- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
-
törölt tag
Nálam csinált olyat is régen lejárt és eltávolított értesítéseket bepakolt újra. A legjobb UI baki amikor balról kezdett el beúszni és hirtelen eszébe jutott jobb oldalon van a helye.
Sajnos a task view animáció is még mindig hibás, szomorú ilyen szembetűnő dolgokat nem foltoznak hónapok alatt sem. -
Zotya84
őstag
Ezt korábban is így csinálta. Talán 1703-nál került hátra a WinRE partíció. Nekem hozott létre újat, mert az általam azután telepített verzióknak én adom az 1GB-ot partícióméretnek, és azon elfér a két WinRE egymás mellett, aztán a régit törli a végén. De partíciót nem töröl a telepítés során.
-
King Unique
titán
Annyira nem meglepő, ilyen egy build upgrade-nél előfordulhat. A 1709-ról 1803-ra váltásnál volt, hogy nálam létrejött +1 WinRE partíció, azaz 2 db lett. Annál az upgrade-nél most direkt néztem is a lemezkezelőt, de 3. már nem jött létre..
Az SSD végén az a 15 GB gondolom az OP miatt van parlagon hagyva. De egyébként az sem kötelező, lehet az particionált részen is elegendő szabad tárterület formájában.
-
Cs1csó
titán
Hány lemezes, 1? Mert ha NAS vásárlására /építésére adnám a fejem akkor legalább 4 lemezest vennék/építenék.
Geth
Gyere át a Bittorrent topikba, elképesztő dolgok mennek ott! Tele van elhivatott emberrel, akik nagyon sokat feccölnek a témaba.
Megjegyzem nekem a saját gépemen összesen 10 torrent fut.Amúgy kiváló dolog a NAS torrentezésre mivel nyugodtan tud menni 0-24-ben, ha 4 lemezes akkor valami RAID megoldással adatbiztossá is tudod tenni, és nem kell a PC-det gyilkolnia a torrent miatt és nem is kell hogy emiatt fusson egész nap.
-
Cs1csó
titán
Olvasgattam már a NAS-okról és sajnos komoly pénzekért elképesztően szar valamiket akarnak rásózni az emberekre. Aki pl. torrentezésre akarja használni a NAS-t és szeretné kipörgetni a gigabites LAN-t annak érdemesebb építeni egyet inkább valami normálisabb procival mert néha vicc amit akár egy Synology-ba is beépítve adnak.
-
Geth
veterán
Nekem QNAP van
Ott még a WS-Discovery-t is belepakolták néhány hónapja.
Egyébként külső repóból (entware) lehet, hogy fel lehet tenni frissebb SMB-t ezekre a csodákra is, csakhát arra kicsi esély van, hogy valaki olyan megcsinálja ezt, aki ilyet vett(ezért lenne jó, ha a gyártó tenné meg)
-
törölt tag
Az a normális hozzáállás szerintem. Nem is beszélgetni akarok vele azt értem nehéz megcsinálni magyarul, azért egy gyors start menüs webes keresés, átváltás stb. lehetne magyar régión is. Jó nem halok bele, átlököm a régiót UK-re és máris van rendes Cortana és rendes Store. Cortana mutatja YouTube dalszöveget, szó definíciókat, keresés... Egyébként is angol nyelven használok gépet, tévét, telefont. Csak mivel kereső = Cortana akkor magyar régión egyáltalán nincs jobb klikk keresés és semmi más.
-
dchard
veterán
Soulles: abszolút igazad van, csak arra céloztam, hogy itt több szereplős a történet
Syl: az intelnél visszatérő probléma, hogy bizonyos grafikus hardverekhez (ha jól rémlik atomokkal volt ilyen), nagyon rövid idő után nem adtak ki új drivert, még az is rémlik, hogy ez pont a win10 megjelenésével függött össze, és az 1-2 éves hardverhez nem készült win10 driver. Nagy volt a népharag, talán ennek hatására végül született valami megoldás, de ebben nem vagyok biztos.
-
dchard
veterán
"Vagyis a vga gyártók a hibásak a sz*r szoftvereikkel."
Amit a Microsoft jó pénzért tanusít (WHQL). Nyilván nem gondolom, hogy a WHQL minden runtime állapotot le is tesztel, de azért egyoldalú felelősségről beszélni ebben az esetben minimum kérdéses.
"az intel tud drivert írni?"
Ha tud is, nem mindig akar. Lásd: a két év alatt eltűnő terméktámogatást egyes hardverekhez. A linuxot azért sem érdemes ide keverni (tök mindegy, hogy melyik gyártó), mert az esetek döntő részében a disztribúcióval érkező drivereket nem a gyártók, hanem a közösség hozta létre. Nem is kerül be egyik disztróba se gyártói driver, amíg nem hozátk azt nyilvánosságra GPL licence alatt, ami sajnos elég ritka.
-
Soulles
aktív tag
Ha belepiszkál ha nem, igazából lényegtelen is szerintem. Nem szarni kéne ki a drivereket rakásra, hanem még egy kis időt teszteléssel tölteni. És még az NVIDIA tud drivert irni....
Mostanában amúgy is tele van velük a tököm mert a saját! install shieldjük lehetetlenné teszi a Mental Ray telepítését (ami ugyancsak tőlük származik). Azért a rakás pénzért amit az ember szoftverért ill. hardverért kifizet, nyújtani is kéne valami minőség szerűt....A hangnemért utólag elnézést.
-
Kékes525
félisten
Tökéletesen egyetértek. Windows 7-et legalább 5 évig használtam úgy, hogy mélyen belenyúlkáltam a rendszerbe, nagyon sok programot telepítettem, majd szedtem le és nem bántam vele úgy mint a hímes tojással, ahogy most a Windows 10-el. Ennek ellenére atom stabil volt. Mindez valószínűleg azért van, mert túlhajtják a funkciófrissítéseket, amivel mindig kerülnek bele újabb hibák, hiába javítják ki az előzőeket. Így sohasem érik utol magukat.
-
Cs1csó
titán
Az erőforrás figyelőben tudod megnézni (a tálcán jobb klikk feladatkezelő - teljesítmény és ott alul tudod megnyitni ez az egyik módja) ott van hogy LEMEZ és ott az ÍRÁS részt érdemes górcső alá venni.
Nem tudom hogy van e program arra ami akár naplózza is tartósan az adott programok írását de lehet itt is meg lehet ezt csinálni de én még nem mélyedtem el benne.
-
-
Az alól gond nélkül menne és most eljutottam arra a szintre, hogy alkalmaznom kell a live ubuntu-t és törlöm ami törlendő.
(#82942) ROBERTOH: Most meg USB 3.0 (64GB mSD kártya van az olvasóba már pár éve) és mondom Updatelem, a régi fájlt tartom (kihagyja), újakat másolom és ezt dobta fel.
(#82946) King Unique: Köszi, úgy lesz!
MD
L -
-
törölt tag
Kénytelenek leszünk visszamenni az időben, és sleep helyett minden este szépen gondosan leállítani a gépet és reggel friss boottal kezdeni.
Először a Digit akartam szidni, mi az hogy gigabites netnél a mérés 60-70 Mbps, amikor észrevettem Win restart után normálisan 700-800-900 Mbps.
-
vlevi
nagyúr
"a bejelentkezés utáni szüttyögés"
Ez az. A login ablak hamar megjelenik, de utána, amikor felhasználóként bejelentkezek, még indul jópár dolog. Pl. érdekes, hogy amíg nem vagyok bejelentkezve, addíg normálisan megy az egér (Mastermouse 530), de amikor belépek, akkor megőrül, és csak 10-15mp múlva nyugszik le, gondolom azért, mert akkor töltődik be a Coolermaster programja, ami inicializálja az egér beépített memóriáját.
Az előbb egyébként elővettem a stoppert, és csináltam 5-5 leállítást, indítást, újraindítást úgy, hogy a gyorsindítás be volt kapcsolva, és úgy is, hogy ki.
Az újraindítási idők természetesen pár tizedre ugyanannyi volt.
A gyorsindítás idők stopperrel mérve valóban rövidebbek, kb 8-10mp-el, mint anélkül, de ezt kb nem veszem észre, mert, amíg bekapcsolom a gépet, odahúzom a széket, leülök, addíg nemhogy SSD-ről, de még HDD-ről is bebootol egy rendszer
A leállás viszont kb ugyanennyivel lassabb a gyorsindítással, mint anélkül. Ezt viszont jobban észreveszem, mert, amikor kikapcsolom a gépet, akkor rögtön kapcsolom is ki az elosztót. Gyorsindítás esetén ezt az időt, amíg bealszik a gépen a HDD led, és a Power led, ki kell várni.
HDD-n nem próbáltam a gyorsindítást, de elképzelhetőnek tartom, hogy ott még akár lassabb is lehet, mert azt a 10-20 drivert gyorsabban lehet nulláról inicializálni, mint 1-2giga kernelmemóriát betölteni swapfile-ból. Akinek HDD-je van, lemérhetné
-
vlevi
nagyúr
Igen, tudom.
Azért is írtam, hogy párszor ki/be kapcsolással próbáltam a boot időt, néhányszor pedig újraindítással.
És igen, volt olyan újraindítás, amikor meg sem jelentek a tekergőző pöttyök, csak feltűnt az alaplap ASUS felirata, majd, amikor a pöttyöknek kellett volna következnie, már a login képernyő fogadott.
De volt olyan, hogy kikapcsolás után, bekapcsoláskor, ugyanúgy, ugyanannyi ideig tekerte a pöötyöket, mint újraindítás után. Nem veszem zokon azt a 2-3 másodpercet, ezért is kapcsolom ki inkább a gyorsindítást.
-
vlevi
nagyúr
1803 már törölte az előző windows maradékát 10 nap után.
És bekerült az automatikus tárterület segéd, ami odafigyel az ilyen dolgokra, upgrade előtt pl. ha kell, akkor törli a lomtárat, temp-et, satöbbit, hogy legyen hely. Rendszeresen nézegetem az insider verziót, 64gigás ssd-n, ott, mivel szűkös a tárhely, nem fér meg egyszerre 2-3 windows.old, ez egy hasznos újítás volt. -
Cs1csó
titán
Köszi az infót, kár, biztos gigantikus nagy költség volt.
diegho
Volt már itt erről szó korábban a telepítőt kell megbuherálni ei cfg-ben kell valalmit mókolni kivenni a többi lehtőséget és csak a pro-t hagyni és akkor azzal fog települni. Itt írnak róla: [link]
Nekem is automatikusan aktiválódik Home-nak - én ezt is akartam - de a telpítésnél felajánlja a lehetőséget a választásra home-tól egészen education-ig bezárólag ezt én úgy értem el hogy :
- MCT-vel az MS oldaláról szedtem le az ISO-t (hun x64)
- RUFUS-szal tettem rá egy 8GB-os USB3-as pendrive-ra
- Majd ezt egy előlapi USB3a-s aljaztba dugva erről boototam ennyi. és felajánlja nem tudom neked honnan van a lemezkép amivel telepíted de akár ez is megoldhatja, vagy a fentebb linkelt leírás. -
King Unique
titán
Ha linuxos rendszerpartíciókat kell piszkálni, akkor mindenképpen a pendrive-ról indított Live változat javasolt. Adatpartíciónál normál esetben a rendszer alól is működnie kellene a létrehozásnak, átméretezésnek stb. De van amikor ehhez ki kell kapcsolni a swapot és akkor szintén célszerűbb inkább a pendrive-ról indított változatot használni. Windowsnál a felsorolt 3 külső particionáló program közül amúgy csak az AOMEI ingyenes verziója enged pendrive-ról futtatható WinPE megoldást készíteni, a többinél csak a fizetősek. Egyébként a screenshotot jobban megnézve azon nem a GParted, hanem a KDE alatt jellemző KParted, pontosabban a KDE Partition Manager lehet. De elvileg az utóbbival is meg kellene tudni oldani ezt, ahogyan akár a GParted is feltelepíthető utólag.
-
törölt tag
Akkor megvan a válasz, amit keresel: 1803 hibája
Nálam még sebesség gondok is voltak, vissza 1709 és jó vagyis pontosabban nem rosszabb az Edge.
(Reddit megathread hasonlítás: őszi 1709 verzió alá 1500 komment több hónap alatt, most 1803 alá 3 hét alatt már 1700 komment)
Két patch jött már hozzá, mégis sok kezdeti bug még mindig benne van pl. insidernek néz amikor nem is vagy az. -
törölt tag
"Edge-t meg hagyjuk. Gép bekapcsolás után első Edge indításnál semmit nem tölt be. Be kell zárni a böngészőt, újra megnyitni és akkor már megy neki a weboldalak betöltése..."
Ez szintén 1803 hiba inkább, nem kifejezetten Edge. Én is tapasztaltam 1803 alatt olyat nem töltött be egy-egy oldal elsőre. Privát módban vagy Ctrl-F5 után nehezen vagy úgysem. Gépházban próbálhatod resetelni, cache és cookie törlés. 1709 rendben van. (Edge az alap böngészőm)
-
-
Nem, ott semmi nem volt.
De megtaláltam: Ide furakodott be: [kép] Ezt se szoktam túl sűrűn megnyitni. Rányomtam a leállítás-ra, és ezzel remélem soha többé nem indul automatikusan.De látom van itt még kéretlenül induló dolog, lehet muszáj még törölgetnem belőle. Ezeket nem én raktam bele.
(#79771) Tiger : Ez a gépben levő gyári ssd információs szoftvere. évente 1x gondoltam ránézhetek vele (itt is szóbahozta valaki), mérete kicsi, nem sok tárhelyet fogyaszt (emiatt felesleges uninstallálni). De nem akarom hogy állandóan fusson..
-
Kékes525
félisten
Nem állandóan fut, hanem nálam is kézin van (az automatikust kérdeztem, nem állítottam.
). Csak azt olvastam, hogy a rendszer visszaállításhoz szükséges, hogy állandóan fusson. [link] Igaz, 8.1-es rendszer. Gondolom a Macrium így is el tudja indítani amikor elindul, mert rendesen müködik.
-
Kékes525
félisten
Nálam a 10-es bemutatkozása nagyon rossz volt, ezért most mindig mentek. A Macriummal a hónaponként full, hetenként differenciál és naponként incrementál van beállítva. Ezenkívül vannak rendszer visszaállítási pontjaim is, ami a Windows 7-nél nagyon jól jött adott esetben. Egyszer már itt is használtam. Addig biztosan csinálom, míg ki nem tapasztalom az új rendszert.
-
Kékes525
félisten
Soha nem használtam élesbe a Photoshopot. Nem arra értettem, hanem általában. Előfordulnak ilyen programok.
Amúgy olvastál a Macrium hibájáról, amit most javítottak? Engem érintett, mert már a fizetőst használom a default mentéssel. Corrupt Incremental or Differential Image Files
(#79209) svgyula
"De eddig ez a legstabilabb rendszer az összes közül. A közelemben egyik gépen sem volt "kék halál."
Elég szomorú az, ha már csak ez (ennyi) a jóság mércéje. Ez lenne egy jó rendszernek a minimuma. Még a Te és persze mindenki más számára, magamat is beleértve, még eldönthetetlen, hogy milyen az új rendszer, hiába futott eddig jól a gépeinken. Ahhoz, hogy bármit is mondjunk a tapasztalat kevés. Az tény, hogy közölünk sokaknak voltak gondjai. Hogy ez kinek a hibája (user, Microsoft, hardver dirverek, hardver) még ezek sem biztosak. Azt azért kijelenthetjük, hogy ennyi ember nem lehet hülye, akiknél jelentkeztek hibák. Azaz nincs ennyi user error. Már csak azért sem, mert ide total kezdők csak nagyon kevesen írnak. Gyanítom, hogy a Microsoft is hibázott, mert másképp nem adott volna ki ilyen gyorsan frissítést. Habár ezt az utóbbit nem állítom biztosra, mert nem tudom, hogy ez egy rendes, vagy egy gyors frissítés volt e.
-
svgyula
addikt
Szia! Tudod a legnagyobb gond abban van egy-egy hardvernél, hogy a gyártók belecsempésznek szabványon felüli "jóságokat"
és így is hirdetik meg ezeket a termékeket! A sok lúzer meg ráugrik mint a tyúk a ta---ra és utána csodálkoznak ha nem jön javítás márpedig nem fog jönni mert a gyártóknak nem az a céljuk, hogy minden termékük "örök" életű legyen hanem szépen ügyesen vegye meg a paraszt az újabb már xy oprendszerrel kompatibilis terméket! A másik véglet meg az "occó" noname hardverek amiknek éppen van egy (vagy nincs) driver amivel éppen a vétel időpontjában elindul aztán egy-két frissítés és jön a sírás-rívás "miért nem megy"? Mert eddig jó vót! Persze egy nem csak az occó eszközöknél van így! Ezért adott annó' az MS ultimátumot a gyártóknak a driver frissítésre. A frissítések telepítésekor pedig a rendszer csak a driverek idejét nézi és ha van frissebb igaz "univerzális"
arra cseréli és már fekszik is a rendszer............ Driver frissítéseket jellemzően kevés gyártó tartja be, talán eddig az Nvidia tolja a frissítéseket az MS frissítés után pár nappal.
-
-
King Unique
titán
Az évi 2 build upgrade lehet kicsit sűrű, de rendszerint már hetekkel / hónapokkal a hivatalos megjelenés előtt elérhető egy-egy RTM-nek mondható verzió, hogy tesztelhessék a hardvergyártók is. Azokat a spéci drivereket pedig tudtommal nem a Microsoft, hanem a hardvergyártók készítik, vagyis az ő dolguk lenne, hogy rendben legyenek. A Windows 10 csak egy tárolót kínál ezekhez, amikor onnan automatikusan letölti és telepíti. Na persze most lehet firtatni ezt is, hogy minek és miért nem inkább manuálisan mindent. De azért kényelmes tud lenni, amikor egy tiszta telepítésnél nem nekem kell drivereket vadásznom, hanem megcsinálja helyettem a rendszer, ami normál esetben utána működni is szokott.
-
Kékes525
félisten
Ehhez hasonló cikk van itt is a PH-án is, de a Windows 10 feladatkezelőjében nem találok megfelelő indítási feltételt. [kép] A cikk nem tér ki erre (ez a triggers) lenne. Bármelyiket is választom a feltétel teljesítésekkor automatikusan indulni fog.
Ja, hogy a parancssorra kell csinálnom, nem az adott programra? És majd az teljes jogú parancssor fogja indítani a kért programot, amit az ikonjában adok meg? -
Kékes525
félisten
"mert nincs benne semmi exkluzív hardver. Se VGA kártya, se USB-s hangkártya stb."
Nálam viszont van, ha nem is különleges, de új hardver, amiről nincs sok tapasztalat, így a driverük sem lehet olyan biztonságos, stabil mint az ami 5-6 éves hardveren fut.
Nálam az új HD driver alatt is megfagyott egyszer a gép a HitmaPro alatt, ami nem az "agyongányolt shellből" lett indítva, hanem az asztalról.
(#78611) Geth
Igazad van, de akkor mi alapján írsz ilyeneket?
Amúgy ha az "agyongányolt shell" lenne a ritka lefagyás oka, akkor valahogy látnom kellene az összefüggést vele. Soha nem az alóla indított programnál történik és akkor sem volt soha semmi gond, ha megnyitottam a shellt.
(#78613) King Unique
"Már megint a HPA..."
Nem, nem a HPA-ról beszéltem most, hanem a HP-ről.
Másrészt nagyon ritkán következik be, ahhoz képest, hogy mindennap futtatom, valamikor többször is. Eddig a HP csak 1 szer okozott rendszer fagyást.
"De, X naponként megjelensz itt és folyamatosan azt csinálod..."
Ha az, hogy nem elvakultan dicsérem, az fikázás, akkor igen.
Neked már írtam, úgy látszik erre valamiért nem emlékszel. Alapvetően megvagyok elégedve a Windows 10-el és tetszik is. Amit írok az "érted haragszom és nem ellened" miatt van, amit ha elolvastad volna te is láthattad volna. Ezt írtam:
"Mindenkinél más a hardver, szoftver, beállítás környezet és a felhasználói szokások, ettől pedig erősen függnek, függhetnek a problémák.
Ha tetszik ezek miatt nemhogy nem fikáztam a Microsoftot, hanem nagyon is dicsértem, mert nagyon nehéz ilyen körülmények között olyan programot írni, ami mindenkinek megfelelő. Gyakorlatilag lehetetlen."
Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy mindezek a problémák (az a kevés), amikről írtam új hardveren történtek, amikről még értelemszerűen nagyon kevés a tapasztalat, akkor ez különösen igaz, hogy jó a Windows 10.
(#78615) pzstm
Én nem futtatom admin módba mindegyiket. Sőt kimondottam tetszik ez a feature is. Egyszer igen a parancssort. A HDS fejlesztője kérte legutóbb a tesztekhez, amit javasolt. A HP sem futott admin módban.
-
Kékes525
félisten
A W10Privacy nem szeretem, mert az mindent rám bíz, mindent kézzel kell állítani. Hiányzik a csak a javasolt beállítások beállítása, mint ahogy az az O&O ShutUp10-ben megvan. Ha ezeket kategóriánként beállítaná és vastagon kiemelné, akkor azt utólag átnézve könnyebb lehetne kikapcsolni a mégsem kellett beállításokat, mint az összeset egyenként kipipálni.
-
movax
őstag
Ez így van, eléggé szétgányoltam én is a rendszerem és közel két év alatt, amióta fent van (nem is tiszta telepítés, hanem win7 upgrade) nem találkoztam olyan hibával, ami nem lett volna orvosolható pár perc alatt, betonstabil a win10. Nekem egyébként meggyőződésem, hogy a "gányolás" (egyébként nem gányolás, hanem megfelelő beállítás) teszi stabilabbá a cuccot.
-
Kékes525
félisten
Azaz te igazán gányoltad a rendszert.
Ezt félig komolyan mondom, mert a rendszernek, minden beavatkozás nélkül, alapból kellene stabilnak lennie. Ha ezekkel átállítom, akkor joggal mondhatják, azért vannak a hibák, mert "gányoltam" a rendszert.
Amúgy igazad van ezeknek az állítgatásoknak egy valamire való operációs rendszerben nem szabadna fagyási hibákat okoznia, legfeljebb valami, ami addig működött, azzal problémák léphetnek fel. De semmi több. -
betyarr
veterán
tegnapelőtt ment fel az update,nem volt semmi gebasz.tegnap este egyszer lefagyott,mondom,jó,biztos csak hirtelen elmezavar.ma már 5 vagy 6 alkalommal kellett kikapcsológombozni,ebből 3x 10 percen belül...messze még a 8-a
ez legalább működik:
1. Próbálkozzon meg egy Windows gombos billentyűkombinációval a képernyő felélesztésére. Ha az eszközhöz csatlakozik billentyűzet, alkalmazza a Windows gomb + Ctrl + Shift + B. kombinációt, ha pedig tabletet használ, nyomja le egyszerre a hangerő fel és a hangerő le gombot két másodpercen belül háromszor. Ha a Windows reagál, egy rövid sípoló hangot hall, és a képernyő villogni fog vagy elhalványul, miközben a Windows megpróbálja frissíteni a tartalmát.
YASKATIR: köszi!a chrome miatt van,megfigyeltem.
-
YASKATIR
senior tag
A tiedhez pont most adtak ki egyet januarban. Durva, hogy meg mindig van frissites a hd 2500-hoz
-
Kékes525
félisten
+ (#77573) twofatcat + (#77574) csicso82
Igazatok van, de azért elvárná az ember, hogy egy frissen telepített rendszer ilyen hibákat ne vétsen. Ha hibás egy programrész, akkor már rég ki kellett volna javítaniuk, vagy ki kellett volna venniük a rendszerből, mert ez így csak a felhasználó szívatása és negatív reklám a Microsoftnak, ami enélkül is van bőségesen.
A fájlok automatikus biztonsági mentését érdemes használni? Ez rendesen szokott működni?
-
Geth
veterán
Office hiányában én Chrome alatt ezt használom, a semminél jobb (ha már a pdf-et is rábíztam
).
Mivel Far-t használok, képekre meg jobb megoldás úgyse lesz annál, hogy fél/teljes panelben tudom a képeket válogatni, úgy, hogy közben ugyanúgy működik a file kijelölés funkció, ergó rögtön tudok műveletet végezni a kijelölt fileokkal ott ahol szoktam, azaz a file managerben.Elnevezés thread: irigylem akiknek ez problémát jelent, vagy 2mp-nél több időt tudnak rászánni
Inkább jöjjön már ki, a WSL megint fejlődött egy adagot -
törölt tag
Korábban volt a Word Mobile, Excel Mobile és Powerpoint tabletekre szánt UWP (?) app. Ezeket az áruházból már eltüntették, legalábbis kereső nem adja ki. Közvetlen link alapján vagy Microsoft Corporation útján még telepíthető. Arra jó gyorsan megnyitja a fájlokat, szerkeszteni csak Office 365 fiókkal lehet. Akkor már minek, ha van rendes Office. Jó lenne egy Windows telepítés után Word, Excel és PP fájlok már alapból társítva legyenek valamilyen alap gyári ingyenes megtekintőhöz, mégis egy cég kölyke mind. Ne az üres ikont lássa az átlaguser.
(#77365) King Unique: szerinted következetes mert AU utalt a megjelenés idejére a CU nem, jól van... a belső nevek hiába következetesek, ha a reklámozott marketingnév nem... ennyi már csak a vicc kedvéért kíváncsi leszek a mostanit hogy nevezik el végül
-
King Unique
titán
Azért ez a quick view / quick look funkció is csak részleges betekintést tesz lehetővé. A Mint fájlkezelőjében valóban működik ez a space lenyomására, de (nálam) pl. a docx fájlok tartalmába nem tud betekinteni. Ennyi erővel a Windows fájlkezelőjében lévő betekintő nézet is úgy-ahogy megteszi.
(#77364) twofatcat:
Ennyi erővel az Anniversary Update meg igen, ahogyan a Fall és Spring Creators Update is. A CU pedig 1703 és Redstone 2 néven is ismert, ott a következetesség. De amúgy nem értem minek ezen ennyit rugózni, nem mintha olyan hú de fontos lenne...Attól meg, hogy megszűnik a 7-es támogatása, még nem fog azonnal kikopni, ahogyan a 8.1 támogatása is megmarad, + a korábbi verziókra épülő szerverek is ott vannak még stb. Szóval a közeljövőben a sima Windows elnevezés nem feltétlen lenne szerencsés.
-
King Unique
titán
Biztos. De itt más a szimpla megnyitási képesség - amit a WordPad is tud doc/docx esetén - és más a formátum teljes körű támogatása. Mert az utóbbi gondolom azért nem olyan fullos, mintha MSO-val történne.
Egyébként a korábbi Windowsokhoz képest a 10-es fejlődött az egyes formátumok natív kezelése terén, ahogyan a hamarosan megjelenő 1803-as verzió is. Szóval korántsem mindenhez kell már külső program. De amelyikhez igen, annál sem különösebb probléma. Illetve eddig is szokás volt Windowsra xy külső szoftvereket telepíteni, ahogyan más rendszereknél szintén. A Windows szoftveres támogatottsága pedig messze a legjobb desktopon, szóval van választék bőven.
-
törölt tag
Ajánlgatta itt már valaki 1 párszor: O&O ShutUp10
nemcsak tweaker, hanem talán a frissítéseket is csak letölteni engedi, de telepítését Te határozod meg.
(nem próbáltam még ki)
-
LEON_01
tag
Nem tudom, mert bootolásnál nincs még feltelepítve a vga driver. A programon belül (Macrium) meg csak a 600x400 felbontást lehet beállítani. WIN 7 -ig a Norton Ghost-ot használtam, ott nem volt ilyen gondom, de az már sajnos nem kompatibilis ezzel a rendszerrel. De mindegy is, mert elvagyok nélküle.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest