- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Cr00py #136177 üzenetére
A legtöbb néhány éves lapon Intel Platform Trust Technology (PTT) a becses neve.
Ez egy firmware-based Trusted Platform Module (TPM), az Intel Management Engine része.
Tehát szoftveres tpm modul.
AMD vonalon passzolom a dolgot.#136178 mefistofeles
A TPM egy specifikáció. Az Intel PTT egy firmwareben megoldott implementációja. -
-
-
-
Geth
veterán
válasz
Cr00py #107436 üzenetére
Mint már írtam 1709-en nem volt ilyen gondom, pedig ott sem toltam le minden egyes megjelent update előtt ddu-val, simán csak frissítettem experience-ből.
Oké, akkor ne csináld. Igaz hogy az teljesen más Win verzió volt és (valószínűleg) teljesen más driver verzió, de igazad van, ugyanaz a szitu
Ezzel a hozzáállással mondjuk nem csodálkozom hogy Nálad mindig van valami.Nem minden egyes update előtt kell, én csak az első alkalommal csináltam, hogy nyomtalanul tüntesse el azt amit a Win felrakott, meg amire rámászott az amit a Win magától leszedett.
-
Cs1csó
titán
válasz
Cr00py #107436 üzenetére
amit írt azt bekapcsolod és utána használod a gépet aztán ha jön egy akadás vagy szokásos hiba akkor utána a monitoron megnézed hogy abban az időben mi okozhatta.
Nálam sincsenek ilyen program volt már olyan, hogy nem nyílt meg a start menü vagy egyéb anomáliák de azok egy friss telepítés után a telepítések közben de belakott rendszeren napi használatnál már nem.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #105948 üzenetére
Sajnos az első Windows 10 kiadás után 4 évvel sem lett jobb a rendszer. Használható ettől, de láthatóan rengeteg a panasz. Jó lenne többek közt egy minimal/full/custom install választási lehetőség, egyszerűen kikapcsolható telemetria, egy logikusan felépített GUI. Vagy ha már nem is, de akkor az LTS verziót elérhetővé tenni az otthoni felhasználók számára is, mert az talán egy fokkal jobb (elvileg).
Nem kapunk mi ezek közül semmit, de talán majd egyszer újra lesz jó Windows. A mostani nem az. -
Geth
veterán
válasz
Cr00py #104207 üzenetére
driver mentes géppel is előjött
Ez remek ötletnek hangzik
Nem zártál ki semmit, ha nem raksz fel drivert, akkor vagy nem tudja használni az adott eszközt, vagy használja egy olyan driverrel amit talál (aminél lehet hogy van jobb).
Annyit tudtál meg, hogy jó driver nélkül nem működik, és ezek szerint amit az image-be talált/WU-ról leszedett, nem jó.
Pl. GPU-nál ilyenkor szokott jönni a safe mode DDU + offline friss driver felrak kombó.
Ez régebben több gépen megoldotta a rejtélyes Start menü problémát. Az a Win f*szsága, hogy csak simán rátolva a friss drivert a régire nem biztos hogy hoz eredményt. -
Geth
veterán
válasz
Cr00py #104198 üzenetére
Mondom, ott valami gubanc van.
Elég sok gép van melóban is, vegyes felvágott felosztásban, ha valakinél "néha eldobná" a Start menü magát, hidd el, nem fogadnánk el
Neked nem sikerült felrakni jól, szinte biztos hogy valami driver bugzik, beletörődtél, ennyi. De attól ez még csak egy lehetőség, nem "ilyen a Windows". Hány ilyen gépet raktam rendbe, amit így hoztak, tejóisten... -
Geth
veterán
válasz
Cr00py #100314 üzenetére
Igazad lehet, az OC még sosem okozott instabilitást egy rendszeren sem, ez tapasztalat.
Arra gondoltál már hogy egy kicsit spórolsz még akkor el tudnád vinni egy hozzáértőhöz, aki hamar meg tudná mondani mi a gond, dump filet is tudna nézni, driver verziókat, stb?
Biztos vagyok benne, hogy félóra alatt működő 1903-at lehetne varázsolni rá
Persze alternatíva a lassan 2 éves verzió is. Najó ezt még én se bírtam ki röhögés nélkül -
Cr00py
senior tag
válasz
Cr00py #100193 üzenetére
Belefutottam az első BSOD-ba.
Képernyőn : Kernel Security Check Failure hibát dobott.
Restart után bluescreenview ezt dobta.:
==================================================
Dump File : 052219-54593-01.dmp
Crash Time : 2019. 05. 22. 15:09:28
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000139
Parameter 1 : 00000000`00000003
Parameter 2 : ffff9382`cba68450
Parameter 3 : ffff9382`cba683a8
Parameter 4 : 00000000`00000000
Caused By Driver : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+1bc8a0
File Description :
Product Name :
Company :
File Version :
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+1bc8a0
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\WINDOWS\Minidump\052219-54593-01.dmp
Processors Count : 18
Major Version : 15
Minor Version : 18362
Dump File Size : 1 388 100
Dump File Time : 2019. 05. 22. 15:21:51
==================================================Google-ben rákeresve magas cpu/memória használat okozza elvileg, ami fura, mert nem pörgött maxon semmi, a gép bőven megvan hozzá.
7980XE@5ghz , 64gb ram.
Steam futott, discord, böngésző - Opera - 2 tab volt megnyitva, reddit, illetve yt. Épp videót néztem.
Ez így összesen ~1-1,5gb ramot használt kb, szal kb 3-4gb ram volt összesen használatban a rendszerrel együtt. cpu 3-4%-on ment.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
1903 clean installal ment fel, előtte 1709-n voltam, mert az legalább működött normálisan, nem volt vele semmi gondom, de ha ez így random össze-vissza fogja dobálni a jobbnál jobb hibákat, akkor inkább visszateszem azt, az működik. Hasonló érdekességek miatt maradtam ott, miután kipróbáltam a 1803-t, illetve a 1809-t. azokon is akadtak érdekességek.
-
King Unique
titán
válasz
Cr00py #100107 üzenetére
Ha Education, vagy Enterprise kiadást használsz a 1709-es verziónál, akkor reális a további támogatás és egyben az újonnan kiadott havi összesítő frissítések telepítése. De amúgy meg nem, nálam Pro kiadásnál manuálisan sem engedte telepíteni a katalógusból letöltve. Sőt, már az előző 2-t sem, amik április 9. után lettek kiadva. Ha Home / Pro kiadást használsz és nálad igen, akkor az elég érdekes...
-
Cr00py
senior tag
válasz
Cr00py #99760 üzenetére
Nos ez egyre érdekesebb. A tegnap megjelent May 19, 2019—KB4505062 (OS Build 16299.1150) frissítést gond nélkül telepítette a gép manuálisan. A wu még mindig a KB4493440-t szerette volna, de nem jött össze neki, manuálisan sem tudtam frissíteni rá. Most az újabb build-re elsőre összejött. Én sem értem miért. Értem én, hogy már nem támogatott ( mégis jön hozzá update ). Sebaj, most összejött. Valszeg valami gebasz volt vele. Olvastam, hogy újabb buildeken is volt gond az akkor megjelent csomaggal.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #99766 üzenetére
Ez jó kérdés, találgatás: hivatalosan közlik ez már nem támogatott, ezzel is terelve az újabb verziókra, viszont annyira nem plusz munka megkapja a biztonsági frissítéseket a régi is. Elvileg az áprilisi lett volna az utolsó. (kivéve EDU az még egy darabig támogatott)
Most még az XP-re is kitoltak egy rendkívüli foltozást hiába annak tényleg régen lejárt a támogatása. -
uriember
aktív tag
válasz
Cr00py #99766 üzenetére
Nem tudom miért adnak ki frissítést egy (elvileg) már nem frissíthető build-hez...
A 1903 az - mikor megjelenik -, pont nem egy stabil rendszer lesz, még egy pár hónapig biztosan. A 1803 és a 1809 már stabilnak tekinthető, inkább azt tedd fel, aztán később upgradelhetsz 1903-ra, ha akarsz, addig meglátod hogy működnek az elődei. 1709 fenn hagyása a támogatás megszűnése után szerintem elég meleg... -
Primary92
senior tag
válasz
Cr00py #85547 üzenetére
Azt mondod, hogy mondjak le róla, és telepítsek fel egy újat?
Az volt a furcsa, hogy összezavarodtak a meghajtó nevek.Eszem ágában nem lett volna Daemont használni. Tisztában vagyok vele, hogy alapból beolvassa az ISO-t, én is így szoktam. Sajnos a diplomamunkás laborjában próbálkoztak vele valószínűleg olyanok, akiknek az XP a világközepe, de ha az XP nem is, a 7 örökre jó lesz.
-
atoskadenia
újonc
válasz
Cr00py #85274 üzenetére
Én net nélkül pakolom fel mindig a wint, az a tuti. Majd tiltom ezt + a teljes update-t, és ha feldobáltam a drivereket, akkor jöhetnek a frissítések. Eddig nem csinált ilyet, legalábbis nálam még soha, de már sok hasonló panaszt láttam. Gyorsan le is csekkoltam, hogy bizti jó vga driver ment-e fel korábban, de igen, tökéletesen passzoló, szóval nem egy inkompatibilist akarna cserélni egy előző tuti verzára, vagy max ő érzi az újat inkompatibilisnek, pedig semmi zavart nem produkált még az új, na whatever.
Sajna a home-féle az ilyen szempontból kötöttebb, alapesetben nulla beleszólásod van, hogy mit/mikor csinál, max pl a regedit-ben bírhatod jobb belátásra.
"C://Windows/SoftwareDistribution", no, ezt kerestem én, csak meló után beesve a gép elé már nem igen értette a google, hogy mire is vagyok kíváncsi.
Köszi még egyszer!
-
atoskadenia
újonc
válasz
Cr00py #85258 üzenetére
A manuális a legjobb mód rá, ha az ember jót akar magának.
Egyébként köszi, ez tiszta sor, de túl sokat nemér ez az enyhe kis tiltásocska (legalábbis home-on), mert ezt win telepítés után rögtön be is lövöm, így most is be volt, csak fittyet hányt rá.
Engem az érdekelne, hogy egy már letöltött és telepítésre váró driver frissítést (vagy legyen az bármiféle update) lehet-e valahogy likvidálni a win update-ből anélkül, hogy telepítem, majd rövid úton sikálom is le?
-
Cs1csó
titán
válasz
Cr00py #85220 üzenetére
Nekem valami általános cucc lehet mert simán felment eddig mindig, a softpedia-n megkeresem a legfrissebb x64-es 1803-as windows 10-hez készült verziót és letöltöm, annyi hogy a 130MB körüli méretűt töltöm le mert sok 14 MB-os van ami csak ráfrissítésre elég a már meglévő driver-re önállóan telepítve nem lesz kezelőfelület.
DE valószínűleg ez is felmenne: [link]
-
Cs1csó
titán
válasz
Cr00py #84606 üzenetére
Ezt nemrég írta már valaki az UWP-s store alkalmazások takarítására is jó csak sajnos fizetős úgyhogy egy ingyenes vagy próbaverzióval nem tudja felvenni a versenyt.
Komi28
A REVO UNINSTALLER FREE ingyenes verzió, annyi hiányossággal - ha jól tudom - nincs benne az ERŐSZAKOS ELTÁVOLÍTÁS ami ahogy írtam a "hivatalosan" már a gépen nem lévő programokat vagy azok maradványait is megtalálja.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #84579 üzenetére
Én pár változtatással már nagyon elégedett lennék:
- évi egy build havi 1-2 összegzővel alaposan tesztelve (most akkora a tempó folyton csúsznak az ígéretek)
- nagy frissítés után tételes összefoglaló mit állítottak vissza, mit neveztek át, mi új
- következetes design, nem összevissza UI (az "új" UWP kinézet is egy katyvasz)
- ne kelljen triviális dolgokhoz feedback hanem csinálják maguktól (pl. az Edge jobb klikk menüje buta)
- régió korlátozások: magyar régióval buta a kereső "Cortana" és Edge-ben is
- ne másszanak az ember arcába legalább Pro alatt visszavágni a tippeket, játékokatAbban nem értek egyet veled, hogy nagy vicc lenne, mert a gondok ellenére szerintem motorháztető alatt, biztonsági szempontból és összességében a 10 jobb mint a 7. Biztos nem mennék vissza, már a 8.1 is jobb volt.
A registry hasznos, ahogy Mac-nél is hasznos a terminál pl. visszatenni a "Save As" funkciót mert az Apple bölcsességében a "Duplicate" a default, ami ugye nagyon nem ugyanaz.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #84573 üzenetére
Mert a marketingosztály szava erősebb mint a veterán kocka mérnököké. Ők hiába mondanák talán a Pro verzióba nem kéne több mint 1 GB szponzor játék és reklámok, "javaslatok" és tippek és nyaggatni az embert.
Bizonyára a programozók tudják ha már csinálnak pl. új böngészőt IE helyett, akkor legyen előbb viszonylag jó az Edge, de kiadták teljesen alfa-béta állapotban három éve alapértelmezettnek, mert a fejesek azt mondták. Csak kb. tavaly óta, idén elfogadható már.
A kockák tudták tesztelni kéne még rendesen a buildeket, a fejesek azt mondták az insider program és a telemetria elég, hát szerintem így siralmas évente kétszer nagyot frissíteni. Bevezették a csendes órák funkciót, de évekbe telt mire hozzácsapták hogy ütemezni is lehessen. Kiadáskor és kb. az AU verzióig egy mezei számológép megnyitására várni kellett az UWP splash screen keretrendszer miatt, most már megnyílik azonnal szerencsére. (a fotó app még mindig tetűlassú és béna)
Tehát a marketingesek sietnek, most ősszel a dark mode is egy félkész izé lesz. Redditen is csak feedbacket kérnek, ami önmagában káosz a régiós elkülönítés miatt és a tömeg a századik általános szar a csempe javaslatot upvote-olja és a kivett funkciót visszakövetelését, miközben konkrét szembetűnő bugok bejegyzései maradnak árván évekig. Az meg a halálom amikor totál evidens dologra is azt mondják csinálj feedbacket és ha sokan megszavazzák talán egyszer foglalkoznak vele. Ahhoz nem kéne feedback egy Ablakok nevű rendszeren több ablakban is meg lehessen nyitni az UWP alapú cuccokat.
Amúgy szerintem annak örülni kell, hogy a registry-ben sok mindent meg lehet oldani, a tenforums tutorialokból pedig le is lehet tölteni készen a .reg fájlokat.
-
TRob1
veterán
válasz
Cr00py #84573 üzenetére
Én pl. csak és kizárólag olyan dolgokat távolítottam el még az elején, ami simán eltávolítható volt minden külső program vagy regbuhera nélkül. Azok azóta sem jöttek vissza.
"Külsős" virnyákbeterelőket, "idegen" tűzfalakat és drájverbúsztereket nem használok soha, adblocker meg az első amit felteszek. Mellé meg megy Win saját tűzfala+defender. Néha-néha (ha épp eszembe jut) akkor lefuttatok egy MBAM-t (ez sem fut állandóan). Mindig minden faxa (kopp-kopp).
Persze néha akadnak hibák, de azok akkor mindenkinél vannak. Előfordulhatnak, hisz "asszem" ezt is csak emberfélék hegesztik/formálják.(#84574) janos666:
Nem 1 emberkét ismertem, akik nem hogy évente 1-2-szer, de kb 1-2 havonta újrahúzták azt a fost, mert annyira belassult és/vagy használhatatlanná vált. Csak ugye erre már a többség nem emlékszik. -
janos666
nagyúr
válasz
Cr00py #84553 üzenetére
Ezt fordítva látom. Win XP időkben sokaknál volt elfogadott és bevett gyakorlat, hogy rendszeresen formázták a rendszerpartíciót és újrahúzták a nulláról akár évente többször. Win8 óta viszont nagyon sok mindent túlél már magától is, ami az XP-nél sokszor elképzelhetetlennek tűnt (vagy viszonylag magas szintű tudást és sok kézimunkát igényelt --- a Vista és 7 átmeneti korszak volt, már kezdett rugalmasabb lenni, de nem minden működött olyan jól, mint ma), ha pedig magától nem is áll fel újra, még mindig jobb DISM-el kínlódni, mint nulláról újrahúzni.
A Win10-nek szerintem csak kicsit nagyobb hivatalosan támogatott konfigurálhatóság kéne, pl. hogy át lessen állítani LTSB szerű módba (pl. eltűnik a Store) és mikor amúgy is egy olyan build-en áll, amiből van LTSB (és így van konfigolva a consumer Pro), akkor el lehessen halasztani a build frissítést határozatlan időre. Na meg inkább ritkítani kéne a virtuális kiadásokat (Pro for Workstation for N with upgradeplan to Pro Plus for Salt), mert így sohasem fognak elterjedni széles körben a mesterségesen maketing-szegmentált funkciók (pl. ReFS -> miért nem tudunk még boot-olni róla? Már 2015-ben vártam, hátha tud a Win10, mert Win8-ban is volt már ReFS) + Pro-ban is engedi kéne a nulla telemetriát (átlag Manci néni úgyse fogja kikapcsolni, ha picit is el van dugva valami almenübe, szóval ~90% meglesz a hazatelefonálás akkor is) és akkor nem kéne ilyesmik miatt kalózkodnia annak, aki nem akar belepiszkálni az OS lelkébe lapáttal.
De amúgy még ez az erőszakoskodás is jobb, mint mikor minden második Józsinak a "tökéletes" első kiadása volt az OS-ekből, mert minden update csak elrontja a gépet. De a minden Win10 Win10 is ugyan így jobb, mint mikor mindig az aktuálist megelőző főverzió volt a tökéletes sokaknak, így lassan terjedt az új és mindig nagy lépésekben kellett haladni több kompatibilitási gonddal (lást Vista a hosszú életű XP után). Rövid az emberi élet arra, hogy pl. minden új DirectX frissítésre 3+ évet kelljen várni, aztán másik 3+, mire Marika gépén is megjelenik a tökéletes N-1 főverzió.
-
TRob1
veterán
válasz
Cr00py #84571 üzenetére
"Egyik rendszerrel sem volt ennyi gond, mint ezzel." - Nálad nem. Másnál meg több. Mai napig vannak gondok az összes előző winnel is... Elég csak néha beleolvasni a topikokba. (De mindig is voltak gondok)
Amúgy pl nálam meg a legstabilabb - és szerintem legjobb - rendszer a winek történetében. És nem 1db gépen. De nekem mindig mákom van.
ui: Milyen fájlokat szerkesztgetni? Mit kutakodni napokat?
Nekem pl. nem kellett ilyesmit csinálni semelyik gépen vagy gép miatt. Nem is tudom miről van épp szó. Pedig kezdetektől win10 fut mindegyiken.
ui2: Jah, és mindig mindegyiken a legfrissebb verza fut. (Sőt, pl. asztalimon sokszor előbb mint ahogy kijön
)És egyik sem épp új gép. (Ráadásul az asztalimon - biztos létezik régi wineknél is, de én még nem tapasztaltam eddig -, a más márkájú alaplapcserét is simán átvészelte, minden ment tovább mint azelőtt - És még aktivált is maradt, pedig előzőleg nem lett eltávolítva, ugyanis meghalt az előző lap)
-
Geller72
veterán
válasz
Cr00py #84451 üzenetére
Ezt is leírtam az első kommentemben:
"Az érdekes az, hogy ha lehúzom az SSD-t és bootolok egy USB-s pennel, amiről telepíteni lehet a W10-et adott esetben, vagy rescuenak használhatom - szóval azzal ugyanez a hiba. "
A dolog megoldódótt. Konkrét okát nem tudnám, vagyis talán igen, de rámutatni nem tudnék. Az volt, hogy feltoltam rá egy másik biost és utána ok lett, az ssd-ről is indult. Valószínűnek tartom, hogy az elmúlt hetek hektikus időjárása miatt valamilyen okból megváltozott a bios beállítás. Tudom, hogy nem lehetne, de valami mégis változott és a default setting az új biossal működött. Ha azt mondom, hogy biztos nem változott, akkor az azért is érdekes, mert ezzel a beállítással megy a gép nagyjából tavaly év vége óta. És soha nem volt vele gondom. Alkalomadtán visszaállítgatom a beállításaim, de ez egy ilyen lapnál, ilyen biossal nagyon nem megy könnyen és gyorsan. Ez nem egy Abit NF7 bios.
.
(Asus ROG Z370 Gaming, i7-8700, 2x8 gb DD4, etc)A proci alul volt feszelve, a célom a 3800Mhz a legkisebb stabil feszen, 3200Mh-es ram órajelek mellett. Ezzel a beállítással ment majd egy éve. Nem hinném, hogy egyik napról a másikra ez ne lett volna jó neki.
De ezt már soha nem tudom meg.
De köszönöm a segítséget.
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
válasz
Cr00py #84448 üzenetére
"Indítsa újra a számítógépet. A bejelentkezési képernyőn a Shift billentyűt lenyomva tartva válassza a Főkapcsoló Főkapcsoló ikon
> Újraindítás lehetőséget."-Ahogy írtam fentebb, nekem nincs bejelentkezési képernyő, mert odáig el sem jutunk. Tehát biosból kellene megfogni, arra meg a linkben (sincs) utalás, hogy ott hogyan. W7-ben nyomtam egy F8-at és ott volt a menü. Itt ilyen nincs, itt a hw elemek közül kell kiválasztanom, hogy melyik eszköz melyik partíciójáról akarok bootolni, nem pedig a lista, mint régebben.
Tehát nincs bejelentkezési képernyő. Ez a boot folyamán kellene, de nincs.
-
King Unique
titán
válasz
Cr00py #83419 üzenetére
Ahhoz elég csak a rendszerpartíciót törölni és a rendszer számára létrehozott kisebb partíciókat, nem muszáj a teljes lemezt, ahogyan más is írta...Egyébként meg de, van lehetőség az adatok megtartására, sőt nemrég pont erről volt szó.
(#83411) pszichiáter:
Azért azt kissé meredek javasolni, hogy nyugodtan váltson a stabilról egy esetlegesen instabil Insider buildra, pláne Fast Ring formájában... Az egy dolog, hogy nálad éppen jól működik, de másnál korántsem biztos. Az ilyenek eleve inkább tesztelésre valók, mintsem mindenkinek a mindennapi használatra. -
DonMedve
addikt
-
Geth
veterán
válasz
Cr00py #82213 üzenetére
Nincs baj AMD-nél se, csak az AMDKMPFD komponens ilyen szituban közös, ezt a DDU beállításokban írja is, hogy figyelni kell rá, ki is lehet kapcsolni, hogy ahhoz ne nyúljon.
(#82207) pc360: a leírást nézegetve: nem kell kézzel safe móddal szerecsétlenkedni, tud a DDU safe mode-ba újraindítani, ilyenkor el is indul magától. Alapból ezt kikapcsolta a srác, mert sokan sírtak, hogy nem tudnak belépni (elfelejtették a Win jelszavukat...), ezt megelőzendő alapból nem jön fel a dialog DDU indításakor, hogy akarsz-e safe módot, be lehet kapcsolni.
Illetve egy változás történt (új verziónál):
You MUST disconnect your internet or completely block Windows Update when running DDU until you have re-installed your new drivers.
A korábbi verzióknál a MUST szó helyett a SHOULD volt, lehet már nem tudja tiltani? -
pc360
addikt
válasz
Cr00py #82206 üzenetére
Írta, hogy DDU-val ment már egy kört – remélhetőleg ezt akarta jelenteni a driver cleanup. Azzal egyébként az a baj, hogy az egyéb AMD-s cuccokat is leszedi, és ha letiltja a WU-t, manuálisan kell pótolnia az alaplaphoz tartozó dolgokat. A leírása alapján AMD-s, ezért írom, és mert van benne tapasztalatom ugyanennek a kártyának a 8 GB-os verziójával. Olyan viszont még nem volt, hogy a legújabb driver-t mindenáron felül akarná írni a Win 10.
Raysen623: Ha mégse DDU-ztál még, akkor érdemes lenne ez alapján megtenned. Nálam ez a megoldás minden driver-frissítéskor, mert nem kívánok beleakadni az AMD hülyeségeibe. A Windows Update viszont semmilyen szinten nincs korlázva, és ez még nem okozott gondot.
-
törölt tag
válasz
Cr00py #81687 üzenetére
A feedback app is megér egy misét. Pusztába kiáltott szó és mivel régiónként van...
És mi értelme kérnek feedbacket, ha alapvető dolog aminek megjelenéskor benne kéne lennie kapásból hiányzik évek után? Most mit feedbackeljek kérem a méltóságos Microsoftot tegyenek jobb klikk keresést és egyéb ezeréves funkciókat az új böngészőjükbe?
Szerintem a Timeline után a "Sets" is egy félkész akármi lesz RS5-ben, a Win10 folyamatos bétatesztelői vagyunk -
janos666
nagyúr
válasz
Cr00py #81508 üzenetére
"Egyébként elég csak törölni a legutóbb telepített frissítést [...]"
Akkor nem, ha mániád a rendszeres resetbase (és le van tiltva a shadow copy alapú checkpoint-olás is). Szinte minden update után letolom, ha egy-két napig nem tűnt fel semmi hiba, és most nem játszottam pár napig olyannal, aminél feltűnt volna.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Cr00py #81508 üzenetére
"Majd, ha kijön az RS5, majd rápróbálok az RS4-re."
Sajnos ez sem biztos jó taktika, ha adott hibát csak új buildben javítanak mondván a régit úgyis lélegeztetőgépre teszik. Viszont az is igaz az új build javításai és új funkciói mellett új problémákat is hoznak. 22-es csapdája, ha már mi nem tartozunk a szerencsések közé akiknek minden tökéletes volt már április 30-án is, talán az az arany középút ha új build megjelenés utáni 3-4 havi összegző idején telepíteni. Pl. most 1803-at július-augusztus megpróbálod és majd őszi 1809-et januárban? Vagy ugye maradsz 1709-en amíg támogatott.
-
janos666
nagyúr
válasz
Cr00py #81502 üzenetére
Lehet hogy rosszat linkeltem, csak a changelog volt a lényeg, abból is hogy milyen Spectre védelemre gondolok...
A hotfix drivert láttam már, de nincs fekete képernyő gondom és nem szeretek hotfix verziókat feltenni (legalább is nV-nél, AMD-nél sohasem untam meg a röhögést, hogy mindig hotfix-hotfixének a hotfixe volt telepítve, bár azóta értelmesebben verzióz már az AMD).
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy valami nem stimmel. Elindítottam egy régebbi játékot, ami egyrészt mint ha kevesebb fps-t produkálna, mint ami rémlik, másrészt 2160p60 képmódban FastSync-el olyan érzés 40-50 közt mászkáló fps mellett szaladgálni, mint ha 24Hz-en ragadt volna a kijelző filmnézés után (darabos, mint az állat). Valami ilyesmit tapasztaltam sokkal kisebb léptékben 1080p120 képmódban ~200 fps mellett (ennek már kvázi vajsimának kéne tűnnie, ha nem vagyok szőrszálhasogató kedvemben, de nem volt teljesen az) és közepes mértékben 2160p60-ban ~120fps mellett (ez elmegy-elmegy, de inkább olyan, mint ha 120 helyett 60 fps lenne és épp csak nem esik be 60 alá, de a képkockák eloszlása már kedvezőtlen lehet).
A visszagörgetés most nem opció. Legfeljebb az, hogy egy üres hdd-re felteszek egy régebbi Widows-t frissen tesztelésre. De inkább csak érdeklődtem más tapasztalta/hallotta-e ezt, mert akkor gondolom úgyis lesz hamar javítás.
Még az jutott most eszembe, hogy pár napja alaplapi BIOS-t is frissítettem, de szétnéztem a Setup-ban és minden a helyén van.
-
-
King Unique
titán
válasz
Cr00py #80056 üzenetére
Elég egyértelmű az a beállítás, a screenshoton is látszik, hogy 365 napos halasztási opció a funkciófrissítéseknél van és értelemszerűen csak azokra vonatkozik. Vagyis a havi minőségi (összesítő) és egyéb frissítéseket nyilván megkapja a rendszer. Pont ez a lényeg, hogy ezáltal nem kell balga módra végleg és teljesen letiltani mindennemű frissítést... A 1709-es verzió pedig 2019 áprilisig támogatott, de az Enterprise és Education kiadásoknál még további 6 hónapig.
-
-
törölt tag
válasz
Cr00py #80050 üzenetére
Microsoft honlapjáról már nem sajnos, valamilyen érthetetlen okból mindig csak a legfrissebb verziót lehet tőlük tölteni.
Megbízható forrásból például itt lehet válogatni milyen ISO-t akarsz letölteni, ügyelj a megfelelőt válaszd ki. Mountolod az ISO-t és a tartalmát átmásolod egy üres pendrive-ra és bootolsz róla.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cr00py #79173 üzenetére
Szerencsére nálam ezek a funkciók frissítések a legelső win10 telepítés óta gond nélkül települnek, nagy galibát nem okoznak.
De asszem kivagnam a P.....ba Az egészet, ha félévente újra kellene telepíteni. Több nap, hét, mire minden régi progit visszarakok, beállítok, esatobbi. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Cr00py #76836 üzenetére
Én is most vettem kettő kingston ssd-t,ami mint kiderűlt nem ajánlott.De 3 gépem van,eloszlik a teher,nem folyamat egy gépet használok.3 év gari van rá,nem vagyok betojva,ha annyit elmegy 11 ért már nekem megérte.De használok wd ezex 1 tb vinyót is (amíg nem szerelem be a másik gépembe is az ssd-t
) rendszer meghajtónak.Az sem csiga lassú azé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Újratervezés: biztonsági okból változtat a Tesla
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Call of Duty: Warzone
- Linux Mint
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest