Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76301) quailstorm válasza Pityu. (#76299) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Itt leírtam.
Röviden: felejtsd el amíg nem lesz új driver az Asustól. Vagy visszamégy régi Windowsra.

Amúgy elég vicces, hogy a Vistával az MS kinyírta a belső hangkártyák piacát és az EAX-ot, most meg úgy néz ki hogy egy egyébként pozitívnak induló húzással az USB-s DAC-okat is elintézték.

[ Szerkesztve ]

(#76302) core i7 válasza laszlohu (#76300) üzenetére


core i7
addikt

Április 10

(#76303) Pityu. válasza quailstorm (#76301) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát a legnagyobb gáz,hogy az asus baszik mindenre a legfrissebb driver 2015 ös,de egyébként az alap windows 10 en tökéletesen működött,aztán fel raktam a 1709 et ott még először működött aztán félig aztán meg most csak alapon.Mondjuk még így is jobb hangja van mint a beépített hangkártyának csak szerettem több dologhoz másféle beállítást alkalmazni.Már arra is gondoltam keresni kéne valami külsős profilkezelőt csak nem tudom létezik e valami hasonló mint a sonic studió és működhetne e.
És ami gáz nem is olyan rég vettem a hangkártyát.Ja és ráadásiul azért vettem hangkártyát mert vettem egy microlab solo6c t amihez gondoltam jobb lesz egy kicsit komolyabb hangkártya.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76304) quailstorm válasza Pityu. (#76303) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Külsős profilkezelő max szoftveres effektet tud rárakni, de a hardveres effektet csak a saját driverével tudod elérni.

(#76305) Frawly válasza Pityu. (#76303) üzenetére


Frawly
veterán

Erről a MS is tehet. Valahogy azt sulykolták az emberekbe, hogy a Win10 után már nem lesz új főverzió. Ezért a legtöbben azt gondolják, hogy a Win10 az 10, és mindegy milyen van fent. Közben meg a nagy update-et valójában nem csak hogy SP-ok, de mintha teljesen új Windows kiadások lennének, így pl. a legutóbbi v1803 Spring Creators Update olyan, mintha Windows 10.5-ről beszélnénk, és egy majdnem teljesen új Windows-kiadás lenne, csak nem Win11 vagy Win15-nek van számozva. Ugyanolyan nagy a különbség, mint anno a Win8 és 8.1 között, vagy az XP SP0-SP1 és SP3 között.

Emiatt gondolják a gyártók, hogy elég a drivert meg a szoftvert egyszer megírni a Win10-hez, és akkor többet nem is kell frissíteni meg támogatni, mert minek. Közben meg nem is tévedhetnének nagyobbat.

(#76306) Pityu. válasza quailstorm (#76304) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Ás a sonic studio akkor most egyszerre képviseli a szoftveres és a hardveres beállítást?Azért kérdem mert ugye bal szélen tudom állítani a kilohertzet meg a bitrátát,a profiloknál meg nem szoftveresen generálná a hangzásokat?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76307) quailstorm válasza Pityu. (#76306) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem az a hardvert vezérli, gondolom most azok a beállítások aktívak, amik a szabvány interfészen keresztül is elérhetőek.

Én azt mondtam, hogyha keresnél egy effektező programot ami működik, az valószínűleg full szoftveres lenne.

(#76305) Frawly: Windows buildek nagyobb ugrások, Win8-8.1 oké, de inkább Vista-Win7 szint időnként.
XP SP-k miatt új driver sose kellett, sőt a rendszert se kellett újrahúzni in-place upgrade-del meg tisztán se.
Pont az SP-s modell volt a hosszútávú állandóság megőrzése inkább.

[ Szerkesztve ]

(#76308) Pityu. válasza Frawly (#76305) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát én most kicsit csalódtam az asus ban pl az emberhez vagyis a vevőhöz való hozzáállásában.Ok nagy nehezen kaptam egy választ de már vagy 1 hónapja irkálok nekik magyar asus hoz is meg az angolhoz is,és csak ígérgették a választ.

#quailstorm

Szóval jelenleg azzal kell beérni ami van.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76309) quailstorm válasza Pityu. (#76308) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Még mindig visszamehetsz 1607 LTSB-re vagy 7-re, 8.1-re. Ha ér annyit az az USB DAC, de szerintem nem.
Amúgy a C-media ugyanúgy hibás ebben, mert már ott nincs Win10 driver. Az OEM se ad az Asusnak...

(#76310) Pityu. válasza quailstorm (#76309) üzenetére


Pityu.
nagyúr

1607 ről frissítettem,mert a 1709 bekavart ezért szereztem telepítőt és 1709 el kibővített telepítővel telepítettem újból,bár én sok különbséget nem veszek észre jó volt vagy lett volna nekem a 1607 is.De ezt kapd el ír egy ismerősöm skypen és musicra van állítva a sonic studio és a jelzés vízhangos volt,erre át raktam movira és megint más volt a pittyenés.Most lehet olyan ,hogy van aminél működik a profil van aminél meg nem?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76311) quailstorm válasza Pityu. (#76310) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem tudom, nincs ilyenem, de ha megnézed az azonnalis topicban a threadet, amit először linkeltem, ott kielemeztem a drivert. Abban a virtuál 7.1-es headsetben ugyanilyen C-media van mint a tiedben.
Nekem viszont nem volt még szerencsém egyikhez se.

(#76312) Pityu. válasza quailstorm (#76311) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Olvastam,de mondjuk én nem annyira vagyok a témában csak jött,hogy ha veszek egy hangfalat akkor már kicsit jobban is szólhatna így vettem egy usb hangkártyát,de nekem ez most fura ha kinyírta az ms drivert akkor még miért lehet az,hogy van aminél aktiválódik a profil meg van aminél nem,na mindegy nem értem én ezt.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76313) #86564352 válasza Frawly (#76305) üzenetére


#86564352
törölt tag

"elég a drivert meg a szoftvert egyszer megírni a Win10-hez, és akkor többet nem is kell frissíteni meg támogatni"

Ez problémás lehet valóban. Gyakorlatilag évente két főverzió váltás van és nem minden eszközgyártó drivere és AV cég szoftvere tudja tartani a lépést a kompatibilitással. Ezért a sok 1709 elrontott ezt+azt ami 1703 jó volt és fordítva történet a neten. Az is egy változás a Win7 támogatva 10 évig, egy Win10 build élete sokkal rövidebb. Például most a 1607 alól rántják ki a szőnyeget, ősszel a 1703 alól. Az érem másik oldala az se jó Taiwanból kiadnak százféle alaplapot és hangkártyát aztán két év után elfelejtik támogatni.

(#76314) quailstorm válasza Pityu. (#76312) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azért, mert a kinyírta az barokkos túlzás. A gyártói egyedi ASIO bővítményeket nyírta ki. A szabvány USBAUDIO2 az meg megvan. Így viszont az értelmessége csökkent le, a belső hangkártyák piaca is azért szűnt meg, mert a minőséget egyre jobban hozták az alaplapik, a gyártói bővítményeknek meg kakukkoltak.

[ Szerkesztve ]

(#76315) pendre54 válasza Pityu. (#76308) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
A Te történeted nagyon nem egyedi eset. Nekem van egy ilyen, finoman fogalmazva se épp két filléres :D DAC-om.[link] Amióta az MS kiadta a CU-et, azóta a TEAC gyári ASIO driverével lehetetlen megszólaltatni. Ennek az az oka, hogy ezzel a verzióval, az MS behozta a saját, natív USB2-es audios támogatását, ami gyakorlatilag kinyírja a gyári drivert.
Itt írtam le, hogy miként is néz ki a történet: [link]
Egyébként már két tiszta Win telepítésen is túl vagyok azóta(nem emiatt), de ezek se hoztak változást.
Végül is használható a DAC, de azért a hangminőség szempontjából mégis csak ildomosabb lenne, a saját ASIO driverével használni, nem mellesleg azért is, mert a TEAC-nak van egy egészen kiváló, saját zenelejátszója, a HR Audio Player, ami kimondottan az ASIO driverre van optimalizálva, de így az is használhatatlan emiatt.
Még annyit, hogy a TEAC tud a problémáról, a honlapjukon írnak róla, de eddig nem igazán jutottak egyről a kettőre ebben a témában, úgy néz ki, hogy az MS lenyomja őket is, mint a rajzszöget. ;]

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#76316) Pityu. válasza quailstorm (#76314) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát ez az asus szerintem jobb mint az én beépített hangkártyám,olvasgattam integrált hangkártyákról,azt olvastam,hogy integráltból pl az Realtek ALC1220 integrált már nem rossz,csak ugye ezt drágább lapokba rakják.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76317) Pityu. válasza pendre54 (#76315) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Azért nem semmi,tényleg nem olcsó cuccod van,hát gondolom az asusnak is panaszkodtak már páran,ha meg nem akkor én meg tettem mert vagy egy hónapja zaklatom őket :) Csak nekem is az a szar,hogy mindenhez más profilt használtam más hangzással most meg csak egy van az alap oszt csá.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76318) chatran


chatran
őstag

Egy kb két éves win10-zel foglalkozó cikkben olvastam az alábbit:

Töltsük le a win10 ISO képfájlt 64 bites kiadásban. Ezt a Rufus nevű segédprogrammal írjuk ki egy USB kulcsra úgy, hogy uefi/fat32/gpt módot választunk. A bios-ban váltsunk UEFI módra. Az USB kulcsról indulva a rendszer GPT módba formázza a teljes rendszermeghajtót és innentől UEFI módban indul a gépünk.

Mct tool-lal ezt meg lehet csinálni? Alapértelmezésben milyen módban írja a pendrive-ot?

(#76319) vlevi válasza chatran (#76318) üzenetére


vlevi
nagyúr

Egyébként, UEFI esetén az egész hókuszpókuszra nincs szükség.
Elég, ha az ISO tartalmát kimásolod egy pendrive-ra, és a gép bootolásakor megnyomod az F8-t (vagy azt, ami a te gépeden a BIOS boot menüt behozza). Onnan kiválasztod az UEFI pendrive-t és kész.
Ezt azért lehet így megcsinálni, mert a régi, BIOS-os bootoláshoz bootszektor kellett a bootolandó eszközre, de UEFI-nél már nem így van. Fat32 partíción kell lennie a bootolandó rendszernek (némely gépek NTFS-re formázott particiorol is indulnak UEFI módban, de a szabvány FAT32-t ír elő). Ezen a fat32 particion pedig az efi könyvtárból tölti be az UEFI rendszer az induláshoz szükséges dolgokat.

De az MCT is UEFI alapú rendszert csinál.

(#76320) chatran válasza vlevi (#76319) üzenetére


chatran
őstag

Köszi szépen a választ. Egy új ASRock z370M Pro4 lapom van, ahogy néztem ezen már alap az UEFI beállítás a BIOS-ban.

(#76321) laszlohu válasza core i7 (#76302) üzenetére


laszlohu
addikt

Köszi az infot

(#76322) King Unique válasza chatran (#76318) üzenetére


King Unique
titán

Az magától a Windows lemezképfájltól is függ, hogy bootolható-e (rendesen) UEFI módban. A Windows 10 igen, ugyanúgy az MCT-vel és az egyéb hivatalos forrásból letöltött is. Az MCT alapértelmezetten FAT32-re formázza a pendrive-ot, ami Windows 10-nél a Legacy BIOS (CSM) és az UEFI módban történő telepítéshez egyaránt jó. Az előbbihez egyes hardvereknél ugyan arra is szükség lehet, hogy aktív legyen a pendrive-on lévő partíció, de rendszerint azt is beállítja a program. Viszont, hogy ténylegesen natív EFI mód szerint történjen a telepítés, ahhoz a megfelelő boot mód, illetve boot eszköz kiválasztása is fontos!

Az MCT le tudja tölteni a lemezképfájlt és tud telepítési adathordozót is készíteni. Ha közvetlenül az utóbbira van igény, akkor célszerű az MCT-t használni. De amúgy nem létszükséglet sem a letöltéshez, sem pedig a telepítési adathordozó elkészítéséhez, ami nemrég újfent részletezve volt. Na meg előfordult már olyan, hogy egyeseknél pl. ilyen probléma adódott vele, máskor meg épp a csatlakoztatott pendrive-ot nem ismerte fel...

[ Szerkesztve ]

(#76323) chatran válasza King Unique (#76322) üzenetére


chatran
őstag

Köszi, neked is a választ. Felment az MCT-vel készített pendrive-ról a Windows hiba nélkül. Leszedte a legújabb frissítéseket is. Ahogy észrevettem leszedte a vidikari driverét is. Az eszközkezelőben nem látok sárga illesztő nélküli elemet.
Már csak az a kérdésem, hogy az alaplaphoz tartozó illesztőket érdemes még feltenni?
Jobb lesz ezektől az intel driverektől a rendszer? Vagy a win update már ezeket is felpakolta?

(#76324) vlevi válasza chatran (#76323) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nnna, itt már megoszlanak a vélemények. Milyen intel alaplapod van? Szerintem az Intel eszközök vannak annyira általánosak, hogy a speciális gyártói driverek sem jobbak a Microsoft által alapból feltepítettnél. Ha asztali géped van, akkor szinte biztos. Az én lapom elég régi, csak a Win7, Win8-hoz rakott fel az Asus a honlapjára gyártói drivereket (8.1, 10-hez már nem), de belenézegettem, semmivel sem volt más, mint a Windows10 által alapból feltelepített alap driver. Ráadásul azok sem változtak már vagy ezer éve. Az én B75 chipsetes alaplapomhoz valami 2006-os kiadásúak a win10 driverei is. Néhány van csak, pl. az USB3 gyökér, ami viszont 2018. februári. Nos, ennél frissebb biztosan nincs az Asus honlapján.

AMD-s alaplapoknál, vagy esetleg notebooknál már nagyobb a szórás, mert ott sűrűbben előfordulnak olyan hardverelemek, amik nem annyira közismertek, hogy így fogalmazzak, mint az az 5-6 féle Intel chipset, ami a Core2 széria óta készült.

(#76325) King Unique válasza chatran (#76323) üzenetére


King Unique
titán

A Windows 10 alapértelmezetten letölti és telepíti a friss install után a szükséges drivereket, legalább ha kap netet. Aki maga akarja felrakni manuálisan a szükséges drivereket, akkor offline módban meg tudja oldani. De a hardvergyártó weboldalán, vagy a mellékelt DVD-n nem feltétlen mindig a naprakész verziók szoktak lenni. Amúgy normál esetben a Windows Update által történő telepítés is rendben szokott lenni, de ez hardvertől is függő. Illetve ilyen szempontból megint más lehet egy PC és más egy laptop. Bizonyos esetekben egyes spéci gyártói driverek külön felrakására is inkább az utóbbiaknál lehet szükség. Na meg pl. a linkelt oldalon némelyik program inkább opcionális, mintsem okvetlenül szükséges.

Egyébként azt már neked kell tudnod, hogy minden szükséges driver telepítve lett-e és működik-e minden rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#76326) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Egy elég idegesítő hibával találkoztam. Játszok a PUBG-vel, és ha ír valaki Viberen akkor a játékot lerakja a tálcára. Egyszerűen már nem tudom min kellene állítanom hogy ne ez történjen. Van esetleg tippetek?

Köszönöm! :R

iPhone 13 Pro Max

(#76327) movax válasza jozsi252 (#76326) üzenetére


movax
őstag

A Viber értesítés-opcióiban kellene szétnézni, hátha van ott valami.

(#76328) Ferenc.


Ferenc.
tag

Írjátok itt hogy a 1607 meg 1703 win 10 verziók támogatása lassan kifut s elavult lesz, s nem támogatják többet, ez oké, de én azt nem értem ,hogy amelyik gépen van net arra jönnek a frissítések, akkor hogy lehet még rajta egyáltalán 1607 vagy 1703 -as verziója a win 10-nek ezeken a gépen?
Hiszen már az updatenak fel kellett volna frissítenie rég..

Mivel ugye automatikus s letilthatatlan a windows update, azaz telepíti a frissítéseket a gépre ha van net rajta.

[ Szerkesztve ]

(#76329) quailstorm válasza Ferenc. (#76328) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Le lehet azt tiltani ha valaki ügyes és okos. Lehet még állandóan sikertelen upgrade próbálkozás beleszarós tulajjal.
vagy pedig egywindows nemwindows support megvonva

amúgy nincsenek sokan az ilyen tulajok a mérések szerint

[ Szerkesztve ]

(#76330) Ferenc. válasza quailstorm (#76329) üzenetére


Ferenc.
tag

De most átlag felhasználóra gondoltam ,aki nem ügyeskedik tiltásokkal.
Az pedig ha nem sikerül az upgrade, (találkoztam már ilyennel egy laptopon), állandóan próbálkozott a gépen, lelassítva azt, miközben a telepítés végén nem sikerült, amit jelzett is, s minden bekapcsolásnál eljátszotta ezt, így ilyen esetben tenni kell valamit.

(#76331) quailstorm válasza Ferenc. (#76330) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nagymama ismerősömnél fél évig úgy volt, mire észrevettem. ElőfordulHAT. De nem nagy mennyiségben. [link]
Abból az 1607-ből valamennyi LTSB.
Átlag felhasználónál kb. esélytelen. Főleg azok után, hogy megkapta az erőszakos updatet az 1607 és az 1703 idén.

[ Szerkesztve ]

(#76332) kezo0 válasza Ferenc. (#76328) üzenetére


kezo0
addikt

A főverzió frissítését el lehet halasztani a Pro verzióban, a Gépházban be lehet szépen állítani, hogy hány napig ne is keressen a Win Update ilyet. Én pl. 180 napos halasztást állítottam be, mivel többször egymás után sem sikerült a 1703-at 1709-re frissíteni. (Elmegy a telepítés 100%-ig, majd a legutolsó automatikus restart után meghal.) Szóval én most már biztosan át fogom ugrani a 1709-et, és majd egyből a 1803-at próbálom ráfrissíteni a 1703-ra, hátha azzal nem lesz gond.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#76333) pc360 válasza kezo0 (#76332) üzenetére


pc360
addikt

Ha ennyire leakadt a frissítésnél, akkor inkább az újrahúzást kellene megpróbálni a friss verzióval. Nem látom értelmét egy félhalott rendszerrel való szórakozást, még akkor se, ha tartasz a programjaid újratelepítésétől. Egyszer túl kell esni rajta, inkább azt találd ki, hogy miként tudod gyorsítani a procedúrát, és a fontos programjaid beállításait addig is mentsd ki. Ha ilyenek nincsenek, akkor meg nem kérdéses a következő lépés.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#76334) kezo0 válasza pc360 (#76333) üzenetére


kezo0
addikt

A rendszer egyáltalán nem félhalott, a 1703 tökéletesen működik. :)
És képzeld, mindezt úgy, hogy Win 7 óta nem volt újrahúzva, hanem mindig csak rá lett frissítve: volt ezen Win 8, 8.1, majd a 10 összes buildje a 1703-ig bezárólag. Egyedül a 1709-re frissítésnél tört bele a bicska, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a 1803 sem fog már rá felmenni. Majd ha ott is problémázik, akkor fogok elgondolkodni egy tiszta telepítésen... De ez egy annyira belakott gép, hogy utána rengeteg ideig tartana újra felrakni alá mindent, és főleg újra testreszabni azokat a programokat – már csak azért is, mert sokuknál nincs opció a beállítások elmentésére (vagy csak én nem tudom a trükkjét). Szóval a tiszta telepítés csak a legvégső megoldás lesz.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#76335) quailstorm válasza kezo0 (#76334) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Még megpróbálhatod a telepítő media setup.exe-jéről kikényszerített in-place upgradet is.

(#76336) pc360 válasza kezo0 (#76334) üzenetére


pc360
addikt

Világos. Habár sejthető, hogy a probléma főleg a 7-ről upgrade-elt mivolta miatt jöhetett elő a 1709-nél.

Tudsz említeni 1-2 ilyen progit?

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#76337) kezo0 válasza quailstorm (#76335) üzenetére


kezo0
addikt

Próbáltam azt is, de ugyanoda vezetett...

pc360: most nem vagyok a gépnél, de így kapásból pl. MS Office programok, a Corel vagy a Norton Security, amiket biztos, hogy alaposan be kell állítgatni telepítés után. De ezeken kívül is van egy csomó program, amelyeknél már eleve az is idő, amíg az ember újra feltelepítgeti őket egyesével: torrent kliens, itunes, VLC, TeamViewer, Macrium Reflect stb., mittudomén... És magának a Windowsnak a testreszabása (alapértelmezett programok, fájltársítások, fast startup kikapcs, hálózat újbóli beállítása – és ez utóbbit nem is biztos, hogy rá lehet venni, hogy ugyanúgy működjön, mint a 1703-ig bezárólag, lásd SMB1, aztán a 1803-tól már az otthoni csoport megszűnése is) sem öt perc. És tuti, hogy lesznek váratlan meglepetések, amelyek miatt egyes dolgok jobb esetben csak nem úgy fognak működni, mint eddig, rosszabb esetben pedig egyáltalán nem fognak egyből működni. Akkor meg indulhat a fórumozás, hibakeresés, megoldási javaslatok kipróbálása, nem folytatom.
Most pedig minden működik, és pont úgy, ahogy én szeretném. Úgyhogy térjünk erre vissza majd valamikor április 10. után. ;)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#76338) pc360 válasza kezo0 (#76337) üzenetére


pc360
addikt

A teljesség igénye nélkül, csak pár gondolat.

• Norton Security: A legtöbb security progi esetén van config export. Illetve újratelepítés után amúgy sem árt az új progik miatt az újrakonfig. A Comodo IS esetén pl. ez 3 perc.

• Torrent kliens: Az ajánlott torrent kliens az a qBittorrent, annak a beállításai az AppData mappában találhatók. Amúgy az uTorrent-té is, de azt már nagyon nem ajánlott használni, főleg a régi verzióit, folyamatosan találnak biztonsági réseket ugyanis.

• A VLC beállításai az AppData mappában találhatók.

• A TeamViewer-ből létezik portable verzió, így az egész mappa menthető. De gyaníthatóan ő is AppData-zik.

• Az alapértelmezett progik, fájltársítások beállítása a legrosszabb esetben is fél óra.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#76339) YASKATIR


YASKATIR
aktív tag

Erre valakinek valami otlete?

Teljesen veletlenszeruen jon elo a dolog, fokent Chrome hasznalata kozben. Minden driver frissitve van, ha elkuldom a laptopot aludni, majd bekapcsolom, akkor minden rendben lesz es tudom folytatni azt amit elkezdtem (azaz nem fagy le a rendszer, mert minden ugy marad, ahogy hagytam).

A rendszert tegnap telepitettem teljesen ujra

(#76340) quailstorm válasza YASKATIR (#76339) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ha 2008-at írnánk, akkor azt mondanám beragadó billentyűk. Anno az info órát trollkodtuk szét ezzel a hanggal, azt a BIOS megszakítása adta, az okozhatja a lagot is.

(#76341) minek?:S


minek?:S
őstag

Srácok! Most vagyok Win telepítés előtt(nem először természetesen), és eddig mindig úgycsináltam, hogy külön partíciót hoztam létre Windowsnak(C), általában 70-80 gigát és a maradék volt a minden másnak. Ennek van értelme? vagy mehet egy partícióba minden nem lesz gáz?

Bár jelenesetben ez lényegtelen, de van olyan amikor a LoL(League Of Legends) kéri, hogy tegyük át C-re.. gondolom van másik program is. Szóval van értelme a bontogatásnak vagy nincs?

Üdv.:M.

(#76342) pc360 válasza minek?:S (#76341) üzenetére


pc360
addikt

240 GB-os SSD méretig szerintem nincs értelme a bontásnak. Kevés program igényli csak a C-t, egyáltalán nem jellemző. De ha egyszer úgyis a HDD-n tárolsz mindent, akkor fölösleges külön partíciót létrehozni az SSD-n. Ha netán újra kell telepíteni a rendszert, azt a pártíz gigát simán le tudod róla előtte húzni.

Ha HDD-ről van szó, akkor természetesen van értelme a dolognak. Egyrészt gyorsabb a lemez eleje, másfelől nem lesz rémálom a cuccaid mentése, ha netán újra kell húzni a rendszert. És akkor csak a rendszerpartíciót kell klónoznod, amikor SSD-re költözöl - ami amúgy erősen javasolt, bármilyen gépről is legyen szó.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#76343) Csupingo válasza minek?:S (#76341) üzenetére


Csupingo
veterán

Főleg akkor van értelme, ha csak egy meghajtód van. Teljes, telepítésnél (formázás) jól jön, mert amit meg akarsz tartani, azt a másik partíción hagyhatod, vagy teheted, a másik meg bátran formázható. Ha muszáj rá játékot tenni, akkor kicsit nagyobb méretűre hagyd. A fő értelme az, hogy 1 meghajtó esetén a megtartani kívánt dolgokat nem kell kimentegetni más külső tárolókra oprendszer telepítéskor. Persze ha több merevlemezed van, akkor nyugodtan hagyhatod egyben is.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#76344) Pityu. válasza minek?:S (#76341) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Nekem pl van egy 120gb s ssdm azon van a rendszer és a programok és még így is van rajta 87gb szabad hely,a többinek meg ott van egy 1 terrás hdd.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#76345) Shaza válasza Geth (#76297) üzenetére


Shaza
senior tag

Nekem ezt jelzi:

(#76346) #86564352 válasza Shaza (#76345) üzenetére


#86564352
törölt tag

Driver booster használata előtt is létezett a jelenség?

(#76347) Shaza válasza #86564352 (#76346) üzenetére


Shaza
senior tag

Már régóta fent van ,eddig nem volt vele probléma.
Először a hang kezdett be-be akadozni ,utána a játékokban is elég durva fps dropjaim lettek.
Jelen pillanatban a képen látható két piros sáv az zöld.

[ Szerkesztve ]

(#76348) domba


domba
csendes tag

Volna egy jelentéktelennek tűnő, de számomra fontos apróság. Remélem, tudtok segíteni, mert google barátom nem értette meg, mire vagyok kíváncsi.

Hogyan állíthatom be win10-ben, hogy hangrögzítés közben halljam a hangomat a fejhallgatón/hangfalon keresztül?

Előre is köszönöm.

(#76349) Joe fiú válasza SP4C3 (#76277) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Köszi. Nekem is ez lenne a tervem, leírnád konyhanyelven mi ennek a legegyszerűbb módja. Konkrétan a két Boot típus közötti különbség sem egyértelmű nekem. Jelenleg úgy tudok különböző rendszert bootoltatni, ha minden alkalommal a biosba a másik SSD-t választom elsődleges, a másik letiltásra kerül. Lehet az sem a legjobb, hogy két tök egyforma SSD-ről van szó.

(#76350) SP4C3 válasza Joe fiú (#76349) üzenetére


SP4C3
veterán

Hmm...

0-ás portra rádugod azt a meghajtót amire az a rendszer kerül amit a legtöbbször használni fogsz (kölünösebb jelentősége nincs, csak a rend kedvéért)

A másik rendszerlemezt a telepítés idejére lehúzod az alaplapról.

Felraktad az első rendszert, lehúzod a kész rendszerlemezt és rádugod a második rendszerlemezt a sorban következő portra...

Felrakod a második rendszert ha kész, akkor visszadugod az előző lemezt...

Telepítésekkel megvagy, mind2 meghajtó a gépben... Kideríted mi hozza elő a bios boot menüjét (általában F8/F10/F11)... Előjön a menü és kiválasztod szájízed szerint melyik lemezről töltsön be.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.