Hirdetés

2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Miért nem a Safari?

  Adott a teljes Apple ökoszisztéma. Fizetős iCloud Drive felhős tárhely (200 GB), Mac Mini 2018-as számítógép, iPhone X telefon és iPad táblagép. Teljesen természetes lenne a Safari böngésző használata minden eszközön. Ám én mégis a Firefoxot preferálom. Miért?

  Pár „apróság“, ami miatt számomra a Firefox használata kényelmesebb a Safarinál:
  - about:config szerkesztés.
  - Be lehet állítani, hogy az utolsó lapfül bezárásával ne zárja be a programablakot.
  - A kedvencek sávon (könyvjelző eszköztár) látszanak a Faviconok.
  - A könyvjelzők közé lehet elválasztó vonalat tenni, ezzel rendszerezve, csoportosítva a könyvjelzőket egy mappán belül.
  - YouTube videók FullHD feletti felbontásban is mennek (1440p, 4K)
  - YouTube kiegészítők - például az Enhancer for YouTube - amivel az egérgörgővel tudom „tekergetni“ a hangerőt, kiválaszthatom milyen minőségben induljanak a videók stb., stb.
  - Profilkezelés - konténerek. Ha pl. egy oldalt több azonosítóval szeretnénk használni. Mondjuk két gmail fiók. Vagy a bankolási oldalakat el szeretnénk szeparálni a „hétköznapi“ böngészéstől.
  - Sütikezelés - nem csak két véglet létezik (mindent beenged, vagy mindent kizár). Plusz kiegészítőkkel (pl. Cookie Auto Delete) nagyon precízen szabályozható.
  - Weboldalon kijelölt szöveget egérrel felhúzhatom a címsorba, azzal megnyitva (ha pl. sima szövegként, nem pedig linkelve jelenik meg az oldalon a cím), vagy keresést indítva.

  Folytatás...

  Syl 1 hónapja 25

 • Én és az Asus RT-AC57U

  Még a nyáron úgy alakult, hogy lejárt a UPC hűségem és mivel elérhető nálunk az optikás Digi, megrendeltem.
  Előkészületként átolvastam pár-száz hozzászólást a „DIGI internet“ és a „Milyen routert?“ topikból. A döntés egyszerű volt - agyon dicsérik az Asus-t, ezért ilyet vettem.
  A Digi bekötése elhúzódott pár hétig, addig az Asus tétlenül várakozott a dobozban. (spoiler alert: így kicsúsztam a 14 napos határidőből)

  A szolgáltató-csere annyiból állt, hogy a UPC Connect Box helyére jött a Digi doboza (rögtön kérve lett a modem mód) és az Asus router. A házon belüli kábelezés maradt a régi.
  Régi UPC
  Új Digi

  Azonban amikor végre rászabadultam a gigabites internetre, elég gyorsan megjelentek a problémák.

  Wifi

  Folytatás...

  Syl 8 hónapja 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.