúlni telepítésnél) persze ha meg tudod győzni egy SSD-ről pl. ez kb. 12 ezer (Edigitaltól 12 ezer ingyen szállítással EMAGnál meg szállítással együtt 12 ezer 60 helyen árulják összesen) és akkor maradhat egyben a HDD ami innentől adattárként tud tovább funkcionálni.

(#75154) Pano


Pano
addikt

Sziasztok!

Szeretném tőletek megkérdezni (mert elég vegyes információkat lehet ki guglizni), hogy a Microsoft még meghagyta a lehetőséget az ingyenes Windows 7-Windows10 upgrade-re (windows 7 felfrissítése ingyenesen 10-re), vagy már bezárult a kapu?
Esetleg Win7-es kulcsokat elfogad még a telepítő?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#75155) King Unique válasza Pano (#75154) üzenetére


King Unique
titán

Hivatalosan január 16-án járt le az utolsó utáni lehetőség, de a gyakorlatban a beszámolók alapján még mindig működik, sőt cikk is van róla. Aminek a végén persze ott van az a bizonyos megjegyzés, de ennek ellenére a rendszer ugyanúgy aktivált állapotot jelez. Egyébként egyértelmű, hogy a részesedés növelése a cél, de akkor ez esetben legalább a licencre vonatkozó bulshitet hanyagolhatnák...

[ Szerkesztve ]

(#75156) vlevi válasza jolti05 (#75150) üzenetére


vlevi
nagyúr

5400-as HDD esetén, szerintem érdemes megfontolni egy SSD beszerzését.
Én most a Windows10 Insider verziót használom, egy 64-es SSD-re van telepítve, úgy, hogy a Windowson, és a böngészőn kívül más nem nagyon van fenn. De a 64-es SSD így is határeset, mert, ahogy jön valami nagyobb frissítés (pl. creators update), az rögtön elzabál tizenvalahány gigát, ideiglenesen, a telepítés idejére, mert letölti a telepítőt, elmenti a windows régi beállításait, szóval, én nagyobb rendszermeghajtót javasolnék. 120-ast, legalább.
A rendes gépemben egy 120-as SSD van, és amin a dokumentumok, néhány telepített program, letöltések, fejlesztőeszközök vannak, és azon úgy még van 30Giga szabad helyem. Azon már kényelmesen el lehet lenni, nem kell állandóan attól rettegni, hogy betelik.
SSD-ből nem nagyon szokott gond lenni a használtakkal, akár pl. egy több éves, 85-90%-os kondiciojú is bátran bevállalható. SSD-nél a kondició nem lemezhibát jelez, hanem flash tároló "kopását". még 40-50 évig nem megy tönkre, ha ezzel a tempóval kopik...

"a részesedés növelése a cél"
Én viszont olvastam olyat is, hogy amióta nincs hivatalosan ingyenes win10 frissítési lehetőség, vagyis idén január óta, azóta kb megállt a W10 részesedésének növekedése. Szóval ingyen még csak-csak nagy duzzogva áttéregettek rá az emberek, de pénzt adni már nem akar rá senki :)
Mondjuk, megértem. Amíg a W7 tökéletesen üzemel, főként a vállalati szegmensben, addíg nem érdemes szétborogratni a dolgokat, csak felesleges pénz és időpazarlás a céges egybites marinénit átképezni w10-re, és felesleges a meglévő, régi, a w7-hez éppencsak összekalapált szoftverek újbóli lecserélése w10-el biztosan működő verzióra, sok-sok millióért. Mert a céges környezetben ez számít, és nem az, hogy 30perc, vagy csak 20 egy reinstall, és egy böngésző telepítés.

[ Szerkesztve ]

(#75157) Cs1csó válasza vlevi (#75156) üzenetére


Cs1csó
félisten

Újonnan nem is éri meg 120GB-nál kisebbet venni, elég csak az arukeresőt megnézni.

Vállalati szinten én sem erőltetném a váltást, szeretem a windows 10-et de sajnos nem mindenkinek opció hogy félévente az éppen megjelenő új build-et frissen telepítse fel, az upgrade sok veszélyt hordoz, + nem tartom sokra az UWP-s appokat ezek gyalulása sem egyszerű, a sok beállítási lehetőség stb.

[ Szerkesztve ]

(#75158) sch_a


sch_a
addikt

Hello!
A céges notebookomon Win 10 van, a saját képernyőjén kívül egy monitor is csatlakoztatva van hozzá. Nem rég lecserélték a monitort, azóta bármit csinálok a monitor képernyőjén az akadozik, a böngésző konkrétan haldoklik ha áthúzom rá. A notebook saját képernyőjén ugyanaz az ablak flottul megy. Először azt hittem hogy csak nem bírja a nagyobb felbontást (4K), de hiába vettem vissza full HD-ra továbbra is szenved. Egyszerűen nem értem mi a baja. Van bármi ötletetek?

(#75159) szabonagyur válasza Cs1csó (#75157) üzenetére


szabonagyur
félisten

MI áttértünk több ezer gépen, és minimális hiba ami előjön, illetve ha nem jön elő persze, hogy nem is lesz megoldás rá sosem...

Nálunk eléggé könnyen megoldották az egészet, 1 éjszaka lezavarták a gépet nagy részét, mire reggel beértél minden át volt migrálva a korábbi rendszerből és csak pár dolgot kellett utána állítani.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#75160) Cs1csó válasza szabonagyur (#75159) üzenetére


Cs1csó
félisten

Személy szerint az aktuális naprakész rendszer híve vagyok de sok - döntően kisebb cég - olyan speciális szoftvereket használ ami nem igényli a frissebb oprendszert.

(#75161) vlevi válasza szabonagyur (#75159) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nálunk pl ott bukott meg a dolog, hogy .net alá is fejlesztünk, és win7, w8 alatt még megvolt az a .net verzió, ami az egyik rendszerhez kellett, de w10 alatt csak .net4.6 van, és azzal nem ment. Wagy valami ilyesmi, pontos verzió számokban nem vagyok biztos, de fizessen nem bírtuk működésre bírni.

(#75162) Geth válasza Cs1csó (#75160) üzenetére


Geth
addikt

Látom azért finomodott a nézőpont :)

A félévente clean install valóban nem járja, de ahol sok veszélyt hordoz egy upgrade, ott valami nem jól működik :)
A másik ez az UWP gyalu mánia, amit nem értek. Nem tudom mit nyerek vele egy böhömtáp workstationön, ha kiirtom. Unpinneltem a Start menüből amiket nem használok, hogy ne legyen szem előtt, és kész. Annyira nem volt nehéz...

(#75161) vlevi: az furcsa, pedig lehet targetelni másik verzióra.

[ Szerkesztve ]

(#75163) Cs1csó válasza vlevi (#75161) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nekem is van egy programom - APC power chute personal edition - aminek a telepítése előtt a programok és szolgáltatások - windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása opciónál be kell kapcsolni előbb a 3.5-ös .NET-et amit telepít magának és utána tudom csak ezt a programot telepíteni. Nálatok ez nem jelentett megoldást? Elvileg a 2.0-át is be lehet kapcsolni.

(#75164) King Unique válasza vlevi (#75156) üzenetére


King Unique
titán

Ez a nem akar érte pénzt kiadni dolog ennyi erővel már a korábbi Windows-verzióknál is megvolt home user szinten és kihasználtak bizonyos lehetőségeket. Ahogyan most is, illetve pont akár az ingyenes frissítés lehetőségét. Az ilyen és ehhez hasonló cikkek alapján pedig nem úgy néz ki a dolog, mintha annyira nem kellene senkinek. Valamint az előtelepített gépeket megvették korábban és most is megveszik immáron Windows 10-zel, ahol eleve benne van az árban a Windows ára is, vagyis fizetnek érte.

Ha pedig céges környezet, vagy akár pl. oktatási intézmények, akkor manapság egyre több helyen látni hazai viszonylatban is, hogy már megkezdték az átállást Windows 10-re, vagy épp már meg is történt és azt használják egy ideje. Szóval korántsem mindenhol van már Windows 7 és nem fogják mindenütt az utolsó pillanatra hagyni a váltást... :N Pláne, hogy szűk 2 év múlva megszűnik a 7-es kiterjesztett támogatása is.

Ez az átképzés pedig megint túlzás, mert azért egy W7 és W10 desktop, valamint a használatuk között akkora különbségek egyáltalán nincsenek. Ezt még elsírták egyesek a W8.x-nél, de már ott is kissé túlzás volt és eleve volt rendes desktop, nem volt kötelező nyomogatni a modern felületet, ahogyan akár a hagyományos Start menüt is meg lehetett oldani.

Továbbá, ha megvalósul az Intel terve és a 2020 után megjelenő új hardvereknél már eleve UEFI + akár Secure Boot only megoldás lesz, akkor ott a Windows 7 megint nem nagyon lesz opció. Ugyanis ezeket eleve nem támogatja teljes körűen és már most gondok jelent több hardvernél a telepítése. Sőt, nem ritka, hogy csak legacy BIOS (CSM) módban lehet megoldani. Aztán a driveres támogatás és egyéb téren a támogatottság hiánya pedig megint megnehezíti a használatát.

[ Szerkesztve ]

(#75165) Doky586 válasza szabonagyur (#75159) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Nálunk eléggé könnyen megoldották az egészet, 1 éjszaka lezavarták a gépet nagy részét, mire reggel beértél minden át volt migrálva.."
Ezután nem járt még 1 hét fizetés nélküli szabadság mindenkinek..? :F ;]

(#75166) Geth válasza Cs1csó (#75163) üzenetére


Geth
addikt

A 2.0-t nem kell "bekapcsolni", a 3.5 tartalmazza a 3.0-t, 2.0-t.

(#75167) Geth válasza Doky586 (#75165) üzenetére


Geth
addikt

Már miért?

(#75168) vlevi válasza Geth (#75162) üzenetére


vlevi
nagyúr

Valami olyasmi volt, hogy néhány helyen még olyan ótvar régi windows szervert használtak, amire csak valamelyik szintén ősöreg .net ment fel, amiből viszont nem volt meg win10-re a teljes SDK, szóval fejleszteni nem tudtunk W10-es gépen arra a target frameworkre. Azthiszem ez a limit már megszűnt, de, aki foglalkozik fejlesztéssel, az tudja, hogy nem 10 perces meló egy évek óta belakott gép alatt lecserélni a rendszert.

(#75169) szabonagyur válasza Doky586 (#75165) üzenetére


szabonagyur
félisten

Minek járt volna? Sok embernek fel sem tűnik szerintem, hogy változás volt... Szimplán csinálják amit eddig. A Win7 többletét sem használja ki az emberek nagy része, itt sem fogja.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#75170) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Tálván lévő előnézeti ablakot hogy lehet kikapcsolni? Ez nem működik, az említett DisablePreviewWindow nincs benne a registry-ben. Tudom hogy win7-hez van a cikk.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#75171) pzstm válasza Winner_hun (#75170) üzenetére


pzstm
titán

erre gondolsz?

How to disable Taskbar thumbnail preview on Windows 10

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#75172) King Unique


King Unique
titán

Egyébként ma van a patch kedd és mivel este 7 óra is elmúlt, már elérhető az aktuális összesítő frissítés a hazai felhasználók számára is. Ami a 1709-es verziónál a következő:

March 13, 2018—KB4088776 (OS Build 16299.309)

[ Szerkesztve ]

(#75173) mpo válasza movax (#75140) üzenetére


mpo
veterán

Közben King Unique megelőzött. :((

Mai állapot:
Windows 10 Home 1709
build: 16299.309

Frissítési előzmények:
[kép]

Nálam nincs Adobe Flash Player külön telepítve, ez a frissítés az Edge-be épített lejátszó miatt van.

Ha érted, akkor már elavult.

(#75174) Pano válasza King Unique (#75155) üzenetére


Pano
addikt

köszönöm!

(#75175) Norbi887


Norbi887
aktív tag

Sziasztok!
Újra inditás után van hogy vissza állitja magát a Hangerő 100%-ra néha,, ez másnak is elő fordul? :F
Tehát pl. át állitom 50%-ra a hangerőt, restart után megint 100%-on lesz.

// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods 3rd gen. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //

(#75176) Cs1csó válasza Geth (#75166) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igaz, tartalmazza, már elfelejtettem, volt idő mikor nem ezt a bekapcsolós megoldást alkalmaztam, hanem volt egy telepítője amiben a leírás szerint is mindkettő benne van.

(#75177) Winner_hun válasza pzstm (#75171) üzenetére


Winner_hun
félisten

Kiváló, köszönöm:R

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#75178) #32191744 válasza #32191744 (#75151) üzenetére


#32191744
törölt tag

Erre valaki, uraim? :D

(#75179) SP4C3 válasza #32191744 (#75178) üzenetére


SP4C3
veterán

Tuti tipp: Tiszta reinstall.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#75180) #32191744 válasza SP4C3 (#75179) üzenetére


#32191744
törölt tag

Gondolkodtam már rajta, de igazából semmi erőm & kedvem hozzá.
3 nap alatt sikerült megoldanom a Proxy problémát, nekem ennyi elég is volt a Windows-ból Winfos-ból :DD :W :F

[ Szerkesztve ]

(#75181) basaharc502


basaharc502
aktív tag

Sziasztok!

A Win 10 frissítésekkel van némi gondom. A 16299.192-es build óta egyszerűen nem akarja frissíteni magát a rendszer. Állandóan kiírja, hogy indítsam újra, látom, hogy várakoznak frissítések, majd úrjaindítás után marad minden a régi és kapok egy üzenetet, hogy a frissítés sikertelen...Próbáltam maunálisan is, letöltöttem, feltelepítettem, kiírta indítsam újra, de a névjegynél ugyan úgy 16299.192 van.
A mai KB4088776-al is ugyan ez van, most is azt írja újraindításra vár, miközben már külön is letöltöttem, telepítettem, 100x restartoltam, de kezdődik elölről minden.

Valaki tud megoldást erre a dologra? :R

(#75182) mpo válasza basaharc502 (#75181) üzenetére


mpo
veterán

Ezek segíthetnek:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#75183) #54657280 válasza Pano (#75154) üzenetére


#54657280
törölt tag

Én pár hete a régi Win7 Pro kulcsával telepítettem W10 Pro-t. Aktiválódott és nagyszerűen működik vele.

(#75184) Winner_hun válasza pzstm (#75171) üzenetére


Winner_hun
félisten

Mégse az igazi. Gép indulása után kell neki egy kis idő míg feldolgozza ezt a műveletet, nem működik egyből a funkció.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#75185) Syl válasza Winner_hun (#75184) üzenetére


Syl
nagyúr

Winaero Tweaker? [kép]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#75186) ignisz


ignisz
senior tag

Szép napot. A gondom még mindig, hogy random módon újra indul a gépem. Kicseréltem a tápegységet, új nagyobb teljesítményű. Memtest nem mutatott hibát, A HDD is tesztelve, az se talált hibát. Mi lehet még ?

(#75187) mpo válasza ignisz (#75186) üzenetére


mpo
veterán

Ezek a frissítések megvannak?
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#75188) ignisz válasza mpo (#75187) üzenetére


ignisz
senior tag

A legfrissebb még nem jött meg.

(#75189) jolti05 válasza jokeph (#75152) üzenetére


jolti05
őstag

Köszi :)
Azt tudom, hogy szárnyra kap rendesen a gép egy ilyen cserétől, csak azzal nem voltam tisztában, hogy a fentebb említett merevlemez kevés lehet a "normális" működéshez.

csicso82: Ismerem a best pracatice-ek egy részét, csak sajnos az ügyvezetőt nehéz olyasmiről meggyőzni, ami neki az érvek ellenére sem szimpatikus.
Az SSD viszont úgy néz ki, átment :)

[ Szerkesztve ]

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#75190) V60


V60
aktív tag

Sziasztok.

Egy újabb HDD cseréje miatt lett újratelepítve a rendszer, ugyanarról a lemezről ami eddig tökéletesen működött. De most ezt adja ki és hiába van elindítva a frissítés mindig ezt adja vissza. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#75191) pc360 válasza V60 (#75190) üzenetére


pc360
addikt

Mi található a frissítések előzményben? És miféle "lemezről" van szó?

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#75192) #86564352


#86564352
törölt tag

A mai frissítés elég gyors volt. Ebédszünet alatt 5 perc alatt megtörtént letöltéssel, telepítéssel és újraindítással együtt.

(#75193) V60 válasza pc360 (#75191) üzenetére


V60
aktív tag

Mármint, hogy eredeti Win"lemez". Ezt látom még...

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#75194) pc360 válasza V60 (#75193) üzenetére


pc360
addikt

De telepíti őket rendben? Mert akkor mi a probléma? Egyszerűen nem voltak még fent az update-ek, ezért érezte veszélyben magát, és írta ki azt piros betűkkel, amit.

Az install lemezt tekintve pedig... pont ezért érdemes egy frissítettet használni, hogy ne kelljen a sok hónapos update-ekkel szórakozni, illetve úgy jó eséllyel megspórolhatók az update procedúrák alatt esetleg fellépő problémák, az idődről nem is beszélve. Semmilyen előnye nincs az "eredeti" lemezeknek egy frissítettel szemben. Nyilván nem az egyéb szempontból is mókolt release-ekről beszélek, hanem a jobbfélékről, amik ugyanúgy aktiválhatók legálisan (oprend, fatebringer).

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#75195) pc360 válasza pc360 (#75194) üzenetére


pc360
addikt

Most nézem, hogy a második képeden megint a márciusival szórakozik. Ha pár restart után sem akarja beadni, akkor érdemes az említett frissített telepítők közül választani. Nekem több gépen semmi gond nem volt a telepítésével.

Egyébként a telepített frissítések előzményeit kérdeztem, hogy ott mik jelennek meg, de igazából már irreleváns a fentieket tekintve.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#75196) V60 válasza pc360 (#75195) üzenetére


V60
aktív tag

Rendben és köszönöm az ötleteket.

A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!

(#75197) mpo válasza ignisz (#75188) üzenetére


mpo
veterán

Rá kell kattintani a frissítések keresésre többször is.

Ha érted, akkor már elavult.

(#75198) ignisz válasza mpo (#75197) üzenetére


ignisz
senior tag

Megjött közben. Ahogy jönnek a frissítések úgy frissítek. Attól függetlenül kiszámíthatatlan, hogy mikor indul újra a gép.

(#75199) mpo


mpo
veterán

A 256 GB SSD mellett lévő 11 éves 320 GB-os HDD-t cserélném egy 1 vagy 2 TB-os újra.
A két éves gépben (W10 Home x64) DVD író, 3.0 és 2.0 USB is van, mobil 1 TB külső HDD is van az adataim mentésére.
Hogyan tanácsos formázni az új HDD-t?
Windows biztonsági mentést mire érdemes és mivel csinálnom?

Ha érted, akkor már elavult.

(#75200) Syl válasza ignisz (#75198) üzenetére


Syl
nagyúr

Egy ilyen váratlan újraindulás után nem nézegetted az Eseménynaplót? Ott van egy "Utolsó óra" nevű oszlop. Ilyenkor talán segít. Mert így infó nélkül nehéz, még csak találgatni is.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.