- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
krealon #158266 üzenetére
Tudomásom szerint a 3. nem jó.
A bcdedit /copy {bootmgr} /d "Ubuntu"
csak egy újabb Windows Boot Manager típusú bejegyzést csinál, ami nem tud más rendszerekhez tartozó .efi fájlokat (pl. Ubuntu GRUB) elindítani.
Ha UEFI-s Ubuntu-t akarsz felvenni a bootmenübe, akkor application EFI típusú bejegyzést kell létrehozni: -
-
válasz
krealon #144811 üzenetére
Hibernálva nincs, gyors rendszerindítás kikapcsolva. Ez utóbbi nálam alap mert dualbootom van.
Ezt a konverzió virtuális géppé módszert kifejtenéd nekem részletesebben?
Én a rendszer saját
Vezérlőpult\Biztonsági mentés és visszaállítás (Windows 7) lemezkép létrehozása funkciót használom kísérletezni. Létrejön egy vhdx fájl amibe benne az efi és a rendszepartíció, azaz ebben a kis világában el kéne lennie, ennek ellenére sem a Ventoy, se semelyik virtuális gép progrem nem tudja elindítani, pontosabban elindul, virtualboxba, quemu, Ventoy alatt is és nem megy tovább a " unaccessible boot device" üzenetnél. Ennek a miértjére szeretnék rájönni, okára.nem ide tartozik, lehet Winen ezzel rossz úton járok mert a Linuxot vettem alapul, ha azt leklónozom bármilyen másik adathordozóra az elindul. Az uuid-k alapján a grub.cfg és fstab és efi szögeléssel sikítókorongról is bebootol. Ezért érdekelne a Win bootmechanizmusa szájbarágósan.
-
törölt tag
válasz
krealon #140486 üzenetére
Szia!
Megcsináltam. De a helyzet változatlan továbbra is a régi nézegetővel nyitja meg.
Pedig látszólat a társítás is rendben van.A legszebb , hogy a gépházban bármit társítok alapértelmezett nézegetőnek , akkor azzal nyitja meg. Ha a w10 fényképek alkalmazást (ahogy eredetileg is lenni szokott) akkor meg a régi w7 nézegetőt használja.
-
-
-
Brumi
senior tag
válasz
krealon #139626 üzenetére
Sajnos nyáron lejárt, felhívtam az Aloha-t, mondták, hogy vigyem be, kb két hét csak a kivizsgálás. Na azt nem, mert napi használatban van a gép. De tudtam beszélni másik Lenovo szervizessel, aki már megrendelte elvileg a kártyaolvasót bele, és majd akkor találkozom vele, ha megérkezik és ráér. 10-20k-t rászánok, de egy drága alaplapot nem fogok cserélni emiatt, ha amúgy minden más működik.
-
-
PitLee
őstag
válasz
krealon #133585 üzenetére
Ó wazz tényleg ott van a nyomj egy számot oldalon
Amúgy érdekes, lehet réges-régen amikor még külföldiesül volt, én nem olvasni idegen nyelvet, mikor meg már magyarul is volt a rutin miatt nem olvasta el az ember.
Akkor ezúton köszönöm a fejlesztőnek!
Ha a számgenerátorba becsempészte volna a két oldalt lévő MasterCard és Visa szimbólumokat érdekesebb lett volna a használat -
Bibby
addikt
válasz
krealon #133054 üzenetére
Hibernálás nincs, gyorsindítás van. De a kezdetektől így volt, a probléma meg most jelentkezett először, azt hiszem egy hete. Megnéztem, ezt telepítette március 26-án., bár nem úgy néz ki mintha ennek bármi köze lenne.
Sajnos az akkut nem lehet kivenni.
Az éjszakai merülés csak példa volt. Ma reggel ahogy írtam 45%-on volt, most kapcsoltam be újra és 38%... szóval folyamatosan merül. -
törölt tag
válasz
krealon #132662 üzenetére
Köszönöm a figyelemfelhívást a mentésre.
Bár van két nem túl régi Macrium mentésem, de készítek az update előtt egy újat.Ettől eltekintve, mégis megkérdezem, hogy az elmúlt hónapok alatt reszelgettek-e annyit a Windowson, hogy megúszhatom komolyabb komplikáció nélkül? (Elnézést, nem tudtam követni az utóbbi hónapokban követni a topikot.)
-
peterattila
aktív tag
válasz
krealon #131998 üzenetére
Természetesen nincs. Amit próbáltam: wmp hálózatmegosztási szolgáltatás leállítva, wmp elindítva, műsortár reset, wmp hálózatmegosztási szolgáltatás újraindítva, wmp elindítva, adatbázist újraépíti. Semmi. Az adott könyvtár nem válaszol. A gépen természetesen nincs hiba, a wmp-n belül is látja és lejátsza a videókat.
-
The.Bali
aktív tag
válasz
krealon #125477 üzenetére
Szia!
Két különböző típusú monitor. Márkája mindkettőnek LG, felbontásuk azonosan Full HD, 24 és 23"-osak.
A VGA kábelt kipróbáltam egy HDMI-VGA átalakítóval HDMI portban, úgy tökéletes volt a kép, de értem a problémát, attól még rossz lehet a kábel mert analóg jelnél fontos a kábel minősége. Megpróbálom kicserélni.
Köszönöm szépen!
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
krealon #119764 üzenetére
"Akkor te is elkovetted a Windows ellenes fo bunt."
Ez mondjuk a Microsoft fő bűne a userek ellen.
Mert mi a legáltalánosabb Windows javítás? Indítsd újra a gépet.
Erre beletették azt a marhaságot, hogy ha ki is kapcsolod, akkor se kapcsoljon ki, gyűljön csak a sok szemét a memóriában, hogy aztán a következő kikapcsolásásnák is megmaradjon.
Cserébe mit nyerünk vele? Állítólag gyorsabb az indulás, de ez csak HDD-s gépeken mérhető, ellenben sokkal lassabb a leállítás, mert a memóriatartalmat ki kell írnia (mint egy hibernálásnál), a merevlemezre. -
CirrMee
addikt
válasz
krealon #117932 üzenetére
Ennek a tortenetet peldaul leirhatnad elrettento peldanak. (Reszletes konfiguracioval es lepes-listaval.)
A történet röviden annyi, hogy van egy gépparkunk, ami a manőver elején tartalmazott két játékra való, napra kész win10 pro rendszerrel belakott gépet. Remélem a sallangokra is jól emlékszem, kb ez volt akkoriban az alap felállás:
-i7 2600k / Z77Ext.3 / 16Gb DDR3 1866 / RX 480 / SSD+HDD / X-fi
-i5 750 / P7P55D / 12Gb DDR3 1600 / RX 470 / SSD + HDD / X-Fi
Jól szellőző és tisztán tartott gépházak (és alkatrészek), Corsair 600/650 -es tápok, Freezer 13 CPU hűtők. Elég stabil gépek, video render rendszeresen megy az erősebb gépen, de a családon belüli vándorlás miatt mind a kettő volt már ebben a szerepben. Az i5 750 a lappal együtt új kora óta nálam (illetve családon belül) van, ami azért nem kis teljesítmény egy olyan konfigtól, amivel játszani szeret a gazdi.Érkezett: Ryzen 2600X félkonfig (Ryzen 2600X, Asrock B450 Pro4, 16Gb DDR4 3000).
-i7 2600k vasam helyére lépett a Ryzen,
-asszony meg megkapta az i7 2600k gépet az i5 helyére.
Annyi módosítás történt, hogy a Ryzen már nem kapott X-Fi kártyát, mert mindkét példányunk sima PCI buszos volt.Ha nem bíztam volna benne, meg sem próbáltam volna a két win10 alatt a cserét megejteni. A kettő közül az egyik már az első indításnál reccsent. A másik elindult szépen, ment is (volt is öröm, a másik kudarca után), tesztek is rendben futottak. Amikor jött egy restart, akkor dobta fel a bakancsot, a második indulásnál kb használhatatlan is lett.
Kb ennyit arról, hogy minden gépcserét túlél. Igen, éltek túl nálam is, de ez a két példány 24 órán belül dobott hátast, két eltérő hibával. Ezért aztán okkal fogok mást írni, ha valaki magabiztosan állítja, hogy a win10 tutira túlél minden konfig cserét.
-
svgyula
addikt
válasz
krealon #116578 üzenetére
Szia! Nem kell ehhez semmi különös dolgot csinálni. Nálam amikor beraktam az SSD-t amire újratelepítettem a rendszert a 2TB! lemezt tiltotta a win. Mivel soha nem használtam titkosítást ezt kicsit furcsának találtam. Mire kiderült, hogy ez azért van mert a rendszer úgy értelmezte, hogy azt a HDD-t egy másik luzer használta. Kb 3 óra volt mire végigmentem a könyvtárakon és a jogosultságokat megadtam! Ja és természetesen az egész meghajtót/particiót nem engedte
csak egyenként a könyvtárakat
Azt hittem onnét megyek nyugdíjba mert ugye az adatok meg kellettek.
-
zeix
senior tag
válasz
krealon #116573 üzenetére
Ubuntu 18.04. Win10. Dual boot.
Van 2db merevlemez, amin az adatokat tárolom.
Ha a winnel dolgozom pár órát, akkor elkezdi a könyvtárakat, fájlokat sőt az egész merevlemez tulajdonosi jogát átírni.
Mikor elindítom az Ubuntu-t amit 95% ban használok, nem tudok írni, törölni a merevlemezeken, mert nem én vagyok a tulajdonos.
Ilyenkor vissza kell állítanom az összes fájlon, könyvtáron a tulajdonosi jogokat a windows-ban, hogy ismét használhassam linux alatt a merevlemezeket. -
access_denied
senior tag
válasz
krealon #115831 üzenetére
Először is köszönöm a választ. Őszinte leszek, nem nagyon értelek (úgy, hogy tűzfalazok, switchezek, virtualizálok, SQL, Exch, Veeam, stb.). Lehet nem fogalmaztam egyértelműen. A dokkolós noti kiterjesztése a monitor, full HD felbontásban. Böngésző, stb. minden tű éles a monitoron, egyedül az Outlook nem. Word, Excel minden ok. Ez a probléma.
-
-
mm89
őstag
válasz
krealon #113637 üzenetére
Nem type C, ez egy kb 2 éves gép, alsó közép kategória. Most nem tudom pontosan a típust mert nem vagyok a közelében. Hardver hibát kizárnám.
Majd ha lesz időm egy live linuxot akarok bootolni hogy úgy tölt e.PitLee
Próbáltam, kivettem az akkut meg vissza, de semmi.
Eszközkezelőben tiltottam, engedélyeztem, eltávolítottam az akku drivert (nem tudom a pontos nevét, kettő is van), majd a Windows felrakta magának újból, de az se segített.
Jelzett az update egy nagyobb frissítést, valami új verzió, azt szeretném felrakni hátha megoldja, de nem telepíti mert ugye azt hiszi hogy nincs töltőn, így nem telepít.
Akkut kivéve meg be se kapcsol a gép.
Egyébként kikapcsolva feltöltés után kb 3 órát elmegy akkuról. -
Piftuka
veterán
válasz
krealon #112838 üzenetére
Tisztelettel megjegyzem, hogy nem jó a példa.
A "biztonsági öv" ebben az esetben én vagyok. Olyan, mintha "óvatosan vezetnék". (Vagy soha nem lennék olyan bolod, hogy ejtőernyőzzek.)
Van a gépemre telepítve vírusirtó, amely a maleware programokat is megfogja, valamint egy jó minőségű tűzfal szoftver.
Minden szoftverem eredeti, nem telepítek ismeretlen programokat, rajtam kívül nem használja más a számítógépemet...
Hol a kockázat tehát abban, ha letiltom azt a funkciót: -
válasz
krealon #112058 üzenetére
Igazából nincs probléma vele. A win létrehozza magának a bitlocker bekapcsolásakor.
Van ám esze!
A wintousb telepítője ahogy a képen látszik, csak a elején a 100M-et hozta létre utána a titkosítás bekapcsolásakor szólt a win hogy a nagy partíció végéből lecsíp 500MB-ot és megcsinálta. [link]
Az eredeti leírásnál találtam egyszerűbb megoldást, de az egésznek van buktatója is, de sikerült a végén. -
King Unique
titán
válasz
krealon #111807 üzenetére
"A Reflect fajlrendszer szinten dolgozik, a Bitlocker nyitast nem tudja megoldani."
Lehet vele menteni/visszaállítani/klónozni akár BitLocker-titkosítású kötetet feloldott/zárolt állapotban is a leírás alapján. Valamint pl. a pendrive-ról bootolt WinPE változatnál is megoldható a BitLocker támogatása, az automatikus feloldás.
-
törölt tag
válasz
krealon #111807 üzenetére
Az én Zenbookomon is bitlockeresnek írja a lemezkezelő az előretelepített Windowst, de ugyanúgy viselkedik, mint a hagyományosan telepített. Ez valószínűleg a gyártó megoldása. Csak így Live Linux segítségével nem lehet lementeni dolgokat a gépről, ha a rendszer megdöglik.
-
junior11
veterán
válasz
krealon #108982 üzenetére
Írtam, hogy a Defender nem tud frissülni, csak ezt használom. Tulajdonképpen a Windows update nem működik, nem tölti le a frissítéseket, hiába találja meg. A fenti parancssor és cache törlés nem segített. Mókolva nem volt semmi, tegnap óta fogta magát, és ezt csinálja...
-
válasz
krealon #108356 üzenetére
Én a (#108292) hsz alapján úgy értelmezem ezt a SMBv1 mizériát, hogy csak akkor fontos a tiltása az otthoni LAN-on ha legalább 2db windows gép van rajta. Mert csak win fertőz másik wint. Android telefonok és tabletek, linux NAS-ok nem hordoznak ezt kihasználó vírust és nem is fertőzhetőek meg..
Ha nem így van szóljatok..
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
krealon #108356 üzenetére
Nem hasztalan a javaslata, mert én is így használtam sokáig egy zyxel nsa325v2-t, ami jelenleg bátyámnál üzemel így. Hálózati meghajtónak felcsatolod, ahogy írták és kész is.
Jelenlegi nasom minden hdd-jét így érem el a gépemen.
PL (NAS_NEVE helyett a nas ip címe is jó):
Más eszközökkel is működik, ha így megadom az elérési útvonalat. -
YxVs
senior tag
válasz
krealon #108341 üzenetére
"Jaj. Most latom csak, hogy a 8.3 kompatibilis fajlnev ki van kapcsolva a meghajton...
Akkor peldaul pendrive-rol bootolj be egy live-Linux-ot, es azzal torold."Bocs, de nekem ez kínai. Nem lehet egyszerűbben bekapcsolni a 8.3-as fájlnév kijelzést a meghajtón? Ez egyébként egy külső merevlemez.
-
-
-
válasz
krealon #108170 üzenetére
Nem, gyári beállításokkal mennek. Erre én is gondoltam, hogy hátha a külső lemezt is "piszkos" állapotba hagyja, ezért úgy is tettem egy próbát, hogy elötte leválasztottam. Akkor csak lezárja/kiírja amit kell. Vagy nem?
Mondjuk az is érdekes, hogy a lemezkezelő az USB-s merevlemezt nem külső lemeznek írja mint egy pendrive-ot, hanem úgy jelenik meg mint a gépbe épített lemezek. Vagy ez normális, és csak a pendrive-ok esetén mutatja hogy ez egy külső eszköz?zolee001
W8 alatt természetesen z uptodate W8.1 kiadást értettem. Erről hol lehet bővebbet olvasni?A legdurvább, hogy most megnéztem a W8.1-es tableten, és ott úgy látszanak a mappák, mint a WEB-es felületen. Van egy teleprompter-master, és egy teleprompter-master-magic-Encore2 mappa. Pedig tuti nem én hoztam létre. Melóba kellett menni, nem néztem bele a tartalmukba, nem hasonlítottam össze a két mappa tartalmát(a fájlok dátumait).
-
frizso
senior tag
válasz
krealon #93097 üzenetére
Nem kapcsoltam ki, de be se kapcsoltam
2 éve már klónoztam egyszer ezt a rendszert akkor HDD-ről SSD-re és hibátlanul ment.
Most valami nem smakkolt az UEFI miatt, de ez is megoldódott miután a bios-ban ezt a funkciót kilötem.Amúgy én eddig mindig a futó vindows rendszert klónoztam és általában sikerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged